A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Karácsony........hmmmmmmmmmmmm régi gyerekkor :lol: :lol: Nekem inkább ezt jelenti. Amit Csiri is írt (elanyagiaskodták) sokan :cry: Szinte másról sem szól a karácsony, csakhogy ki mit kapott :shock: :shock: :shock: mármint ami a gyerekeket illeti :cry: Másról nem megy a duma bölcsiben, oviban, suliban, csak hogy ki milyen drága ajándékot kapott, vagy éppen nem kapott :cry: Tudom, mindenki úgy éli át a karácsonyt, amilyenné teszik a szülők :wink: Én a lelkemet is kitehetem, hogy felejthetetlen karácsonyt varázsoljak a gyerekemnek, neki most nem ez lesz a lényeg, hanem az ajándék. Majd amikor felnőtt lesz és megkérdezik nálatok milyen volt a karácsony, na akkor lesz jelentősége a jelennek :wink: (sajnos a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni ám egymással, de ezt már jópáran tudjuk)
Na, most jó lehúztam a karácsonyi hangulatot mi??? Bocsi :oops:
bluebox

Jó reggelt!

9kor keltünk fel a Drágámmal!

Jaj,ne is írjatok a kis Botiról,mert már a Kriszta hsz.án bőgök.

Brigi:szép karácsonyi kép!

Nálunk idén még kisebb fa lesz,majd jövőre talán nagyobb.(hátha szétszedi Máté) :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melike 2008.10.22 08:57-kor.

Kép
melike

[quote]M írta:ajd amikor felnőtt lesz és megkérdezik nálatok milyen volt a karácsony, na akkor lesz jelentősége a jelennek

:wink: :wink: :wink: ez milyen igaz mondat....!!!!!
Vendég

Csajszik, kajaötleteket kérek :wink: Most még nem karácsonyit :wink:
bluebox

Úgy volt,hogy a páromnak be kell menni pénteken dolgozni.Kicsit szomorú voltam,de mondtam mindegy.
Ma telefonált,hogy mégsem!Olyat hurráztam,hogy még a kollegái is hallották és nevettek. :lol:
Igy holnap anyóséknál egy gyors szüret (nem sok van).
Pénteken együtt leszünk hármasban,du. jönnek barátnőmék.
Szombaton Pestre megyünk babalátogatóba.
Vasárnapra még nincs semmi.

Kép
melike

Márti:egyszerűt vagy bonyolultabbat???

Kép
melike

Tegnap édes-sav. mártásos tésztát ettünk,ma rizses húst meg van grízes tészta.

Kép
melike

Köszönöm :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:47-kor.
hékás

Hékás: arról a sajtlevesről mesélhetnél :wink:
bluebox

Szia Márti! :lol: :D :lol:

és sziasztok többiek!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andóca 2008.10.22 10:34-kor.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="hékás"]S írta:hékászilvi! A sonka húsvét, nem? :wink:

ez nagyon tetszett... :D :D :D :D :D :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.............................................................. :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.05 11:02-kor.
Vendég

Karácsony: én szeretem a karácsonyt. Mi már évek óta megbeszéltük, hogy nem ajándékozunk, az az ajándék, hogy együtt van a család, és hogy együtt vacsizunk, vagy éppen ebédelünk. Mert tényleg van, akinek csak az anyagias részéről szól. Ja, de azt is megbeszéltük, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot! Mert ha mindenkinek szeretnék normális ajándékot venni, az kb. 100.000 Ft körül lenne... Viszont ami bosszant a karácsonyban, hogy már most elkezdik a dömpinget. December elején-közepén már megvan a hangulat, de még most...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

a kis BOtiról ki tette fel a linket, mert nem találom... mi a honlap címe?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:48-kor.
hékás

Andóca:Mia tette fel és az 550. oldalon találod.

Kép
melike

Brigi: ez nagyon finomnak hangzik... nyam-nyam :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:48-kor.
hékás

na hello

nocsak-nocsak hogy pörög a topic, ilyen már rég volt. ;)

Márti: nekem bejön hogy próbálkozol mindenfélével. ez a tejpépes cucc jól hangzik, csak én nem merem kipróbálni. Lehet hogy Milán is tartalmasabb kajára vágyna? Gondolkozom azon hogy felíratok sinlac-ot hogy az legyen az uzsi... nem tudom. ő is kevesebbet alszik éjjel, mint szokott. persze ha este lefekvés előtt megtömöm még + fagyitejjel akkor nincs gond. :roll:

Pironya (és többiek) nem akartam senki kedvét elrontani a kis Boti történetével, igazából példának szántam, tudjátok miért. de ha csak 2-3-mal szurkolunk többen neki, már azért is megérte!!

zene: hol LGT, hol valami keményebb rap szól... Milánnak egyik ellen sincs kifogása. :D

kriszta: mihez kérsz ötletet? blog-bejegyzéshez? húzd fel magad valamin aztán írd le. :D

Szilvi: a boltok mindig korábban vannak tele ilyen dolgokkal. nem vicc... március elejétől csokinyuszi, július elejétől iskolaszer, november elejétől karácsony... aztán mire itt van az ideje, csak a tömeg van, kapni már nem lehet semmit. asszem 2 éve volt hogy dec. 20-án jutott eszembe élesztőt venni, hát nem volt még az auchanban sem!!! pedig nem hittem volna hogy az élesztő ekkora kuriózum... :roll:

Hékás: milyen szép karácsonyi hangulat, egyből bennem is előjött az ünnepi kedv. :D

csiri: én sem szeretem az elanyagiasodott ünnepet. tavaly a sógornőm megkért hogy "ha már bécsbe jártok nézhetnétek a fiamnak ezt-azt, csizma feltétlenül kéne, kifizetem..." nyilván megvettük karácsonyra, de tökjól jártunk mert 9 euroért tökjó bundás csizmát kaptunk a kiskrapeknak. na a sógornőm 1 hétig kérdezgette hogy mennyi volt... a végén úgy felhúztam magam, hogy megmondtam neki: ajándék volt! karácsonyi ajándék! ha neked az ára számít... sajnálom. hát menjen már... szerintem ha megtudta volna hogy ilyen olcsó ajándékot vettünk akkor tuti húzta volna a száját. :(

nálunk egyébként úgy szokott lenni hogy 24-én itthon ebéd, de nem karácsonyi menü, csak sima valami, anyumnál vacsora, halászlével, rántott hallal, töltött káposztával, stb... aztán jövünk vissza haza. igaz 10 perc az út kocsival. :) 25-én az anyósommal és a sógornőmmel karácsonyozunk, nálunk van az ebéd, húsleves meg talán kacsasült "mellésütött krumplival" és párolt káposztával lesz. 26-án anyunál van ebéd, de csak valami laza, mert akkor ünnepeljük az öcsém névnapját. a többi napon hozzánk jönnek barátok, távolabbi rokonok, stb. :)

Botiról én tettem, itt a cím: http://picibaba.freeblog.hu/

mia_snow

na és akkor most dicsekednék kicsit... 8)
Kép
Kép

mia_snow

MIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

HONNAN SZEREZTÉL VÍZ ALATTI GÉPET???????????????
Vendég

Én is szeretnék!!!!!de itt nincs fotó... :? a gép meg drága...
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:49-kor.
hékás

csiri: jött egy fotós, aszonta 1000 ft/db és kell-e... naná, hogy mindenkinek kellett. :D

Hékás: hápeeeeeeerszeeee! fenét... fénykoromban se voltam ilyen vékony, az az oktató csaj. akkor merült Milán először és én nem mertem víz alá vinni. de nem is baj mert úgysincs ilyen fotogén csípőm. :lol:

mia_snow

Sajtleves.... :roll: tényleg nagyon jól hangzik... :wink: kár,hogy most jöttünk meg a boltból és csak trappista van itthon.... :twisted:
Vendég

ja, kaja-ötlet: ma a zuram főzött rám. nem is ma hanem tegnap tulajdonképpen. bent dolgozott pesten és egy kínaitól hozott nekem zöldséges tésztát. nem kis adag. most eszem, nyaaaammmmm. :D

mia_snow

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biri
[quote]M írta:ajd amikor felnőtt lesz és megkérdezik nálatok milyen volt a karácsony, na akkor lesz jelentősége a jelennek

:wink: :wink: :wink: ez milyen igaz mondat....!!!!!

Szerintem is nagyon igaz.

Egyébként bocsi b.szilvi,de én hoztam fel a karácsonyi témát. De igaz hogy az össze üzlet ezzel lesz már hamarosan tele. :wink:

Kata&Milán

oszman777

csiri: anyum abból szokta cisnálni, nem gond. nekem a camambert alapból nem jön be. viszont lehet hogy holnap csinálok hagymalevest... nyamm. abba is szoktunk reszelt sajtot tenni meg pirított kenyérkockákat.

mia_snow

Mia.naggyon jó képek!Én is egyből (kettőből) azt kérdeztem volna,hogy az te vagy a háttérben? :lol: :lol:

Kép
melike

na hagyjatokmá' csajok, ahhoz fogynom kéne vagy 30 kilót. :lol:

mia_snow

na,meg elöztetek,én is rá szerettem volna kérdezni a sajt levesre,hogy kell. Mert jol hangzik. De baromi egyszerü csajok.

Mia!! Büszke lehetsz,nagyon ügyi Milán.Mennyi idő után tudják ezt csinálni??? Miota jártok??? Mennyi idő mire meg szokja a vizet?? Ezt a merülést elképzelni sem tudom,számomra hihetetlen,ha csak irtad volna. De igy hogy látom. El vagyok ájulva. :lol: :shock:
Sonkás foto nagyon tetszik,ámmmmmm. :wink:
melike! el tudom képzelni hogy örültél hogy Apa nem dolgozik. Jo is az.
Márti! Ügyes vagy. Probálgass csak dolgokat,én is ezt csinálnám a helyedbe. Mondjuk Milán is már a 3.-dik féle tápszert eszi,de ez sem csuszik rendesen. Én sem veszek már többet azaz másik félét.Kevés már azt hiszem ezeknek a gyerekeknek csak a tápszer,hamar átfut rajtuk. Mosmár tartalmasabb kajcsikra vágynak.
De ez a tápszerbe kakaot??? Nagyon tetszik. :lol:
Majd kiprobáljuk,csak nem sokat,mert nem tud kakálni aztán.
Sogornőm fia meg 1éves,és már adna neki kakaot,tejcsiből,és nem kell neki csakis a tápszer. Egyszerüen nem tudja leszokatni rola,hogy éjszaka ne keljen fel enni mindig tápszert. Hát minden gyerek más.

Kaja ötlet Márti:gyümi leves,tejszines-barackos,sűlt kacsa,szilvás gombos. Ja persze mindenkinek.

Az éjszaka átvállalta Milánt apa,én a másik szobába aludta,.Kurva jo volt. 9-kor ébredtem. hát ugy éreztem magam mikor felébredtem mint aki másnapos,annyit aludtam. nem ugráltam ki éjszaka az ágybol.De azért rutinbol hegyeztem a fülem.:) :-)

Hát csajok nem tudom mi van nálunk. :lol: :lol: :lol: :lol:
de Apa,tegnap is főzött,bár szokott sokat. Most kávét főz nekem,hozza be,ami ritka.
Ja,meg takarit,felseper,és felmoss.
Mi ez????????? :shock: :shock:
Mondjuk haragszom is rá,lehet ki akar engesztelni????????

Kata&Milán

oszman777

mia!biztos is hogy Milán is tartalmasabb kajcsikra vágyna már. sinlacba lehet bele pépesiteni egy kis gyümölcsöt is.
j.kriszta! céklát fagyasztottál már? csak megfőzni sima vizbe,és pépsiteni?
ennyi? só?vagy valami?

Kata&Milán

oszman777

Oszman: a 3. alkalommal már merült Milán... mondjuk neki nem kellett megszokni a vizet mert amint először meglátta a medencét már járt keze-lába, aszittem kiugrik a kezemből. :lol:

pasi házimunkát... hát nem mondom, néha jól tudna esni de nekem a kettő (férfi-házimunka) kicsit üti egymást. :) a főzés az más, Atti imád főzni és szokott is, de leginkább hétvégén. csak utána elmosogatni, na hát nem kis meló. :roll:

mia_snow

Jut eszembe!
BUCI-CSIPISZ!!!
Mizu csípőszűrésen????

Nekem holnap is dolgozik emberem... :cry:
Vendég

Oszman: Milán délelőtt gyümölcsöt eszik tízóraira (nem keveset), uzsira pedig főzeléket. főzelék nálam: alma-krumpli, cékla-krumpli, alma-répa-krumpli, sütőtök, ilyesmi. + cicizés van még, de csak akkor alszik reggel addig amíg korábban, ha este még adok neki + 150 ml fagyitejet.

mia_snow

j.kriszta!milyen pépet vagy kását vettél a müllerbe? és mennyi volt,??
mia! ritka ha takarit,de nagyon néha fel szokott sperni mossni. Mért pasi is megfoghatja néha a parfist, De nem???igaz nem olyan ha mi csináljuk.
De mosogatni ténleg elég nagy melo utánuk,ha ők főznek.

Kata&Milán

oszman777

hékás! Ebbe a gyedbe nem értek veled egyett,vagy én tudom rosszul vagy te.
passzzzz.
Most a tgyás után,ami jár az gyed??????????
Mindegy hogy hivják,na ami most következik,amit most kellett megkérvényezni adatlapon. Az lesz a gyástol 10% al kevesebb,Ez jár 2 éves korukig,aztán jön 2-3-ig az a minimális összeg,amit mindenki egységesen kap,valami 25 ezer ft?!
Segitsetek csajok nekünk aki tudja. :shock:

Kata&Milán

oszman777

------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 11:12-kor.
pironya

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.06 11:49-kor.
hékás

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 11:12-kor.
pironya

.....
pironya

[quote]A írta: főzést sem vaszem túl bonyolultra.

félre értés ne essék,én sem ipari mennyiségben főzök több félét,hanem ilyenkor szoktam új dolgokat kipróbálni,mert hétköznapokon a gyorsabb,egyszerűbb,laktatóbb ételekre törekszem....
Vendég

Sziasztok!
Jó kajaötleteket írtatok, különösen a sajtleves izgat, köszi :) Én ma rakott zöldbabot készítek, apa kívánságára :)
Mia, Milán nagyon profi a medencében :)
Márti, ügyes vagy, hogy ilyeneket kitalálsz. Nekem nem biztos hogy eszembe jutna. Bár én Boninak nem adok tejet 1éves koráig.
Brigi, akkor Te nagyon jól kerestél :) A karácsonyi otthonotok, pedig csúcsszuper!
Nálunk szenteste van együtt a család, (kb. 28-an) halászlé, sült hal a menü, meg rántott pulykamell, vagy sült pulyka, mellé saláták. Ez már ipari mennyiség. A sülteket meg a beiglit én szoktam készíteni a halászlét egyik öcsém.
A sütőtököt ti főzitek, vagy sütitek a babának?

Kép

Kép
[/url]
stella40

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 11:13-kor.
pironya

Még akartam írni, a karácsonyhoz, hogy nálunk is csak jelképes ajándékot kapnak a felnőttek, de lassan a gyerekek is :(
A kajáláshoz, meg, hogy amióta kap szilárd kaját is a fiam, azóta alszik egyre nagyobbakat, ha föl is ébred éjszaka, nem kér enni.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella ez jól hangzik (hogy egyre nagyobbakat alszik), már csak az a kérdés hogy mit és mennyit merjek adni Milánnak hogy nálunk is visszaálljon a régi rend. mondjuk én vagyok a nemnormális, egy hete még amiatt aggódtam hogy túl sokat alszik most meg hgoy túl keveset. :roll: paramamiiiiiiiiiiiiii :twisted:

karácsonyhoz még: milyen sütiket szoktatok sütni? én beigli (bár sose fogy el mert mindenki hoz mégmégmégmég beiglit úgyhogy nekem már 25-én a könyökömön jön ki. de zserbó, sajtos rúd és mézes süti mindenképp szokott lenni. na a zserbóm olyan hogy úgy ahogy van elfogy még 24-én a szimpla adag és 25-én sütök egy duplát hogy legalább 2 napra kitartson. :D

Milán-dícséreteket köszi. :)

a férfi - házimunka dolgot nem azért írtam ám, hogy ne tudnák megcsinálni jól, hanem mert nemtom... számomra vicces ha egy férfi takarít vagy mosogat. apám se csinálta sose, csak végszükség esetén, nálunk is így van és ezt én így tartom jónak. cserébe én még egy szöget se verek be a falba, nem nyírok füvet, stb. ;)

Pironya ezzel a forralt borral felcsigáztál, mindjárt csinálok is egyet. 8)

mia_snow

Na, arra már rájöttem, hogy ilyeneket leírni, hogy "így vagy úgy szokta" a gyerek csinálni, nem érdemes, mert legközelebb már biztos másképp csinálja :)
Sütik: én is szoktam zserbót csinálni, 3 adagot, na abból nem marad. A bejglit meg el szoktam osztogatni, mert más nem süt a családban, talán az egyik húgom anyósa.
A sógornőm szokott linzert, meg mézessütit sütni, az nagyon jó, mert ünnep után is rá lehet járni :) Ilyen krémes tortákat mi nem szoktunk ilyenkor sütni. Na én sem vagyok valami nagy ötletgazda.

Kép

Kép
[/url]
stella40

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 11:13-kor.
pironya

Sziasztok!

Nálunk karácsonykor a kókuszgolyó a favorit :) Párom csinálja 2-3 nappal előtte, nem sajnálva belőle a rumot és az egész család kap belőle. Én sütök még sajtos pogit, mert a párom odavan érte és duplatúrótortát :), mert azért is odavan :)
Az igazi kajcsit nekem nem is kell elkészítenem, max 24-ére vmi lájtosat, hogy bírjuk utána a 2 napi zabbantást :lol: 25-én egyik családhoz megyünk, 26-án a másikhoz, így mind2nk rokonsága le van tudva :) Persze mindenhol felpakolnak minket rengeteg földi jóval: anyumék töltöttkáposztát, sajttal-sonkával töltött pulykacicit, a párom tesói pedig halászlevet (na ezt sem miattam, mert én utálom) és rengeteg sütit. Bejgli rég óta nem megy, valaki mindig ránk akar sózni egy rúddal, de mi szilajul ellenállunk :)

Ajándékozás: Tavaly már megbeszéltük a családdal, hogy csak a gyerekek kapnak, persze apumék nem tartották be, így jó volt még 23-án rohangálni valami ajándékért nekik. Idén jó előre lefixáljuk, hogy csak a gyerekek kapnak és ők sem nagy értékben. Nekünk is bőven elég, hogy karácsonykor együtt a nagy család ;) Csak a páromnak meg Bencének fogok vmi ajcsit nézni (no, meg annak az 5- 6 gyereknek, akik még a családban kisebbek)... Idén nem lesz 13. havi, így ezt jól ki kell majd gazdálkodnom a kis pénzünkből :( Lehet én is kreatívkodok majd ;)

Mia: Ezek a képek nagyon jók!!!! Én is akarok :lol:

Etetés: Sztem is csak addig próbálkozzon az ember különböző tápszerekkel, amíg érdemesnek találja. Max a dokit nem avatjuk be ;) egyenlőre :) Én most Bencének alma-málna keveréket adtam (4 hós, Kecskeméti. nekem is így maradt a fejem, mikor megláttam :shock: ) Na persze benyomta a gyerek az egész üveggel, esélyem sem volt neki csak egy kanállal adni :lol:

Taliban én is benne vagyok! Autóval rendelkezem, így ha nem az ország másik végébe kell menni, akkor jövünk :)

Szégyenlem magam ismét, de nem emlékszem, hogy ki tett fel egy képet a fiáról és egy másik babáról... Tényleg nagyon hasonlítanak, simán lehetnének akár tesók is vagy még az ikreket is megkockáztatnám... Döbbenten néztem a képet :)

Na és persze mindenki csemetéje nagyon zabbantani való!!!!

Benne vagytok egy sonka-mutogatásban? Mindenki megmutizhatná a gyermeke hurkáit. Imádom dögönyözni az enyém gyerek sonkát :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettica 2008.10.22 14:56-kor.

Kép

Kép
bettica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?