A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Hú,de jó aktívak vagytok megint :wink:
Röviden: kocsit megtekintettük, úgy néz ki jó lesz, alkudni is sikerült!!! :D

Viszont kegyetlen hányingerem van :cry: No megyek, sütöm Apának a husit!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata!

Gratula a kocsihoz! :)

Hányinger: az nagyon rossz! Kitartás, már nincs sok hátra a pocakos létből... :)
Nekem mostanság a gyomrom ég, asszem rákötöm magam egy hordó kaukázusi kefírre, hátha enyhíti a dolgot, mint az elején... :)

Jó hússütést és jó étvágyat hozzá!

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Csöre: Milán reményeim szerint nem állít majd haza, semmi ilyen ízeltlábúval... :oops: Okos kölök lesz, aki megérti, hogy bogár, pók, meg miegymásnak a kertben a helye, ott anya is megnézi, de a lakás az nem jó a bogárnak, mert akkor nem tud hazamenni a családjához... A módszer hatékonyságáról majd beszámolok cirka két év múlva :lol: Irományom végén lesz egy kép, remélem nem hozom rád a frászt, de nem tudom kihagyni, bocsi :oops:

Bartika: Szép pocak :wink: Nehéz lehet a lánykával, de bizti örül majd a tesónak, és ott fog segíteni körülötte! :D Jógának utánanézek, ha egyszeri alkalom, akkor oké, arra még Apát is könnyen elcsábítom, és anyagilag sem ver földhöz minket. A gátizomtornát néha már csinálom, a szülésnél remélem meglesz az eredménye :roll:

moffli: 4D-re nem mentek? Ott talán kiderülne, hogy ki lakik odabent, és könnyebb lehetne kocsit venni :wink: Amúgy egy csomó lánykát hordoznak kék babakocsiban, nem feltételenül csak fiú szín az, én pl.: imádom :lol:

Kata: Mi Tarcalra megyünk, ott leszünk két éjszakát, aztán gyors látogatás Kassán (elköltjük a családban megmaradt koronákat :D), zárásul vizit unokatesóknál az ország keleti végén, szintén két éjjel, mert aztán Apácskának meló (nincs több szabi :( )
Jó pihit nektek a Bakonyban, és esőmentes napokat! :wink:

Jövő hét után megyek ortopédiára! Majd beszámolok! :wink:

Az ígért fotó, egyik mongolunkról... :roll:

Kép

Katuska, remélem ez a kép jobb kedvre derít, mivel múltkor nagyon tetszettek neked az alvós képei macskunknak, remélem ez is "bejön" :wink:

Kép

Na, mentem, mert beszakad a hátam... :oops:
Jóéjt!

biga.csiga

kata:gratulálok a kocsihoz! Mikor hozhatjátok el?
Sajnálom a hányingert, ilyenkor nem valami buli húst sütni, de kitartást!

Egy kis segítség, ha valaki nem tudna elaludni. :lol: Nekem nagyon tetszik a klip.

http://www.youtube.com/watch?v=P-h680LVp4c

Kép
moffli82

Batkata,Biga.csiga: köszi!!!
Hú, a hússütés illatáttól mégjobban émelygek :( Nem tudom,akkor mostmár ez lesz??

Cica, egérke cukiiiii! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

A mai napom kész kudarc volt,de szerencsére semmi tragikus!
Apa sikeresen elvitte magával a táskámat benne minden papírommal és pénztárcámmal,persze mire ez kiderült már Pesten volt és onnan azért nem hívhatom vissza.
Így elmaradt a védőnőhöz való látogatás!
Szerencsére Anikó is jól van így csak telefonon értekeztünk a dokinénivel!
Hát nem mondom hogy szuperül indult a mai napom! :(

Remélem a többi sorstársam is jobban van ( hasmars) ! :D
Szerencsére nálam ez nem volt valami tartós! :wink:

Császárral nem tudom miért kell a mamikat ijesztgetni.Szerintem ha a helyzet úgy kívánja persze meg kell csinálni de előre ezt nem szabad így kijelenteni!

Én az István kórházat nem ismerem, de amikor a kislányomat vártam én is sok rosszat hallotam a Jánosról de csak azt tudom mondani, hogy kellemesen csalódtam.
És ami fontos, hogy azt a pár napot valóban ki lehet bírni!

Katuska elhiszem hogy nagyon mérges vagy a kutyára!
Én csak azért szoktam mérgelődni hogy a kutyák kint szaladgálnak és sokszor alig merem kiengedni a kislányomat játszani!
Annyi kutya támadást hallani! :evil:

kata8110 jobbulást !
Nem irigyellek most ,nem könnyű így apának összehozni a vacsorát!

Kép

Kép
poszani

poszani:sajnálom, hogy ilyen balszerencsésen indult a nap! Még jó, hogy a kocsiban maradt, és nem hagytad ott valahol!
Örülök, hogy a hasmars hamar lecsengett. Ne is jöjjön vissza!

Párocskám szépen hazahozta a bacikat. Hiába próbáltam védekezni, sajna úgy néz ki, hogy én is elkaptam. Már kapar a torkom, és érzem az orrocskámban, hogy valami készül. Már lefőztem egy nagy adag teát, remélem használ.

El kell mesélnem , olyan boldog vagyok! Eddig irigyeltem a sok mozgást. Ma nem tudom mi ütött a kis manóba, de nagyon sokat mozog. Ennyit még sosem. Főleg az elmúlt fél órában. Olyan jó, még ha néha kicsit kellemetlen is. :lol:

Kép
moffli82

poszani:

"A mai napom kész kudarc volt,de szerencsére semmi tragikus!"

Hát azért nem lehetett kellemes a mai reggeled... :( Egy "kicsit" sem lehetett dühítő az ügy...)

"Császárral nem tudom miért kell a mamikat ijesztgetni. Szerintem ha a helyzet úgy kívánja persze meg kell csinálni de előre ezt nem szabad így kijelenteni!"

Nálam ez nem ijesztgetés, az első kettő is az volt, ez a szülés már nem lehet más... :(
Sajna hiába vágnék neki újra egy spontán szülésnek (habár szívesen megtenném), téraránytalanság miatt nem menne a dolog - az első kettő szülésem is úgy zajlott, hogy mindkét babócám buksija látszott már, viszont egyik sem fért ki, ehhez mindkét alkalommal egy-egy komplikáció is társult... :roll:
Ha tehetném, simán szülnék, midenkinek jobb - babának is a stressz miatt, a mamának is az élmény, meg úgy minden miatt... Ráadásul a császármetszések után jóval nehezebben gyógyul az ember lánya, több lehet a komplikáció, stb...

DE amúgy egyetértek veled: nem jó, ha indokolatlanul végzik, s az sem, ha szükség esetén valami miatt nem végzik el...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Moffli! ez nagyon jó hír! csak így tovább! Sok sok bulit a pocakodba!

Biga.Csiga! őrült jó a kép...kis ketrecfaló:)

Kata! gratula a kocsihoz! és sok szerencsét hozzá!

Szerintem sem gáz kék kocsiban tologatni a lányokat. Praktikus szín az biztos.

Poszani! elképzeltem ahogy a párod retiküllel az oldalán:) (eszembe sem jutott, hogy esetleg kocsiban maradt...:))
katuska79

Poszani: hú,én is hülyét tudok kapni ilyen esetben!! Nálunk ha nem is az egész táskám, de a forgalmoi maradt Apánál és félúton a munkába realizáltam,hogy nincs nálam...
Örülök,hogy Anikóval minden rendben!

Moffli,örülök,hogy mocorog sokat a Babóca!

Csajok, én valami ritka szarul lettem :oops:
Június 30 után most visszajött először a rókakoma :( Nem hiányzott, ráz a hideg, minden bajom van,bár megkönnyebbültem utána...Remélem, nem állandósul :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: köszi! Holnap gyorsan le kell előlegezni, nehogy más is szemet vessen rá :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata!

Remélem, jobban vagy! Drukkolok, hogy ne legyen visszatérő vendég Vuk/Karak...
Ja, és bocsánat, olyan figyelmetlen voltam az oldal tetején. Szegénykém, émelyegtél, én meg idétlen, hülye módon jó étvágyat kívántam a husihoz... :oops: Szóval: bocs, egy "kissé" udvariatlan voltam...

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: ne viccelj már, dehogy voltál udvariatlan -- Apa nagyon jót evett belőle!!! Én is készítettem délután a pocim a rántott pipire, de egy falat sem ment volna le :oops:
Nem tudom,mi lehet, a hasmarsos vírus hányós változata, vagy Martin bulizik ennyire, vagy gyomirontás?? De az elején pont ilyen típusó volt, gyanítom,gyerek van a dologban :wink: Mostmár azért jobb, megmaradok, főleg, ha hamarosan elteszem magam holnapra!

Legyetek jók, puszi a Mamáknak és a Babáknak!!

KépKép

KépKép
kata8110

Lányok!

Én is elteszem magam holnapra,
holnaptól ismét itthon lesz kicsi családom, délutántól/estétől megint "topon" kell lennem...

Nagy ölelés mindenkinek!
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Bigacsiga :lol: :lol: :lol: az a kis jószág rács mögött van :wink: semmi bajom vele :) azok zavarnak, amelyikek szabadon rodeóznak a hálószobámban (vagy bárhol a lakásban). Ha ugyanezt egy szelíd kis ízeltlábú teszi, hát, ha nem is örülök neki, de ki merem rakni... na egeret fogni, azt nem szeretnék :) Tudod, nálunk a kertben nagyon sok van (pockok, egerek, cickányok), bár a macsekok mostanában egész jól karban tartják az állományt :)

Batkata: nem hallgatom, mert nem hallottam róla, de ha hazajöttem, akkor rámozdulok, köszi az ötletet :wink:

Kata: sajnálom a hányingert, sajnos nálam is befigyel, bár rókakoma eddig távol maradt
a kocsit remélem, sikerül lefoglalózni, szuper lenne :wink:

Poszani: jó kis napkezdés... remélem, ma jobban sikerül :wink:

Huh, na összeszedem a gyerkőcöket, mert el kell vinnem a kocsit olajcserére (ugye a héten őszi szünet van.... így nem egyedül szórakozom itthon :))
Majd jövök :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

2 napig nem voltam, nagy volt a meló. Most meg élvezem az őszi szünetet. Meg tudnám szokni.
Hasznosan telt a hosszú hétvége, elkészültünk a szobával. Megvettünk a listámról jó sok dolgot. Anya feljött Pestre, aztán nyakunkba vettük a várost. (férjem örömére, szerinte az Ikea a legunalmasabb hely a világon, nincs ott semmi csak bútor és kacat :D ) Ez volt az én wellnessem.
Vettünk: kiságyat, lepedőket, tárolókat, törölközőket, kókuszmatracot, légzésfigyelőt, apró kis kütyüket (orrszívó, kisolló, hajkefe stb.) Nagyon jól sikerült nap volt. Most meg pár napra leutaztam Vásárhelyre anyával, később úgyse tudok már nagyon 200 km-eket vezetgetni.
A szobáról majd dobok képet, ha ismét Pesten leszek.
Moffli: én is drapp-narancs kocsit akartam, a férjemnek nem tetszett, így engedtem a "nyomásnak", hadd legyen amit akar.
Na, sok voltam, majd írok még.

krisz78

Nem is igaz! az IKEA nem uncsi:) igaz, hogy kb 8 éve nem változott sokat az árúkészlet..... de olyan jó leülni a kajálóba valami süti mellé, közben a gyerek meg játszik középen:)

Én ezt nem értem...próbálok mindent elkövetni, hogy ne legyen megint penészes a fal, eddig lekopogom siker. Minden reggel szakad a víz az ablakról. Hiába szellőztetek akár két órát is, akkor sem szárad le még akkor sem ha letörlöm az üveget és marad rajta egy kicsi. Nem értem mások hogyan csinálják....
katuska79

Jó reggelt!

Katuska,Krisz: csatlakozom, nem uncsi az IKEA,sőőőőőt! :lol: Az volt szuper, mikor nászajándékba többek közt rengeteg vásárlási utalványt kaptunk oda,és büntetlenül lehetett élvezkedni! :D Most meggondolom, hogy mikor menjünk, mert akkor is vagyonokat tudok otthagyni, ha épp nincs is semmire igazán szükség :oops:

Krisz: gratula a szerzeményekhez, meg a kis kütyükhöz -- olyan jó rendezgetni őket, berakni a szekrénybe :wink:

Csajok, velem valami ma sem tökéletes, remélem tényleg nem valami vírusos...Megyek,eszem valamit (konkrétan vajas kenyérre gondoltam :oops: ), nehogy később meg az legyen a bajom, hogy üres a poci :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Látom, most kevésbé maradtam le, mint mútkor. :)

hanna30: :D Azért még sajna odébb vannak a "megkönnyebbülős napok". :) Az egyik felem rettentően várja, hogy végre a karomban tarthassam Kristófot, a másik felem meg sikítozik, "Még ne, még ne!" :lol:

magdolnasz: egyelőre semmi nem vált be. :( De ha van valami, akkor szólok. Bár, minimálisan de javult a helyzet, mióta Elevitről Hipp natalra váltottam.

csöre74: jobbulást!
Én napi 2X1 magnéziumot szedek, de nem mondhatnám, hogy segít.
A Kenguru Goldban (igaz, Dunakeszi) nagyon jó meleg kismama nacikat láttam. Igaz, az áruk is "jó" volt. :(

kata8110: grat a jó védőnénis látogatáshoz. :) Ez a 7 kg pedig nagyon szép. Szerintem már én is itt tartok. :oops:
Lassan pedig én is kiválthatom a kismama csomagot, kíváncsian várom, nekem mi lesz benne. :lol:
A pókoktól nagyon félek, de egy fél falkon Camotoxot nem bírnak már el. Szerencsére úszni nem tudnak.

bartika31: szép pocak. :)

Na, mutatok nektek én is egyet, most, hogy beléptem a 7. hónapba! :D
Kép
Vendég

IKEA szerintem sem uncsi :) nekünk is el kéne nézni, mert a villanyászok eltörték az egyik lámpa búráját :evil: persze azóta is hozzák :evil: ok, nem nagy összeg, egy 500 forintos lámpa volt, arra az időre vettük, amíg Saci már ki tudja választani, milyen kell a szobájába (egyszerű fehér kör üveg), de ha már ott vagyunk, akkor ugye körbe is lehet nézegetni ... :lol: :wink:

Picuranyu: köszi :)
nagyon csinos a pocak :) gratula a 7-ik hónaphoz :wink:
jaj, én meg a cukor miatt most szoktam vissza az elevitre a hip-ről... lehet, hogy ez a gond? mert ha meggondolom, azóta van ez a szorulós téma is, meg a hányinger is :( na most akkor egy kicsit figyelem magam :roll:
Dunakeszi: na az egy kicsit kiesik :) én délre lakom Bp-től :) viszont csütörtökön lehet, hogy nekiindulok portyázni, ha jobban leszek... úgyis mennem kell terhelésre... bár egy porcikám sem kívánja :(

Kata: remélem, semmi vírus... bár azt tudod ugye, hogy Martin nem kapja el? jobbulást :)

Krisz: gratula a beszerzésekhez :) mi is vettünk kis kütyüket, olyan jó pakolászni őket :) most mindenünk rózsaszín :D Apus közölte, hogy nem kavarjuk meg a nemi identitását :lol:

Babakocsi színe: nekünk az előző zöld volt, de a szín akkor sem számított, lényeg, hogy jó kocsi legyen, és sötét színű, mert a felverődő sár nagyon csúnyán tud kinézni... a rudimaradékokról nem is beszélve... ok, szoktam én takarítani a kocsit, de azért nem mindegy, hogy virít, hogy mocskos, vagy szépen elsunnyog a kis koszocska, és várja, hogy csatlakozzanak hozzá még :oops:
Batkata: jaj, úgy emlékeztem, hogy Bondelt néztetek, már kérdeztem is volna róla .... de akkor stornó

Katuska: sajnálom a penészedést :( a tetőtér most nekünk is elég vacak... igyekszem sokat szellőztetni, de kell egy kis idő, míg minden kiszárad... lehet kapni párátlanító kütyüket... nem tudom, mennyire hatékonyak :roll:

Csöre
csöre74

Milyen kismama csomagot kaptatok? Kitől? A védőnő adja? Én még csak újságokat kaptam. Mondjuk nem járok túl gyakran. Azt mondta, nem is kell. Gondolom van elég melója a problémás kismamákkal. Mondta, hogy van olyan, akinek szinte úgy kell felolvasnia minden papírt, mert annyira nincs képben, meg nem is érti, ami le van írva.
Kismamanaci: én a Corában vettem viszonylag jó áron. Volt farmer is, kord is.
Kata: én is a nászajándékos utalványokat vásároltam le! Nem is tagadtam meg semmit Ádámkától, de magamtól sem!!! Kedvencem az Ikea konyharészleg, ott lenn, a piactéren. :D :D

krisz78

Krisz: a védőnő az újságok között nem adott egy felicitas-os könyvet? Abban van a kupon. A5-ös formátum, Várandós anyák gondozási könyve, vagy valami ilyesmi... benne van a lista is, hogy hol lehet a kupont beváltani.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Picuranyu! Nagyon csinos a pocid. Gratula 27. héthez.

Mennyit termeltek Ti! :shock:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Krisz: ne is mondd,hirtelen mennek kell az IKEA-ba :lol: De mit is találjak ki, hogy miért :roll: :lol:

Csöre: én is remélem, hogy nem vírus, tudom,érzem,hogy Martin jól van, de engem eléggé lekapott a lábamról,bármi legyen is :oops: No mindegy, összekapom magam, megyek autót előlegezni.Állítólag áll a város...klassz

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu: csodaszép poci, isteni helye van Kristóf Babának! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: remélem, hamarosan jobban leszel... nem hiányzik most ez a Bp-i autókázás, gondolom :(

Csöre
csöre74

Halihó!
Tegnap csavarogtunk egész nap, mi is ikeáztunk, most meg főztem, takarítottam, mostam.. :) Jól bekajáltunk az ikeás gombócból, meg a mandulás tortából, és vettem gyömbéres kekszet (nyammi! ) Lányom pedig élvezte a dühöngőt.

Megfűztem apát, és csütörtökön megyünk a Genesisbe! Úgy várom már, és úúgy félek tőle! Tiszta hülye vagyok!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

KAta! Jobbulást!

Mágnes! Szupe csütörtökötök lesz, hidd el! Várjuk a képet Bencéről!!!!

Aki autózik és alacsony a kocsija, az Árpád hidat kerülje el:
http://index.hu/politika/bulvar/dugo081028/

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Csöre! Bocs!
Apa is rákattant a Vaterára, gondoltam, hadd legyen meg az öröme - válasszon ő babakocsit... no és lehetett spórolni rajt', mert mózeskosarat és esővédőt is adtak hozzája, sőt le lehetett utazni érte Hatvanba (csak kár, hogy nem lehetett bicaj után kötni, akkor lett volna az igazi...) :)

Kata: lehet, hogy valalmi vírust pusziltál be, most beszéltem a kisebbik bátyámmal, ő is benyalt vmi hasmenéses-hányásos vírust...
Gyógyuljál, vigyázz gyomrocskádra! :)

Mágnes!
Én is a Genezis mellett döntöttem, remélem, kapok időpontot nov. végére..., s azt is, hogy apjuk elkísér (habár erre nem sok remény van, de ezt mán megszoktam :|)
Biztos jó lesz , beszámolót kérünk! ;)

IKEA:
Szerintem is jó hely, annyi kiegészítéssel, hogy az alapválaszték változatlan, csak azokat a cuccokat vonták ki a forgalomból, ami nekünk már van, tök jól bevált, s szeretnénk bővíteni, kiegészíteni, pótolni... ilyen pl. az IVAR rendszer tükrös szekrényajtója... :evil:
Sztori: Julcsi igazándiból ott ismerkedett meg a játszóházak fogalmával, s amikor megyünk oda, hangosan örvendezik egész úton: "De jó, megyünk az IKEA mellé!", majd az áruházba beérve könyörög: "Anyaaa! MIkor adtok már be a megörzőbeee?!" Ilyenkor csöppet sem pirulok: szabaduljunk már a szülőktől, náluk még a megörző is jobb (khm, khm) ... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mágnes! mandulás tortaaaaa!!!! a legjobb!!!!!! én úgy fagyottan is szeretem:)

Csöre! igen vettünk már olyan ceresít stop-ot de nullát ér. Valamennyi vizet össze szed de lópikula.... egy ablakról egy törölközőnyi vizet letörlök még így is. Alulra a földre meg tenni kell mindig rongyot mert éjjel elkezd csorogni a földre a párkányról...

jaaaj végig hallgattam a babazene 1-et. Majdnem agyérgörcsöt kaptam oylan borzalom....semmit mondó zene műgügyögéssel... de ha a babáknak ez kell hát legyen. de én inkább maradok az éneklésnél.... :twisted:

Képzeljétek álmomban szültem. Egy tök üres szobában. Nem volt semmi vér meg semmi csak egyszer ott volt a baba egy zöld lavorban. Valmai burok volt rajta ami kezdett róla halványodni és nagyon szép lett:) csak a bibi az volt, hogy fiú. Anyukámnak szóltam jöjjön be, örültünk meg minden aztán ott tanácstalankodtunk, hogy akkor mi lesz mert fiú nevünk nincs:)

Ma vissza hozták a babahordozónkat, Mátét alig lehet belőle kirobbantani annyira tetszik neki. Abban ücsörög és nézi a tv-t:)

Kata! lehet valami front van csak azért vagy iylen nyomott. Rám is időnként olyan kellemetlen érzés jön rám, kajálás után egy kis hányinger vagy csak oyaln rossz közérzet.
katuska79

Batkata! Mátét is a játszótér érdekli, csak Ő még nem mehet a földszintibe majd jövőre....így az ebédlőrész marad neki:)

Az IKEA-ba ötletekért jó menni mert a tároló rendszerek nagyon jók és a konyha bútorok. Onnan koppintottuk mi is a megoldásokat és a csetreseket tényleg olcsón meg lehet ott venni. Viszont a textilek borzalmasak szerintem...
katuska79

Katuska!

Éneklés kontra babazene témában én is az éneklés mellett teszem le a voksomat. Ha az ember lányának nincs hangja, még mindig ott vannak a mondókák, a simogatók, a höcögtetők...
Ha már mindenképpen kazetta kell, úgy tudom, a bölcsödei gondozónők országos egyesülete, vag mi, adott ki egy Forrai Katalin által szerkesztett, kifejezetten a bölcsiseknek szóló, gyerekekkel és bölcsis nénikkel felvett kazettát. A jobb bölcsikben biztosan megvan, én is onnan kértem el...

Ha meg nem gyerekénekkel felvett anyagot hallgatunk, akkor inkább legyen szerintem rendes és nem "lebutított" zene, a babóca és a család hangulatától függően. Úgyis a családba szokik bele a kis jövevény, nem fordítva.

Újabb sztori (bocsánat): mikor Marci pár napos volt, s a többi sorstárssal együtt ott feküdt a saját kis "dobozában", akkor elmentem megnézni, megvan-e még mindene...
Az egyik csecsemősnővér mindig úgy "dolgozott" velük, hogy bekapcsolta a magnót, normális hangerőre állította, s diszkózenét hallgattak :D. A sok kis töpörtyű meg a jókedvű csecsemősnővér.
Olyan édik voltak, ment a dizsi... :)

Na, már megint szómenésem van (volt/lesz)... Mea culpa... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na, hogy most mit nyomtam, amitől minden elszállt :shock:
Mindegy, akkor újra:

Katuska: ez nagyon durva, nekünk néhány csepp csordogál, nem literekben mérhető :shock: akkor már ötletem sincs :(
Szüléses álom :D hát, ezek már szaporodni fognak :)

Batkata: :lol: had örüljön a párod :wink: ez mégiscsak egy olyan dolog a baba kapcsán, amihez talán hozzá tudnak szólni (beszerzés témában) :wink:

Kocsi: tegnap voltunk a Soroksári úti outletben, hátha találunk valami jó kis kifutó darabot olcsón... hát, nem annyira :( persze kb 2/3 árban vannak a kocsik a brendonhoz képest, de igazán szuper darab nem volt :(

IKEA: mi is inkább kütyüket szoktunk venni, eddig 1 bútort vettünk, egy gardrób szekrényt, ami nagyon bevált eddig. Meg az ötletek, ahogy Katuska is írja :)
az én gyerekeim nem mennek be a megőrzőbe :?

Csöre
csöre74

Csöre!
Teljesen igazad van. Azért hagytam rá... :)
(Ja, és ráadásul sötétkék a kocsi, kosz-barát... ;) )

IKEA:
nálunk sem volt korábban szokás a "megőrzés", csak azóta kaptak rá a kölkek, amióta Julcsi is "megöregedett", s betöltötte a 3 évet.
Maci egyedül nm akart menni, Julcsa meg van annyira vagáyn, hogy simán bement.

Ha már vagányságról "papolok": Mátrafüreden a szállodában van uszoda, s mindig ott volt a társaság, ha tehette.
Julcsa megkívánta a többi gyerektől az egyébként tiltott ugrálást, s eldöntötte: ő bizony fejest ugrik. Úszni nem tud, de az apja ott volt mellette, így kipróbálta milyen. Hát állítólag szabályos volt. - Marci szép, csattanós hasasokat szokott produkálni, a kiscsaj meg fogta magát és ugrott. Még jó, hogy nem volt műugró torony... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Az ikeás kütyük nálam is menők, de már telítődtem, nincs hova rakni. Ami nekem bevált bútor, az a Billy könyvespolc. Ja, persze kivonták a 60 cm-es méretet, ami nekem kellett volna még.
Én is álmodok a babával. Egyre jobban ez foglalkoztat minket, bár én még ellapozom a szülésről szóló írásokat a babás könyvekben. Nem akarom még paráztatni magam.
Holnap megyek egy barátnőmhöz, aki 3 hete szült. Mutat pár dolgot, meg legalább megfogok egy ilyen pici babát. Néha elhatalmasodik rajtam a félelem, hogy honnan tudom, mi a jó a kisbabának, jól fogom - e gondozni, milyen anya leszek? Ti hogy vagytok ezzel. Vagy ez ösztönből fog jönni, és minden menni fog?

krisz78

Krisz!

Ne félj a szüléstől! Hagyd a testedet és az orvosokat-szülésznőket irányítani! Bízz magadban és bennük! :)

Ne aggódj, biztosan előjön minden a maga idejében! Érezni fogod, mi a jó kisbabádnak, a praktikákat meg úgyis kitanulod egykettőre.
S bizti jó anyukája leszel Ádámnak!

Az meg tök jó, hogy a kezedben tarthatsz egy pici babócát!
(Én már teljesen elfelejtettem, mekkora egy újszülött. A legutolsó tapasztalatom ilyen ügyben 6 éve volt. Hiába próbálom elképzelni a ruhák rendezésekor, nem mindig sikerül. :) )

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Vicky! Köszi!
Te merre fele laksz?

Picuranyú! Én délelőtt csak gyümölcsöt eszek. Azóta nincs problémám székrekedéssel. Szerintem ha reggeli étkezés előtt legalább egy órával csak gyümit ennél, már az is hatna. Ennek tisztító hatása van, kiviszi a salakanyagokat!

Kata! Drukkok mennek!

Alice! Minél közelebb kerülsz a szüléshez, annál kevésbé fogsz félni töle. Nálam legalábbis így volt!

A súly miatt felesleges aggódni. Legtöbb esetben szülés után 6 héttel már semmi nem marad fenn! Én már a korházból úgy jöttem ki az első gyerekkel, hogy 1 kg-al voltam több, mint a terhesség kezdetén.

Az UH szerinti súlybcslésnagyon pontatlan. Nekem 3,60-at jósoltak elsőre, aztán 4,40 lett. De ez fordítva is megtörténik.

Bartika! Nagyon szép pocak!
Hol van pontosan a Padma? Engem érdekelne az a szülésfelkészítő! Milyen áron van?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata: :D

krisz78

Batkata! egyetértek. Máté is csupa iylen ovisok, bölcsisek által énekelt dalt mondókát hallgat. De nagyon szereti még a régi Halász Juditos zenéket is. Épp most válogattam össze neki egy mesékből zenékből mondókákból álló 240 perces lemezt kisebb részekre.
Nem utolsó szempont az sem, hogy ezeket a dalokat együtt is tudjuk énekelni:)
katuska79

Sziasztok!

Igen valóban szerencsés volt hogy a táskám csak a kocsiban maradt és nem másutt!!Ennek én is örülök!
Szerencsére a védőnő is felhívott ma és megbeszéltük hogy majd megyek amint tudok! Rendes volt! :D

Batkata: császárral kapcsolatban csak arra gondoltam hogy amikor még az első szülésed elött vagy akkor nem kellene ilyenekkel ijesztgetni a mamikat.
Azt én is megértem hogy van ahol nincs más választás! :D

katuska ez jó volt "párom retiküllel" :D
Amúgy sport táskás vagyok,.de ez nagyon tetszett!

Kata remélem jobban vagy!

Kép

Kép
poszani

csöre, moffli! Melyik korházak ezek, amikről írtátok, hogy túlzsúfolt volt?

batkata! Miért lesz császár? Jaj már látom! Az biztos, hogy a baba és a mama egészsége a legfontosabb.

Babakocsiban szerintem a rózsaszín az egyetlen, ami nem unisex. Az összes többi jó fiunak és lánynak is!

Kata! Jobbulást! Remélem már elmúlt a hányingered! És gratulálok a kocsihoz, remélem sikerül leelőlegezni!

Picuranyú! Nagyon csinos kispocak!

Katuska! Nem semmi álom! :D Lehet figyelmeztetés, hogy válasszatok fiúnevet is!
A babazene 4 nagyon jó! Az első kettő nekem sem annyira jött be. A fiam is a 3, 4-et szereti.

Krisz 78! biztos jól fogod gondozni. Ettől én is féltem, aztán már majdnem 2 éves a fiam.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok!

kata:sajnálom a ravazdi rókát! Remélem nem szedtél össze semmit, csak a sav és a gyomor szűkös helye miatt van! Gratulálok a kocsihoz, remélem sikerült lefoglalózni!

krisz:gratulálok a sikeres bevásárláshoz! És ne félj a szüléstől! Bár még én sem tudom, mi vár rám, így könnyen beszélek. :lol: Viszont én még mindig nem félek magától a szüléstől. Pedig már néztem róla videot, olvastam róla és mégsem. Én inkább attól félek, hogy akkor indul be a dolog, amikor apa nincs itthon, és nem lesz velem. :( És hogy hogyan fogok egyedül boldogulni majd itthon, hisz 2 hét után párom sem lesz velem, nem lesz mellettem senki, aki biztosítana, hogy mindent jól csinálok. Félek, hogy nem veszem észre, ha baj van, nem tudom mit csináljak, ha beteg lesz, stb.

katuska:sajnálom a párásodást. Nem lehet, hogy az ablakkal van gond? Nem szigetel rendesen. Nálunk akkor volt ilyen vizes.

picuranyu:szép nagy manólak! Bizti jól érzi bent magát a babó. :wink:

magnes:gondolom most számolod vissz a napokat. :lol: Mindjárt itt a csütörtök!

Én az álomszép zene2-t vettem meg. Bár őszintén szólva én már a 6. dal után el tudnék aludni. Nem tudjátok, honnan lehet letölteni olyan altatókat, amihez a kotta is megvan, vagy legalább a dallama, és nem csak a szövege?

Kép
moffli82

isarenikö:én a soproni kórházról írtam. Persze ez sem állandó, csak amikor beköszöntenek a frontok.

Kép
moffli82

Ahoj!

Kata! Szegénykém, durva ez a makacsan kitartó hányás... ma már jobban vagy azért?

isarenikő! A Padma stúdiót itt találod: http://www.jogastudio.hu/
De az órarendben nincs benne a szülésfelkészítő, rá kellene kérdezni, hogy mikor van, nem minden szombaton tartanak, a jelentkezőktől függ... de ha jól emlékszem ez nem ugyanaz, mint a szülőpozíciós jóga. Itt simán elmondták milyen homeopátiás szerek vannak, hogyan indulhat el egy szülés, milyen szakaszai vannak, honnan tudjuk mikor kell indulni. Aztán milyen poziciók vannak, majd a légzéstechnika.

Én megint nem a szüléstől félek, hanem attól, hogy nem lesz alapítványi szobám. :( :roll: Az Uzsokihoz kapcsoltak még vagy két kerületet, már a 6 ágyas szobákban sem viszik ki a babákat, nem sokat lehet majd bent pihenni, mert tutti nem alszik majd mind a 6 gyerek éjjel... én nem akarom leadni éjszakára sem majd Ádit, el sem tudom képzelni hogy lehet 6 gyerekkel együtt aludni 6 kismamának... :( Na és a budi a folyosó végén, mehetsz ki átázva, legyengülve a látogatók előtt... :( :?
Ami a szülést illeti tényleg az a lényeg, hogy hallgatni kell a dokira/szülésznőre...
Krisz! Sokszor én is elbizonytalanodtam az elején, telefonálgattam babás barátnőknek, kaptam a sok tanácsot, olvastam könyveket... aztán mikor már semmi nem segített, akkor előjöttek az ösztönök, csak figyelni kell rájuk... rá fogsz jönni mi a legjobb neki. Amúgy is több mindent ki kell majd totózni, még egy második szülőnek is, mert minden gyerek másképp műkszik... :roll: :wink:

Csöre! Az az outlet egy nagy átverés, nem? Szerintem semmi kifutó áru nincs benne, nem is sokkal olcsóbb... és nem rég tudtam meg, hogy a Brandon vette meg. :?

Picuranyu, szép kis pocakod van már neked is!!! :)

ENyim gyereket ma itthon tartottam, mert éjjel alig aludt az orrdugulásától és már fél 6-kor felkelt a hülye óraátállítás miatt (utálom amúgy is ezt a vacak kavarást az idővel, csak összezavarja a kölköket). Gondoltam itthon jobban tudom szivatni az orrát, meg délben leteszem aludni, így többet alszik... aha, ahogy én azt megálmodtam... szaros másfél órát aludt, már helyből dilis, én meg már járni sem bírok a keményedéstől és a derékfájástól, mert semmit nem tudtam pihenni mellette... :evil: :evil: LEGYEN MÁR JANUÁR!!!!!!!!!!!

Na jól kibosszankodtam magam, küldjetek erre valami pozitív csííít, ok???? :roll: :x

Pusza:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! úgy látszik meg vannak lőve a gyerekek. Máté is ennyit aludt délután :evil: ilyenkor abban bízom, hogy este hamarabb elfárad. Persze ha kivinném tombolni akkor könnyebb lenne a fárasztás, de annyira nincs kedvem hozzá!
Csak punnyadnék legszívesebben.

Moffli! inkább az a gond, hogy túl jó a szigetelés. Műanyag szigetelt ablakaink vannak de már kiszedtem azt a gumicsíkot is, hogy ne legyen ennyire jó....

Igen Enikő, majd este elmesélem a páromnak az álmom és gyorsan kitalálunk valami fiú nevet is nehogy úgy járjak, mint anyukám amikor bátyám született. Annyira lányt vártak, hogy a végén nem jött be:) Így lett a két orvos után szabadon András Sándor....
katuska79

bartika:sajnálom a kislányodat! Remélem már jobban van! És vigyázz magadra is!

Hívtam a 4D-s dokit, és mehetünk 8-án 11-re! Remélem nem jön neki közbe semmi! Remélem akkor kiderül végre a pocilakó neme!!

Nem tudom, mi van ma velem ,remélem ti tudtok segíteni. 2,5 órán keresztül vakartam a jövendő gardrób faláról a régi festéket. 1 órát pihiztem, azóta olyan fura érzésem van ott lent. Nem tudom leírni, mit érzek. Talán mintha negyon enyhe görcs lenne, de nem fáj, csak kellemetlen. Most vettem be magnéziumot, talán az segít.

Kép
moffli82

Poszani!
Első terhességnél teljesen felesleges parázni, császár lesz-é avagy nem. Én sem paráztam. Sőt, a második előtt is úgy gondoltam, hátha kifér - aztán mégse.

Az is vicces volt, hogy mindkét babámmal végig dolgoztam, Julcsival 3 héttel a szülés előtt táncházat tartottam, igaz nem emeltem olyan magasra a lábam, de hát ezt elnézték nekem ... :oops:
Ezt csak azért írom le, hogy nem mindig van összefüggés a pocakos állapot viselése és a szülés között.

Arra viszont kéretik vigyázni, hogy minden vizsgálatot csináljon meg előtte a doki(néni), mert nekem az első szülés előtt nem csinált (mondván problémamentes terhesség), úgyhogy így alakult az, hogy a császárhoz altatni kellett, allergiás voltam az altatóra, nehezen tértem magamhoz, blablabla...

Szóval nem kell parázni, csak az orvosilag előírt szűrő- és egyéb vizsgálatokat követeljétek ki...

Katuska!
Ja-ja! Halász Judit, Kaláka, Gryllus apánk, Levente Péter, a jó kis régi Hungarotonos és Electrecordos (nép)meselemezek kincset érnek :)
Valamelyik este Fehérlófiát hallgattuk bakelit lemezről, s az én majdnem kiskamasz harcolós fiam odatelepedett a húga mellé a székre, s csorgó nyállal hallgatta a mesét. :D
Egyébként a bakelitlemezes hallgatás is olyan, mint a diavetítés, no meg a régi tekerős-számlapos telefon, az írógép meg meseolvasás a gyertyafénynél (ha a szemd ki is folyik... ;) )
Kell a gyereknek, hogy megtapasztalja, régen mi volt, meg olyan szertartás-íze van. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bartika: megy a +csííí :lol: (bár ilyet még nem küldtem :D)
Lánykádnak jobbulást :( csúnya ez a vírusos időszak
Igen, az outlet a brendoné, van egy-két olcsóbb darab, ami talán tényleg kifutó (babakocsikból legalábbis), meg egy nagy rakás kishibás termék... az apróságok meg ugyanolyan árban vannak, mint a brendonban, vagy drágábban. Nekünk útba esik, ezért nem volt nagy kaland eljutni oda, de ha direkt ezért utazok jó sokat, akkor biztos marha mérges lettem volna.

Enikő: :lol: én a Szabolcs utcai kórházról írtam, de az azóta bezárt :( pedig én is ott születtem, és mindkét gyerekem szintén. Pusztán azt akartam érzékeltetni, hogy azért hiába vannak extrém körülmények, tényleg, aki teheti, támogat, segít.
Azért amit Bartika ír a sokágyas szobákról :shock: azért azt kihagynám.

Krisz, Moffli: nyugi :) ti ismeritek legjobban a saját babátokat, csak ti tudjátok, mi a tuti jó neki :wink:

Csöre
csöre74

Bartika: Azám, mi egy helyen szülünk. Te már voltál az Uzsokiban? Én még nem. A dokim azt mondta magyar átlag. :? De nekem azt mondta a szobákban van tusoló, wc. Mióta bezárt a IV. kerületi szülészet, a legtöbb kerületi doki ott dolgozik. Én meg a dokihoz ragaszkodok, de a kórházról alig van információm. Ha mondanál párat, az jó lenne! Köszi.

krisz78

Bartika!

Kitartás! Megy a csí ezerrel!!! Ugye érzed? ;)

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?