A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

elif: mióta terhes vok egyáltalán nem kivánom az édeset. pedig elötte mindenem volt a süti.
yve: melegszendvics az nálam is jöhet mindig. igen és a sajt, de jo sokat rá. az a legjobb amikor anyukám jön és hoz ide a nagy ausztriába egy kis fehérkenyeret. ezek nem tudják itt mi a jo.
:lol: :lol:
nicko

Sziazstok lányok!

Már napok óta nem írtam,de most elolvastam amiket írtaok,meg sem tudtam jegyezni amire reagálni akartam,na mindegy,írom ami jön.
A kiütések miatt nagyon sajnállak,szörnyű lehet,rajtam egy tonna pattanás jött ki,ha azok egyáltalán,az arcomon,nyakamom,hátamon és a dekoltázson is..nem nagyon kell emberek közé mennem,de amúgy is szar idő van felénk(Tata),hétfőn bőrgyógyász látogatás lesz azt hiszem.
elif:nagyon édi a pulcsika amit kötöttél,irigyellek a tehetségedért,én béna vagyok ilyesmihez.
Mi is sok rucit kaptunk már,a növéremnek 7hónapos a kisfia:Leon-róla jönnek a ruhák a folyamatosan,én még semmit sem vettem,de lehet nem is lesz rá szükség,mert folymatosan hozza tesóm a babafelszerelést.
A kajával kpcsolatban,én sem nagyon tudok enni,mert a svm nagyon rengeteg,édeset nagyon ritkán,akkor is tudom,hoggy meg lesz érte a "jussom"és ehetem rennit és ihatom a salvus-vizet...én is többször keveset eszem inkább,nálam is megy a fini zsemle vagy kenyér most éppen házi füstölt sonkával....nyami-nyami!
de jó azoknak akik elutaztak hétvégére,beledöglök az irigységbe,én a napokban sem látom a páromat,estig dolgozik,még vasárnap is.Én lefoglalom magamat diópucolással és sokat olvasok.Ne haragudjatok,hogy ilyen sokat írtam,de ez most jól esett.Szép napok nektek!

Kép
nilabali

Nilabali: Örülök, hogy jelentkeztél! :)
Múlthéten én is diót pucoltam anyummal, közbe jól be is lakmároztam belőle! :lol:
zsu83

Háfi, igazad van, nem olcsó bizony, és mi is most vagyunk túl a költözésen... szóval én is sokallom, ami miatt kifizetem mégis, az az, hogy gyakorlatilag ennek az orvosnak köszönhetem, hogy egyáltalán teherbe estem (két évig próbálkoztunk, mire összejött, közben volt egy vetélésem is), és korábban volt egy-két nagyon vacak tapasztalatom nőgyógyászokkal. Ő legalább normálisan kezel, elmondja, mi a helyzet, ezért vagyok vele úgy, hogy most kifizetem neki ezt a lóvét. Nem vagyok biztos benne, hogy ha majd kistesó jön, akkor nem inkább a kórház sima terhesgondozójába fogok-e járni, ahol a nem kevés levont TB-mből kezelnek...

Nicko, kicsit irigykedem a babázás miatt :D bal oldalt felül van egy legördülő menü, ami alapból a "segédletek"-en áll, ott tudod kiválasztani a profilodat, és változtatni.

Panna, nem untatsz, érdekel, hogy mi van veled! Jó, hogy elmentél egy másik dokihoz, ahogy leírod, úgy tűnik, ő kicsit több figyelmet szentelt rád. Számolj majd be, hogy mit derít ki.

Nilabali, írj csak sokat nyugodtan :D

No kész a torta, egész finom lett (férjem minden részébe belekóstolgatott :lol: :lol:), teszek fel képet, bár mivel vakuval fotóztam, kicsit furák a színei, de azért nagyjából látszik, milyen.
Meg töltök fel képet legújabb büszkeségünkről: nemrég elvetették a kertünkben a fűmagokat, most locsolgatjuk szorgosan, és már egész szépen zöldül, csináltam arról is reggel egy fotót :D szerintem nagyon szépi.

KépKép

KépKép
stelly

nilabali: megnyugodtam h legalább nem csak nekem van ilyen problémám. füstölt házisonka? nekem azt mondták semmi olyat ne egyek ami nyers husbol van.

Tudjátok már mi lesz a babátok neve? nagyon kiváncsi lennék mindenkire!! mi az André mellett döntöttünk. nekem fontos volt hogy magyarul is jol lehessen kiejteni.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Tapasztalt anyukáktól kérdezném, hogy mi a véleményetek a bébihordozókról? Használtátok-e, és ha igen melyikre esküdtök a kengurura (természetesen jó minőségű, és megfelelő kitámasztásúra, nekem például ez nagyon tetszik:
http://babacsoda.hu/component/page,shop ... /vmcchk,1/) vagy hordozókendőre?
Itt az őszi szünet és most lenne időm elmenni vásárolgatni. :wink:

Ma amúgy a napom nagyrészében főzőcskéztem, almáspitét csináltam, meg van találtam egy nagyon jó egytálétel receptet, a neve: csirkés cukkínis egytál. Ha valakit érdekel szívesen közzéteszem ezt a receptet.
Különben én is irigykedem azokra, akik a Mátrába mentek, remélem holnap már szebb időtök lesz! :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

[quote="yve"]
írta:
yve
Jasmin: a Keletinél hol van pontosan az a babaruha turkáló?

Ha a keleti van a hátad mögött és indulsz a Blaha felé a Rákóczi úton, akkor a baloldalon lesz a legelső sarkon. Azt hiszem ott régen valami öltönybolt volt... De nagy betűkkel ki van írva :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Jajjj lányok, képzeljétek el, ma voltam a barátnőm babájánál
látogatóba. Holnap lesz 1 hónapos, és annyira édes!!!
Komolyan, majdnem elsírtam magam... Olyan jó volt fogni a kis
csöppséget a kezembe. Olit akarom!!! :lol:

Nagyon jó kedvem van ma. Olika meg szerintem féltékeny volt a kisfiúra, mert akkorákat rúgott belém. :lol:
Milyen jó lesz, amikor majd együtt játszanak. :D

Kép

Kép
gjéti

Húúú Stelly, most kínzol a tortáddal rendesen. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Stelly: nem szeretem a gesztenyepürét, de komolyan mondom ezt a tortát azért bevállalnám! Fantasztikus jól néz ki! :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Elif: Ez a pulcsi csuda édes :D!!!!!!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!

Panna: nagyon sajnálom a kiütéseket, nagyon rossz lehet, reméljük, hogy minél hamarabb kiderítik az okát, és rendbe jössz!!!

Stelly: ez a torta nagyon ott van.... Most mehetek gesztenyepürét venni... :lol: :lol: :lol:

Apát most nem küldhetem a boltba, ugyanis nagy munkában van a Drága.... Festi a babaszobát!!! Annyira jó... Úgy örülök, ha minden igaz holnapra kész is!

Nálunk is hatalmas a mocorgás mostanában odabenn... Ma éjszaka például alig aludtam, mert a kis harcos folyamatosan bokszolt.... 8)

Crocus: Engem érdekel a recept... :wink: :D

Hajni: Nagyon szépek a nevek!!! És nagyon jó árban lehet nálatok babacuccokat kapni. Bár ahogy a neten nézegetem itthon minden sokkal drágább, a babakocsik, a bababútorok, a ruhák, minden..... :evil:

Nico: az André szerintem szép, és magyarul sem idegen! Jó választás!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Akkor Amy81 kedvéért:

Csirkés cukkínis egytál:
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, olaj, kb. 40 dkg csirkemell(vagy pulykamell)filé, 2 db zsenge cukkíni, 1 nagy sárgarépa, 2,5 dl húsleves (lehet leveskockából is), só, bors, oregáno, kakukkfű, borsikafű (nekem ez otthon nem volt így kihagytam), 2 dl tejföl (joghurt)
Elkészítés: A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergetve pirítom, majd ha levet eresztett lefedve továbbpárolom. Közben megmosom a cukkínit, és megtisztítom a répát, majd mindkettőjüket felkarikázom. Utánna a húst felöntöm a húslevessel, beleteszem a felkarikázott zöldségeket, és ízlés szerint megfűszerezem. Haminden megpuhult akkor egy pohár tejföllel dúsítom. A recept kifőzött spagettit javasol köretnek, de én kuszkuszt csináltam mellé, ami jól felveszi az étel szaftját.

Jó étvágyat hozzá! Mi a férjemmel megnyaltuk mind a tíz ujjunkat :D

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok!

Olvasom,hogy mindenki szorgoskodik a konyhában és is most állok neki kakaóscsigát sütni-még sosem csináltam-kiváncsi leszek sikerül-e.A kelt tészták nem naagyon szoktak sikerülni,a párom finomabb sajtos pogit csinál mint én!!!!
nico:
Tudom,hogy a házi sonka nyers husi,és hogy nem nagyon lehetne enni,de annyira imádom és most olyan kevés dolgot tudok megenni a sok savam miatt,hogy ez az ami igazán jólesik,remélem nem lesz belőle baj.A párom és anyu szerint is olyan sok mindentől tiltanak és a parát hozzák csak az emberre a dokik.Régen sokkal könnyebb volt terhesnek lenni,anyu ötünket megszült és tized ennyi riogatás nem volt nála,ezért én azért a doki mellett anyut is mindig meghallgatom és aztán mérlegelek.
tudjuk már a baba nemét,fiunk lesz hála istennek és apukája után Balázsnak hívjuk majd,most még csak Kisbalázs,és ő lesz az első babánk! :D
Crocus:a recept engem is érdekelne,nagyon szeretek főzni,mondhatnám a hobbimnak is,minden érdekel ami kajával kapcsolatos.
Az André szerintem is szép név.Mi nem találtunk a Balázson kívűl még egy nevet ami mindkettőnknek tetszett volna,pedig így a névnapja is februárban lesz a gyerkőcnek,ami nem olyan szerencsés,de tényleg nem jutottunk dűlőre,szóba jött még a Ruben,az Áron,az Ákos és a Máté is,de maradtunk a Balázsnál,de ez még lehet,hogy változik februárig.
Most megyek és nekifogok a kakaóscsigának,szurkoljatok,hogy sikerüljön.
Mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Nilabali, sok sikert a kakaóscsigához! :)

Örülök, hogy tetszik a torta :) nagy sikere volt, apu nagyon örült neki, és kb tíz perc alatt elfogyott az egész (azért ebben segített öcsém, nővérem, anyu, meg férjem is). Ez a cukkinis recept is tetszik, szeretem az olyan ételeket, amiket nem egy nap elkészíteni, de finomak, és ez annak hangzik. Na majd lehet, hogy kipróbálom nemsokára :)

Nálunk a kiscsaj Adrienn lesz, megnéztem, hogy a 2007-es listán egész hátul van, szóval nem olyan nagyon gyakori, és szerintünk nagyon szép nőies név :) Az André szerintem jó név, és itt Magyarországon se nagyon idegen.

Amy, akkor a ti kis lurkótokat már előre látom, hogy hamar viszitek majd sportolni, ha ilyen kis izgő-mozgó :D milyen színű lesz a szoba?

Gjéti, jó neked, hogy babázhattál :) már alig több, mint három hónap, és Oli is a kezedben lesz! :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Voltak anyósomék nálunk, megnézték Bencus szobáját! Nagyon tetszett nekik! Megmutogattam nekik az eddig vásárolt rucikat is! :lol:
Azt hiszem engem is utolért az éjszakai álmatlanság! 2-től reggel 6-ig csak forgolódtam az ágyba! Utána visszaaludtam, és alig lehetett kirobbantani az ágyból! :?

Eszter: Ez a torta nagyon guszta! :lol:
Milyen szép zöld a füvetek, olyan tavaszi hangulatot áraszt! :D

Nicko: A mi babánk neve Bence lesz! :D

Gjéti: De jó, hogy megint babázhattál! :)

Amy: Milyen színű lesz a szoba? Majd teszel fel képet?

Crocus: Ezt a receptet mindenképpen ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik! :)

Nilabali: Sok sikert a kakaós csigához, biztos fini lesz! :D
zsu83

Sziasztok!

SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mármint a kakaóscsiga és fincsi is,jól el lehet vele csapni a hasikát!Úgyhogy megyek is,várnak a csigák!!!!!

Sziasztok

Kép
nilabali

nilabali: Ruben név naggggyon tetszik, ezennel átvette a hazai fiúnevek között nálam a vezetést, csak utána jöhet a Dominik. :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Zsu: Lehet, hogy érdemes kipróbálnod valami homeós cuccot, ha ez rendszeresség válik... :? Kicsit korai ez az álmatlanság...
:(

Nicko: Szép a név, ha nem tévedek, francia eredetű.. A Párod is magyar, csak kint éltek?

Crocus, Nilabali, Stelly: Gratulálok a konyhaművészethez! Decembertől én is jobban kibontakozom. :) A férjem ma sztrapacskát evett, és megígértem, hogy én is megpróbálom majd... Jaj, tud valamelyikőtök segíteni? :?

Pandus: Nem, én a szülinapodra gondoltam... Egyértelműen emlékszem, hogy erre a hétre mondtad. Vagy terhességi amnéziám van??? :oops:

Gjéti: Nagyon édes vagy! Három hónap, és lesz Neked egy Olid! :D

Tegnap meghódítottuk a Kékest és ma is rengeteget sétáltunk. Gyönyörű volt az idő!!! Egész jól bírom, bár többször meg kell állnunk pihenni.

Szerintetek már lehet valami rendszer abban, ahogyan rudos a Babó és következtethetek ebből arra, hogy jólesik-e neki valami, vagy nem? Nekem ugyanis például fixaideám lett, hogy a Bogyesz nagyon szeret enni, evés közben mindig alul rugdos és csak picit, szerintem olyankor elégedettségét akarja kifejezni. Hajnalban és reggel mindig fent, mintha tornagyakorlatokat végezne stb... Vagy ezeket inkább bemagyarázom magamnak??? :oops:

Jó pihenést holnapra!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jasmin: köszi az infot.

Nilabali: gratula a csigához. Nekem a legfinomabb kakaóscsigát a nagymamám csinálja, hozzáfoghatót meg sehol sem ettem! Sajnos 87 évesen már nem tudja bedagasztani :( .

Nekem a napokban rengeteget nőtt a hasam, és nem bírok nagy távokat megtenni. emlékszem Ricsivel ilyenkor még sokkal kisebb volt, és a kondim is sokkal jobb volt még. Mi holnap megyünk "babázni" egy barátnőmhöz. Ott Ricsi lesz a rangidős a 7 hós babához képest :) .
yve

Jó reggelt Mindenkinek!

Képzeljétek azt álmodtam, hogy két óra alatt megszültem Vilmost, és nagyon könnyű és fájdalommentes szülésem volt. :lol: Mikor felébredtem olyan vidámnak éreztem magam! Szép napot!
yve

Julcsi, a sztrapacskához annyit, hogy én egyszer négy éve próbáltam csinálni (akkor kezdtem csak bontogatni a szárnyaim a konyhában), és végül pizzériában ebédeltünk :oops: azóta se próbáltam... pedig mostmár tudom, hogy mit toltam el benne, annyin múlt, hogy előtte még sima galuskát se csináltam soha, kicsit több tapasztalattal kellett volna belevágni - talán ha neked jól sikerül, erőre kapok, és újra megpróbálkozom én is :D
Baba rugdosásával én a testhelyzetemet tudtam csak eddig összefüggésbe hozni - ha állok, nagyon lent kapirgál (meg a hólyagomat gyötri), ha ülök, akkor mindenfelé, ha meg fekszem, akkor főleg a köldököm felett, és oldalt kalimpál. Mondjuk az igaz, hogy evés után kb tíz perccel mindig beindul. De az egyik könyvemben azt olvastam, hogy zenével lehet próbálgatni stimulálni, és elvileg ami bejön neki, arra táncikál. Nemtom, én csak úgy hallgattatok vele zenét, hogy én hallgatom, ezt a hasra tett fejhallgatót valahogy idegennek érzem magamtól.

Nilabali, gratula a kakaóscsigához :) küldhetnél nekem is :wink:

Yve, nekem csak most esik le, hogy Ricsid milyen kis picur még :) de jó, ilyen kis korkülönbséggel biztos nagyon szoros lesz a kapcsolat a gyerekek között :) azért vicces lehet, hogy most ő lesz a "nagyfiú" :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Crocus: köszi a receptet, nagyon ígéretesen hangzik!!! AZt hiszem meg fogom próbálni... :D

A szoba halvány sárga lesz, nekem nagyon tetszik, majd kékes dekorációval akarom feldobni. Ha már meglesznek a bútorok, mindenképp hozok képeket is, de az még odébb van... :lol:

Stelly: Az biztos, hogy Apa már most tervezgeti, hogy hova viheti a picurit majd sportolni... Ő sem egy helyben ülő típus, én sem igazán... 10 év versenytánc, majorett és 15 év lovaglás után azt hiszem majd csak találunk valami sportot a picinek is... :lol: Mondjuk kezdetnek nekem szimpi a babaúszás... És nagyon szeretném majd, ha kipróbálná a lovaglást... Nekem az egy hatalmas szerelem...
Apával meg mehet bicózni, meg futni, meg csupa ilyen pasis sportra :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Szisztok!

képzeljétek sikerült rendesen bealudnom,nagyon szar éjszakám volt,hajnal 4-kor arra keltem hogy folyik az előszobában a falról a víz,és már nem tudtam rendesen elaludni,amikor sikerült volna akkor a párom kezdett horkolni.....aztán 7-korkeltünk,mert mindig együtt kelünk és reggelizünk,csomagolom az ebédet és uzsit a páromnak,aztán ő elmegy a dolgozóba,én visszafeküdtem és 20perce ébredtem..szép igaz?most azt se tudom,hol áll a fejem,rohanás a boltba és ma is sütnöm kell valamit,mert délután pókerparti lesz nálunk és a barátok szörnyen csalódottak lennének,ha nem lenne valami fini süti!A kakaóscsiga annyira fincsi lett,hogy alig maradt pár darab belőle,yve:ez biztosan nem olyn fincsi,mint a nagymamidé,de sokkal könnyebb megcsinálni,mert igaz,hogy kelt tészta,de nem kell dagasztani,csak lazán meggyúrni a tésztát és kelni sem kell hagyni,mindent elvégez a tészta sütés közben,ha valakit érdekel szívesen leírom,tényleg pofon egyszerű,nekem elhihetitek,mert én félek a kelttésztától,mint a tűztől....
elif:nekem is a Ruben volt a kedvencem,a párom is azt mondta,hogy oké,de másnapra meggondolta.de szerintem nincs még lefutva ez mérkőzés...
Most tényleg szaladok,majd még benézek,mindenkinek szép napot,ja a kékesben sétálgatókat még mindig irigylem és a sztrapacska ügyben majd később írok,addig is szép napot mindenkinek,pápá!!!!!

Kép
nilabali

Nilabali, jöhet a kakóscsiga recept!! :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Ma fent voltunk Hűvösvölgybe sétálni! Megtettünk egy 3,2 km-es körtúrát! Olyan jó volt a levegő, egészen felfrissültem! Legközelebb a kisvasutazást se hagyjuk ki!

Nilabali: Gratula a kakaóscsigához! :D
És csatlakozom Eszterhez, jöhet a recept! :lol:

Julcsi: Ma jól aludtam éjszaka! De ha még előfordul ilyen, akkor kipróbálom azt a szert, amit te a napokba ajánlottál! :)
Szerintem lehet benne rendszer én is megfigyeltem nálunk mikor rugdos Bencus: evés után, ha egyfolytába beszélek :D , reggel és este, és ha apa hazajön és a hasamra teszi a kezét, na akkor jön csak a java, komolyan mondom, olyan mintha majd kibújna a bőréből hogy apa hazajött! :lol: ja és újabban éjszaka is a tudtomra adja, ha nem kényelmes neki a póz, ahogy fekszem, addig rugdal, míg nem változtatok az alvási pozíción, de utána egyből alszik tovább! :)

Amy: Biztos nagyon szép lesz a szoba! :lol:
Babaúszásra mi is szeretnénk járni, 3 hónapos kora után!
zsu83

Crocus, lehet h én is megpróbálkozok a recepteddel. De csak ha egyedül leszek itthon. :lol:

Akinek van valami különleges tészta receptje, az írja le! Élek-halok a tésztaételekért. :P

Elif, örülök, h egyre többet vagy köztünk! :)

Én nagyon jól érzem magam. Apával sétáltunk tegnap, délután
egész szép idő volt.
Szerencsére a suliban is szünet van, szóval még a tanárok beszólásait sem kell hallgatnom. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Már jó régen jártam itten....annyi minden történt mostanság....rohan az idő! Voltunk buliba(élőzenés-táncos), iszonyat lefáradtunk, aztán kirándulni, meg a gyerekek haverjai itt, meg ők el...szóval van mindig valami....betegségekből egész kigyógyult mindenki, csak ma éjszaka ébredtm arra, hogy nem nyílik a szemem! Sose volt még begyulladva, max. pinduri koromban, erre frankón tele van dzsuvával, a torkom mag majd szétesik. Nem tom mi van velem, már pedig tök jól voltam!
Na mindegy, azért a kedvem jó, és a baba meg édespofa idebenn....
Gjéti! Van tésztasali recipém, ha kell, én azt imádom, most csináltam épp a bulira, de magamnak is tettem el heti adagot :)

Kakaóscsiga házilag a legjobb...már régóta gondolkodok, hogy csinálok, csak sosincs elég időm! Mindig el kell menni valahová, nem merek nekiállni, de most már nagyon kívánom!

Zene dolog: nekem továbbra is az Operaház fantomjára bulizik csak...a többi zenét némán hallgatja...Még nem jöttem rá azért, mert annyira nem tetszik neki, vagy mer nagyon bejön...mindenesete nem úgy mocorog, mintha rossz lenne neki, amit halllgat, szóval jó srác lesz :):) Én is csak a saját fülemre rakok fejhallgatót, végül is nekem is hallani kell.

Sajtmánia nálam is, még a trapista is lecsusszan magában sok!

Ma van óraátállás, persze nem tudtuk megin, így jó korán felkelltem :) megyek még pihizek kicsit, mert aztán beindul a nap, és nincs megállás! Szép Vasárnapot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Nilabali!Jöhet a kakós csiga recept!A sogornőm is nagyon finomat csinál igaz már ritkán...lehet,hogy megemlitem neki a dolgot hátha a kedvünkért rászánja magát :D .

Az édességgel én úhy vagyok,ha megeszem eszméletlenül elkezd fájni a hasam.A picurkám nemszereti,vigyáz anya vonalaira.

Vendégsereg már elment.huuuu.....sütöttem nekik stefi szeletet,és vaniliás banán tortát...

gjéti!jó ,hogy babáztál,szuper érzés úgye?!

Zene:a lányom nagyon szerette hallgatni:Meat Loaf - I'd Do Anything For Love ,kiváncsi leszek a kisherceg szeretni fogja-e.
Van babazeném ha valakit érdekel átküldöm....

apa ujjabb neve:Koppány!!!!!

Ma útánna nézek a Joachim jelentésének ...stb.

Naa megyek mert valami ebédfélét kéne gyártani.......

Kép
zümis

Sziasztok lányok!
Én sem tudtam aludni, már fél 5-től fent vagyok.
Most meg már majd leesik a fejem.
Örülök, hogy midnenki jól van, babók mocorognak :) Nálunk este rendszeres a mocizás, mikor úgy 10 körül vízszintesbe kerülök.

Receptek jöhetnek. Én is szoktam kakaós csigát, meg kakaós kalácsot sütni. Kenyérsütőbe bedobálom a hozzávalókat és csak a kész tésztát kell kivenni, megtölteni.... imádja a család. Száva kérte is pont, hogy süssek kalácsot, mert rég csináltam.
Képzeljétek, kaptam a páromtól egy sütő-főző-pároló edényt, tök szuper. Tegnap tököt sütöttem benne, tegnapelőtt grillcsirkét. Bármit meg lehet benne csinálni egyszerűen, és nem is drága, 10 ezer Ft most az Auchanban, 11 ezer a Metróban.
Ilyen, ha érdekel valakit: http://www.avmedia.hu/termek/1907/228/h ... -2000.html

Verus, remélem hamar rendbejön a szemed.
A kirándulókat irigylem, nekem a pakolás jutott a hétvégére. Nekünk is ideje lenne elkezdeni a babaszobát, mert óriási kupi van. Aztán Száva szobájának is nekiállni, mert most velünk alszik, mert a szobája tele van lomokkal.

Képzeljétek tegnap vettünk egy óriási tököt, kifaragtuk halloween töknek. :lol: Kint van az ablakban, egy kis elektromos mécsest tettünk bele, nagyon jóóóóól néz ki, majd lefotózom. Száva olyan boldog volt, hogy megcsináltuk.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

a nagy keresgélésben ezt találtam....http://nevnap.linkpark.hu/

Kép
zümis

Andus, jöhet a fotó :) úgy tűnik, hasonló cipőben járunk: én is a gyerekszobában pakolászok ezen a hétvégén is - de végre elég látványos a haladás, már nem érnek derékig a dobozhegyek, minden dobozt kipakoltam, meg különszedtem azokat a cuccokat, amik a padlásra kerülnek (eddig a karácsonyfatalptól kezdve a korcsolyákig minden a gyerekszobában volt szétdobálva), ma férjem megígérte, hogy fel is hordja őket (én nem merek a feljárón egyensúlyozni...) :D ez azt jelenti, hogy elvileg ma estére a babaszobában már csak olyan holmik maradnak, amiknek ott is van a helye, plusz még néhány ruha, amiknek ki kell találjam a helyét, de a kupi végre felszívódik :D ez nagy dolog, mert nagyjából egy hónapja állandóan ezen dolgozom, ha van egy kis időm :D

Gjéti, tésztás receptet keresek majd neked, mert a férjem is nagy tészta-rajongó, és csináltunk már egy-két nagyon fincsit. Tegnap nagyon szép idő volt a sétához, elhiszem, hogy jólesett :)

KépKép

KépKép
stelly

Kép
zümis

A gyerekeken hol az óraátállító gomb???? Nem akarnak átállni :evil:

Az Auchanban (Soroksári- de lehet, hogy másutt is) van 800 Ft-ért plüss rugi! Fiús-lányos vegyesen.

A Koppány divatos név mostanság, de szerintem ritka az a vezetéknév, amihez passzol. Elég kemény hangzású, ráadásként mély hangrendű. Mi még mindig a Hunornál tartunk, állítólag most azt is sokan adják keresztnévnek. Kicsivel talán lágyabb hangzású a Koppánynál. :) Nekem a Csanád, Kende, Zétény is tetszene....

Kép
kangu

nilabali: én nekem ha sonkára fáj a fogam mindig berakom a mikroba vagy megsütöm. szoktam még hozzá turot keverni és fött tojást. az igazi persze ugy van hogy még ujhagyma is van benne de azt sajna ki kell hagynom most. én ezt nagyon szeretem.
a balázs szép név sztem és nekem az is nagyon tetszik h apukája után nevezitek. én szerttem vna ha lányunk lett vna h anyukám után legyen (katalin) csak kicsit osztrákosan. dehát ez már kilöve.

julcsi-79:igen francia eredtű név. és nekem a jelentése is nagyon tetszett ( a bátor). A férjem oztrák, egyáltalán nem tud magyarul. én lakom itt 1,5 éve.

nagyon szép neveket választottatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nálunk is van nagy mocorgás, néha érzi a férjem is ha nagyon beindul a kis mano. de nagyon jo érzée sztem, mindig boldog vagyok. :D :D :D :D
nálunk a babaszoba zöld lett és narancssárga szinü lesz a többi dolog. mi már nyár ota nagy renoválásban vagyunk. a fürdö teljesen meg lett csinálva, ajto csere és festés. mit ne mondjak néha már a szatyrom tele volt. most már csak aproságok vannak.

annyi minden finomságot csináltok. tegnap este a férjem pizzát akart enni. csináltunk is, hááááááááát nem éreztem tul jol magam utána, de jol esett. délben pedig egy osztrák kajcsit csináltam és nagyon szivesen leirnám csak 1 baj van h nem lehet egy hozzávalot kapni magyarországon. a férjem mindig azt mondja milyen jo h általában magyart fözök, mert sok hus van benne. itt nem negyon husosak. tészta nagyon sok van és mindenhez salátát esznek. hát én kicist megváltoztattam. :lol: :lol:
de amikor hazamegyek a jo kis halászlé mindig meg van rendelve.
pusz nektek, szép vasárnapot mindenkinek

Kép
Kép
nicko

Kangu nálam a jobb sarokban (arra kell klikkelni ahol látod a mostani időt) 2*klikk és már lehet is állitani.
A Vezetéknevet beirtam a közösbe,kukolj rá.

Eszter:Kedvert kaptam a pakolgatáshoz(babaruhatéren)/tudom már neked herotod van /Már be is rendeztem neki egy szekrénykét,már a el is döntöttük melyeik ruha lesz a hazahozos...
Lassan a böröndöt kellene elkezdeni csomagolni... meg megvenni a kispapa ruhát a szülöszobára...annyi kellemes feladat van még:lol:

Most akkora boksz folyik odabent a pocakban...mindenki tudja mikor mocorog a herceg mert akkor fülig ér a szám.:P

A kikában is 699-ft lesznek a plüs rugikujjatlan(vállon patentos) ,pulcsik meg 599-ft.

Kép
zümis

Verus, Stelly, jöhetnek a receptek. Nicko tőled is. :lol:

Zümis, tényleg nagyon jó volt babázni!!! :)

Kép

Kép
gjéti

...vendégek jönnek, úgyhogy csak gyorsan...
tettem fel képet :) magamról még keresnem kell... :oops: valahogy egyik sem olyan, amilyen én vagyok :oops: Laci pedig mindig csak ígéri, hogy csinálunk képet a pocakról, de sose... :?

Nevek: nekem a mostani nevek nem jönnek be nagyon, főleg a fiúnevek... rengeteg Beni (Benedek, Benjámin, Bendegúz stb) rohangál a játszótereken is... az idősebb unokaöcsémet Dömének, a kisebbiket Bendének hívják. Nekem egyik sem tetszik... :oops: :oops: Kövezzetek meg... :lol:

Lány: nálam abszolút Amira a nyerő, de a Férjem abszolút nem akar róla hallani. Most éppen Brigittát akar... :?

Pakolás: Bogi kisebb ruhái még dobozban, de már átnéztem, hogy mi fog még kelleni. Hiába, Bogi nyáron született, a hugica pedig téli gyerkőc lesz, így szinte minden kell...

Na megyek ebédeltetni :) Bogi 2,5 órája durmol... és tiszta nátha :(
szép hétvégét nektek, amíg még tart :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Tegnap letudtuk az egyik temető járatott. De mire haza értünk rossz hir fogadott.
Tegnap reggel szeretett nagymamám eltávozott közülünk.
Probáltam felkészülni de erre nem lehet. Jövö héten intézük a dolgokat.Majd jövök.
Vigyázatok magatokra...........
Rita

Kép
háfi

Háfi, fogadd részvétem!!! :(
Próbálj a kicsire gondolni, és erős lenni!

Kép

Kép
gjéti

Háfi, részvétem :cry:

-------------------------------------
A drága uram vett ma nekem egy szárítógépet, most ezerrel mosok és szárítok, tök jó. Megunta, hogy minden tele van ruhaszárítóval.
Tegnap mi is kiválogattuk Szávával a kis ruhákat, hogy mi az ami jó lesz az öcsinek, és mit adunk tovább. Meg persze van pár örök kedvenc, azt elraktuk örökbe :)

Mi is elkezdtünk agyalni a névválasztáson, most éppen a Zétény az, ami apának is és nekem is tetszik. Száva elvetette a Patrikot, mert Spongyabobot néz mostanában, és szerinte a Patrik egy hülye (mármint a rajzfilmben) és ezért nem akarja azt a tesónak. :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andi, de aranyos Száva. :lol:
A szomszéd kisfiú is Patrik (már meséltem róla) ő a kisöccsének
Artúrt akart mindenképpen. (Arthúr és a villangók mese miatt)
Szegény most nagyon mérges, mert az öcsikéje Botond lesz. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Háfi: Fogadd őszinte részvétemet! :( Nagyon idős volt a Nagyid?

Nilabali: Nagyon megköszönöm a kakaóscsigareceptet én is! :) Ja, és ha sztrapacska ügyben is tudsz segíteni, azt külön. :)
Én amúgy konyhai erőteljesebb kibontakozásomat, a könyvesszekrény rendberakását és a Baba cuccainak elrendezését illetve részben megvásárlását a munka abbahagyását követően tervezem. Egyszerűen most nem nagyon fér bele.... :( Reméljük Bogyesz pedig egy nappal sem érkezik korábban.

Andus: A Zétény szerintem nagyon jó választás! :)

Amy:
10 év versenytánc??? Ezért is vagy Te ilyen csinos. :) Gratulálok! Én először a babás jógát és a babaúszást szeretném a Kicsivel megpróbálni. :)

Stelly: Gratulálok a rendhez. Nálam előrébb vagy, az biztos. :wink:

Erika, Mist, Pandus: Régen voltatok, jól vagytok? Macsek pedig már vagy ezer éve... :(

A hétvége szuper volt, nagyon sokat pihentünk, egyedül tegnap este fájt nagyon a fejem. :( De gyógyszer nélkül átvészeltem. :)
Ja, és Apuci nálunk is külön kedvenc. :D Tegnap egyértelműen Őt rugdosta Marcus, mikor átkarolta a hasamat. :) Annyira édes ez a gyerek! :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Ikverus: Jobbulást Neked!

Zümis: Érdekelne a vaníliás banántorta receptje, ha nem baj! :wink: :)
Neked már mondták hogy mennyibe kerül a kispapa ruha a szülőszobára? Mert én még nem tudom! :roll:

Andus: Nekem úgy tetszenek a faragott tökök, olyan hangulatosak! :)

Eszter: De jó hogy ennyit haladtál a szobával! :)

Kangu: Nálunk is rajta volt a Zétény a listán! Ha a következő baba is fiú lesz, lehet hogy Zétény lesz! :D

Jázmin: Jobbulást kívánok Boginak!

Háfi: Őszinte részvétem! Nagyon sajnálom a nagyidat! :cry:

Julcsi: Nekem is fájt tegnap este a fejem, de sikerült nekem is átvészelnem gyógyszer nélkül! :)

Ma anyósoméknál voltunk! Teleettem magam diós és lekváros kiflivel! :oops: :)
zsu83

Lányok, mi az a kispapa ruha?

Nekünk annó adtak zöld köpenyt, maszkot, sapkát, azt kellett felvennie az uramnak a ruhájára. Meg persze cipővédőt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, lényegébe ugyanaz, amit felvesznek a kispapák a szülőszobába, de a Szent Imre kórházba fizetni kell érte! Itt mindenkinek külön szerkót kell venni! :?
zsu83

Julcsi, hoztam két sztapacska receptet, a lényegük ugyanaz:

Juhtúrós sztapacska

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya,
2 db tojás,
0,5 kg liszt,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg juhtúró,
tejföl.

Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, és annyi liszttel, hogy egy durva galuskatésztát kapjunk.
Nem kell teljesen simára kikeverni, lehet egy kicsit mancsos.
Ízesítsük sóval.
Közben a füstölt szalonnát vágjuk fel kockákra és serpenyőben, nagyon kevés olajon pirítsuk meg. Egy fazékban forraljunk vizet kevés sóval, majd szaggassuk bele a tésztát, a nokedlinél megszokott módon.
Ha kész keverjük össze a szalonnával és az összemorzsolt juhtúróval.
Végül díszítsük tejföllel.

Felvidéki sztrapacska hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 tojás, 45-50 dkg liszt, 30 dkg juhtúró, 20 dkg füstölt szalonna, só
Elkészítés:
1.) A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félre tesszük.
2. Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonyareszelőn (vagy a sajtreszelő kisebb fokán) lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg, de egy maroknyi lisztet félreteszünk (mert lehet, hogy a burgonya vizes, lehet, hogy száraz, eszerint kell majd a lisztet használnunk!).
4.) Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. (A 2 evőkanál szalonnazsírt azért kell beletenni a tésztába, mert a későbbiekben lényegesen megkönnyíti a szaggatást!)
5.) Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet, ha viszont jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség.
6.) Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. (vigyázni kell, mert nagy lángon könnyen kifut a víz!)
7.) Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.
8.) A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

23. hetesesk vagyunk, február 22-én lesz a Nagy Nap. A Szent Imre Kórházas Bálint Balázs dokihoz járunk. A Doki ajánlja a bábaválasztást, 3 nevet mondott: Kondor Kata, Botyán Emese, Fantha Zsuzsa. Ismeritek, hallottatok valamit a Dokiról, a szülésznőkről? Egyáltalán a bábaválasztáson is gondolkodunk még, erről mi a véleményetek?

Köszi előre is a válaszokat.

Ari71
balogh ari71

Gyorsan......
Zsu!a papacsomag 1500ft(csak a korház gyogyszertárjában lehet kapni)
A receptet holnap beírom ha gépelé jutok.Nagyon fini......

Kép
zümis

Andus: HÁLÁS KÖSZÖNETEM a receptért! Kipróbálom.

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vaniliás banán torta.
Tészta:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 fél vanilin rúd kikaparva

Az egyik tálban 4ek prcukrot felverjük a 6 tojásfehérjével kemmény habbá.

A másik tálban 2 ek cukrot a sárgájával kikeverük majd a felvert fehérjből 2-3 kanálnyit hozzákeverünk.
A lisztet és a fehérjét apránként hozzáadjuk.
gáz sütőben 20-25 perc

Krém:
0,5l tejben
1 csom vaniliás cukor+1 csom vaniliás pudingot főzünk
CUKROT NEMTESZÜNK BELE!!
A vanilin rúd másik fele.
Ha elkészült hadjuk kihülni.

Még hül addig elkészitjül a krém másik felét
ami 25dkg ramaés
25 dkg porcukor
Ezt habosta keverjük.

Ha kész kanalanként adagoljuik hozzá a vaniliás pudingot.

Összeállitás:
A kisült piskotát kettévágjuk a krém felével megkenjük majd a banánookat elöbb ketté majd félbe vágjuk, a krémre hejezük szorossan egymás mellé ha készen vagyunk a krém másik felével kenjül majd a piskotával fedjük.

Diszités:Egyszerüen le is önthetjül csokimázzal és kész de ha exrábban szeretnénk akkor banán karikákat teszünk a piskótára és utánna öntjük le csokimázzal.
Hüttőben tároljuk.

Jó étvágyat hozzá.

Kép
zümis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?