A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kép nati

Kép bondi

Kép bencuri édes bencéje

Kép és bencuri szonjával

KépKép
muffin

Kép tita levije

a többit meg már a többiek felrakták

KépKép
muffin

Muffin!
ő nem Nati?
Vendég

Éljenek a csini-mamik és a cuki-babákok! Nagyon köszi a képeket! :D
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:52-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:53-kor.
Vendég

de, ő nati, rossz képet csatoltam :oops: (az egyik 1398, a másik meg 1388 és elnéztem... :)

tehát levi:

Kép

KépKép
muffin

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
patr

Na én megyek fürdetni! Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Hú nagyon szupik lettek a taliképek! Ilyenkor mindig irigykedek. Hát egyszer hátha mi is eljutunk bár kétlem mert egy kicsit messze vagyunk Pestől. Kicsit hiányzik is,mert én Budaörsön laktam, és ugy kerültem Szegedre hogy a párom itt lakott és így ide költöztem hozzá. De már megszoktam. Csak ilyenkor meg jó lenne egy kicsit közelebb lenni Pesthez.

Kép
linda24

jaj,lányok nagyon szuperek lettek a képek!!! Köszi! Én annyira jól éreztem magam, hogy most napokig ebből élek! Adél még aludt is ott vagy másfél órát ( és még este séta közben kb ennyit)...Szóval ő is jól érezte magát...

Kata, ha az uccsó képre gondoltál Dani mellett az az én leányom, nem Anyjuk Annája... Tényleg barátkoztak. Az én lányom ilyen csélcsap úgy tűnik :oops: :D

Bencuri, köszi!!!

Kép
andkata

ja és bondi, a receptet légyszi tedd fel :)

KépKép
muffin

Muffin nagyon jók a képeid el is mentettem őket! :D
bencuri

Bondi, nem történt semmi baj! :D
bencuri

lányok!
lehetek pofátlan??? a miskolci taliba mi is beférhetnénk ;) :oops:

Kép

Kép
timi1982

erről jut eszembe.
holnap megy nyusziapu miskolcra :D :D :D
végre megjött az uj asztalunk a nappaliba 8) 8)

jah és lehet irigykedni :D :D :D holnap fondüzünk a törpe "keresztszüleivel". már csorog a nyálam.
a csirkemelett már bepácoltam, a karfiolt és a brokkolit már előkészítettem holnapra.
keresztanyu a kelbimbót készítette elő és kóstoltam a kolbászkát is 8) 8)

Kép

Kép
timi1982

már 3-szor néztem végig a talis képeket.
irigykedem rendesen...olyan édes ez a sok apróság. és milyen jol elvoltak... vagy csak a képeken?!?! ;)
mindenki jol viselkedett?

Kép

Kép
timi1982

Timi! Persze! Sztem ha Viki is tud jönni Nyíregyről, az is tök jó lenne!
Meg ki is van még erről a részről?
Jól mondom Wera? :D

sz.andi

Bencuri! A Te képeidet meg a Muffinét az összeset át tudnád nekem küldeni becsomizva?

sz.andi

Kata, én ugyanezt érzem, hogy most legalább két hétre feltöltekeztem!
Timi, mindenki nagyon jól viselkedett! A saját kisfiam például még számomra is meglepően jól! :lol: Úgy ült ott egész nap, mint a nyugalom szobra. :lol:

Kép
Kép
patr

Csajok!
Köszi ezt a napot, nagyon jól éreztük magunkat (leszámítva az evést, Leviét persze :cry: ).
Jó veletek!
Nagyon jók lettek a képek, főleg mert én szerencsére nem vagyok rajta :oops: :lol: .
Zsófi, köszi a vendéglátást!!! Nagyon szép a házatok (egyszer csak készen lesz, ajtó ide vagy oda :lol: :lol: :lol: )

Anyjuk: Levi is 6 körül aludt el újra addig elég sokszor nyüglődött.

Képzeljétek itthon sem evett túl sokat pár kanál tejpépet.
Csak, hogy mindenki értse: hajnali fél 2-kor evett 200 tápot, utánna déelött Zsófiéknál 3-4 kanál tejpépet, fél 2-kor 5-6 kanál főzeléket és utánna este pár kanál tejpépet. :cry: :cry: :cry:
Hiába hízik tök jól, ez akkor is kiakasztó. Jól el is bőgtem magam Zsófiéknál (bocsi utólag is!!!).
Szegény csajok azt hihették meghibbantam, mert mérgemben Levit a honom alá kaptam és robogtam vele a konyháig letenni a tányért. Ha otthon lettem volna, lehet még be is vágom a mosogatóba.... (persze a tányért :lol: )
Szerencséje a gyereknek, hogy nagyon imádom! Persze 1 perc múlva jól megszeretgettem, főleg miután nagyot vigyorgott rám. Ilyenkor meg jól elolvadok. Tiszta ciki, hogy kiborultam :oops: :oops: :oops: .

Nagyon kíváncsi leszek mit mond végre a doki.

Mennem kell, mert leesik a fejem a fáradságtól és holnap megint hosszú napunk lesz. Utoljára megyünk masszázsra.

Szép álmokat mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Andi, nem elküldeném szívesen, de nem tudom, h kell betömöriteni :oops:

Csajok, én is nagyon jól éreztem magam még ha nem is vagyok túl beszédes tipus :oops:

Jó éjszakát mindenkinek!

Pati, köszi mégegyszer a fuvart! remélem Szonja legközelebb megismeri már Zsoltit és akkor nem fakad sirva, ha udvarol neki! 8)
bencuri

Sziasztok!

Csak irígykedem a fotók miatt... :oops:

Na, velem jól kitolt Emma...
Délelőtt szopizott utoljára. Gondoltam, estére lesz elég, fürdés utánra.
Erre jó nagyot visított pancsi közben, majd nem volt hajlandó szopizni.
Csináltam elkeseredettségemben tápit, hát erre ezt sem ette meg!
Valamennyit szopizott (nem sokat... :cry: ), majd megevett 60g tápit.
Kíváncsi leszek, hogy húzzuk ki reggelig. Valószínűleg sehogy.
De most mit tegyek?
Mert ha nem fejem ki a tejcsit, akkor még ennyi sem lesz, ha lefejem, akkor meg tuti, hogy felébred enni. Ááááááááááááááá...
Most mi legyen?!
Vendég

Marcsika! Ilyen nekem is volt anno. Fejd le és ha közben felébredne, akkor add neki oda üvegből. Ha nem eszi meg, akkor keverd a tápszerhez hozzá. Én ezt csináltam!

sz.andi

Bencuri! Ha van csomagoló a gépen, (szokott lenni, bár nem mindenkinél) akkor a mappára, amiben a képek vannak jobb egérrel klikk és add to archive. Azt hiszem ez van odaírva. Utána ok, és elvileg elkezd csomizni és ha kész, ott kell lennie rar-ban.

sz.andi

jaj, ilyenkor mindig ugy irígykedek a talisokra! Olyan jó nektek! Én így innen soha senkit nem fogok személyesen megismerni! :(
Egyedül Anyjukot ismerem! :lol:

d.dodó

találós kérdések: ki kicsoda?

Kép
Kép

Kép
Kép
bondi

jajj, a másodiknak nem azt akartam, hanem ezt:
(azért az előzőt is meg lehet fejteni :) )
Kép

Kép
Kép
bondi

francba, pedig Undikától már mind megtanultunk utólag szerkeszteni :lol:

Kép
Kép
bondi

első kép Anyjuk Levivel!
Második kép talán part Zsoltival.

d.dodó

Kép Szoni
Kép Zsolti
Kép Bencuri&Bence
Kép Muffin&Eliot

folyt. köv.

Kép
Kép
bondi

Képekre még várni kell, addig is: :D
(Potyka, mit írnál a 4. és 5. pontba?)

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a boltba. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

Bondi ez aranyos, jót szórakoztam rajta, és még ismertem is.

A talis képek nagyon jók és az is, hogy már kézzel foghatóak vagytok egymás számára!

Timi, esetleg egy egri talira lecsalhatnánk a többieket Barcikáról Miskolcról :roll: .

Én még mindig betegeskedem, de Toncsi már jól van.

De Bogi! Már 2 napja ordít (nem túlzok) egyfolytában. Fogalmam sincs, mi lehet a baja.

Bogi kiabál, óbégat, ordít stb. stb. De közben nézelődik.
Nem tudom, mi lehet a baja, tanácstalanok vagyunk az apjával. Az tény, hogy keveset eszik, próbáltam adni neki fagyasztott tejet, tápszert, de nem kell neki. De nem is fájdalmasan kiabál, az arca sem olyan mintha fájna valamije. Hangpróbálgatáshoz kicsit durva. Komolyan leírhatatlanul ordít :shock: . Nem tudom időszakhoz sem kötni, ordít evés előtt, után, mindig mindig. Cseppet megviselte az idegeimet ez a két nap.

Szerintetek?
De ha éhes lenne, akkor nem lehetne elterelni a figyelmét. Ha foglalkozunk vele, vigyorog nagyokat.
De egyik napról a másikra mi változhatott meg :shock: ????

Különben éjszakánként is kel, 2-3x.

Bocsi, de kész vagyok.

Wera, Te hagyod sírni vagy egész nap hurcolod a popsiját?

És most Toncsi is itthon volt egész héten egész nap. Így azért fárasztóbb még vele is foglalkozni teljes mellszélességgel.

Apával is kicsit feszültebbek vagyunk mostanság.
És Véda, nekem is fáj még az együttlét (de én még nem is voltam szülés után nőgyogyinál :oops: )

És úúúúúúúúúúúgy fáj a torkom.

Na jó most már eldugulok,megyek aludni, amíg lehet.
Jó éjt.

Csilla

Kép

Kép
csillala

húúúú, de jók a talis képek, csajok! 8)
Szuper lehetett!!!!
Milyen aranyosak a babák egy képen 8)

KépKép
szkagi

Látjátok, milyen korán felkeltem, hogy benézzek? :D

Na és sikerült egyedül megcsinálni a hátrakötött kendőt? Vagyis belerakni a gyerkőcöt?

Nálunk tegnap katasztrófa-hangulat volt. Szonja azzal bosszant (tudja, hogy bosszant vele), hogy szopja az ujját, piszkálja az orrát, meg gyömöszöli a szemét - és ezt rögtön egymás után... A szeme már be is gyulladt.
Nándit kivitette velem a nappaliból, mert őt zavarta (hintázás közben :shock: ). Amikor szoptattam, ő akkor akart kiszállni a hintából (ahhoz abba kell hagynom az etetést :? ), és egy percre rá meg pisilnie kellett, és nem volt jó a bili, csak a vécébe akart :evil:
Totál kikészültem. Asszem hagynom kellett volna a cumit a fenébe még (az egész akciót a cumi elvevésére hárítom), de sajna az is marhára idegesített, hogy állandóan cumi van a szájában. Főleg az zavart, hogy úgy beszél, cumival. Ja, és az oviban egyáltalán nem cumizik, a nagyinál meg csak alváshoz kéri. Itthon miért nem megy???? Megbeszéltem vele többször, hogy csak alváshoz kap cumit, de nem pakoltam el, mert gondoltam, hogy neki kell erről lemondani. Kerestünk a cuminak egy dobozt, oda elrakta reggel, este meg elővette - két napig működött, utána visszatért az állandó cumizásra.

Jaj, és hát persze hogy ezt tanultuk pszichológiából, hogy a cumizás egy tünet, és ha eltiltjuk, tünetváltás lesz mindössze...

Zoli mondta is, hogy na akkor most erre találjak megoldást :shock:

Nem akarlak benneteket ezzel traktálni, csak azért írom le, hogy legalább ti ne kövessétek el ugyanezt a hibát :oops:

Még ma ki kell találnom valamit.
Gondolkodhatok itt, előttetek?
1. Visszaadom a cumiját (vagyis kap egy másikat), és úgy kanyarítom a mesét, hogy hazajön hozzá a cumi. Ez az én udarcomat jelentené, de lehet, hogy értékelné, ha visszaadnám. Viszont el kellene viselnem a cumizó nagylányomat még jó darabig (valszínűleg még fontosabbá válna számára a cumi :oops: , most, hogy egyszer már elvesztette)

2. Nem adom vissza a cumiját, kitartok az eredeti elképzelés mellett. Ha nem szólunk rá az orrpiszkálás és ujjszopás miatt, akkor az is rögzül, és ugyanott tartunk...

3. Nem adom vissza a cumiját, és kitalálok valami hosszútávú (és nagyon jó) jutalmat (pl. ilyen lett volna a balett, de arra csak nagyobb lányok járhatnak :oops: )

Ti mit csinálnátok?
Asszem ennél az utolsónál kellene kikötnöm, csak nem tudom, egy háromévesnek mi lehet efféle hosszantartó jutalom. Van ötletetek? légyszi segítsetek!!!

Addig is ma körülnézek a neten, milyen heti program van egy hároméves örökmozgónak :roll:

KépKép
szkagi

hoppá, még fel sem öltöztem.
És mindjárt felharsan valamelyik gyerekem :shock:

KépKép
szkagi

Jó reggelt!

A képekre továbbra is csak annyit tudok mondani, irígykedem.

Ági!
Sajnos nem tudom a helyes választ. Talán nincs is...
De Szonja még nem olyan nagy lány. mármint ahhoz, hogy cumizzon.
Nekem a középső volt rettenetesen cumis, még ovisan is.
Én mindíg a nagylány dumával jöttem, mert az ovónénik nem díjazták, ha cumival mentünk. Bejött. Egyszercsak azt mondta, nem kell, kidobta. szó szerint, a szemetesbe. Felhívtam a figyelmét, hogy onnan nincs visszaút, de akkor is megtette. Este kicsit pityergett, hogy:- Anya én olyan hülye vagyok...
és aludt tovább.
Szerintem minden gyereknél más és más, hogy mit lehet ilyen esetben tenni.
Szonja nem féltékeny kicsit Nándira?
Mert nekem erről a hintázós-pisilős sztoriról pont az jutott eszembe.

Az esti hiszti és elalvás után Emma 4-ig aludt. Akkor szpoizott, mindkettőből, és azóta is alszik. Ma sok dolgom van, nem tudom, tudok e majd jönni. Jön az anyukám délelőtt, (ismét szedi a gyógyszert...), majd 1 óra körül indulunk Győrbe, mert a Lillus ma este 24 órás vetélkedőre megy, és elhozzuk a csomagjait. (meg viszünk húsos palacsintát...)

Kicsit rendbeszedem magam, aztán még ha tudok, jövök.
Vendég

Sziasztok!

nagyon jók a talis képek,biztos szupi volt!
Remélem egyszer mi is eljutunk!

Titi! Sajnálom a nemevést,mikr derül ki valami?

Tegnap nagyon sok mindent olvastam,de már nemtuodm mit akartam írni!

Csilla! Totálisan átérzem a helyzeted,borzasztó,én is nagyon kivagyok! :cry:

Tegnap egész jól viselkedett de este megint olyan visítás volt,hogy miután elaludt jól kibőgtem magam,bezárkóztam a fürdőbe,teleengedtem a kádat és mondtam,hogy mindenki hagyjon békén!
Hát nem tartott sokáig mert ordított! :cry: :twisted:
Éjjel óránként kelt,iszonyatosan fáradt vagyok,komolyan akkor nem éreztem így magam mikor 2 óránként evett!
Reggel 6-kor direkt megetettem mert tegnap 8-ig visszaaludt,hogy nem érdekel,hogy elúszom mindennel de visszafekszem vele!
Szerintetek?????????????
NEM ALUDT VISSZA!!!!!!!!!!!!! :twisted:
Most altattam el,üvölt mint a sakáll, a derekam leszakad,összeesem és mostmár kurvára elegem van!!!!!!!!!
Már bocsi! :oops:
Úgy szeretném ha már holnap lenne,itthon lesz Apa 4 napig és Anyu is kettőt!
Ma éjszaka apáé,de szerintem este kipróbálom ezt a Viburcol kúpot mert ezt nem lehet kibírni!
Ma megyünk masszázyra ha sikerül!
Tornázni tuti nem megyek,szerintem 8-kor lefekszem!

Kriszti ti hogy vagytok?
Sírás?
Wera?

Ha minden fogánál ezt fogja csinálni és tényleg megőrülök!
Amúgy sem volt egyszerű de most aztán!

Na jó megyek STERILIZÁLNI,majd jövök!

Kép

Kép
ibm

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:54-kor.
Vendég

Kata, nyertél! :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

Én talira szeretnék rendszeresen járni! Nem elég, hogy Zsolti tegnap egész nap olyan volt, mint egy kisangyal, Este 9 körül elaludt, fél négykor kelt, evett, pikk-pakk visszaaludt, és még mindig alszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez nálunk csoda!

Kép
Kép
patr

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:54-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:55-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:56-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 20:56-kor.
Vendég

8)
Vendég

Igen Vikit én is hiányolom!

1 jó azért van a mai napban,kimostam,vasaltam,kajáltam,rend van,Áron alszik mindjárt kel!
Na majdcsak kialszom már magam egyszer!

Többiek?????????????

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt!

Bakker!

8kor keltünk Lacussal :roll:

8kor beájult, 3/4 5kor evett, és még visszament mindenki a kis vackába.
Apát elindítottam fél 7kor munkába (na jó, megkapta a kajáját, csók és cső visszadőltem az ágyba).

Talis képek annyira jók!!!!!! Zsolti iszonyat kis husgombóc rajta! A többiek is csodásak!

Képzeljétek! Csökken a tejcsim, vagy Laci eszik sokat. :cry: Már 2 ciciből nyomjuk a kajákat, és tegnap lecsúszott még neki 40 mé táp is este. Éjjel felkeltem fejni, és most is megyek, kicsit serkenteni.
20150601134430

Sziasztok!
Nagyon jók a talis képek-szépek a babukák,meg Anyukák is :D

Ma megyünk az oltásra-majd írom a súlyát.

Tegnap szerelők jöttek,néztek,gondolkodtak,írtak,és számoltak-tömören :lol: -és mentek,majd még jönnek,és kötik.

Amúgy irigy a talisokra :!: Én már idejét sem tudom mikor voltam más emberek társaságában :roll: Kivéve az ovodát,nekem már az is felüdülés ha az ottani Anyukákkal beszélgetünk,amíg a gyerkőcök még játszanak az oviudvaron-tegnap is egy órát voltunk még ott,és dumcsiztunk :) És ismét kaptunk kiscipőket,már bőven van 20-30-as télire,meg bentre,meg szandi.Bár még nagyok a lábára.

Kép
Kép
Kép
kike

Kisreklám:

http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Van egy jóképű modell fiú benn :lol:
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?