A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina
Ez a "gyengepontkutatás" telitalálat volt!!! :lol: :lol: :lol:
Én is valami hasonlót érzek, de hozzátenném még, hogy ők a nyertesek:
-veszélyestárgyfelkutatásban és/vagy megevésben
-hogyanNEhasználjukatárgyakat bemutatásban
-szülőfülsiketítés felderítésben
-türelmednekholavége közvéleménykutatásban
-meddigtudjukatrutyitszétkenni versenyben
-hogyteszemboldogtalannáazéletedpelenkázáskor bajnokságban

és ezért mi imádjuk és csókolgatjuk őket! :lol:

Kép
granda

Sziasztok!

Köszönöm Zsozsi nevében a dicsiket. Most én is csak képekkel jövök, utána elkezdek visszaolvasni. Huhh...

A fotelért megharcoltam a teszveszen. Használtan vettem, és nagyon szuper!!!!!! De nem tudom, hol lehet ilyet venni. :roll:

Igen, voltunk Kiskolbiéknál! Nagggggyon jó volt! Este 6-kor kaptam észbe, hogy talán menni kellene, mert 7-kor fürdetés. :)
Nagyon cukik voltak a gyerekek! Máté ma bújós bubus volt, ezúton is küldön Neki a vudut, hogy ne legyen beteg, remélhetően csak anyás napja volt. De nagyon ügyesen jár, igaz, négykézláb még gyorsabban halad, de azért megy az a járás is! :) Annyit nőtt, mióta nem láttam. :)
Aztán hazajött Máté Apu, és Máténak hirtelen rengeteg mondanivalója akadt. :)
Kiskolbi sütött fincsi tortát! (Kiskolbi! Apa befalta az egészet, én kérdeztem, hogy finom? Erre a válasz: K.rva jó!) :wink:

És akkor a képek:

Kép Mehetek a babataxiddal?
Kép Elcseréled a kacsádat erre a kockára?
Kép Neked adom a kockámat!
Kép Detti! Olvass nekünk!
Kép Dobooom! Kapd el!
Kép Most megpiszkállak ezzel a cerkával.
Kép Mit csinálsz?
Kép Bambuli 1 Kép Bambuli 2
Kép Anya hagggyá azzal a joghurttal!
Kép Hagy adjak egy pusziiiiiiit!
Kép Anya, most megmászlak!

A puszi s képről csak annyit, hogy Zsozsi két méteren keresztül próbált Máténak puszit adni, miközben Máté bőszen hátrált a sarokba... :? :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Névnapos Szelinek nagy puszi!

Kiskolbi: kisfiam hasonló cipőben jár. Régebben ivott szépen pohárból, most nem. :shock: Kiengedi a szája mellé az innivalót, vagy el sem fogadja. A Jana babavíznek van 250 ml-es kiszerelése aminek kihúzós csőrszerű teteje van és garantáltan nem folyik ki. Csak akkor jön ha megszívja. A csőrös poharak nálunk mindig " elromlanak". :roll:
Ja és Zéti is csak vizet hajlandó inni. Hiába próbálok bármit. Képes egész nap nem inni, biztosan azt hiszi mindig átvágom és úgysem vizet adok.
:shock:

Vigasztárgy: nincs, pedig próbálkozok...A labda a minden, de az ugye nem ágyba való... Egyenlőre én vagyok a "vigasztárgy". :oops: :D

Játéktartó láda: nekünk műanyag kincsesláda van, Intersparból. Máshol is lett volna nagyáruházban, csak drágábban. Lezárható, aminek nagyon örültem. Egészen addig amíg Zéti be nem mutatta, hogy milyen könnyen ki tudja nyitni. :lol:

Sajnos néhány ötletétől ájulás környékez. Ami a legrosszabb: el sem lehet fordulni tőle és nem lehet egy pillanatra sem másra figyelni. Felpattan a kanapéra és már a karfán áll egy másodperc alatt miközben még ki is hajol oldalra. :shock: :shock: :shock: Ezt tegnap óta műveli, de megállás nélkül. Semmi egyéb nem érdekli. Közben kacag boldogan.

Betegeknek jobbulást!

:(

Szavazás: mégis inkább a babanet, már úgy a szívemhez van nőve... :oops: Igaz nem jövök naponta, de valamikor igen aktív voltam. :wink:

Nagyon jók a kirándulós-minitalis-ünneplős képek!!!!

Ha addig már nem jönnék: mindenkinek jó pihenést a hosszú hétvégére! Mi utazunk, aztán hozzuk anyukámat magunkkal. :D

Sok puszi mindenkinek!!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Valami kimaradt: szóval én a babavizes üvegből adok inni mostanában. Egyébként is azt adok neki.

Tényleg! Ad még valaki babavizet egyáltalán? Vagy sima csapvizet? Forralva? Vagy szénsavmentes bármit? Én leragadtam ennél... Bár mi ritkán iszunk csapvizet. Én nagyon nem szeretem az ízét, főleg pedig látni kiengedve milyen fehér... :oops: A sok csőtörés után pedig gyönyörű barna. :shock: Lehet én vagyok túl finnyás. :oops: :oops: :oops:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jó reggelt!

Ma korán kezdtük a napot, Dávidka úgy döntött 5-kor kialudta magát. Fel volt pörögve teljesen. 6-kor megetettem, most megint alszik, én meg tök kipihent vagyok :evil:
Nagyon cukik a talis képek, jól mutat együtt a két kis manó. :D
Ivás: Tea és gyümölcslé. A vizet nem hajlandó meginni, pedig sűrűn próbálkozok vele. Egyébként elvileg 1 éves kortól nem kell forralni a vizet, bár én a tápszerhez még mindig így adom.

Kiskolbi:: Dávidkám is szokott a hátam mögött kapaszkodni, ha ülök vagy térdelek, olyankor bújócskázunk, mindig elbújik, aztán kikukkant jobbra-balra. Nagyon édes.

Kép
aniko15

Jó reggelt!

Mi hatkor keltünk, Apa megszólaltatta a riasztót :shock:
A hat még hagyján, de egykor feküdtem le, mert vendégségben voltunk a szomszédban. Zsófi jól érezte magát, este héttől kilencig folyamatosan evett, aztán kidőlt és aludt egy babzsákfotelben :lol: Aztán hazajöttünk, Apa betette az ágyába, és aludt tovább :)

Ma meg megyünk haza anyuékhoz, már várom :)

Zsófi vizet iszik, reggel és este tejet, néha iszik teát is, de azért nincs oda. A 100%-os gyümölcsléket szereti, de azt csak azóta kap, mióta pohárból iszik. Ja, és sima csapvizet kap.

És még mindig nincs vizsgaeredményem!!! :twisted:

Talis képek tündériek :lol:
Vendég

Irina Az a baj hogy konkrétan nem tudom mi a baja a VAlti babámnak mert nem kaptunk pontos diagnózist. Majd szombaton. Ami viszont most a parám hogy nagyon büdös a vizelete. Olyan mintha mindig azt hinném hogy kaki van a pelusba. REmélem csak az antibigyót érzem ennyire. Köszi amúgy a hsz-et.

Kép
hajagosné szabó éva

Mégegy. Valti csak vizet iszik semmi mást nem fogad el. Én szénsavmentes ásványvizet adok neki.(Tescost) A tápihoz viszont forralom a vizet. Ja az itteni vízből én sem iszom olyan büdös az is. Most olvasom lehet hogy büdös fóbiám van? :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Nagyon ritkán tudok jönni közétek, de azért sokat gondolok rátok! Visszaolvasni nem tudok sajnos, csak az utolsó néhány hozzászólást.
Mi jól vagyunk, költözünk, dobozolunk, megkaptuk tegnap az új lakás kulcsát.
Közben szervezzük az esküvőkiállítást és tele van a jövő évem boldog jegyespárokkal. Szóval nem unatkozok!
Mellette persze itt van a két fiú (Marci és Apa), akik maximálisan lekötnek és kihasználnak, de élvezem!
Marcika nagyon okos, mindent ért amit mondunk neki és már néhány "szóval" válaszol is, amit mi értünk. Tündéri! Ügyesen eszik egyedül és van, hogy 1,5 óráig önállóan eljátszik. Dobok fel néhány képet, csak mert már olyan régen tettem fel!

Kép Kép Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok! Jó reggelt!

Kolbi és Mesi!
Nagyon jók a képek olyan aranyosak így ketten :D

Granda!
Édes Linda :D

Éva!
Csak most büdös, nem vetted máskor észre?
Használtunk egy darabig egy pelenka márkát hirtelen nem tudom a nevét,ami igen kellemetlen szagot árasztott magából pisiléskor is.
Addig volt jó még Ildike kisebb volt.
De lehet,hogy a gyógyszer az oka.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anikó80!
Hát az a újság olvasós kép haláli :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Szelinek mégis okt. 11-én fogjuk tartani a névnapját (ez a két időpont volt a neten), mert ez tűnik hivatalosnak. A helyi ujságunkban is 11-én szerepelt a neve! Bocsánat, hogy kavarok! Akinek van táblája, légyszi javítsátok át! Puszi érte! :)

Próbálok visszaolvasni, de Apa nemsokára jön a fogászatról, valszeg húznak már, mert addig halogatta...jön is!

Kép

Kép
regcsiken14

...nem húztak, nagyon be van gyulladva neki... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Szép napot :)

Regi!
a torta palacsintatorta volt bubisvízzel és tojáspótlóporral .) töltelék házi sárgabaracklekvár,fahéj,alma,gesztenyepüré :) a teteje maradék gesztenyepüré összekeverve kis lekvárral és kakaóval :) s ehető volt :)

Kolbi!
Bálint apoharat inkább játékszernek tekinti,folyamatosan az alját lesi,persze víz ki és ezt nagyon élvezi...én nem :) sportkupakos mag. flakonból viszont jól iszik :) de a szívószál is nyerő :)
nagyon édesek a gyerekek :)

Anikó15!
Bálint 4,55 kg-mal született,de gyorsabb s könnyebb volt mint Míra( ő 4 kg volt :) )
játéktartó láda:Ikea,Kika

Fotel:RS-ben és Reiter bútorban is lehet kapni,de horroráron vannak :( Míráé majd 6000,-ba került...

Nektarin!
kedvet csináltál alibegőhöz :) ráveszem g.Robit menjünk el :) Robesz milyen kis huncut a kabátos állóképen :)

Vigasztárgy:Bálónak alvómacija alias KU hazajövetelünk óta megvan :) + volt még1db de gőzőm sincs hol van,venni kell még1.De Míráé is jó,bár az rózsaszín,de ez nem számít :)
Kép s színben illett a hazahozós ruhájához 8) :lol:
Mírám "má és pe" -vel aludt ez volt a kedvenc :) cuma és pelus :) de leszokott,azóta nincs semmi alvókája :)

éjszakáink megint fantasztikusak :evil: szerintem jön a foga is,és ezért kicsit szaul alszik fiam :( de még húzza a lóbőrt,bár 4-6ig boldogítottuk egymást :(

HSZÉva!
kiszívni próbáltad Valti orrát?Nálunk Bálint az aki állandóan horkol,de szerintem neki nagyobb az orrmandulája...

napsugaras szép napot :)

KépKép
viranka

Szép jó reggelt/napot!

Ma mi is hn6-kor keltünk, úgyhogy Máté hn9 óta ismét alszik. Lassan lehet, h ébred is.

Köszönjük a képekre adott pozitív reakciókat, tényleg nem semmi, mikor két szófosó anyuka és két színészcsemete összajön. :lol: Nekem csak az a "bajom", hogy azt hiszem, mind Máténak, mind nekem gyakrabban volna szükségünk ilyen összejövetelekre (akár nagytalira is), mert kész felüdülés, és Porontyom szociális igényei is nőnek, és meg is kell tanulnia, hogy más is van a világon rajta kívül, és osztozni kell dolgokon (Anyán is). Sajna itt Keszin annyira nem tudtunk még ismerkedni, közelkerülni valakihez meg főleg nem. Persze ez a másik félen is nagyban múlik, de én is keveseket "fogadok be" igazán, a felszínes dolgokat meg nem szeretem.

Tej-végszó: nem jött be a hűtőhideg forralt tej sem. :( Azt hiszem, jegeljük a tejivás-témát egy időre. Lehet, hogy a tejpépet is megunta amúgy, mert 3 napja abból is csak a felét eszi, de mást meg helyette elfogad. :roll: Anya idomul. :lol:

Víz: kb. 1 hónapja adok csapvizet, forralás nélkül. Nálunk jó a víz, ízre is. Pécsen mi sem ittuk meg, valószínű, ha még ott élnénk, akkor nálunk is maradna a palackozott víz.

Regi: igenis értettem, okt. 11. Apátoknak jobbulást! (El se tudom képzelni, milyen lehet, nekem kip-kop egy beteg fogam sincs/volt :roll: ).

Aniko80: de jó, hogy írtál! :D Marci nagyon aranyos, és hogy 1.5 órát elvan egyedül! Azta! :shock: 8) Az újságos kép tényleg haláli. Azért ugye majd kapunk képeket az új otthonotokról?

Miléna: köszi a tippet, de Kisfiamnak egyelőre dunsztja sincs, mihez is kezdjen az ásványvizesüveg szopókájával. :? Pedig nyomtam is Neki, hogy érezze, megy víz a szájába. Kicsi lúzerem! :lol: :lol: (Imádom!!!!! :oops: :D :D )

Aniko15: a mi játékos ládánk is IKEÁS alapból, csak a vaterán/teszveszen vagy egy csaj, aki festi őket és úgy árulja. Csomó félét csinál.

Fleur: tali?

Granda: nagyon szépek vagytok! Neked pedig fel a fejjel, majd alakul a kivált tagokból új flamenco-csapat, nem?

Viranka: nálunk a tányéralj-lesés is megy. :? Falatok meg zutty, ki. Csodás!

Nnna, lépek. Manócska még mindig alszik (még mindig depi kicsit), valszeg tényleg a foga lesz a ludas. Szegény Tigris ma egész napi cincálásra számíthat. :roll: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Fotel: van most a tesz-veszen csak Győrbe hozatni meg sok lenne.
http://www.teszvesz.hu/item465184228_ke ... fotel.html

Játéktároló: Most van lezárható a Möbelick-ben (nem tom, hogy írják)1700 Ft. És gurul.Mi is az Interspárost néztük ki de nekem még az is drága volt. Igaz ennek lapos a teteje.

Milénamoni:én sima szénsavmentes ásványvizet vizet adok neki.(Szentkirályi) Zéteny is nagyon bátor!
Ezeknek a gyerekeknek nincs félelemérzetük?

KépKép
anikoh

Sziasztok, vagyok én is.

Gremese, Kolbi, úgy látszik, a gyerekek már nagyon összeszoktak :wink:

Marcikának nagyon megy az újságolvasás :lol:

Rugó mutatványa: az ágy szélén libegve pipiskedik, hogy elérje a fali kislámpából kilógó energia-takarékos izzót... A frász kerülget. Sokszor mindezt puci fenékkel teszi, miután a fürdőből kihoztuk :shock:

Most jól ment az epilálás meg hajmosás is, szóval meg vagyok elégedve a gyerekkel. Este munka-party, gondoltam, kicsinosítom magamat :roll:

Ha elalszik, egy rakás vasalnivaló vár rám.

Na, amíg ezt írtam, kiszedett a táskámból egy papírzsepit, feldarabolta, szétszórta, és a szájából is lifeg valami kifelé :? :?
:arrow:

Kép
vindolanda

A játéktároló dobozon én is gondolkodom, de műanyagot valahogy nem akarok venni. Fából meg drágábbat láttam eddig. Szóval dilemmázok itten... :roll:

Karácsony - csak magunknak van ötletem. Kenyérsütő, normális gép előtt ülő irodai szék (a mostaniban csak gübbeszkedünk, fáj a hátunk). Rugónak nincs még ötletem :roll:

Na, tényleg megyek, eltakarítom a zsepi-cafatokat.

Ja, Rugó nekem is mindig a hátamhoz oson, ha a földön ülök, de a hajamat próbálja megszerezni :D

Kép
vindolanda

A mi dobozunk még fent a szekrény tetején.
Kép

KépKép
anikoh

Maggie, megkérdeztem az ismerősömet, hogy mi a véleménye az Ybl-lel szembeni a bölcsiről. Jókat mondott róla, nagyon meg van vele elégedve :D

Kép
vindolanda

Dmaggie: [b]Segíts! Novemberben otthon leszünk vagy 2 hetet. nagyon tetszik ez a zenebölcsi dolog. Hogy lehet oda bejutni? kell jelentkezni előtte? mikor vannak és hol foglalkozások? mennyibe kerül? lkehet csak pár alkalommal menni..mennénk januárban is mikor megint otthon leszünk! Segíts kérlek!
Köszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello Lányok,

küldtem mindenkinek emilt :wink:

Legyetek kedvesek nézzétek meg, h átment-e, mert

1) lehet, h kihagytam vkit (előre is bocsi)

2) visszadobott egy hibaüzenetet, h nem mindenkinek ment át, de a részleteket nem látom.

Ha gond van, írjatok g-re vagy iwiw-en.

Ha csimotám engedi mindjárt jövök még :D

silka
silka

Silka, én írok mindjárt egy levelet a g-mailre, mert nem kaptam meg :wink:

Kép
vindolanda

mindenki a gmail-en van? nem enged be
én sem kaptam e-mailt

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok, Csajszik!

Kolbi, Gremese: csúcsszuperek ezek a képek, Zsozsi és Máté pedig fenomenális (az az öntudat, amivel Zsófika közlekedik!;-))!!! Irigylem ám a minitalikat! ;-)

Granda: ezek nagyon jók ;-))))))))))))))))))))))))
Sajnálom a flamencodolgot, nem tudtok többen átkerülni egy másik csoportba? Vagy külön tanárt találni?
Lindus még mindig csodaszép!

Viranka: annyira jó látni ezt a korai Bálint-képet!

Éva: szerintem is lehet büdös pelustól a csomag, és nem a vizelettől. Az antibiotikumoktól is tényleg megváltozhat, még a színe is.

Aniko: Marcika a székben :lol: :lol: , nagyon édes.

Csajok, aki nem kapta meg Silka jelszócserés körlevelét, ide írjon most e-mailcímet (vagy priviben, ha nem publikus a címe), és elküldöm a jelszót (DE NEM BABANETES PRIVIBEN BONYOLÍTJUK A JELSZÓCSERÉT, hanem magán e-mailcímeken).

Ádó ma megkapta a Prevenart, remélem, a nyügin kívül nem lesz más mellékhatása. Hallottam orvost fitymálni ezt az oltást, de szerintem elég meggyőző, hogy 7 (!) féle pneumococcus-fajta ellen véd, a gy. orvosunk szerint rengeteg szülő beadatja az ő praxisában a babának.

Én nem tudom, ma olyan fejfájással ébredtem, mint soha még és erős hányingerrel-émelygéssel, de se hasmenésem, sem hányás, és ez el is múlt, de a tarkó- és fejfájás maradt (és nem frontos jellegű). Ötletem sincs mi ez, remélem, nem korai influenza... de lázam sincs.

Kép
Kép
irina

Kaqk: Neked is, pls, írj ide emilcímet és megy a jelszó!

Itt látok babafoteleket:
http://plaza.internetmarket.hu/cegeslis ... 20bababolt

S ha már olyan sok jó ötletet adtatok, egy linket hadd hozzak én is (remek karácsonyi dolgokat lehet venni rajta, pl. fa játékládát is):
http://www.meska.hu/?p=search&tech=&cou ... s_keyword=

Kép
Kép
irina

Irina, akkor most Neked írjuk meg a e-mailünket priviben vagy Silkának?

Küldöm én mindenkinek :wink:

Kép
vindolanda

az :oops:

Kép
vindolanda

Irina: Én sem kaptam levelet, a profilomban van az e-mail címem, átküldenéd az új jelszót? Köszönet érte előre is! :)

KépKépKépKép
meryke

Kaqk, Vindolanda,
már írtam Nektek :D

silka
silka

Ja, úgy értetted azt, hogy "ide", hogy a babanetre, nem pedig Rád vonatkoztatva :lol:

Hogy én mekkora hülye vagyok néha :lol:

Akkor írok Silkának.

Kép
vindolanda

Silka, akkor már nem is írok Neked :lol:

Megyek inkább dolgomra, jobban jártok.

Kép
vindolanda

Gyorsan dobok egy táblát, mert tegnap elmarad:

Kép

Fejfájás: dettó :twisted: :twisted: :twisted: Mindjárt leesik a fejem. Szegény gyermek is tv-t kapott helyettem, mert majdnem lerókáztam a könyvét. :oops:

Ja és persze Nagyon sok boldog névnapot Szelinek!

silka
silka

Meryke,

bocsi, pótoltam :wink:

silka
silka

Viranka Próbáltam orrszívózni az orrát de nem jött belőle semmi.
Büdös pelus: Alig van már belőle pár darab Libero amúgy idáig nem volt büdös. De azóta nem érzem lehet hogy akkor pont mindig pukizott. CSak megtréfált? :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Hello!
Én kaptam levelet! :lol:

Kiskolbihoz csatlakoznék. Méghozzá szocializáció kérdésben. Nálam most jött el az idő, hogy egy kicsit besokkalltam. Kezdek begolyózni az állandó itthonléttől. Imádom Botondot, de egyszerűen nem elégít ki intellektuálsan hogy hol a nappaliban ülök a földön, hol a szobában. Még egy könyvet sem tudok a kezembe venni, mert akkor Botond azt akarja nézegetni. Amúgy sem az önnmagában eljátszogatós típus. Folyamatosan foglalkozni kell vele. Most ide próbál felmászni persze.
Van ugyan 2-3 gyerekes barátnőm, akivel összejárunk, de ez mndjuk hetente, kéthetente van. Így terhesen még csak sportolni sem tudok menni. A terhestornához pedig semmi kedvem. Érzem, hogy jóval türelmetlenebb vagyok Botonddal, mint kellene. Csak azt nem tudom, hogy mi lesz két csöppséggel. Elég nehéz időszak ez most nekem. Remélem, hamar túl leszek rajta.

Na de mikor lesz az a bizonyos tali?????

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ja és még:
Cukorterhelésen túl vagyok. Eredmény oké. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Köszi Silka, megkaptam :)

Irina, Silka: Hess fejfájás! ++++

Mindjárt indulunk egy szülinapi buliba, egy Játszóházban lesz, majd csinálok képeket ;-)

KépKépKépKép
meryke

Silka!
Tv??? Régen nem értettem, hogy hogy lehetnek olyanok a szülők, hogy leültetik a tévé elé a gyereket. Most mit nem adnék azért, hogy csak 10 percet nézze a gyerekem!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Bár van pár dolog, ami érdekli ilyen pl : Elmo, Vitéz László a reklámban, és a Jóban rosszban zenéje. :lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Silka, jobbulást!!! Migrén?

Bocsánat, nem vettem észre, hogy Silka közben ide is írt, de nyugodtan zaklassátok őt a jelszóért! ;-)))))))))))))))))

Sense, örülök a jó eredménynek!
Otthonlét: én most könnyen beszélek, mert van levezető csatornám, de őszintén megértelek. Ádi sem játszik el magában, max. 2 percig, azonkívül mellette kell ülni, de sokszor az sem elég. Járni még (kézen fogva pl.) nem tud, így ez is kiesik. Néha az az érzésem, kevés ez a környezet neki, pedig őt rajtunk kívül még két nagyszülő is szórakoztatja napi szinten. Ennyit arról, hogy "a gyerekkel X éves koráig otthon kell lenni". Már amelyikkel. Felénk egy normális játszótér sincs emberi távolságon belül stb., de ezekről már írtam. Még jó, hogy kert igen...
Ez nehéz dilemma, és terhesen még sokkal nehezebb lehet. Mert azért az ember nem egy játszóház, hiszen ott épp a többi gyerek, felnőtt, új inger az érdekes, vehetjük mi otthonra a világ összes jó játékát... lehet, hogy a mai gyerekek előbb igénylik a sok-sok ingert? (Persze csak úgy, ha anya azért ott van...) Nem tudom...
Egyébként az is érdekes, hogy Ádit a könyvek, ilyenek nem érdeklik, felkapja, földhöz vágja, semmi "együtt nézegetünk, együtt olvassuk". Hát talán majd később.
Szóval én is úgy érzem, hogy kevés vagyok Ádinak, a nagymamiék pl. intenzíven foglalkoznak vele, de az is napi 1 órában megy, hiszen nem tud egy felnőtt sem egész nap egy kisgyerek tempójában létezni. Szerintem.

Kép
Kép
irina

Sense, a begolyózást tökéletesen megértem. Én szülést követően három hónapot bírtam ki anélkül, hogy valami szakmai dologgal ne kezdjek el foglalkozni (onnantól vannak munkáim, kerestem angoltanárt, elkezdtem a felkészülést stb.).
Nekem ez rengeteget segített. Pláne, mert nincs időm agyalni sokszor olyan dolgokon, amelyek teljesen feleslegesek (utólag legalábbis 100%-os biztonsággal kijelenthető róluk).

Fel a fejjel!!!! Mi az eredeti szakmád amúgy, megkérdezhetem?

De az is lehet, hogy csak a hormonok... Meg persze tudom, hogy pocakosan Neked más a helyzeted... De lehet, valamibe bele kellene vágnod...

A cukorterheléses eredményhez gratula!

Kép
vindolanda

Sense,

nem azt írtad, h 23-án mész? :roll: Mindegy, lényeg, h jó az eredmény. :D
Enyim gyerek sem magában játszós. Sőt! És engem sem feltétlenül elégít ki, h órákon kereszül utánzom a boci és a többi állat hangját, de ilyenkor próbálok arra gondolni, h most ez a helyzet és ez válik leginkább a javára és ezek az idők később pótolhatatlanok. (néha sikerül magam meggyőzni, néha nem :) )
TV-t nem nézünk nappal, max este apával együtt. (ő nagy celeb fan és megtanította Lizinek, h ki a Balázs. Most oda jutottunk, h amint megjelenik a képernyőn, Lizi rögtön rámutat és mondja, h BA) Egyébként próbálom a tv-től óvni, amíg csak lehet, de ma olyan sz.rul voltam, h nem volt más lehetőség...

Tépik a gatyámat....!

silka
silka

Vindolanda!
Eredetileg Nemzetközi Kapcsolatok szakon végeztem. De most már 5 éve logisztikai vezetőként dolgozom, egy motorgyártó cégnél. 15 fős csapatom van, szóval elég pörgős az élet! Valószínűleg ezért is bírom nehezen az itthonlétet. Ráadásul amúgy sem voltam soha otthonülő típus.
Egyébként pedig meg vagyok magamon lepődve. Azt hittem hamarabb eljön ez az időszak.

Irina!
Nagyon jól leírtad. Igen. Botond is azt élvezné, ha nem állíndóan itthon lennénk. Dehát nem vihetem mindig máshova. Biztos vagyok benne, hogy itthon unatkozik. Persze máshol is csak úgy jó, ha én is ott vagyok.

:arrow: Büdös jön a pelóból. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, arra céloztam, bár gondolom, "átjött", hogy hátha kapnál valami otthon végezhető kisebb volumenű munkát pl.a kapcsolataid révén :roll:

Hú, 15 fős csoport :shock:

Vagy valami tanulással-továbbképzéssel kapcsolatos dologra :roll:

Szóval valami pár hónapos elfoglaltságra.

Kép
vindolanda

Sziasztok !

Sense: nálam ez az állapot ami most nálad van ez 3 hónapos korban jött elő. Azóta megoldom úgy, hogy csinálok olyan délutánokat illetve hétvégi napokat, hogy egyedül vagyok.
Ami azt jelenti, hogy összepakolom a gyerek cuccait és apájával megy a nagyszülőkhöz.
Ilyenkor elmegyek vagy egyedül vagy barátnő vagy tesómmal csavarogni vásárolgatni.
Hidd el kell néha ilyen lazulás.

Nekem most nagyon jó dolgom lett mert a tesóm aki egyben a főnököm is volt ismét megbízott munkával.
Sajna több cégünk akiket könyvelünk ellenőrzést kapott így össze kell rakni a cég anyagát így most hozza folyamatosan nekem a munkát.
Persze dolgozni csak este tudok amikor már Ádi alszik mert különben össze vissza dobálná a papírokat.

Sajna tegnap nagyon rossz délutánunk volt.
Ádi negyed 5-kor kelt 5-kor evett volna de nem kellett neki a fincsi gyümi. Na és onnantól kezdve este negyed 9-ig nyomta.
Hol sírt hol hisztizett.
Én mentem fürdőszobát takarítani na azt meglátta, hogy bemegyek és lilára üvöltötte magát.
Persze utána meg már annyira belelovalta magát, hogy egész este sírt és hisztizet. Semmivel nem tudtuk kizökkenteni. Mondanom sem kell, hogy alig vártam már,hogy lefeküdjön aludni.
Ja és a pláne, hogy észervettem, hogy koszmós a feje.
Na akkor még fürdésnél jött mégy egy hiszti riham amikor szárítottam a haját.

Szóval bízom a boszitopicba és remélem ma jobb napunk lesz.

Egyébként az éjszakáink szuperek este 9-től reggel 7-ig alszik.
Hála nem kell így én is tudok pihizni.

Regi : neked még tartozom konyha képpel de remélem ma eltudom küldeni neked.

Na megyek mert lassan ébred a drágám.

A lényeget elfelejtettem ÁDI KÉT NAPJA MEGY EGYEDÜL.
Igaz csak 3-4 lépést de végre megy.

Na léptem is.
Mindenkinek kellemes délutánt.
20200310173350

Na még mindig visszatérek az előzőhöz:

Mivel mi vidéken lakunk, sem játszótér, sem játszóház. Mindkettőhöz 15-20 km-t kell autózni. Ami még bele is férne, de én pl teljesen kiakadtam, amikor megláttam a játszóházak árait: 1200 ft/óra vagy 2000 ft /alkalom (max2,5 óra). Szerintem horror!!

Munka: Jó lenne! De milyen munkát tudnék vállalni úgy hogy 3 hónap múlva szülök. Fordítást szívesen csinálnék (francia), de ehhez nincsen semmilyen kapcsolatom. Anélkül pedig reménytelen. A főnököm elé pedig nem igazán állíthatok oda ilyen jellegű kéréssel. Gyanítom nem örül túlságosan, hogy még minimum másfél évig nem fog látni...

Csavargás, vásárolgatás: Ezt simán meg tudnám oldani, mert itthagyhatom Botondot Anyumra, vagy Balázsra, ha épp úgy dolgozik. De hétköznap nem sok ismerősöm ér rá csavarogni. :) A többség ugyanis dolgozik. :shock: :lol: Ezen felül a vásárlás engem csak nagyon ritkán dob fel.

Ktimi!
Gratula Ádinak a járáshoz!

Silka!
Azért én néha próbálkozom a Minimax-szal... :wink:
De 23-ról volt szó, de előrehoztam.

Ildikó
KépKépKép
sense4

KTimi: gratulálok a járáshoz Ádámnak!!!

Ezek szerint többen vagyunk, akiket és a gyerekünket sem elégít ki az otthonlevés. A gond csak az, hogy akkor hova menjen az ember a kicsivel. Pl. nekem boltba sem kell sokszor mennem, mert heti nagybevásárlás van. A környék babakocsis sétákra zömmel alkalmatlan.
Bírom, amikor szakemberek jönnek a teszem azt kecsua indiánokkal, hogy ott a nők magukra kötik a gyereket (de ha már jár, gondolom, nem) és viszik magukkal a bogyószedéshez, fonáshoz, folyóban mosáshoz stb. No, hát az én munkám abból áll, hogy egy számgép előtt ülve verem a billentyűzetet (ez a zöme), könyvet olvasok vagy egy teremben embereknek magyarázok. Ezek közül ugyan melyik vonzana egy kisgyereket (talán az utóbbi, de oda nem vihetem)? Szóval imádom ezeket a modern nagyvárosi anyákhoz méretezett hasonlatokat.
Marad a házimunkába bevonás, a minap is egy nagymamát hallgattam vhol a rádióban, aki szerint felesleges puccos játékokat venni a gyereknek, adjunk neki frankó konyhaeszközöket. A mi konyhánk speciel kicsi, a konyhaeszközeink 95%-a veszélyes a gyerekre (mert még csak 1éves, nem 3-4-5), amit meg megkaphatott, már rég megkapott közülük és unja. Könnyen beszél egy nagymama, amikor egy-két gyereket 2-3 órára kell lekötnie, abban én is nagyon jó vagyok, főleg ha más gyerekéről van szó, mert annak én vagyok az újdonság maga. Úgyhogy ez megint nem túl életszerű.
IGAZI megoldást még nem láttam a mai városi anyák VALÓDI problémáira, de örülnék már neki. A fentiek nem ilyenek.
Nekem mostanában sokkal, de sokkal jobb kedvem van, mert dolgozhatok (és a munkám szerelem), de továbbra is hiányzik a kikapcsolódás más formája, vagy hogy minőségi időt töltsünk együtt a férjemmel (nem este holtfáradtan pillogni a TV-re az ágyban). Pedig nekünk még kivételesen jó a helyzetünk, nagyszülők kéznél (legalábbis az én szüleim).

Kép
Kép
irina

Sense, pontosítok, messze nem csak a városi anyákról van szó, a nem városiakról is persze. Szóval a MAI ANYÁK MAI PROBLÉMÁIRA szeretném, ha a szakemberek végre érdemben reagálnának, és nem azzal jönnének, hogy jobb lett volna természeti népnek születni. :roll:

Kép
Kép
irina

Köszi az e-mailt megkaptam!
amúgy miért volt rá szükség?

sense: gratula a cukor teszthez! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sense - hát, nem is tudom, mit lehetne tenni.

Tanulással kapcsolatban esetleg valami e-learninges képzést, a második gyerkőc után (ha még lesz időd) esetleg hirdetésekkel népszerűsíteni magadat, nyelvórákat adni :roll: :roll:

De csak próbálkozom itten, hogy segítsek...

Most már lassan indulok, Este még lehet, benézek.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?