A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: nem semmi történet! Ezt szeretem, hogy nem tudják, hogy is működik a rendszer, de mondják a magukét, így a frászt hozva az emberre! Jó, hogy sikerült tisztáznod!

Picuranyu: nagyon szép az ágy is és az ágynemű is!
magdolnasz

MAgdolna! legalábbis remélem, hogy nem ülök a két szék közül a földre.

Kicsit mérges vagyok a családomra. Látjátok hiába a nagy család, hiába vagy önzetlen, hiába vigyáztál egész gyermekkorodat feláldozva a nagyobb testvéreid gyerekeire mégis mikor neked kell szökőévben egyszer segítség akkor hipp hopp nincs egy sem. Jövő hét hétfőn mennem kell pécsre bíróságra, apa visz mert korán kell menni, én meg műr nem vezetek ennyit. Máténak meg pont azanp van a pneumo oltása amire így is csak nagy nehezen kaptunk időpontot két gyerek közé gyorsan besúvasztva....a dokinnéni még nem is tudja, a védőnő majd beszél vele, hogy muszáj. Szóval nincs aki vigyázzon egész nap rá és elvigye az orvoshoz. Mivel hajnalban indulunk így csakis rokon jöhet számításba....de hát úgy látszik csak mi vagyunk ebben a családban akiket mindig azonnal ugrasztani lehet ha valami van. szóval bepöccentem és megmondtam, hogy szülésig már nem megyek haza, ha valaki látni akar akkor jöjjön.
katuska79

Vagyogatok én is, csak gyors bekukk, vár a vasalás (Apa ingei :twisted: ), ágyneműhuzat csere, paprikáskrumpli főzés....

Bartika: vigyázz nagyon magadra!!

Katuska: igen, én is ezeket a thrilleres horrorokat szeretem, nem azt amien gusztustalanul fröcsög a vér meg miegymás....Kört láttad?? Na a tükrök nagyon hasonló stílusú!

Picuranyu: csodaszép a kiságy meg az ágynemű is, tényleg csak a kisherceg hiányzik már bele!!! :D

A Tükrök (nem akarom lelőni teljes egészében, hátha kedve támad valakinek megnézni :wink: ) egy 5 éve leégett luxusáruház kiégett épületében indul, ahova Kiefer Sutherland miután leszerel a rendőrségtől egy lövöldözés miatt, éjjeliőrnek szegődik.Az áruház kozmetikai részlege tele van tükrökkel és igen furcsa jelenségeknek lehetünk tanúi, hogy amit a tükrök mutatnak, az nem a valóság, hanem a megelevenedett múlt, a tűzeset illetve még korábbi rejtélyes események. Az összetört, meglőtt tükör is összeforr, nem lehet megsemmisíteni, csak egy név rajzolódik ki folyamatosan rajta: Esseker....Nem tudni még,hogy ki lehet. A magánéleti szál, hogy a feleség is zsaru, 2 gyerekkel, de elhagyta a pasit az alkoholizmusa miatt,nem is hiszi a tükrös mesét sem....egészen addig, amíg az otthonukban is fura dolgok kezdenenk történni.... :wink:

Nálunk sem szereti Apa, Anyukámmal viszont rajongók vagyunk, úgyhogy ő mindig biztos partner :lol:

Mágnes: milyen volt a 4D?? :D

Csöre: mentek a drukkok!

Nekem megvan a táppénzes javaslatom a dokimtól, hétfőtől már én is betegállományban leszek :wink:

Na megyek,vár a munka!!!

KépKép

KépKép
kata8110

sziasztok!

kisbogacs:igazad van, de ha megin lesz tócsa, akkor azért menj dokihoz! Nem biztos, hogy neked is ez a syndroma van. Ennek legfőbb jellemzője, hogy a kisujj, és a hüvelykujj nem zsibbad. Éls először éjszala jelentkezik. Nincs semmi gond, ha nem kezelik, de nekem már annyira elviselhetetlen volt, nem tudtam semmit vinni a kezemben, cipekedni, sokáig dörzsölni pl. takarításnál. Úgyhogy nekem muszáj volt valami segítség.

bartika:ez nagyon komolyan hangzik! Csak vizsgálatkor derült ki, vagy volt valami előzetes tünet? Vigyázz magadra, és ne izgulj! A jó anyós mindig feltalálja magát!

picuranyu:nagyon szép a kiságy, főleg ezekkel a kiegészítőkkel! Én is szívesen belefeküdnék. :lol:

katuska:hihetetlen egy family! De valahogy ismerős a szitu, bár nálunk még nincs gyerek. Remélem sikerül végül találni valakit!

kata:gratula a papírhoz!!Most már csak a babavárás a feladatod!

Kép
moffli82

sziasztok!

vagyok én is, nagy shoppingolásban voltam ma.
Megvettem a kabátot, bár a kismama-kínálattól nem vagyok elájulva, mindenhol ugyanaz a fazonú fekete dzseki van :evil: Na de ez van, nem volt mit tenni, vettem egy tűrhető darabot a c&a-ban (2 féle volt, fekete és fehér, de a fehér vékony volt, így kizárásos alapon maradt a fekete...). Végül is nem olyan rossz, jó meleg, és végre nem úgy nézek ki benne, mint aki lenyelt egy focilabdát :lol:
És elcsábultam egy kisvakond-kertésznadrágra is, csíkos felsővel :lol: Meg Manónak is vettem egy csodaszép kis 62-es overált télire :lol:

Bartika, sajnálom :( Jó, hogy időben kiderült, pihenj sokat!!!! Hogy derült ki egyébként? Görcsöltél, vagy a normál havi vizsgálatkor derült ki?

Kisbogács, nem semmi, hogy 3 órát rád szánt a szülésznő! Én is ilyet szeretnék :lol:

Tényleg, mindenki választott már szülésznőt? Én a szülésről konkrétan még a dokival sem beszéltem :roll:

Mágnes, Csöre, merre vagytok???? Várjuk a híreket!!!!

Majd olvasok még vissza, pussz addig is
V.

Kép
vickybabe

Katuska, jó, hogy tisztázódott a gyes téma. Tegnap én is paráztam egyet, de szerencsére találtam egy szakértőt (index fórumban), aki szinte azonnal válaszolt és megnyugtatott. Elég gáz, hogy ilyen bonyolult ez a rendszer, próbáljon az ember eligazodni benne. Nem tudjátok elvinni Mátét Pécsre? Addig apjuk ellenne vele :roll: Persze nem a legjobb, de ha tényleg nincs kire bízni...

Picuranyu, szép az ágynemű! Meg a kiságy is! :lol:

Zsibbadás: én lehet megemlítem a nődokinak hétfőn. Bár ő nem az az aggódó fajta, gondolom majd elintézi azzal, hogy ez normális... :roll:

Kata, éljen a betegállomány! én azóta több zsét kapok, mint amikor dolgoztam :wink:

Kép
vickybabe

Katuska: sajnálom :(

Kata: gratula a papírhoz!

Vickybabe: nem mindenhol lehet szülésznőt választani. Pl. az ÁEK-ben nem lehet, állítólag hárman vannak nappal és ketten éjjel. Pont ezért is szomorodtam el, mert a MÁV-os időszakban lehetett és volt privát szoba is. Én erre számítottam most, kerül amibe kerül, de egy ágyas szobába megyek! Na, ez maradt a terv :(
magdolnasz

vickybabe:sajnálom, hogy nem találtad meg életed kabátját, de legalább van valami. :lol:

Én sem beszéltem még a dokival a szülésről. Igaz, én kórházba járok hozzá terhesgondozásra, nem magánba, így nem tudom, hogy a 2 asszisztens előtt hogy hozza szóba a témát. Mert előre nem akarok neki fizetni, csak amikor megszültem, utána. Ti hogy csináltátok, már aki kórházba jár dokihoz?

Szülésznőt nem fogadok, mert nálunk 60e Ft-ot kér el, ha előre felkérik, azt meg már nem tudjuk kifizetni, elég lesz majd a doki.

Kép
moffli82

Vickybabe! nem az a gond mert mindig szokott velünk jönni, hanem aznap van ez az oltás is....

Kata! csak a házidokinak el ne felejtsd bevinni ezt a papírt s le is jelentkezni nála az első nap különben úgy jársz, mint én! Egy hónappal előtte szóltam neki, hogy majd mikortól szeretnék táppénzre jönni, oda is adtam neki ezt a javaslatot. Erre megyek október közepén a táppénzes papírért merthogy kéthetente adják ki azt a "kutyanyelvet" és akkor mondja, hogy nem is vagyok táppénzre véve mert visszamenőleg nem lehet, be kellett volna mennem az első napon is....(minek?) úgyhogy el kellett mennem az orvosi bizottság elé, hogy tényleg terhes vagyok és tényleg jogosult a táppénzre! Megalázó volt mondhatom és elég bunkó dolog is....főleg hogy az a két hét nekem még sima betegszabi lett volna ráadásul.
A szülés után apa gyorsan beszaladt kijelenteni, hogy vége a táppénznek a szülés napjától és azóta messzire elkerülöm az öreget....
katuska79

Moffli én sem magánba járok és én sem beszéltem még egy dokival sem a szülésről. HA szimpatikus akihez jársz akkor kérdezz rá, hogy vállal-e és ha igen akkor mennyiért. AZ utolsó hetekben szoktak amúgy is erre kitérni.

Én nem fogadok dokit....
a legjobb mikor valaki fogad dokit jó sok pénzé és amikor szülni megy akkor pont a saját dokija az ügyeletes:) ergo megúszhatta volna ingyen is:)
AZ a baj, hogy a fogadott dokival is igen mellé lehet nyúlni úgyhogy aki fogad a szüléshez dokit az kérdezzen meg nála szült anyukákat a tapasztalatokról.
katuska79

Sziasztok!

Végre vagyunk mi is.

kisbogacs, bartika: Kitartást, és a legjobbakat! Remélem nem lesz semmi gond, sőt biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond :wink:

moffli: Jobbulást!

Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz velem meg az ortopédiával... Egy anyagom sincs meg azzal kapcsolatban, sem otthon, sem a házidokinál :(
CSak hoigy jó legyen ma megint belenyilalt a pocakom oldala, de mindig olyan élesen tudja, hogy azt hiszem bepisilek. Holnap este úgyis megyünk nődokihoz, majd informálom, mert szerintem ez így nem oké...

Katuska: Szép kis család... :? Viszont köszi a Kitolás című könyről a tippet, már meg is vettem (félig ki is olvastam :oops: ), Apácska kapja szülinapra , drága kis skorpióm :lol:

magdolnasz: Katuskával már megegyeztünk, hogy amennyiben neki fiús cumija lesz, cserélünk, így már nem akarok kavarni, de ahogy látom picuranyu vevő lenne a fiús cumira, mert ő is úgy járt, mint én :wink:

csöre, mágnes: Na, mi történt?????

Szépen írogattatok itt napokig a kajákról... Én most ettem vajas piritóst, de kilyukad a gyomrom... Pedig előtte két almát is leküldtem... :shock: Valamit még ennem kell, mert így nem fogom kibírni :oops: Milán is ütemesen rugdal, azt hiszem követeli a kaját!Olyan beles, mint a szülei... :roll:

Ja, képzeljétek tegnap kétszer is éreztem a köldökzsínórt a hasfalamnál. Milán tuti odanyomta, mert határozottam éreztem a tenyeremen az ütemes "súrlódást", amit már többször hallgattam élőben. Persze amint Apának elújságoltam, hogy mi a szitu, rögtön elmozdította Csodamanónk... Helyette mondjuk rendszeresen belesimul Apa tenyerébe, szédületes, amit esténként levágnak, annyira édesek :lol: Szóval Apa nem sértődött meg, mert van más közös "ügyük" :wink:

biga.csiga

Katuska: köszi, észben volt tartva,hogy menni kell a házidokihoz, ami megint egy jó kis kirándulás, mert ugye ő hivatalosan a XIII.kerületi dokim, itt még nincs... De hétfőn van a betegállomány első napja, délelőttös a doki, úgyhogy irány a 'kutyanyelvért' :lol:
Tudod, tehetnek egy szívességet, nem értem,miért kell állandóan odacitálni az embert.... De megyek,ha menni kell :wink:

Szülésznő: én nem fogadok, tekintve,hogy most így mondanak neveket, hát fogalmam sincs,hogy ki kicsoda...Lényeg, hogy a doki jól tudjon vele dolgozni, ha nem egy bunkó trampli, akkor meg alkalmazkodom :lol: A dokim mondta is rendesen a magánban kétszer is, hogy lehet, de nem kötelező. Lesz egy szülésznő nála a magánban, aki a szülésfelkészítőt tartja, ha ő szimpi, max megkérem, de ezt mondtam a dokinak is.
Ma,ahogy voltam a táppénzes papírért, nagyon kedves volt a doki, megint kérdezte, hogy nem gondoltam-e meg magam, mondom, ha lesz Niki, akkor OK, ha nem, akkor mindegy, ő tudja, kivel tud dolgozni és kivel nem. Nagyot mosolygott, hogy látja, meg meg is ismert már annyira, hogy nem vágom ki a hisztit, ha számomra ismeretlen a szülésznő (magyarul jó nagy a szám, mindenkivel elvagyok :lol: :lol: :lol: ).Mondjuk ennyire mélységeiben bele sem gondoltam. :oops:

Sőt, még az őssejt dolgot is megbeszéltem vele, be is ajánlott a Sejtbankhoz, elmondta a tapasztalatokat a nagyobb cégekkel, emailen már meg is küldték a tájékoztatót, majd beleásom magam.

Biga.csiga:sajnálom a szurkát! Nekem 1-2-szer ébredéskor van a combtőnél olyan szurka, hogy leizzadok, de csak pár pillanatra, ahol a buksija van. Gondolom, ahogy pózt váltok, nyújtózkodom, akkor minden reggel odafejel valahova :roll: Cuki lehet Milán Apával!! Nálunk Apa minden este ott fülel a pocakon, Martin meg nagyokat forog örömében :lol:

Vickybabe: gratu a kabáthoz! Látod, ezt mondtam, hogy nem kapatják el a kismamikat -- de akkor az én helyzetem kivételes, nekem szürke van :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

KATUSKA:én sem szeretném megfogadni, de jó lenne, ha ő lenne benn szülésnél. Ő ismeri minden problémám, meg nem annyira idegen. És igazából a kórházban van 3 olyan doki, akiktől rettegek, és amilyen szerencsés vagyok, tuti ők lennének az ügyeletesek, mikor megyek szülni. És én ettől félek, ezt akarom elkerülni. Az a 3 tényleg brutál, bunkó, akik szülés közben képesek leüvölteni a kismamát. És ha velem is ezt csinálnák, ott bőgném el magam, és nem tudnék koncentrálni.

biga.csiga:érdekes lehetett a köldökzsinóros szitu. Viszont örülök, hogy párocskád enélkül is "elvan" manóval.

Az én manóm hajnalban elég aktív volt, most bezzeg egész nap pihizik. Szerintem érzi az időváltozást. Nálunk iszonyat viharos szél fújt egész nap, viszont rövid ujjuban voltam kint az udvaron, olyan meleg volt!

Kép
moffli82

CSÖRE,MÁGNES: Mi volt??????

Moffli: remélem, sikerül elkerülni a bunkó dokikat!
Míg én ma vártam a papírt,ott bámészkodtam a klinikán és olyan arcokat láttam....jézusom :oops: :oops: :oops: Szegény Kisfiam visszafordulna, ha egy ilyet látna meg először :lol:

Kész a paprikás krumpli virslivel, Apa csorgatja a nyálát, megyek szervírozni neki :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata :lol: :lol: :lol: :lol: reméljük Martin becsukja a szemét és nem bújik vissza:) ha kijött gyorsan csukd össze a lábad biztos ami biztos:)
katuska79

KATA:KÖSZI! REmélem nem várakoztattad meg sokáig a párodat! :lol:

Én gulyáslevessel és foszlós kaláccsal várom haza holnap a páromat. Remélem ízleni fog neki. :lol:

Kép
moffli82

kata:beszéld meg Martinnal, hogy csak akkor nyissa ki a szemét, amikor már a pocidon van! :lol:

Kép
moffli82

Katuska,Moffli: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerencsére a dokimtól nem lesz ilyen késztetése,hogy visszaforduljon, de ki tudja,kit lát még ott meg :lol: Majd szorosan összecsukom a lábam, tényleg biztos,ami tuti :wink:
Moffli: kalács :oops: :oops: :D
Nálunk is volt mostanában gulyásleves :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

kata:a kalácsot a paprikáskrumpli miatt kaptad! :lol: :lol: Nekem is csorog érte a nyálam, akkor szenvedj te is kicsit. 8) Na jó, csak vicc volt.

Kép
moffli82

Izé, titeteket milyen kóddal írt ki az orvos?
Mert anyám nekiállt hülyíteni, hogy ha veszélyeztetett terhesnek írnak ki, akkor nem betegállomány (70%) lesz a táppénz, hanem 100%. Na én még erről nem hallottam, ti igen?

Illetve, mit jelent, ha munkahelyed nem TB kifizető hely? Mert én most szépen leadtam a HR-esnek a "kutyanyelveket" erre a hónapra, oszt ennyi. Valaki csak utalja a fizumat, nem?

Orvos, szülésznő: hát, járok magánorvoshoz, de még nem kérdeztem meg mennyit kér. Egyáltalán ezt meg szokták kérdezni? Csak lazán kérdezzek rá, és ha arcprirító összeget mond, akkor ne fogadjam meg?
Szülésznőt szeretnék, mert a Margitban mindig zsufi van, és első gyereknél elkélne nekem az irányítás, pláne, ha párom tényleg nem jön be. (Most annyiban maradtunk, ha én nagyon akarom, de erőltetni nem szeretném.) Doki mondta, hogy ő bármelyik szülésznővel remekül elvan, én válasszak. De mi alapján? És izé, a szülésznőnek is fix tarifája van? Tehát őt is kérdezni kell, hogy vajh mennyiért? A fenébe, miért nincs ez valahol egyértelműen kifüggesztve?

Kép
gombócmakka

Picuranyu: édes a kiságy :)

Kabát: én eddig is bő kabátokat hordtam, így rámjön még a piros túrakabátom, az őszi zöld szövetkabátom, és ajánlom, hogy a fekete bundám is. :)
Így kabátot nem kell venni. Szerencsére. Kabátot mindig utáltam venni, valszeg ezért van, hogy a legfiatalabb is három éves. (A bunda van vagy 8 is, de tuti egyetemre jártam még, amikor vettük.)
Részvetem mindenkinek, aki kabátot készül venni, vagy épp vett. Brrr. Kabátnál jobban csak nadrágot utálok venni.

Kép
gombócmakka

gombócmakka:én úgy tudom, hogy ez csak azt jelenti, hogy nem kell havonta elmenned felülvizsgáló bizottság elé. Mert ha más kóddal írna ki, akkor csak max. 1 hónapig lehetnél táppénzen, terhességgel szülésig. :lol: 8as kód a veszélyeztetett terhesség, legalábbis nekem azt írják rá. Valaki azért javítson, ha nem így van. :lol: Én nem kapok 100%-ot, úgyhogy az tuti nem így van. Bár kivétel ez alól pl. a rendőrség, ők 100%os táppénzt kapnak, úgy tudom.

Az, hogy nem TB kifizetőhely csak annyi, hogy te elküldöd a kutyanyelvet a munkáltatónak, ők továbbküldik a TB-nek, majd TB elküldi nekik a pénzt, amihez hozzácsatolják a részüket, és így küldik el neked. Vagyis nem egyszerre fizetik ki, hanem ilyen körigényléssel.

Ha butaságokat írtam, üvöltsetek!!!És tegyetek engem is helyre. :wink:

Kép
moffli82

Barti! Nem is tudom elképzelni, hogy lehet feküdni egy 2 éves mellett (engem a fiam biztos nem hagyna), de azért amennyit csak tudsz pihenj. Én drukkolok neked, hogy a 38 hét előtt ne induljon be a szülés!

Katuska! Gondolom nem voltatok a játszón, elég vacak idő volt itt du. Anyósomat meginterjúvolom a problémáddal kapcsolatban és majd írok, mit mondott.

Picuranyu! Nagyon szép az ágy és az ágynemű is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

kabát:ebből az egy szempontból jó, hogy alapban nagy darab vagyok. Így az összes kabim eddig jó, mivel bő. Nekem is a legfiatalabb 4 éves, a szövetkabim 10. :oops: És remélem a végén is beleférek valamelyikbe. És én is utálok kabit venni.
Viszont a pulcsikkal hadilábon állok. Tegnap felvettem a kedvenc kötött kardigánomat. Háááááát. A pocim allul kikuksizott, és úgy néztem ki, mint a Micimackó.

Kép
moffli82

Barti! Nem is tudom elképzelni, hogy lehet feküdni egy 2 éves mellett (engem a fiam biztos nem hagyna), de azért amennyit csak tudsz pihenj. Én drukkolok neked, hogy a 38 hét előtt ne induljon be a szülés!

Katuska! Gondolom nem voltatok a játszón, elég vacak idő volt itt du. Anyósomat meginterjúvolom a problémáddal kapcsolatban és majd írok, mit mondott.

Picuranyu! Nagyon szép az ágy és az ágynemű is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Én úgy tudom 100%-os táppénz csak a munkahelyi baleseteseknek jár.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Ha jól tudom, akkor veszélyeztetettként 70% jár :roll: Amikor meg voltam fázva és itthon voltam pár hete, akkor megnéztem a kutyanyelvet és igen, a 8-as kód szerepel rajta,mint veszélyeztetett -- persze nekem akkor éppen nem ez lett jelölve, de be lehet húzni.

De irigyellek titeket, akik utáltok vásárolni.... :oops: Nekem sajna igen jó szokásom.... :oops:

Szülésznőre vissza: bízom benne, hogy jól együttműködik a dokimmal -- ő azt mondta, hogy 6-an vannak talán, ebből 4-el remekül dolgozik együtt és ha a másik kettő kerül sorra valahogy mindig megoldják, hogy ne kelljen, mert ők nincsenek egy hullámhosszon.

Délután, vagyis mikor Apa hazaér, indulunk a Bakonyba hétvégére, de klassz lesz!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Mofli: köszi, éreztem, hogy jól csinálom, amit kell, csak anyám kavar, szokás szerint :)

Pulcsik: a vékony pulcsik, azok még jók, mert szinte mind vagy bő fazon volt, vagy rugalmas anyagból. (A szűkek már mellben is reménytelenek.) A vastagokkal van egy kis gond, így beszereztem egy szép V nyakú, puha gyapjút, az jó hooosszú, és szépen takar.
A többiből meg néha kivillan a pocak. De ez nem baj.
Kata, én kabátot és nadrágot nem szeretek venni. Pulcsit és cipőt azt igen:) De most pl. babaruhát szeretek venni, babakocsitól irtózom. :P

Olyan kedvesek az emberek, csak felszállok valami tömegközlekedésre, kigombolom a kabátomat és mindjárt átadja valaki a helyet. Kivéve a 4-6-oson, ott eddig csak egyszer adták át.

Tegnap bent voltam a munkahelyemen, megjegyezték viccesen járok. MBT cipőben, pocakkal, háát, tényleg úgy mozgok, mint egy túlsúlyos kacsa :D

Kép
gombócmakka

Enikő! köszi! na igen tegnap elég ramaty idő volt, estefelé tudtunk kicsit kimenni levegőzni de alig sétáltunk valamenyit máris elkezdett esni. Remélem ma már jobb idő lesz mert be kéne mennem a DM-be.

Gombócmakka! igen kérdezd meg a dokidat és ha hajmeresztő összeget mond akkor ne fogadd fel! Egész egyszerűen mond neki, hogy köszönöm, átgondolom a dolgot és szólni fogok! A szülésznővel dettó. Próbálj meg minél több infót begyüjteni arról aki szimpatikus és kérdezz rá! SOkszor elég közvetlen a szülés előtt szólni neki, hogy maradjon veled végig ergo szeretnél felfogadni. De nyugi ha véletlen nem jön össze akkor is segíteni fognak ha bármi baj van csak épp nem fog senki ott állni a szádban végig.
Én pl nem tudnám elviselni....de nekem ott lesz a párom, hogy bármi baj esetén azonnal tudjon szólni valakinek, vagy segítsen nekem. Valakit nem tudnál megkérni, hogy legyen veled ha a párod mégis úgy dönt kint fog izgulni? Mondjuk anyu vagy barátnő, tesó?

Éjjel olyan éhes voltam, hogy felkeltem, jobban mondva Máté ébresztett, hogy mumusok vannak és bevágtam vagy fél püspökkenyeret. Fel is dobom a másikba a receptet mert tényleg nagyon finom és baromi egyszerű megcsinálni:)
katuska79

Gombócmakka: háááát, sajna én mindent szeretek venni.... :lol: Imádtam nézegetni,próbálgatni a babakocsikat,utána olvasni, majd meggyőződéssel választani! :wink:
Jó,hogy pozitív tapasztalatod van az emberekkel, nekem még senki nem adta át a helyet -- mondjuk iszonyat sokat nem BKV-zom, de ha igen, akkor állok :?

Katuska: egészségedre! :wink: Meglesem a receptet :D

KépKép

KépKép
kata8110

jó reggelt! Kata: de jó kirándulás használjátok ki amíg ilyen szép idő van :D :D reggel amikor felkeltem a pocim teljesen el volt deformálódva a jobb oldalon volt egy nagy pukli :D de egész éjszaka rugizott, hol itt volt egy dudor, hol ott :D :D annyira jó érezés. Nem tudjátok hogy milyen árban van az ágynemű a kiságyba? csak hogy mire számítsunk :wink: gombócmakka: hát sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim a helyátadással, a multkor mentem Pestre már majdnem felszállltam amkior egy öregasszony előretolakodott a semmiből és majd fel lökte az embert felszállt :evil: :twisted: szégyellhetnék magukat az ilyen emberek, Persze vannak kivételek de ritka a multkor bementem az Árkádba vettem egy sajtburgert, de hely az persze nem volt állva ettem mint a lovak, és senki nem jött volna oda hogy hát üljek le :shock: na mindegy megyek főzök egy kis borsólevest az uramnak mire jön :D :D Ami a szülésznőválasztást illeti ugye nálunk az ÁEK-ban nem lehet csak reménykedni tudok hogy valami kedves szülésznőt fogok ki mert nem tudom hogy fogom viselni és jó lenne ha az ember megnyugtató szavakat kapna :D
erzsebet0312

Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem :oops:
Tegnap akkor megint megvolt az OGTT, eredmény: sz@r, tehát továbbra is folytatom, amit eddig. :cry:
A hétfőim: 3,6 :arrow: 6,4 (szendós terhelés), azért ezt nem gondolom olyan nagyon fényesnek, de nem is rossz. Lényeg: diéta. Hát, akkor most sem fogom megdönteni a súlyrekordomat (amikor Zaza lakott a pocakban), amit annyira nem bánok, csak Sacinak ne legyen baja ettől a vacak cukortól!
A reggelem teljes szívás: a kocsi szerelőnél, ezért buszoztam. 5-kor keltem az 5:45-ös buszra. Időben elindultam, mert gondoltam, pocakkal nem tudom hozni a 9 perces szintidőmet... 7 perc alatt értem oda, úgy szedtem a lábam, mert szakadt az eső... úgyhogy jó sokat kellett várni. A buszon fűtöttek, úgyhogy legalább megszáradtam. Volt rá idő, mert a busz 20 perccel később ért be (az 51-esen nem lehetett átkelni, utána a taksonyi vasúti átjárónál álltunk hosszú perceket).
9 volt, mire az első vért levették, már alig álltam a lábamon... aztán a cukros lötyitől helyrejöttem :) aztán majdnem bealudtam :? nem volt társaságom, csak rövid időre.
A gyerekek moziban voltak Apussal (ők is dugóba keveredtek, alig értek be a filmre), aztán ugye nekem kellett eltömegközlekedni a Honvédből az Arénába. Na, klassz kis Apusom van, mi? Merthogy a gyerek éhes, és ilyen dugóban amúgy sem szívesen közlekedik :shock: Mindegy, nagylány vagyok, megoldottam.
Sajnos a rossz idő miatt az állatkert elmaradt, gondoltuk, elmegyünk az IKEÁ-ba egy-két cuccért (a már említett lámpabúra, megatöbbi), de ott meg Apus is és a gyerekek is felhúzták magukat, mert nagy volt a tömeg. De komolyan: hétköznap kora délután mit csinál ennyi ember az IKEÁ-ban? Ki dolgozik? :shock: Mondom én, aki szintén ott voltam, és nem dolgoztam :oops:
Délután még elmentünk a kocsiért... hát, a költség teljesen lesokkolt :shock: remélem, a műszakinál már semmi javítást nem kell fizetni.

Mire hazaértem, teljesen kivoltam (út közben is majdnem bealudtam, pedig vezettem), ezért itthon elvágódtam, és 5-től aludtam :oops: Na ezért nem jelentkeztem, bocsi :oops:
Barti: sajnálom :( nagyon vigyázz magadra
Katuska: hihetetlen, hogy senki sem ér rá segíteni :evil:
Hú, annyi mindenre szerettem volna még reagálni, de elfelejtettem :oops: Na, majd később.

Csöre
csöre74

Csöre! na én ilyenkor szoktam hangosabban beszélni a telóba apával ha nem képes elmozdítani a valagát értem:) ritkám ugrasztom, de azt hiszem a Te eseted pont olyan volt amikor én kiakadtam volna....

Úgy néz ki sikerült megoldani végül a hétfői napot. Párom tesója kivesz egy nap szabit és céges kocsival levisz pécsre, apa meg marad Mátéval és viszi orvoshoz. A poén az lenne ha hazaérnénk mire menni kell a dokihoz:)
Még nyerünk is dolgon mert a bíróság fizeti az utiköltséget (mondjuk kevesebbet, mint a tényleges) de az autót meg a cég fizeti. De azt hiszem úgy fair ha azt a lóvét odaadom a sógornak a kiesett napért cserébe...vagy legalábbis felajánlom neki. nem mintha nagy szüksége lenne arra a 10 ezer forintra:)

Takarítanom kéne de fogalmam sincs hol kezdjem mert mire valahol valamit elrakok,rögtön lesz ott más. Most épp a tálalószekrényből rámolja ki Máté a kávéskészlet kistányérjait :twisted:
katuska79

Jut eszembe használ valaki vagy ismerősötök fabrikettet? Kíváncsi vagyok kinek hogy vállt be mert most azon filózunk, hogy fa helyett azt veszünk mert csupa jót olvasni róla, de hát a reklám az reklám....
katuska79

Katuska: örülök, hogy sikerült elintézni :)
Apusra délután borult rá a bili, amikor már a fejfájástól nem is láttam ... kapott szegény, többet is, mint kellett volna.

Ja, cumit akartam írni: az átlátszómat (teljesen átlátszó nyuszis) szívesen bedobom a csere-bere bugyorba, ha fiúsoknak nem jut, csak rózsaszín :) igaz, nem tipikusan fiús, de jobb, mint a rózsaszín.

(majd napközben még előjön, mi mindenre akartam reagálni :))

Csöre
csöre74

Sziasztok, hu vegre sikerult behoznom az olvasast:) szombattol voltam lemaradva, na meg gondolom majd most is lemaradok vasarnapig, mert akkorra megy el anyukam.
Sikeresen megvettunk mindent picurinak, mar csak 2-3 dolog hianyzik, annyira szep lett minden, ha a helyere is kerul minden akkor majd dobok fel kepet, igerem, de meg most nagyon kupi van. Meg kell varni a fuggonyt stb, szoval meg egy honap legalabb.
bocsi rohanok most is, mert var a jol megerdemelt hus leves, es folytatjuk a baba ruha mosast, meg takaritast, igerem jovo heten aktivabb leszek.

Kép
brestovsky

Sziasztok! Gyors bekukk.
Bartika: nagyon sajnálom, pihizz! Volt valami jele, hogy gond van? Most én is jól beparáztam. Mondjuk, én mindentől beparázok. Például azt se tudom, milyen az igazi keményedés. Estére mindig keményebb a hasam, de szerencsére sose fáj. Erre már kell magnézium? Vagy ti minden nap szeditek? Nekem a dokim még nem mondta eddig, de azért vettem. Abból baj nem lehet, igaz?

Tegnap voltam egy barátnőmnél babázni. Én fürdettem, pelenkáztam, öltöztettem. Elég jól belejöttem a végére. Még sose fogtam ilyen pici babát (4 hetes).

Ma elmentem a Tescoba. Utazóágy 19 000Ft-ról 8900-ra leárazva. Vettem is egyet. Jó lesz majd, ha megyünk a nagyikhoz.

krisz78

Halihó!
Most csak gyorsan, mert vendéget várok, de dicsekednem kell a képekkel :)
Suóval nagybaba lesz, azt mondták készüljek rá.. Minden mérete 31 hetesnek felel meg, kivéve a comcsont, az 36 hetesnek! Lehet, hogy nem lesznek jók az 56-os rucik??
Most 1900 gramm a drágám, Anna imádta az uh-t, mondta, hogytesó, meg Bence :)
1 órát szenvedtünk, mert az én zsivány fiam nem volt hajlandó az arcát mutatni, mindkét kezét és lábát odatette az arca elé, monsta is a csaj, hogy nagy kupi van odabent. :) Szóval teljes képet nem látni róla, de nem bánom, lényeg, hogy minden ok. A csajszi szerint gyönyörű bab lesz, amit sajnos nem tud prezentálni, de majd meglátjuk :)
Na és akkor pár kép, aztán rohanok, majd jövök még!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225453048.1416.jpg[/img] Zacsi és a gyönyörű lábak:)

[/img] Kép Tuti kecóm van! :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225453093.0853.jpg[/img]

[/img] Kép

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: hatalmas gratu, gyönyörűek vagytok!!! Mekkora Beni Baba! :shock: :wink: Örülök,hogy minden OK!

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes: gyönyörű nagy baba :D :D
erzsebet0312

katuska: igen mi azt vetünk kipróbáltuk és nagyon jó amikor éjjel 1-kor kimentem pisilni szabályszerűen még meleg volt a radiátor :D úgyhogy nekünk nagyon bevállt mi 16q vettünk 80.000 ft-volt de nekünk nagyon bevállt :D :D
erzsebet0312

mágnes: gratula, szép nagy baba!!!

krisz78

Sziasztok Csajok!

Nekem az a kérdésem, hogy küzd-e valaki aranyérrel? Nekem a mai napon sajnos megjelent....
gerike

Erzsébet! és tényleg oylan sokáig ég egy feltöltéssel? Mi is kazánban használnánk elsősorban éjszakára mert nappal tudok tenni a tűzre folyamatosan de éjjel jó lenne ha sokáig bírná.
Azt olvastam, hogy fel kell vele tölteni a kazánt aztán felülről begyújtani (mi alulról szoktuk a fát) majd átizzítani és lezárni a szellőzőt, hogy csak izzásban legyen így nagyon sokáig ég. És hamu tényleg oylan kevés lesz? Mert a reggeli takarításnál nekünk egy vödör fahamu keletkezik amit semmire nem lehet használni, csak nagy a kosz miatta.

Ti hol vettétek? Mert én most a baumaxot találtam eddig a legolcsóbbnak. Legalábbis kipróbálásra onnan veszünk gondolom. Aztán keresünk valami jobb helyet. Úgy láttam 4000FT körül van mázsája szinte mindenhol.

Krisz! teljesen normális dolog a keményedés. Nem fájdalmas, csupán kellemetlen, nekem oylan mindjárt bepisilek érzésem is van tőle. A méhed akkor is csinálta ezt mikor nem voltál terhes, csak most ugye van lakója ezért intenzíven érződik. Semmit nem kell rá szedni! Ha nyitva a méhszáj vagy görcsökkel jár akkor szokták tanácsolni a magnéziumot. Amúgy tök fölösleges, hisz teljesen normális élettani folyamatról van szó. Óránként 4-5 alkalommal is előfordulhat, van amikor észre sem veszed, van amikor igen. Minél nagyobb lesz a pocak annál furcsább lesz ez a keményedés mert teljesen eldeformálódik tőle a has, de a babádnak az ég-egy-adta világon semmi baja nem lesz tőle!

Mágnes! fenomenális képek! Főleg az ahol mutatja, hogy pöpec a hely! Igazi kisfiús baba:) Máris csinálja a rumlizást.
katuska79

Geri! használj rá krémet és ügyelj az étkezésre, hogy ne legyen szorulásod. Sajna ez egy kellemetlen velejárója a terhességnek, nekem szülés után volt egy kicsi de hamar elmúlt. Gondolom akkor ez erőlködéstől jött ki. Állítólag a terhesség alatt megjelenő aranyér elmúlik a szülés után majd.
Ha jól tudom van kúp is ami segít de azt jobb felíratni. Körömvirágkrém esetleg?
katuska79

Katuska: amiről én írtam az német briket, de szuper jó igen semmi hamuja nem marad szinte és éjszakára tökéletes nagyon sokáig tartja a parazsat. De akkor az drága 4000ft-ért a fabriket keresztapumék a fabriketet 3000ft-ért vették. Majd megkérdezem hogy hol vették. Haskeményedés: az nekem is van már pár napja tiszta furi :D :D
erzsebet0312

sziasztok!

Mágnes, szuperek a képek Beniről! Azta, 1900 g :shock: :lol:

Katuska, örülök, hogy megoldódott a hétfői nap!

Csöre, a 6,4 nem olyan rossz eredmény! Vagy a szendósnál másak a határértékek? Sajnálom a rohanós napot...

Pussz, majd még jövök. Addig is egy vakondnadrágos pocakfotó: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
vickybabe

Magnes. gratula, gyonyoru kisbaba, hat fantasztikus micsoda kis csoda, tiszta kisbabas, es igen nagyon fius.
Vicky a te pocakod is nagyon helyes:)

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok de átrágtam magam rajta!

A pocakom nekem is szokott keményedni de olyankor inkább ha tehetem egy kicsit pihenek.nekem inkább az a kellemetlen amikor ez derékfájással is társul,akkor jöhet a gyógyszer!

Mágnes fantasztikus a baba,olyan aranyos pofija van.Érdekes hogy már ilyenkor mennyire megvannak a fiús vonások.
Gratulálok nagyon édes!! :D

Geri: sajnos én is küszködöm néha de nekem sokat segít ha már az elején kezelem a krémmel amint megérzem.Nagyon fontos az étkezés,székrekedést kerülni kell!

Kép

Kép
poszani

Vicky:
Nagyon formás pocid van! :) Kb. akkora, mint az enyém!

Köszi lányok a bókokat, tényleg olyan furcsa, hogy Anna nagyon lányos vonású volt ilyenkor,Bence meg egyértelműen pasis..:)

Elkezdtem ödémásodni... Mi jön még.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?