A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Ma éjszaka Bencus bulizott! Nyomta megint 5 óráig bulit! :)
A mai németen ennek függvényében egy kicsit fáradt voltam, de egész jól ment!
Nemsokára jön anyukám, aztán tartunk egy csajos napot! :lol:

Ari71: Üdv közöttünk! :lol: Én is a Szent Imre kórházba fogok szülni, dr. Kocsis Évánál! Annyit tudok, hogy ő is szeret egy szülésznővel dolgozni, de erről még nem beszéltünk, majd a legközelebbi találkozásnál akarom neki felhozni a témát!
Mesélj magadról!

Zümis: Ezer köszönet a receptért! :lol: Azt hiszem jövőhét végén megcsinálom, úgyis jönnek hozzánk vendégek! :)
zsu83

Sziasztok Kismamik!

Hát ez a 4napos pihenő is eltelt, remélem mindenki tudott pihenni, és kihasználni a szép időt! :D

Nekünk is nagyon kellemesen telt a 4 nap a Mátrában, olyan jókat túráztunk, szerencsére jól bírtam a sétát! Pénteken és szombaton gyönyörű napsütéses idő volt, és ezt jól ki is használtuk.

Háfi: részvétem a nagymamád miatt.

Látom beindult a sütő-főző vonal, jöhetnek a jó receptek, néha én is olyan tanácstalan vagyok, hogy mit is kellene főzni az én mindig éhes páromnak :lol: Az édességektől meg rendesen csorog a nyálam :wink:

Stelly: a dokid tényleg elég durva, de hát én is úgy vagyok vele, hogy mi is inkább ki fogjuk fizetni a tarifát, hogy tudjuk, hogy rendesen odafigyel mindenre.

Mondjuk azon is felháborodtam, hogy a Szent Imrében a kispapacsomagot is meg kell venni. Mit ki nem találnak, hogy meg egy helyen lehúzzák a leendő szülőket :evil:

Julcsi: ma sajna nem tudok menni jógára, mert szülinapi partira vagyunk hivatalosak, majd jövő héten :wink:

Kellemes hetet mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Háfi: Őszinte részvétem a nagyid miatt!

Nagyon gyorsan elment ez a 4 nap. Szombaton meglátogattuk a kolléganőm 7 hónapos kisfiát. Nagyon tündéri, igazi porcelánbaba arca van. Kicsit érdekes volt, hogy Ricsi az idősebb, és még ez a két hónap is óriási különbséget jelent a mozgásfejlődésben. Rengeteg játék volt, de Ricsit szokás szerint nem érdekelte, itt is a fiókok és a hifi berendezés hozta lázba. :)
Tegnap az unokatestvéremék látogattak meg minket. Van egy másfél éves kislányuk. Hihetetlen, hogy a kiscsaj már hogy rohangál, beszél, mindent ért, és mekkora huncut. El nem tudom még képzelni a Ricsit járni.

Zsu83: Annyira irigyellek benneteket, akik folyamatos bokszolásban és rugdosásban vagytok a picitől. Nekem most sem, és Ricsinél sem voltak ilyen intenzív élményeim a magzatmozgásról. :( Csuklást éreztem, meg a vége felé egy-egy komolyabb rúgást, de ilyen, hogy a hólyagomon táncol például, vagy látom a hasfalamon a kis taplacskáját, ilyen nem volt. Pedig Ricsinél a hátsó falon tapadt a lepény, és mégsem. Vilinél viszont a mellső falon van, így biztos ez is tompítja a rúgásokat.
yve

Sziasztok!

Háfi: őszinte részvétem!

Most nézem csak, hogy mi már 100 nap alatt vagyunk... :D
Hogy telik az idő...
Még szinte most csináltam a tesztet....

Nálunk nagyon munkás volt a hétvége, még mindig van hátra egy kis takarítás, de nagyon szép lett a szoba... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok lányok!

háfi:részvétem a mamád miatt!

Jó sokat írtatok,egészen elfáradtam mire elolvastam.Örülök,hogy mindenkinek jól telt a hétvége,tegnap nem is voltam gépél,mert a párom most kivételesen itthon volt egész nap és nem dolgozott.Jó volt egyyütt lenni!Anyóséknál ebédeltünk,aztán sógórnőnknél szülinapi tortazabálás és mivela kakóscsiga olyan jól sikerül,déluután a párom kérésére sütöttem még egy adagot-azt hiszem mostanában sokszor kell mejd csinálnom-jót tesz a sikerélmény nekem is.

Sztrapacskaa ügyben már megelőztek,a két recept közül az első teljesen ugyanaz,mint amit én ismerek,csak én még meg szoktam bolondítani egy kis friss kaporral-tudom nem mindenki szereti-vagy petrezselyemmel.

közkívánatra a pofon egyszerű kakóscsiga recept:

40dkg lisztet egy csipet sót és kevés cukrot 25 dkg margarinnal elmorzsolunk,deci cukros tejben felfuttatunk 3dkg élesztőt-de a tej lehet másfél deci is,meglátjátok a tésztán,hogy mindet bele teszitek-e-,hozzáadjuk a morzsalékhoz és teszünk még bele 4tojás sárgáját,összegyúrjuk és nagyon könnyű tésztát kapunk,ami kicsit ragadós ,de a lisztezett deszkán átgyúrhatjuk még.Közben egy fazékban kis vizet forralunk és gőz fölött a 4tojás fehérjét 25dkg cukorral kemény habbá verjük,amikor már kemény a hab keserű kakaót keverünk bele-ízlés szerint-én elég sokat szoktam,mert így igazán kakós lesz.
Ha ez megvan,akkor a tésztánkat négy cipóra vágjuk és a cipókat téglalap alakúra nyújtjuk,egészen vékonyra és megkenjuk a kakaós tojáshabbal és felteketjük,mint a bejglit,majd 2ujjnyi darabokra vágjuk és állítva tepsibe tesszük,meleg sütőben,közepes lángon világosarany színűre sütjük.

Remélem kipróbáljátok és ízleni fog,ja a habot egyébként lehet kókuszreszelékkel,vagy darált dióval is ízesíteni,mindegyik variációfinom.

Mostz megyek iszom egy kávét,mert a fejfájásom beindult,mindenkinek szép napot kívánok,még később benézek.
Tudja valaki,hogy az órát hogy tudom átállítani?

Kép
nilabali

Nilabali: Sokunk nevében köszönöm a kakaóscsiga receptjét, én is ki fogom próbálni. :)
Felvetésem: Nem akarunk egy receptgyűjtemény csinálni külön fórumcím alatt? Így könnyebb lenne kikeresgélni a szuper receptjeiteket. :)
Köszönöm a sztrapacska ötleteket Neked is.
Mit dolgozik a férjed, hogy még vasárnap is kell neki? :?

Yve: A hugyhólyagon táncolás nem a legkellememsebb része a magzatmozgásnak szerintem :) Nálam hétvégén kezdte a Gyerkőc, és valóban olyan, mint amit mondtatok. Elég nehéz helyzetbe hozott egyszer az erdő közepén... :D

Ari71: Nekem nincsenek infóim sajnos. A felkészítőn viszont azt mondták, hogy egyszerre csak egy ember mehet be Veled... Lehet, hogy vannak helyek, ahol ezzel engedékenyebbek, de alapvetően ez a szabály. Az én esetemben akkor ez pedig mindenképpen a férjem lesz, nálunk a dúla/bába téma ezért sem vetődött fel.

Nagy a csönd Lányok...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Vége a 4 hosszú napnak :cry:

Háfi: Őszinte részvétem a nagyid miatt!

Lányok a receptes topikot én is nagyon támogatnám, totális analfabéta vagyok. Képzeljétek mikor házhoz jött a védőnő pont ott nálunk volt az anyukám is. Mikor kísértem a folyosón a védőnőt, megkérdezte,hogy hmm tőlünk jön ez a jó illat, én meg: persze 2 hetente mikor meglátogat az anyukám :D
De ha most végre nem fogok dolgozni, elhatároztam, hogy megtanulok főzni!!!

Ari71, Julcsi: nem tudom, melyik kórházról beszéltetek, de nálunk is ez a protokoll, hogy egyszerre csak 1 ember lehet bent, max. váltogatni tudják egymást. De nálunk a férjem lesz bent. Bár most hétvégén mondtam neki, hogyha nem egyezik bele az általam választott névbe, akkor én leszek bent csak és mikor kérdezik a nevét, akkor sztoikus nyugalommal fogom közölni a saját verziómat :D
Azóta gondolkodási időt kért:)

CSokit akarok!!! De nem merek, mert holnap cukorvizsgálat:(

Orsi

Kép
bjuti

Hafi - oszinte reszvetem a nagyid miatt. :cry:

Babamozgas - nekem melso fali a lepeny, de igy is nagyon sokat erzem mar a baba mozgasat. Szombaton hajnalban is nagy rugdosasra ebredtem es latszott a pocim tetejen a mozgas. :shock: Ilyen most volt eloszor. :lol:

Nalunk is csak egy ember johet be a korhazba azt hiszem es elore mef kell nevezni, hogy kicsoda. Mindenki mas majd itthon talalkozik eloszor a baboval. Dec. 10-en megyunk korhaz-turara, akkor majd gondolom reszletesen elmondjak, mert ez eddig csak hallomasbol van.

A receptgyujtest en is tamogatom, de nem lehetne inkabb a kozos postafikba felrakni? Konyebb lenne keresgelni stb.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajni szerintem is jó ötlet a közös postafiók!

óó, és még a babamozgáshoz... Nekem hátsó fali a lepény és komolyan mondom, most ez a legjobb része az állapotomnak. Imádom, ahogy jelt ad magáról ez nyugtat meg.
És már rendszeres a bejelentkezése, vándorlás és rúgás formájában. Gyakorlatilag bárhol hajlandó megrúgni :D
Reggel, ebéd után és este, ha nyugalomba kerülök, azonnal mozgásba jön. Plussz, akkor ha csokit eszek :wink:
A párom imádja nézni, ahogy esténként bejelentkezik...

Orsi

Kép
bjuti

Julcsi: Köszönöm kérdésed, megvagyunk... :? Azt nem mondom, hogy túl jól, a kiütések még mindig jelen vannak és sajnos még nincs meg a vérvétel eredménye. Teljesen olyan, mint a terhességi csalánkiütés és az orvosok is azt mondták, hogy valószínűleg az, de azért ki akarnak zárni egyéb eshetőségeket is, úgyhogy egyelőre várunk. Az is lehet, hogy szimpla allergia, ezért most fehérjementes diétát kell csinálnom. Az a legrosszabb, hogy még mindig nem derült ki, hogy mi ez, bár a főorvosok szerint ez a babát egyáltalán nem érinti, úgyhogy nincs okom aggodalomra, de hát könnyű azt mondani. Szóval a hétvége sem telt túl jól, bár a nővéremék egy kicsit segítettek feledtetni ezt az egészet...
És milyen jól emlékszel, tényleg ezen a héten lesz a szülinapom... Én már el is felejtettem ebben a nagy idegeskedésben... :) Remélem addigra már meglesznek az eredmények és megnyugodhatok...
Babóca egyébként szerencsére folyamatosan jelzi, hogy Ő jól van és jó nagyokat rugdos Apa tenyerébe is. :)

Nekem holnap vagy holnapután csinálják a vércukrot és lehet, hogy este, ami azt jelenti, hogy 6 órával előtte nem ehetek és ihatok semmit és ügye a cukros lötyi megivása után is várni kell 1-2 órát. Hát nem tudom hogy hogy fogom bírni étlen szomjan....

Nagyon szupik a receptek, amiket feltettetek! :D

Panna
pandusika

Orsi: Ez nagyon nagy gonoszság volt a csokival!!! CSOKIT akarok vagy KAKAÓSCSIGÁT!!! :D :D :D

Hajnski: Egy zseni vagy, a közös postafiók a legjobb hely. Megtenné mindenki, aki volt olyan édes, és küldött recepteket, hogy felteszi oda? Nilabali, ha még nincs elérhetőséged, elküldöm Neked szívesen.

Zsufi: Sajnálom, akkor jövő héten találkozunk.

Pandus: Örülök, hogy egy kicsit jobban! :) Azért áruld majd el a pontos dátumot, ha szeretnéd... :wink:

Érdekes, az erdőben séta közben nem fájt a hátam egyáltalán (és a hasam sem feszült, ki érti ezt?), első nap a melóhelyen, és persze megint elkezdte... :x

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Megvan a vércukor-eredmény. Egy kicsit rezeg a léc, de azért határértéken belül van (6,7). :) A kakaós csigáról mindenesetre azt hiszem egy időre lemondhatok. Annál is inkább, mert ha én egyszer elkezdek ilyesmit enni, nem tudok leállni, nincs önkontrol :?

Kép
kangu

Ja, amúgy nekem is mellső fali a lepény, de nagyon erőteljesek a mozgások. Néha csak úgy hullámzik fel és alá a hasam, illetve több helyen mozog egyszerre, olyan is van... Ez elég érdekes érzés. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Lányok ez itthon is így van, ahogy Pandusika írta? "cukros lötyi megivása után is várni kell 1-2 órát."

Mikor ehetek? és mikor lesz ennek eredménye? Én csak csütörtökön találkozom a dokimmal, addig kell vmire figyelnem?

Julcsi ti, hova jártok tornázni? Fizetős?

Orsi

Kép
bjuti

Azt hiszem sikerült átállítanom az órát. Ha valakit érdekel: a Profilban kell, időzóna: Budapest 1óra, a nyári időzóna felett van.
yve

Kangu: Gratulálok a jó eredményhez! :)

Bjuti: Bizony, nálam még két órát kellett várni a megivás után. :? Utána lehetett enni. Előtte való este pedig 8 után már nem. Ja, és ajánlatos nélkülözni az édességet előtte... :?
Ja, én is www.aktivszules.hu oldalon meg tudod nézni, hogy hova járok tornázni, előkészítőre és jógázni. Jógára már Zsufi is jár velem. Sajnos nem valami olcsó, de nagyon jó hely szerintem... Nem jössz?

Iricc, Jasmin:
Akartam már írni Nektek, hogy a gyerekeitek gyönyörűek! Gratulálok hozzájuk! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Háfi, nagyon sajnálom, ami történt, sok erőt neked a következő időszakhoz!

Andus, bevallom, irigykedem kicsit! Négynapos hétvégén mi is úgy néztünk ki, mint egy kirakodóvásár: minden ágyneműt, kabátot, ruhákat, stb kimostam, és ahol szabad hely volt a lakásban, teregettem...
Hihi Patrik tényleg nagyon buta a rajzfilmben, de talán a ti kisfiatok nem tengericsillag lesz :D

Julcsi, babás jógát én is tervezem, mert nagyon szeretem azt a helyet, ahova most kismamajógára járok, és indítanak babásat is nemsoká.

Képzeljétek, ma reggel az én kicsikém is csuklott!! Korábban, mikor írtátok, el nem tudtam képzelni, hogy hogy lehet megkülönböztetni a sima mozgolódástól, de tök egyértelmű volt, nem egy-egy részével kalimpált, ahogy szokott, hanem konkrétan az egész gyerek ugrott egyet-egyet kb azonos időközönként. Szegénykém, vagy negyed órán át csinálta :)

Nilabali, köszi a receptet, reméljük, nemsokára lesz elég időm kipróbálni :D (már csak 23 munkanapom van vissza...)

Julcsi, jó ötlet a receptgyűjtemény :)

KépKép

KépKép
stelly

sziasztok!

Muszály volt lefeküdnöm kicsit aludni,mert a migrénem nem hagyott békén,most már valamivel jobb...
Julcsi,megköszönném,ha elküldenéd a közös póstafiók cím ét,mert még nem tudom.Örülök,hogy örültök a receptnek,van ég egy csomó a trsolyban és nem csak édességek,imádok főzni,de ezt már biztosan ondtam.Amikor a nővérem-8évvel idősebbb nálam-terhes lett az első gyerkőccel,akkor én tanítottam meg főzni,mert úőt addig nem érdekelte a téma.
Csak nézem miket írtok a mocorgásokról,már be is tojtam,hogy én ennyire még nem érzem,de szinte mindannyian legalábbb 2-3héttel előrébb jártok már.Én a múlt hét közepén láttam előszőr kívülről is a babamozgást és azóta szinte napról-napra erősődik és sűrűsödik a Kisbali jelentkezése,esténként már az apját is megtiszteli néhány érezhető rugdossással.
Egyébként a párom asztalos és nagyon sok a határidős melójuk,ezért dolgozik mostanában késő estig és mág vasárnap is,már nagyon ki van szegényke....
Most tettem fel a vacsit,már érzem az illatát...bőrös malachusit sütök és párolt káposztát csinálok hozzá,hagymás törtkrumplival...nem valami diétás kaja,de nagyon finom...
Kösi az óraállítási tippet,megnézem,és várom a közös címet is,sziasztok!

Kép
nilabali

Na,lássuk sikerült-e átállítani?

Kép
nilabali

nilabali
[quote]M írta:ost tettem fel a vacsit,már érzem az illatát...bőrös malachusit sütök és párolt káposztát csinálok hozzá,hagymás törtkrumplival...nem valami diétás kaja,de nagyon finom...

Itt csöpög a nyálam a billentyüzetbe.Most vacsiztam de erre megéheztem nagyon :oops: :oops:

Jó ötlet,hogy a közösbe irjuk meg a recepteket.
Majd a manóknak is készithetünk egy receptes oldalt.

Ma himzös napom volt,nagyon rég nemvettem elő de tegnap a nagy pakolászásban előkerült egy karácsonyi teritő.. már majdnem kész...

Inkább megveszem a papacsomagot ,nehogy ezen múljon....nálunk is papás szülés lesz.Várjamár nagyon....Jó vele szülni...:P

Kép
zümis

Zümis,nézd csak meg,egy nap különbséggel vagyunk kiírva szülni!!!!!!!!Most nem ugrik be,hogy olvastam volna,hogy nektek fiú lesz-e vagy lány a bébike?
Egyébként már majdnem éhenhalok,annyira jó illatok szállnak a lakásban,most volt bent a szomszéd és akkorákat nyelt,azt mondta,hogy már a lépcsőházban érezni a fini illatot.Elszállhatna a műhelyig a páromhoz az illat,hátha őt is hamar hazacsalogatná.........!
Zümis,most látom a vonalzódat,bocsi,nem figyeltem,nektek is fiatok lesz,gratulálok,én nagyon boldog vagyok,hogy kiskrapekunk lesz,én mindig fiús anyukának képzeltem magam.Most látoom,hogy yve is velünk együtt fog szülni.nem tudom,hogy ti hogy vagytok vele,de én már úgy szeretném a karomban tartani és látni az arcocskáját,annyira türelmetlen vagyok már.Valaki elküldhetné közös postafiók címét,megköszönném,szép estét mindenkinek!

Kép
nilabali

nilabali: priviben elküldtem a közös postafiók elérhetőségét.
yve

Nilabali: Bocs, én most akartam küldeni... Teszel fel a szuper receptjeidből??? Előre is köszönjük. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Receptgyűjtemény ötlet támogatva. :D

Képzeljétek, hivatalos vagyok egy Halloween -partyra... Ismerősök szervezik, szal muszáj lenne elmenni. De ne aggódjatok, nagyon szolid. :)

Kép

Kép
gjéti

Gjeti - halloween partirol jut eszembe... Az egyik ismerosomnek van egy ot eves kisfia es most varja november elejere a masodikat (nov. 7-re van kiirva csaszarra). Meghivtak oket is egy halloween partira, ahova az anyukak is beoltoznek. Az ismerosom megkerdezte a kisfiut, hogy minek oltozzon anya, mire a kisfiu elgondolkozott: Hat mar eleg nagy a pocakod, hmmm... Mi lenne ha szereznel egy narancssarga ruhat es beoltoznel sutotoknek!!! :lol: :lol: :lol: Olyan jot nevettem rajta, amikor meselte. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajni, ez aranyos. :)

Kép

Kép
gjéti

sziasztok!

Köszönöm a postafiók címet,már meg is néztem,nagyon helyes pocija van mindenkinek,és a bébik és tesóik is aranyosak nagyon.nekünk még nincs 4d képünk,sőt még a pocakomról sem készült kép,majd a héten csinálunk,viszont tettem fel magunkról képet és beírtam magam a táblázatba is.Receptet persze,hogy teszek fel,csak mondjátok,hogy miféléket szeretnétek.Most még elmegyek kicsit csicsikálni,vagy legelábbis pihizni még egy kicsit.Mindenkinek jó reggelt kívánok!

Kép
nilabali

Sziasztok lányok!

Csináltam a közös tárhelyre, a dokumentumokba egy receptek mappát, és beleraktam a csirkés cukkínis egytál receptjét. Várjuk a többiekét is! :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

Hát lányok ha ezt most elmesélem azt mondjátok hogy ilyen nincs.Fennt vagyok az iwiw-en kiirtam az üzenö falra a szomorú hirt miszerint és most szó szerint irom mit irtam::
Szeretett nagymamánk eltávozott közülünk..... A sok nagyon okos ember felhivta az anyosomat értitek az anyosomat hogy tényleg meghalt-e. Miotta a nagymamám az anyosom. Persze anyosom kikészült idegileg miután minden rokon és ismerös felhivta hogy él-e még. :oops: :twisted: :twisted:
Nagyon köszönöm az együtt érzést nagyon jól esik. :wink:
A nagyi nem volt nagyon öreg. Csak a papám két éve meghalt és utána kezdett el romlani az állapota. Az orvosok szerint nagyon hiányzott neki a papa.3éve ünnepeltük az 50-dik házassági évfordulojukat.
Sikerült mindent elintézni.
Most megint anyagias leszek :oops: nézzétek el nekem.
De a két legnagyobb üzlet a világban a SZÜLETÉS és a HALÁL.
Egyszerüen felháboritó. :evil: :evil:
Pusz Rita

Kép
háfi

Hát lányok ha ezt most elmesélem azt mondjátok hogy ilyen nincs.Fennt vagyok az iwiw-en kiirtam az üzenö falra a szomorú hirt miszerint és most szó szerint irom mit irtam::
Szeretett nagymamánk eltávozott közülünk..... A sok nagyon okos ember felhivta az anyosomat értitek az anyosomat hogy tényleg meghalt-e. Miotta a nagymamám az anyosom. Persze anyosom kikészült idegileg miután minden rokon és ismerös felhivta hogy él-e még. :oops: :twisted: :twisted:
Nagyon köszönöm az együtt érzést nagyon jól esik. :wink:
A nagyi nem volt nagyon öreg. Csak a papám két éve meghalt és utána kezdett el romlani az állapota. Az orvosok szerint nagyon hiányzott neki a papa.3éve ünnepeltük az 50-dik házassági évfordulojukat.
Sikerült mindent elintézni.
Most megint anyagias leszek :oops: nézzétek el nekem.
De a két legnagyobb üzlet a világban a SZÜLETÉS és a HALÁL.
Egyszerüen felháboritó. :evil: :evil:
Pusz Rita

Kép
háfi

Bocsi a gép kicsit megzakant :oops:

Kép
háfi

sziasztok!
kicsit zsufik voltak a napok, nem jutottam géphez, igyekszem visszaolvasni :)

elif ez a pulcsi gyönyörű lett!

stelly ez a torta gyönyörű lett! ráadásul én imádom a gesztenyepürét, jóformán az egyetlen "süti", amit megeszek.
elküldöd nekem a receptet?
a férjem a hétvégén sütött diós-körtés sütit, hát az is remek volt, még én is ettem belőle :D
az én babám kb a 20. héttől csuklik, meg is kérdeztem a védőnőt, hogy ez lehetséges-e, mert mindkét gyereknél sokkal később éreztem csak.
a védőnő szerint teljesen normális.

andus nekem a Jézuska fog végre szárító gépet hozni.
most, hogy bejött a hideg, nem száradnak le olyan gyorsan a ruhák, mint ahogy kellene őket mosni, szóval óriási kupac elmaradásaim vannak.

háfi öszinte részvétem a nagymamád miatt! :(
az emberek néha egészen idióták tudnak lenni. szegény anyósod, azért ez elég kiborító lehetett... de nem is értem, hogy gondolják emberek, még ha félre is olvassák a soraidat, nekem eszembe sem jutna felhívni valakit, ha halálhírét vélem olvasni, hogy tényleg meghalt-e. ez nagyon morbid... :(

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok! Hú de el vagyok maradva!!! Telnek csak a napok, észre se veszem! Receptet felrakom még ma a közoldalra!!! Tegnap volt apa 31. szülinapja, sütöttem a tortát egész délelőtt...trüffelkrémes dobostorta lett, és őszinte leszek isteni! Még cukiban se ettem ily jót! Annak is felrakom a receptjét, nem nagy extra...ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki!!!!!!!! Képet rakok, annyira jó lett:
Kép
Kép
Mára meg is keménykedetett a hűtőben, és olyan mintha milka csoki lenne betöltve....

Megyek főzni! Ma csak nudli lezs, mert azt kértek a menőmanók... :)

A banános torta iszonyat jól hangzik!!! Most folyton enni fogunk csajok???? Na meg a hagymás törtkrumpli! Az kedvenc!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Nilabali: jó, hogy tettél fel te is képet, és várjuk a fincsi recepteket! Valami husisat írhatnál, az én éhenkórászom húst hússal enne. :lol:

Crocus: jó, hogy megcsináltad a mappát, most már lehet írni a finomságokat!

Háfi: ez tényleg morbid, egyetértek iricc-cel, hogy nekem sem jutna eszembe, hogy felhívjak valakit, és megkérdezzem, hogy tényleg meghalt-e. Olyan furcsák tudnak lenni az emberek ...

Stelly: látom már számolod a hátralévő napokat, nekem ahhoz még túl sok van :cry: Bár most utánaszámoltam, még 39 nap. Az már nem is olyan vészes :wink:

A babóca csuklását én még nem éreztem, hát az nagyon vicces lehet :D Amúgy már akkorákat rúg néha a törpe, hogy félek, hogy kiszakad az oldalam. :)

Ma ha minden igaz, megyünk a klinikára megnézni a szülőszobát. Hát kíváncsi vagyok ...

Zsufi

KépKép
zsufi74

Most nézem, hogy pont 100 nap van még hátra. Hű, hogy szalad az idő!!!

Verus: nem ér ilyen képeket feltenni, holnap megyek cukorterhelésre :?

Zsufi

KépKép
zsufi74

háfi: Fogadd őszinte részvétem! Azthiszem életemben először most valóban kimondhatom, hogy átérzem a bánatodat. :( Sajnálom, hogy nektek is át kell élni a babavárás közepén egy ilyen szörnyűséget. Most, hogy írtad az 50. házassági évfordulót megint elszorult a szívem, apukáméknak csak a 25. volt ugyanúgy éppen 3 éve. :(
A "születés és halál", hát igen... mi is megfogalmaztuk ugyanezt, elképesztő, illetve még egyet hozzátennék, az esküvő is...

Megkaptam én is a cukorterhelés eredményét, azthiszem ez az első eredmény ami egyértelműen és mellébeszélés, továbbeelmzés nélkül is jó lett. :) 5,2 ha jól emlékszem. Lehet tovább csokizgatni, tegnap úgyis kaptam egy nagy doboz fincsi bon-bont férjecskémtől. :)

Kép
Kép
elif

Sziaszok!

Verus az a torta tényleg szép,nagyon ügyes vagy.imádoma trüffelkrémet,leírnád,hogy hogyan kell csinálni?
Tettem fel egy húsos receptet a közös postafókra.Most megyek sétálok egyet,meret végre kisütött a nap és nem fúj a szél sem.Szép napot mindenkinek!

Kép
nilabali

Sziasztok!

Háfi: hát ez tényleg hihetetlen... milyen emberek vannak.... :?

Verus: ez a torta istenien néz ki.... Kérem a receptet...
Egyébként mindjárt nekilátok a kakaós csigának... Amióta szóba került csorog utána a nyálam... :lol: Úgyhogy ma megcsinálom, Apának is meglepi lesz... :D

Elif: gartula a jó cukor eredményhez! Lassan mindenki túl lesz rajta, és szerencsére jó eredményekkel... :D

nilabali: máris nézem a recepteket!!!

Nem is értem, de mostanában annyira tettre kész vagyok :lol: 8) !!!

Jaj, a legeslegfontosabbat meg majdnem elfelejtem...
Képzeljétek, megvan a babakocsi!!!! Anniyra örülök!!!!

http://www.graco.hu/hu_HU/product/7A91/GAS/

Ilyen, csak kék... ÉS még egyenlőre németországban üdül... de mire kell, ideér...
:lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok lányok!

Na, ma már egy kicsit jobban vagyok... kevésbé viszketnek a kiütések és tegnap óta nem is jöttek elő újak, a meglévők pedig halványulnak, úgyhogy talán lassan lecseng ez az egész. Közben tegnap meglett a vérvétel eredménye is, ami szerint a máj és epeműködésem teljesen rendben van, úgyhogy valószínüleg terhességi csalánkiütés, ami szerencsére a babát nem érinti, de ha pechem van, akkor a szülés után fog csak elmúlni... :? Most mindenesetre tovább csinálom a fehérjementes diétát és sok kalciumot iszok, de ezt nem kívánom senkinek. Elviselhetetlenül viszketett napokig, mintha kínoznának, még aludni sem tudtam...

Julcsi: 31-én lesz a szülinapom, pont Halloween este születtem... :)

Zümis: most én is éppen hímzős fázisban vagyok... A babának csinálok egy micimackós képet a szobájába. Kicsit lassan haladok vele, de amint kész lesz teszek fel róla képet... :)

KÍNZÁS!!! Én már két napja csak főtt krumplin élek és közben finomabbnál finomabb recepteket olvasok....

Panna
pandusika

Mindjárt megyek megnézni a recepteket, tegyetek csak fel jó sokat.
Én is alkotós kedvemben vagyok. :lol:

Amy, szupi a babakocsitok!

Verus, nagyon szép a torta! Ügyi vagy. :wink:

Szegény Háfi, én is tapasztaltam már, h vannak ilyen ... emberek. :?

El is felejtettem nektek mondani, h ma megyek cukorvizsgálatra. :)
Elif, nekem 5,1 lett. :lol: Szóval nekünk lehet nassizni. :P

Holnap megyek a barátnőmhöz babázni reggel. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Verus: nagggyon guszta a torta, bár kétlem, hogy annyira egyszerű lenne az elkészítése :), már csak a kinézetéből ítélve is.

Háfi: komolyan lehidalok ettől az iwiwes dologtól! :roll: Szerencsére nem vagyunk egyformák...

Amy: tök jó a babakocsi! Emlékszem mi az utolsó pillanatig nem tudtunk dönteni anno.

Pandusika: jó hír, hogy javul a kiütés.

Ricsi épp a netkábelt akarja kirángatni a falból.

Egy gyors kérdés azokhoz, akik gyeden vagy gyesen vannak: jól tudom, ha megszületik a tesó, akkor a szülés napjával le kell mondani az éppen folyósított ellátásról (esetemben gyedről) és igényelni a tgyást?

Kangu: nálatok hány hónap korkülönbség van pontosan a lányok között? Luca szobatiszta már?

Még egy dolog jutott eszembe: bocsi, ha korábban már volt róla szó, a szüléshez el ne felejtsetek beszerezni 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Én múlt héten írtam az anyakönyvi hivatalnak, illetékmentesen postázzák.
yve

[quote="yve"]
írta:
yveEgy gyors kérdés azokhoz, akik gyeden vagy gyesen vannak: jól tudom, ha megszületik a tesó, akkor a szülés napjával le kell mondani az éppen folyósított ellátásról (esetemben gyedről) és igényelni a tgyást?

Még egy dolog jutott eszembe: bocsi, ha korábban már volt róla szó, a szüléshez el ne felejtsetek beszerezni 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Én múlt héten írtam az anyakönyvi hivatalnak, illetékmentesen postázzák.

Szia,
pont ebben vagyok benne :) a szülés napja előtti nap mondd le a gyedet és a szülés napjától legyél tgyáson :) A papírokat dátum nélkül készítsd ki, hogy apának már csak azokat kelljen beírni, és már mehet is velük a postára... :) Ha nagyon nyugodt akarsz lenni benne, akkor kérd ki mondjuk a kiírás előtti (mondjuk) 10. naptól a tgyást :)

Amy, a kocsi szuper!
Verus, ez a torta... :lol: egyszerű mi??? :shock: annyira ennék most belőle egy kicsit... :)

mindjárt folytatom :) Bogi kicsit nyűgös, ma kapta meg a 15 hós oltását a pneumoval együtt... :?

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Háfi, őszinte részvétem a nagyid miatt!
Hajni, sütőtökös halloween-jelmez :lol: :lol: :lol: :lol:
Panna, kitartást a kiütésekhez! Még "szerencse", hogy nem a károsabb kiütésed lett...

Na megyünk gyógyszertárba lázcsillapítóért, nehogy kelljen éjjel és pont most járt le a szavatossága annak a gyógyinak, amit még 1 éve írt fel a doki. (Bogesz még nem volt soha beteg se lázas).
Legyetek jók, sok-sok finom recit kérek a közösbe :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Yve, jó h mondtad, nekünk is el kell intézni a papírokat, h a kicsit
apa nevére vegyék... :roll:

Kép

Kép
gjéti

Jha, én is feltettem egy nagyon egyszerű süti receptet. A gyerekek imádják. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Köszi csajok! :) Végre nekem is visszajött a kedvem a sütéshez-főzéshez, gyakorlatilag 3 hónapja csak elsunnyogom ezt a dolgot, de majd mostantól... :wink: Most brokkolikrémleves lesz és kétféle csirkemell asszem, mert én barackosat ennék, de párom azt nemhiszem, hogy egyáltalán megkóstolná, túl messze van a török ízvilágtól...

Nem is írtam, hogy mi is kirándultunk ám a hétvégén és annyira jó volt, megfogadtuk, hogy ezentúl ebből rendszert csinálunk. Mohácson voltunk és Szigetváron :D, végigjárjuk a török-magyar történelmi helyeket, legutóbb Esztergomban voltunk, előtte meg Egerben. :)

Panna: örülök, hogy kicsit jobban vagy, csak így tovább!

Amy: szuper a kocsi!

Verus: a torta kész gyönyör, nagyon jól néz ki, nekem cukrászdában eladhatták volna jó sok pénzért az tutti... :)

Kép
Kép
elif

Yve: Tgyás valószínű, neked is kedvezőbb lesz mint a Gyed, mert kevesebb járulékot vonnak belőle. Annyira nagy összegre viszont ne számíts, mint az első gyereknél, mert valahogy úgy van, hogy a szülést megelőző év (2. év?) -ben kell ledolgozott napoknak lenniük. Ha nincs (Mivel gondolom Gyeden-Tgyáson voltál) a minimálbér 2X-esében van maximálva az összeg. :? Szóval valószínű, tényleg csak a járuléklevonások miatt lesz kicsivel több mint a Gyed. De te döntesz, mit, mikortól igényelsz, semmit sem "kell",a lényeg, hogy a 2-t együtt nem kaphatod. Ha később intézed (asszem 6 hónapon belül), visszamenőlegesen kérve az átállást, nem probléma, úgy fogják visszamenőlegesen a különbözetet is számfejteni. :)

A gyerekek között 18 hónap+10 nap különbség van. Nagyjából ennyi lesz a következő között is. A szobatisztaságot nem erőltettem a nagynál, 2,5 éves kora körül, most nyár elején vettem elő a bilit, és kb. 1 hónap alatt szobatiszta lett. Éjszakára még pelusa van biztos- ami biztos alapon (februárban lesz 3 éves). A kicsinél még elő sem vettem a témát (augusztusban volt 1 éves) . Minél később kezdi az ember, annál hamarabb sikerül. Úgy tervezem, majd nyáron próbálkozunk vele először.

Ami a papírok intézését illeti, mindenhez a baba Taj-száma kell. Tehát azt kell legelöször intézni. Alapból a kórház intézi, de annak kb 1 hónapos az átfutása. Érdemesebb a Teve utcában akár már a kórházi papírok-anykönyv birtokában rögtön kiállíttatni (apukának jó feladat)

Nekem nem kellett az előző gyereknél sem 300 napnál frissebb házassági, mert ugyanabban a kerületben szültem, ahol házasodtam. :D Házon belül elintézték.

Kép
kangu

Sziasztok!

Nem vagyok egy napig neten, és egy csomó mindenről lemaradok! :)
Tök jó volt a tegnapi napom, anyukámtól kaptunk bodykat és kis bébipólókat! :) És itt is aludt nálunk anyum!
Ma vásárolni voltunk, délután meg fodrászhoz mentem!
Megvan a cukorterheléses vizsgálat eredménye, jó (5,6 lett) a 120 perces! :lol:

Nagyon jó ötletnek tartom a külön receptgyújteményt! :lol:

Zsufi: Örülök, hogy jól telt a hétvégétek! :)

Nilabali: Köszönöm én is a kakaóscsiga receptet! :lol:

Yve: Csatlakozom Julcsihoz, tényleg nem a legkellemesebb a hólyagon való mocorgás, rugdosás, folyamatosan olyan érzésem van, mintha bepisilnék mindjárt, mint például ma is a bevásárlóközpont közepén! :)

Panna: Remélem hamarosan teljesen rendbe jössz! :)
Hogy-hogy este csinálják a cukros vizsgálatot? :shock:

Kangu: Gratulálok a cukoreredményhez, még ha magasabb is egy picit!

Háfi: Ez az eset az anyósoddal nagyon durva! :x

Ikverus: Nagyon guszta a torta! Tortát akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :lol:

Elif,Gjéti: Nektek is gratula a cukoreredményhez! :lol:

Amy: Nagyon jó a babakocsi! :D
zsu83

Sziasztok!

Jelentem a kakaós csiga elkészül, és isteni lett!!! :D :D :D

Már alig van belőle, Apának is ízlik... :shock: :lol: !!!

Jaj, én annyira nem értek ehhez a gyes, gyed megy tgyás dolgokhoz...
Valaki leírja nekem???
Panna: Jó hír, hogy javulsz!!! Csak így tovább!!!

Örülök, hogy tetszik nektek is a kocsi, remélem jó is lesz....
Az ára nagyon jó volt.... :wink: !!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Helló Csajok!

Ez a torta gyönyörű Verus!!! Kérjük a receptet! :lol:

Elif, Gjéti: Grautlálok a jó eredményekhez! Lehet tortát sütni. :) Elif, ez a kirándulós ötlet szerintem szuper.

Zsu: Kérünk képet a ruhákról .:)

Háfi: A történeted nagyon szomorú és tényleg bosszantó. Igazán fájdalmass, hogy Neked is pont most kell ilyen nagy veszteséggel szembesülnöd. :cry:

Amy: Gratula a babakocsihoz, igazán szupernek látszik!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?