Köszi, hogy emlegettetek, jól esett!
Annyira el vagyok napközben, nem is értem, nem csinálok semmit, mégis eltelik úgy, h nem jöttem ide sem, meg semmi. Az emailjeim is ott sorakoznak megválaszolatlanul...ez lehet már a strucc szindróma vagy politika vagy mi?
Vettem még egy tökjó könyvet, nem tudom otthon van-e ilyen, de ha igen, nagyon ajánlanám. Gina Ford: The new contented little baby book (the sectret to calm and confident parenting). Ez kb annyit jelent, h Az elégedett kisbaba könyve - új verzió (titok a nyugodt és magabiztos neveléshez) Ha létezik is otthon, nemtom mi lehet a pontos címe, de vm ilyesmi. Az egyik baba magazinhoz adtak egy rövidített minta verziót, azt elolvastam, és tökre megörültem, mert pont ez az ami nekem kell. Az írónő csecsemősnővér, aki privát családoknál tölt pár hetet/hónapot, attól függ meddig fizeti a család...itt ezt a dolgot maternity nurse-nek hívják. És az évek alatt kidolgozott egy tanulmányt vagyis rendszert, és ebből írt könyvet. Az a lényege, h már a legelejétől egy napi rutinba szoktatja bele a babákat, ami az evés/alvás/aktív időtöltés körül forog, és ettől állítólag sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottak, jobban esznek és alszanak a babyk, nem beszélve a szülőkre vonatkozó pozitív hatásáról. Én tipikusan ilyen vagyok, h szeretem megszervezni a napomat, meg úgy egyáltalán a dolgaimat, és szeretem tudni, h mikor mi jön, és mit fogok csinálni. Aidan mellett, amikor pl beteg volt, és nem lehetett kiszámítani, h most mikor mi fog történni, eléggé ingerült voltam, és nem találtam a helyem, ezen kívül neki is volt egy napi rutinja, és minden nap ezt követtük, tökjól el is teltek a napok, ő nyugis és boldog volt, én meg letudtam úgy a napom, h tudtam mikor mi jön, így kevésbé volt nyűgös a meló. Szal asszem megpróbálom majd eszerint a könyv szerint csinálni a dolgokat, persze tudom, hogy nem úgy megy az, főleg az elején lehetetlen bármi féle rendszer, meg minden...na de egy próbát megér, és elvileg egyszer már végigcsináltam, remélem a sajátommal is menni fog. Ez egyébként a 3óránkénti evés, majd eszerint alvás és az igény szerinti módszer közötti valami, mert mindkettőt ellenzi a nő. Kor szerint van lebontva a dolog, úgy változik a rutin, ahogy nő a baba, és ezt tudományos alapokon nyugszik, mint növekedési ugrások, fizikai, szellemi fejlődés, stb. Viszont azt hiszem, h ő e szerint ébreszti a babákat, ha idő van, én pedig tuti nem fogom. Ha valakit érdekel, szivesen bemásolom ide a rutinokat majd, de egyelőre még nem tartok ott, tegnap este kezdtem el.
Nagy ráértemben utánanéztem a hivatalos dolgoknak is végre, úh már tudom, hogy hogyan lesznek meg a csajszi papírjai. Itt a kórházban semmi nincs, még a nevét sem kell megmondani (ami tökjó, mert mostmár azon is elkezdtem parázni, h az első 1-2 napban sem fogunk tudni még dönteni
Judit!
Mi van veled? Jelentkezz!!!
Klarissza!
Jobbulást! Ez nagyon gáz lehet most még a terhesség mellé, remélem hamar elmúlik!
első mozgás szerinti szülés: Na akkor nekem már rég babáznom kéne, mert én nagyon korán, 16hetesen éreztem egyértelműen a kiscsajt, és nem is akárhogy...kidugta magát úgy, mint ahogy most a popóját, így ott volt egy pukli, csak gondolom akkor az az egész gyerek volt a pukli, most meg csak a feneke, vagy a fél feneke akkora.
magnézium: én már 34héttől nem szedem, akkor kezdtem a málnalevelet...
Akíra!
Neked is már csak max 9 nap, ugye? Hogy vagy?
Sclara!
Holnaptól már te is szülhetsz ugye? Otthon lesz apa...
Katinka!
Örülök, h jók lettek az eredményeid! Tökjó, h nálad már legalább a nov 4 biztos pont, az már egy hét sem. Nekem a midwife terve szerint majd 7-én csinálnak először egy ilyen membran sweepet, magyarul megpiszkálják a méhszájat, és ha még mindig semmi, akkor utána beszélgethetünk az indításról, kb egy hétre rá...na szuper, ha belegondolok, h akár 2 hétig is hagynak túlhordani, elbőgöm magam. Na de remélem, h a membran sweepig sem kell eljutnom, hanem tényleg kibújik mostmár hamar. Egyébként ha muszáj, mert nem történik semmi, akkor a pénteki találkozón ki fogom harcolni a hétfői (nov 3) membran sweepet, és max nov 10-i indítást, mert én már nem bírom tovább, és nem is akarom, mert pl öcsémet is túlhordta anyukám, aztán gáz lett belőle, tiszta mekónium volt már szegény, nehezen is idultak a dolgok, és nem vették észre, h már ki kéne venni. Itt még nst sincs, max magadtól bemehetsz a kórházba, ha fel tudod ismerni, h talán para van, kevesebbet mozog vagy vm...na ezt meg köszi, de kihagynám.
Szurkolok neked, h még keddig elinduljon Nati! Nov. 1 amúgy nálunk is tiltólistás!
Most olvasom, h 4-én akkor császár, jaj ez nem jó! Itt még nagyon mondják, h egyél meg egy egész ananászt vagy vm csípőset...próbáld ki, hátha!
Dalma!
Ha itt 5percesek előtt mész be, hazaküldenek.
Sonny!
Sajnálom a streptot! Írd le légyszi, h téged és a babyt hogy fog kezelni a dokid!?
Nah én asszem ezen a reggelen akadtam volna ki, de nagyon!
Reni!
Köszi a bíztatást! Te hogy állsz???
Écike!
Örülök, h végre a végére jártak a dolognak, és mielőbbi felépülést kívánok! Jajjdejó, hogy Zolika már 2kg, mostmár tényleg nemsokára hazavihetitek!!!
Eszter!
Te hogy vagy? Te is nagyon eltűntél...
Pipal!
Daddy kedvenc neve is a Natasa, és hónapokig ezzel nyúzott, de nekem sajnos nem volt az igazi, úh nem hagytam magam.
Gabi!
Aszta, most sárgulok a 2kg-od miatt rendesen! Nem akarok közfelháborodást kelteni, de elárulom, hogy nekem végülis 21kg-ot sikerült felszednem. Több már valszín nem jön így a végén, azt mondják. Hmm, remélem nem botránkoztok meg nagyon. Igazából nem tudom hova ment ez, mert oké, hogy szedtem fel, na de ennyit??? Csak félve rimánkodom, h a szüléssel majd jó sok le fog pörögni rólam, mert biztos sok víz is van rajtam...annyira már nem durva mint volt, de most is elég kemény.
Ne aggódj, nem vagy gyenge, a szülés igenis kemény...és ijesztő! Sajnos én sem tartozom azok közé, akik fel tudják ezt fogni velejárónak, meg hogy igenis szenvedni kell a babáért, és úgy jó. Szal csak reménykedem, hogy majd minden simán alakul, nem lesz nagyon drámai, az epidurál is jön majd, ha kell és segíteni fog, és sikerül majd gyorsan ki is tolni a babyt, nem is fogok szanaszét repedni, hanem majd szépen vágnak egyet ha muszáj, vagy megúszom minden nélkül, ahogy álmaimban szerepel. Hát meglátjuk...
Az viszont nagyon megnyugató, hogy mehet neked is az epi, én tuti nem mernék olyan helyen szülni, ahol nincs...úh mostmár megnyugodhatsz, hajrá, hajrá! A nyákdugóval max 2 hetet szoktak húzni állítólag, de az esetek többségében már csak napok kérdése. Szurkolok!!!!
Dreika!
Hatalmas gratula! Sok tejcsit és minden jót kívánok!
Kornéliusz!
Örülök, h már otthon vagytok! Várunk a képekkel és helyzetjelentéssel, amint tudsz, gyere!
Nati!
Sajnálom a tegnapi kiborulást! Kivánom, hogy minden jól alakuljon, és megoldódjanak a dolgok!!!
Szerintem a csajaink kb hasonló méretben utaznak, sztem ti is 3kg körül lesztek a végére, mint amit nekünk jósoltak, hacsak nem jön Fanni hamarabb.
Honey!
Gyors regenerálódást kívánok, és várom a képeket tőled is!
Csuri!
Hajrá, hajrá!
Vera!
Nem is tudtam, h van 4-es lepény....úgy tudom, h 3-assal megy az ember szülni. Mindenesetre, már te is nagyon közel vagy a végéhez, hajrá, hajrá!
Ske!
Húha, te aztán álmodsz szépeket!
A csoki nálam is nagyon viszi most....úgy látszik ez a divat a végén. Elvégre valahogy fel kell szedniük a babyknek is azt a rengeteg párnácskát, amit a végére emlegetnek.
Hangolka!
Sztem neked már csak napok lehetnek hátra, hajrá, hajrá!
Hát bocsi, h ilyen ritkán jövök, aztán meg szájmenésem van...összehordtam jó sokmindent megint.

Megérkezett Bendegúz
Kukucs Nagyvilág!
Édesapámmal
Édesanyámmal [/img]
Szüleimmel
Kórházi kényelem
Úton haza
Haza érkeztem
Édes álom
Fürdés után
Kezdetektől love szopi
Pihi Édesapukámmal