A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

wera!
nem semmi bugri nóri! szegény, még jó hogy nem gurult bentem az ágy alatt!!! :shock: :shock: kereshetted volna ;)

kike!
a fotókészítőt fel lehet törni, van hozzá kód is és akkor nem 30 napos! majd megkérdezem nyusziaput hogy hol a kód hozzá, csak most nincs itthon.

viki!
tedd be a képeket amiket szeretnél összemontírozni. de ha gondolod csak lackóról is tehetsz és csinálok valami babafotósat. van olyan keret is hozzá! tehetsz csak arcosat is és egész alakosat is és keresek hozzá valami keretet! megcsinálom szívesen.
de lehet akkor ide ugy tedd fel a képet hogy a lehető legnagyobb feltöltés legyen. kb. 500X akárhányas. mert ugy lesz szép ha változtatom a méretet a programban!

bondi!
szuper az a tökös ruci. én tegnap egy turiban mikulás ruhás tipegőt láttam. rendesen meg volt hozzá a fekete csatt meg a fekete csizma rész kialkítás is. csak ugyebár tipegős formában. de nem vettem meg, mert mikor neten is láttam, nyusziapu ugy leszólta :( :(

dittke!
nagyon édes kép!!! imádni való!!!

csilla!
bogónak jobbulást!!!! +++++ remélem hamar rendbe jöttök.

ibm!
nekünk van 2-3 ismerősünk is aki homeo bogyókat ad fogfájásra a babának, és azt mondják jobb mint a denti!!!
szerintem kipróbálhatnátok. én tuti fogok neki majd adni!

Kép

Kép
timi1982

jah fagyasztott tej.
mi elé sokat ettünk... és tényleg más az ize, de bence mindig benyalta szó nélkül. tuti nem romlott csak más az ize...
de ha elfogadja akkor nincs gond!

kamillatea, köménytea, víz, édesítős tea, édesítő mentes tea... nah nálunk semmi nem jön be!!!!
most eszegetjük a bébiitalt... nah az már igen! azt kanalazza befelé :D

Kép

Kép
timi1982

Ami!
Fogzásra ezek a homeók vannak:

BORAX 9 CH, napi 3-5x5 golyó
Aftákkal kísért fogínygyulladás esetén, ha a baba a cumit és a szopást is elutasítja.

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, félóránként-óránként 5 golyó
Fogzáskor dühös, szeszélyes csecsemők szere. A baba egyik arcfele piros, a másik sápadt. Csak a ringatás nyugtatja meg.

PODOPHYLLUM PELTATUM 9 CH minden kakilás után 5 golyó
A fogzás idején reggelente vizes hasmenés jelentkezik, gyomorkorgással. A baba fájdalma hason fekve enyhül.

Timi!
Nagyon kedves vagy! Írd már le lsz priviben h hogyan kell azon az oldalon megcsinálni? (persze az oldal elérhetőségét megint) Megcsinálom én, nem akarlak terhelni.
20150601134430

Viki - de dönthető a sportrésze a kocsitoknak, nem? Mert a miénk nem. Illetve az ülőszög nem dönthető, amúgy is csak 2 poz.-ba.

Timi - szerintem simán begurult vna jobban is csak nem fér be :lol: :lol: :lol:

Nah, itt is sütött a nap, aztán mire összekészítettem magunkat, kinézek, hát megint szakad az eső! Hát, erre is lenne 1-2 keresetlen szavam...

Csillala - nagyon tetszett Toncsi beszólása :lol:

Ami - de ügyesek vagytok az altatással! Hurrrráááááá :D :D
Vendég

Köszi Timi,Viki!
A Viburcol is az,múltkor azthittük,hogy attól pörgött még jobban de rájöttünk,hogy nem és a Nurophen sem jobb neki és az mégiscsak gyogyo!

Timi! Ismidék nemtudod mit használnak?

Viki! Igazából egyik sem illik rá,de még leginkább a chamomollás,az van a viburcolban is!

10-kor benyomot egy üveg gyümit és 11 óta alszik! :shock:
Már mi is ebédeltünk,kártyáztunk,társasoztunk!
Biztos az idő!
Lassan csak megébred!
Kb. 12-ig saccoltam,de nem!

Kép

Kép
ibm

végre a sétához nem kell bömböltetni a törpét :D :D

tegnap vettem neki egy overál szerűséget. nincs lábfeje és nem olyan vastag. inkább ilyen polár és bélelt kezes-lábas...
elég egy harisnya meg valami hosszuujju body és kispóló vagy hosszuujju vékony pulóver alá :D :D a bundazsák még szerintem ilyenkor fölösleges, mert akkor télen mit adok rá :shock: 8)
nálunk ordítás volt minden séta előtt, de olyan szinten hogy beleizzadt és ugyebár akkor meg séta a hidegben... tuti megfázás alapreceptje ;)
remélem igy már jobb lesz.

Kép

Kép
timi1982

Itt is esik az eső! :cry:
Pedig amúgy tök jó idő lenne!
Szerintem majd a teraszra kirakom!
Ha ma még fog aludni! :lol:

Wera! én is próbálgattam már a sportrészt,de nagyon ül a miénk,pedig már nagyon utál feküdni!
Úgy szeretnék egy extra könnyű esernyőre csukható babakocsit!
Ötlet?
A miénk iszonyat nehéz,nagyon megbántam már,hogy ezt vettük!

Kép

Kép
ibm

ibm! mindjárt megkérdem hogy mit és hogy használták.

Kép

Kép
timi1982

Ami!
Sztem is a chamomillásat próbáld meg ;)

Te nem veszel neki borostyánláncot? Annyian próbálják ki mostanában a környezetemben.

Marcsi!
Nálatok bevált?

Timi!
Köszi ;)
20150601134430

Ami! Mi Biankának a tescóba vettünk babakocsit. nagyon könnyű, fektethető, de nem bírta sokáig.
most ilyen van (ha látszik belőle valami)
Kép

Kép
dittke

Ami!
Ez marha jó babakocsi állítólag, és csak 6 kilo.
http://www.blocket.se/vi/18658973.htm?ca=16_s&last=1

d.dodó

jaj lányok!!!! felrobbanok!!!!
volt 3 hónapom hogy kitapasztaljam Bence szokásait!!! csak tudom tán hogy mit hogyan!!! :twisted: :twisted: :twisted:
de ugy látszik van aki jobban tudja!!!! :twisted: :twisted: :twisted: anyóspajti

ő etette Bencét.
Bence evési szokása: 200 tápszer. 100-110 kaja után büfi (ha bealszik akkor is) és utána a maradékot. utána megint büfi.

mivel most ő etette, igy nem volt büfi, még a végén se. nem akarta felvenni mert bealudt rajta... nah és??? szóval a végén én felvettem büfizni, de kicsit későn, nem egyből mert nem vettem észre hogy befejezték a kaját.
hát volt is büfi rendesen, sőt még bukás is. de azt meg visszalifteztette és csuklik tőle.
erre közölte hogy itassam meg. de hát az én gyerekem nem iszik!!!!!!! mondom nem szenvedtetem mert öklendezik tőle. erre ő: de hát csuklik és attól elmulna. mondom nem mulik el! tudom, próbáltam. nem mulik el, csak magától... és ha meg itatnám akkor meg öklendezik és akkor még a többi kaja is kijön!!!!!
2-3 kanál babaitalt adtam neki, de azt is turmixolta vissza (pedig azt kanálból megeszi, de nem ilyenkor mikor tele a pocija!!)

fuuu!!!! felrobbanok!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

jah és persze hogy nyusziapu megint lelépett, és itthagyott vele szokás szerint....

Kép

Kép
timi1982

Ami!
Én nagyon szuper könnyű babakocsit vettem, az egyik talin annyira megtetszett Titinek, hogy azóta már ő is vett olyat!
www.arvarazs.extra.hu

14000 ft volt!

Kép
Kép
patr

Timi!
Ez tényleg bosszantó! Tudta anyósod h fél időben büfi van?

Megyek hétfőn fodrászhoz!

Kép
20150601134430

Ami! közben kiderítettem a fogzást is:

chamomilla vulgaris 15 ch homeos bogyó
vibrucol kúp ez is homeos
ha nagyon fájt akkor dentinox gél

de legjobban a chamomillat szopogatták.egyszerre egyet! elgurgulázik vele a kölök :D
nem nyeli le, és igy elolvad a szájában. ebből szopogattak el párat. nem mindig az ajánlott mennyiséget. volt hogy kevesebb is elég volt.

a kiskönyvemben igy van irva:
borax 9 ch
aftákkal kísért fogínygyulladás esetén, ha az iny legenyhébb érintése is fájdalmat vált ki, ezért a baba elutasítja a szopást, cumit.

chamomilla vulgaris 15 ch
félóránként-óránként 5 golyócska. jó hatású dühös, szeszélyes fájdalmat nehezen tűrő csecsemőnek, aki egyébként kedves, jó baba, de a fogzás alkalmával ingerlékennyé válik. gyakran az arc egyik fele piros és meleg, a másik sápadt és hideg. a fogzás alatt előfordulhat hasmenés, hőemelkedés, láz, hörghurut. állapota javul ha karba veszik, ringatják, babakocsiban döcögtetik.

podophyllum peltatum 9 ch
minden kakilás után 5 golyócska. a fogzás idején, általában reggel jelentkező vizes hasmenés, heves gyomorkorgással. összeszorítja a fogínyét. fájdalma enyhül, ha a baba hason fekszik.

Kép

Kép
timi1982

viki!
már nem először eteti. mindig el kell duruzsolni neki hogyan kell. sőt rá kell szólni és utasítani. de gondoltam már csak megjegyezte... de ezek szerint nem. b@szogatni kell. de akkor nekem mi segítség van benne hogy eteti? igy nem tudom a dolgom csinálni mellette...

Kép

Kép
timi1982

jaj még egy :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Ez übergáz!

Nyusziaputól nem volt szép h otthagyott vele egyedül.
20150601134430

most van elegem belőle!!!!
bence nem alszik el a kiságyban mostanában magától. rázni kell ölben ha már álmos kemény 1 percet... elalszik és ugy oldalra a kiságyban.

erre ő: leteszi a kiságyba és hagyjam magától elaludni. de mondom nem fog, csak szenved. képes fél órát is szenvedni ahelyett hogy elaludna.
de 1 percig tudom ringatni ha cserébe elalszik egyből!!!
de akkor hozzászokik, és nem fog elaludni. érdekes a csuklás miatt már 10 perce rázza. most hogy elmult a csuklás még 1 perc ringatás megerőltető lenne?!?!?!? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

most ilyenje van hogy rázni kell rajta kettőt hogy elaludjon... régen elaludt magától, és tuti el is fog később is. ha most igényli hogy ölben legyen miért ne tehetném meg??? főleg hogy máskor nem kell rázni a fenekét, sőt nem szeret kézben lenni... akkor ha most igy megy az alvás akkor miért ne lehetne?

fuuu... ennyit dirigálni... én gyerekem!!!!!!!! nem csinálhatom ugy ahogy bevált??? ha rászokik akkor is magamat szivatom vele, nem őt. az a heti egy alkalom amikor jön kb. 2 óra hosszára szerintem nem az ő szívatása lesz. én elszek vele napi 30 órát és nem ő!!!!!!!

Kép

Kép
timi1982

Timi!

Vedd be:

Kép
20150601134430

nah hazaért nyusziapu végre... anyukáméknál voltak kint apósommal. vittek ki dolgokat. most értek vissza, erre közölte anyósom hogy akkor mehetnek is :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Vendég

Timi - ezt én nem bírnám idegekkel, de gondolom anyóspajti nem hagyja magát lebeszélni az okosságairól! :evil: Inkábbis monnnnnyon le! :lol:
Máskor mondd meg nyúlpapának hogy vigye magával nyúlmamát is! :wink:
Vendég

jaj lányok bocsi hogy ide ömlesztem az idegbajomat... de tényleg fárasztó!!!
inkább az irásomat csak ugorjátok át. ne is olvassátok el!!!

Kép

Kép
timi1982

Timi - nyugimáááávazzzeeee!! Mi vagyunk azok, tudod! :lol: :lol: :wink:
Vendég

sziasztok
vagyok én is de............... ugy látszik ez egy ilyen nap
Léna nem akar enni és ezzel az örületbe tud kergetniiiiiiiiiiii
tegnap délután evett 210 tápot este 8 kor semmit és aludt rggel 5ig
ma reggel 5 kor evett 210-et és délig semmit akkor probálkoztam sütötökkel de nem kellett 150 táp lement és kész ma még egyszer eszik és slusszzzzzzzzzzzz
MIT CSINÁLJAK VELEEEEEEEEEEEEEE SEGITSETEKKKKKKKKKKK!!!!!!!

Képimg][/url]
Kép
ronix

Babakocsi én is szeretnék venni egyet és ezzel szemezgetek http://teszvesz.hu/item466472034_modern ... _szin.html:

vagy pedig
http://teszvesz.hu/item470618855_vadona ... kocsi.html

Képimg][/url]
Kép
ronix

Timi! Anyós! :twisted: Nálunk valahogy úgy alakult, hogy anyós semmibe nem szól bele a gyerekekkel kapcsolatban. Hogy nem mer, vagy alapból nem akar, azt nem tudom. Pedig egyébként nem az a félénk típus, szokta mondani a magáét más dologgal kapcsolatban. Biztos látja a határozottságomat a gyerekeket illetően, ezért nem mer szólni. Fürdetni is egyszer fürdette Jázmint, mert mérföldekkel sz@r@bbul csinálta mint én, úgyhogy inkább rám hagyta.
Az tuti, hogy Jázmin nem a második gyerek,akit életemben fürdettem, gondoztam!

Kép
szly27

Roni - az elsőt nem tudom megjeleníteni. A másik nagyon tetszik, de az sem annyira könnyű... mondjuk közepesen nehéz :D
Sajnálom h Léna nem akar enni rendesen! Sajna nem tudom mit lehet tenni ilyenkor! :(
Vendég

Ronix! Én csak a másodikat tudtam megnézni, az jónak tűnik! Az elsőnél hibát ír ki!

Kép
szly27

de olyan drágák
.....
na mindegy mindjárt dobok pár képet...

Képimg][/url]
Kép
ronix

Az nem tetszik amelyiket én linkeltem be? Jó, nem egy luxuskocsi, de rohangálósnak jó szerintem! És naggyon olcsóó!
Vendég

Valaki mondja már meg miért tolódik ki miattam az oldal? Ti is úgy látjátok? Pedig nem hosszabb a vonalzóm mint eddig :roll:
Vendég

Sziasztok,

vagyok én is most olvastam vissza, délelőtt dédimamát látogattunk. Lányok hát nem semmi reggel 8-ra elkészülni,kisblankával...
Leizzadtam rendesen. Mondjuk fáradt is voltam, mert a kisasszony 4kor evett, csak 5 körül aludt vissza, majd kelt 5.45kor ismét majd 6.45-kor végleg... Mamánál remekül viselkedett, aranyos volt nagyon, majd ott kendőben tudtam csak elaltatni, szundított 3/4 órát, majd most aludt el ismét. Mostanság nem alszik az autóban, viszont cserében általában jól elvan. :)
Küzdünk a huruttal, szívogatom az orrát, de láztalan a csajszi.

Bondi, jobbulást Nati manónak! Néha egy-egy kihágás megengedhető a mintaapáknak is nem? Én mindig ezt mondogatom magamnak...

Bogátának is jobbulást! Kicsi manó reméljük az oltástól van. Pneumococcus ellenit is kapott?

Evelin, olyan édes Eliot ahogy kacag! Köszi a hiányolást! Apa rendes az új géppel!!!

Kata, nekem jó a fitolac! Én az iszom a babylove tejserkentővel felváltva.

Roni, mostanában Adél a- feneketlenbendőjű- is hagy meg a pótlásból néha...Ez vagy azért van mert több a tejcsi, vagy csökkent az étvágy. Állítólag néha egy idő után telítődnek a kajával és kevesebbet igényelnek ( nyílván nem mindegyik gyerek! )
Próbálj neki olyat adni amit tuti megeszik! Pl banán? Az jó tápláló.
Egyszerűen kilöki a cumisüveget?

Wera: bugri Nóri édespofa! Te meg ügyes vagy hogy így elkapod a pillanatokat! :)

Ami, nagy puszi Áronmanónak!

Kata, édesek az unokatesók!

Babu: Szabi kaka azóta is ok, ugye?
Jaj, most már nekünk is egy hete nem volt: kop-kop-kop...

Timi, anyós mondjon le! Néha az enyémnek is vannak nagy ötletei
( neki a kendős altatás volt a mániája, hogy hozzászoktatom a gyereket, na a gyerek lassan egy hónapja az ágyában alszik nappal is...), cserébe viszont süt-főz, rendes nagyon.

Én evvel szemezek, csak drága ( barátnőm nagyn szereti) :
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Úgy tűnik a nagyszülők viszont besegítenek karácsonyra és így lehet hogy menni fog...

Kép
andkata

Képimg][/url]
Kép
ronix

az jol néz ki de nekem esernyöre csukhato kéne ami kicsi a bergont UTÁLOM............
CSAJOK HOLNAP DOLGOZO MUNKÁS EMBER LESZEK :D :D :D

Képimg][/url]
Kép
ronix

Roni!
Léna máskor jól eszik, nem?

AKata!
Pusziljuk Adélt!
20150601134430

Muffin! Eliot édesen nevet!

Ronix! Ez is szuper szerintem! Bár én a 3 kerekűektől valahogy idegenkedem. Egyébként olyan, mint nekünk a sport rész, csak nekem a váz más.

Kép
szly27

Húúú Roni nekem meg eza kérkerekű jön nagyon be...

Nem semmi, holnaptól meló. hajrá-hajrá! Anyósékhoz megy Léna?

Kép
andkata

Jaj de furi, holnap már dolgozol! Gondolom várod már! Nekem még nagyon messze van. De egyébként nem bánom, csak néha hiányzik!

Kép
szly27

lányok!
ti nem olyan babakocsit vettetek amit tudtok használni sportként??? vagy most mi ez a babakocsivásárlásiláz????
miről maradtam le? mert elég felületesen olvastam mert hát "vendégeink" voltak. :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

De, csak a miénk pl nehéz. Akarok egy kicsi könnyű olcsót ha tömegközlekedni kell kettecskén. :D
Vendég

Timi, nekünk kölcsön volt klassziikus mély. Nekem muszáj szerezni sportot.

Kép
andkata

Roni - nekem ez a 3 kerekű nem tetszik. Idegenkedem a túl pici műanyag keréktől, nagyon zötyög... :lol:
Holnaptól meló? Azta! Bizti jó lesz! Kivi vagyok apa hogy bír majd Lénivel! Ne felejts el beszámolni! :wink:
Vendég

3 kerekűvel vigyázzatok!!! én is olyat akartam, de pl. nálunk a városban (mi gyalog el tudunk menni bárhová) nem lehet használni. sok ismerősöm megvette és cserélte is le, mert olyan f@sz@ járdák és utak vannak nálunk!
a járdán lévő eltolódásokat, bukkanókat nem birják!!!!

Kép

Kép
timi1982

ez jó infó, köszi Timi!

Kép
andkata

Szerintem a harmadik kerületet sem bárná...

Kép
andkata

Szerintem a harmadik kerületet sem bírná...

Kép
andkata

nekünk ennek a babakocsinknak van sport része, de valami eszméletlen kicsi a "tető" része....és ha el van döntve fekvőre, akkor nem is a fejnél véd :? szóval lehet nekünk is kell ujatt venni!

Anyjuk!
Merre jársz ma?

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?