A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Basszus akkor te írtó gyorsan írsz :D :D Most jön a para:és helyesen!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Vagy inkább 7 cm. :roll:

KépKép
benó

Nem mindig. :lol: :lol:

KépKép
benó

Megnéztem a Terhesség napról napra c. könyvben, hogy a 13. héten a baba ülőmagassága kb. 75 mm. Tehát az lehet. :D

KépKép
benó

Laptetű, Márti! :D
Ha leírod nekem, hogy hányadik napnál vagy (mert matekból viszont kettes voltam :lol:), akkor leírom neked, hogy aznapra mit mond a könyvem. :D

KépKép
benó

Én se szoktam nagy kajákat csinálni(pl narancsos kacsa meg ilyenek)olyat csinálok amiket megeszünk.Ínyencségre ott az étterem igaz arra meg nincs pénz :D

Kép
martik77

164 et ír a vonalzó

Kép
martik77

Akkor most (a Gy. megmondta) 116. napon vagy.

Pont ott nyitottam ki a könyvet. :D
"A magzat vékonynak látszik, mert a testében még nem alakultak ki a bőr alatti zsírszövetek."
Azt írja még a könyv, hogy széles pántú, a mellet jól támasztó melltartót vásároljunk, és hogy 2 számmal is növekedni fog a méret még a terhesség alatt.

KépKép
benó

Még két szám?Na ne!!!Ahhoz már külön autó kellesz :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Viszont a Raffai-féle könyv azt hiszem azt írja, hogy ettől a héttől érzékelik a babák a fényt. A te babád immunrendszere már nagyon fejlett, és kb. 11 cm.

KépKép
benó

Most mennem kell.Bocsi a többieknek ha sokat írtunk :roll: Majd még jövök.Puszi :D

Kép
martik77

Úgyis növekszik a család is, nem? :lol:
Itt olvasom, a 16. hétnél, hogy az ikrek már a 12. héttől kapcsolatba lépnek egymással. :D :D :D

KépKép
benó

Én is megyek. És átugorhatjátok, többiek! :lol: Puszi :D

KépKép
benó

Hát mie ideértem megint, eltűntetek :( Milyen jók ezek a babás eszmecserék! :D :D

Kép
szilzi

Jó reggelt!

Nincs pitéhez valóm, olyan álmos voltam, hogy nem tudtam várni fél órát a bolt nyitásáig! :oops:

Márti, én a homokos Duna parti srandon tudok hason aludni! Csináltam egy gödröt a ciciknek! :D Amikor felkeltem a mellettem levő krapeknak majd ki esett a szeme! :twisted:

Kép
muzsuzska

Szia Zsuzska! :D

Én sütöttem tegnap almás sütit és isteni finom lett, leírjam? :wink:

Kép
szilzi

Nekiálltam ovús diagramot készíteni, de én ehhez hülye vagyok, több ciklust kér! Mit adjak neki, hisz összevissza véreztem, csak két ciklusom van ami normálisnak nevezhető egyáltalán! Befejeztem, nem csinálok semmit!

Kép
muzsuzska

Szia! Ne izgass fel, almás süti kívánásom van!

Kép
muzsuzska

Milyen ovus diagrammot??? :shock: Téged úgyis néznek uh-val, minek diagramm?

Kép
szilzi

Na akkor leírom, jó??? :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Gondoltam a hőmimről készítek egyet, de mégsem! :oops:

Kép
muzsuzska

várom! de almám sincs!

Kép
muzsuzska

Türingiai almássütemény

50dkg alma, 25 dkg liszt, 12dkg margarin, 12 dkg cukor, 1cs vaníliáscukor, 1/2 dl rum, 1 evőkanál méz, 1/2 cs sütőpor, 3 tojás, 6 evőkanál tej, 2 dkg porcukor

A meghámozott almát almavágóval (én sima késsel felaprítottam, nem túl kicsibe) cikkekre vágjuk, a cikkeket összekeverjük a rummal és a mézzel, állni hagyjuk 3-4 órát (az enyém kb egy órát állt). A margarint a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, s végül a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük, az almadarabokat belenyomkodjuk. Tetejét megszórjuk porcukorral és készre sütjük.

Kép
szilzi

Csináld más gyümivel, konzervvel. Ennek a tésztája annyira finom, hogy csak na! :D

Kép
szilzi

Ja, én pici fahéjat is tettem rá :wink:

Kép
szilzi

Nem rossz!

Munkajogban mennyire vagy otthon?

Kép
muzsuzska

Mi a kérdés? Bár nem igazán értek hozzá, de halljuk :shock:

Kép
szilzi

A munkaadónak van e joga elküldeni minden indok nélkül a dolgozóit fizetés nélküli szabadságra?

Kép
muzsuzska

Szerintem ez nem indok kérdése, de mivel a munkáltató rendelkezheted a Te fizetett szabid x százalékával is, szerintem van. Hiszen fel is mondhatna... De lehet, hogy arra vár, hogy majd ettől a helyzettől a dolgozó mond fel és akkor nem kell végkielégítést fiztni. Sokszor hoznak ennyire szar helyzetbe, hogy ne kelljen fizetni. :evil:

Kép
szilzi

Igen ezt tudom, de a szabijaink x % már elhasználták, most 300 embert elküldenének fizetetlen szabira, jó mi?

hagyjuk majd lesz valahogy!

Kép
muzsuzska

Nekem még van 11 nap szabim, de ha decemberben is elküldenek mindenkit akkor már én is beleesek! :twisted:

Kép
muzsuzska

Húúúú, az nagyon durva, 300 ember!!! Nincs munka??? Vagy a válság miatt??

Kép
szilzi

Van valami más munkalehetőség arra? Jó, tudom, hogy a végkielégítést nem akarod ott hagyni, de ha minden kötél szakad???

Kép
szilzi

Helló lányok! Megjöttem munkából. Látom itt mostanában akkora a pörgés,hogy lehetetlen visszaolvasni lassan. :wink: De azért persze vissza fogok, csak nem most.

Kép
flóra 11

Egyelőre gyorsan,Timiről még semmit nem tudok. Sms eddig nem jött.

Kép
flóra 11

Szia Flóra :D
Benóékat olvasd vissza Ők babáztak. :D

Kép
szilzi

Zsuzsi,ügyes voltál éjjel.Jó korán készen lettél a munkával. Örülök, hogy a bounty jót tett. Talán a csoki besűrített.Látod, kellemes és hasznos is. :lol:

Kép
flóra 11

Sziasztok.Bocsi a sok írásért de Benóval unatkoztunk :D

Kép
martik77

Sziasztok.Bocsi a sok írásért de Benóval unatkoztunk :D

Kép
martik77

Tancsu, az exem nagyon megköszönte a tortát. És még ízlett is neki! És a Flóriánnak is!!! Mindkét férfi kétszer kért belőle. :lol:

Helló Szilvi! Fokozatosan visszaolvasok,közben rögtön válasuolgatok is.így jó lesz?

Kép
flóra 11

Na most meg kétszer küldtem el :roll: :oops: Már tegnap akartam mondani Flóra neked tök jó,hogy Szlovákiában laksz.Én még sose voltam külföldön.De Sátoraljaújhelyben már látszik Szlovákia igaz?

Kép
martik77

Itt vagyok, csak hoztam magamnak kaját. Krumpli, rántott camembert, tartármártás. Fini!!! :D

Kép
flóra 11

Hát ezt nem tudom, de ha mondod,akkor biztos. :D

Kép
flóra 11

Márti, ne mondj ilyet a Flórának! :? Ő nagyon nem boldog, hogy ott kell élnie! :(

Én szívesen olvasom a babás diskurzusokat és Benónak is nagyon kellett valaki, akivel mindezeket megbeszélheti. Sajnos mi csak beszélünk a babáról... :cry:

Kép
szilzi

Gratula a tortádhoz Flóra! :D

Kép
szilzi

Márti, ez így igaz, ahogy a Szilvi írja. Nem jó itt magyarnak lenni.

A csevegéseteket én is szívesen olvasom, egyáltalán nem baj, hogy írtok, csak írjatok! :wink:

Kép
flóra 11

Küldök képet a tortáról.

Kép

Kép

Kép
flóra 11

Húúú, ez még így is finom Flóra :D

Kép
szilzi

Márti kisfiad hány éves? Mit szól a babóhoz??

Kép
szilzi

Hát látom Benó,tényleg unatkoztál ma otthon! :lol: De legalább csináltál új táblázatot. Ügyi vagy! :D

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?