A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Ezt a babaszoba.hu oldalán találtam, elég jól leírta szerintem milyen érzés amikor itt az idő :)

"Lassan elérkezik az ideje, hogy megkülönböztesd az álösszehúzódásokat a valódi kontrakcióktól. Az alapvető különbség - noha a méh gyakorló mozgásai is fájdalmasak és intenzívek -, hogy ezek nem jelentkeznek rendszeresen, és ha sétálsz egyet, megszűnnek. A szülés megindulásának egyértelmű jele, hogy az összehúzódások a méh felső részéből indulnak, végighaladnak az alhasi tájékon és a lágyékban érnek véget, valamint fontos, hogy a helyzet- és helyváltoztatás nem csillapítja őket. A gyakori, lazább székletürítés, a nyákdugó leválása, az étvágy növekedése, a testsúly kismértékű csökkenése mind a közelgő szülésmegindulást jelzik. Ne ijedj meg, ha hirtelen heves takarítási vagy főzési láz törne ki rajtad: ez a "fészekrakó ösztön" gyakori megnyilvánulásai közé tartozik, ami szintén arról tájékoztat, hogy a baba hamarosan útjára indul a külvilág felé. Ha változás állna be a hüvelyi váladék mennyiségében vagy minőségében, mindenképp értesítsd az orvosodat, mert lehet, hogy a magzatvíz kezd szivárogni."

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Csak bekukkantottam és szólok, h nem, semmi nem történik velem, szülni meg főleg nem megyek még.
Ma letudtam az uccsó szülésfelkészítőt, el akartam menni megvenni a pelusokat, de nem jött meg a fizunk, így hazajöttem. Na meg annyira álmos vagyok egész nap, nemtom mi van velem, mert napok óta ma aludtam a legnormálisabban végre...igaz aztán daddy felébresztett telefonon, és nem aludtam vissza, pedig most kellett volna végre jól kialudnom magam, amikor végre tudtam. Na mind1, hátha majd most sikerül. Kicsit be is vagyok ma fordulva, gondolom ez már ilyen fel-le hullámvölgy lesz végig...

Na majd ha összeszedtem magam, jövök bővebben, csak most tényleg annyira fáradt vagyok, h nehéz felfogni amiket írtok, és ezen meg felidegesítem magam...nem vagyok normális. :)

Mindenkinek kitartás, aki már nehezen bírja, a többieknek pedig kívánom, hogy még maradjanak a babyk addig, amíg kell!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

sclara:Azt hittem,hogy fogadtál szülésznőt sorry :oops: :D Mert,hogy írtad,hogy ha a kórházban járunk őt keressük.És te hogy vagy?

Sensi:Kitartás!!Szurkolok,hogy a kiscsaj lassan elinduljon kifelé :) Pihenj sokat!!Nálam is ilyenek vannak hol jó kedvem van hol rossz :cry:

Eszter:Örülök,hogy végre van hír Écikéékről már nagyon aggódtam értük.De akkor hál istennek minden rendben van velük ennek nagyon örülök :D Sajnálom a műtétjét,de legalább időben kiderűlt.Légyszi mond meg neki,hogy jobbulást kívánok neki!!!Köszönöm szépen!És te,hogy vagy?Azért pihensz is?

Kép
Kép
reni_24

Haliho!

Én is megvagyok még, bár nálam ez nem meglepő, hisz nekem még van időm. Továbbra is magam elé engedek (egyenlőre!) bárkit...

A házunk lassan kezd emberi formát ölteni, hétvége óta van melegvíz, és a fűtést is próbaüzembe raktuk, de azt még szakemberrel meg akarom vizsgáltatni, hogy minden okés-e... Közben folyamatosan cuccolunk át, így egész nap emeletről fel-le mászkálok, lekopogom, de egyenlóre úgy tűnik ez rám nincs hatással :D

Én is csatlakoznék a mindentfelzabálók díszes társaságához, de ami érdekes, hogy annyit eszem, hogy már magam is elszörnyedek, és mégse hízom. hmmm hova is lesz ez a sok kaja?! Babókánk tuti lekváros szájzuggal jön majd világra :wink:

Eszter, majd beírod a tábliba, hogy egyenlőre úgy néz ki megvannak a neveink: ha lány lesz Natasa, ha fiú akkor Loránd v. Lóránt (ez utóbbinál komoly harcok folynak :))

Écikének jobbulást, és nagyon drukkolok, hogy most már minden rendben legyen és mihamarabb otthon lehessenek mindannyian!!!

Szép napot mindenkinek, remélem valaki aki már szülni akar ma meglep minket egy babával (vagy kettővel)

Pipal

Kép
pipal

Jó reggelt lányok!!!

örülök hogy écikéröl van hir.Sajnálom a mütétet de Reninek igaza van igy legalább hamar kiderült.sok erőt kivánok nekik és remélem minnél hamarabb hazajöhetnek majd.már biztos nagyon sokat nőtt a kis drága.

Mi jol vagyunk csak mostanába begörcsöl a combom :roll: nektek is szokott?mától már nem szedem a magnéziumot.
Mindenki vigyázzon magára és szép napot!!!!

000kata

Sziasztok!

Écike, jobbulást neked!!!! Eszter, köszi a híreket!

Akira, én meg itt örömködöm, hogy végre a hirtelen feljött 2 kg végre megindult lefelé..... Jaj, nem is tudom. Várom is meg nem is ezt a szülés dolgot. Lacikát már nagyon várom, de tegnap is görcsölt a hátam és kiakadtam, hogy ha ez így fáj, akkor a szülést hogy fogom kibírni? :cry: Gyenge vagyok, mi? Ez van......

Tegnap annyira lent vot a feje a drágámnak(persze mocorgott is), hogy este 10-től 11-ig 10-15 percenként szaladtam pisilni. Mondtam is reggel, hogy BILIT AKAROK!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Még jó, hogy közel a wc...

Pipal, jó, hogy így álltok. Nekünk a fűtés csak mikuláskor jön meg.
:evil: Pedig már félig meddig be vagyunk bútorozva is....

Nem rakunk fel lassan utoljára pocis képeket?

Kép
Kép
gabi82

Kata, nekem is szokott, de csak ilyen piciket egy-egy pillanatra, sőt a fenekem is, pl menet közben, viccesen nezhetek ki, ahogy egy pillanatra megakadok járás közben. De szerintem ez normális, csak azon izgulok, hogy szülés közben nehogy begörcsöljön valami izmom, pedig erre sztem van esély. De lagalább tudom, mennyire izmos is vagyok :D :D

Gabi, hát azért ha eljönnél körülnézni, látnád, hogy elég nagy a káosz nálunk... De most nagyon örülök, mert a férjem intézkedett és csütörtökön jön a gázszerelő fűtésellenőrzésre és a második szobának a kifestéséről is lemondott és kihívott egy festőt, aki meg már hétvégén jön is. Így már nem is hangzik olyan rosszul...

Na folytatom a pakolást!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Écike:
sajnálom a műtétet, és sok-sok erőt küldök a felépüléshez. Olyan kitartó csajszi vagy, hogy nem jelenthet gondot ;-) Zolika is szépen cseperedik, remélem hamarosan hazahozhatjátok!

Reni:
majd írd meg mi volt az NST-n!

Akíra:
én alig aludtam az éjjel, annyira fájt a derekam, és egész éjszaka forgolódtam, ami elég sok erőt vesz igénybe a nagy pocak miatt ;-) Lehet ma szülünk? :) Hogy érzed magad?

Pipal: nem tudod a kórházi ágyak milyenek a Szt. Imrében? Úgyértem van rács az oldalán, hogy esetleg együtt aludhassunk a babával? Az a bevásárlókocsi nekem nem olyan szimpi, habár tudom, hogy praktikus...

Kata:
nekem a lábam görcsölget, szerintem normális. Főleg ha már abbahagytad a magnéziumot.

Rólunk: este óta iszonyatosan fáj a derekam, aludni sem nagyon tudtam. És hiperérzékeny lettem: estére áthívtam a tesóimat és a szüleimet, csináltunk palacsintát, meg kártyáztunk. De anyukám nagyon fáradt volt, és hamar elmentek. Erre én meg nekiálltam sírni, hogy pont most kell ilyen hamar elmenniük... A férjem alig bírt megvígasztalni :roll: Azért már várom a végét....

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

A magnéziumot, abbahagytam. Nem, mintha rendszeresen szedtem volna. Az orvos biztonság kedvéért felírt 100 db-ot. Lehet életem végéig elég lesz.

Ma vérvételen voltam, vérképet, vizeletet, rh -t néztek. Hasonló problémám van mint Verának. A rh - vagyok és ellenanyagra pozítív lett a tesztem, ez azt jelenti, hogy csak keresett vért kaphatok, ha szükség lenne rá. Kendra valószinű Rh + os lesz.

Du. megyek uh-ra, remélem meg tudják saccolni, hogy kb. mekkora bentike. Szerintem a tesojához hasonlóan 4 kilo körül fog megszületni, mert a mérések a hetekhez viszonyítva fej-fej mellett haladnak. :lol:

Ma méretkeztem, eddig összesen 6 kg-ot sikerült híznom.

Naysa
naysa

Écike
Jobbulást nektek! Zolika már nagyon nagy baba!!! Várunk képeket is róla!

Naysa
Magnéziumot én is abbahagytam, mert itt azt javasoltátok. Nem akarom mesterséges indítással szülni Fannit.
Én is most megyek még ellenanyagra, mert van a családban variáns vércsoportú így nekem is van esélyem, hogy +ból átváltok egyszer-egyszer -ba.

Sonny
Elég macerás ez a derékfájás, nekem is szokott és akkor elég feszült is leszek hamar. csak az alvás segít rajta.

Gabi
Szerintem a szülésnél hihetetlen erőnk lesz valahonnan és mjinden fájdalmat kibírunk, mert tudjuk miért van. Én csak arra gondolok, hogy a több napig tartó kegyetlen fülfájáshoz képest semmi lesz a szülési fájdalom. ha már volt ilyened tudod miről beszélek, nagyon kegyetlen.

Jól megszivattam magamat! :evil: Nincs időpont se itt nálunk se pesten uh-ra erre a hétre, így felhívtam egy magánt és mondtam neki, hogy tényleg csak a paraméterek miatt akarok menni nem mozizni, így bevállalt holnapra. nagyon kedves volt én meg szerencsés.

ma kész lesz a padlónk, de persze a felületkezelése még nem. de nagyon mutatós már! A fűtést így valszeg jövő héten csinálják, meg a villanyszerelést is, már ami kimaradt. Lehet simán készen leszünk szülés előtt? Jó lenne! Szép álom! Mivel még a lépcsőnk sincs kész amin feljárhatnánk a lakásba :lol: .

Most jó hideg van! nem megy szülni senki?

Kép
Kép
nati80

Sonny, sajna nem tudom, mert csak terveztem a látogatást a kórházba, és az előadáson sem mondták (mármint azon a 2 darabon amin voltam)... Ismerősöm szült imrében 1hónapja és az ő fotóin csak a gurigatos volt, és mintha nem lenne rács az ágyon, de ki tudja... Esetleg fel lehet hívni őket, biztos megmondják.

Látom mindenki felújít, költözik... Ti nem izgultok, hogy kész lesztek-e? Én néha totál ideges leszek erre a gondolatra...

Pipal

Kép
pipal

Nem tudom mi van az én picurommal, de olyan sokat csuklik és néha már idegesít.
Főleg ha iccaka zendít neki.
naysa

Naysa: tényleg elég fura érzés, ha csuklik a baba. De ezzel is csak készül, engem mindig megnyugtat. Amúgy mit jelent, hogy sokat csuklik? Noel naponta 2x-3x szokott, és akár több percen át.

Pipal: a látogatásnál szerintem csak a szülőszobákat mutatják meg. De lehet, hogy én tévedek...

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Mi még egyben, de ma sikerült egy elég durva vizeletet produkálnom (fehérje, vörösvértest, hámsejt, baci), amitől már szinte meg sem lepődök... Este a szülésznő mégegyszer leellenőrzi, és ctg
Holnap jövök kicsit bővebben!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

hali!!

Mondtam már, hogy kb 1 hónapja a váladékminta eredménye pozitív steptot mutatott?Hát nagyon elkeseredtem, aztán imádkoztam és kértem a dokit ismételjük meg egy hét múlva.az negatív lett, de a biztonság kedvéért még levett egyet és ma hívtam, az is negatív.Úgy örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!

Színházjegyet vettem örömömben -ma jön haza a férjem- 5.-re.Vakmerő vagyok mi??? :roll:

Naysa,mi is csuklunk, szinte minden este sokszor 20 percig is akár...

Szokott nektek néha olyat csinálni a lábaival, mintha egy kismadár rebegtetné a szárnyát?Látszik is és érzem is , el nem tudom képzelni, ezt miért és hogyan produkálja :? De édes!

Minden elismerésem a felújítóké!Mi júliusban befejeztük!

Nati én sem gondolok a fájdalomra, szerintem ha beindulnak az események, megy majd magától minden.ha fáj, hát fáj,megéri!Bárcsak ott tartanék már!!!

Érezzétek jól magatokat!!
sclara

sclara: örülök,hogy jó lett az eredményed,ilyet mindenkinek néznek?nekem nem vettek le,most megyek csütörtökön majd rákérdezek.te hányadikára vagy kiirva?

000kata

Kata, szerintem nem nézik mindenhol, de ahogy Hangolka írta egyszer talán ez is fel van picit fújva.A 36 hét körül szokták nézni, de nem igazán tesznek a szűlésig semmit vele.Kérdezz rá, ha gondolod, de az ismerőseim nagy százaléka aki szűlt nem is hallott ilyenről és boldog egészséges gyerekeket hoztak a világra.
14-én töltöm a 40.hetet!!!!
sclara

Sziasztok!

Még mindenki egyben? azért ez valahol jó is nem akarnak a gyerkőcök idő előtt jönni!
Ma voltam dokinál azt mondta szépen behízta a helyét! Kérdezte mikor szeretnék szülni? Szerintetek amikor jön a baba remélem jövőhét szerdán! Már ki van nyílva a méhszájam meglátszik, hogy van a jósló fájásoknak eredménye is.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Dreiktától hoztam hírt:

Ma délelőtt 11 óra 17 perckor megszületett Molnár Bertalan!
Berci méretei: 2900 gramm, 56 centi, és hasonlít a bátyusra.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Honey,Derika!!!!!
GRATULÁLOK!!]
Sok tejcsit,nőjetek nagyra! :lol:

Kép
katica_75

Dreika! Nagy gratula Berci érkezéséhez! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok Nektek!!!! :D :D :D

Kép
Kép
katinka31

Dreika!

Gratulálok a TESÓHOZ!!!!!

(aki a tegnapi ctg-t végigaludta, aztán tessék, beelőz itt néhány babát!)

Ügyesek vagytok!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

De jó, hogy újabb baba született!!!! :lol:

Katica, hogy telnek a napjaitok otthon? Szívesen látnán újabb képeket is a szépséges Léna babáról. :)

Klarissza, akkor már Te is a célegyenesben vagy! 8) Én is annyit keményedek, remélem, nálam is nyílik azért a méhszáj. Hátha a doki holnap megnézi...

Sclara! Jó, hogy az ismételt eredmény is negatív lett!!! :D Ki fogod még bírni a színházi előadást egy helyben ülve? De jó Neked! Én itthon egy film megnézése közben is többször vándorolok a kanapé és a fotel között. :roll: Ja, és az a mozgás nálunk is szokott lenni, én is imádom. :D

Csuri, nekem most úgy sikerült a tökéletes vizeletminta, hogy itthonról vittem, lemosakodtam előtte és nagyon ügyeltem a középsugárra - ezt a doki javasolta és be is jött, előtte nekem is volt benne minden, aminek nem kéne. (Pedig a kezelésre kapott hüvelykúpot sem bírtam használni, csak két napig...)

Nati is min. napi 1-szer csuklik, akár több percen át. Lili nagyon szereti ilyenkor a pocakomra tenni a kezét. :)

Nati, nem is tudtam, hogy létezik ilyen variáns vércsoport. :shock: Akkor ezért nézik többször az ellenanyagot is, én meg mindig nevettem, hogy hogyan változna meg. :oops:

Naysa, ügyes vagy a 6 kilóval, én pont a dupláját szedtem fel, bár mindenki azt kérdezi, hogy hová, mert csak a pocakom nagy. Szerintem azért a fenekem is nőtt. :wink:

De jó volt Écikéékről is hallani. :D Jó, hogy túl van a műtéten és végre megszűntek a fájdalmak, kívánom, hogy minden rendben legyen! Remélem, azért Zolika is nemsokára hazamehet.

Pipal, Nati, Gabika, örülök, hogy azért szépen haladtok a felújítással. Meglátjátok, nemsokára elkészültök.

Nálam minden változatlan, szerintem a depi is csak azért kerül el, mert Lili itthon van velem (tegnap és ma nincs ovi) és nem hagy rá időt. Folyamatosan foglalkoztat, de egyébként is egyfolytában beszélnie kell, ha nem velem, akkor a babákkal, plüssökkel. :lol: Estére azért jól elfáradok tőle.

Ja, tegnap a férjem közölte, hogy nov. 1-én semmiképpen sem szülhetünk, inkább fel se keljek egész nap az ágyból. Na, ahogy magamat ismerem, tuti akkor születik meg Nati. :roll:

További szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Csajok segitsetek! ma kaptam egy levelet az Oep-töl hogy oktober 30al lejár a táppénzem,de miért és ilyenkor mivan?A legdurvább az egészben hogy julius ota vagyok táppénzen mint veszélyeztetett terhes de még egy kanyit sem kaptam,de megszüntetik.

000kata

Sziasztok!

Sclara:Én hétfőn voltam a kórházban és holnap megyek megint. A következő ctg pedig jöv. hétfőn lesz. Sajna elkerüljük egymást, de lehet a nagy napon fogunk találkozni :D Én is nagyon nagyon várom már, hogy ott tartsunk.

Écikének gyors felépülést,és mostmár tényleg gyors hazamenetelt kivánok Zolikával.

Dreika hatalmas gratula a kisfiadhoz.

Többiek hogy vagytok? Úgy irígykedem azokra akik ablakot pucolnak, rohangálnak le föl a lépcsőn. Nem tudom már ki írta. Nekem is lenne dolgom, de mindig halogatom.
Előjött vasárnap a depi is, de elmúlt hála az égnek. Kicsit nyűgös voltam.

Katinka:Nálunk is csak a nov.1. tiltott nap.Minden nap megbeszélem Dórival. Remélem hallgat rám.
Vendég

Sziasztok,
adok egy életjelet magamról :D , megvagyunk, jól vagyunk, nagyon köszönjük a gratulákat! Az én hibám, hogy az adatok a táblázatban nem pontosak, mert szinte oda sem tudtam figyelni, mikor mondták, hanem csak sírtam...Simonka elsőként, 3270, 50 centi, Róza 3370, 51 cetni. Minden simán és jól ment, itthon is szerencsére minden jól alakul, nagyon boldogok vagyunk! Szila, kösz, h továbbítottad a jó hírt!
eszter

KépKép
KépKép
kornéliusz

Kornéliusz: örülök hogy jol vagyto és hogy minden rendben.Hogy telnek a napok,éjszakák.Kapunk majd képeket.

000kata

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide:
én 2007 november 20.-án szültem, a 38. héten pontosan...vezettem naplót, melyik nap mi történt nagyjából és nem figyeltem a jelekre.

November 18.: egész nap mostam, vasaltam a kislányom ruhácskáit, beágyaztuk a kiságyat, baldachin, rácsvédő stb, összekészítettem a baba hazamenős ruháját a férjemnek.

november 19.: nagybevásároltunk a Tescoban, hogy ha megszülök, legyen mivel megkínálni a vendégeket, este rájöttem, rossz a kórházas csomagom, újra átpakoltuk, 1 batyuból lett kettő, vagyis egy csomag a szülésre, egy pedig a gyerekágyra, este pedig még megvágtam 5 anyagot (tv-s vagyok) a stúdiónkban, hogy még meg legyen ez is.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs hajnali fél 3-kor elfolyt a magzatvizem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a szülést inkább nem részletezem..:(

De a lényeg, mindenki figyeljen a jelekre...

A szülés: készüljetek fel inkább a legrosszabbakra és akkor maximum kellemes csalódás fog érni.

Én minden borzadályt kibírtam, pedig...rosszul tűröm a fájdalmat.

Ötlet: fájás közben számoljatok amikor beszívjátok a levegőt 5-ig, lassan, majd 5-ig amikor kifújjátok lassan...és erre fogtok koncentrálni, nem a fájásra...

Hát mit is írhatnék még, HAJRÁ Anyukák!!!!!!!!!!!!!!!!!

Könnyű szülést, gyönyörű és egészséges babákat és csodaszép Új életet kívánok szívből mindenkinek..mert ez tényleg egy új élet!!!!!!!!

Kép
dytt

dytt: köszönjük szépen :lol:

000kata

Beagle :)
Én írtam, hogy ablakot pucoltam, és rohangálok le-fel a lépcsőn...(na, azért ez erős túlzás, inkább felvonszolom magam.... :lol: )
És mégis semmi eredménye.....tegnap is tök jó lett az nst-m, holnap megint mehetek......

Dreika!
Gratulálok a bébihez!!

Kornéliusz!
Hogy bírod a 3 picivel??? csodálom az erődet, optimizmusodat! Nekem már nagyobbak (8 és 5 évesek) de így is parázok, hogy lesz, mint lesz..... :roll:
Képeket kérünk az ikrekről!!!!!! :) :)

Dytt!
Köszi az infót, de miért volt olyan borzalmas??? Volt valami komplikáció?? Ne ijeszd el itt az első szülőket.......Jó jó, fáj a szülés, nekem is fájt mindkettő, mégis nagyon szép élmény nekem az előző kettő, azt a szót, hogy borzalmas, nem is használnám rá.....

Lányok! Ti nem viszkettek???????? Én mindenhol csak vakarózom, nem csak a hasam, a lábam, karom, hátam, cicim, mindenem! :shock: Épp itt a bn-en olvastam, hogy a viszketés is a szülés közeledtét jelzi, na meg az állandó éhségérzet......nálam ez is megvan....ma még csak egész nap eszegettem, délután almás-diós kalácsot is sütöttem!

Judit???

D.

Kép

Kép
ditta76

Dreika! Gratulálok a kisfiad érkezéséhez!

Katinka
Igen van ilyen vércsoport is, de iszinyat ritkaságnak számít. Mikor tesómnak volt vérvizsgálata meg is ismételték mert azt hitték rossz, de utána egy genetikus mondta, hogy ez nem elbaszás volt, hanem létezik egy ilyen variáns vércsoport. Náluk csak arra kell nagyon ügyelni, hogy ha vért kell kapniuk, akkor mindig az éppen aktuális szerint kell adni, ha jól értettem.

Ditta
Viszketés, hát igen ha emlékszel Bejci is vakarózott sokat.

Beagle
Én is pucoltam ablakokat és takarítottam a készülő lakást, de nem azért még hogy szüljek. Én inkább még bent tartanám a kislányt 2-3 hétig is akár csak már fel tudjunk költözni.

Ma megint egy jó pocsék napom volt. Szerintem mindenkinek beszóltam ma valamit, persze nem szándékosan. De indul megint a pánik, hogy soha nem lesz ez a nyamvadt lakás kész. Pánikolok, mert pénzünk sincs elég, hogy mindent kifizessünk és közben még szeretném levetetni a köldökvért is, de hogy honnan szerezzük meg rá a zsét azt nem tudom. Majd holnap beszélek anyumékkal, talán tudnak kölcsönözni, de most ők sem állnak valami fényesen.
Amin ma lehidaltam, hogy a padlónkra a felületkezelés (pác, lakk, alapozó) 100e lesz, na tényleg már csak ez kellett nekünk. Bár tény hogy ennyire számítottunk, de mikor nulla van a számlán akkor ez marha sok. na nem is panaszkodok, mert lesz egy gyönyörű lakásunk csak mikor, az a kérdés.
Holnap intézem a konyhagépekhez a hitelt és remélem meg is kapom, mert különben nem fogunk főzni, se kaját hűteni, de még mikrózni sem.
Egyébként halad a munka, csak valami miatt ma csudasz@r kedvem van. Egy fél órája rá is zendítettem a szokásos bömbölésemre és egy kicsit meg is nyugodtam. Igaz csak rá kell néznem az új Mackó Úrra (amit párom hozott Fanninak) és máris jobb kedvem lesz. Mindjárt meg is ölelgetem.
Na tényleg eldugulok, nem akarom rontani a hangulatot!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat,gratulációkat!Ma jöttünk haza.Minden rendben van,Betti már el is kezdett hízni,picit besárgult,de már az is múlóban van.Nekem még mindíg eléggé fáj a hasam :( .Tejcsi van bőven,szopizás után még le tudtam fejni 20-20 ml-t.
Apa rakta fel a képeket,de majd én is teszek még fel,ha ma már nem is ,de valamelyik nap biztosan!
Ne haragudjatok,hogy most nem írok többet,kicsit összeszedem magam,és leírom mi is történt okt.24-én
Lányok!
Akik még nem szültek meg!nincs már sok hátra,és Ti is egy ilyen kis csoda anyukái lesztek!És olyan boldogok,mint mi! :P :P :P

Holnap,ha lesz időm,jövök!

Jó éjszakát

Honey

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Tényleg, Judit, mi a helyzet??? Úgy eltűntél...

Kép
Kép
katinka31

Katinka!
Megfogadtama a tanácsod, és most este, amikor a szülésznő is megnézte a vizeletem, nem talált benne semmit :shock: !!!
Köszi!
A méhszájam viszont 1-2 cm-re már nyitott, viszont még vaskos. Szombaton kell újra ctg-re mennem, ha addig nem lesz baba :)

Honey!
Jó, hogy már otthon vagytok! Várjuk a képeket, meg a történetet!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Honey: Olyan jó, hogy már otthon vagytok,és hogy beindult a tejcid. Hasad remélem hamar rendbe jön.

Kornéliusz:Örülök hogy ti is haza értetek és minden rendben. Tegyél majd fel képet légyszi :D

Nati: Én jövőhéten szívesen mennék szülni, akkor már a 39.héten lennénk.
Én is többet eszem mostanában, pedig a súlyom miatt nem lenne szabad. DE olvastam ilyenkor roham tempóban híznak a babák, tehát jogos az éhségérzet.

Judit tényleg nagyon eltűnt, de ha babázna biztos küldött volna smst valakinek.
Vendég

Honey: örülök,hogy már otthon vagytok.Olyaan jó neked. :lol: Várjuk a képekete.Reméljük hamar rendbe jön a pocid.Vigyázzatok magatokra

000kata

Megjött a rossz idő, hát ezért volt ilyen rossz hangulatom tegnap.

ma voltam uh-n, Fanni lányunk picike lesz, legalábbis az uh alapján, ahogy eddig kinéz.

BPD 85mm
súlybecslés 2431g
és teljesen megfelel a korának, vagyis 37 hetes.
Méhlepény 1 fokozatban érett, magzatvíz továbbra is több egy picit, de normális.
Szóval annyit mondtak, hogy a cukor ellenére nem lesz 4-5 kilós baba. Mondtam is, hogy szigorúan veszem a diétát.

Volt valakinek ilyen eredménye mostanában? csak az összehasonlítás miatt, bár tudom mindenkinél más és más és nem is kellene összevetni. Na majd mond rá valamit a doki a jövő héten. Kis mocorgósom megint aludt a vizsgálaton és mire hazaértem felébredt. De holnap biztos ébren lesz a ctg-n és megint mocorog majd ezerrel.

Honey
Jó hogy már otthon lehettek, kitartást kívánok, de biztos minden ok lesz. Hamar összeszoktok.

Kép
Kép
nati80

nati
nekem tegnap 4-es fokú volt és az áramlást is a doki elég sokáig nézte és csak hümmögve mondta hogy ez még rendben de nem ugrott fel a dobogása csak félig a papíron. Múlt héten totál tetőig ment.

harivera
Budapest XXI. kerület

Gratulálok a legujabb topikbabához!!! Sok boldogságot!
naysa

Tegnap megvolt az uh. Ezt írták a papíromra:
Jó szívműködés és magzatmozgás látható.
Magzat fekvése: II. koponyavégű fekvés
Lepénytapadás: Hátsó falon, köldökzsinorban a terhességi kornak megfelelő, norm. áramlás látható.

Értékek:
BPD: 92 mm
HC: 318 mm
FL: 71,8 mm
AC: 326 mm

Az interneten néztem az adatokat, de szerintem a mi kislányunk kicsit nagyocska. 36 hetes babának, nem?

Naysa
naysa

Naysa
Hol nézted a neten az adatokat? Én is kiváncsi lennék rá.

Kép
Kép
nati80

naysa

Itt néztem a méreteket, bár nem tudom mennyire jó és hiteles.
naysa

Sziasztok!

Először is Dreikának gratulálok, jó egészséget és sok tejcsit kívánok Nekik!

Kornéliusz, Honey!
Örülök, hogy már otthon vagytok és minden OK!

Bocs, hogy eltűntem vagyis hogy nem írtam, azért olvastalak ám Benneteket. Elég trutyi ez a hét, alig alszom, rossz a kedvem és pl. tegnap egész nap jósló fájásaim voltak és a medence csontom fájdogált. Gondolom ez a front lehet.
Meg olyan rosszul éreztem magam a bőrömben, szinte fájt a bőröm, akkor szokott ilyen lenni, mielőtt beteg leszek. Na, remélem, most már nem szedtem össze semmit.

Ti szoktatok álmodni?
Én most 2 napja azt álmodtam, hogy megszületett a kisbabám, de nem adták oda, csak kerestem-kerestem, de nem találtam. Nagyon rossz volt. A legszörnyűbb az volt benne, hogy amikor felébredtem, kimentem WC-re majd visszafeküdtem és megint elaludtam, folytatódott az egész. Gondolhatjátok reggelre milyen szinten voltam depis! :cry:
Már sokszor álmodtam, hogy a karomban van a Picikém, szoptatom vagy csak alszik mellettem, de az jó volt nagyon.
A szüléssel magával soha nem álmodom, ebből is látszik, mennyire nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz. Most is csak az volt álmomban, hogy kérdeztem a páromtól milyen volt, de ő nem akarta elárulni.
Kezdek bekattanni?? :shock:

A strepto szűrés neálunk nem tudom hogy van. 36 hetesen volt még egy kenetvétel, aminek jó lett az eredménye. ez lehetett az?

Naysa, Nati!
A méretekkel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy nálunk a BPD a 35 hetesen volt 91 mm és mi úgy 1,5 héttel vagyunk nagyobbak az átlagnál állítólag. Ezen mondjuk nem csodálkozom, mert én is 62 cm-rel és 4050 g-mal születtem és egészen 192 cm-ig nőttem és a párom sem kisdarab, szóval van honnan örökölnie. :D
A dokim mindig azt mondja, ne aggódjak, ki fog férni a baba, jó alkatom van a szüléshez, jó széles a medencém. Kíváncsi leszek. :shock:
Egyébként nem tudom, hol van a kisbabám, főleg ha tényleg olyan nagy lesz, mert a pocakom szerintem kicsi.
Majd pénteken kell menni a 38 hetes UH-ra és akkor majd többet tudok mondani.
Itt tudtok még utánanézni a méreteknek: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Judit!
Hogy vagy? Milyen a hangulatod?

Sensie!
Ti még egyben? Tarts ki, már a célegyenesban vagy! Remélem, jobb már a kedved picit!

Sonny!
Hogy van a derekad?

Azt hiszem, hogy mi jól vagyunk. A múlt heti aktívkodás után, ezen a héten Ádám elég visszafogott, inkább csak egyik oldalról a másikra pakolja a popsiját és kidugdossa, nagyon cuki. :D Ilyenkor elkezdem simogatni és még jobban kitolja! meg kell zabálni! :D

Az állandó evés az nálam is bejátszik és ráadásul folyton csokit akarok enni. :(
Próbálom visszafogni magam, így már 3 hete nem híztam. :) na, azért így is rengeteget híztam, 15 kg-t. Ehhez ha még hozzáadom, amit tavaly év végén felszedtem, mikor leszoktam a cigiről (7kg), akkor azért valószínűleg lesz mit letornáznom. :)

Bocsánat, hogy ennyit írtam. :oops:
Látszik, hogy a férjem sokat dolgozik mostanában, én meg egyedül vagyok, nincs kivel beszélnem. Ne haragudjatok, hogy Titeket találtalak meg a mondókámmal.
ja, képzeljétek a párom nov. 6-7-8-án elutazik (nov. 11-re vagyunk kiírva)! Igaz, hogy csak belföld, de 200 km! Teljes para, vagyok, hogy tuti abban a 3 napban fog megindulni Ádám kifelé. :shock:

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

DREIKA, sok boldogságot, egészséget, és tejcsit!!!!!!!!!!!

Csupa jó hírt kaptam ma!!!! Úgy néz ki lesz EDA!!!! Éljen. Ez már megnyugtat. Hajnalban elhagytam magamból némi fehér kocsonyás-zselés izét. Valószínűleg a nyákdugót. A szülésznőm azt mondta, hogy akkor kb. 1 héten belül meglesz a baba. Remélem nem 1-én. :) Én kivárnám a 7.-ét....

Ja és ma reggel majdnem összepisiltem magam a wc előtt, annyira kellett. Éppen csak ki nem csúszott :shock:

Kicsit most izgulok, de azért várom mi lesz. CTG jó lett. Fájás nincs. :)

Honey, jó lehet már otthon!!!!!!

Ditta, én is viszketek! Ilyenkor jó sok testápolót adok magamnak!!!

Kornéliusz, bizti tündériek az ikrek!!!

Ja, ahogy elnéztem ma csúcs volt a kórházba. Nemhiába jönnek-mennek a frontok!!!!

:D

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Dreika, gratulálok a kisbabádhoz, és minden jót nektek :)

Sclara: örülök, hogy másodjára neg. lett a strepto-d. Sajnos nekem pozitív, de örülök, hogy kiderült legalább. A madárszárny rebegtető érzést én is szoktam érezni, és tényleg nagyon különleges. Azt hallottam az egyik előadáson, hogy a magzatok rengeteg fajta mozgást tudnak produkálni, amit aztán később az új körülmények között már nem használnak.

Katinka: jó, hogy neked Lili személyében ilyen aranyos kis pajtásod van ;-)

Kornéliusz: ha van egy pici időd, várjuk a híreket, hogy milyen az élet Rózával és Simikével!

Honey: de jó nektek, hogy már otthon lehettek! Örülök, hogy sok a tejcid! Ja, és persze nagyon várjuk a szüléstörténetedet!

Ske: hát én is eléggé hülyeségeket szoktam álmodni. Legutóbb ami kikészített az az volt, hogy bementünk a kórházba és közölték velem, hogy akkor szülünk. A férjemmel örültünk, hogy eljött a nagy nap, mire a doki közölte, hogy akkor vár minket a műtőben. És meg sem indokolta miért kellene császármetszés... olyan félelmetes volt az egész... Szerintem ezek az álmok tényleg csak a félelmeinket vetítik ki, és mivel tényleg nagy esemény előtt állunk, nem is olyan különleges. Kár, hogy én nem álmodom többet azzal, hogy fogom vagy szopiztatom a babámat. Pedig már annyira várom! :-)

Képzeljétek hogy jártam ma: reggel a férjem ment dolgozni, én pedig elmentem vele autóval bevásárolni. Már bent voltam a boltban, amikor észrevettem, hogy se telefon, se lakáskulcs nincs nálam! Erre futás a munkahelyére (buszra fel, buszról le, rohanás az esőben), és mintha valami hülye film lett volna: épp kikanyarodtak előttem a munkahelyről (indultam máshová), és hiába rohantam és integettem, már nem látott meg. :D Nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek!!! Aztán szerencsére a kóddal be tudtam menni az irodába, ahonnan tudtam telefonálni, és így visszajött értem. Még az lett volna vicces, ha közben elfolyt volna a magzatvizem :) Úgyhogy röpke 3 óra alatt sikerült reggelit vennem :D

Judit
Kép
sonny

Ditta: Én is Hannával az utolsó napokban nagyon viszkedtem!Combom belső fele,vádlim,mindenem :shock: Lehet,hogy Te leszel a következő! :wink: :D

Dreika:NAGY GRATULA A KISFADHOZ!

Nati: Én múlt héten hétfőn voltam uh-on!Nálunk nagy lesz Szonja,mint a nővére!Adatok: BPD: 9,9 cm FL: 7,3 cm AC: 32 cm HC: 33 cm és így saccolták 3100 gr-nak!Hannának is ilyenkor majdnem ugyanezek voltak az adatai és 4100 gr-al 56 cm-el született! :D

Sensi: Gyanús vagy Te nekem!Csak nem megszültél :!: :?:

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!
Én is még egyben. Tegnapra én is megfáztam, miután a fiam is elkapta az apjától! Mi jön még?
Tegnapi nst-n megint 9-t kaptam, pénteken megyek újra.

Gabi!
Nekem már 2 hete kijött a nyákdugóm, azóta is folydogálok. Olyan nem jó érzés ez a folytonos nyákos izében tocsogni! Úgyhogy az 1 hét nem tuti! :)

A felújítással mi sem haladunk. Ma utazott Pestre a párom szőnyegért, így próbálok nyugton maradni, h.most ne induljon be semmi! Az nyugtat, h.a pici szobája van a legjobban készen!

Diétások: én most folyton bűnözök és így is jók a mért eredményeim. A fiamnál szigorúan betartottam a szabályokat, megvontam a finom falatokat. Pici is lett, amiért persze azért piszkáltak a kórházban. Most egy ducibb babára készülök!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

DreikaGRATULÁLOK!DE JÓ NEKED!

Nati
nálam 37 hetesen a BPD 9,5 volt,az FL 62mm.Az Fl -ahogy a ti adataitokat nézem elég rövid.Ez jelent valamit szerintetek?

Kata
, miért nem hívod fel az OEP-t?Én nem tudok segíteni, de annyisszr előfordúl, hogy hülyeségeket írnak.Múltkor láttam a hiradóban, hogy az Apeh egy 2 éves kisfiúnak küldött ki büntetésre felszólító levelet, mert nem adta le az adóbevallását :lol:
Katinka, lehet én leszek az attrakció a színházban :D .Majd helyezkedek valahogy!! :?

Beagle én 14-re vagyok kiírva, nagy a valószínűsége, hogy együtt nyomjuk, nem??

Ske ez a depressziós hangulat nálam is egyre erősebb.Minden idegesít, megbántok mindenkit aztán 5 perc múlva iszonyatos a lelkiismeretfurdalás! :( :( :(

Hangolka, mi az a 9 az NST-n? "Brunhilda" nővér nekem semmiféle számadattalnem jött :?

Sonny, !te szegény!Ne aggódj, én mindent összetörök mostanában!Ja és a mosógép is elromlott, míg a férjem távol volt.Csak 26ezer a javítás....

Nati az a köldökvér biztos olyan fontos???nem akarok senkit lebeszélni, az én hitem az, hogy egészséges kislányunk lesz.Ez a köldökvér izé még annyira gyerekcipőben jár, szerintem még több a reklám körülötte, mint a tény.De ha megnyugtat, persze... :?

Kezdek kifogyni a türelmemből, már minden kész, csak várni kell.Annyira tennék valamit, de már minden kész.Lakásfelújítók, csere?
sclara

Sziasztok!

Túl vagyok egy újabb NST-körön, minden rendben volt, bár csak egyszer mozdult meg Nati. És a dokim asszisztense most jól elkeserített, mert beszélgettünk, mi lesz, ha túlhordom és megsúgta, hogy 4-én (a kiírt napon) meg akar császározni a doki, ha addig nem lesz semmi. :? Szóval ezért vagyok felírva a naptárjába... Doki műtőbe rohant, úgyhogy nem kérdeztem rá a dologra, de most aztán mindent megteszek, hogy minél hamarabb szüljek. Pl. délután gyalog megyek Liliért az oviba. Apának is üzentem, hogy készítse magát estére. :wink: Meg most nekiállok takarítani. Van még valami jó tippetek?
Egyébként tegnap este elmentünk Lilivel bevásárolni és utána jó háromnegyed órát keményedtem meg fájt a derekam, de aztán mintha elfújták volna. Ja, Anyukám szerint holnap szülök, merthogy Lili is csütörtökön született (mi meg az öcsémmel mindketten szombaton), remélem, igaza lesz. :) És holnap is kell mennem NST-re, meg gondolom akkor pénteken is. Jó kis program, főleg, hogy elromlott az egyik gép, így csak 1 van kb. 30 kismamára. :roll:

Hangolka, nálatok osztályozzák az NST-t? Vagy mi ez a 9-es? Jobbulást nektek!

Ske, örülök, hogy Ti is jól vagytok! És nyugodtan írj csak sokat! :wink:

Nati, a BPD ezen a héten nálunk is ekkora volt, a súlyát meg 3 kiló fölé saccolták, pedig ha jól tudom, az egyik alap, amiből számítják, pont a koponyaméret. Szóval még koránt sem biztos, hogy olyan nagyon picike lesz Fanni.

Csuri, örülök, hogy bevélt a tipp és jó lett a leleted. :D Most már azért Te is eléggé a célegyenesben vagy. :wink:

Kornéliusz, Honey, de jó, hogy már otthon vagytok! :D Ha tudtok, tényleg gyertek képekkel!

Sensi, Judit, tényleg jól eltűntetek, gyanús a nagy csend... Írnék sms-t, de nem akarok tolakodni. :oops:

Na, megyek port törölgetni.

További szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?