Mvica, levél ment. Amúgy, szerintem nem minősülne reklámnak, csak itt nagyon off.
Puszikák!
Yoan
2004.01.25 16:37
) az az "elfogadott" álláspont, hogy egy baba gömbölyű, jókedvű, barátságos. És ha egy baba nem elég gombóc, vagy kicsit sírós, akkor már jön a "biztos éhes, nem vizes a tejed, kap eleget enni?" szöveg. Sajnos!
Az én babám nem sírós, csak kicsit vékonykább az "átlagnál". De így is sokszor megkapom ezeket.

Még a védőnő is ilyen felfogásban áll a gyerekhez.
Pedig nem éheztetem, és nem is éhes az tuti! Nos, most jól kiírtam magamból a mérgemet, kicsit meg is nyugodtam. 2004.01.25 21:44
2004.01.26 10:10
Kell az néha...
Afonya, Zulu, emlékeztek?
Nekem nem okoz különösebb gondot egyelőre, nem kell a mosással-szárítással-fésülködéssel külön vesződni, biztosan nem lesz tetves, szóval ennek is megvan a maga előnye. De addig is meg kell nyírnom lassan (életében először), mert az a pár szál lassan a szemébe lóg
2004.01.26 19:49
De akkor majdnem egy kilot hizott egy honap alatt?! Rekam ilyet ujszulottkent is alig produkalt
Van ket levagott copfunk, még egyeves korbol, azt esetleg felajanlhatom
Ez sem jo am, minden furdes utan hajszaritas.. meg havonta jarunk fodraszhoz, mert Reka erzekeny boru es a hosszu hajnal mindig beizzad a nyaka es a bore csunya lesz. Kopasz ugyse marad a gyerkoc
2004.01.27 09:18
2004.01.30 21:02
2004.01.31 13:30
Viszont a súlytipp tetszik, mert eszerint Cicó egyévesen 8.5kg volt, nem 8.3
2004.02.03 15:29
2004.02.04 18:33

450g hízás 3 hét alatt!!!
És csak dícsérték, hogy milyen szép, milyen mosolygós! 2004.02.08 07:02
), sot, meg bovult is
. Csak atfutottam, ezert meg nem tudok erdemben hozzaszolni. 2004.02.08 20:07

2004.02.09 10:45
De ugye mondtam, hogy nem egyenletesen híznak??? (Vagy nem mondtam?)
És mitől fogyott volna Mesi? Nem volt beteg, ugye? Gondolod, hogy fogyókúrát tart??? Na ugye.
Az előbb hoztam neki innivalót, és nem bírta kivárni, elindult utánam a konyhába, persze pár lépés után térdrerogyott, de akkor is, látni, hogy a lányom jön ki az ajtón...
2004.02.15 15:56
2004.02.15 16:57
2004.02.25 12:52
Elo kellett kotornom a frigobol a fagyasztott kaprot, megmutatni es onnantol kezdve oke volt minden. 2004.03.03 23:38
2004.03.04 20:14
2004.03.05 10:03
(még a sütőtököt is, de azt most már úgy se) Teljes kiőrlésű magvak? Zabkorpa? Pl. joghurtban? Müzli? Savanyított tejtermék megy? Husit mennyit eszik? Mert át lehet strukturálni, ha sok husi megy, és megy savanyított tejtermék, akkor pl. egy időre el lehet hagyni a sajtot (már ha azt eszik), mert az is fog. Valaki innen írta nekem mélben, hogy a leánya szereti a kölest szilvalekvárral. Ha nincs más, akkor kompót, akár lekvár, stb. És nálunk se olyan őrülten megy a főzi, ill. a gyümi, viszont a paradicsomot nyersen imádja ("paa, paa!"), és - a hagymafélékért totálisan odavan. Éppen gondolkodom rajta, hogy veszek neki snidlinget, csak eddig nem jutottam el odáig, mert elenné előlem a lilahagymát, és már le se lehet szerelni. Azt hiszem, ha jön a tavasz, én próbálkozom majd retekkel (nemtom, tán reszelve), meg majd zsenge zöldpaprikával is - elvégre a kölköm csípi a csípőset
Esztinek hány foga van? Cicó már növesztett pár őrlőt, úgyhogy már hivatalosan is rághat - de gyakran nem hajlandó.
, akkor mehet frissen facsart gyümilé, rostokkal, ha hajlandó, vagy végső esetben babalé. Illetve nekünk ajánlották az üveges biogyümölcsleveket ill. zöldségleveket, az rostos is, de nem túlzottan érződik benne (persze őrült drágák). Csak sajna Cicó egyetlen féléből hajlandó meginni heti egy decit
2004.03.06 04:36
Husundor valtozatlan, zoldseg meg pepesitve csak-csak, gyumi az meg aranylag megy. Egyszerre 4 orlo (vagy milyen- hatul vannak) foga jon, szerintem amiatt megy a kajabojkott.
2004.03.07 22:34
bár a tányérokkal kapcsolatban eddig még nem volt különösebb ellenvetése.
Én is őszülök...
2004.03.07 23:49
!(na jó, ruhástul, a mi mérlegünkön) Kezdünk áttérni a 80-as ruhákra is, még jó a 74, de már nem lefeg rajta a nyolcvanas sem. Szerintem nagyon jól néz ki, ruhában látszik csak vékonynak, pucéran olyan kis formás
. Étvágya a régi, ma pl. egész nap evett, csak tudnám, hova tűnik az a sok kaja. Néha még előtör a felszívódásizavar-parám, bár doktornénink már körberöhögött néhányszor
.
.
2004.03.08 11:27
Nálunk két hónapos ismerős baba lába már nagyobb, mint Cicóé
Egyébként Anna egyáltalána nem látszik vékonynak ruhában sem, láttam a profilban!
Majd ha kinőnek a fogak, lesz rágcsa is. Cicó egyszerre növesztett ki 4 őrlőt, egy hét alatt (azóta megint nem alszunk rendesen), lehet, hogy Esztinek is jönnek hamar. A tejpép nálunk egyébként úgy megy csak, ha olyan, mint a beton. Egy zacskó kb. két kajolás...
2004.03.08 14:30
2004.03.08 15:35
. Igen, szerintem is helyes kis gombóc a csaj, mindig is ilyen volt
.
.
Úgy megnézném!
Sajnos tanácsom nincs, mindkét gyerekem extrém mód táplálkozik
. 2004.03.09 11:03
Amúgy egy békebeli halványzöld flanellpongyi, macikkal meg zebrákkal. És van gallérja is, kék paszpóllal
)
. A mennyiség változó, az átlag egy kicsi fél szelet kenyér két szelet felvágottal, egy fél paradicsommal. Sajtból ezzel ellentétben újabban bármennyit meg tud enni. Ha túrókrém van, jobb napokon kb. egy deci, joghurt szintén. Délelőtt reggeli maradék joghurt vagy túrókrém, ennek hiányában pár falat gyümi. Déltájban cici, ezen elalvás. Ebéd kb. 2dl főzi (nem jó kifejezés a deci, mert kizárólag szilárd betonformában kedveli) vagy tészta zöldségszósszal (ami lényegében szintén főzi, csak nem olyan uncsi formában) valami husi külön hozzá, egy kisebb halfilé vagy egy kisebb szelet hús. Ha kevesebbet eszik, pl. amikor marékkal eszi az egész borsót, akkor még egy kisebb héjában főtt krumplit vagy valami üveges gyümiből egy decit benyom utána. Vízivás. Délután cici, ill.(ha nem volt tízórai, vagy ha zabás napja van, akkor azzal együtt is) gyümi, de valami tömősebb, pl. banán. Este virsli kenyérfélével vagy héjában főtt krumplival, vagy sajtos szendvics akár felvágottal is, paradicsom, snidling
, ami éppen akad, vagy tejpép, vagy guba (kifli vaníliás tejbe áztatva, sütőben átsütve). Este nem hajlandó főzit enni. Van, hogy napokig nincs kenyérféle, nem eszik belőle, aztán jöhet ezerrel. Ja, néha eszik rántottát is, egész zsírtalanul. Mennyiség kicsit több, mint a reggelinél, ill. tejpép akár 3dl is. Virsli egy vagy kér darab, mikor milyen kedve van. Ha nem eszik hozzá kenyérfélét/krumplit, akkor még begyűr egy banánt utána. Paradicsom este bármennyi
Elalváshoz cici. Éjjel még több alkalommal pár korty visszaalváshoz, vagy ugyanezen célból vízivás újabban. Nagy kedvencei a krumplipüré és a hal.
Esetleg bujkál benne valami...
Csak jönnének már...elepedek egy kis zöldhagymáért
2004.03.09 15:53
2004.03.09 17:09
2004.03.09 17:37
.
. Nem tudom, miért kevés a kicsid súlya, 5 hósan már túlvan a duplázáson. Az, hogy stagnál a súly, vagy csak keveset szed fel, teljesen normális az Ő korában. Nyugodtan megvárhatod a féléves kor a hozzátáplálással, ha visszaolvasol, látni fogod, hogy egyik ropi sem kezdett rohamos hízásba a hozzátáplálástól
. Sőt, én csajom abban a hónapban egy milligrammot sem hízott. Nálunk egyetlen kaja sem hozott nagyobb gyarapodást, főzögethettem a rizstejes gabonakásákat (védnéni tejpépet mondott, de tejes cuccot nem akartam még), a súlyán nem látszott.
.
2004.03.09 22:42
2004.03.09 22:52
2004.03.09 23:15
.
.
), a másik meg levegőn él. Ugyanazon asztalnál, egyforma étkészlettel, egyforma anyai odafigyeléssel, ugyanazt a kaját stb. eszik/nem eszik.
. Ne stresszelj, teljesen jó súlya van a srácnak! Tartsad csak bátran anyatejen
.
)
2004.03.10 07:48
/, nekem is van egy 20 honapos, 10 kilo alatti ropilanyom
Szepen fejlodik minden masban. Gyerekdokink szerint sulyban is normalis, ilyen fajta, oruljek neki, nem fenyegeti a csecsemokori koverseg ill. gyerekkori elhizas
.
De nem beteges es orokmozgo, ez a lenyeg.
Bar abban biztos vagyok, hogy a hozzataplalasban semmit nem rontottam el, 2004.03.15 21:23
2004.03.17 17:17

Megmondom őszintén erre nem számítottam, mert már nem tűnik fel, hogy ilyen sokat hízik. Ja, és csak kétszer eszik egy nap szilárdat(150-200ml/evés), a többi szopi.
2004.03.17 22:52
2004.03.18 09:22
2004.03.18 12:25
.
kétszer kap szilárdat és a többi BEBA2+ mert sajna már nincs több tejecske
a növekedés üteme valóban más és két egyforma gyerek sincs ...nálunk mindhárom fiacskám teljesen más...a nagy 9.hónaposan 8300grvolt a középső9450volt és a kicsi meg ennyi és hónapról hónapra teljesen mások a dekák és kilók.)
jó hamizást a babáknak üdv.vera2004.03.21 21:35
Már megbeszéltük vele, hogy kivisszük a kertbe babkarónak... Már ha eláll a hasmenése. 2004.03.22 15:09
2004.03.22 16:53
), akkor a sorstársak között megvígasztalódjunk
. 
2004.03.22 17:09
/ egyenletes fejlodese is szepen latszott.
2004.03.23 13:23
Vica nem szokott lekezelőket, letámadókat írni, ha van időd egy kicsit feljebb olvasgatni, nyiffantották őt is rendesen Imi súlya miatt, amíg el nem kezdett cicisedni a kölök
Szóval nem megsértőd
Csakugyan sok marhaságot hall az ember, ezek nagy részét olyan anyukáktól, akik azt hiszik, versenylovat nevelnek (majdnem mást írtam, de a babák védelmében visszafogtam magamat), de a dokik is rendesen hozzá tudnak tenni.
Nemtom, mit akartam most ebből kihozni...talán, hogy Cicó ropisága mellett a makkegészségessége, amiről őt leginkább megjegyzik???

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|