Sziasztok!
Igértem, hogy felrakom a recepteket, de persze nem volt időm...pótolom, ide leírom, amíg még alusznak a csemeték! Majd jövő 7en lesz időm már, mert elvileg vége a szünetnek!!!
Kössz mindenkitől a dicséretet, annyira azért nem egy nagy extra, volt már szebb inézetű tortám is, de a karamellel még nem vagyok olyan profi
Trüffelkrém: Hv:2dl vörösbor, cukor, fahéj, fekete szemes bors, 3 tábla jó minőségű 70-80%os étcsoki(vettem milkát, meg valami németet kb.3-400ft/tábla), 3 dl tejszin, méz, 4ek vaj
a bort 2 ek cukorral, fahéjrúddal és egy fél ek. szemes borssal forralni kell, majd addig rotyogtatni, míg szirupos nem lesz (nekem ez nem nagyon lett olyan, meg siettem is, lehet nem vártam eleget, vagy a bor nem volt túl jó)
a csokikat vízfürdőn olvasztani, majd bele a tejszint, a kihült boros szirupot(apránként), és mézet izlés szerint!!!
a vajat habosra keverni, és a kihült keveréket apránként belekeverni(én géppel kutyultam bele).
Ezzel töltöttem meg a tortát!!!meg az oldalára is jutott!!!!
a tortát egy fehér és egy kakaós piskótából raktam össze....(6-6 tojásos)
a fehér piskóta felső lapjára öntöttem a felolvasztott cukrot. (kb.250g) és azonnal forrró vizes késsel vágtam be szeletekre, utána tettem a torta tetejére!
Higgyétek el nem nagy extra!!!!Figyelni kell, hogy minden kihüljön!!!!ÉS kostolgassátok, én tettem bele vagy 4 kanál mézet!!!!!de az is lehet 5 kanál volt!

:)
Tésztasali:
1/2 kg szines csavartészta(de bármilyen más is jó)--megfőzni
másfél doboz
nagy tejföl
póréhagyma
sonka(felvagdalva kis csíkokra)
kukorica(egy kisebb konzervnyi)
csemege uborka(karikázva)
mustár, majonéz(izlés szrint)
porcukor, bors, só(ízlés szerint)
Ezeket mind összekeverni, és fél napot(vagy egy éjszakát) állni hagyni hűtőben, hogy összeérjen!!!! Iszonyú fincsi!!!!