A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Kép

azért a jó kedv szuri után is megvan (egyenlőre) :wink:
de remélem így is marad.
Itt is elég hülye idő van.
Brigi: megy Pü!!!!
bszilvi25

Sziasztok,
Úgy látszik ez ma egy oltásos nap. Mi pneumot, kötelezőt és rotát kaptunk, a 2.-at. Pneumóból még kapunk az 5. és a 6. hónapban. szilvi, ti hogy kapjátok? Nekünk magyarázott valamit a doki, hogy 6 hónaposnál fiatalabb babáknak 3x kell, annál nagyobbaknak 2x és utána még 18n hónapos korban.

Piri, a meningo mi ellen véd? Az fizetős? Lázcsillapítót ti mikor adtok? Dokin azt javasolta fürdés után adjunk azért egyet.

Kilók? Terhesség előtt 50, szülés előtt 67, után 57, most 54-55. De mind a hasamon. Ja és a combomon is. Arról pedig, hogy szétváltak az oldalsó hasizmaim, és köldöksérvem van, ne is beszéljünk. :(

Melike, nagyon aranyos Máté!!
Márti: hogy Kristóf milyen ügyes! Ő már igazi nagy baba.
Piri: Csongi hatalmas, de nagyon arányos, ahogy a fotókon láttam. Te ugye csak anyatejet adsz neki?

A mi mérési adataink: 6040 gramm (na jó, egy kicsi body volt rajta, szóval 5900-ra csökkentették a a mérleg adatait)és 64 cm. 1 hónap alatt 5 cm-t nőtt. Az lehet?

Brigi, du.megnézem a videót is, de most rohanok masszázsra. :))

Kép
tamaraildi

Szia Ildi!

A kúpot én is beadom este. Múltkor is felment a láza. Na jó, csak hőemelkedése volt, de én badtam.
5 cm! Persze ,hogy elhihető!
Nem tudom, hogy hogy fogjuk kapni, egyenlőre az elsőt kapja meg 4 hét múlva. Gondolom én is hogy havonta. (de ki tudja? a doki!!)
Ahogy látom kilókban én verem a mezőnyt!!! :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: Nem is olyan vicces.........
bszilvi25

[quote="bszilvi25"][ írta:bszilvi25img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225370360.2589.jpg[/img]

most vettem észre valamit!!!
azt látjátok hogy 4-et mutat? Ezzel azt akarja közölni, hogy a 4 hós oltást kapta meg! :wink: :wink: :wink: :wink:

fársztó vagyok?? mit csináljak, már alig várom hogy felkeljen, és vihessem enni!!!!!!!!
bszilvi25

sziasztok!

szilvi ügyii Mercike, hogy átfordul.az én lányom is folyamatosan azt csinálja, s csak leseget ki a kiságyból, kukucsosat játszunk vele és úgy kacag.olyan édi.
szia Ildi!mutizz képet!
a meningo -mindenféle gyulladásos betegségek ellen van úgy tudom.aztán lehet, h. nem. fizetős, de nem vészes.

megkaptuk a pneumot, kicsit sírt, beborítottam neki,mert az múltkor is bejött, nem lázasodott be.nem is adtam kúpot, meg hagyni kell a szervezetet, hadd dolgozzon, azért mondják, h. 38 alatt nem kell adni.

Kép
Kép
eyi

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:57-kor.
pironya

gennyes agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, véráramfertőzés középfülgyulladás- pneumococcus baktérium

járványos agyhártyagyulladás-meningococcus
akkor most tiszta nekem is.

Kép
Kép
eyi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:57-kor.
pironya

egy hét és 5 hósak leszünk mi is!
megvan a fürdőbe csempe!bőr hatású,50szer 50 es a járólap és a csempe is,majdnem fehér, három bordó rózsa csíkkal, amik függőlegesen vannak, egy a zuhanynál, egy a wc , és a kád közt, egy
pedig a mosdónál.a világos csempében fut egy vizszintes csík ugyanezekből a nagy lapokbol csak barnában. a kád mögött pedig barna az egész.na így nehéz elképzelni, majd ugyis teszek képet ha kész lesz, csak még most rendeltük meg. de krv ajó!!!!

Kép
Kép
eyi

Piri: köszi a receptet, alszom még rá 1-2-t :P

Én azért írtam csak a kilóimat, mert a terhességem előtt lefogytam 40 kg-ra, aztán 70 kg-al mentem szűlni, most meg 60 vagyok :cry:
bluebox

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 10:56-kor.
Vendég

Kriszta, legközelebb kisebbet, mert ez nagyon fájt :lol: Vagy legalább ne hegyes orrú cipőben :lol: :lol:
Egyébként szombaton még közelebb voltunk :oops: A 4-s úton járunk Gyulára, mert kisebb a forgalom... És hát onnan látni az üllői házakat... szombaton gondoltam rá, hogy beugrunk megmutatni magunkat, de nincs meg a számod...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Dicsekedhetek egy kicsit? Megjelent apukám regénye, ha érdekel kattintsatok rá :)

http://www.konyvek.forras.net

Brigi

Kép

Kép
hékás

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:58-kor.
pironya

sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket. Én számontartom!

Mia, Stella nektek is Boldog ÖTÖST!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: akkor nagyon boldog hófordulót Nektek!!!
(most megjegyzem, hogy Te számon tartod!!!!!)
bszilvi25

Na és akkor az esténk!
Merci 6-kor elaludt!! :shock: :shock: :shock: :shock: fel sem kelt, úgy piszkáltam fel enni fél 9-kor, nameg kellett tiszta pelus is.
A fürdővizét kiöntöttem, mert hidegre hűlt (ugye én 7-kor szokás szerint hozzákészültem a fürcsihez), és így nem is fürdettem meg.
Most kaja után a szemét dörzsölte, és ásítozott, így lefektettem.
Hőmérséklete normális, apa szerint nem kell kúp, így nem adtam be neki. REMÉLEM NEM LESZ SEMMI BAJ!!!!!!
Szinte egész nap aludt.
bszilvi25

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:58-kor.
pironya

------
pironya

Akkor aki ünnepli, azoknak boldog hófordulót!

Piri, ez első könyve apunak. Eddig verseket írt, de ki nem adta, csak a neten publikálja. A könyv valóban Tüskevár hangulatú, és egész pozitív kritikát kapott egy versenyen. Ezen felbuzdulva döntött úgy apu, hogy kiadatja

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás, gratulálok Apukádnak! Nekem is Fekete István Tüskevárja jutott eszembe a könyvről,az előzetes alapján :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Hékás: én is nagyon gratulálok Apukádnak :wink: Nekem is tetszett a témája :wink:
bluebox

Csiri: HOL VAGY??????? Figyelmetlen voltam tán? Írtad, hogy nem jössz?????? Minden rendben van?
bluebox

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 10:56-kor.
Vendég

Halihó!
Ma olyan jót aludtam!!! Éjjel sokszor kellett Marcihoz kelnem, ezért apuka reggel kijött hozzá, bezárta a háló ajtaját, és lefoglalta őt. Én meg aludhattam, amíg akartam. Így 3/4 9-kor keltem :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta, én mostanában visszaszoktam a hegyesorrúra. Mondjuk nem akkor, ha piacra megyek, de ha pl. plázázni, akkor kényszerítem magam, hogy ilyet vegyek fel. A végén még elkényelmesedek, és bele fogok halni, ha megyek vissza melózni, és rendesen fel kell öltözni...

Ez a kéz-aláragadás érdekes. Tesóméknál a kicsi hisztizik, ha maga alatt marad a keze. Ha mondja neki tesóm, hogy húzd ki a kezed, kihúzza. Ha nem, akkor magától nem jut eszébe, és csak hisztizik :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2008.10.31 09:57-kor.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó reggelt!

Merci 5-kor kelt enni, és visszaaludt 9-ig! :lol: :lol: :lol:
Mondtam már, hogy mennyire szeretem a lányom??????? :wink:
Az volt az első, hogy a kis homlokát nézegettem, de normális.....
Én még nem olvastam el Brigi! :oops: de belenézek ígérem.
Most is csak "helyzetjelenteni" jöttem, mert mindjárt megyünk a mamához. Most a héten nem szombaton, mert ő is megy a temetőbe, én meg még a kicsivel nem megyek vele, pedig már illő lenne.
Pironya: most jól megijesztettél ezzel a pneumoval, de akkor is megkapja. Reménykedem már most, hogy nem lesz láza tőle.

sziasztok, sietünk haza délután és jövök!
bszilvi25

Halihó!

Tegnap voltunk mérésen: 5700 g és 66 cm a lány. Sajnos ez azt jelenti, hogy megint csak 100 grammot híztunk 9 nap alatt. :( viszont nőttünk 3 és fél centit.

Két napja adok neki almalét, de elég nehéz lét nyerni az almából. Ti hogy csináltátok?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

oké, nem lét, hanem levet :oops:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogi, ha csak levet akartam eleinte, akkor úgy csináltam, hogy nem az almareszelőn reszeltem neki, hanem a sajtreszelőn. Mert akkor egy pici-picit megnyomkodod, és máris rengeteg levet tudsz nyerni.

Ha a doki nem aggódott a 100 gramm miatt, ne aggódj!!! Ilyenkor már sokkal kevesebbet híznak...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Brigi:ez igen!Én is gratulálok Apukádnak!
Kipróbáltuk a kamerát tegnap.Tetszik!Ráadásul Máténak olyan jó kedve volt,hogy vidám felvétel lett.
Sajnos én még ismerkedem csak vele.

Nézzétek hogy aludt el a fiam. :lol: Kép

Kép
melike

Bogi:megmondom őszintén én boltit,üvegeset adtam neki.De már jó ideje nem kap,mert savat csinál és többet bukik tőle.

Kép
melike

Köszi a tanácsokat! kipróbálom ezt a sajtreszelő dolgot!

Másik gondom: nagyon sokszor zöld a Dorci széklete. Nektek van ilyen?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok
Kovács István Máté
Létszi szavazzatok a fiamra.
Köszike
http://angol-babaruha.hu/index.php?opti ... task=top10

Kép
Kép
schopin

Nekünk szinte mindig mióta több mindent eszik.

Kép
melike

Bogi, a szivárvány összes színében pompázik :) egyébként lehet, hogy az almától van, nyugi

Schopin, én szavaztam. Rögtön feljebb is jött egy hellyel :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én is szavaztam.Mennyi időközönként lehet újra szavazni?

Kép
melike

Ja,nem is írtam:tegnap szép őszi időben elmentünk sétálni és úgy elkapott az eső....Még szerencse,hogy be tudtunk állni egy kapualjba,mert jégeső volt.Király!Aztán épségben haza értünk,de olyan sötét volt,mintha este 5 lenne (3 óra volt).

De ma!Ma nagyon szép idő van és olyat sétálunk du.!

Kép
melike

Sajna nem az almától van, mert azt két napja kapja a zöld kaki meg több napja tart. Régen is sokszor volt, de most még többször van és néha ehgész sűrű is. Mondjuk én a fogára gyanakszom...

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!

Schopin: szavaztam.

Bogi: én nem tudok neked segíteni.

Szilvi: irigyellek, hogy ennyit alszik a lánykád.

Brigi: Gratulálok apukádnak. Képzeld el Kittihez is egy csomószor fel kell kelni éjszaka. Ma pl. éjfélkor felkelt enni, utána felkelt 1-kor visszaaltattam, utána 2-kor is felkelt megetettem, utána felkelt 1/2 4-kor visszaaltattam stb. Szóval etetés után 1 órával egy csomószor felébred, felsír, de annyi hogy felveszem és már ájul is vissza a kezemben.
Lehet, hogy ez a foga? Vagy lehet, hogy fél a sötétben?

Tegnap voltunk az állatkertben, nagyon jó volt, Kitti nagyon jól 'viselkedett'.

Fogas babák anyukái: hogy viselik a babók a fogakat? Milyen 'tünetek' voltak?

Nagyon jó idő van ma!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a dicséreteket!
Arik vagytok!
Szerintem én most elbucsuzom töletek mert nincs idöm irni!
Ha van idöm olvasgatlak majd titeket esetleg néha irok is de sajna nem tudok a gép elé ülni minden nap!
Ti meg marha sokat irtok! :)
Ami nem baj! :)
Mindenkinek Jo Egészséget kivánok!
És nőőőőjetek nagyra!
:roll:
Vendég

Móni!

:( :( :( :( :( :( :( :( Sajnálom!!!! :cry: :cry: :cry:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Kép Kép Kép Kép

Apa csinálta képek! :)
Vendég

Azért jövök majd nehogy elfelejtsetek! :lol: :lol:
Vendég

sziasztok,

Hékás: tyűűű tökszupis a könyv! jóó lehet... 8)
jóó lenne az is ha lennei időm olvasni. :roll:

almalé: én almát adok Milánnak, nem kínlódok légyártással. de tudm ajánlani mindenkinek aki jó almalét akar adni a gyerkőcnek, van 5 literes kiszerelésben dobozos 100%-os almalé, semmi hozzáadott cuccot (színezék, tartosító, cukor) nem tartalmaz. kis csap van rajta, azon keresztül lehet pohárba engedni. nagyon finom, és nem olyan savas, és nem is annyira édes mint a sima bolti almalevek. nálunk a zöldségesnél lehet kapni, de asszem láttam már az auchanban is. ilyen:
Kép

hegyes orrú? magas sarkú? pfffffffff ki is törne a bokám szerintem... most valahogy el nem tudom képzelni hogy felvegyek olyat... :oops:

színes kaka: nekünk nem változik a színe, viszont elég kemény. az gáz vajon?

fogzás: visít mint akinek elmentek otthonról. nappal alig alszik, ha véletlenül el tudom altatni, akkor is felébred 20 perc múlva és visít. sokmindent nem tudok vele kezdeni. elaltatni ilyenkor úgy tudom hogy bekenem az ínyét dentinox-szal. éjszaka nálunk (szerencsére) nincs gond. eddig egyszer volt egy 4napos tortúránk, aztán 2 hétig semmi... most tegnap óta megint rapli van. fura mert ha extra nagy nyüzsi van (mint pl tegnap a ringató), akkor nyugi van. meg ha sétálni megyünk, akkor is. gondolom akkor nem figyel oda. és tuti hogy fog, nem sima hiszti, mer tmindent rág (nemcsak a szájába vesz), és dől belőle a nyál. de már látom a fényt az alagút végén... illetve a fehéredést az ínyén, bízom benne hogy a célegyenesben vagyunk. (én kis naív, mi? :D)

mia_snow

Mia!
Nekünk már 2 hete fehér az inye,és még mindig semmi!
Én egyszer kentem a lidokainos krémmel,nekünk sza.t se ért,ugyhogy a nurofen szirupot ettünk az tuti volt!
Vendég

Móni, én is sajnálom, de azért néha tényleg nézz vissza hozzánk, jó? A képek nagyon jók, apa nagyon ügyes, gratula :lol: :lol:

Mia, akkor a feladat egyszerű. Napi 24 órában szórakoztatni Milánt :lol: :lol: :lol: Na jó, ez csak vicc volt, sajnállak Titeket. Marcinak mintha egy kis fehér vonalat látnék az ínyén, de ilyen problémáink szerencsére nincsenek kopp-kopp-kopp

Kata, hol vagy??? Olyan régen voltál már...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Pironya: SEGÍTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt írtad, hogy Krém: 1 kocka rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk 3 3-4 ek rum 4 dl tejet 1 cs puncspudinggal felfözünk (így jó sűrű lesz) Ha a puding kihűlt a kettőt összekeverjük.

Kérdésem:a ráma, porcukor, rum ez az egyik krém?
4 dl tej 1 cs puncspudin ez a másik krém?
és a puncspudinhoz rakhatok curkot ugye?
vagy rosszúl értelmeztem?

Válaszolj ha tudsz gyorsan, mert kezdem a tésztát csinálni. Köszi, és bocsi mindenkitől, hogy ide írtam a kínomat :oops:
bluebox

Márti, mi ez a nagy sütési láz? :lol: Vagy mindig ennyit sütöttél?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Dehogy sütöttem ennyit. Most kezdtem el. Vagyis mindig egy pici valamit sütöttem, de csak afféle próbálgatás és inkább pogácsákat. Eddig nem volt rá időm. De most van, mármint csinálok. Kecske is jól alkik és a káposzta is megmarad. Amig sütögetek, addig a fiúk babáznak:)
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?