A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Akíra, köszönöm a drukkolást! :)
Adélra annak idején azt mondták, h tachykard a szívműködése (nemtom hogy kell írni....). Az összes ctg úgy telt, hogy egyfolytában sípolt a készülék, 180 felett volt rendszeresen. Be is fektettek emiatt néhány napra. :( De persze semmi baja nem volt, csak utálta ezt a műveletet...
Ha jól tudom, 130-150 körül van a normális.
Eszter, úgy látszik Julcsika sincs oda a tappancsokért... :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Megnéztem az eddigi ctg-s papírokat, Blankának is ment néha-néha 180 közelébe, de ez akkor volt, mikor éppen készült lelökni a tappancsot a pocakomról, szóval a mozgás miatt.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sensi, együtt szorítunk Bendegúzzal :wink:

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Akira:Amikor mozgott Dóri baba,nekünk is 180 volt, és 1-2x kicsit fölé csúszott, a doki azt mondta ez nem gond. Amikor nemmcorgott akkor átlag 140 volt.

Sensi: Küldj valami jelet légyszi, olyan izgatott vagyok.

Hangolka: Mennek a drukkok, jó hogy tudósítasz :-)

Kornéliusz: Nagyon szépek az ikrek, és a nagyobb kislányod is.

Judit: Elhiszem,hogy szülnél már. Nekem is minden bajom van, pedig még van 2 hetem. Le a kalapppal mindenki előtt akinek kicsi gyereke van mellette.

Velünk minden rendben. Van 1-2 jóslófájásom de eléggé össze vissza, vagy éjjel vagy reggel. DE az egyik vagy 5 percig tartott, és nagyon fájt... meg is ijedtem picit, de elmúlt.
Egy kellemetlen dolog van, hogy a baba nyomja nagyon a cicim alatt talán a bordámat, nem tudom,de állandóan fáj és zsibbad.Kértem az ultrahangost hogy nézze megmi van ott, aztmondta a lába. Lehet hogy annyira neki feszíti.. ti nem éreztek ilyet?
Vendég

Reni: Katáról tudsz valamit? Meglátogattad?
Vendég

ÉLES SZILÁRD OTTÓ 2008.10.31 21.57 3480g 50 cm ;)
Mindketten jól vagyunk! Az első nagyobb 10 perces fájás 17 óra körül volt, onnan rohamosan sűrűsödtek a fájások! Lehet akkor kezdtek hatni a homeós bogyók! Mindenki meglepődött hogy indultam így be! Hát még én! :) A dokim itt volt, de a szülésznőmért menni már nem volt idő!
Majd jövök! Hamarabb nem tudtam jönni, m.a szülőszobán nem volt telefontöltő! :)
Szóval Ditta telefonról jövögetek! :) Hogy vagy?

Éhes lettem! :D Már egy ágyban tentézünk!
Puszi mindenkinek! :)

Sensi!
Jelentkezz már!

KépKép
KépKép
hangolka

De most nézem, h.19 óra körül még vidámkodtam! :)

KépKép
KépKép
hangolka

HANGOLKA: Sok szeretettel gratulálok! Tudtam, hogy érdemes korán felkelni ma, mert jó hír fogad majd! Minden jót és sok boldogságot kívánok Szilárd babához! :-) Tök jó, hogy telefonról tudsz írni!!!

Sensi: már nagyon izgulunk, remélem minden rendben van veletek!

Judit
Kép
sonny

Hangolka!
Gratulálok Szilárd megszületéséhez! Sok örömöt és sok-sok tejcsit kívánok Nektek!

Éjjel megint iszonyat erős mensis görcsre ébredtem, azt hittem úgy maradok, de elkezdtem tudatosan lélegezni és számolni az ütemét, amitől egy idő után vagy elmúlt vagy elaludtam.

Kép
Kép
nati80

Hangolka!
Hatalmas nagy gratula!!!!!
:)
Sensi még mindig nem válaszolt az sms-emre... :(
beszteri

Sziasztok!

Hangolka!Gratulálok Szilárd babához!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!

Sensi:Remélem minden rendben van és csak azért nem írsz,mert babázol!!!

Dalma:Együtt érzek veled a család dologban.Nálam is ugyanez megy,hogy állandóan kérdezik,hogy na mi a helyzet?Mikor szűlsz?Hogy vagy?stb...Én persze jó pofit vágok hozzá,de már egyre jobban kivagyok tőlük meg anyósom mindent megakar helyettem csinálni :evil: Ő akarja kimosni a baba hazahozós ruháit meg takaróit.Persze nem érti meg,hogy én szeretném megcsinálni ezeket a dolgokat.

Kornéliusz:Nagyon aranyosak a gyerkőcök kis ennivalóak :D

Nati:Őszinte leszek veled.Én már nagyon szeretnék menni szűlni. :D Babóm is készen áll a dologra az UH-n is mondták.Én nem szeretném,ha a 40.hétig egyben maradnánk.Már kicsit sok ez az egész a vérnyomásom is elég magas lett az utóbbi időben már a 4x1 Dopegyt se nagyon akar használni.Aludni se tudok már.És már nagyon szeretném a karjaimban tartani a picuromat. :D Hát ennyi az én érvem a szülés mellett ami ide leírható. :D A többi már csak a picuromon múlik ő dönt.

harivera:Hogy,hogy 3 helyre jársz nst-re?Hogy vagytok?

ditta:Drukkolok,hogy beinduljanak a dolgok nálad!!

akíra:Amikor mi előszőr voltunk ctg-n akkor az első kb.10 percben szinte állandóan 180-190 volt nekem annyit mondott erre az asszisztens,hogy jól bevan indulva :lol: Dokim nem mondta,hogy baj lenne.A következőn már nem volt ennyi 120-160 között volt.

Judit:Drukkolok,hogy beinduljanak a dolgok nálad is!!!

beagle:Nálunk is van ilyen,hogy a bordámat rugdosta meg volt,hogy olyan érzésem volt,hogy beakasztja a bordám alá a lábinkóját :shock: :D De ezzel egyidőben olyat is csinál,hogy nyomja magát lefelé és a buksija meg nyomja alul mindenemet és eléggé fáj.Tegnap délelőtt felhívtam telefonon azt mondta,hogy nem találtak semmit és,hogy úgynézki minden oké.És,hogy ha minden jól megy akkor haza engedik.Úgy volt,hogy felhív és akkor talizunk a kórháznál amikor kiengedik,de nem hívott :cry: Remélem,hogy minden rendben van velük.Kicsit aggódom amiért nem hívott.Remélem nincs semmi baj.

Rólunk:Hajnal 4:30kor arra ébredtem,hogy eléggé görcsölök fáj a derekam,hasam alja.Kicsit felkeltem mászkálni elmúlt.Reggel 7ig néztem milyen sűrűn van keményedésem kb.8-10 percenként jöttek.Már nem nézem :D De keményedések vannak azóta is.Párom ma ment melózni,de mondtam neki,hogy ne fújja fel a dolgot,mert amíg nincs görcs meg magzatvíz se jön addig nem kell aggódni :D Na majd kiderűl lesz-e folytatása a dolognak :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Először is:
Dreika,Klarissza,Hangolka!
Gratulálok a babákhoz,sok boldogságot,jó egészséget,és sok-sok tejcsit kívánok!

Sensi!
Nagyon drukkolok,hogy minden rendbe menjen,remélem azóta már babázol.

Nagyon beindult a bébibumm!Jó látni mennyi sok szép baba születik!

Écike!
Tök jó,hogy már csak pár nap,és hazavihetitek Zolikát!Te pedig remélem már jobban vagy és megoldódik a hát problémád

Katica!
Nektek milyen az otthon töltött napok?

És a többi babázós anyuka!milyen otthon?hogy bírjátok?

Mi egész jól vagyunk,egyenlőre nem hasfájós a drágám.imád szopizni,hál istennek van tejcsi is bőven,nappal azért fejek minden szopi után,hogy jobban beinduljon.3 óránként eszik,igaz tegnap este 10kor evett,utána csak 3kor ébredt( a melleim meg majd szétdurrantak)tehát 5 órát aludt egyhuzamban.akkor is csak az egyik ciciből kért,aztán aludt 6ig,most kéne már kelnie lassacskán.
Tesók imádják,állandóan azon veszekszenek ki fogja,ki büfiztesse.a fiam is kiveszi a részét belőle,pedig pont róla nem gondoltam volna.Apa pedig amig még Betti a pocakomban volt,mindíg mondta,hogy hogy fogjuk majd nevelni,ezt nem kap,azt nem kap,amolyan kiskatonát szeretett volna csinálni belőle.aztán mikor megszületett,fordult a kocka,most már mindent megkaphat,még mesét is nézhet majd :lol:

Hát ennyi röviden.próbálok gyakrabban jönni,de 3 gyerek,meg egy apuka mellet nem egyszerű :lol: :lol: :lol:
Náhány kép a kedvenceimből:

Kép
Kép
Kép
Kép Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Jó reggelt!

Én még mindig itt...... :roll: :roll: Olyan jól aludtam.....
Már számomra is hihetetlen, hogy majdnem 2 ujjnyival így elvagyok, és nem indul be a fájás.....Viszont ma is jött egy adag nyákos trutyi......De már kezdem unni ezt a bizonytalanságot! Gyerkőcöktől is már egy hete úgy köszönök el este, hogy ha reggel nem lennék itt, akkor mentem a tesót szülni....
Erre ma reggel is jön ki a lányom: "Anya, még most is itt vagy??" :lol: :lol: Hát már csak nevetni tudtam......

HAngolka!
GRATULÁLOK SZILÁRDHOZ!!

Nagyon ügyesek voltatok....tényleg, 7-kor még vígan írogattál, aztán 10-re kész a dolog! Látod, velem semmi se történik......

Sensi már engem is aggaszt........ :roll: :roll:

D.

Kép

Kép
ditta76

Honey:A gyerekek tündérek :D És aranyosak ahogy veszekszenek Bettin :D Akkor segítség van bőven :D Reméljük,hogy nem is lessz hasfájós.Hát igen szerintem ez nálunk is így lessz,hogy amikor megszületik akkor már mindent megkaphat :D Várjuk majd jelentkezésed! :) Örülök,hogy minden rendben van veletek.

Kép
Kép
reni_24

Hangolka, Istenke éltesse Szilárdot! Nagyon jó egészséget Nektek is sok-sok tejcsivel! Olyan jó, hogy hamarjában tudtál jelentkezni! Gratulálok Nektek!

Honey, gyönyörű gyermekeid vannak! Betti rózsás arca pedig, falni való! Még egyszer gratula-gratula!!!

Sensi-Sensi vajon, hogy vagy(tok)??? Remélem mielőbb tudsz jelentkezni!

A szüléstörténetet megírtam tegnap, s miután tényleg részletesen írtam le mindent, 5 word oldal lett. Lányok, esetleg küldjem el Beszterinek, hogy helyezze el a közös honlapra, vagy terheljem le itt a fórumot, de akkor tényleg oldalakon keresztül az lesz látható... hogy legyen, tanácsot kérek! :)

Rólunk... Jól vagyunk, egyelőre még mindig fordított ritmusban, éjjel van ébren Bendegúzunk, nappal alszik, mint a tejcsi, így több alkalommal van, hogy fel kell ébreszteni, annak érdekében, hogy elegendő táplálékot vegyen magához. Megkaptuk az egyik kollégámtól, hogy miért nem bízzuk a természetre, de egyrészt ezt szigorúan jelezték a szülészeten, hogy szükséges másrészt, olykor a természet ugye katasztrófákra képes... No, szóval remélem, hogy jól csináljuk. Olykor 5-10 percre már a szájába kerül a nyugi-cumi, de hamar kilöki a kis kezével, ahogy hadonászik, máskülönben imádja. Ezt már rögtön az első napon láttuk, hogy cuclikás lesz. Imád a cicin is csak nyamnyogni, közben is olykor piszkálgatni kell, hogy ne aludjon el rajta. :)

Kép Kép

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Jósolgatók és a Többiek! Kitartást!!! Hamarosan Nálatok is csoda születik!!!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok csajok!

Először is gratulálok akik már megszültek nagyon édesek a babafotók :lol:

Rollunk: mi jol vagyunk hálistennek.Ctg-m,ultrahang jó teljesen zárt méhszáj.Azota nem volt vérzésem.Hétön hazamehetek ha jok lesznek a leletek.még nem szülök :lol:

000kata

Zsé, Honey!
Nagyon csodás babafotók!!!!!!! :) :)

Kép

Kép
ditta76

Anita, tedd fel ide word-ben!Akkor csak rákattintunk aztán lehet olvasni...Nagyon édes ez a Picifiú!!

Hangolka, hát én csak ámulok és bámulok!!Hogy Te milyen ügyes vagy!!!!Gratulálok!!!És dejó, Szilárd még októberi baba lett!Az utolsó októberi babánk...(hüpphüpp) :) Nagyon jó lehet most Neked, Vele egy ágyban pihengetni!És éljenek a homeós bogyók is!!Írsz majd részletesebben is kicsit az action-ről?

Ditta, jó fej a lányod!Az én nagyfiam is hasonlókat állapít meg. A Balázzsal én is napokig 2 újjnyi voltam, aztán hirtelen indult ki...szerintem te extra hiperszuper gyors szülésre számíthatsz! :)

Olyan kíváncsi vagyok, ez az ünnepi hétvége hány babát csalogat elő! :wink: (mondjuk inkább ma jöjjenek, mint holnap...)

Honey, milyen kis édes pufók Betti!!Látom lesz segítséged bőven a babázásban! :wink: Írsz majd élményeket a szüléssel kapcsolatban is?

Sensiért már lerágtam a 10 körmöm... :roll: :roll:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Reni
Igazán megértem a szülés melletti érveidet. Ha nekem is magas lenne a vérnyomásom és az alvás is sokkal nyűgösebb lenne mint amilyen, lehet én is szeretnék már szülni. Én csak azért várnék még, mert nincs a lakásunk kész és legalább kell még 2 hét. Továbbá Fanninak is nőnie kellene még egy kicsit.
Drukkolok, hogy hamarosan a karjaidban tarthassad a babádat.

Honey
Látod mit hoz ki egy kislány az apukából. Mindig leveszi a lábáról, nem?
Betti nagyon szép baba, olyan édi pufi az arca!

Ditta
Pedig már azt hittem tényleg mész szülni éjjel. Sebaj, majd holnapra.

Zsé
Olyan aranyos bendegúz, ahogy fogja a nyusziját! Te alszol mikor ő is? Vagy akkor mást csinálsz?

Kép
Kép
nati80

Zsé
Bocsánat a kisbetűért, nem mindig sikerül nagybetűt produkálnom. :oops:

Kép
Kép
nati80

Hangolka,
hatalmas gratula, nagyon ügyes voltál!

Én 47 perc alatt szültem meg. :D

Én nem szívesen teszek fel ide képeket, de aki kér, annak szívesen küldök. :)

KépKép
dreika

Sziasztok!

Először is gartulálok Hangolka, Dreika, Klarisszának a babához:) Olyan jó nektek...

Már nincs minden nap erőm megnézni a leveleket:((
Menni alig bírok és az új igazgató nem engedélyezi hamarabb a császárt, ezért marad a 13-a (el is sírtam magam utána:(((() /a zöldségeshez tegnap ami kb 15 perc sincs most 50 percig tartott eljutnom, Márk már huzott, hogy menjünk gyorsabban..../

ctg:
120-180 között elfogadható, még 2 éve kérdeztem, de nekem most alapjáraton 150, ha mozog még a 200 is eléri, de nem gond, látszik, hogy aktív baba az orvos szerint.

Most pakolom a böröndöm, hátha szerdai uh után mégis másképp döntenek+ tegnap este már nagyon fájtam lent (de persze ez nem jelent semmit, csak azt, hogy lassan közlekedni nem tudok :))

Szép napot mindenkinek.
Bea
kumpibogar

Hangolka!
Hatalmas gratula Nektek! Ügyesek voltatok!
:lol:

Zsé
nagyon cuki a kisfiad! Hogy markolgatja a nyuszót ! :lol:
Lénát is keltegettem az első napokban 3 óránként ha nem ébredt.Az igény szerinti szoptatás alatt én is azt értem hogy etetés akár 2 óránként is, ha a kicsi pocija jelez.De mivel az övé még 4-4,5 óra elteltével sem jelzett, az első napon hagytam, aztán ébresztettem. Ma már ott tartunk hogy magától kéri gyakran 2 óránként. :D Nagyon mohó.Szóval sztem jól csináljátok! :lol: (sztem ide is felteheted a story-t)

Honey
nagyon gyönyörűek a gyermekeid. Mind! :lol:

Derika
én szeretnék látni képeket! :) Majd elprivizem a címem, jó?

Lányok továbbra is figyelek és drukkolunk!

Kép
katica_75

Zsé
Ha kaptál te is táblát az adatainkkal, akkor nekem átküldhetnéd a szüléstörténeted emailben. ha nem tudod a címem írj és átküldöm priviben. Így szülés előtt szivesen elolvasnám mit is éltél át.

Kép
Kép
nati80

Én is nagyon kíváncsi vagyok Zsé szüléstörijére, hátha sikerül feltenni ide a word-címet és akkor mindenki olvashatja.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Zsé!
Küldd el nyugodtan, és gyorsan felteszem. :)
Sensi még mindig nem reagált. :(
Majd még jelentkezem.

beszteri

Sziasztok! Judit, ide hogyan tudom feltenni word doksiként?

Nati, az éjjeleink úgy alakultak eddig, hogy 3-4-5 órákat tudtam aludni. Átlag 6-okat aludtam előtte, tehát most még annyira ez nem megterhelő, bár tény, hogy azért esténként van egy-egy beájulós holtpontom. Napközben nekem alapból is nehezemre esik az alvás. De jó volna valahogy, amíg Bendegúz "hörcsögösködik", (azaz éjjel aktívabb) átállnom nekem is legalább egy-két óra nappali alvásra. Majd bizti leszek olyan fáradt is ;)

Így egyelőre pihengetek, kevéske házi munkát végzek már, (halkan súgom, hogy picikét dolgoztam is már, de csak cseppet tényleg). Viszont szerencsére óriási segítségként itt van az Édesanyám kezdetektől fogva.
Mindenkinek tanácsolom, hogy ha van lehetőség rá, fogadják a segítséget, és valaki legyen mellette az első hétben szülést követően, aki elvégzi a házimelót, főz, mos, takarít. Egyrészt nem erőlteti magát az ember, másrészt tud csak a babára koncentrálni és saját magára - ez utóbbi is fontos, hisz' azért ne felejtsük, még ha közhelyes is, egy baba születésével anya is születik, még ha többedszeres anya lesz a szülő nő, akkor is.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Beszteri elküldöm Neked is, a mail címedet megadnád?

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Nem tudom most mi van velem, de egyfolytában fáj a derekam, néha mensis érzésem is van hozzá és keményedik a pocakom is. Mivel a derékfájás egybefüggő így nem tudom, hogy ha ez már az igazi, akkor hogyan számoljam a szüneteket? Azért remélem ezek még csak jóslóak.
Na most elmúlt a derékfájás! :shock: :shock:
Csak így egyik percről a másikra. Akkor most mi van :?: :?: :?:
SEGÍTSÉG!!!!!

Kép
Kép
nati80

Nyugi Nati! Szerintem, ha a mensis fájás erősödik az inkább a mérvadó...! Ez még lehet, hogy inkább a táguláshoz kapcsolható derékfájdalom. Persze minden csak lehet és feltételmód! De nyugi-nyugi!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Hangolka! Nagyon-nagyon gratulálok Szilárd érkezéséhez, ügyesek voltatok! Sok-sok tejcsit kívánok nektek! :D :D :D És tök jó, hogy közben-közben azért bejelentkeztél.

Sensiért viszont már én is izgulok, naponta többször bekukkantok, hátha van valami hír... :roll:

Kumpibogar, kitartás még Neked is! Teljesen együttérzek Veled!

Zsé, nagyon édes Bendegúz a nyuszival! :) És én is kíváncsi vagyok nagyon a születéstöridre, jó lenne, ha sikerülne ide feltenni.

Honey, Betti baba is egy tündér! És a nagyobb gyerekeid is szépek! :D Jó Nektek, hogy már együtt vagytok.

Kata, örülök, hogy végül minden rendben van Veletek! 8)

Ditta, látom, még Te is itt vagy. :wink: Én már komolyan el sem hiszem, hogy szülök valaha... Azért szurkolok, hogy beinduljon Nálatok is a dolog. :)

Beagle, nekem ugyanígy a kis lábával nyomja a Pici a bordámat már hetek óta, éjjel kifejezetten kellemetlen tud lenni. :roll:

Akíra, a mai NST-t Nati is 160 körüli értékekkel kezdte, aztán lement 140 körülre. Néztem is nagyot, mert a múltkor meg inkább 130 körül volt, de úgy látszik, ez még mind normális, mert a doki nem szólt rá semmit.
Ja, és még azt akartam kérdezni, hogy programozott császárnál mindenképp beindítják a szülést? Mert én azt olvastam valahol, h. ilyenkor az oxitocin miatt nagyobb lehet a hegszétválás esélye és nem is adhatnak ilyenkor. Dalma, Nálatok hogy lesz ez?

Kornéliusz, gyönyörűek az ikrek! :D

Judit, én is csatlakoznék a klubhoz, amit alapítottál. :wink: Csütörtök éjjel óta semmi jel, csak néha-néha keményedések, de azok már fel se tűnnek. :? Ma volt NST, az rendben (mostanában mindig megeszem előtte egy kis csokit, így garantált a mocorgás), hétfőn megyek újra. Ja, és igaz, hogy inkább Mindenszentek mint Halottak Napja, de a temetőbe meg inkább ma szoktak menni, így én inkább ezt a napot kerülném el.
Észrevettétek, hogy azért a Lányok jobban váratnak magukra a pocakban? Már most kezdik a késlekedést. :lol:

Ja, sex, hát azért annyira ne irigykedjetek, én is inkább csak a hasznossága miatt bújok össze Apával, nem mintha valami kívánós lennék. :oops: És ő már ma estére is kilátásba helyezte, egyelőre nem vagyok túl lelkes. :P

Azért elmesélem, hogy Apa ma milyen rendes volt: mire az NST-ről hazaértem, kitakarította a fürdőt és kiporszívózott. 8) Úgy, hogy nem is kértem tőle még. Így aztán nekem csak a felmosás, vasalás, főzés maradt. :lol: De aktívkodok, hátha az beindít valamit.

Szép hétvégét,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Zsé
Köszi a nyugtatást. Most megint jött a derékfájás, de mensis mostanság még nem volt. Nem parázok, csak figyelgetek és ha már tényleg nagyon elbizonytalanodok majd felhívom a szülésznőt. Gondolom ő tud segíteni, remélem. :lol:

Kép
Kép
nati80

Nati, a derekam nekem is szokott huzamosabb ideig fájni és még látod, itt vagyok... Szerintem is a mensis fájás jelzi inkább, ha van valami komoly, de persze én csak laikus vagyok... Még azt mondják, ha sétálásra vagy meleg fürdőre elmúlik, akkor csak jóslófájás, esetleg próbáld ki. És nyugi!

Kép
Kép
katinka31

Katinka, üdv a klubban! :) Milyen rendes Apája.
Érdekes, pedig a fiúk szoktak lustábbak lenni... :roll: igazad van, ezek a novemberi csajok... :roll:
Nati, a derékfájás nem=fájás,az csak kísérőtünet, így számolnod még nem kell. A keményedések érdekesebbek, de valószínű, hogy ezek csak jóslók. Ne ijedj meg, semmi baj, eltarthat ez még 2 hétig is :wink: . Pihenj le!
Anita, :oops: :oops: sajnos azt nem tudom hogy kell berakni, csak láttam már más topikban, hogy így rakták fel...Eszter hátha tud segíteni.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Most már könnyebb elképzelned, milyen türelmetlen tud lenni az ember, ha hetek óta ilyennel küzd. :wink: drukkolok, hogy Nálad ne tartsanak soká!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Oksi Judit!

Katinka! Úgy fel tudom ide is rakni, hogy wordból bemásolom ebbe a szövegdobozba, csak akkor oldalakon keresztül az én regényem fog látszódni. Untatni nem akarok azért senkit. Ezért volna jó külön kezelni.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Zsé, akkor várok, hátha Eszter fel tudja ide ügyeskedni a linket. Ha nem, akkor priviben küldök majd e-mail címet, csak nem akarlak azzal terhelni, h. egyesével küldözgesd, van Neked sokkal jobb dolgod is. :wink:

Kép
Kép
katinka31

:) Jött egy édes privi kérés... Felteszem ide az eseményeket, bocsásson meg az, aki esetleg hosszadalmasnak ítéli és ugorja át!

Számomra ez így kerek, egységes egész :wink:

Szüléstörténet és az első éjjel

2008. október 23-án, 16 óra 24 perckor, 2670 grammal, 54cm hosszúsággal megszületett kisfiúnk, Berta Bendegúz.

Azon a csütörtöki napon reggel negyed nyolc körül keltem, frissen, üdén s némi enyhe menstruációs görcsre emlékeztető, alhasi fájdogálással. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, hisz’ azt megelőző két hétben többször éreztem hasonlót. Nyugiban megtisztálkodtam, elkészítettem a reggelit, Kedvesemnek ágyba vittem, majd TV-ztünk egyet, megjegyeztem, hogy olyan furi érzésem van, mintha csurdogálnék, talán a magzatvíz megy el ilyen sunyi módon…? A várandósság alatt rengeteget jártam pisilni, azonban az utolsó napokban már szinte állandóan tudtam volna csurrantani, ha találok alkalmatosságot. Ezen a reggelen viszont tényleg folyamatos volt a pisilési inger, plusz minimális nyákos cumó is távozott ismét. Átsuhant a fejemen, hogy ha esetleg szülés előtt állnék, akkor nem inkább székelési ingert kéne érezzek?, mert az nem jött…
Az előző napokban sem éreztem semmi különöset, ugyanúgy telt, mint azelőtt… Olykori fájdogálásokkal, de nem jelzett a szervezetem semmit, amiből következtethettem volna. Emelni sem emelgettem semmit, lepedő-akrobatika sem volt, ami esetleg megindíthatta volna a szülést…, ami gyanús esetleg, hogy kedden voltam orvosnál kenetvételen, esetleg akkor és ott Ő repeszthette volna meg a burkot? Nem tudom…

Rendje-módja szerint felöltözködtünk, Szerelmem, mint már jópár hónapja menetrend szerint, nekiesett a felújítási munkáknak. Jómagam visszadőltem picit pihenni, mert folyamatában erősödtek a fájások. Kb. fél 11-kor figyeltem meg, hogy időnként vannak erősebb görcsök, majd el kezdtem figyelni az órát, mert mintha(!) egyszer-egyszer erősebben fájt volna az alhasam. Gyuszinak, amikor épp nem az ütvefúróval döngetett, jelentettem, hogyan is érzem magam. Hol én totyorogtam ki Hozzá, hol Ő kukkolt be a szobába, hogy mi újság? Végülis jól elvoltam … én és a fájások … annyira, hogy mindig elfelejtettem, mikor is volt az előző. Némi rábeszélést követően 10.51-kor felhívtam az orvosomat, akit azelőtt egy héttel fogadtunk abban a reményben, hogy a Péterfy utcai Kórházban, amennyiben császármetszéses szülésem lenne, bent lehet majd az apuka is. Valahol tudtam, hogy badarság tárcsázni a dokit, mit fog látni telefonon keresztül? Ugyanmár… talán egy löket kellett Tőle, hogy induljunk. Bááár, fene tudja, hisz’ azt mondta, hogy így telefonon keresztül nem tud mit mondani, nem lát – jéééé –, de azok alapján, ahogy lefestettem a helyzetet nem gondolja, hogy ezek szülési fájások lennének. Javasolta viszont, hogy a biztonság kedvéért menjünk be a Péterfybe, ott megnéznek, szükség esetén hívni fogják a kollégái, mert jelenleg Ő nincs bent.
Megnyugodtam némileg. Nem megyünk sehová, ezek még nem lehetnek szülési fájások. Aztán Gyuszim, mikor jeleztem, lehet, hogy mégis szülni fogunk ma, szólt, hogy ugyan kezdjem már el írni, hátha valóban…

Így jegyeztem:
11.45 – 12 – 12.10 – 12.17 – 12.30 – 12.34 – 12.42 – 13.03 – 13.26 – 13.35 – 13.40.

Az elején a rendszertelenség, összevisszaság meg egyáltalán a hihetetlenség miatt még mindig nem gondoltam komolyan, hogy szülni fogunk. Aztán, talán déltől, amikor már megfeszültem a fájdalomtól, és fel kellett álljak, nem ment a fekvés, már tényleg komoly fájásaim voltak. Gyuszi, amikor bejött, már mindig szorítottam valamit és nem voltam képes válaszolni neki a fájdalomtól. Ezek a fájások kb. 30-45 másodpercig tartottak, aztán – ellentétben azzal, hogy azt mondják két fájás között semmit nem érez az ember – jött a fél nyolctól megszokott alap „mensis görcsölés”.
Egy óra lehetett, amikor el kezdtem kérdezgetni Gyuszit, hogy meddig tart az a meló, amibe éppen belekezdett. Rám nézett, kérdezte, hogy menni kell? Mondtam, hogy ez már igen komoly, de fejezze be csak nyugiban az utolsó műveletet. Éppen akkor vágta le a régi víz-csatornavezetéket a rendszerről és kötötte (volna) át az újra. Ha nem fejezi be, akkor talán csőrepedés, elázás stb. is lehetett volna. Bírtam fél kettőig, amikor első ízben elvesztettem a türelmemet és már-már hisztisen mondtam neki, hogy be kell mennünk a kórházba, ez már komoly. Szegény éppen befejezte a dolgot, gyorsan lelögybölte magát, átöltözött, kipakolta a cuccokat az autóba s pontban kettőkor kellemes esőben elindultunk a kórházba.

Nyugalomra intettem, hogy ne kapkodjon vezetés közben – ez alapból szokásom, sajnos gyakran bele-beleszólok a vezetésébe – ekkor is kérdezgettem tőle, hogy fel van-e kapcsolva a pilács, aztán lepillantottam az órára, kértem ne ijedjen meg: jött egy fájás, szorítottam az ülést, kapaszkodót, és ahogy arra már otthon is rákoncentráltam minden keményebb fájdalomnál hosszan lélegeztem és fújtattam. Majd észleltem, hogy nem indexel a körforgalomból kimenet. Leszúrtam, hogy Ő mit bosszankodik ilyenkor máson, hát legalább Ő figyeljen oda, majd megint jött egy fájás, ami bedugította kicsi számat, nyugira intettem, hogy semmi gond, ne ijedjen meg, ismét légzéstechnika, de cöcöcö nem az a javasolt négy-ötödös, áhh csudát, baromian koncentráltam, de a saját meglátásom szerint, mert amikor fájtam, akkor nem tudtam még számolni is (sosem voltam jó matekos, majd pont most villantok). Szóval úgy emlékszem tényleg folyamatos volt a diktátum: váltson sávot, mert döcörgünk az úton…stb. Fájás, fújtatás, leszúrás, bíztatás és nyugizás a részemről, áhh szóval kiállhatatlanul aranyos voltam, 5-6 és 2-3 perces fájásokkal „dirigáltam-nyugiztam” végig a kórházig.

Diósdról a Péterfybe jobb esetben fél óra, 3/4 óra az út, miért is ne most legyen a nagykörút lezárva az ünnepre való tekintettel (okt.23.), így kerülnünk kellett picit, viszont óriási szerencsénkre volt parkoló hely a kórház előtt. Az autóból kikecmeregve kapóra jött támasztéknak a kórház kerítése, majd szorítottam egy újbéli fájásnak köszönhetően. Gyuszi ijedten mondta, hogy a nagy erőlködésben elhajlítottam, ahogy észhez kaptam riadtan néztem a kezemre és a kerítésre – persze egyenes volt – rendesen benyaltam a poént… Nevettünk.
A Péterfyben a 4. emeleten van a szülészet. Egy lépcsősor vezet fel a liftekhez. Arra már nem emlékszem, hogy azon hogy kínlódtam fel magamat, Gyuszi szerint simán, és a környezetet sem tudtam megszemlélni. Viszont a 4. emeletre érve, ahol ismét jött egy hatalmas fájás, lélegzethez jutva, egyből sikerült a felvételi osztályra betámolyognunk. Az ajtóban megjelent egy ősz hölgy, aki megkérdezte, hogy mi a gond? Elmondtam, hogy reggel óta fájásaim vannak, de nem tudom pontosan, hogy ezek tuti szülésiek-e vagy csak keményen jóslok. Még ekkor sem tudatosult biztosan bennem, hogy de igen, de de de ezek bizony szülési fájások.

Így visszatekintve persze más, teljesen egyértelmű, hogy szülési fájások voltak, hogy miért is nem akartuk Gyuszival elhinni és tudatosítani magunkban, egymásban…? Nem is tudom. Az fix, hogy akkor, megélve mindezt…, hát nem tudtam biztosra venni. Talán túlságosan is szerettük volna még, ha megvárja Gusztikánk a fürdőszoba és a konyha kialakítását? Passz… Ráadásul ott motoszkált a fejembe egy előző nap olvasott megállapítás, hogy a szülési fájások azok annyira fájnak kb., mint amikor egy férfit herén rúgnak, no és annak a fájdalomnak kb. a 100 szorosaként. Úgy gondoltam az ennél sokkal-sokkal jobban fájhat. Szóval, nem szülhetek még.

Az ősz hölgy nézett rám „amúgy sehogy”, kissé talán fáradt lehetett, amikor egy fiatalabb hölgy betessékelt a helyiségbe Bennünket. Rákérdezett Gyuszira, hogy hoztunk-e csomagot. Gyulám igenelt. Az ápolónő erre mondta, hogy akkor hozza fel. Drága Egyetlen Szerelmem ekkor úgy reagált, hogy előbb vizsgálják meg Anitát…, majd picit nyomatékosabban megint szólt neki a hölgy, hogy uccu a csomagokért. Hát persze, hogy megint az volt a válasz, hogy előbb szeretné tudni, hogy mi a helyzet, hogy minden oké-e, vizsgáljanak már meg. Végül aztán harmadjára, amikor az orvos is mondta Neki, hozza a csomit, elindult a kocsihoz. Ennyi ráhatás kellett hozzá. Az ápolónő bevezetett egy vizsgálóba. Ekkor már reszkettem. Ha szülünk, Gyuszi hol van? Neki bent a helye mellettünk… sehol nem láttam. Az ápolóhölgy folyamatosan nyugtatgatott, kérte, hogy alulról vetkőzzek le, majd jött egy szülésznő(?), el kezdtek vizsgálni. Fájt. Éreztem, ahogy a babát érinti a doktornő, elképesztő furcsa volt. Mondta, hogy ez a picinek a popsija – tehát nem fordult meg – és mélyebben vizsgált, tanakodott, hogy nem érzi a burkot, időelőtti burokrepedést gyanított. Elmondta, hogy hat cm-re, három ujjnyira nyitott a méhszájam. Nagyon fontos volt számomra, hogy folyamatosan bíztattak, nyugtatgattak és informáltak. Kérték, hívják a dokimat. Ezzel tudatosult tisztán bennem: szülünk. Ekkor már volt, hogy egybefüggő fájásaim voltak. Átkísértek egy másik helyiségbe, ahová vittem magammal a táskámat, ruházatomat – ez volt a vajúdó.

Olyan hihetetlen volt az egész… Barátias légkör, egy tüneményes ápolónő fogadott itt is, folyamatosan mosolygott, bíztatott. Felhívhattam Édesanyámat, a legnagyobb összeszedettséggel jeleztem Neki: szülünk, adja tovább a drótot. Nyugiban beszéltem, s mint utólag kiderült ez volt a legrosszabb, amit csak tehettem, Édesanyámban ez a visszafogottság, türtőztetettség gyanút keltett s aggodalmat. Pedig tényleg rendben volt minden, csupán pirinyóval a számított előtt kopogtatott Cseppségünk. Anyukám több száz kilométerről szárnyalt volna Hozzánk, azonban megbeszéltük, hogy szülést követően otthon Velünk lesz, és segédkezik. Amióta bejelentettük, az ötvenedik szülinapján, hogy babát várunk, erre az időszakra tartogatta az egész éves szabadságát. Hallottam a hangján, mennyire sajnálja, hogy nem lehet a közelünkben.

Aztán Gyuszi is előkerült, majd folyamatosan mellettem volt, csak telefonálgatni ment ki olykor-olykor. Hívta Édesapámat, informálta a rokonságot. A fájások két-három percesekre redukálódtak, illetve összefüggővé váltak. Elég kényelmetlen volt fekve elviselni őket. Lefolyattak két liter infúziót, jelezték, hogy elindult az orvosom, majd jött egy orvos, Ő volt az aneszteziológus, aki beadta az EDÁ-t. Nagyon szőrös volt a keze… az az AranyKeze. Előtte már érdeklődtem, hogy spinális vagy epidurális érzéstelenítés lesz-e. Elmagyarázták mi a kettő között a különbség és, hogy ők az EDÁ-t részesítik előnyben. Miután kiderült, hogy a csigolyaközeim túl szűkek, sajna csak kétszeri bökés után sikerült beadni az érzéstelenítőt, majd egy harmadik szúrásként éreztem magát a kanült (azt hiszem). Ez az orvos is végig magyarázta, hogy mikor mit csinál. Ebben az egészben nem is a bökdösés volt a legfájdalmasabb, hanem, hogy össze kellett kuporodni, összekulcsolnom a térdemet és, hogy ebben a testhelyzetben még ráadásul el kellett viselnem minimum három fájást. Mindeközben féltem, hogy mi lesz, ha a szúrás közben jön megint egy fájdalom és bemozdulok, de végig figyeltek, kivártak és bíztattak, majd biztos kezekkel végezték el az érzéstelenítést. Hálás vagyok azoknak a drága, szőrös, szakszerű karoknak. Az adagolót a hátamon keresztül a csuklyásizmomnál rögzítették, ott nyomatták ötpercenként a zsibbasztót. Először bal oldalon kellett feküdnöm, hanyatt majd jobb oldalon, ha jól emlékszem. Az ápolónő azt követően, hogy nem éreztem már az altájékom, de mozogni még tudtam, megkatéterezett – rettegtem tőle, pedig nyugtatott, hogy nem fogom érezni. Pánikomat látva mondta, hogy ha mégis, akkor abbahagyja, de bízzak benne. Tényleg nem éreztem semmit. Rajongtam érte. Aztán a Szőröskéz visszajött és egy tűt mutogatott, hogy most végez egy próbát, megbökdös ott, ahol még érzékelek, ha olyan bökdösést érzek akkor is, amikor szól, jelezzek. Teljesen érzéketlenné vált mindenem, semmi fájdalmat nem éreztem, ugyanakkor a tapintást igen. Érdekes volt nagyon. És annál nagyobb megkönnyebbülés, hisz’ 10 perc alatt megszűnt minden addigi fájdalmam.

Ekkorra már megérkezett az orvosom is, egyenesen az uszodából. Rosszul éreztem magamat amiatt, hogy mégis megbolygattuk a szabadnapján… Hallottam, ahogy kéri, biztosítsák Gyuszi helyét a műtőben, megkért valakit, hogy öltöztessék át steril szerkóba, hogy a műtőből majd kísérjék a babához, fotózni fog, felvételt készít stb. Ez a mellettünk való kiállása olyan biztonsággal töltött el, amiért már eleve nagyon hálás voltam. A vajúdóból betoltak a műtőbe. Folyamatosan mondták itt is, hogy ki mit csinál, infúziót kötöttek be, oxigént készítettek az arcom fölé…, azon csöppet meglepődtem, hogy leszíjazták a jobb kezemet, nem egészen értettem, hogy minek, de olyan meggyőző volt a műtőssegéd, hittem neki, hogy ez egy szükséges rossz. Paravánt tettek közvetlenül a mellkasom elé, elég magasan. Hányingerem volt, mondták, hogy ez természetes, úgy éreztem elalélok, mondták, hogy ez is okés, belefér még. Kértem hánytálat, előre rühelltem volna, ha összehányom magamat és szagolgatnom kell a gyomornedves reggelit. Végül nem volt rá szükség, ugyanakkor szinte folyamatosan megmaradt a hányingerem.

Gyuszi ott volt a fejemnél, elkezdődött a műtét. Folyamatosan ecsetelték, hogy mi történik, és én is folyamatosan tudtam kérdezni Gyulán keresztül az orvostól, műtősöktől. Éreztem pl. egy bizonyos fájdalmat baloldalon, féltem, hogy nem jól érzéstelenítettek mégsem el, de szerencsére nem hatalmasodott el a fájdalom, jelezték, hogy meg-megnőhet a hányingerérzet, sóhajtozzak nagyokat. Végig légzéstechnikáztam. Aztán a doki egyszercsak megszólalt, hogy látja a Kicsi fenekét. Ha jól emlékszem azzal az orvosnővel végezte a műtétet, aki korábban megvizsgált, beszélgetésükből kiderült, hogy minden oké, illetve, hogy mikor mihez nyúlnak, mit csinálnak éppen. Gyuszi még előzetesen odaadta a műtőssegédnek a fényképezőgépet, hogy az is meg legyen örökítve, ahogy kiemelik a babócát. Ezek a fotók, mint utólag kiderült, nem sikerültek. Nem bánkódom miatta, hisz’ Gyulának mérlegelnie kellett, mellettem legyen a műtétnél vagy fotózzon. Úgy gondolom, ismét helyesen döntött. Köszönöm neki. Folyamatosan nyugtatgatott, simogatta az arcomat, nem tudom, hogy ez biztos-e, de mintha meg is csókolgatott volna.
Pillanatok alatt, 16.24-kor megszületett Kisbabánk, kiemelték pocakomból kicsi Bendegúzunkat – az orvos nevén szólítva köszöntötte őt itt, a Nagyvilágban –, nem sokra rá meghallottuk sírását. Együtt, Gyuszi és én. Úgy, ahogy azt megálmodtuk.

Gyulán olyan boldogságot láttam, olyan csodálatot és rajongást, ami elmondhatatlan, egyszeri és örökre bevésődő. Simogatások közepette kérdezte, hogy nem-e gond, ha elmegy Kisfiúnkhoz fotókat készíteni. Meghatódva engedtem el, hogy megörökítse drága Gyermekünk első perceit. Nem sok időbe telt, mire még ott, a műtőben hozta hozzám, s megmutatta nekem Picurkánkat. Csodálatos élmény, csodálatos látvány… Bendegúzunk biztos karokban.

Öt órára már kint voltam a megfigyelőben, azaz ahol előzőleg vajúdtam. Az orvosunk ismét gratulált, sok boldogságot kívánt, elköszönt. Két órán keresztül kellett itt tartózkodni, Gyuszi végig, Bendegúz kb. háromnegyed órán keresztül Velünk lehetett. Bejöhetett Édesapám, majd felesége is megnézni a Babánkat. Álmainkban sem gondoltuk, hogy erre lehetőség lesz. Nagyon megindító volt, ahogy találkoznak az unokájukkal. Láttam szemükben a rajongást.

Hét órára már a korteremben voltam. Nem elhanyagolható, hogy sikerült alapítványi szobát kérni, mely két személyes, saját wc-vel, zuhanyzóval ellátott.
Az osztályos ápolónő felkészített, hogy a műtétet követő 6 óra letelte után fel kell majd állnom, azaz éjjel 11-kor számítsak egy kemény, minimum 3m-es sétára. Gyuszim körülbelül 9-ig volt Velem, majd némi unszolásra, nehéz elválás közepette, haza ment.

Amikor elérkezett az éjjeli séta ideje, valóban megszenvedtem a felállással. A nővér a szobában gondolta a sétát, én meg megkértem, hogy ha megy, és ha ő is helyesnek találja, akkor menjünk el megnézni Picurkámat. Elcaplattunk az újszülött osztályra, kitolták Bendegúzt egy kórházi kiskocsiban, valami elképesztő technikával csinosan bebugyolálva. A nővér javasolta, kapaszkodjak a kocsiba… aztán végül a kísérete mellett egymagam toltam vissza a kortermembe, s kb. 2-3 órát együtt lehettünk. Csodálatos pillanatok, első szopikáztatás... Picifiúnk egyből rákapott a cicikére, jóízűen szörcsögött, szívott, látszódott, hogy a technikájával nem lesz gond. Ahogy leemeltem a ciciről már a kis öklét tömködte a szájába, rögtön megfogalmazódott, hogy cicifüggő lesz. Ez pedig felvetette bennem, hogy hiába gondoltuk eddig, hogy ha nem muszáj, akkor inkább ne cumiztassuk a Picurkánkat, tartsuk vissza azt, ha Ő már most cuclikázik, akkor elkerülhetetlen lesz a nyugi-cumi. Érdekes, hogy az ember milyen gyorsan átértékeli az addigi elveit és azonnal képes agyban, gyakorlatban váltani.

Éjjel 2 körül visszavitték Bendegúzt az újszülött osztályra, hogy tudjak pihenni, majd ötkor már hozták is vissza. Mámorítóan megható volt Vele.

A műtős team előtt le a kalappal. Mindenki, minden egyes ismeretlen, maszkos, ám annál barátságosabb szempár és hang előtt meghajlunk utólagosan is. Hálás vagyok szakértelmükért, bíztatásukért.
Azért, hogy segítettek világra hozni Kisfiúnkat, hogy biztosították az apai jelenlétet és beteljesítették vágyunkat, hogy Kedvesemmel együtt élhettük meg a születésélményt, a hálánál sokkal többet, egészen kifejezhetetlent érzünk.
Nincs fogalom, megfelelő szó rá.

A csecsemősök, ápolók hozzáállása, segítőkészsége szintén felbecsülhetetlen.

Az orvosunkat, aki egy héttel korábban vállalt el Bennünket, tekintettel arra, hogy az előző kórházban nem lett volna lehetőség a császármetszés esetén az apa jelenlétére, magasztalom. Szintén nem tudom megfogalmazni az iránta érzetteket, tiszteletet, köszönetet és hálát.

Még fokozottabban így vagyok azzal az érzéssel, ami Bendegúz születése óta hatalmasodott el rajtunk. Egészen megfoghatatlan.
Boldogság és gyönyör, megindítóbb és meghatóbb minden eddig átéltnél…

Köszönöm Szerelmemnek, köszönöm a Mindenségnek!

És még egy gondolat. Ugyanmár házfelújítás, félkész fürdőszoba és konyha… Minden megoldható. Olyan felesleges volt az utóbbi hetek aggodalma, annyira nem számít és annyira nem azon van a hangsúly most már, hogy mekkora a kényelem, a komfort. A picikének mindegy, hogy a kis fürdőkádja milyen helyiségben is áll.
Ugyanakkor Gyula azt megelőző napon, hogy hazajöttünk volna a kórházból semmit nem aludt az éjjel és funkcionálisan befejezte a fürdőszobát. Szavakat nem találok.

Mi Emberek, csodákra vagyunk képesek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsemlyécske2 2008.11.01 15:50-kor.

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Anita, csak ülök és bőgök...nagyon szépen leírtad. Köszönöm!
Valami olyasmira emlékszem, hogy mint kiderült 6 ujjnyira tágultál azoktól a fájásoktól?Vagy ez nem derült ki?

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

No, megríkatni nem akartalak :oops:
Huhh, kimaradt a tágulás, azzal pótlom. Nem 6 ujjnyi, hanem 6cm! A három középső ujját tette elém az orvosnő, picit szétterpesztve.
:)

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

honey

totál lányos arca van Bettinek és nagyon széép.

hangolka
hattalmas nagy gratulaa nektek :lol: :lol:

zsemlye nem semmi történet :wink: :wink:

tegnap este nekem megint fél órások voltak de elmúltak lefekvéssel. ma egy darab nem volt és beültem egy kád forró vízbe mert egész nap pezsegtem. takarítottam főztem pakoltam

3 helyre azért járok nst-re mert kedden a doki az eredetileg tartozó khjában praktizál és ez a nyírő. de mivel ez magán kh lett így szültet az uzsokiba is ahol én fogok szülni és oda kell csütörtökön mennem. Pénteken meg az itteni sztkba mert innen kapom a táppénzemet.

harivera
Budapest XXI. kerület

Anita!!
Ez nagyon szép volt.....!!!!!!!!!!! :) :)
(nem vagy te véletlenül újságíró?? :wink: :wink: )
Örülök, hogy a császár ellenére ilyen gyönyörű élmény maradt neked a születés!

Katinka!
Üdv. a klubban.... :lol:
Képzeld, az én párom is fürdőt takarított, meg porszívózott a nappaliban! :lol: vannak még rendes férjek, nem?
Reggel meg már 6-kor felkelt, járkált, visszafeküdt, bekapcsolta a tévét, én meg félálomban kérdeztem tőle: "Mi van, nem tudsz aludni, fájásaid vannak??" Hát ezen jót nevettünk.........
De tényleg, MIKOR SZÜLÜNK MÁR??

Judit!
Hát úgy legyen, ahogy mondtad.......anyukám észrevétlenül tágult a 3. hugommal, aztán villámgyorsan, egy óra alatt megszülte.....

NAti!
Én egy hete voltam ugyanígy, akkor azt hittem menni kell, ree még most is itt írogatok......nyugi, szerintem ez még nem az!

D.

Kép

Kép
ditta76

Hangolka, gratulálok, nagyon ügyes voltál.
Várjuk a képeket is a kisfiadról. és a szüléstörténetet is.

Zsemlyécske: Én is sírtam :) Nagyon szépen leírtad. Én is szeretném jó részletesen megírni a történetet, mert évek múlva, mikor kopnak az emlékek, milyen jó lesz elolvasni.

Nati:Én már rájöttem, vannak a jóslók és van aderékfájás. A derekam egybefüggően órákig is tud fájni, ezért azt én se próbáltam meg mérni. DE volt már az a brutál mensis görcs, na nekem vagy 2 percig kitartott. Az volt a jósló, asszem :oops:
Szóval a csak derékfájás, sztem is csak kísérő tünet.

Ma úgy látszik egy rugóra jár aférjek agya. Nálunk is apa meg anyósom egész délelőtt ketten takarítottak,amíg én mostam, főztem. Ilyen szép még sose lett a szoba, mint most. Így is jólelfáradtam,ledőltem másfél órára, és most folytatom a mosást.
Vendég

Anita, azért engem is megkönnyeztettél... Csodálatosan írtad le a történeteteket. :) (és a kerítéses poén a Párodtól nagyon tuti volt :wink: )

Ditta, csütörtök éjjel én is úgy intettem le a férjemet, aki nem bírt visszaaludni, és kérdezgette, jönnek-e a fájások, hogy ha én tudok aludni, akkor ő is megnyugodhat és aludhat, nem szülünk. :lol:

Kép
Kép
katinka31

Zsé, olyan szép, humoros, megható sztori!!Gratulálok!!!

Sensiről semmi még?Lehet, hogy nem akar sms-ezni, ott úgyis hamar hazaküldik őket!Holnap, biztos lesz már!!!

Én jól vagyok,38+2, egyre közelebb.Engem is hivogatnak, de nekem kifejezetten jólesik.De a 40 héten már bosszantana.A poci keményedik rendesen, de én nem érzem, hogy egyhamar szűlnék.Viszont a vizesedés zavar nagyon, esztétikailag is, de az a kevesebb, inkább a zsibbadt, fáradt érzés a kellemetlenebb.

Amúgy aktívkodom még rendesen, már amennyire lehet, tegnap a CTG után bekocsiztam a Teve utcába-A taj kártyámon elírtak valamit, cserélni kellett-leparkoltam az ügyfélszolgálat előtt és először éltam a 9 hónap alatt a terhességgel járó privilégiummal....miután a sorszám szerint még 21-enálltak előttem és miután tudtam, hogy rossz helyen parkolok.Olyan tündér volt az ügyintéző, odabátorkodtam és teljesen természetesnek vette, hogy ne várjam ki a sorom.5 perc alatt végeztem.

A Tesconál viszont egy népnevelő férfi képes volt meg megvárni, míg leparkolok, csak hogy figyelmeztessen, hogy a mozgássérültek helyére álltam.Mindezt reggel 10kor, mikor üres a parkoló és látja a nagy pocakom!!

Olyan jó azoknak, akik babáznak már!!!Annyira, de annyira várom és közben azért imádkozom, hogy a kedvesem itthon legyen és ne valahol külföldön azon a napon!!4

Kitartást mindenkinek!!!
sclara

Kép
sclara

Hangolka!
Gratulálok Szilárd érkezéséhez!:)

Honey!
Örülök, hogy már otthon vagytok és tényleg nagyon szépek a Gyermekeid!

Anita!
Köszönöm, hogy olvashattam a történeteteket! Annyira megható volt, potyogtam a könnyeim nekem is! Remélem, a mi Babónk születése is ilyen gyönyörű élmény lesz!
Bendegúz nagyon édes kisfiú!:)

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Bocs, hogy először magunkról írok, de annyira megkönnyebültem ma! Tegnap ugyanis az NST eredményünk a doki szerint pocsék volt, és azt mondta igazság szerint be kellene fektetnie császárral, de ismerte a CTG gépet, amin a vizsgálat készült, és azt mondta nem a legmegbízhatóbb.
Belül éreztem, hogy nincs baj, hiszen Noel baba mocorgott, de azért persze nem nyugodtam meg teljesen. Szerencsére ma bent volt a szülésznőm a kórházban, így újabb vizsgálatot csinált: tényleg megdöbbentő a különbség!!! Az orvosom el is tette mind2 eredményt, hogy előterjeszti a prof.-nak a gép "kivonását", mert múlt héten is ezért került felvételre két kismama!!!

Amúgy még szerintem nem szülünk néhány napig, (a holnapot szívesen ki is hagynám), de persze meglátjuk.
Kérdés: mit jelent az "ujjbegynyi tágulás?" Az egy ujjnyinál nagyobb vagy kisebb? Az orvos szerint szépen alakulnak a dolgok, és a jövő héten már pólyában lesz a baba :)

No de ennyit rólunk.

Sensi: remélem holnap már otthonról írsz, és nyugtatod meg a topiclakókat, mert tényleg izgulunk miattatok!

Sclara:
nagyon csinos vagy, és szép formás a pocid ;-) Egyáltalán nem látszik, hogy vizesednél.

Anita: köszönjük a történetet, nagyon szép! Igazi ajándék nektek Bendegúz!

Hangolka: Veletek minden rendben? ;-)

Eszter: elküldenéd nekem is Écike e-mailcímét? Ti hogy vagytok?

Szép estét mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sonny 2008.11.01 18:55-kor.

Judit
Kép
sonny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?