A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Jövő szombatra kaptam időpontot, vagyis már most péntekre is lett volna, csak párom dolgozik :twisted: Na mindegy, gyorsan eltelik majd ez a 1,5 hét remélem. Már most izgulok :oops:

Járássegítő: Marci csak akkor kezdte tologatni, mikor már biztosan járt, előtte nem igazán jött be neki, ő inkább a bútorokat választotta, azok legalább stabilan álltak :lol: Nekünk egyszerűbb játékasztalunk van, de azt szereti nyomkodni, mondjuk azt is olyan 1 éves kora körül kezdte, mikor már felállt mellette. Persze minden babó más, nekünk karácsonyra a "micimackótaxi" volt az ajándék, és a mai napig imádja és használja. Amíg pici a gyerkőc addig lehet ilyen hinta-talpat rátenni, utána lehet tologatni, majd ha nagyobbacska, akkor már tudja hajtani is. Van karfája, ami levehető, így picinek is kényelmesen ül. És azt hiszem vagy 13 zenét játszik, meg motorhangot ad, amiket én már kívülről fújok, de a lényeg, hogy a gyerek elvan vele. Pont azt beszéltük, hogy honnan szerzünk majd még egyet, de kettőt úgysem tudok majd tologatni egyszerre :oops:

Valami hasonló a mienk, de ennél szerintem többet tud és jobban is néz ki, és a Tescoban akcióban 9.990 Ft volt karácsonykor:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=jatek&submenu=szabadteri&category=labhajtasu-jargany&empty=1&productid=178354&pageno=1&whid=25

Kép
Kép
nikole

Eszti :P
A hideg futkározott a hátamon. Én is kikészültem volna.... A fő, hogy nincs semmi baja a lányoknak!

Szanet :P
Köszi az ötleteket!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

sziasztok

kórházba kerültem, a sotén fekszem 1hete.

2ujjnyi a méhszájam, szigorú fekvésre vagyok ítélve.

kérdésem lenne: ismeri-e vki Bőze dokit itt a sote1-en??
jó lenne 1-2info róla.

bocs, hogy csak ennyire tellik, ha tudok, jövök még.

üdv mindenkinek

KépKép
tüccs

Tücss
Én nem ismerem :( Kitartás,nagyon ügyik vagytok és a babák tudják a dolgukat :lol:
Vendég

sotske sajnálom,hogy igy kikészítetettek :cry: elhiszem,hogy kiborultál szegény.
szanet cukihusik :D kis játékosak :D nekünk is van ilyen fp :D kutyunk
riddencs de sokat nőttek a manócskáid,gyönyörűek.
tüccs kitartás drukkolunk minnél tovább legyetek eggyütt egy testben :wink: pihi és nyugi minden rendben lesz,a sotéról én csak jókat hallottam a dokit nem ismerem.pusz
lányaim a prevenart is egy nyikkanás nélkül tűrték felöltöztünk a babakocsiba egy perc múlva úgy aludtak mint a bunda :D dokinéni mondta kb két hét múlva kezdjük vacsizni a sinlacot ebédre meg főzelékezünk majd addíg meg kóstizzuk az almát répát meg ilyenek :D

lanyané

Mariann :P
Szuper bébik. Lázuk nincs?

Tüccs :P
Semmi baj, már minden rendben lesz! Sajna nem ismerem őt, de a sote I-en vannak a legkorszerűbb berendezések korababákhoz! Azért drukkolok, hogy még legalább 1-2 hetet maradjon Anna és Péter. Szép nevek!

Lányok :P
1-1 fotó a kissrácokról:

Márkó és az UFO cumi:
Kép

Kukucs Milcsi:
Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Nagyon cukik :D

Lanyané
Ügyesek a csajaid :wink: Mi is megkaptuk 1 hete,jó nyűgik voltak aznap és másnap volt egy kis hőemelkedésük,de kaptak 1-1 kúpot és elmúlt.

Tüccs
Habár én nem ott szültem,de a lányaimat oda vitték,és tényleg a legújabb technikával dolgoznak és gyönyörűen fel van újítva az osztály :lol: Minden rendben lesz!

Én is hoztam néhány fotót az én egészséges tündéreimről :lol:

Csak 5 percre hagytam őket magukra és így találtam Szávát-a földönKép

Még mindig tiszta apja-Noa Kép

Vigyori Száva Kép

Csupaszem Noa Kép
Vendég

Sziasztok!

Mint régi új felhazsnáló ismét szeretnék csatlakozni hozzátok. Még anno a terhességem kezdetén én is folyamatosan csevegtem Veletek, de aztán kiszálltam. Jelenleg két 8 hónapos leányzóval töltöm itthon napjaimat, és élvezem az anyaságot. Szinte nap mint nap olvaslak benneteket, de eddig még nem csatlakoztam be a beszélgetésekbe.

Röviden a történetünk.
A kezdeti, könnyű terhesség után a 27. héten befektettek a kórházba (SOTE1) mert gond volt az egyik babócával. Rossz volt a keringése, így kérdéses volt, hogy egyáltalán életben marad e a baba. (ekkor szálltam ki a fórumból. Sem lehetőségem, sem kedvem nem volt írni.)
Aztán a 35 héten megszülettek a lányok, Adri 2300 grammal, Zsofka 1080 grammal. Szerencsére nem volt semmi gond velük. Zsófit is 2 hónap után hazahozhattuk a kórházból, és azóta is itthon élvezzük az élet minden pillanatát. Ma már 5700 gr, míg Adri szépen behozta a lemaradását és már 7800 gr.

Tüccs, én tudok Neked referálni Bőze dokiról. 2 hónapon kersztül nap, mint nap eletünk része volt. Írhatnék privibe?

Ancsi
ancsi76

sotske!
Teljesen meghűlt bennem is a vér ahogy olvastalak.Kegyetlen napjaitok lehettek.Én nem is tudom,hogy épp ésszel kibirtam volna ezt a herce-hurcát.Megérdemelnének egy jó nagy fejbe húzást.Csak az a baj,hogy ezzel náluk nem zárul be a dolog.Ugyanúgy elköveteik ezeket a bakikat,és még hány embernek okoznak álmatlan éjszakát,és önmarcangolást....

Infruenza elleni védőoltást adatatok be a kicsiknek?Ma voltam a gy.háziorvosnál,és ő mondta,hogy kapott 4db-ot.Egyből ránk gondolt,és felajánlotta a piciknek.Végül is jó lenne,csak a mellékhatásoktól tart az ember.

Kép
ani0227

Tud nekem segíteni abban valaki, hogy hogy lehet jelszót módosítani?
ancsi76

Szofi,
Csak egy-két napot próbáltam elhagyni a kaját. Igen, én is tartok a berögződéstől, de talán azért nem lesz gond, mivel nem ébrednek fel, nyitva sincs a szemük, alszanak tovább. Én is 180ml vizet csinálok nekik 6 kanál táppal, és mostanában ebből csak 180-190-et esznek meg. Az enyémek is különben maguktól álltak erre a rendszerre, én sem erőltettem semmit. És egymástól sincsenek elcsúszva. Korábban ettek 3 óránként, akkor szépen kijött az 5 evés, csak mostanában nem működik mióta nem akarnak 3 óránként enni.
Mától már nem adok nekik éjfélkor, aztán meglátjuk. :wink:

Szanet,
Jaj de cuki Janka ahogy pakol a bödönbe! :lol:

Riddencs,
Cukik! Főleg az utolsó kép tetszik. Én annyira szeretem így öltöztetni az enyémeket!

Nikole,
Drukkolunk!

Tüccs,
Nagyon szorítunk, kitartás! Jó lenne azért még egy pár hetet egyben maradnotok!

Lanyané,
Gratula a csajaidnak, hogy ilyen jól viselték a prevenart. Az enyémek arcán látom hogy sokkal jobban fáj, mint a kötelező, meg jobban is sírnak. :roll: Mondjuk utána az enyémek is nagyon jót alszanak.

Fanni,
Nagyon cukik! :wink:

Sotske,
Jaj de szépek a lánykáid! Látom, te is szereted őket öltöztetni, nem tévedek, ugye? :lol:

Ancsi,
Üdv újra itt, és örülök, hogy végül minden rendbe jött Zsófival is. Képeket is kérünk persze!
Felül, ahol látod a segédleteket, a legördülő menüből kiválasztod a profilt, és ott megadhatsz új jelszót.

Ani,
Én nem gondoltam rá, hogy adatok influenza elleni oltást.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ani!
Én is kérdeztem a gyerekdokit az influenza elleni oltásról, kifejezetten nem javasolta, annak ellenére, hogy Balu közösségbe jár. Azt mondta, hiába szúrjuk meg az ellen, amire van oltás, attól a másik vírust méf elkaphatja. És hogy nem az infuenza a nagyobb baj, ezzel max. edződik az immunrendszere.
Az agyhártyagyulladás ellenit megkaptátok már? Merthogy ha jól tudom, nektek már ingyenes, mi még 8000 Ft-ért vettük anno.
vovanda

fanni sotke gyönyörűek a manóitok :!:
fanni hát a fiaid szeme :D
szaríccakám volt jázminak csak hőemelkedés aminak meg kályha test adtam kúpot de még álmában is szenvedett nyöszörgött :cry: 2 órát aludtam :(

lanyané

Gyönyörűek az egészséges lánykáid :wink:

Ancsi :P
Üdv. itt. A kicsi is szépen fejlődik, ügyeske.
Jelszót többször próbáltam módosítani, de ahányszor beírtam az "eredetit" véletlenül... mindig visszamódosult... Amúgy ott fent a Segédletek/Profilban.

Rebe :P
Köszönjük.
Írd majd meg, hogy alakul a kaja, kíváncsi vagyok.
Úgy tudom, fél év alatt nem adnak influ oltást! Ráadásul a legszörnyűbb szövődménye ellen van a pneumo :wink:

Köszönjük!
Mi pont így jártunk az oldás után... Legközelebb kipróbálom, amit Banika írt, hogy egy fél kúp ha hazaértünk és a másik fele lefekvés előtt. Hátha úgy megússzuk a nagyobb lázat...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Én sem gondoltam influenza ellenit adatni :roll:

Köszönjük mindenkinek a képdícséreteket :wink:

Rebe
Nagyon szeretem őket öltöztetni :wink:

Üdv Ancsi
Kérünk képet a kis Tündérekről :D
Vendég

Tüccs!

Kitartás, minden okés lesz, csak pihizz.

Tudod vkinek a számát, ha esemény lesz?

Ancsi!

Üdv újra köztünk! KÉPEEEEEEEEEKET!!!!!!!!!

Judit

jucicuki

Kép Kép Kép

Néhány kép a törpékről.

Kép
ani0227

Ani
Szupik a képek,jó,hogy tettél fel :wink: Szabolcs milyen kis pasis és Jázmin azokkal a mandula szemekkel :lol:
Vendég

Ma főztem a husilevest (pipi husi,sárgarépa,krumpli,hagyma,petrezselyem,karfiol,pici só),de nem is ez a lényeg.Szedtem ki a csajoknak belőle sárgarépát,krumplit és egy kis levet és össze mixeltem.Imádták a drágáim :lol: Olyan jó érzés,mikor ízlik nekik az ÉN főztöm :wink:

Amúgy meg,koszmós a fejünk :roll: Pedig azt hittem megússzuk,eddig nem volt :roll:
Vendég

Ma így találtam Szávát alvás után-sátrat épített magának :wink:
Kép Kép
Vendég

Eszti!
Nagyon édes,olyan jót nevettem,amikor megláttam a képet!Úgy össze-vissza tudnám puszilni a csemeté(i)det.

Segítsetek!Nem tudom,hogy csak nekem vannak e ilyen nehézeset gyerkőceim,de mindig produkálnak valami újat,amitől a falat kaparom.Múlt héten Szabi nem volt hajlandó elfogadni a tápszert,de ez pár nap múlva helyreállt.Pár napja Jázmin meg nem akar szilárdat enni.Összeszorítja a száját,és 3- kanálnál többet nem tudok belekönyörögni,de még a tápszerből sem eszi meg azt a mennyiséget amivel ezt pótolhatná.Mitől van ez?És mit tegyek,hogy újra egyen?Jó pár nap eltelt így,de nincs eredmény.Ill.ma uzsira elfogadta a frutapur-t(talán így kell írni).De ennyi. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
ani0227

Ani

nekem is volt ilyen néhány napja.
aztán rájöttem nem is éhesek.mert eddig 3 óránként ettek, de már nem kérnem olyan gyakran.
reggeli után csak 4 órával esznek,délután néha visszatérnek a 3 óránkénti evésre.amúgy még ne álltak teljesen át.lényeg, h figyelem 3 óra elteltével, h éhesek-e esetleg.ha igen kapnak, ha nem, akkor csak 4 óra elteltével.ja,és már nem stresszelem magam, ha nem esznek.ha nem hát nem.azért elég táplálékhoz jutnak.ebédre meg ha már nem kell a főzi én adok tápszert rögtön.gondolom majdcsak leszoknak egyszer róla.de nem hallgatom az ordítást

szanet

Ani
Nagyon édesek a törpök.Fogak?Enyémek akkor nem akartak úgy enni ahogy szoktak.De ez gyorsan rendeződött.Vagy valóban nem éhesek eléggé.Én most is azt mondom felesleges tömni a gyereket.(én biztos nem futok majd utánuk kiskanállal)

Eszti
Édi ez a csajszi.

Tegnap délután Marcikám nem akarta megenni a vegyigyümit,ordított.Szolidaritásból a Bercus is.Mindezt a barátnőméknél adták elő.Ott volt a közös védődőnk is(oda beszéltük meg a randit vele).Gondoltuk fáj a foga vagy a torka.....stb.Az ordítástól kicsit meleg lett a feje,lázmérés.Persze hogy kicsit magasabb lett,Bercus majd megfulladt úgy köhögött.Védőnéni a frászt hozta rám lázgörcs,hörgőgyulladás és egyebek emlegetésével.Naná hogy a város legrosszabb gyerekorvosai voltak tegnap délután és ma napközben ügyeletben.Inkább nem vittük el őket.Ma este 8-től ügyel a mi dokinénink,így hozzá mentünk.Neki legalább nem kell Jézus születésétől elmesélni mit miért szed a gyerek.Egy szónak is száz a vége,augmentint kaptunk meg spiropentet.Hétfőn kijön meghallgatni őket.Én sem vagyok amúgy antibiotikum párti ha nem feltétlenül kell,de a Bercus is már vasárnap óta szenved és nem mondhatnám,hogy jobban van.Szegény szinte minden köhögés után sír.Gondolom fáj a kis mellkasa.Délután adtam neki panadolt,így legalább tudott aludni.
Vendég

Mindenkinek meg van a maga fétise.Marcié az orrszívó
Kép [/img]
Vendég

Annyira kellett röhögnöm,hogy alig bírtam kiszívni az orrát.Ül az ölemben és tartja a fejét.Kész voltam.Hihetetlen a pasi :lol:
A Bercust meg már ketten alig bírjuk lefogni.Ordít közben mint akit nyúznak.
Vendég

Banika
Sajnálom a betegséget,remélem ez a bogyó hamar rendbe hozza.A kép szokás szerint nagyon édi :wink:
(Egyre inkább vágyakozom egy tali után-ide egy sóhaj emotikon kéne :roll: )

Ani
Köszi
Nálunk is előfordul ilyen,lehet ez is,az is az ok.Esetleg próbáld meg ilyenkor a kedvenc kajájukat adni,nálunk ez bejött.Van,hogy épp nem akarnak olyat enni,amit anyuci aznapra kitalál :roll: Ilyenkor próbálkozom a kedvenceikkel,van egy pár,és általában bejön.Pedig az én csajaim is állati válogatósak voltak,de szerencsére kezdenek leszokni róla :wink:

Karácsonyi dalokat hallgatunk a csajokkal :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csajok :?
Pocsék éjszakám volt. Milcsinek százezer éve nem fájt a hasa. Ma viszont negyed 4-kor erre ébredt és megnyugtathatatlanul üvöltött :( Levittem a földszintre, hogy a másik gyereket hagyja legalább. 1 órát sétáltunk, meg gripe water, cicire tettem, hogy megnyugodjon, aztán magam mellett hagytam -napok óta csak mellettem hajlandó aludni...-, s 5-kor meg már éhes volt. De negyed 5 és 5 között sem uncsiztam, mert akkor meg Márkó cicám vinnyogott kicsit. Pedig az utóbbi időben már csak a kaja miatt ébredtek :( Ezután még be sem fejezte a kaját, már a másik is szólt, hogy enne. Átvittem Apához a hálóba, hogy etesse meg. Azóta édesen alszanak :? Milcsikém meg szórakoztatott, nevetgélt a drágám és persze most megint evett egyet...
Szerintetek fájhatott attól a pocija, hogy a déli almaevés után Apa még este is adott neki egy kicsit? (mert nekem ez a gyanúm...)

Banika :P
Végre egy közeli Marciról. Nagyon szépség és szuper a kép!
Jobbulást a fiúknak!

Ani :P
Nagyon helyes gyerekeid vannak!

Édes a kis kuckós kép :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Csajok!

Édesek a képek!
Banika, de jó neked, hogy legalább egyik gyerkőc tűri az orrszívást.

Mi tegnap fél tizenkettőig tévéztünk Atival, mire lefeküdtünk felébredt Dorka, aki kialudta magát. Kb. kettőig fent voltam vele. Kétszer orrot szívtunk, mert szörcsög is drágám, amúgy a foga kínozta, mert négy jön neki egyszerre, ebből kettő rágó :shock: , végül bekentem a cumiját anesteticával, így tudtunk aludni egy kicsit, de háromnegyed hétkor már játszott. Ült az ágy szélén és odahúzta a bébitornázót, azzal zörgött. Így megkezdtük a napot...

Judit

jucicuki

Hoztam én is pár képet:

Persze mindenki egyszerre szeretne korai fejlődni

Kép Huple

Kezd megmutatkozni, hogy nőből van, folyton öltözik...

Kép Lili

Kép Dorka

Kép Fürcsi

jucicuki

Jucicuki

te jó ég!!! :shock: nemrég még kis apróágok voltak a lányaid, most meg kész kis nőcik!
akkor már nekem is csak fél év :shock:

mi az a játék az első képen, amiben ketten vanank?

szanet

Sziasztok!

Sajnalom a sok beteg es fognovesztos gyereket!!! :( Sajna minket is elkapott es tegnap nekunk is mint latom sokatoknak sz@r ejszakank volt. Mindkettonek 38 feletti laza volt es bar Anna szepen aludt Alex egesz ejjel dumalt, rohogott magaban es ugrabugralt az agyaban. Komolyan kezdtem megijedni hogy megorult :roll: :lol: vagy hogy a laztol van ilyen rozsas jokedve de olyan nagy laza nem volt szoval nem ertem. Ezt csinalta 1-tol 3-ig aztan elaludt es 5-tol meg keservesen sirt :cry: nem ertem miert mert nem volt akkor laza, gondolom fajt Neki valami. Szoval nem sokat aludtunk az ejjel. :?

Jucicuki: Lili tunderi a ruhacskaval a fejen! :D

Banika: nem semmi Marcid, az enyemek mindharman utaljak/tak az orrszivot.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Olyan szépek a babák! És olyan nyugisnak tűnnek!
Nálunk kész rémálom az élet 2 hete :evil: Betegek is voltak,és jön a foguk, de ez már a hátunk mögött van, mégis olyan szinten kikészítenek, hogy már így érzem magam: Kép

Folyamatosan hisztiznek. Lili ül a földön és egyszer csak elkezd ordítani. Nyüglődnek, dobálják magukat, marhára látványosan elégedetlenek MINDENNEL!!! Ha berakom őket a kiságyba aludni (mivel már nem bírják a szemüket nyitva tartani), egyből másznak a rácshoz, fölállnak és ordítááááás! Viszont sehol máshol nem alszanak el, se babakocsi, se pihenőszék, se semmi. Csak akkor max, ha ringatom őket. De azt is minimum fél óráig. Viszont nagyon nehezek már ehhez. És egyszerre kettőt sem bírok hurcibálni.
Teljesen kész vagyok... :cry:
Nem tapasztalt valaki hasonlót közületek? Mit lehet csinálni, ha már mindent kipróbáltam? Ha leülök melléjük, másznak rám és ugyan úgy hisztiznek. Összevesznek mindenen, tépik egymás haját (persze nem tudják mit csinálnak), de gyakorlatilag mindennek sírás a vége. Mindennek!

Heeeelp!!!!!

MÁS: Nem ért valaki a ebay-hez? Szeretnék egy normális lányos babakocsit,nem horror árért, de annyira nem tudok angolul és németül, hogy belevágjak csak úgy. A teszvesz meg vatera iszonyat árért adja a használt kocsikat, ráadásul tipikus kék/szürke stb színek :?
Vendég

fanni akkor nem aludtál sokat,szegénykék.
ani nagyon szépek a gyerkőceid(élljenek a jázminok :wink:
sotke száva a kis bunkiépítő nagyon édike :D
banika micsoda nagyfiú lett marcus és jól látom szőke :D
juci igazi nagycsajaid vannak már eszméletlen édesek :D
túlvagyunk az oltásos hőemelkedésen,lányok annyit gagyarásznak mint az állat de nem nagyon szeretnek hason lenni pedig kéne nem hogy erősödjenek meg átforduljanak :shock: ugye,de ezek állandóan a pihiszékbe vannak ott esznek alszanak meg minden.

lanyané

Anny
Enyémek is ezt csinálják.Én ráfogtam az időre,fogakra,betegségre.......Fogalmam sincs mi bajuk.Ha az egyik végre elalszik,a másik tutira nem.Elég idegörlő tud lenni a dolog.

Lanyané
Passz hogy milyen színű a haja.Hol szőkés hol barnás. :lol:

Tonti
Fiúk úgy rázzák a játékokat hogy néha én is azt hiszem megőrültek :lol: mint vmi idegbajosok.

Fanni
Biztos fejlődési ugrás :lol: :lol: :lol: :lol: (azt bármire rá lehet fogni)Sajnálom az éjszakád.Nálunk legalább éjjel nyugi van egy-két köhögést leszámítva.

Eszti
Mi egész júliusban karácsonyi Zsédát hallgattunk :lol: :lol:

Juci
Megzabálom a csajokat.Tökéletesek.Beleolvastam a bmc-s topikba a leeséssel kapcsolatban,elolvastam Záhonyi Marci történetét(és az összes többi gyerkőcét)Egyszerűen nem tudtam abbahagyni,itt ültem akkor éjjel,csak olvastam és bőgtem.Nem tudom elfogadni,hogy tud ennyire kegyetlen lenni az élet.Azóta még jobban rettegek a műtét miatt,bár próbálok csak a pozitívumokra gondolni,mert félek hogy ha sokat gondolunk vagy beszélünk a rosszról,akkor az be is következik.Szóval nem lesz semmi baj és semmi komplikáció.
Vendég

Lanyané
Próbálj velük játszani,nekem úgy elvoltak.A pihenőszékkel ez az egy baj van,hogy kicsit ellustulnak benne.Bár én nem panaszkodhatok.Mondjuk a fiúk sosem aludtak el benne.Viszont ha már forognak majd,akkor nem is akarnak annyit benne lenni.
Vendég

Banika!

Neked most nem szabadott volna ilyesmit olvasni!
Nem lesz semmi baj! Minden OK lesz!

Judit

jucicuki

Juci
Én is tudom,de azért csak-csak aggódom.
Most néztem a honlapotokat,annyira édik a csajok.
Mi az a rizstej?
Vendég

Banika

Rizstej

Ez a tejkészítmény nevével ellentétben nem tartalmaz sem tejet és semmilyen tej és tojás származékot sem. Az alapanyaga a tartalmi útmutató alapján a rizsliszt. A recept nagyon trükkös lehet, mivel mind a rizstej íze, mind a színe és az állaga teljesen az eredeti tehéntejre emlékeztet azzal a különbséggel, hogy sokkal krémesebb íze van - hasonló volt a tehéntej és a tejszín keverékére -, amit az eredeti vanília ízesítés és a rizsmaláta enyhén édes íze tovább fokoz. További előnye ennek a tejnek az, hogy a tejre érzékenyek is - így az allergiások nagy része is - fogyaszthatja. A rizstej tárolása felbontott állapotban sem igényel hűtést, ha egy-két nap alatt elfogy.

Házi rizstej receptek:

1.

Szükséges hozzá 1 kg barnarizs

1 kg rizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így.
A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.

A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!

2.

2 bögre megtisztított, megmosott barnarizst pici olajon megpirítjuk. Adunk hozzá 6x-os mennyiségű, forrásban lévő vizet, és pici sót. Takaréklángon kb. 1 órán át főzzük. Ha picit hűlt, összeturmixoljuk, és szűrőn átpasszírozzuk. Tejszerűre hígítjuk, mézzel, cukorral vagy agavéval ízesítjük. Hűtőben 2-3 napig eláll. A sűrűjét felhasználhatjuk müzlihez, vagy főzelék besűrítésre.

3.

2 bögre megmosott rizst, 3 - szoros vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, összeturmixoljuk. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, majd tejállagúra hígítjuk.

Forrás: Dominó és Lórinc by Csillus

jucicuki

banika ne gondolj a rosszra,csak pozítívan gondolj és nézz előre NEM LESZ SEMMI BAJ. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

lanyané

Juci
Állati cuki ez a video :wink: Párommal olyan jót nevettünk :lol:
Vendég

BANIKA!
Ezt csakis nekedKép :wink: :lol:
Vendég

Mikor is lesz a nagy nap?
Én is izgulnék miatta... de drukkolok nagyon.

Tontica :P
Jobbulást nektek!

Ez az oltás utáni láz szerencsére nálunk is csak 1 napig tartott.
Kíváncsi leszek a mai éjszakánkra...
Nálunk ugyanez van. Egész nap a pihiszékben terpeszkednek. Enyémek ott is alszanak... meg néha a hintában, meg nagyon ritkán a járókában. Éjszaka persze az ágyukban, de Milcsi nálam sem alszik hason, soha. Utálja.

Judit :P
Szépek a csajok nagyon. Engem is érdekelne, hogy az a cserépedény mire szolgál?

Egy mai fotó, végre egy hármas kép, abból olyan kevés van...

Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Jaj,istenem,de cukik vagytok :wink: :wink: :wink:
Vendég

Fanni
Nem látszik rajtad az éjszaka :wink:

Juci
Jól hangzik,de az uram kivág ha a villanyfőzőlapon 3 órát főzöm a rizst :lol:

Eszti
Mé pont nekem a hármasikrek?
Vendég

Köszönjük!

De igen... az összes többi képen :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Judit :P
Megnéztük a videot Apával. Jót nevettünk. Meg a többit is, ami még elérhető, ahogy ezt kinyitjuk. Szuper, hogy mindent ilyen ügyesen megörökítetek!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Jaj, bocs, csajok:

http://www.huple.hu/

Judit

jucicuki

Banika! ne olvass ilyeneket! én is mindig ezzel sanyargatom magam!! de aztán rájövök hogy tiszta hülye vagyok...
nagyon édesek a babák!! Fanni hogy mennyire mások a srácok!!!
de egytől egyig nagyon édesek!!

Anny! nálunk is van iyen. de nekünk felváltva, hol az egyik hisztizik egyik nap hol a másik... szóval van nekem is részem benne.

Most itt vagyunk Szentesen, 6-an vagyunk két gyerekre, Gergő végül leesett az ágyról.... de nem nagyon mert félúton elkaptam.

Babakocsi! én is néztem az e-bay.at-n de senki nem szállít Ma.o-ra :(
esernyőre csukhatót akarsz?

én ezt néztem:

http://www.teszvesz.hu/item463555070_te ... lcson.html

csak nekünk nem olyan egyszerű az elhozatal...
volt egy másik is, de azt már nem találom.

tudom az e-bay-on van 1-2 EUR-ért is...

én tudok németül, ha van valami kérdésed írhatsz...

zsuzska80
Szombathely

Hahó Csajok!

Tök édik a képek! :lol:

Ennyi beteg gyereket!Szegénykék! :cry:
Mi eddig még megúsztuk...Kopp-kopp!

Mi gyakran vásárolunk az EBAY-ről,de babakocsit nem éri meg ott venni,mert irtó drága a szállítása.Néztük mi is,de aztán kiszámoltuk és elvetettük az ötletet.

Nem jó hír,hogy ilyen rosszul vannak a bébik az oltás után! :( Mi most fogunk menni,jaj!

Lányos anyukák!
Ti kitörlitek a lányok punciját?És ha igen,akkor milyen gyakran? :roll:

Maja egyáltalán nem hajlandó megenni a tápszert,csak az anyatej jön be neki.De csak 100-120 közötti mennyiség van egy evésre.Ezt eszi 6x egy nap.Úgyse eszi meg,ha tök éhes és csak tápot próbálok adni neki,inkább üvölt torkaszakadtából....Szerintetek ez kevés??Mit csináljak?

Banika!
Már túl lehetnétek ezen a fránya műtéten... :roll:

binyek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?