A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata! Én egész nap éhes vagyok. :oops:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

:D Hanna, most adjak igazat, vagy védjem meg Lacát? :lol: :lol: :lol: szerencsére vigyázol rá :wink:
Nálunk sajnos ilyen korlát nincs, hogy nem veszünk, és akkor nincs, mert a gyerekek rengeteget kapnak, el sem fogy. Időnként szelektálom azokat, amiket a molyok megrágtak, vagy lejárt a szavatossága. Sajnos sütibe sem mind jó, mert hiába írják rá, hogy csoki, bizony elrejtik benne a nugátot :evil:

Kata: ha beteg vagyok, vagy rossz a gyomrom, nekem mindig párizsis kenyér kell :oops: savanyú uborkával :lol: emlékszem, egyszer influenzás voltam gyerekkoromban, olyan 8 éves, semmi sem maradt meg bennem... és akkor elsóhajtottam magam, hogy friss kenyér, párizsi, uborka, anyu rögtön csinált, és az megmaradt bennem... azóta ez a diétás menü :lol: nem mondom, hogy ez úgy orvosilag alátámasztott menü, de nekem bejött :)

Na elköszönök mára, jó éjszakát mindenkinek :)

Csöre
csöre74

moffli!
Látom, a pasiknak egyfelé jár az agya.
Először a köldökzsinórt nevezik el slagnak, aztán nem merik elvágni, no meg marhára vigyáznak a babára és a mamára...
Most meg a fa is.
Nálunk is az volt az első reakció, mikor szóba hoztam a fa-témát:
hát igen, féloldalasat kell venni, hogy én is odaférjek...
:D

KArácsonyi készülődés a boltokban: engem marhára idegesít, mert még a szüret sem ment le, de ők már a csoki mikulásokat tukmálják ránk. Figyeljétek meg, Vízkereszt után már kint fognak randalírozni a húsvéti nyuszik a polcokon... :evil:

Szaloncukor: nekem sem jön be valahogy.
Bezzeg kicsi családomnak! Nekik a zselés kivételével minden jöhet.
Ha már karácsonyi hangulat, akkor nálam a mézeskalács és a forralt bor, jaj, és a mákos guba!!! Na és a töltött káposzta!!!
Jajjj! Legyen már karácsony! Tutira el fogom magam, bőgni a karácsonyi énekeknél...
Az egyik kedvenc karácsonyi dalom szövege:
"Eludj el én édes napom fénye, az én életemnek egy reménye.
Örömest ringatlak, szívemből óhajtlak, aludj, aludj..."
:wink:

Na elteszem magam holnapra, Pötyike nagyon követeli a vele való foglalkozást... Rúg, mint a kiscsikó és a pocakmoszgás: tisztára "nyolcadik utas a halál"-érzése van az embernek. Bocsánat, de tényleg... :oops:

Jó iccakát! Holnap kevesebb leszek... :)
batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote]f írta:riss kenyér, párizsi, uborka,
hmmmmmmmmmm

[quote]m írta:ézeskalács és a forralt bor, jaj, és a mákos guba!!! Na és a töltött káposzta!!!
hmmmmmmmmmmmmmmmm

Na, jó éjt csajok!
:wink:

Kép
hanna30

rumosgolyó..... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bartika! Köszi a linket!
Ezt az óraátállítást én is nagyon utálom. A gyereket este az új szrint tszem le, reggel mégis a régi szerint ébred! Hihetetlen, hogy milyen időérzékük van.
A lányodnak jobbulást, neked megmennek a pozitív csíííííííííík!

Moffli! Óvatosan az ilyen jellegű munkákkal! Ha valami furát érzel inkább hívd fel a dokidat!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt! Megyek dokihoz :?

Hú, forralt bor, ne is mondjátok.... hétfőn a Ráday-n sétálva egyetlen szag hatolt át a náthán, a kis spirituszégőn gőzölgő forralt boré...
:oops: ugye nem eshetek kísértésbe, de ez komoly próbatétel volt (pedig amúgy nem is szeretem a forralt bort annyira...)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Csajok! Alig aludtam. Egyfolytában éhes voltam. Annyi finomságot írtatok.

Csöre! Forralt bor. hm.. Mi imádjuk. Na, nálam az a disznóvágásokat hozza képbe. (bár nem eszem disznó húst)

Kép
hanna30

Csöre! Ugye már a dokinál vagy?

Petne! Nem írtál, mi volt a dokinál!

Kép
hanna30

Jó reggelt!!!
MI történt lányok? Még mindenki alszik??? :wink:
Na, nem elég, hogy a boltokban már magyarázkodhatok Pötyinek mi ez a sok Karifa, még ti is jöttök itt nekem a nyálcsorgató kajákkal. :roll: :lol:

Pozitív csíííket köszike, rám hatott, lányomra nem... a kevés alvásnak köszönhetően 6-kor már se fürödni, se olvasni, se aludni nem volt kedve. Csak bőgött, csorgott taknya nyála és felment a láza 38,9-re. Abból gondoltam csak, hogy nagy baja nem lehet, hogy olyan mennyiségű csirkepökit benyomott nokedlival, hogy csak pislogtunk Apával! :shock: Aztán az ölemben aludt el fél 8-kor.
Éjjel még beadtam neki egy adag Nurofent mert meleg volt a homloka, jól megszenvedjük ezt a négy nagyörlőt. :evil: Aztán ma reggel 7-kor mint ha misetörtént volna, felkelt és pörgött, mint a búgócsiga. El is vittük oviba. Semmi értelme nem volt tegnap itthon tartani. :?

TNálunk mindig Anyóspajtiékkal van a Szenteste, ezen sokan kiakadnak, de mi nagyon jóban vagyunk és ott még mi is kicsit gyerekek maradunk, szóval most is ott leszünk már 20-tól. Aztán Pötyit lent hagyjuk egy kicsit telelni, úgyis téli szünet lesz az oviban, mert sejtelmeim szerint én már akkor csak szuszogni fogok bírni, meg nyögni. :oops: Kicsit félek, hogy nehogy Szolnokon induljon el a szülés, mert a Hetényiben nem szívesen szülnék. :oops: Vagy mint Csöre említett a kocsiban sem... :shock: Szóval meglátjuk hogy áll a méhszájam. :roll:

Krisz! Uzsokiról. Én ugye 3 éve lesz, hogy ott szültem. Akkor még más volt, mert ez a bezárások előtt volt. Én azért ezt a kórházat válsztottam, mert látszik az ablakunkból, 3 perc a szülészet. Pötyivel is csak átsétáltunk Apával éjjel 1-kor. El sem hitték, hogy szülni jöttünk, mert nem voltak fájásaim, és a polár simán eltakarta a pocim.
Na szóval azóta ugyebár többen tartoznak oda, és kevesebb az ágy, noha a nőgyógyászat szobáit is hozzá csatolták már. Van 3-4 alapítványi szoba, azok olyanok, mint egy szállodai (fürdő, WC, mikro, TV, pelenkázó a szobában), én ilyenben voltam, komolyan, nem volt kedvem hazamenni. Pötyi kint volt velem egész nap, aztán az uccsó etetésnél 11-kor beadtam és hajnal 5-kor mentem érte. Gondoltam, hogy kell a pihenés. Nos mivel annyira fel voltam pörögve, soha nem aludtam pár óránál tovább és elsőként álltam a csecsemősöknél a gyerkőcért. :oops:

De persze alakulhatott volna szarabbul is és ki is lehettem volna purcanva, de én fél 7-kor szültem este és 2,5 óra alatt, már aznap este felkeltem és mászkáltam, meg küldözgettem az sms-eket. Szülése válogatja...

Akkoriban a 6 ágyasokban és 4 ágyasokban elvitték nappalra is a babákat és csak 3 óránként kaphattad meg etetni. Na én ettől ki voltam borulva és egész idő alatt azért imádkoztam, hogy legyen majd szobám. Akkor ugye mázlim volt.
Most már olyan 20-40 csecsemő van egy csecsemősre és nem bírják a tempót, ezért mindenhol kint vannak a babák. Csak az alapítványiba mehet be látogató, érthető. A csecsemősök túlterheltek. De ha kérdezel akkor segítek. Abból kell kiindulni, hogy ez nem szálloda. Ne várd el, hogy odamennek és körbeugrálnak. Mert erre 2-en vannak. Én úgy voltam vele, hogy igyekeztem minnél kevesebb gondot okozni, inkább másoktól kérdeztem, de nekem nem volt gondom, csak annyi, hogy nem indult be a tejem csak a 4. napra, amikor már Pötyinek kevés volt az előtej, meg a cukros víz és üvöltött. Mentem szólni, hogy mi lelhette szegény... mondták bizony éhes és akkor kapott 20ml tápszer, és megmaszírozták úgy a mellem, hogy nem csak a tej, de a könnyem is kicsordult. Másnapra volt tejcsi és fejni is elkezdtem bent. Amúgy a dokik is és a nővérek is tündérek, nekem semmi gondom nem volt, mondom szállodában éreztem magam.

Én ma meg fogom kérdezni a dokim (este megyek terhesgondozásra), hogy árulja el kivel kell ágyba bújnom, hogy legyen protkóm a szobaválasztásnál? :roll: :oops: Utálom az ilyen dolgokat, de azt hallottam van olyan doki aki jobban nyomul a betegeiért és már várólistáról is hallottam az alapítványi szobáknál... Nem tudom mi igaz.

A szülőszoba tök új, azt hiszem 3-4 van. Én labdán szültem, mehettem zuhizni is (pedig folyt az infúzió is) és nem kellett feküdnöm. Mászkáltam, sőt a szülésznő még belopott nekem levest is meg Apát elküldte csokiért. :roll: :P Állítom ezért volt annyi energiám, Sport szeletből toltam be 2-t. :)
Ha még van kérdések írj. Most ennyi jutott eszembe.
Bocsi a szófosásért... :oops:
Megyek feküni vissza. Álmosító egy idő van...
Puszo és szép napot mindenkinek!!!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt!

Hanna: megnéztem, amit belinkeltél, az ovis zenét. Nagyon klassz!!! Kérdés: ezeket le is lehet tölteni?
magdolnasz

Kata! Nagyon szép, igazi családi autó! Mikor hozzátok el?

Andi! Én sosem használtam más mosóport, mint a saját ruháinknak és ebből eddig nem volt semmi problémánk!

picuranyu! Én mindenféle gyümölcsöt eszem. A lényeg ebben az amit én írtam, hogy reggel első étkezés előtt legalább 1 órával egyél gyümit. Tehát nem reggeli után, mert akkor a tisztító hatása már nem érvényesül.

Katuska! Én is az Őrsön váltottam ki az árkádba ezt a csomagot, mert itt sosem találtam. És ebben sem volt krém, csak tea.
Győzd meg a párod, hogy hozzátok jöjjenek. Egyébkéntis az a normális, ha a kisgyerekes családhoz mennek és nem fordítva!

moffli! Én is nagyon szeretem a karácsonyi készülődést! Mindig sütök többféle karácsonyi sütiket (mézeskalács, narancsos keksz, stb.) Már nagyon várom!
A babakocsi színe nekem is tetszik, sajnos nem látni, hogy ahová a gyerek lába kerül az mennyire világos. És az is számít, hogy könnyen levehető-e a húzata, mert mosás szempontjából nem mindegy.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Hanna: ez az ovis zene klassz nagyon!!! Itt ülök és írás közben átszellemülten hallgatok Halász Juditot!!! :oops: Persze, melyik szám van most?? A Mákosrétes, csak hogy azt is megkívánjam, imádom.... :wink: Te szegény, az éhség miatt nem aludtál?

Bartika: ez az alapítványi szoba nagyon jól hangzik!!! Tetszett,ahogy írtad, hogy micsoda praktikákhoz folyamodnál érte :lol: :lol: Én is mindig ilyeneket szoktam mondani Apának! :lol:

Enikő: örülök,hogy tetszik a járgány!! :wink: Nekem is :oops: Úgy néz ki,holnap elhozzuk!!!Aztán egy-két biztonsági intézkedés (vezérműszíj csere, olajcsere -- hú,de kiművelt lettem :lol: ) , ami használt autónál elengedhetetlen,ki tudja, nehogy később csináljonn nagyobb ajt, ha most nem cseréljük le ezeket.

Karácsony: nekünk az utóbbi 2 év menetrendje:ebéd, délutáni Szenteste párom szüleinél Gödöllőn, utána vacsi és esti Szenteste az én szüleimnél a bent Pesten (ez nekem annyira meghatározó,hogy valahogy nem tudok belőle alább adni), utána kettesben otthon. Hogy most hányasban és hol fog zajlani, hát fogalmam sincs :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

poszani! Tündéri a lányod! Az én fiam is szivesebben eljátszott egy zörgő papírral, vagy műanyag dobozzal, mintnémelyik játékával. Nálunk a sudokremes doboz volt nagyon menő, mikor végre kiürült, abba pakolgatott ki, be nagyon sokáig.

Mági! Tavaly nálunk is így volt a karácsony, idén is azt tervezzük, hogy mi diszítünk! Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek a diszítésbe én is szeretném őket bevonni.

Ezzel a korai karácsonyi diszitéssel orientálódunk nyugatra (csak tudnám, hogy minek?). anyósom 2 hete volt Párizsban és ott is meg Németországban is már teljes karácsonyi pompában állnak a városok , üzletek. Ez is üzleti fogás!

Csöre! A szlovák szaloncukornekem is bejön. Én a banánosat szeretem. Régen a stolverknek voltak finomak bnános, eprs-joghurtos - imádtam. De mostanában nem olyan finomak.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bartika! Örülök, hogy a fog miatt volt a nyügi. :)

Magdolnasz! Nem lehet innen letölteni.

Enikő! A narancsos keksz receptjét felteszed?

Kata!Nem.... Csak vicceltem. :wink:
Nálunk a karácsony: Szenteste kettesben, másnap irány Anyukám 120km, majd tovább Apósék 400 km. Szóval annyira nekünk nem a pihenés, inkább az utazás. Az idén már nem megyünk.

Kép
hanna30

sziasztok,

csajok, nagyon pörögtök, győzzön az ember visszaolvasni :lol:

Poszani, de édi a kiscsajszi! :lol:
Kata, gratula az autóhoz! És szuperek a bimbo-s cuccok, köszi még 1x :lol:

Moffli, szép a kocsi, amit kinéztetek!
Úgy látom, hasonló "beállítottságú" a családunk...Én a ránk vonatkozó részt már megszoktam (csak egy "szösszenet": párom tesójának lakást vettek a szülők 20 évesen, erre a párom bátorkodott megkérdezni, hogy neki ki fog venni és mikor, válasz: "nektek úgyis lesz majd"),
Viszont Manó nevében úgy érzem, kötelességem lesz valahogy majd kikérni magamnak, ő még egyelőre nem tudja az érdekeit képviselni... :roll:

Tali: akkor a nov 10-ben maradtunk, ugye? Helyszínek, amik felmerültek:
Lurdy
Árkád /Sugár

Karácsony: olyan jó volt olvasni Titeket, tiszta karácsonyi hangulatba kerültem :lol:
Utazás: mi sem megyünk sehová karácsonyra (200 km-re van a család) - meg is mondtuk már, hogy jöjjön ide, aki látni szeretne minket (és meg akarja kapni az ajándékát :lol: ) Szentestét már évek óta kettesben ünnepeljük, 1.-2. napján megyünk a családhoz. Most majd ők jönnek :lol: :wink:
Szaloncukor: Szamos marcipán forever :lol: :D Külföldön általában nem is ismerik a szaloncukrot... :roll:
Tényleg, olyan izgalmas belegondolni, hogy akár az is lehet, hogy babázni fogunk már karácsonykor...

Na lelövöm magam, megyek télikabit venni - már 2 hete ezen projektálok, de semmi értelmeset nem találtam, illetve ami tetszik, abba nem férek bele :lol:

Kép
vickybabe

Megjöttünk a védőnénitől!! hát sajna vérszegény vagyok úgyhogy szedem a gravidát, meg majd a doki ír fel még vérképzőt , de nézte a pisimet és minden negatív, és még szívhangot is hallgatott és olyan szuper volt azt mondta a védőnéni hogy olyan mint egy kis gőzmozdony :lol: nagyon várom már a pénteket hogy láthassam Nellikénket. Most a férjem itthon van úgyhogy megyek is mert főzök egy kis rakottkelt :D :D
erzsebet0312

Hanna: :lol:

Vickybabe: örülök,hogy jók a cuccok!! Ezek szerint mindhármunknak azt is küldték, amit kértünk! :wink: Ez jóóóóóóó :lol:

Utazás: Ti szegények, nehéz és fárasztó lehet mindenkinek, akiknek messze van a család! De most majd jöjjenek ők! :wink:
Nekünk az egyik Nagyim lakott 220 km-re, de őt (önző módon :lol: ) mindig felutaztattuk, és nálunk töltött egy hetet -- egyedül könnyebben mozdult mint a család maradék része innen, Pestről. De ez így jó volt!Most meg mindenki Pesten van már,akikkel együtt ünneplünk,a kis maroknyi családunk.

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe! Jó kabát vásárlást!

Kép
hanna30

Kata! Az ok, hogy jönnek, de pici a lakás, hol lesznek?
Bár, találtunk a közelünkben egy kis aranyos szállodát. :wink:

Kép
hanna30

batkata! Én nem ismerem ezt dalt, de nagyon szép a szövege. Ki énekli, hol lehet megszerezni?

A férjem lement a piacra és ahogy olvaslak benneteket utána telefonáltam, hogy hozzon párizsit meg ubit!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Hanna! Lefotózom és este felteszem!

Erzsébet! Vérszegénység miatt ne aggódj, szinte minden kismama vérszegény, de ha a felírt gyógyszereket szeded minden rendben lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! A receptet, vagy a párizsis ubis kenyeret? :oops:

Kép
hanna30

isarenikő: köszi bár a vasam kevés igazábólm mint a legtöbb kismaminak :wink:
erzsebet0312

borzasztóak vagytooook!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ennyi szaloncukor meg süti meg minden! totál kikészültem mire végig olvastam:)

HAnna! 6 személyes+platós VW.

Vickybabe! naná, hogy nem ismerik, hiszen hungarikum:) amúgy is a legtöbb jó kaja magyar:)

Erzsébet! gondolom majd neked is felír a doki ferro folgammát....

Bartika! tetszett az alapítványi szoba stratégia:) erre már csak az lett volna jó, ha a doki benyögi, hogy kivel? hát velem:)

Enikő! oylan jó lenne ha valamelyik nap jó idő lenne és tudnánk játszóterezni egyet!

Most néztem a reality tv-n egy műsort őrületes szülések címmel. Tök jó volt....ilyen gyors pár perces hirtelen szülések voltak benne:)
katuska79

Reggelire én is párizsit hozattam meg töpörtőkrémet:) ubi volt itthon:)
katuska79

Katuska! :lol:
Akkro hajrá nagy család. :)

Kép
hanna30

Kaja mellé egy kis igazság:

Mert végre lazíthatunk

Kilenc hónapig be se érdemes ágyazni, és ami a legjobb: ezért még elnézést sem kell kérnünk. Érvünk bőven van, hisz szinte minden szervünknek keményebben kell dolgoznia: a szívnek, a tüdőnek, a veséknek. Mintha a nap huszonnégy órájában kocognánk, és nincs pihenő, nincs megállás. Arról nem is beszélve, hogy a kocogás néha átvált gyorsabb tempóba. Aztán a kocogás mellé még kapunk egy kis súlynehezéket is, aki nem elég, hogy napról napra növekszik, de még mocorog is. És még itt vannak a hormonok is, kifejezetten álmosítanak, lassítanak, tompítanak. Ne harcoljunk az élet rendje ellen: lustálkodjunk!

Mert megszépülünk

Az arc – szerencsétlen kivételektől eltekintve – letisztul, a bőr megszépül. A pattanások a múlté lesznek, mintha a létező összes méregdrága mitesszerellenes kezelést kipróbáltuk volna; a ráncok kisimulnak, ezért készüljünk is a magyarázatra, ha a botoxinjekciókra gyanakodnának a kolléganőink. A hajunk pedig… igazi oroszlánsörény. Sajnos a böjtje meglesz a kilenc hónap után: a ki nem hullott hajszálak néhány hét alatt bepótolják a lemaradásukat.
És még hátravan a legfontosabb: a mellméret. Akár három számmal nagyobb melltartók jöhetnek csak szóba. Ami pedig a legjobb, hogy már szinte a fogantatás másnapján dús keblűek leszünk, így néhány hónapig fürödhetünk a bomba nőknek kijáró bókokban, füttyögésekben, udvarlásokban.

Mert végre kiszolgálnak

Reggeli émelygés ellen legjobb az ágyba szervírozott reggeli: langyos pirítós, frissen facsart narancslé, házi baracklekvár, és ezt egy várandós már igazán csak megérdemli. Egy kismamának amúgy is központi helye az ágy, ezért jó előre szerezzünk be a paplanra pakolható kis étkezőasztalt, és rá minden csupa fontos dolgot: mobilt, számítógépet (internetbekötéssel), az összes bulvárt, és persze a tévékapcsolót. Ne csináljunk lelki kérdést abból, hogy jár-e ez, vagy sem, majd a gyerekünk leveri rajtunk ezt a kis kényeztetést. Úgyis vége lesz a nyugodt éjszakáknak, az egyhuzamban elköltött reggeliknek, a sorozatoknak, az újságolvasásnak… ezért élvezzük ki még most, amit lehet!

Mert lehet nyafogni

Epret kérek! Jaj, mégse, inkább hamburgert! Meg mellé egy kis húslevest! Igen, húslevest akarok hamburgerrel! Egyszerre! Fúj, de rossz ez így együtt! Eper van? A nyafogósdiról általában az első percben kiderül, hogy bevehetjük-e a házassági játszmáink közé. Vannak férjek, akik mereven tiltakoznak, mérgelődnek, megsértődnek, ha a mi férjünk is ebbe a csoportba tartozik, akkor ne feszítsük sokáig a húrt. Álljunk meg a húslevesnél! Ha azonban szerencsés csillagzat alatt születtünk, és kedvesünk a sokadik rettentő kérésünket is loholva teljesíti, akkor nyugodtan nyafkázzunk egy kicsit. Mint minden a várandósság alatt, ez is véges.

Mert sírni jóóó

Még csak most kezdődött el a Barátok közt, de már harmadszorra pityeredünk el. A zsebkendő lassan alapcikk, a moziba egy kisbőröndnyivel telepszünk be. És milyen jó! Nem kell lopva törölgetnünk a könnyeinket, mint régen a Love Story után, hanem nyugodtan nekiereszthetjük. Azért ha lehet, kerüljük a túlontúl érzelgős, kisbabákról, kismacskákról, kiskutyákról szóló filmeket, mert ez már a párunknak is sok lehet. Esetleg megrémiszti.

Mert végre ehetünk

Lassan már nem is az a kérdés, hogy mennyit lehet hízni a terhesség alatt, hanem hogy egyáltalán lehet-e hízni. Ha egy boldog, kiegyensúlyozott terhességet szeretnénk, akkor számoljunk le fitneszkismamák négy és fél kiló súlygyarapodásával, és inkább kapjuk be azt a csokikockát, amire vágyunk. Utána jöhet a jól megérdemelt ebéd, uzsi, vacsi… közte pedig a csokikockák, -táblák. Ne ugráljunk naponta többször a mérlegre, nem is tesz jót neki, meg nekünk sincs rá szükségünk. Ha a baba puncsfagyira vágyik, úgyse lehet mit tenni…

Mert sose vagyunk egyedül

Még a legnehezebb, ágyban fekvős, görcsölős, fájdogálós hónapokat is megszépíti a tudat, hogy egy kis emberpalánta növekszik bennünk. Hogy ez az egyetlen periódusa az életünknek, amikor soha nem vagyunk egyedül. Két agyunk, két szívünk, két testünk van, valami mágikus összeolvadásban. Megszokjuk a folytonos mocorgását, halljuk a csuklását, érezzük minden rezdülését. Ezek azok a pillanatok, amiket előbb-utóbb biztosan visszasírunk. A rossz dolgok homályba fordulnak, és marad az érzés, hogy milyen jó is volt ez a várandósság.

Kép
hanna30

Sziasztok,

áááá, csak szombattól kellett visszaolvasnom, de így is sokat írtatok:)

Hát, magzatvízszivárgás parám nekem is szokott lenni, aztán mindig szépen megnyugtatom magam.

Székrekedés nekem az elejétől van, leginkább azért, mert nem iszom rengeteg kávét. (szerintem legalábbis) Az orvosom szerint hormonális is, ebben igaza lehet, mert ehetek én mindent, gyümölcsöt tejjel, semmi, aztán egy hétig meg minden OK.

Jelentem megvettem ez első két ruhácskát:) Kihívás, mert kislányosat szeretnék, nem rózsaszínt és nem macisat. (megőrülök a sok macis mintától, brrr)

A várandós csomagban nekem cumi, víz, egy db pelus, intimlemosó és síkosító volt. Tea, ilyesmi nem.

A tali 10-én nekem tuti nem jó, az a nap, amikor gyűjteni kell az összes vizeletem (nappal és éjjel), és 7-szer vércukrot mérni. 11-én kedden megyek vissza a cukorrendelésre, ahol majd háromszor vesznek vért (éhgyomor, reggeli és tízórai után.) Akkora kértem UH időpontot is, ha már úgyis a kórházban töltök egy fél napot.

Csöre, nekem semmit se mondtak a császárról a cukorrendelésen. Az orvosomhoz majd az UH után megyek vissza, majd azért rákérdezek. De a cukorrendelésen kedvesek voltak, mondták, hogy ez nem cukorbetegség, és tessék szépen diétázni.Majd elküldenek szemfenék vizsgálatra is, igaz, soha senkinek nem volt semmi baja, de a biztonság kedvéért el kell menni, így ne izguljak.

Az UH-ra kiváncsi vagyok, mert a négydimenziós leletre ráírták a 25. héten,hogy a lepény első fokon érett, de nem kommentálták. Remélem marad ebben az állapotban.

Legújabb parám: vajon én miért nem hízom? Kb. a 18. héttől 60 kiló vagy, fél kilós eltéréssel. Nem kéne nagyobbacskának lennem?
Jó, a szénhidrát diéta nem egy hízókúra, de akkor is....

Kép
gombócmakka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:57-kor.
kisbogacs

huh, ilyen betétről nem hallottam, de érdekesnek hangzik.

Én mindig azzal nyugtatom magam, hogyha magzatvíz szivárogna, akkor annak kellene vmi mennyiségnek lennie....
Én akkor szoktam ráparázni, ha sokat gyaloglok, és elkezdek érezni valamit (persze a normál hüvelyváladékot, mi mást) és akkor amíg hazaérek vidáman parázok ezen...
tiszta hülye vagyok...

Kép
gombócmakka

Hú, termeltetek, mióta kikapcsoltam a gépet!
Bartika: Köszi az infót. Még annyit, hogy azt nem tudod, mikor van nyílt nap vagy ilyesmi, hogy meg lehessen nézni, hová is fogok kerülni. Van ilyen egyáltalán?

Moffli: Jéé, az olyan kocsi, amit én is néztem, csak aztán kék lett belőle. Én is ezt a színt akartam, de a férjem a kéket, így hagytam, hadd döntse el ő. Hogy mennyire kényes? Szerintem a keki színű része nem, a bézs meg kevesebb benne. Különben a kék is bézzsel van kombinálva, akkor az is koszolódik, nem? Amúgy jó a bordó is. És az ára tűrhető, és jó stabil.

szaloncukor, karácsony: Mióta terhes vagyok, alig kívánom a csokit. Ez tök érdekes, mert előtte nem volt nap, hogy ne falétam volna be egy-egy szeletet. A karácsonyi díszítés októberben engem is kiborít. Kint 20 fok, bent meg a Mennyből az angyal. Kész....

Na, most pihizek. Reggel óta pályázatot írtam. (nem önszántamból, hülyének ne nézzetek!!! Úgy gondolták, 7. hónapos terhesen erre még képes vagyok. Baromira érdekel a téma, de megtettem. A karácsonyi jutalomért mindent :D . Na, ja...

krisz78

elütés: falétam=faltam

krisz78

Újra itt :)

Gombócmakka: ne aggódj, én sem híztam, sőt, a pocikörfogatom is stagnál... a hízás úgy a 20-ik hét óta nincs (mondjuk eléggé ingadozik nekem is, nem is napon belül, hanem a reggeli éhgyomori, viszont kb 2 kilós skálán).
Ja és a mellbőségem sem nőtt az elejétől fogva... :roll:
Szemfenék vizsgálat? Tőlem megkérdezték, mikor voltam utoljára szemészeten, mondtam, hogy a történelem előtti időkben, de nem szóltak semmit :roll:
Hú, egész napos pisigyűjtésem még nem volt ... remélem, nem is lesz :?

Ja, doki: hát, kicsit be van gyulladva minden, a vérképem kismamás, és vér van a vizeletben... igaz, nem sok. És a vérnyomásom is teljesen normális 115/65. Antibact írt, meg elküld egy ixedik cukorvizsgálatra... na most aztán jól ki leszek vizsgálva cukorügyben :)

Erzsébet: nálatok a rakott kel az a kelkáposzta, vagy a kelbimbó? (Csak hogy beinduljak rá gondolatban, vagy sem? :lol: :lol: )

Viki: drukk a kabátvásárláshoz :)

Enikő: a nyugati szokások is változnak... 12 éve Dublinban töltöttem a karácsonyt, de csak december elején díszítették ki a várost, akkor kezdődött a boltokban is a hajrá.... utána, januárban meg gigaakciók. 2 éve megint hasonló idő tájt voltam arra, és panaszkodtak, hogy már november közepe óta megy a dömping, gondolom, most meg ott is már elindult :?

Barti :lol: :lol:
örülök, hogy a lányod is jobban van :)

Én mára lepasszoltam a gyerkőcöket, elmentek a Természettudományi Múzeumba az ovival :) majd Mesi lesz az óvónéni :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hű, pörögtök ezerrel. :) Látom tegnap este sem unatkoztatok. :)

Karácsony: én már kijelentetem egy ideje, hogy én Karácsonykor nem megyek sehová. Főleg, mivel nekünk nincs autónk, így nincs szándékomban havas, jeges úton sétálgatni, buszozni, vonatozni a pakkokkal, aki akar jöjjön.
Anyumék evidensen jönnek majd, papámék is, anyósomék nem tudom (mióta terhes vagyok, nem is találkoztam velük :x ), mással meg nem tartjuk a kapcsolatot.

Fa: nekünk egy 80 cm-es kis műfenyőnk van, már évek óta. :) Idén még ez marad, de jövőre jó nagy műfenyőre szeretnénk majd lecserélni Kristóf miatt. :)
Lehet, hogy furán hangzik, de nekem van olyan érzésem, hogy Kristóf ideji baba lesz. Csak a Karácsonyt várja meg legalább. ;)

Szaloncukor: mogyorós a nyerő, meg a kókuszos, nyam- nyam. :)

Kismama csomag: Csütörtökön én is kiváltam, akkor megyek a terheléses cukor eredményemért.

magdolnasz: korpás kenyér? No, akkor holnap reggel hozatok Apával. :)

poszani: Anikó nagyon édes. :)

isarenikő: holnap akkor gyümivel kezdem a napot, ma ez már nem jön össze. :(

Képzeljétek, megjött a www.szopiparna.hu-ról a rendelt ágyneműgarnitúrám, fejvédőm, és a szebes micsoda. :) Olyan édes! Már fel is tettem az ágyra, olyan babás lett. :)
Vendég

Imádom a félregépeléseimet. :oops:
Vendég

Szép jó napot!
Lányom fél délben bealudt! :shock: Meglesz ennek a böjtje még du, már látom..
Biztos a takarításban fáradt ki, rámtört a fészekrakó ösztön, eégszen eddig fészekelhagyó volt, de most porszívózés portörlés ,pakolás, kipurcantam :)

Úgy látszik most a magzatvízszivárgás van napirenden mindenkinél .:)
Igazság szerint én azért is akarok menni uh-ra, hogy mondják meg elég -e a magzatvíz :)

A mi szopipárnák ismegjött, Anna imádja,folyton lovaglóülésben vágtat rajta, és mondja, hogy gyigyi! :)

Megyek eszek csokit, aztán ebédre káposztás tészta van :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Karácsony: életemben először szándékozom novemberig beszerezni az ajándékokat. De tiszta ötlettelen vagyok...

Eddig anyámékhoz mentünk, anyóssal együtt. Utána visszahozzánk, majd anyós kedvéért éjféli mise. Kapcsolatunk hajnalán én lelkesem elmentem, férjem is jött így. Kb. két hónappal később tudtam meg, hogy 18 éves kora óta nem volt misén :)
Idén, ha tudok menni, akkor marad anyáméknál a szenteste, ha nem, akkor hármasban, anyóssal. Az éjféli misét valószínű kihagyom, férjem erre közölte, akkor az anyja egyedül megy. Hm.

Idén a vidéki temetőket is kihagyom, csak ide, az óbudai megyek ki. Virágokat mécseseket megvettem, majd helyettem meggyújtják.

Ja, és már hülye, feledékeny kismama is lettem, a tegnap a cukortanácsadásra elkocogtam az összes leletemmel, az újságocskámmal és bérletemmel, csak a terhes könyvem nem volt nálam. De rendesek voltak, és csak ugrattak,hogy nem hiszik el, hogy terhes vagyok :)

Pocakméret: ez egy újabb parám. Mivel egy db terhes nacit voltam hajlandó beszerezni (mivel mind egyforma, nem éreztem lelkesedést) így döbbentem tapasztalom,hogy hol kisebb, hol nagyobb a pocak. De mért nem nagyobb? Ezen is elszoktam lenni egy ideig. Pedig, ha összevetjük a székrekedéssel, akkor megvan a megoldás, csak mondom, tiszta hülye vagyok mostanában. Jó, hog nem dolgozom, képzelem mit művelnék bent.

Pályazatot írni, brrr. Már 5 hónaposan is iszonyú nehezen hoztam össze egy meeting jegyzőkönyvet, pláne egy SLA-t.

Kép
gombócmakka

Krisz! Nem tudok a nyílt napról sajna, de dokidnak tudnia kéne...
Te mennyi időnként jársz terhesgondozásra?

Nyugi csajok, észre lehet venni, hogy a magzatvíz folyik. Ugyanis jön alul, mintha öntenék, vagy csak csorog (nekem így volt), de ÉRZED, hogy nem pisi, mert a hólyagod nyugton van. És nem is onnan jön, szóval nem kell ide betét! :wink:

Na mentem, hívtak az oviból, hogy Pötyi rettenet nyűgös, engem akar, és hőemelkedése van. Fasza... amíg nem jön ki a 4 nagyrágó addig oviba sem mehetünk???? :? Még jó, hgy eddig pihiztem azért.

Pusza
B.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika:
húú a nagyrágók ilyen nehezen jönnek? Nekünk sincs még kint.. Ha szerencsém lesz (és miért ne lenne..) makd egyszerre virraszthatok a 2 gyerekem fogaiért.. :)

Éjféli mise:
gyerekkoromban azért vártam, hogymenjünk misére, mert felvehettem a Jézuska által hozott új rucikat : magas szárú Puma cipő, lila nadrág,lila hajráf :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ami belőlem jött, az egyértelműen nem a hólyagtól érkezett. Víztiszta volt és ismeretlen illatú. pár perc alatt jelent meg tegnap egy 5-6 cm átmérőjű tócsa alattam. Azóta pánikhangulat van. úgy tudom ha a burok felül reped meg és MAnó feje már beékelődött, akkor lehet csak pici a szivárgás...
Az egyetlen ami "megnyugtat", hogy arról nem tudok, hogy lehet olyan hogy elkezd szivárogni és aztán abbahagyja. nekem pedig tegnap volt ez a valami, és azóta szünet. de akkor is meg vagyok ijedve... :cry:
kisbogacs

kisbogacs: dokid nem tudod felhívni?????
magdolnasz

Kriszti: ugyan nincs tapasztalatom, mert mindkét gyereknél betonvágóval kellett burkot repeszteni (na jó, ez egy kicsit túlzás, de bőven elindult a gyerek, a burok meg még egyben :roll:), de a magzatvízről azt olvastam, hogy sárga (nem víztiszta) és édes szagú.
Szerintem semmiképpen se pánikolj, hívd fel a dokidat, mi a véleménye. Ezzel nem zavarod, az a dolga, hogy ellásson, tájékoztasson, megnyugtasson.

Mágnes: a magas szárú Puma cipő nálam is befigyelt :wink: :lol: :lol: :lol: én névnapomra kaptam :)
A fiamnál észre sem vettem, amikor kibújtak a nagyőrlők... gyerekfüggő. Már teljesen kint voltak, amikor megszámoltam, és megállapítottam, hogy jé, mind kint van. Nem biztos, hogy Anna is megszenvedi.

Barti: most nézem, hogy Pötyi még csak 2,5 éves, mégis mehet oviba? Sajnálom a fogbújást :( remélem, hamar túl lesz rajta.

Gombócmakka: nem parázunk a pociméreten :) ezt már eljátszottam augusztusban, a lányok megnyugtattak :) az a lényeg, hogy a babáink szépen növekedjenek, nem baj, ha még a 38-ik héten is be tudjuk kötni a cipőfűzőt (na jó, előre láthatóan nem, mert már most is figurás :D)

Picuranyu: muti a kiságyat :)

Csöre
csöre74

Basszus Kisbogacs, nem figyeltem, hogy Te mostani szivárgásról írtál!!! :oops:
Mindenképpen menj el dokihoz még ma!!!!! Ha kell ügyeletre.
És nem volt rajtad ruha? Vagy hogy jelent meg a tócsa? Hol voltál éppen? :shock: Én sem hiszem, hogy abba maradna, de jobb a békesség. Ne hagyd magad elzavarni. Nézzék meg a méhszájat.

Csöre: Pötyi két éves kora óta ovis akar lenni. Állt az ovi bejáratánál és közölte, hogy ő is be akar menni. Először nem is vettem komolyan. Aztán jött a nyár, szobatiszta lett és folyékonyan beszélt. Bartos Erika Anna és Peti-jében a kedvence az volt, amikor Annácska oviba ment. Neki is alma lett a jele. Nem véletlenül. Aztán közben én is pocakos lettem és nehezen bírtam, hát nyáron keresgéltünk magán ovik között és bár tényleg nagyon drága de találtunk egy olyat, ami minden szempontból tökéletes. Nincsenek sokan, csak egy minicsoport az egész épületben 18-an vannak, 3 óvónővel. Pötyi már első nap ott akart aludni, imádja. Ma is zokon vette, hogy miért viszem haza. :roll: De már alszik is, hátha itt nagyobbat sikerül neki és kapott Nurofent is. Még mindig 37,8 a láza. Hülye fogaknak meg még nyoma sincs... :?
Na mentem feküdni, különben nem bírom a délutánt.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kisbogacs:
Szerintem is szólj a dokidnak, jobb félni, mint megijedni. ha pedig nem tudnád elérni, akkor vagy menj be a kórházba, vagy pedig egy gyors 4D-s uh, hogy megnézzenek, és megnyugodhass.

bartika:
Anna is folyton az ovi előtt sóvárog, nálunk 3 évesen veszik fel, fél napra, ha itthon vagyok. Ő viszont még nem szobatiszta, most kezdte el jelezni, ha kaki van, utólag. Próbáltam a bilit, vettünk, érdekli is, de csak ruhástól hajlandó ráülni.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 16:58-kor.
kisbogacs

Sziasztok!

Csőre74: örülök hogy viszonylag jól alakultak a dokinál a dolgok,remélem most már hamar rendbe jössz!! :D

Kisbogács: biztosan nincs semmi baj de a saját megnyugtatásod miatt tényleg beszélni kellene a dokival!

Barti: remélem hamar túl lesztek ezen a fogzáson és mindenki pihenhet!nekünk viszonylag észrevétlenül jöttek a fogak így szerencsések voltunk!

Kép

Kép
poszani

Kisbogács: nagyon szorítok!!!

Kép

Kép
poszani

Csöre: kelkáposzta :D Mágnes: ezzel én is így voltam karácsonykor. Nekünk a bevált szokás hogy én mindig dolgoztam szenteste délig. Aztán apa feljött értem és otthon elkezdtük díszíteni a fát, most is így szeretném csak persze végre talán itthon lehetek :D ebéd után átjönnek apósomék, utánna este irány édes otthonom anyukámék :D másnap pedig ők jönnek. Katuska: igen már fel is írta el kell szopogatni tök fini :lol:
erzsebet0312

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?