A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Háfi, fogadd részvétem!
Panna, remélem, javulni fog a helyzet kiütés-ügyileg! Újabb bizonyíték arra, hogy a bőrgyógyászok legtöbbször csak (a beteg kárára) tipplegetnek... :(
A torták-egyéb fogások nagyon guszták, csajok, elismerésem, mi nem vagyunk valami édesszájúak így én nem is próbálkozom ilyesmivel! De Verus tortája láttán nekem is összefutott a nyál a számban! Én ma kacsacombot sütöttem...krumplipürével...párolt káposzta nélkül, mert úgy emlékeztem, hogy van még egy adag lefagyasztva, de sajna nem volt...azért így is megettük :)
Hordozókendő-kenguru topic: mi vettünk mindkettőt, mert alapból szimpatikusnak tűnt, hogy a baba végig érezze a testem közelségét, de a hordozókendővel nem lettünk valami sikeresek. Én képtelen voltam megtanulni a leírás+a fényképek alapján a kötözési módokat, így azóta is ott áll a szekrényben...XLes méret, érdekel valakit (eredetileg 6-7e Ft volt ha jól emlékszem)?
A kengurut jobban kihasználtuk, Chicco Soft (?) a márkája asszem, olyan 3-4 hónapos korától csücsült benne Fruzsi, de kizárólag előrefele volt hajlandó, mert ugye akkor lát ki, viszont eléggé bosszantotta az elején, hogy szemmagasságba esett a felső pereme...szóval abba is bele kell nőni :) Nekem kényelmes volt vele kengusuval sétálni, a babakocsi azokban a hónapokban nem jött be, mert a mózest már kinőtte, a sportrészben meg még nem tudott ülni és ő nézelődni szeretett volna...
Terheléses cukros téma nekünk még csak 2 hét múlva lesz, ÁEK, szóval a löttyös verzió...két órát kell várni a két vérvétel között vagy egyet?
Öcsike szépen növöget egyébként, hétfőn voltunk dokinéninél, akkor kb. 60 dkg volt a picurka. Én sem tudtam eldönteni magamtól, hogy milyen irányban fekszik, de most jól figyeltem, amikor ultrahangoztak : )
Nálunk épp veri az örgög a feleségét...dupla szivárvány van!

Kép
Kép
abencze

Orsi: Köszönöm, nagyon teleettem magam! :D Sietnie kell a férjemnek haza, hogy még neki is maradjon! :wink: :)
Én is úgy számolom a kilókat ahogy te, én 55-ről indultam volt egy kiló fogyás, és most tartok 60,5-nél! Eddig 5,5 kiló plusz! :D

Abencze: Örülök, hogy minden rendben van veletek! :lol:
Nekem 2 órát kellett várnom a löttyivás után, de hallottam olyat is, hogy valakinek rá egy órára már levették a vért!
Engem is az sztk-ba 1 óra múlva akartak visszarendelni, de mondtam hogy a dokim 2-t mondott!
zsu83

Abencze: A kacsacomb sem kutya. :) Főleg, ha jól csinálják. Van jó recepted?

Zsu: Azért ez a hosszú ecsetelése a kakaóscsigának, na szóval, ez nem tisztességes egy dolog... :wink: :D

Mist: Kislányod jól viselte az oltást?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu: virtuálisan küldj nekem is egy kis csigát, itt csöpög a nyálam a klaviatúrára az irodában :)

Én most nem tudom, hogy hol tartok a súlyfelszedésben, mert egy hete lemerült az elem a mérlegben :wink: De már tervezem, hogy veszek bele, csak a bolt, ahol tudom, hogy lehet kapni, bezár mire munka után odaérek. Na de azért majd szerzek valahol, vagy ráállítom a férjem a témára, nehogy elszaladjon a ló.

Abencze: jó, hogy felbukkantál, már épp gondoltam rád, hogy rég jelentkeztél. Örülök, hogy minden rendben! A cukros lötyi után nekem a Sote-n 2 órát kellett várni.

Orsi: szerintem jó a számításod, én is így számolnám, ha fogytam volna az elején :wink: Azért az 5 kg fogyás az nem semmi, ennyire zűrös volt az első időszak?

Macsek, Andus: minden oké ?!?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Örülök,hogy sikerült és ízlik a kakaóscsiga,szerintem mostantól sokszor fogsz csinálni.nem volt nehéz,ugye?
Jaj,a kacsacomb az nagyon fincsi,már régen ettem.Tettem fel a közös postafiókra recepteket még.Hordozókendő nagyon jó ötlet szerintem,a nővérem a kengurut is és a kendőt is használta mindhárom gyerkőcnél.Én nem nagyon számolgatom a kilókat,de odafigyelek,hogy ne egyek kettő helyett,de ami kell,az kell a szervezetnek és a mamának is.Most az a lényeg,hogy mindketten jól legyünk,de azért ne legyek mázsa,a többin majd segíthetek szülés után.Nem gondolom,hogy érdemes idegeskedni a kilókon,ha nem kóros a hízás,mert a sok idegeskedés többet árt szerintem leglábbis.
Eleredt az eső nálunk,még jó,hogy már voltam ma a levegőn.Hiányzik
a biciklim,már nem engedik,hogy bicózzak,pedig imádok.Nagyon furcsa volt megszokni a sétálgtást, mert én mindig bicóval jártam mindenhová.További szép napot!

Kép
nilabali

Zsufi: jaj, de örülök, hogy megerősítettél:) különben már a plusz 10-et taposnám.
Igen az eleje egy kicsit rázós volt. Egyéb tünetek mellett hánytam, émelyegtem, szédültem (a 80/55-ös vérnyomásommal) szinte folyamatosan az első három hónapban. De aztán a 13. héten a Horvátországi nyaralás csodát tett :D
Szóval 55, aztán 50 és most 60,5, amiből 1 kg-t már a babóra fogok:)

Zsu, hol a kakaóscsigánk :D

Orsi

Kép
bjuti

Ezek a kacsacombok!!!! Nagyon fincsi lehet! Kész migyár a csiga!!!! Asszem muszáj, hogy kicsit csurgassam a nyálatokat :):):
Kép
A csiga receptje majdnem ugyanaz, mint amit leírtatok, nekem ez már régi bevált :)

Szerintem nem baj, ha a kaják körül fororg az agyunk, mert most kell begyakorolni, hogy mikor alig van idő, akkor is menjen mint a karikacsapás...:):)
Kilók terén én eddig a 7 kg plussznál járok, és folyton zabálok! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok.
Bocsánat, nem tudtalak végigolvasni titeket, beírom a nyűgömet, aztán visszaolvasok.

Voltam ma dokinál, és le vagyok törve, mint a bili füle. Végül is rendben van minden a babával, de több a magzatvíz, mint amennyinek lennie kellene. A doki nem akart elkeseríteni, végül is csak annyit mondott, hogy lehet esetleg cukorprobléma, jövő héten megyek terhelésre, ott kiderül, és azt mondta kér egy vérvételt... itthon láttam a papíron, hogy a TORCH szűrést kérte, az meg fertőzések kiszűrésére van. Lehet, hogy valami fertőzésre gyanakszik? Nekem annó Szávával az összes átvészeltséget mutatott ki.
Annyira letaglózott a hír, hogy még kérdezgetni sem volt eszem, nem tudtam mit kérdezzek. a 19 héten pont mondta, hogy pont annyi víz van amennyinek kell lennie, most meg jóval több.
Nagyon idegesít, hogy mi lehet az oka, remélem nem lesz semmi baj.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: bár én nem értek hozzá és bagoly mondja verébnek, de nyugodj meg!!!! Tuti nincs semmi baj, és inkább most küdjön minden felé a doki, minthogy valamit is ne nézzen meg. Ez biztos csak elővigyázatosság!! Ez meg jó :wink:
Amúgy ez nekem is nagy hibám, hülyeségem, hogy sokszor a dokimnál nem merek, nem jut eszembe stb. kérdezni és utána meg csak haragszok magamra.
Esetleg azt nem lehet, hogy felhívod most azzal, hogy most jutott eszedbe,hogy meg szeretnéf még kérdezni, hogy ..........?

Orsi

Kép
bjuti

Kreiszi, majd tölts ám fel képet a babamoziról :D

Elif, csuda helyes a pocid :D ne aggódj a hízás miatt, nagyon csinos kismama vagy, a férjed biztosan büszke is rád :) nekem most meglett a +10kg. A jógaoktatóm nyugtatgatott, hogy még "egyben vagyok", szóval ne aggódjak a kilók miatt. A védőnő meg ugye ingatja a fejét...

Verus, kegyetlen vagy :lol: alig várom a hétvégét, hogy én is süssek megint! Most az új mániám, hogy aranygaluskát akarok enni. vasárnapig talán kibírom, de ha nem sütök vasárnap, akkor el sem tudom képzelni, mi lesz velem :roll:

Andus, ne hagyd magad idegesíteni! Tuti azért küld el inkább egy vérvételre, hogy mindent ki tudjon zárni, jobb az óvatosság alapon. Ha meg esetleg cukor, akkor azért azt elég jól kordában lehet tartani. De gondoljunk inkább arra, hogy minden rendben van!!!

Voltunk jógás szülésfelkészítőn, férjem mondjuk nem érezte magát valami jól, de egy igazi hős volt, jól viselkedett, mindent szépen csinált, amit mondtak neki, és csak amikor kijöttünk, akkor kezdett el sóhajtozni, hogy de jó, hogy már vége. Persze nekem meg nagyon tetszett, egy csomó vajúdó pozíciót, meg légzéstechnikát bemutattak, szóval úgy érzem, megtettem az első lépést a szüléssel való barátkozás irányába. Mármint eddig az az igazság, hogy csak félelmeim, meg aggályaim voltak a szüléssel kapcsolatban, most úgy érzem, hogy ha nem is sokat, de legalább valamit tudok. Tomi pedig megígérte, hogy amíg vajúdok, bent lesz velem, a végén meg majd kitalálja ott a helyszínen, hogy bírja-e, egyelőre úgy készülünk, hogy a kitolásra kimegy.

KépKép

KépKép
stelly

A cukorról annyit, hogy a doki dönti el, hogy hány órát kell várni a cukrosvíz után, mert szerintem nem ugyanaz az eredmény jön ki, ha egy órát vagy kettőt kell várni. Az én dokim a zsemle+tej után kikötötte az egy órát, a laborosok aszerint vették le a vért.

Crocus
Kép

Kép
crocus

LÁNYOK, KÜLDTEM MINDENKINEK KAKAÓS CSIGÁT VIRTUÁLISAN!
MEGKAPTÁTOK? :wink: :lol:

Nilabali: Ahhoz képest, hogy először sütöttem, könnyű volt! Lehet hogy jövőhéten is sütök, férjemnek is nagyon ízlett! :D

Andus: Csatlakozom az előttem szólókhoz, nyugodj meg biztos minden rendben lesz! És a doki, inkább legyen alapos, minthogy annyiba hagyja a dolgot!

Eszter: Nálunk is ugyanez a szitu eddig, vajúdáskor bent lesz, utána meg eldönti hogy marad vagy megy! :)
zsu83

Andus, szerintem se izgasd magad feleslegesen! A helyedben én biztos felhívnám az orvost!
Ha valaki közületek akar menni a kismamás bababörzére, annak szívesen elküldöm postán a kedvezményes (345 Ftos) jegyre jogosító kuponomat, mi tuti nem megyünk.

Kép
Kép
abencze

sziasztok
Virtuálisan is nagyon jol néz ki ez a kakaos csiga , milyen finom lehet:-))
Igen túl vagyok a cukorterhelésen de sajnos nekem nem lett kitünően fényes mert a terheléses eredmény 8.5 lett és emiatt 160 gramm szénhidrát diétat kell tartani.Nagyon igyekszem ert már negyon régen szeretük volna ezt a babacát és sajna nem nagyon akart összejönni de a szerelmünk megujulásával isten ajándékaként kaptuk őt! Eddig a doki szerint lányka lesz, de azt mondjékaz anyuka ezt megérzi és én kezdettől fogva azt mondom h ő fiuka lesz. :)
Egyébként szegeden élünk és altató asszisztensként dolgoztam igy már nem dolgozom, de nagyon sok ez az idő itthon, mert a párocskám egész nap dolgozik. Már nagyon várom h megismerhessem a fejlődő kisembert aki nagyon szeret játszani a pocakomban :)
pmonika

Lányok, feltöttöttem a világ legfinomabb sajtos kifli receptjét a mappánkba.
Képekkel van illusztrálva, ami az elkészítés fázisait mutatja. Aki evett ilyet nálam, az könyörgött a receptért, azért csináltam meg így,hogy foztóztam a munkafázisokat, mert nem túl egyszerű, de hihetetlen finom.
Ha alkotó kedvetekben lesztek, próbáljátok ki, sajna kell hozzá legalább 2 óra, de megéri.

Keresek még recepteket, van pl. fini mézeskalács receptem, meg egy nagyon vastag sütiskönyvem is, képekkel ,az érdekel titeket?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Megvolt a babamozizás, de képet nem nagyon van mit felrakni :( . Azért majd próbálok. Ez a gyerek öntörvényűségben túltesz az anyján :D !!! Haránt fekszik és felrakta mindkét lábát és kezét az arca elé, mindezt olyan módon, h természetesen a lába közötti területet sem mutatta meg. 2D-ben egész jól lehetett látni az arcát, de ahogy átváltott a gép 4D-be a lábai ráárnyékoltak. És folyamatosan rugdosta az UH fejet :D .

Monika: kitartást kívánok a diétához!

Verus: ez már tényleg kimeríti a kínzás fogalmát :D ! Naggggyon guszta!!

Abencze: engem érdekelne a jegy.

Andus: csak ne idegeskedj! (Tudom, könnyű mondani.)
Inkább hívd fel a dokit és kérdezz nyugodtan. Persze, ilyenkor hírtelen nem jut eszébe az embernek, h mit kérdezzen, mert előbb fel kell fogni a dolgot. Azután jönnek elő a kérdések.
kreiszi

Már csak 1 nap!!!Trallala!!!

Megsült a 2 tepsi túrós pogi, a világ legegyszerűbb pogija: liszt, ráma és túró(juh, sima, vagy vegyesen), mindháromból ugyanannyi mennyiség.Én most 35 dekákból csináltam. Ehhez kb 1 ek só, összegyúrni, 1 cm-re kinyújtani, rá tojás, és sajt.Ennyi!!! :lol:

Crocus: Vállalom a vaterás csatát, ha tíz alatt kapok, már jó, ha fölé ígérsz, viheted! :lol:

Mi van Macsekkal???

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Andus, ne félj, biztos nincs baja a kicsinek, az orvos csak elővigyázatos. :) Persze, h érdekelnek sütireceptek. :lol:

Verus, guszta a kakaóscsigád! :P

lányok, én ma egész nap ettem! Összeszámoltam, és 15 evés volt...
De nem ám úgy, h mindig egy kicsit... :oops:
Most éppen vajas popcorn-t tömök magamba. :D

Gyűjtsétek csak a recepteket. :wink:

Kép

Kép
gjéti

Elif, tényleg csini vagy! Semmi plusz kiló nem látszik. :)

Andi, anyummal hétvégén csináltunk ilyen kiflit.
Szerintem nagyon egyszerű, és nagyon sok féle töltelékkel meg lehet
csinálni. Nekem a húsos a kedvencem. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Mindenkinek köszi a recepteket. Mindent ki fogok próbálni!
kreiszi

Sziasztok!

Julcsi, köszi az érdeklődést, túlvagyunk az oltáson, nem volt vészes. Remélem, már nem s jön ki semmi mellékhatás.

Andus, szerintem se idegeskedj, a TORCH-csal engem is beijeszettek, de szerencsére nekem is negatív lett. Ha pedig Szávával jó volt az eredmény (vagyis már átestél ezeken), akkor tényleg nem lehet gond.

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
mist

Az a túrós pogi tényleg nagyon jó, én is mindig olyat sütök!!!!!!Csak én rudakban hagyom :)
Kedvencem az aranygaluska, na olyat még nem sütöttem!!!! De ami késik nem múlik :)
Van még egy nagyon kedvenc, de az is macerásabb, majd felteszem az oldalra!

Képzeljétek, totál izomlázam van a mellkasomban, a hátamban, derekamban, egész hasamban....vagy tüdőgyulladás! De őszintén egyiket se tudom honnan szedtem volna össze!
Bár apa szerint annyit hajolgatok, ugrálok és mozgok, hogy már ő elfáradt a látványtól...nekem nem tűnt fel...mindig ilyen vagyok. Tényleg lehet izomláz ilyesmitől mindenhol? Csak mer kismama vagyok???Félek, ha tüdőgyuszi, akkor gáz van, de bízom benne, hogy nem....torkom folyamatosan fájdogál, néha köhögök....doki messze, na meg mikor menjek? Folyton itt vannak a gyerekek, velük mégse állok sorban 3 órát! Na meg nincs se láz, semmi....szóval inkább izomláz, de olyan fura, hogy ilyen van. Éjszaka meg olyan nehéz az egész hasam, lehet nőddögél...:)
Nektek nincs ilyen?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Itt a sok recept közepette megfogadtam, hogy leállok a csokizással és csak olyan nassolnivalót vagyok hajlandó elfogyasztani, amit én készítettem. :) Túrós pogit nálunk mindig anyu csinálja, de most egy karral nehezen menne... lehet meglepem vele én.

Úgy látszik mindenkinek megvan a maga keresztje mostanában :(. Nekem meg tegnap este az ínyem kezdett el vérezni, még soha nem fordult elő eddig, úgyhogy most ezen idegeskedek...
lkverus: nekem esténként van néha olyan nagyon izomlázas érzésem a derekamban, combomban... főleg akkor ha végre lefekszem és mégis fel kell kelni valamiért.

Köszi a pocakdícséreteket. :) Mostmár lassan számolok vissza, 27 hetesen szeretnék elmenni 4D-re, már alig várom, hogy én is lássam manócskám pofiját.

Kép
Kép
elif

Verus: Azért ez kicsit aggasztóan hangzik... :? Jövő héten már tudnál menni orvoshoz? Én azért megnézetném magam a helyedben. Ja, én is néha olyan nehéznek érzem a hasam, pedig még... Ha oldalt fekszem, zsibbad az alsó lábam éjszaka néha. Ajaj, még mennyivel nagyobb lesz még!

Andus:
Te szegény, mindig riogatnak valamivel! :evil: Biztosan semmi gond, csak teljesen biztosra akarnak menni. Mindenképpen írj majd, hogy milyen lett az eredméní!

Nilabali: Huhh, te aztán jó kis receptes gyűjteményt csinálsz nekünk! Tök szuper, köszönjük. Hétvégén én is nekilátok a kakaóscsiga receptednek. :)

Zetibebi: Még mindig nincs internetetek. Hiányolunk!

Van valakinél döntés a névről? Avassatok be bennünket!

Kicsit felbosszantott az Apukám... :x Kérdezi, hogy meddig dolgozom még. Mondom, négy hét (ha minden jól megy, 20 nap már csak!). Erre ő: két hónapot otthon leszel??? (Némi megrovással a hangjában.) Ja igen, meg még suliba megyek, vizsgázom, cikket írok... Szóval, azért nem fogok unatkozni. Meg ha éppen lógázni akarnám a lábam, ahhoz is lenne jogom, nem? (Szerencsére anyagilag megengedhetünk magunknak két hónapot, nem én keresem a több pénzt a családban.) Ahhoz képest, hogy négy gyereke született az Apámnak, nem nagyon érti ezeket a dolgokat. :evil:
Szerintetek ez lustaság???

100 nap és Bogyesz megérkezik!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!!!

Juj, ezek a receptek... Mindent ki fogok próbálni!!!! :lol:

Tegnap voltunk dokinál. Minden rendben van Vendel baba nagyon szépen fejlődik, becsült súlya 1115g. Méretei alapján 28 hetes.. :shock: Most akkor vagy meg fog születni már januárban, vagy olyan súlyú lesz, hogy nem fogom tudni megszülni.... :roll:
Kicsit megijedtem azért.....

Verus: Remélem, hogy tényleg csak izomláz!!! Azért próbálj meg pihenni is egy kicsit a gyerkőcök mellett!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: A Vendel már el van döntve??? :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: szerintem ez abszolút nem lustaság, és még ígyis tényleg ezer dolgod marad. Nem értem apukádat... de lehet, hogy kívülről nézve ez neki máshogy tűnik.
Neked is kijár néhány boldog kismamahét, amikor csak a pici fiadra koncentrálsz!

Amy: Húha, akkor tényleg lehet, hogy Vendel baba lesz az egyik első picur, akiben már pocin kívül gyönyörködhetünk majd! :)

Kép
Kép
elif

Julcsi: Hát most úgy tűnik... :lol:
Egyre jobban megszoktuk már, és a családnak is tetszik...
Apa csak Mr V-nek hívja... :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Elif: Hát ahogy most halad, tényleg elképzelhető.... :D
Mondjuk én nem is bánnám.... 8) :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Végre visszajött a jó idő! :)
Férjemtől megkaptam a rendelést: vasárnap kakaós csigát akar enni! :D

Lányok, Nektek hányadik héten lesz a következő kötelező uh?

Mónika: Nem lehet könnyű ez a diéta, de biztos megtudod csinálni! :)

Andus: Ez a kifli nagyon jól néz ki! :P :lol:

Kreiszi: De édes lehetett, ahogy rugdosta az uh fejet! :D

Gjéti: Ne aggódj, nekem is vannak napjaim, amikor egész nap a hűtőt nyitogatom :D , aztán vannak olyan napok is amikor nem is vagyok nagyon éhes!

Ikverus: Izomláz szerű érzésem nekem is van! Én azt mondom, hogy attól van, ahogy Bencus rugdossa a hasamat! Azóta érzek ilyet, mióta nagyokat rúg! :lol:

Elif: Hogy van anyukád?

Julcsi: Szerintem az lenne a durva, ha a szülésig dolgoznál!
Kell az a két hónap, előkészíteni a babának mindent, meg még amiket írtál, hogy vizsgázol stb. Néha furcsán állnak dolgokhoz a szülők! :roll:

Amy: Örülök, hogy minden ok veletek! :D
Nekem a 20. heti uh-n egy héttel mondták idősebbnek, nekem is lehet január végi lesz! :)
zsu83

Zsu: anyukám jobban van, nem kell műteni a vállát, úgy néz ki aránylag szépen összeforr. :) A napokban már mehet gyógytornára is. Most beletemetkezik a házfelújításba, amit már régóta tervezett a család, rengeteg dolog van, de így legalább ezzel leköti a gondolatait is.

Kép
Kép
elif

Elif: Örülök, hogy javul anyukád válla, és hogy nem kell műteni! :)
Akkor most tényleg van elfoglaltsága, de azért vigyázz rá ne terhelje nagyon túl magát!
zsu83

Julcsi: szerintem egyáltalán nem lustaság én is másfél hónapot otthon leszek, de szívem szerint hamarabb otthon maradnék, mint dec. 19... Irigykedve nézem Zsuzsi visszaszámlálását...

Tényleg nagyon furcsa, mintha még most izgultunk volna a 12. heti ultrahang miatt...

Andus: biztos nincsen semmi baj, csak tényleg biztosra akarnak menni. Ne aggódj!!!

A mi lányunk neve lehet hogy Zsófia Lili lesz! A családban persze nem osztatlan a siker, anyukámnak a Zsófi nem tetszik, anyósomnak meg a Lili, dehát majd megszokják, nem igaz?

Nagyon sok finomság készül nálatok, nekem sajnos nincs türelmem sütni (én inkább főzni szeretek), viszont a férjem az imád, úgyhogy majd neki mutatom meg a recepteket!!

Nekem érdekes módon nem adtak beutalót a múltkor cukorra, úgyhogy ez most úgy néz ki elmarad...

Kép
cserkészkolbász

Julcsi: Apukád tényleg jó fej :? Na de ne is foglalkozz vele, inkább számolgasd a még hátralévő napokat, és gondolj arra, milyen jó lesz, ha már otthon leszel, és koncentrálhatsz a törpire! Tök jó, hogy már 100 napon belülre értünk :)

Engem apu azzal akaszt ki, hogy minden egyes alkalommal, ha beszélünk, megkérdezi, hogy rúg-e a bébi. Ilyenkor mindig szépen elmondom neki, hogy igen, de nem tudom, miért gondolja, hogy ha 4 hete is éreztem már, akkor most nem. Na mindegy ...

Vera: Azért próbálj pihenni is néha, és ha nincs változás, csak meg kellene nézni egy orvost :wink:

Elif: próbálj figyelni a mamádra is, amennyire erődből telik, jó, hogy legalább a műtétet megúszta. Tényleg nagyon csini kismama vagy :wink: Én már kezdem magam néha irtó bálnának érezni ...

Zsu: nekem hétfőn lesz a következő UH (27. hét), már nagyon várom. Sajnos most a férjem nem tud eljönni, mert délelőtt lesz, és dolgozik :cry: Na majd helyette is kifigyelem maszatkát.

Nilabali: szupik a receptek, már alig várom, hogy legyen egy kicsit több időm, hogy nyugiban tudjak otthon én is tevékenykedni, és jól kipróbálhassam őket.

Többieknek is köszi, nagyon jól hangzanak!!

Amy: cuki a férjed, ahogy becézi a manót!

Zsuzsi: remélem jól telik az utolsó munkanapod!!!!! Kicsit azért irigykedem :wink:

Moni: nem lehet valami kellemes a diéta, kitartást hozzá. Én hétfőn megyek az eredményért :wink:

Andus: nyugi, nem lesz semmi gond!!!!!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Julcsi, szerintem teljesen normális, hogy két hónapot otthon vagy és felkészülsz a kicsi érkezésére. Mellesleg meg ha még sulival kapcsolatban is ennyi dolgod van, azért nem hiszem, hogy unatkozni fogsz! Én bevallom, már ezt az egy hónapot se tudom, hogy fogom kibírni, annyira utálok reggel, meg este is egy órát zötyögni, meg napközben a kollégák hülye kérdéseire válaszolgatni. De nálunk a férjem nem érti, hogy ha eddig majdnem tíz évig semmi gondom nem volt azzal, hogy dolgozni kell, akkor most hirtelen mitől kínlódok ennyire. Valahogy szerintem férfi-fejjel ez érthetetlen dolog, hogy most az agyad 90%-át a kisbabád foglalja le - és a testedből is egy elég nagy darabot, amitől sokkal fáradékonyabb vagy. Ne foglalkozz vele, hogy mit mond!

Amy, ez úgy hangzik, hogy akkor ő tuti Vendel lesz :)

Zsu, nekem azt írja a gondozási tervem, hogy 28-30.hét körül kell mennem legközelebb.

Zsuzsi, majd mesélj, hogy telik az utolsó napod!!! (Picit irigykedem.) Biztos kapsz valami kedves apróságot a gyerkőcöktől! :D

Erika, az a lényeg, hogy nektek tetsszen, a család majd megszokja :) mi direkt ezért nem kérdeztük előre senki véleményét, hanem kész tényként közöltük velük. Pedig állítólag nagymamám még listát is írt, hogy miket szeretne :D

KépKép

KépKép
stelly

lkverus jesszus, ez a torta gyönyörű! kész cukrász vagy!
jobbulást neked! jobb, ha minél hamarabb megmutatod magad a dokidnak, ha tüdőgyuszi, kezdjen el gyorsan kezelni.

amy nagyon jó kis babakocsit választottatok! én is már megkaparintanám szivesen a sajátunkat, de majd csak decemberben fogjuk tudni megvenni.
mondjuk már kiválasztottam, csak meg kell venni :)

pandusika de jó, hogy múlnak a kiütések. nekem is volt valami hasonló, de már nem emlékszem melyik gyerekkel, és nem is ennyire durván, mint neked, de arra emlékszem, hogy rémes volt...
egyéb iránt pedig Isten éltessen! :D

gerendai zsuzsi én is szoktam érezni, hogy hol van, azt persze nem, hogy milyen pózban. Milos bal oldalon szeret henyélni, a múltkor meg is mutattam a védőnőnek, hogy hol keresse a szívhangot, és ott is volt! nagyon büszke voltam magamra :D

stelly nyammmi, köszi a receptet, ez nagyon egyszerű, és nekem tuti ízleni fog :D

edina jobbulást nektek!!!

hízás... nahát, én is 55-ről indultam :D én most +7 kg-nál tartok.

andus ne aggódj, szerintem a TORCH inkább csak rutinból szerepel. itt a cukor a fontosabb szerintem. ráadásul ha már mindenen átestél, akkor nincs okod az aggodalomra.

bjuti én egy papírra fel szoktam írni a kérdéseimet a dokihoz, mert ha már ott vagyok, a felét elfelejtem, aztán meg mérgelődöm.

én is túl vagyok a terheléses cukron, szerencsére teljesen rendben van. sajnos nekem is van valami torokizém, a labor alapján valami baci van a szervezetemben. ha nem javul hétvégén, akkor kapok antibigyót is.
ééés, hétfőn megyünk kontroll UH-ra, drukkoljatok, hogy minden rendben legyen Milos veséivel...

Kép
Kép
Kép
iricc

Erika: Szép neve lesz a babátoknak! :D Nálunk se mindenkinek tetszik a Bence, de ez van, ez a mi döntésünk nem másé! :)
Lehet, hogy neked később csinálják a cukrot!? :roll:

Zsufi: De jó neked, hogy már mész uh-ra! Az én dokim állítólag csak a 30. héten szokta csinálni! :? Na majd hétfőn rákérdezek!

Eszter: Nálunk is volt lista a család részéről, amikor felsorolták mi csak halgattunk, magunkba jót nevettünk a javaslatokon, és amikor mi döntöttünk, elmondtuk! :)

Iricc: Mi is decemberbe vesszük a babakocsit! Már nekünk is megvan a kiszemelt! :D
Gratulálok a cukros eredményhez! :)
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden ok legyen a babával! :)
zsu83

Pandus: Nagyon-nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!!!! Legyen ez az eddigi legszebb! :D
Bőröd, jobb kicsit?

Erika: Örülünk, hogy jelentkezel. :) Szerintem nagyon jó a névválasztás! A kisebbik húgom is Zsófia. :) Ja, és olyan név nincs, ami mindenkinek tetszik a cslaádban. Tapasztalat. :)

Zsufi: TE? Bálna? :lol: Csajok, én ismerem, meg sincs hízva egyáltalán... Ne higyjetek neki! :D

Elif: jó hír, hogy Anyukád legalább fizikálisan jobban van. Gondolunk Rátok.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Iricc: Mindenképpen írj majd, nagyon drukkolunk Milosért!

Zsu: Nekem három hét múlva lesz a következő uh, azaz a 29. héten.

Mindenkinek gyönyörű hétvégét, szép nagyon ma az idő! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, nem hiszünk Zsufinak! :lol: :wink:
zsu83

Sziasztok Lányok!

andus:próbálj meg nem aggódni a piciért,anyukám mindig azt,mondja,hogy csak pozitívan,az segít a legtöbbet és majd meglátod,amikor mész a dokihoz,hogy minden a legnagyobb rendben van a babáddal,és kár volt rossz napokat okozni magatoknak és a picinek is.tudom,hogy mondani a legkönnyebb,de gondolunk rátok.

pandus:örülök,hogy múlnak a kiütéseid!!!!!!!!!az enyémek még mindig megvannak,sőt már a hasamon is találtam párat,de ezek nem viszketnek,de elég randák....csak következő hét csütörtökre kaptam időpontot a bőrgyógyinál-felháborító-de tényleg!

Mivel lkverusnak nincs ideje a gyerkőcök miatt a közösbe tenni a receptet,én bemásoltam oda,mert onnan könnyebb dolgozni,és én ma az ő receptjét csinálom meg,remélem nem baj,hogy belekontárkodtam.
láttam,hogy kerültek még fel dolgok,és ezzel elif:meg is oldottad a holnapi kajámat,mert barackos csirkemell lesz az ebéd!!
nem is tudom,már,hogy ki rakta fel a sajtos kifli receptjét,de muszály lesz valamelyik nap rászánnom az időt-márpedig nekem van-mert és nem dolgozom-és meg kell vsinálnom,már régóta akartam egy ilyen receptet.
Akinek okés lett a vércukor eredménye annak gratulálok,nekem az talán a jővő héten vagy még utána lesz csak,és ultrahanra is csak a 28-30hét körül megyek újra,ha csak a hétfői tanácsadáson nem mond mást a doki.Egyébként nálunk is beindult a Kisbalázs a pocakban rendesen,olyan aranyos reggel együtt kel az apjával napközben amikor olvasok engem is elszórakoztat,este pedig 11körül még beindul a móka újra és apja tenyeréhez bújva alszik el-egyszerűen imádnivaló,talán ennél szebb része nincs is a terhességnek,mindig sírni tudnék örömömben és büszkeségemben amikor megmozdul és jelzi nekünk,hogy itt van.
Na,már megint egy regényt írtam,ne hararagudjatok!Most aktuális sétámra és vásárolni,majd a könyvtárba megyek,mert kifogyott az olvasnivalóm,később még benézek.Mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Julcsi: édes vagy, hogy ezt mondod, de azért az érzés az már néha elég bálnás :)

Iricc: várjuk a híreket!

Erika: jó, hogy nálatok is minden rendben!!

Pandus: Boldog szülinapot!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Nilabali: Kellemes sétát Nektek! :D
zsu83

Andus: Ne aggódj, az amnióval már kiszűrtek egy csomó rendellenességet. A magzatvíz hol ennyi- hol annyi, attól is függ, hogy babóca mikor nyelt- ill. pisilt. Igazság szerint, ha egy alkalommal sok a víz, abból még nem szoktak messzemenő következtetéseket levonni. Nekem már 2X volt az átlagosnál több a víz, valószínű ezért is küldtek szív-uh-ra. Utána viszont megvonták a vállukat. Több, és kész. Viszont szerintem a cukrom nem a legjobb- az okoz több magzatvizet, próbálok is minden édességtől tartózkodni, nehogy baj legyen. Lehet, hogy nálad is csak ennyi kéne. A vérvizsgálat csak túlbiztosítás, de ártani nem árt :)

Pmonika: Nekem az első gyereknél volt 10-es a cukorterhelés. Diéta, fenyegetőzés (óriás bébi, korai-méhlepény leválás stb.), kopogott a szemem az éhségtől, mindent méregettem, halálosan komolyan vettem. Acetonos lett a vizeletem az éhezéstől, a háziorvosom persze örjöngött. Aztán megszületett az "óriásbébi", 2,85 kg-mal, a méhlepényt meg úgy kellett kiműteni, annyira tapadt. Azóta vannak bizonyos fenntartásaim a 160-as diétával.

Julcsi: Egy férfi majd akkor mondjon véleményt a terhesség és a munka összefüggéséről, ha maga is terhes lesz. Én az első babával 1 hónappal a szülés előtt hagytam abba a munkát. De csak azért maradtam olyan sokáig, hogy kicsit lekösse a figyelmemet, annyira kivoltam idegileg a szuper-terhesgondozás hatására. De bizony az utolsó munkában töltött hónap már kínlódás volt, azt sem tudtam, hogy üljek- álljak, nem hiszem, hogy sok hasznomat vették. :? Szóval, ha teheted, és nincs már kedved dolgozni, ne legyen lelkiismeret furdalásod, hagyd abba a munkát. :D

Kép
kangu

Komolyan úgy érzem telekommunikálunk a picurral. Akárhányszor eszembe jut, hogy már régóta nem mocorgott elkezdődik az edzés. :) Bár összességében is azt figyeltem meg, hogy felváltva vannak nálunk a lusta és az aktív napok. Kíváncsi vagyok mi lesz itt ha megszületik... :)

nilabali: Remélem nálatok is sikert arat majd, sajnos páromnak nem elég nyitott hozzá az ízlése, de én imádom. :)

Majd hamarosan az ő örömére is ráállok megint a török receptekre, és megosztom azokat is ahogy x hónapja igértem :roll: . Persze emellett a sütieiteket azért én is végigpróbálgatom. :)

Kép
Kép
elif

Verus, nekem a bal forgóm fáj nagyon. :?
Szerintem ha köhögsz is és fáj a torkod, akkor azért menj el orvoshoz! Jobb megelőzni a bajt. :)

Elif, örülök, h anyukádat nem kell műteni. Feltehetnél valami
fincsi török receptet, amihez nálunk is meg lehet venni a hozzávalókat. :D Egyébként a férjed nem eszik disznóhúst, ugye?

Én jövő héten szerdán megyek UH-ra... Remélem látni fogom a kicsit. :lol:

Lányok, ma tudjátok mit ettem? Rákot, kagylót, tintahalat...
Annyira nem vagyok oda értük, de nagyon megkívántam ma.
Most is nézni fogok a hűtőben valami fincsit... :P

Kép

Kép
gjéti

gjéti: mennek majd a receptek :), és persze ahol kell ott magyarosítva éppen a hozzávalók miatt, mindennek megvan, hogy mivel lehet szuperül kiváltani, de egyébként is általában csak tök normális hozzávalókat használ a török konyha.
Férjem sem (és persze én sem) eszik disznóhúst, sőt csak helal húst eszünk (muszlim hentes által előkészített), szerencsére ennek beszerzése manapság már nem jelent problémát, és még alkoholt sem iszunk ám... :) Lehet durván hangzik, nem tudom... de higgyétek el semmiből sem állt hozzászokni, sőt manapság már néha rosszul is vagyok a disznózsírszagtól, aminek az avas változatát a szomszéd sajnos előszeretettel használja éjféltájban... :(

Most találkoztam Edina új fényképével az iwiw-en, hááát csajok őszintén az a valami ahogy a harmadik meg negyedikbabás kismamák tartják magukat itt minálunk, lásd még lkverust is pl. eszméletlen... :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Itt a vége, fuss el véle...

...és az élménybeszámoló: 7-re mentem ma, 6 gyerkőcöt vártam mára (őszi szün.), de 8 órakor egyszerre elkezdtek érkezni, szinte mindenki. Amikor megtelt családokkal az előterünk, szerenádot kaptam, meg csodaszép virágcsokrot, meg rajzokat, meg girbe-gurba fűzött karkötő, könnyes szemek, sok-sok puszi. Meg egy csomó használt holmi, bátortalanul odaadva, hogy nem sértenek-e meg vele: mózeskosár, autósülés-hordozó, kenguru, és rengeteg ruhácska, hálózsákok, kabátok, rágókák, ...ééééés 10 ezer ft. értékben sodexho utalvány. A kísérőre ez volt írva:

Szerencsés a világ, hogy létezel...
hogy létezik a hangod, a mosolyod.
Az emlékeid, a céljaid- mindaz, mi megnevettet és dalra fakaszt.
A világnak szüksége van tehetségedre,
mindarra az ajándékra, amelyet Te adhatsz.
Tudom, néha könyebb megállni-
megtartani az álmokat jobb napokra,
vagy elrejteni a tehetséget, ahelyett, hogy hagynánk ragyogni.
De tudd, hogy nem véletlenül kaptad a tehetséged és az álmaidat.

...hát mit mondjak, megkönnyeztem...

De most már itthon vagyok, Édesapa sütivel várt. Úgy érzem, ma kezdődik egy új szakasza az életemnek, olyan furcsa, de mégis izgalmas érzés ez. Esküvő előtt éreznek ilyet az emberek(gondolom... :D ).

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Majd teszek fel képet a csoportomról. Tudom, hogy ezt már sokszor ígértem, de most tényleg...Meg az összes többi elmaradt képet is(pocak, nuni, ilyesmik)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

zsuzsi: hogy ez milyen nagyon szép, komolyan még így leírva is megkönnyeztem én is. Annyira kedves gesztus volt ez tőlük, jó érzés lehet így belevágni valami újba, ahogy te is írtad! :) Használd ki jól az időt ami most következik!

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?