A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok Csajok!

Mostanában nem jelentkeztem, mert hétvégén nem voltunk itthon, aztán meg kijött rajtam egy jópofa megfázás, itthon nyomom az ágyat és próbálok gyógyulni. :cry: Ma már mintha egy kicsit jobb lenne, remélem még egy-két nap és teljesen meggyógyulok.

A törpi nagyon édes, mert mióta ilyen ramatyul vagyok, azóta olyan aktív, jelzi hogy vele minden rendben van, miatta ne aggódjak. :lol:

Kreiszi: én is kipróbáltam a Femibiont (a doki javasolta), és teljesen ledöbbentem, amikor láttam, hogy semmilyen ásványi anyag és nyomelem nincs benne. Úgyhogy én visszatértem az Elevitre, mert amúgy is kicsit vérszegény voltam a laborvizsgálat szerint, tehát a vas mindenképp kell.

Köszi mindenkinek a hasznos tippeket a szoptatásról.

Minden szülinaposnak sok boldogságot kívánok!

Zéti: Jó, hogy minden oké veletek, majd jelentkezz, ha tudsz!

Zümis: örülök, hogy kicsit megnyugtatott a doki! Nem lesz semmi gond!!!

Én is szerdán akartam menni cukorterhelésre, de ha még akkor is ilyen göthös leszek, akkor marad a jövő hétre.

Vigyázzon mindenki magára!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, nem győzök visszaolvasni!

Elif: Jó, hogy újra vagy, és csodállak, hogy mennyire erős vagy, és tényleg pozitívan tudsz gondolkodni.

ZetiVera: Jó hallani felőletek, gratula a kisöcsihez! Reméljük, hogy hamarosan tudsz jönni megint!

Zümis: Sajnálom az autót, de ez legyen a legnagyobb balesetetek vele! Örülök, hogy végül minden ok a babóval, most már tényleg nyugodj meg, a legfontosabb, hogy ne aggódj!

Az Iringó név nekem is tetszik!

Dina: nagyon csini a pocid!!!

Én is próbálok feltenni képet.
Nálunk most a Vendel név a befutó. Tudom, hogy nem szokványos, de szerintem szép. Ti mit gondoltok?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsufi: JOBBULÁST Neked!!! Reméljük már nem tart soká... Használd ki pihenésre és feltöltődésre az időt!

Dina: Köszi a könyvtippet. :) Még szülés előtt mindenképpen elolvasom, és jövő héten lesz előkészítő is ebben a témakörben. Remélem fogok tanulni sokat és ha az elején nagyon belehúzunk a Prüntyővel, akkor talán nem lesz gond. Kicsit neuralgikus pont a családomban ez a tejdolog, de nálam minden RENDBEN LESZ!!!
Ja, és nagyon szép ám a pocid! :)

Gerendai Zsuzsi: Szuper, hogy már csak négy nap Neked! :D Kívánom, hogy méltóképpen el tudj búcsúzni és könnyű szívvel tudj eljönni. Már amennyire ez lehetséges...

Mist: Jól vagy? Kicsit eltűntél.

Mindenki rendben? Van valaki még, akinek elkezdett fájni a háta rajtam kívül?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy: Téged is épp hiányoltalak már! :) A Vendel szép... De hogyan lehet becézni? :)

Gerendai Zsuzsi:
Az Iringó név nagyon szép! (Csak Südi Iringó ne jutna róla eszembe... :? )

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Julcsi, köszi, jól esik, hogy hiányoltál, mostanában inkább olvasgatok. :lol: A cukros lötty iváshoz nem tudok hozzászólni, itt zsömle+tej verzió van, szerencsére. A szoptatás miatt ne aggódj, nekem anno az okos védőnő is azt mondta, hogy ne számítsak semmi jóra, ha az anyukám se nagyon tudott szoptatni, én se fogok, ez örökletes... 14 és fél hónapig szoptattam, tápszert soha életében nem kapott a lányom. Sok minden múlik a hozzáálláson is.

Zsuzsi, az Iringó szép név, nekem a Léna azért jobban tetszik (sajnos a férjem nem támogatja :? ).

Zümis, örülök, hogy minden rendben van! :lol:

Kép
mist

Sziasztok, bocsi, csak pár sorra van időm, rengeteg a munkám :?

Nevekkel kapcsolatban... Zsuzsi, nálam mindig a Léna a befutó lánynévben. Az Iringó nekem is a Südi Iringó miatt nem tetszik, mindig ezt a nyávogós ovist képzelem hozzá...
Vendel tetszik, egyik ismerősünk kisfia Vencel, elég hasonlóak.

Hoztam egy táblázatot, benne van a 100 leggyakoribb fiú és lánynév, amit 2007-ben adtak a gyerekeknek.
Száva szerencsére még mindig nincs a listán. Megvallom, én örülök neki, hogy ilyen ritka nevet találtam ki a kiscsajszinak :lol:

A táblázat: http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/letolt ... ev2008.xls

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Julcsi: De aranyos vagy, hogy hiányoltál... :D
Nekem is nagyon fáj a hátam, főleg a derekam, a keresztcsonti résznél... Olyan érzés, mintha szét akarna nyílni.... nagyon rossz, főleg estére, ha napközben sokat állok, vagy megyek... :?

Na igen, egyedül a becézés.... Gondoltam talán segítetek... :lol:
Apának tetszik a Vendel, és ez az első normális, és használhatónak tűnő név, amit felvetett, így most elég sanszos... talán Vendi, vagy Delcsi... :lol: :lol: :lol: Nem tudom...

Andus: Nekem nagyon tetszik a Száva, pont azért, mert ritka... A Vendel is ezért tetszik. Egyébként én felvetettem a Vencelt is, sztem az is jó!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Na, mégegy neves dolgo, aztán tényleg tipli dolgozni :)

Idézet egy régebbi cikkből:

Nomen est omen
Törő Krisztina gyermekpszichológust arról kérdeztük, hogy szüleink névválasztása mennyire befolyásolja személyiségünket. „A gondolkodás és a nyelv összefügg, ez bizony kifejeződik a névválasztásban is. A szülőknek már a baba születése előtt is vannak elképzeléseik arról, hogy milyen sorsot szánnak a gyereknek, és ennek megfelelően választanak nevet. Ha mondjuk a szülők az apáról nevezik el a fiút, akkor ezzel egy rejtett elvárást fogalmaznak meg. Ugyanez az eset, ha egy olyan személynek a nevét választják, akit tisztelnek, és akire felnéznek. Persze vannak, akik az adott közösségben divatos neveket preferálják, de sokan az egyedi név mellett döntenek. Ez egy fajta devianciát fejez ki.” Szerencsére a szülők nagy része alaposan átgondolja, hogy milyen nevet adjon csemetéjének.

Nem szeretik a másságot
De mi a helyzet akkor, ha anyu és apu mégiscsak egy beszédes, vagy egy kevésbé ismert név mellett döntenek. A gyerekek bizony nagyon őszinték, sőt néha kifejezetten gonoszak is. Sokszor gúnyos rímeket faragnak és így csúfolódnak azon, akinek furcsa neve van. „Bizonyos korosztályokban nehezen tolerálják a másságot és bizony a különleges név is egyfajta másság. A gyerekek kapva kapnak az alkalmon, ha valaki az öltözködésében, a viselkedésében vagy bármi másban különbözik az átlagtól” - magyarázta meg a jelenséget szakértőnk.

Beszéljük meg!
Az aggódó szülő előtt két lehetőség áll: vagy megváltoztatja gyermeke nevét, vagy felkészíti őt a gúnyolódások ellen. Törő Krisztina szerint ha az előbbi megoldás mellett döntünk, akkor azt mindenképpen meg kell beszélni az érintett féllel. „A név a személyiség része, beleépül a magunkról kialakított képbe. Emiatt a gyerekek nagyon ragaszkodnak hozzá, és a névváltoztatás olyan trauma számukra, mintha elveszítenének valakit, aki nagyon közel áll hozzájuk. A döntés meghozatala előtt mindenképpen fel kell mérni, hogy melyik megoldás okozza a legkisebb sérülést.” Persze nem csak a szülőkön múlik, hogy egy gyerek hogyan éli meg a kiközösítést, a pedagógusok szintén fontos szerepet játszanak. „Az alsós osztályokban még nagyon sokat számít a tanár szava. Ha ő elfogadja tanulója különleges nevét, akkor a gyerekek sem fognak csúfolódni.”A harmadik tényező a gyermek személyisége, vannak ugyanis olyanok, akik nagyon magabiztosak és büszkén viselik a nevüket. „Ők kiállnak a különlegességükért. Nem viseli meg őket, hanem külön örülnek neki.”

Nálunk pont ez az utolsó mondat az érvényes, Száva nagyon büszkén viseli a nevét, és valahogy tényleg nagyon is illik rá :lol: És soha nem csúfolták, a gyerekek teljesen természetesnek érzik. Mikor hazajöttünk a kórházból a szomszéd kislány, aki 3 éves volt kérdezte, hogy hívják a babát. Annyira tetszett neki, hogy rögtön elnevezte a kedvenc babaáját Szávának. ( a vic csak az, hogy egy néger baba volt :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Amy: Vendel, Vencel, Vince nevek nekem a favoritok, de apának nem nagyon jönnek be :cry: . Sztem Vendinek becézhetitek, az is jól hangzik!

Zsuzsi: Szép név az Iringó, és ritka is. Jó vásárt csináltál!
Most már jöhet a megérdemelt pihenés :D !

Zsufi: jobbulást kívánok minél hamarabb!

Lányok köszi a Femibionos hsz-t. Akkor maradok a Gravidánál.

Száva, Léna nagyon szép nevek!
kreiszi

DE jó a névválasztás a téma!Nekem is gondom van..Igaz az első neve adott Zoltán...szegénykém Ő lesz a 4vagy az 5ik.De a második nevéhez "szabadkezetkaptam"ami nemteljessen igaz mert ami nekm tetszik azt a párom hallani sem szeretné.
Nálam a Joachim a nyerő szerinte túl vallásos.DE melyik név nem köthetö a bibliához,valláshoz??Amik lehetnének az az emlitett nemritkacsoprtba tartoznak.Tamás,Zsolt,Vilmos,Viktor,Áron,Tibor,Árpád és amit be kell vallanom talán 2ami tetszik de ez azoksem az igaziak.

Zsufi:jóbbulást!

A kerestcsonti fálydalom nekem is jelentkezett, de erre azt mondták "rendezödnek""puhulnak"a csontok.

Kép
zümis

Andus: Igen, talán én is attól tartok egy kicsit, hogy nehogy csúfolják a név miatt, amit választ neki az ember... A gyerekek sokszor olyan gonoszak... Végül is bármilyen névre ki lehet találni valami gúnyolódást. Igazából az meg megint nem tetszene, ha mondjuk az oviban még 3-4 kisfiút úgy hívnának, mint a Fiamat... (De jó ezt így leírni.... )

Kreiszi: Örülök, hogy tetszik, ezek szerint azért mégsem annyira elvakult nevek, ugye? Az biztos, hogy nem szokványos, de szerintem szép. Hogy Vendel, vagy Vencel lesz-e, azt még nem tudom... Ja, és mindkettőnek "jó időben" van a névnapja.. Szeptember és október. Nem akarunk kitolni a gyerekkel, hogy közel van egymáshoz a névnap és a szülinap, vagy valami nagyobb ünnep....

Zümis: Szerintem a Zoltán mellett "elfér" egy ritkább név, mint pl a Joachim. Sokkal különlegesebb, mint a Zoltán Tamás. Nagyon nehéz dolog ez a névválasztás.... főleg, hogy mindenkinek jó legyen, és ne legyen "rossz szájíze" miatta....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok! Már alakulok, nátha jobb, köhögés még van, elkezdtem elix. thymit inni......a torkomnak jó minden esetre...én is ritkán vagyok beteg, de akkor nagyon...valahogy mostanság kijár rám a rúd....az egész terhesség bárányhimlővel meg skarláttal indult, aztán influenza, most meg az a náthás izé....már unom...
Gyerekek "jól". Andris sulizik, ő is köhög még...Áginak begyulladt a füle, mert a sok náthát felszipákolta...hát most szívjuk porrszívóval.... azért reggel óta ő is jobban van már. :)
Vigyázzatok magatokra!!!Ne legyetek betegek!!!!
Nevek: Nekem a kedvenc nevem: Anna Léna...így együtt. Olyan gyönyörű....kicsi lányom Annának készült, aztán valahogy az utsó pill. ban mégiscsak Ági lett...érdekes, hogy egész terhesség alatt fel se merült az Ági név.
Most Vince a favorit...mível fiú lesz...csak a lányzóm akar rendületlenül Bonifácot.....:):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus: Mielőbbi jobbulást Neked, és a gyerkőcöknek!

A Vince is nagyon tetszik... Apának nem, sajnos... :?

Töltöttem fel pocakfotót. Nem a legjobb, de már látszik, hogy igen szépen bálnásodom... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Gerendai Zsuzsi: Igen, a szívhangot mindig megnézi! De hát nála amúgy is 8ezer Ft a terhesgondozás, ha szerintem felszámolná az uh-t akkor 10-et fizetnénk összesen! Legalábbis nálam az elején úgy volt, hogy amikor rendes uh-t csinált, akkor 10-et kért!
Én november 3-án megyek!

Zsufi: Jobbulást kívánok! Úgy látszik lassan mindenkit elér a megfázás! :roll:

Amy: Szerintem szép név! És nem is sűrű név!

Andus: Na mi jól beválasztottuk a Bence nevet, mert most nézem, hogy az 1. helyen van! :D
Nagyon csini pocid van :) , és nem is bálnásodsz!

Verus: További javulást kívánok neked és a gyerekeknek!

Na most egy kicsit fényezem magam :) : Megtanultam az összes németet, és megcsináltam minden feladatot, pedig azt hittem hogy
vasárnapig fogom húzni, mert csak hétfőn lesz órám az ünnep miatt!
zsu83

Csináltam pocakfotót, feltszem a gmailre! :)
Az új képek nagyon szupik, mindenkinek helyes pocija van!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

andus én úgy tudom, hogy a magas pulzus megterheli a méhlepényt, és ha ez hosszan fennáll, akkor az idő előtt elöregedhet.
ugyanúgy a magas vérnyomás is, azért veszélyes. a gyógyszerek legnagyobb része egyszerűen el sem jut a babához, mert a méhlepény szépek kiszűri, emiatt nem kell aggódni.
én a minap láttam Czeizel Endrét a tévében, aki azt mondta, hogy az összes fejlődési rendellenesség 1%-át okozzák gyógyszerek, viszont 10%-át a szükséges, ám be nem szedett gyógyszerek miatti károsodások.
elgondolkodtató adatok...
de a magas pulzus relatív dolog szerintem, nekem alapból 60 körül van, az állandó 90 biztos gondot okozna. de van, akinek alapból 80 körül van, annak a 90 teljesen okés.
én lehet, hogy elmennék egy jó kardiológushoz, és kikérném a véleményét...

mist egyrészt fokozottan figyelni kell majd rá, hogy ne érje túl nagy terhelés a babát szülés közben (elhúzódó szülés, szívhangok, hosszadalmas kitolási szakasz), és ha már kint van, akkor is csak 2-3 nap múlva vizsgálják meg, mert addig tart a külvilághoz való alkalmazkodás.
Akkor lefoglalják a helyünket a gyerekklinikán, és a kórházból átmegyünk a másik kórházba műtétre. Ideális esetben 2-3 hetet leszünk kórházban születése után. Ha a mostani állapotot vesszük alapul (nem romlik és nem is javul), akkor egy műtét megoldja a gondot, és utána már csak kontrollra kell majd járni...

lkverus jobbulást!!!

kreiszi Milost az I. sz. Gyerekklinikán fogják műteni valószínűleg. Legalábbis Hajdú doktornő azt mondta, hogy neki ott van kapcsolata nagyon jó gyereksebésszel. Nem tudok arról a helyről semmit egyelőre...

zsuzsi gyönyörű neveket választottatok szerintem, bármelyik lesz is végül, biztos jó választás :)
Iringót nem ismerek, de az egyik unokatesóm Léna, és csak emiatt nem volt opció nálunk a lánynevek között.

zümis nagyon örülök, hogy minden rendben van, nagyon drukkoltam :D Most viszont megnyerted, hogy 2 hetente láthatod a pindurkádat :D

Amy a Vendel nagyon szép név, és nem szokványos, pont ez benne a pláne szerintem.

andus nagyon jó ez a cikk a névválasztásról. Nálunk szempont volt, hogy szép, komoly név legyen, nemzetközileg is érthető, és előnyben a szláv nevek a férjem származása miatt.
Mikor Emma született, a Ladó még azt írta róla, hogy "szórványos", mostanra egyre gyakoribb. A Száva szerintem gyönyörű és különleges név, mégsem különc...
zümis a férjem családjában is mindenki Laci generációkra visszamenőleg (ő is). De ő ezt nem akarta, a nagyobbik fia sem László lett. Én szerintem szép hagyomány, így Iván megkapta második névnek a Lászlót. Nálatok ez nem lehetséges?

van valahol egy közös oldalatok, ahova felteszitek a képeket? megkaphatom én is az elérhetőségét?

Kép
Kép
Kép
iricc

Gjéti, az Iringó név nekem is pont Südi Iringó miatt nem jön be...a múltkor bevásárlás közben hallottam ahogy Anyuka szólongatta a kislányát, hogy Iringó, gyere ide, olyan furcsa volt...
A Vencel tetszik inkább a Vendellel szemben, meg a Vince is jó ;)
Mi még nem jutottunk dűlőre ezen a téren, István név Apa részéről leszavazva, a mai "divatos" nevek nem igazán jönnek be egyikőnknek sem, szóval Laci lehet sanszosan vagy Peti, de azt én nem szeretném annyira, pont a fent idézettek miatt. Ő egy külön személy, egyéniség, legyen külön neve is. Aztán lehet, hogy mégis az apja nevét kapja végül...Olyan érdekes, Fruzsinál Petinek ugrott be, egyik reggel felkelt és mondta hogy Fruzsina lesz, mert ő tudja és kész és tényleg jól eltalálta, most viszont egyenlőre nem jött ilyen "megérzés" (csak nekem, hogy Dorka, dehát utána ugye megmutatta a kukacát...). Egyébként lánynevek közül nekem még az Anna tetszik nagyon, de ugye most tényleg nagyon sok babát keresztelnek így, másrészt Peti családjában mindenki Anna, harmadrészt a sógornőm már lestoppolta ezt a nevet, hogy majd ő akarja a lányának adni. Anyósoméknál az oviban sok a Bence, Milán, Máté, Levente mostanában. De csak ha a fórumunkat nézzük, régen meg az Andrea volt divat egy időben...(egyik unokatesóm 4 nappal fiatalabb, mint én, ő is Andi) Nem is hallattam mostanában, hogy így neveznének el kislányokat...
Verus, jobbulást mindannyiótoknak!
Zümis, sajnálom, hogy belétek durrantottak, de tényleg ne idegeskedj ezen, a fő, hogy a bébi jól van!!!!
A szopi témával kapcsolatban meg, nekem anno a 3. napon még nem szivárgott csak bedurrant, a csecsemős nővérek maguktól nem mutatták meg, mit kell csinálni. Én az egyik szimpatikusabbat megkértem, hogy sterilizálja a mellszívót, mutassa meg, mondja el, mit hogyan kell csinálni és a végén adtam neki egy ezrest. Tudom, hogy magától is az lenne az egyik dolga, hogy ezeket megtegye, de így bezzeg utána többször is odajött és nagyon kedvesen, türelmesen magyarázott. Később a kórházi védőnő is beszélt a szoptatásról, de az az igazság, hogy a mamának-babának ki kell tapasztalnia egymást. Fruzsi pár hét alatt belejött a dologba szerencsére, remélem, Öcsike is ügyes lesz majd. Ja a kedvencem az volt, hogy MINDEN szoptatás után fejjél. Én először ezt véresen komolyan vettem és tök lelekifurdalásom volt, ha esetleg elmaradt (egy óra cicin lógás után már nem is tudtam csak 10-20 ml-t kipréselni 10 perc alatt). Aztán nagy nehezen rájöttem, ha a baba jóllakik, (vagyis nem sír, hogy éhes), akkor nekem nincs szükségem az extra fejésre, hiszen az a tejszaporítást szolgálja. Persze más a helyzet, ha a babád nem szopik ügyesen vagy annyi sok tejed van, hogy muszáj lefejned (egyik ismerősünk 9 hónap alatt több, mint 100!!! l tejet fejt le, tejtestvére volt a kisfiuknak :))) Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy ne izguljatok előre a szoptatás miatt!
Kérdésem, sokáig szoptató anyukák felé, hogy Ti fel tudtátok használni az esetlegesen lefagyasztott anyatejet? A Kismamás babaszakácskönyv és sokan mások is írják, hogy pürékbe, főzibe lehet főzni, de eddig még mindenkitől csak azt hallottam, hogy a baba nem volt hajlandó megenni az így elkészített ételeket (más az íze a felengedett anyatejnek???). Szóval mik a tapasztalataitok?

Kép
Kép
abencze

Zsu: Te igazán szorgalmas vagy! Velem ilyesmi nem szokott előfordulni, hogy így előre készüljek.. :)
És mit főzöl ma? Látom én, hogy ezen a téren fogok még Tőled tanulni. :lol: Persze ha Te is engeded.

Amy: Te, bálnásodsz???? Hahaha. Te vagy itten az egyik legcsinibb.
Nekem amúgy a Vince tetszik a legjobban (de az már lesz ezen a fórumon.:)), a Vencel is nagyon, de a Vendel is. Mind ritka nevek ráadásul.

Jobbulást Verus!

Zümis: A Joachim is nagyon különleges és szép szerintem.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Iricc: Küldtem privit a postafiókunk elérhetőségéről.

Abencze: Téged hiányoltalak még nagyon ma, mikor eszembe jutott a fórum, jó, hogy jelentkeztél.

Amúgy hétvégén voltunk ott, ahova férjem középiskolába járt, és 12 év után nagyon jól emlékeznek rá a tanárok, hogy mennyire jó képességű, szorgalmas, helyes fiú volt. Csak úgy dagadtam a büszkeségtől!!! :D
Úgy búcsúztak, hogy remélik, hogy a Trónörökös is legalább olyan szuper srác lesz, mint az Apukája. Mondtam nekik, hogy nagyon fogunk igyekezni! :)

Köszi a szopis bíztató szavakat, ez ügyben is nagyon fogunk igyekezni, hogy minden rendben legyen...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Abencze: Jó hogy megosztottad velünk te is a szoptatós tapasztalataidat! Szerintem majd én is kinézek magamnak egy szimpatikusabb csecsemős nővért, hogy segítsen, ha nem boldogulok! :)

Julcsi: Én se szoktam ilyen szorgalmas lenni, csodálkozom is magamon! :) Múlthéten meg azért tanultam egy egész napot, mert el voltam maradva! :?
Tanulhatsz tőlem, bár én se vagyok mesterszakács, néha még szoktam telefonos segítséget kérni anyukámtól, ha olyan ételt főzök, amit ritkán szoktam, és még nem tudom olyan jól elkészíteni!
Ma rántott csirkemellet sütöttem rizibizivel! Férjem kívánságára! :)

Julcsi, akkor minden téren szuper férjed van! :D
zsu83

Amy: milyen bálnásodásról beszélsz :D ? Nagyon szép a pocid!
Hát persze, h nem elvakult nevek :D .

Zümis: szerintem próbáld meggyőzni apát, mert a Joachim végképp nagyon ritka és szerintem az sem köztudott, h vallásos eredetű.

Tegnap este, mikor a férjem beszélgetett Kismazsolával, megkérdezte tőle, h mi legyen a neve :D . Nehéz ügy, (jó, h pont nektek mondom :D ).

Nem is írtam, h a rokonságban baby-bumm lesz :D .
Az unokahúgom a 3. babáját várja áprilisra, másod uncsitesómnak ikrei lesznek, elsőre :D , ő is március-áprilisra várja őket.

Zsu: ügyi vagy! Egy kis lelkesedést nekem is küldhetnél, h vagy a kérdőívemmel, v. az angollal foglalkozzak már végre! Mindent kitalálok, csak ezekkel nem foglalkozom. :evil: magamra
kreiszi

Bocs, megint idepofátlankodom az önreklámmal :D

Kicsit bővült az oldalunk, nézelődjetek ha van kedvetek és légyszi a hasznos menüpontba írjátok meg saját vagy általatok hasznosnak gondolt cikkeiteket! Szerkesszük együtt. Szeretném ha legalább a 10-es cikkszámot elérnénk. Mindenki legyen aktív! :) Köszi.

http://kismami.net/

Pár esetleg számotokra aktuális hirdetés is felkerült az oldalra, böngésszétek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok Bocsi a tolakodásért de eladnám másfél éve vásárolt faktum bútorcsaládtól származó "Mókus"nevezetű kiságyunkat illetve pelenkázónkat ha valakit érdekel...ha nem akkor ne haragudjatok mégegyszer...ja és a hozzá tartozó kókuszmatracot is..ha érdekel titeket írjatok és rakok fel képet!!További jó pocakosodást!!!Sziasztok!!!
nikky

Sziasztok!

Megvolt a cukorvizsgálat (szerencsére csak a zsemle+tej verzió). Eredménye állítólag már ma délutánra megvan, de most nem kívánok vele foglalkozni. Majd hétfő tájékán rákérdezek. :) Vérvétel után gyorsan bementem egy cukrászdába, mondván eszem, amíg tehetem :?

Szombaton voltunk a Tropikáriumban, sokkal szebb, gondozottabb mint az állatkerti akvárium! De ugye mondanom sem kell, iskolás csoportok.... :( Mintha megfordult volna a világ, az iskolával-óvodával folyton ide-oda járkálnak, a szülő pedig otthon tanítgatja a kölyköt írni-olvasni. Legalábbis, ha azt akarja, hogy tudjon a gyereke ilyen extra dolgokat is. :?

A csontjaim nekem is fájnak, bár nekem inkább a derekam, medencém, lábaim. Főleg amikor felállok és nekiindulok-mint egy 90 éves vénasszony :D

Yve, gondolkodtál már a babakocsi-dolgon? Testvérfellépőt vesztek, v. mi lesz? Lesz majd a Hungexpon babaruhabörze, ott talán olcsóbban hozzá lehet jutni. Én a pici lányomat lassan rá fogom szoktatni a kismotorra, ill. a sétára. A testvérfellépőn úgyis csak összevesznének a naggyal...

Kép
kangu

Zsu: nagyon szorgalmas vagy!!! :D Én megígértem Anyunak, hogy korrepetálom angolból... Hát nemtom, hogy fog összejönni, de azért kíváncsi leszek! :lol: Ha mi összeülünk, abból szerintem minden lesz, csak tanulás nem... :lol: :lol: :lol: :wink: 8)

Abencze: jó, hogy ezeket leírtad a szoptatásról. Én is kíváncsi vagyok, hogy nekünk hogy fog ez működni. Most még el sem tudom képzelni....

Kreiszi: Nagyon irigykedem a baby-boom miatt... Nálunk egyedül lesz a picúr még egy jó ideig... Legfeljebb a barátok babáival játszhat majd, de az meg csak nem olyan, mintha a rokonságban lenne kisgyerek... mi együtt nőttünk fel az unokatesóimmal, meg az öcsémmel négyen, és nagyon jó volt... Kár, hogy nálunk senki nem vár babát... :(

Édesek vagytok, mármint, hogy szerintetek csini vagyok... :D
Apa néha azzal húz, hogy vegyem már ki a bojlert a pólóm alól... Kis vicces a drága... :lol:

Kangu: néha én is úgy érzem magam, mint egy vénasszony... meg néha akaratlanul is nyögök olyanokat.... Párom csak néz, hogy mi van... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Hát nekem nem volt végül cukorvizsgálat, ugyanis 7:00 helyett 7:07 percre értem oda, így közölték velem, hogy sorry... :D mostmár csak röhögök rajta, de ott azthittem mindjárt felrobbanok az idegtől, mert nem volt egy kellemes éjszakám, plusz kelés stb... Az orvos előtte annyit mondott, hogy 7 körül menjek, hogy még 2 óra múlva megint le tudják venni a vért (10.ig van labor). :)
Ja és a pisis büdögét meg forrázzam ki, nem adnak másikat... Gondoltam visszamegyek és megkérdem, hogy a leveses vagy a pörköltös fazekamban szeretné-e, esetleg abban, amiben a cumit fogom majd a babának...
A t.köm kivan a magyar egészségüggyel, de nagyon komolyan!

Viszont lehiggadásként vettem egy bodyt, amire az van írva: Jó leszek mami! (holnap), persze angolul. :)

Holnap megint bepróbálkozok a laborban, bár már most hányingerem van és nem a löttytől sajnos...

Kép
Kép
elif

Elif: :evil: Micsoda "megértés"! :evil: Ez Vecsésen volt? Nem érdemes bosszankodni, ki vagyunk szolgáltatva nekik!

Amy: én is örülök, h ennyi játszótársa lesz Kismazsolának :D . Ráadásul 5-5 háznyira laknak tőlünk mindketten, szval jó közel.
kreiszi

Név kérdésben én nem osztogathatok tanácsokat, mert még fogalmam sincs, hogy fogják hívni a lánykámat... Apával nehéz ezen a téren.

Abence, a lefagyasztott tejet rendszerint én öntözgettem a lefolyóba, mert felengedve iszonyú büdös (bocs mindenkitől :oops: ). Eleinte azt hittem, azért, mert megromlott, de kiderült, hogy egyszerűen megváltozik a szaga és az állaga. Néhányszor volt rá példa, hogy használtuk, a lányomnak végül is nem volt ellene kifogása. A végén persze literszámra dobáltam ki a zacskókat. Nem voltam egy nagy fejő, mellszívót pl. 8 hónapos korában vettünk, akkor is csak egy durva mellgyulladás miatt (a kezdeteknél persze semmi nem volt!), addig kézzel fejtem le egy kicsit, ha nagyon feszített. Egyébként - mivel a lányom 1,5-2 óránként szopott - nem is tudtam volna mikor és mit leszívni.

Iricc, elküldte valaki a közös címet? Ha még nem, szólj, küldöm priviben.

Kép
mist

Kreiszi, Amy: Köszi! Felhívtam apát és elújságoltam neki, milyen kis szorgalmas felesége van! :D

Kangu: Ügyi vagy! Holnap én is megcélzok valami cukrászdát szerintem! :)

Elif: Ez felháborító! :evil: Holnap én is 7-re megyek, nálunk is 10-ig van vérvétel!
zsu83

Igen itt Vecsésen történt. Lenn a kartonozóban még magam elé is engedtem egy nénit meg egy bácsit, de ezen megint nem bosszantom magam, mert különben is csak 7:03-ra értem volna fel, és szerintem az is késő lett volna nekik. :) De azért ha holnap 7:07 után veszik le a vért véletlenül, akkor már tuti beszólok, hogy ezt tegnap miért is nem lehetett volna... persze csak utána. :)

Mindenesetre azért is írtam le, nehogy más is így járjon, bár szerintem csak én vagyok ilyen "mázlista".

Kép
Kép
elif

abencze én igen jól tejelő tehénke vagyok, szülés után legkésőbb 12 órával már ömlik belőlem a tej.
Amikor a fiam született, elég sokat fejtem én is, az akkor 1,5 éves lányomnak ki tudtam váltani a tápszerét anyatejjel (2x2 dl-t fejtem plusszban).
SZerencsére mindkét gyerekem megitta a fagyitejet, szóval volt olyan, hogy ha mama vigyázott rájuk, fagyitejet kaptak szopi helyett.
Én nem pepecseltem bébipürékkel, egy nagy adag fagyitej még most is a mélyhűtőben van, ki kéne már dobni (nincs erőm nekilátni, mert a fagyitej valamiért rémesen büdös)...
Az első gyerekkel egy harmadik gyerekes szobatárs tanított meg fejni, nagy hasznát vettem.

Mellre rakni egy csecsemős segített. Nézte, nézte, hogy szerencsétlenkedem, majd azt mondta: "nah, nem így kell ezt, hanem így!" Azzal összelapította a mellemet, és ledugta a gyerek torkán. Bennem szó bennszakadt, hang fennakadt, de onnantól ment a szopi, mint a karikacsapás.
Azóta is hálás vagyok annak a csecsemősnek (ráadásul nagyon kell röhögnöm mindig, ha csak eszembe jut ez az egész, elég messze voltunk a magasztos madonnaságtól :D )

julcsi köszönöm szépen itt is! Raktam is fel képeket, meg beraktam magam a táblába :D

elif uhhh, ez nagyon bosszantó :(

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Zümis: Nagyon örülök, hogy megnyugtatott az orvos. Igazad van abban, hogy ezt már az UH-n is megtehették volna :?

Julcsi: Az én hátam fájogatott az első 3 hónapban is. Sokan azt mondták, hogy ilyenkor még nem fájhat (mert nekik nem fájt a terhesség idején, ezért nekem sem fájhat, jó mi?).Aztán ez elmúlt, majd amikor a babaexpo volt azon a hétvégén kezdett eléggé fájni a veséim magasságában, de szerencsére nem fáztam fel. Először egy pontban, majd utána szétáradt a fájdalom. Volt olyan, hogy egyhuzamban nem tudtam hazamenni a suliból, és az óráimat is elég furcsa pózban tartottam. Az éjszakák pedig még rosszabbak voltak, de szerencsére megvettük a szoptatóspárnát, azt oldalt fekve a két lábam közé vettem és fenn átkaroltam a végét, úgy tudtam elaludni. Hál istennek egy hét után elmúlt mintha sosem lett volna, de az orvos sem tudta megmondani pontosan mi volt, annyit mondott, hogy az izomfájdalmakat, akár a háton is okozhatja magnéziumhiány.

A pulzusról annyit, hogy a doki azt mondta, hogy természetes az, hogy ilyenkor magasabb a pulzusszám, és kicsit alacsonyabb a vérnyomás. Nekem 75 körül volt a terhességem előtt, és most 90-96 körül szokott lenni. Nekem is kellemetlen érzést okoz, de azt mondták ne aggódjam.

A vitamin témával kapcsolatban pedig szerintem minden orvos mást mond, és mást ajánl, azért érdemes így a 24 hét tájékán leállni, vagy félre csökkenteni a magzatvédő vitaminok beszedett mennyiségét. Én inkább áttérek a vas, magnézium és a kalcium szedésére.

Elif: Örülök, hogy újra köztünk vagy! Továbbra is sokat gondolunk anyukádra! Jó bunkók voltak a laborba, mert még simán beleférhettél volna a rendelésbe. Nem tudsz átjönni Monorra? Itt fél héttől van labor, kilencig (azt hiszem), de nem hajtották el azokat a kismamákat sem akik kicsit később érkeztek, ha belefértek a 2 órába.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok,
rövid leszek, mert sok a dolog... :(
Voltam cukroslötyin :) Holnap kiderül, könnyű lesz-e a következő 16 hét vagy sem (diéta szempontjából). Pocakok szépek nagyon!

Mellszívó: a kórházban medelát ajánlottak, megvettem a kézit, nekem nem jött be. A sógornőm behozta a saját elektromos avent-jét, hát 10 perc alatt ugyanannyit fejtem le, mint a medelával 1,5 óra (!!!) alatt... Úgyhogy vettünk mi is egyet, és nem bántam meg!

2 hét múlva le kell adnom a szakdolgozatot... Be vagyok tojva rendesen...

Zümis, örülök hogy megnyugtatott a doki!
Bocsi mindenkitől, de mennem kell, igyekszem azért be-benézni és írni, nem csak olvasni...

Szépek vagytok, jók legyetek!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Hú, nagyon belemelegedtem, így még az is eszembe jutott, hogy elújságoljam: megkaptuk az unokatesómtól a kiságyat, és ma egy hordozó-autósülést is kaptunk kölcsön az egyik kollégától, így szép lassan gyűlnek a dolgok! :D

Amúgy, ha fiú marad a drága akkor Attila lesz (ezt én választottam), ha meg lány akkor Anna (ez apának tetszik nagyon).

Crocus
Kép

Kép
crocus

Julcsi, a Kismama kiadásában megjelent könyv, a címe "Szoptatás", én Dina tanácsára szereztem be, és nagyon tetszik a szemlélete, meg ahogyan megközelíti az egész témakört.

Kreiszi, azt hiszem, épp azért, mert nekem volt a 16.héten is, ezért az éhgyomri értéket arról nézik. De azért rákérdezek majd még egyszer telefonon.

Zsuzsi, Julcsi, Gjéti, köszi a magyarázatot, így már értem, miről van szó :) azt hiszem, mi azért mégis maradunk a kiságynál :)

Zsuzsi, nekem a Léna jobban bejön, mint az Iringó, de azt hiszem, csak a tévés táncos csaj miatt.

Zümis, örülök, hogy úgy alakul, minden rendben!

este még olvasok majd tovább, most futok jógázni, mielőtt a főnököm elkap valami hülyeséggel :D

KépKép

KépKép
stelly

Bjuti: Ha szükséged van Neked is a gyógytornász elérhetőségére, szólj, és elküldöm.

Zsu: Neked elküldtem priviben.

Oh, jaj, ma is egész nap éhes vagyok... :? A védőnő meg persze leszúr, ha meglátja a mérlegen az értéket... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy, az egyik évfolyamtársam is Vendel. Nekem is tetszik a név, főleg
h Vendinek becézik. :)

Szegény Elif, megértem h mérges voltál! Holnap tényleg szólj be!!!! :wink:

Mindjárt megnézem a pocikat, h ki mennyit nőtt. :)
Amúgy ma barátnőmmel voltunk keresztanyujánál, és az ő barátnője is babát vár. 7 hónapos már, és eddig még nem látták a baba nemét.
Én meg egyből megmondtam neki, h tuti lány. :D

Hát igen, az én nagy álmom is egy ikerpár volt már kiskorom óta,
de valószínűleg ez az álmom soha nem fog teljesülni... :(

Kép

Kép
gjéti

Egyébként az én hátam is fájogat ma elég rendesen. :?

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok lányok!

Hát az igazat megvallva teljesen el vagyok keseredve. Az egész testemet kezdik ellepni a kiütések, a mellemre már lassan rá sem tudok nézni, már nem is kiütéses, hanem egy merő vörös folt az egész és emellé még ráadásként elképesztően viszket is. Tegnap voltunk bőrgyógyásznál, aki gyakorlatilag semmit sem mondott, szerintem lövése sincs, hogy mi lehet ez. Adott két krémet, amivel tegnap óta kenem magam, de mégis rosszabb lett és már a hasamat is rendesen ellepték a kiütések. Komolyan kezdek kétségbe esni... :( Még várunk egy pár napot, aztán elmegyünk egy másik orvoshoz, hátha az többet tud mondani. Nem izgatnám magam annyira, ha megmondanák, hogy mi ez és árt-e a babának vagy sem. A férjem utánanézett és szerinte ez a terhességgel járó viszkető kiütés, ami csak a szüléssel múlik el, de hát nem ez a szakterülete. Csak abban bízom, hogy semmi olyan, ami a babának árthat... :(

Andi: a héten megpróbálok konzultálni velük és még jelentkezem ezzel kapcsolatban.

Kreiszi: nagyon érdekes a témád és nagyon aktuális is! Kíváncsi vagyok, hogy milyen válaszokat adnak a kérdőívekben...

Tettem fel új pocakfotót, majd holnap teszek fel 1-2 képet a babaruhákról is.

És közben igyekszem visszaolvasni, mert nagyon le vagyok maradva...

Panna
pandusika

Iricc: Nagyon szépek a gyerekek, édes a pocaklakód! Csini pocid van! :)

Jázmin: Most nézem hogy szigetszentmiklósi vagy, én meg csepeli! :)
Biztos sikerülni fog a szakdolgozat, drukkolok nagyon! :D

Crocus: Szépek a nevek! :)

Julcsi: Köszi! :lol:

Panna: Szegénykém, ez borzasztó lehet! :( Jobbulást! Szerintem minél előbb menjetek el egy másik dokihoz, ha nem használ a krém!
Nagyon csini kismama vagy! :)
zsu83

Panna: jesszus, tényleg irány egy másik doki... Remélem hamarosan rendbe jössz! Irigykedem a fényképek láttán, imádom az őszi erdőt :), az ősz a kedvenc évszakom a falevelek miatt, és olyan nagy boldogság, hogy most lehetek kismama...
Te is nagyon csini vagy és Iricc is, mindenki nagyon növöget :).

Nevekhez még nem is szóltam: Iringó nekem sem a favoritom, Léna annál inkább, Vendel, Vencel tetszenek, Annával elfogult vagyok, ez nálunk öröklődik anyai ágon minden elsőszülött lány egyik neve Anna :).
Majd összeszedegetem nekem még milyen hazánkban előforduló nevek tetszenek, hátha az is ötletet ad valakinek...

Kép
Kép
elif

Még egy bekukk fürdés előtt:
Nekem jelenleg az Amíra a befutó, apa viszont a Brigittát szeretné. A magyarázata az, hogy szerinte Bogi neve az én döntésem volt, pedig Bogi a 38. hétig Laura volt... :)

Nem szeretnék Brigittát... :(

MTA nevek: http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/ut ... index.html

Panna: jobbulást!

Fiúnevekkel még csak nem is ismerkedtem eddig... Na majd most... :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Zsufi, jobbulást, remélem, hamar meggyógyulsz!

Amy, a Vendel szerintem egész jól hangzik, meg a Vencel is, mondjuk a becézést jól meg kell gondolni, nehogy valamelyik rokon önállóan nekiálljon furcsán hívni a gyereket... (pl nagymamim férje Tomcsikának hívja Tamás öcsémet, amitől mindenki falra mászik, öcsi is.)

Julcsi, ez az, így kell hozzáállni :) Nálunk nagymami az örök károgó, aki épp nemrég, mikor újságoltam neki, hogy minden rendben a babával, sóhajtott egy nagyot, hogy "hjajj csak legyen majd tejed..." köszike, ezen eddig nem aggódtam :D de aztán megbeszéltem Adri babával, hogy lesz és kész. :D

Hátfájás nálam is felbukkant, de szerencsére jóga után egy-két napig mindig sokkal jobb a helyzet.

Amy, nem bálnásodsz, csak pocakosodsz! Az meg jó :D

Verus, te is szépen gömbölyödsz :)

Abencze, végülis még nincs késő, hogy egyik reggelre valamelyiktek megint megálmodja a kicsi nevét :D

Zsu, ha kívánságműsor van, én férjemnél is az egyik kedvenc a rántott csirkemell :D én meg törném magam mindenféle különlegessel, hogy elkápráztassam :D

Elif, ez hihetetlen! Reméljük holnap egy kedvesebbet fogsz majd ki...

Kreiszi, jó nektek, hogy ennyi játszópajti lesz :D sajna nálunk barátnőm, aki márciusban szül, Fehérváron lakik, szóval nem épp a szomszédban. Egyik nővéremnek nem valószínű, hogy az ötéves fia mellé lesz még egy, másik nővér Berlinben, öcsi meg még csak 15, úgyhogy pár évig remélem, nem lesz gyereke :lol: de a környéken, ahol lakunk, rengeteg pocakos-babakocsis-kisgyerekes anyukát láttam már, úgyhogy asszem, játszótéren fogunk barátkozni :D

Iricc, ezen az első szopis sztorin jót derültem :D azért fogadok, nem az volt az első gondolatod, amit itt írsz, hogy hálás leszel neki még évekig :lol: helyesek a gyerkőcök, vajon a harmadik is ennyire fog rájuk hasonlítani? Nekem annyira tetszik, mikor tesók ilyen hasonlóak, mint ők ketten :)

Panna, ez elég vacakul hangzik :( ha ez a doki nem tudott rá mit mondani, szerintem irány mielőbb egy másik. Valahogy ez a "nem tudom, mi ez, de próbáljuk meg kezelni valamivel" sose jön be elsőre, Zétibébi kisfia is emiatt járt vagy két hétig vörös pöttyös popsival szegényke... milyen szépen alakul már a te pocakod is :D

Csajok, megnézegettem a képeinket, és megállapítottam, hogy olyan jó nézni, ahogy pocakosodunk :D meg valahogy a pocak mellé kezd mindenki kismamásodni :D mármint arcra is, na ezt nem tudom normálisan leírni, de az elején valahogy olyan csajosak voltak a képek, most meg inkább anyukásak kezdenek lenni. De jóóó :D alig több, mint száz nap, és anyukák leszünk mind :D

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Bizony így van, én is hiába töröm magam valami különleges étellel, a férjemnek mindig valami alapétel a kívánsága! Na de azért a különlegesebbekre se mondja azt, hogy nem volt jó! :D
Nekem is pont ez jutott eszembe a képekről, hogy olyan anyukások kezdünk lenni! :lol:
zsu83

Amy: Én a Vendelre szavazok, nagyon-nagyon szép. Becézni lehetne úgy is, h Vendó, vagy Vendus.
Az Iringóban engem is Südi I. zavar.
Nálunk az oviban 230 gyerek között nincs Andi, és István, de Vivien minden csoportban 1-2 (3), Levente, Dani és Dominik szintén ennyi, de van néhány különlegesség: Berill, Benedikta, Ármin, Kadosa, René, Noel.

Zsu: Nekem eddig mindig 10.000-t kellett fizetnem, akkor is, ha csak szívhang miatt kapcsolta be a gépet kb fél percre... :shock:
Yve: Most nem tervezed, h jönnél a Padmába jógázni?

Zsufi: Remélem, már múlóban a kórság.

Panna: Isten óvjon a találgató, kisérletező bőrgyógyászoktól, látod, Zéti is hogy megjárta velük.

És mostmár csak 3 nap!!! :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Éljen, levették a cukrozás első felét. Nem is volt olyan szörnyű, tettünk bele jó sok citromlevet, aztán mivel vecsési vagyok haza is jöhettem, de majd jó előre elindulok, hogy nehogy mostmeg a második felét ne vegyék le. :) Én voltam az első, úgyhogy nem kaptam lehetőséget a sorstól beszólni, de mára amúgy is megnyugodtam, meg ők is kedvesebbek voltak.

Nekem mostanában semmi kedvem főzőcskézni, pedig régebben milyen konyhatündér voltam ehhez képest, főztem-sütöttem 3-4 fogásos vacsikat penderítettem... de most, pl két napja uram hozza a kajcsit :). Ha meglátok valamit azt rögtön megkívánom, főleg ha esznek előttem, de ha nekem kéne kreálni valamit, akkor tanácstalan vagyok...

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Elif: Én is túl vagyok az első cukrozáson! Nemsokára megyek vissza! :D Nem is volt olyan szörnyű, jól becitromoztam! :)

Gerendai Zsuzsi: Én ezt nem értem! :shock: Nekem eddig mindig 8ezer volt, kivéve, amikor uh-t is csinált akkor volt 10ezer! :?
A szívhangért nálam nem számolt fel semmit külön! :shock:
zsu83

Na ez is megvolt, végre ezzel sem kell többet szórakozni. :) Mostmár csak reménykedek, hogy jó lesz az eredmény, mert nagyon csokiimádó lettem mostanában... :roll:
zsu: neked mikorra mondták, hogy meglesz az eredmény?

Egyébként nem is vagyok annyira erős, most is elpityeredtem a rendelő előtt, amikor apukám eszembe jutott, és ez máskor is előfordul... de azthiszem ez érthető.

Kép
Kép
elif

Elif, azt gondolom, ez teljesen érthető, és normális. Főleg, hogy a babával a pocakban különösen érzékeny az ember, meg intenzívebben él meg minden pozitív és negatív dolgot is. De még ha nem lennél pocakos, akkor is egy ilyen esemény után nem csoda, ha hirtelen rádtör a szomorúság. Szóval emiatt ne érezd magad gyengének! És ha szükséged van pár kedves szóra, egy kis támogatásra, tudod, itt vagyunk neked mi is :)

KépKép

KépKép
stelly

Elif: Nekem hétfő délutánra ígértek eredményt! De csak kedd reggel megyek szerintem érte, mert múltkor is nem volt ott délután a leletem, csak másnap reggel! :?
Bízzunk benne, hogy jók lesznek az eredményeink, és csokizhatunk tovább! :D
Ez természetes, hogy elpityeredsz! Én biztos nem tudnám magam így tartani ahogy te! És ahogy Eszter is írta, mi mindig itt vagyunk neked! :)
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?