A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

???
Külföldön a magándokinak nem jár pénz a szülésért??? :shock:
Én inkább azt hallottam, hogy külföldön nincs orvosválasztás... Nem :?:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

van kint is. lehet választani (dániában legalábbis) és nem kell fizetni érte.

KépKép
KépKép
adryn

ja.. és szülésznőt is választhatsz.. a doki meg nincs is bent csak ha gond lenne.

KépKép
KépKép
adryn

hááát, én kvára egyetértek adrynnel, de ez egy ilyen ország, sajnos... amúgy többször erősen elgondolkoztam rajta, h mi lenne, ha nem választanék, hisz fizetem a tb-t, jó sokat és kutya kötelességük tisztességgel ellátni. Mindenkitől elnézést, de a barnabőrűeket is ellátják, pedig a legtöbb nem fizet semmit, jah és tb-t sem. Nemtudom, h nem csak mi dimenzionáljuk e túl a dolgot. Ha mindenki összefogna, h mától a szülésért nem fizetünk, v nem ENNYIT!!!!, akkor micsinálnának? Ugyanúgy el kellene látniuk. Én sem tartom a melóhelyen a markom, pedig lósz@r a fizum hozzájuk képest..........

bocsi, én is kicsit kiakadtam

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

sztem egyszerűen kihasználják a helyzetüket,.. hogy kénytelen vagy fizetni vagy le vagy xarva.. és ez felháborító.
3 dolog van az életben amiért muszáj fizetni és ezt nagyon szépen ki is használják.. éspedig ezek a születés, az esküvő, és az elhalálozás. az orvosok extramaniján kívül is.. ez még csak az extra..

Papillon .. jó 5let lehetne ha összefognánk hogy márpedig mostantól senki semmit.. de tuti nem mindenki lenne benne biztos lennének olyanok akik adnának és akkor máris nem működne.

KépKép
KépKép
adryn

háááát, nem tom. pl: csomó kisebbségi ügyfelemet kérdeztem, és simán elláták őket, nem volt gond, kedvesek voltak. Mástól meg hallottam, h s@rtak rá, pedig tejelt.. doki függő nagyon

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

a "cigarettákat" ellátják már csak azért is mert félnek a CSALÁDTÓL....

KépKép
KépKép
adryn

nincs ez így rendben!!! LÁZADJUNK!!! :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

ok.. mondjuk okt 23-ról már lemaradtunk.. jobb is.. a rendőrség túlságosan fel volt készülve :lol: :lol: :lol:
legyen mondjuk nov. 16. kismamák lázadása :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

OKÉ!!!! Hol lesz a találkozó? :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

repülőtér? :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Dinkák :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

adyn: a repülőtéren? Már rögtön dizidálunk is? :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

:D lázadás ??!!!:D igazatok van ... megyek én is :D
Azért megkockáztatni nem mernék egy kismamafelvonulást... még megvernek meg tojással, paradicsommal dobálnának minket :P

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

gyere moncsi:-D

bár komolyra fordítva a szót, valóban nem kéne, h ennyire kihasználjak...elég lenni adni nekik 10-40 ezret, oszt annnyi. De ez a 70-100 nagggyon elrugaszkodott. Az már egyhavi fizetés, pár óráért???? :shock: nem fair :evil:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát igen.... valaki egész hónapba még annyit sem kap...
Szerintem akinek van az ugyis adni fog akinek nincs az nem tud miből, de ugyanolyan joga van ahhoz hogy normálisan bánjanak vele.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

vagy éppen kölcsön kér, eladósodik, és sokat aggódik emiatt. Nélkülöz azért, h a dokija vehessen magának még egy csecsebecsét........

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

moncsi ne félj a tojásoktól, majd viszünk lábasokat is amibe beletalálhatnak.. a paradicsom: ettél már paradicsomos rántottát? nagyon finom :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

paradicsomos rántotta???? Érdekes.. :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Hát csajok engem megdobálhattok, de én egyetértek Nemlajossal. Én azért fizetek 50 ezret, mert a dokim 2 hétig gyakorlatilag bármikor ugrasztható. Nem kell fizetni, és az ügyeletes is ellát itt mindenkit nálunk lelkiismeretesen. Ha van az éjjeli 13 szülés mellett ideje rád. Mert a mi kh-unkban egy ügyeletes van, és olykor 13 baba viágra jön az ügyelet alatt. Az 50-nél többet azonban én is felhábírítónak tartom. Azt már az öreg rókák kérik, akik már elszálltak.
Nemlajos én óvatosan megkérdeztem, mik a feltételei, hogy bejöjjön. Szval burkoltan kérdeztem. Erre mondta, hogy az a feltétele, hogy megkérem. Mondtam akkor szeretném, ő mondta köszöni. :) De ha azt mondta volna 70 000, akkor pápá van neki.
Ha kell megyek tüntetni szívesen. Kissé lázadó vagyok. Viszem Botit is. Sztem ő vissza fog mindent dobni! :lol:
Tencsi cukorfalatok lehetnek a manók. Annyira el lehet tőlük olvadni. Ilyen szép élményekre nem is számítottam, amiket mostanában ad. Csajok felkészülni, mert nehéz keménynek maradni néha! :wink:
Moncsiék sznőit, meg az uh-t rettentesen felháborítónak tartom.
Papillon HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
A kisebbségre (bár nem csak őket érinti) reagálva, én nem látnám el ugyanúgy aki nem fizet járulékot (mert nem akar). De én nagy genya vagyok. Szüljön otthon, vagy fizessen annyit, amennyibe én kerülök a tb-nek. Rögtön kevesebb ráérősgyerekcsináló lenne. Sorry. :oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Remélem nem tiltanak ki a moderátorok. 8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát, mivel amikor kiderült, hogy megmarad a baba, csak a 20. hétig beszéltük meg a teendőket, lehet, hogy most pénteken feldobom, hogy szőjük tovább a teendőket, és akkor már a szülésről is beszélhetnénk, mert azt sem tudom, hogy ő mit preferál (gátvédelem, alternatív módszerek, stb).
Szóval lehet, hogy most szóba keveredik.
Bár ahogy magam ismerem (a múltkor az afp-re kis papírral mentem, hogy ne utána verjem a fejem a falba, hogy mit felejtettem el, aztán meg nem mertem előtte elővenni...) :shock: :? :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sztem kukli, azért a legtöbben így gonoljuk. Nem elég, h fiztjük a tb-ket, fizetünk a dokinak, de még mások helyett is nekünk kell fizetnünk,ez azért már sok. 50 még épp reális, de az enyém 80-at szokott, állítólag és fiatal, 33 éves......... plusz a havi vizitek 8000,a 4D 14, menjen a fenébe. Valszín otthagyom. És akkor jön azzal, h azért ennyi a 4d, mert nagyon drága a bérleti díj.... kössz, akkor mért nem a korházban csináljuk??????? Hm??????????

Köszi a drukkot :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

namlajos, ne félj ennyire:-) életed (egyik) legfontosabb pillantáról lesz szó. Érdemes részlekbe menően mindent letisztázni :)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hát nézzétek, lehet, hogy az én dokim is tízszereset SZERETNE kapni, de hogy 50-nél nem kap többet (és az is attól függ, hogy mit alkotunk aznap), az tuti.
Most genya vagyok?
Amíg nincs tarifatáblázat kirakva az előtérben, mint a fogásznál, meg a boltban, hogy mi mennyibe kerül, addig szerintem nem is várhat el fix összeget.
Szerintem.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mivel utólag fizetsz, ezért szerintem mindegy is... :wink:
legfeljebb nem nála szülöd a másodikat, ha nagyon vágja a pofákat... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Egyetértek Csibb-el. Én nem adnék többet.
Papillonnal is egyetértek Nemlajos. Ez életed legfontosabb eseménye lesz. Kérdezz nyugodtan meg mindent, és nem az a lényeg, mit akar a dnő. Az a lényeg, te mit szeretnél. Ne azt nézzd sztem, ő mit preferál. Ez a te napod lesz. A legszebb napod!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hátja, igazatok van!!!!! Teljesen:-) én is így fogok eljárni :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nekem nem az a bajom hogy aki akar ad pénzt.. hanem a KELL... meg a kiszabott tarifa... örüljön a 10-esnek is vazeg ha valaki csak annyit tud összespórolni

KépKép
KépKép
adryn

Hát a kell-el nekem is bajom lenne.
Adryn figyi. Holnap akkor nagy l'amour meg minden, de azért nem kell 3 hétig hiányolnunk ugye? :o

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nem kell hiányolnotok :P majd azé fel felnézegetek ;)
holnap ilyenkor már becsekkoltam :D

KépKép
KépKép
adryn

Na azért. Azt nem elcsavarni csini asszony a pilóta fejét. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos, ne legyél szívbajos, nyugodtan kérdezz meg bátran mindent ez a te érdekedet szolgálja leginkább. Igenis legyél tisztába mindennel, az a dolga, hogy ezeket is elmondja neked. Pénzt meg annyit adsz amennyit gondolsz, amennyi van. Mai napig ismerek olyan orvost, aki az ajándékkosárnak is nagyon örül, mert megtisztelve érzi magát, hogy ő lehetett részese a baba megszületésének!!

Csibb jobban vagy? El is felejtettem írni, hogy tuti én is szívbajt kaptam volna Fanni esése után. Remélem azóta sincs semmi baja. Elképesztő dolgokra képesek. Nálunk az fordult elő, hogy hipp-hopp legurultak a mi ágyunkról és volt egy kis kopp. Ne tudjátok meg milyen frászban voltunk először (persze ne gondoljatok arra, hogy ez mindennapos dolog volt), de aztán az ember tényleg megtapasztalja, hogy ezek a kismanók milyen kemény fából is vannak faragva és egyáltalán nem olyan gyámoltalanok és elesettek.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kukli: nem kell nekem pilóta.. :shock: az egyik exem pár éve az volt.. repülési igazgató a sky europe-nál.. el is neveztem kondenz-nek.. mert úgy elhúzta a csíkot... ezt a típust utálom a legjobban amikor ahhoz nincs bőr a képén hogy elédálljon és elmondja mi a szitu.

KépKép
KépKép
adryn

tencsi: hol van az a doki???? Kell nekem;-)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tencsi
köszi, már jobban, mostmár nem egyfolytában folyik, ezt jobban viselem. hál istennek Fanninak semmi baja azóta!

Adryn
jó utat holnapra, és szép találkozást! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!
Hű micsoda termés!És micsoda téma...
Nem is tudom, mit is mondjak.Az én dokim is fiatal és iszonyú jóképű, és én ezt nem tudtam, egy fórumos ismerősöm ajánlotta, hogy a nyugdíja s anyukájával tök rendes volt, szerinte próbáljam meg.Név alapján mentem, aztán mikor megláttam, csak vörösödtem :oops: :lol: Eddig mindig viszonylag idősekhez jártam, lassan megszokom őt is, bár a múltkor vele álmodtam :oops: azóta tök zavarban vagyok, ha találkozunk. :lol: Én annyit kérdeztem tőle az elején, hogy jöhetek-e végig hozzá, mondta, hogy természetesen, elsorolta a vizsgálatokat a 9 hónap alatt, de ennyi.Semmi konkrétum.Én is tervezem, hogy a genetikai uhukor beszélgetni kéne, de elég izé lesz biztos.Nemlajoshoz hasonlóan én sem vagyok jó ilyen helyzetekeben(mi magyartanárok tartsunk össze :lol: )A 12 hetes uhun is tök gáz volt megkérdezni, hogy mivel tartozom, az "amit gondolnak" című választól meg ugye még jobban kikészültem.Remélem a szülésre is ezt mondja majd :D De a viccet félretéve, eddig egy szavam sem lehet rá, figyelmes, kedves, hülye kérdésre is türelmesen válaszol, a múltkor véletlenül futottunk össze, és nemhogy megismert, rákérdezett, hogy AFP-re jöttem, tehát ilyen szinten képben van, ez nagyon jól esett.Mindig hangsúlyozza, hogy bármi van, hívjam nyugodtan, a múltkor mikor AFP-s beutalóért mentem láttam, hogy mi van azzal aki nem fizet, ott ül jó fél órát, mire az asszisztens kezébe nyomja a papírt, én mondtam, hogy az orvossal is szeretnék beszélni, meg volt beszélve, egyből tessék bejönni, kb.15 percet beszélt velem az orvos, és a kérésére megkaptam az uh beutalót is, hogy ne kelljen mégegyszer menni.Szóval más.Lehet, hogy hülyének néztek, de én már csalódtam annyit a magyar eü-ben, hogy ez nekem fontos.És inkább fizetek, de törődjenek velem.Ezért akadtam ki a 4d-n, hogy ne papoljon már nekem egy doki, hogy miért most jöttem,meg ilyenek, fizetek érte, tegye a dolgát!

Semmiről nem tudok, hogy hogy megy, szülésznő, ilyesmiről fogalmam sincs, a doki magánrendelése 5ezer, úgyhogy mi is 50 körül gondoltunk adni neki, ha továbbra is ilyen rendi lesz. :wink:

Anyagi dolgokról nem is nagyon írok, de azért nekem nem is tudom, hogy írjam, hülyeség , hogy jó, de értitek biztos, tehát, hogy nem vagyunk egyedül.Olyan pocsék, hogy milyen klassz dolgokat lehet(NE) venni a picinek, csak éppen nincs miből, és nekem az a bajom, hogy hajlamos túl tragikusan látni dolgokat.A férjem mondogatja, hogy mi még ne szóljunk egy szót se, de ő is legalább olyan óvatos, csak nem olyan pesszimista, mint én. Nekünk "csak" kb. 400 ezer hitelünk van, ennek egy része még a férjem első házasságából lakásfelújítási, a többi a bankszámláinkhoz kapcsolódó A hitel.De ez is reménytelen, hogy hogy tudnánk lenullázni, és mennyi mindent kéne csinálni.Egy régi típusú házban lakunk, amit belülről már nagyon szépen rendbehoztunk apránként, de kívül még katasztrofális.Férjem szerint persze nem, d e női szemmel elég gáz. Szóval lenne még mit csinálni, jó lenne egy autó(újról nem is álmodunk)ahhoz garázs is kéne,de most azt is azzal poénkodtuk el kínunkban, hogy tudod milyen kocsit veszünk?Hát babakocsit! :lol:
És itt a baba.Szóval nyomasztó a tudat, hogy nem tud az ember egyről a kettőre haladni.De az is igaz, hogy fél éve még csak reménykedtünk abban, hogy egyáltalán valaha lehet kisbabánk, és ahhoz képest viszont, milyen jól állunk!Engem ez az egy vígasztal, ez okoz örömet(nem is kicsit)és azért ilyenkor nem is érdekel más!Van ennél fontosabb most?
Na jó kis regény lett, bocsi érte!

Kép
Kép
zazzy

Hát igen Zazzy, igazad van.... Te hol szülsz? Ilyen rendes doki kéne nekem is....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bakker, zazzy, köszönöm Neked!
Ezért szeretem a fórumot, mert amikor azt hiszem, egyedül vagyok a problémáimmal, és befordulnék, akkor rájövök, hogy mennyien járunk ugyanolyan (vagy még rosszabb) cipőben.
Számítok Rátok a szülés utáni depi idején is :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon Pécsen van ez a doki és szerencsére hozzá járok!!! :wink: :D Akinél a gyerkőcöket szültem ő is nagyon szuper volt, amikor kiengedett a kórházból minket, megköszönte, hogy részese lehetett egy ilyen szép és bensőséges szülésnek és hogy mennyire örül amikor látja, hogy ilyen családba kerülnek a gyerekek és csak ezután jött a boríték! Ő sajnos felment a Szülészeti Klinikára, ahol viszont én szeretnék szülni.

Zazzy, majd meglátod, hogy teljesen fölösleges a legdrágább és legmárkásabb dolgokat megvenni a gyerkőcnek, gyerekruhában meg pláne, olyan csodaszép használtak vannak, hogy csak na! Amúgy meg arra, hogy leegye, lebukja, pisi, kaki rámenjen tökéletes a 200 Forintos és bánja a fene... Egyébként nem közhely, mert neki a legeslegfontosabb és a legeslegszebb ajándék te és a férjed lesztek!!! Úgyis a lábost püfölik, gurigatják a wc papír tekercset. Fullra van a szobájuk játékkal, de mindig a legegyszerűbb dolgok jönnek be nekik.
Fel a fejjel csajok, a lényeg, hogy az ember mindent képes megoldani!!!!!

Nemlajos, ugyan már!!!!! Szülés utáni depresszió, közelébe sem leszel neki!!!!! Ha meg egy kicsit elszontyolódnánk, akkor tényleg itt leszünk egymásnak!

Csibb, örülök, hogy szépen javulgatsz!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Leköltözök Pécsre!! Pesten nem ismertek ilyen dokit? :lol: Igazad lehet, tencsi, nem az számít milyen drága cuccokat veszünk nekik, hanem, h mennyit és hogyan foglalkozunk vele :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tencsi hol az a pocikép? :wink:
Zazz yédes ez a vele álmodtam dolog. :) Örülök, hogy te is ilyen szupi dokit találtál. Már nem a külsőre értem.
Tencsiéhez még hozzátenném, hogy ha használt ruhát vezel, oylat kapsz ami senkin nem lesz, és tényleg sokkal jobb.
Adryn ez a név tetsz. Gondolom olyanok mint a hajóskapitányok. Persze ez akkor biztos nem volt vicces.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én is a használt dolgok híve vagyok, a gyereknek csak a pelusa lesz új a terveink szerint.
De most ismét a babakocsi téma:
láttam a Graco Mirage-t, és nekem bejön, viszont a kar nem átfordítható.
A PP Venezia is bejön, de annak meg kicsi a kereke.
Olyan nincs, aminek akkora a kereke, mint a Mirage-nak, fordítható, mint a Venezia, és olyan súlyban van, mint ezek? Mert több igényem már nincs is :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

áhhh.. Kukli.. fel sem veszem.. persze akkor szarul esett, de letudtam azzal egy idő után hogy ő vesztett hogy nincs velem :lol: :lol: :lol: utána meg jött volna vissza a marha.. akkor meg jól megkapta a magáét :twisted: 8)

KépKép
KépKép
adryn

én elfogadom azt a babakocsit, amit kapok.... így nem tok hozzászólni:-(( de majd megnézem a márkáját

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos a mirage kereke nem nagyobb a veneziánál. Sztem. Viszont nem dönthető vízszintesre. Ennyi erővel ott a hordozója, ha az rákliikk, rögtön szemben a gyerek. :lol:
Gabka 7 perc múlva 4dézik. :) (ha jól emlékszem)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én olyan dokit szeretnék, hogy ne fájjon a szülés....ilyen van? :wink:

kész a linzerem :D , finom lett

Bea, Maja

Kép
bea1978

Háááát Bea, nekem nem nagyon fájt. A végén még baj is volt ez. :roll:
Cserélsz turógombócra?
Na léptem mára. Már tuti untok. :wink: Majd este beszínezem Gabkáékat.
pusszancs
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?