Vikci!
Ez a csokis bigyó, amit Lilinek adtam, Hipp üveges bébipapi, az a neve, hogy "Jó éjt papi". Sötét üvege van, kék címkével. 3 vagy 4 féle ízesítéssel van, csokis, kekszes, bourbon vaníliás, meg talán banános. De eddig csak a csokisat próbáltam, majd valamikor megpróbálom a többit is.
De létezik olyan is, hogy dobozos, ilyen tejpép szerű, bocsi, de csak németül tudom a nevét, mert azt a barátnőm Ausztriában veszi a kislányának, Grießbrei-nek hívják. Sötétkék a doboza, és ez is többféle ízben van. Azt nem tudom, hogy ugyanaz-e mint az üveges, csak ehhez mondjuk kell víz, a másik meg készen van, passz?!
Mindenesetre rendszert nem csinálunk belőle, mert az üveges kb. 340 ft...

(akcióban volt 269)
Mondjuk nekünk egyenlőre egy üveg az 2 alkalomra elég, sőt még a maradékot nekem kell megenni...

Mondjuk nagyon finom, az biztos.
Képzeljétek ma Viki lányom csinált Lilikének egy kis hamit, olyan ügyes volt! Végre sikerült almareszelőt vennem, azt a régi hagyományos, olyan sündisznó formájút

, és Vikike reszelt rajta Lilinek alma-banán-őszibarack keveréket. Hát Lilinek úgy ízlett, pedig az üveges alma-banit nem hajlandó megenni, ebből pedig kb. 150 gr-ot

benyomott. Az én kislányom, akinek még a 60 gr megevése is megerőltető...
Cuppogott neki és nagyokat vigyorgott Vikire, mint aki tudja, hogy ezt a nagytesó csak neki csinálta.
És ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy felnőnek a gyerekek, de rettentő gyors tempóban... Viki is még csak most volt szinte kisbaba, és lassan már tini lesz. Jövőre suli, onnantól repülni fognak az évek
Igaz azt mondta, hogy ne aggódjak, mert sosem fog itthagyni minket, még 35 éves korában is velünk fog lakni
A kis édes, azt hiszi, hogy még akkor is mi leszünk csak neki az egyetlenek. Pedig nem...

Dehát, ez az élet rendje.
Pandi!
A cipellők szupik, már én is tanulmányoztam a Liliputinál, de még nem szántam rá magam, hogy megrendeljem, mert még várok egy kicsit, hogy hidegebb legyen, és akkor a bundásra pályázom
Most van kocsicipőnk 3 pár ilyen olcsóbb fajta, de elég jó, és mivel még Lili nem áll és nem megy - ellentétben Dórikával...

, aki egy huncut - ezért még úgy gondoltam jó lesz neki ez a típus is. Feküdni a babakocsiban ez is tök jó
Viki!
Nagyon jók a fotók, az utolsón Eszti tündéri pofit vág!

Olyan kis huncutnak néz ki! Az is?
Peti meg már igazi ovis nagyfiú. Hogy haladtok egyébként a beszoktatással?
A szülinapi torta nagyon aranyos, gondolom Peti boldog volt.
Ami a megfázást illeti, felénk is sokan náthásak, szerencsére mi elég jól megúsztuk. Lili 2 napig volt náthás és picit köhögött, de ennyi. Vikivel meg úgy vagyok, hogy egyik nap kutyabaja, másnap kicsit köhög. Aztán hétvégén megint semmi, kedd-szerda körül meg újra szüttyög és köhicsél. Ez nálunk ilyen ovis-kór
Csak nem dönti le a lábáról, esetleg később. Viki az a típus, hogy kb. az utolsó 3-ban van megbetegedési sorrendben. Mire a többi 2 hét hiányzás után visszajön, ő arra kezd el lebetegedni. Elég jó az immunrendszere, ha beteg is 3-4 nap alatt kirúgja.
Szomorú is emiatt, mert nem hiányozhat heteket az oviból
Orrszíváshoz:
olvasom itt többeteknél is, hogy ordít a gyerek a porszívózásnál, vagy egyáltalán nem szereti.
Én alapjáraton nem használok porszívósat, Vikinél sem volt. Viki úgy nőtt fel, hogy 1 db "törökbasa" típusú orrszívónk volt, ezzel kb. 3-szor szippantottam az orrát. Amint alkalmas volt rá, megtanítottam orrot fújni, soha nem is volt szükségünk semmi drasztikus módszerre, max. orrspray.
Lilinek, amióta megszületett kb. 2-szer szívtam le az orrát, elektromos orrszívóval. Amit egyébként utál, pedig alig van hangja, inkább azt nem csípi, ha az orrát piszkálják. Isteni műhisztit tud levágni közben, ahogy kiveszem, még a könnye is visszafolyik a szemébe...
Hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem, de abszolút orrszívó-porrszívó ellenes vagyok, és egyáltalán a felesleges orrszívás ellenes. Az a véleményem, hogy nagy mértékben károsítja a nyálkahártyát az állandó irritáció valamilyen készülékkel. Aminek egyenes következménye az állandó gyerekkori taknya-nyála egybefolyik szindróma
A nátha az a betegség, ami akkor is elmúlik, ha semmit nem csinálnak vele. Csak a civilizációnak az az egyik következménye, hogyha fáj valamim, akkor azonnal csillapítom - nem akarom megélni a betegséget = nem akarok szembenézni a problémákkal --> elnyomom a betegséget, így elfedem a problémát is.
Kisbabáknál ugye elég nehéz a lelki okokat keresni, nem is kell, ezért is nagyon jó a homeopátia, mert az a tünetek alapján kiválasztott szerrel a betegség testi és lelki okát is kezeli.
Természetesen egy vírusos, vagy bakteriális megbetegedés következménye is lehet a nátha, nemcsak megfázásé, ahol ismerni kell a kórokozót, majd megfelelően kezelni - mondjuk homeopátiával - és akkor biztosan nem kell aggódnunk a szövődmények miatt.
Ennyit a magánvéleményről
Meri is meg én is már kérdeztem itt, hogy Mamackáról tudtok valamit? Olyan hirtelen lépett ki ebből a topikból. Bár másik topikban láttam, hogy ír, de azért várnám, hogy ide is néha bejelentkezzen...
Jó éjt!