A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Evelin!
Irigyellek! Regen mi is sok ilyet csinaltunk apaval ,de sajna ennek a korszaknak vege!
Ez nem er! Nekem telos neten sose jon be. Milyennel nyomod?
A wc-ben fejes nekem jobban tetszett :D Nem lattak mikor bevonultal a cuccal? :D :D :D

Dodo!
Torta receptet a receptesbe! A kesz tortat meg a szamba :lol:
Az a kedvencem!!!!!!!!! Legalabb kepet dobj,h csorogjon a nyalam :lol: :lol: :lol:

Kata!
Szerintem te akkor ne keszulj tobbet egyes terhessegre. :D

Ezek a kelesek nalunk is visszajottek. Eddig fel6volt most jott a 3-4kozt allandora de neha mar a fel1 is becsuszik. Miert lehet ez?
Vendég

Tok joooo!!! Lapteto,nekem meg sose volt raadasul a 700.old!!!!
Hala a hulye fejemnek ami ilyenkor se tud aludni mikor lehetne!
Na huztam is. Joejt,bar ugysincs fenn senki normalis ilyenkor :D
Vendég

andkata, szerintem ma délután. De majd úgyis hívlak.

maverick, rendes wifin netezek, az itthoni hálózatra csatlakozik, nokia e65. Nagyon szeretem! :)

úgy tűnik nekünk is vége a végigalszom az éjszakát időszaknak. Most is kelni kellett, de most nem bánom annyira, mert legalább hízlalja magát a gyerek. :) De most húzok vissza aludni, mert már befejezte.

Már nem tudom ki kérdezte hogy nem látták-e hogy bevonultam a fejőgéppel a vécébe... De látták...

Na további jó éjszakát! :)

KépKép
muffin

Jó reggelt!

Muffin!

Ne válts tápra!!!!! Eliot reklamálna, ha nem lenne neki elég és jó!

AKata!
Akkor nálatok az egy gyerek már szinte nem is gyerek :lol:

Mav!
Növekedési ugrásuk van a fiúknak, ezért kérnek többet. Még mindig bírod szoptatni őket?
Ámulok és bámulok emiatt!

Dundi fél 5kor ébredt, lenymtunk mi is egy álometetést, mert se kép se hang nem volt a végére. Megpróbáltam puszival ébreszteni, h böfizzen, de nem jött össze.

Kiszaladtam az állomásra is 6 után m anyukám nálunk hagyta az egyik gyógyszerét, és ma utazott Veszprém mellé a tesójához.

A fiúk ma még alszanak. Megyünk ma vásárolni, van pár Voeggellés akciós utalvány és dorbézolok egyet.
20150601134430

Jó Reggelt!

Drága Vikim! Ki dobott az ágy! Köszi a Szabi bókokat! Lackó is nagyon édi!

Muffin! Egyetértek Vikivel ha nem lenne elég tápláló a tej azt Eliot jelezné! Amíg nem muszály ne adj neki tápot!

Marcsi! Eszem Emma óriás fürtjeit! :D

Kata! Bocsi de már nem voltam formában ezért írtam véletlenül Bencurit!

Szabi már egy hete végig alussza az éjszakákat! Este fél10-től reggel 5-ig, 6-ig. :D :wink:
Vendég

Betöltöttük a 4. hónapot! Jupijé! :D
Vendég

muffin, négyhós fejlődési ugrás!!!!!!!!!! mind többet esznek, és kelnek is, hogy szaporítsák a tejet, sztem nem kell táp. Kivéve ha éhesen ordít, és sehol egy csepp tej.

Dauer ebben az időszakban nem biztos, hogy tuti, de fordrász jobban tudja, érdemes kivárni a hullás végét, asszem kb. max egy hónap, mert más a haj szerkezete ilyenkor. De nem vagyok profi, csak dereng, hogy a festés sem egyértelmű.

Apák meg... Magunknak szüljük. Bár nehéz elfogadni. És a legjobb taktika, ha arra állsz be, hogy örülsz annak, amit ad önként, és nem vársz el semmit. Brutálnak hangzik, de csak hozzáállás változás... Nálunk apánk most kezdi kézbe venni a kicist. És majd ha már mászik, jár, akkor lesznek haverok.

potyka

Babu!
Szabi glitteres képét nagyon csípem: "Benézek hozzátok csajszikáim h mizu van" :D :D :D :D :D

Boldog Hóforulót Szabcsinak!

Potyka!
Megint jól szóltál!
Ritkán jössz (sajnos), de akkor megmondod a tutit ;)

Boldog Hóforulót Daninak!
20150601134430

köszi potyka!!! :) táp kérdés elvetve :)

amúgy kicsi fiam olyan szinten tapad rám, hogy napközben a fejést is elég nehéz megoldani, mert ahogy leteszem általában elkezd sírni... tegnap már kiborultam ezen, hogy így el fog fogyni a tej... és ezzel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy szerintetek hogy csináljam. most reggel, napközben meg este nyomok egy-egy horrorfejést de azon gondolkozom hogy a reggelit meg az estit megtartom, de a napközbenit kiváltom:
a. kétszer 15 percessel
b. háromszor 10 percessel
c. nem váltom ki azt sem.
Szerintetek melyik a legjobb ha nem is szaporításnak, de legalább fenntartásnak?

KépKép
muffin

Sziasztok!

Babu:gratula a 4 hónaphoz!! :D

Domi is megint négyszer kelt éjszaka,előtte napokban két éjszaka csak egyszer,kétszer.Megoldják bizony hogy több legyen a tejci :wink:

Nekem háromszor ekkora mosogatógép kellene :roll: Már megint megy-tegnap kétszer,és most is.De ha bepakolok pár nagyobb edényt,már alig marad hely alul.Majdcsak megtanulom jól bepakolni :lol:

Tegnap a mosógép is háromszor ment tele.Alig fért fel a sok ruha a szárogatókra.Ki is teregettem,de minek?Hiába sütött a nap,vizesen hoztam be estefele a ruhákat. :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Viki! Köszi! Én is szeretem ezt a képét!

Potyka! Boldog Hófordulót Daninak!

Muffin! Minél többször fejsz egy nap annál több tejcsi lesz! Kereslet-Kínálat!
Vendég

Kike! Köszi! Domi a foga miatt ébred olyan sokat?
Vendég

Én meg este felé,vagyis késő délután nem tudok szabadulni Domitól,mert álmos,de nem alszik,szopi-szopi,de nem alszik,és le sem rakhatom.ez megy 4-5 órától este hétig :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:20-kor.
Vendég

hoztam pár képet:

Kép végre szemből is felvehet anya. :) És én azt nagyon szeretem mert hozzá lehet bújni. :)

Kép Ez az a naci amit a C&A-ban vettem és felhasználtam rá az 50%-os bónt. Így volt 1700. De polárral bélelt téli naci. POnt amilyet kerestem. A jókedv meg hát... :) Általában alap.

Kép Kiakirály? Bár a képen nem annyira látszik, olyan korona forma a sapi. Patitól van. :) :) :)

KépKép
muffin

szép reggelt..........

VIKI:ISTENI A PIPI COMB jol feljött és pikk pakk meg van örök hála érte

kike:az elején én is igy jártam a mosogatogéppel tök sokszor rektam meg mire a barátnöm jött 2 szer 3 szor ö pakolta meg én meg figyeltem tök sok belefér már nekem is megy csak gyakorolj én is 70-en fokon mosogatok

a sok gyerek én szerencsére nem panaszkodhatok egyenlöre nagyon jok!!!!!!!!!
na jo néha van balhé de ..
marcsi nekem a nagy rengeteget segit ha kel fürdet ,etet, bármit vasal felmos,ha kell ablakot pucol tök egyedül és nem mondom hogy csinálja ezt vagy azt..IMÁDOM

etetés:mi még mindig a gyümölcsnél tartunk vettem egy tejpépet is ami 4 hotol adhato de még nem mertem adni neki

Képimg][/url]
Kép
ronix

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:20-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.15 20:37-kor.
Vendég

Evelin!
Én a 3*10 percesre voksolok!
Eliot nagyon dögös!!! Igen, ő a KIRÁLY!

Roni!
Nagyon örülök, h sikerült a pipicombi ;)

VKata!

Hogy aludt szépséges Dorcsi bébi?

Megyek, mert Dundi hupikék törpikéket néz. :lol:
20150601134430

Vidokata! Köszi! Az biztos, hogy az Én fiam volt a leglustább! :D

Muffin! Eliot nagyon aranyos! Csini a nacija!
Vendég

AKata!
Elfelejtettem kérdezni h Adél vizsgálati eredményei kész vannak már, amin voltatok?

Andi, Ami!
Merre jártok?
20150601134430

Ronix:megtennéd majd nekem,és lefotóznád,hogy mégis hogyan,mennyire lehet megpakolni?Nagyon hálás lennék! :oops: :wink:

Babu:nem tudom miért kel annyiszor Domi éjszaka :roll:

Muffin:nagyon édes Eliot!! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Akkor van négyhónapos növekedési ugrás is??? Én mint orvos csak a 3 hósról tudtam.... :oops: :shock:
Köszi Zsófi!
Nálunk apa szerencsére állandóan dajkál...Mondjuk öltöztetni nem szeret, de akkor is mázlim van :)

Akkor Evelin és Maverick mindketten megkaptátok választ! És én is mert Adél is egy hete kel 3-4 között. Evvel semmi bajom, avval viszont inkább, hogy hat körül is, ha ekkor sikerül visszaaltatnom, max egy órára...Ugyhogy nálunk kiesett az éjszakai fejés, valamikor aludni is kell...
Evelin szerintem is a 3x10 perc, ha megy....Az si sokat számít.

Szabi kaki, Babu?

Kép
andkata

8)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:22-kor.
Vendég

Eliot :):):)

Megkaptuk a papírt, Viki. Tenyésztések ismételten negatívak, így: a "tejallergia nem zárható ki, tejmentes diéta javasolt". Ez egy ilyen diagnózis: ha minden más kizárható, akkor ez az, mert ezt nagyon nehéz ilyen korban bizonyítani. A férjem meg merne esküdni rá, hogy nem az ( élelmiszermérnök és vegyészeti végzettsége is van :)) .Mindegy diéta tartva, már egészen megszoktam hat hét alatt. Meglátjuk.

Kép
andkata

Csajok!
Ne mondjuk h kevés a tej, mert elindul a lavina, és mindenki erről panaszkodik! :shock:

Kata!
Jól vagyunk. Dundi fél 8kor kelt. Most rotyogott egy nagyot a játszószőnyegen. :lol:

Ő 14 dkg-t hízott 1 hét alatt. Imádom a kis fejét, mindig vigyorogva ébred.

Nem próbálod meg cici után üvegből még megkínálni?
20150601134430

Kata, szerintem még várj egy hetet az üvegből etetéssel!!! Hátha csak megrekedt kicsit, Adél is van hogy csak 10 dkg-t hízik egy héten. Mondjuk ő tápszert is kap, de annak a mennyiségét kb 2 hónapja nem nagyon emeltem és így pótlok. Érzésre. A gyerek nagyon ritkán sír éhségében, mondjuk éjjel kel, de fejlődik így nem hiszem, hogy kevés lenne neki...

Kép
andkata

Adél meg mindig sírva ébred :( és ha végre a kómás kis fejével megismer minket, na akkor már mosolyog... :)

Kép
andkata

AKatus!
Meddig csinálod még a diétát?

Megyek kiglancolom a fiatalembert :lol:

Remélem nem kezd el a pelenkázón kurjongatni, mert az apja még alszik.
20150601134430

Andkata! Még ma nem volt!
Vendég

Csajok :D
a szokásos reggeli rohanás előtt benézek :D
bár ma nem kell sehová rohanni (csak nekem)

Muffin,
Eliot milyen kis vigyori pasi! Hát meg kell zabálni :D
Az összebújós kép meg kis megható... A sapija meg nagyon király!!!

Egy éve indult a topik? Régen volt... Itt alszanak az apróságaink... Mennyit izgultunk, igaz? :D

Képzeljétek,
a cumigondok talán megoldódnak (olvastam ám a biztató szavakat akkor, köszi mindenkinek! Szonja tényleg féltékeny amúgy a kicsire :( de nagyon "akarja" szeretni, olyan aranyos - a kicsi is!)
Még mindig tart a cumis mese, és Szonja nagyon várja, már reggel kérdezi, hogy ma mi történt a titokvarázslóval (van benne egy varázsló is) :roll: a cumit meg néhány napja már nem kéri!!!
De ma az anyukámnál aludt, és ott cumival aludt el eddig. Kiváncsi vagyok, mi volt.

Szonjának kötőhártyagyulladása van, és asszem nekem is kezdődik. Szerintetek neomicynt használhatok a szoptatás alatt?

Nándi tegnap volt 3hónapos, a súlyát tudom: 6,5 kg a kicsi. A hosszát nem mértem, de majd fogom. A 68-as ruhák még épp jók rá :roll:

KépKép
szkagi

Andkata! Amint rákérdezel a kakira a gyerek már nyomja is! :D
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:22-kor.
Vendég

Jó reggelt!
Senki se bír aludni?
Szabinak boldog hófordulót! :D
Kép

Kép
Bírkózom!

Kép
dittke

Jó reggelt!

Én is éppen panaszkodni akartam, hogy kevesebb a tejcsi, mert Jázmin megint átalussza kb 1 hete az éjszakát. Szóval ez van, ha a gyerek alszik, nekem kevesebb a tejem.

Eliot nagoyn cuki! A gatyó jó vétel volt.

Most rohanok, megyünk piacra!

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:23-kor.
Vendég

Andkata! Vér nincs benne de nagyon híg! Az nem baj?
Vendég

Dittke! Köszi! Iza jól legyúrta a tigrist! :D
Vendég

Ági!
Nándinak is boldog hófordulót! Jobbulást nektek!

Laca nagyot alkotott, body ment is a kukába, nincs az a vanish ami kiszedi belőle a rotyit.

VKata!
Szép hétvégét nektek!

Szly!
Nem kelsz fel éjjel fejni, hogy megint meginduljon a tejcsi? Én fél 12kor szoktam ébredni (9kor már pizsi osztás), és akkor fejek kb. 20-25 percet.
20150601134430

Vkata,
Dóri tuti sírna, ha kevés lenne neki a tej!!!! Jól emlékszem, a te fagyasztódban van több liter anyatej lefagyasztva? Nem kínálod meg azzal Dórit egyszer-egyszer? Vagy nem fogadja el? (vagy nem jól emlékszem.)

Akata,
te még mindig diétára vagy fogva? Ó, az nagyon kemény!!!! Jó, hogy ilyen jól bírod! Adél jól van?

Viki,
pezsegtek?
Nekem egyelőre nem kevés a tejem, de ezt nem akarom elkiabálni :roll: Hetente egyszer ha szükség van arra, hogy laktoherb teát igyak. Fejni nem fejek, annyi tejem nem is lenne. Ha beáll az esős idő, akkor meg már bevonulok a kertből is, és többet (?) fogok pihenni! És többet fogok hízni is!

Kike,
én a nagy fazekakat inkább elmosom magam, mert tényleg nagyon sok helyet foglalnak el, és a kis szivatós poharakat-tányérokat-miegymást pakolom be. De nem is főzök annyit, mint te :oops: mégis naponta egyszer megy a mosogatógép :shock:

KépKép
szkagi

Vik, amíg szoptatok, aztán meg Adél nem kaphat tejterméket...amig kinövi, kb 2 éves korban, remélem...

Babu, Adélnak mindig irto hig, de ha Szabinak nej ilyen volt, akkor lehet fertőzés és az a vért is magyarázza. Hidd el ezzel jártok a legjobban, mert elmúlik és kész.

Kép
andkata

Ági!
Mi nem azért fejünk, mert annyi van hanem a szaporítás miatt. Nekem is van olyan h szopi után, 15 perc fejés után lejön 10 ml és kifújt.
20150601134430

Adél jól van Ági, gagyarászik ezerrel. Éjszaka szinten elromlott, de most látom milyen mázlim volt eddig. Nem bánom. Ügyes vagy Szonjácskával! Biztos kell neki egy kis idő, míg teljesen elfogadja a megváltozott helyzetet!Zoli szülei???

Kép
andkata

Andkata! Előtt is híg volt már! Kb. másfél hónapja híg!
Vendég

Jó reggelt!

ezt az oldalt olvastam csak, de reagálni nem tudok.
Képzeljétek csütörtök délután óta nem evett tápot Levi. Ez micsoda? 4 hónapos visszaugrás? Már kezdek megörülni, így tegnap még a fél liter folyadékot sem itta meg. Nem tudom ez meddig tartható, hívjam e a dokinkat vagy várjak hétfőig?
A közérzetével nincs gond (bár egy kicsit nyűgösebb és nehezebben alszik el), pedig így csak 2x eszik 1 nap és Te4át sem iszik sokkal többet. Nagyon hiányzik mind folyadékban, mind pedig tápanyagban az a 200 ml táp amit éjjel meg szokott enni. Éjjel is a teát elfogadja, de a tápot nem. Megízleli és forgatja a fejét és egy idő után üvölt. Sajna a Bókay-t is csak hétfőn tudom hívni, mert nincs meg a mobilszáma.

Lehet, hogy csak ez a hipp táp nem jön be neki, de sajna nincs Milupás receptem, hogy ki tudjam váltani normális "áron".

Kép
Kép
Kép
titanilla78

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.18 21:24-kor.
Vendég

Titi!
A BEBA Ha-t adják recept nélkül is a gyógysertárban.

Itt még össznépi alvás van, nagy Laci még mindig, kicsi meg már alszik.
20150601134430

Véda,
már régebben akartam írni, hogy megkérdeztem Szonját, hogy ő milyen szerszám lenne - persze hogy a kalapácsot választotta :D (amikor megkérdeztem, hogy miért, azt mondta, mert a papa sokat kalapál :roll: ) madárból a gólyát választotta (de csak én soroltam fel neki azokat a madarakat, amiket ismer), a színből a lilát, állatból a bocit. Na de pl egy pszichológus (másik) nem tudja, hogy Szonja alvósállata a boci, és ez szerintem elég fontos információ ehhez a válaszhoz...
választhatta volna pl. az oroszlánt is, merthogy ő az oroszlán csillagjegyben született, és tudja is. Szokta is mondani, hogy ő meg Nándi két kisoroszlán.
Nálunk az lenne az aggasztó, ha azt válaszolná, hogy farkas. A farkasokat félelmetesnek tartja. De ezt is csak mi tudjuk.

Hogy megy Lilunak a terápia? Mit mondott a dokinő, mi a diagnózis? Jártok a hidroterápiára is? Milyen?
Suli? Szerelem? Jó hatással van Lilura? (a szerelem a legjobb motiválószer :wink: nem igaz, csajok?)

KépKép
szkagi

Babu,
Nándinak kéthetesen volt utoljára normális anyatejes kakija. Azóta hol zöld, hol sárga, és mindig eléggé híg! De amúgy semmi más baja nincs.

KépKép
szkagi

Titi :shock:
az nagyon kevés folyadék! Én ugrasztanám a gyerekorvost, vagy valakit! A hétfő még messze van...
A vizsgálatok mit mutattak? Van már valami eredmény? (bocsi, ha írtad, eddig nem nagyon voltam)

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?