A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

A genetikai tényezőt, mint lehetséges okot, nem én vetettem fel.
Bár én is ismerek közelről olyan családot, ahol a fiúmagzatok sorra meghaltak. Nem emlékszem pontosan, hogy mi a neve a betegségnek, de az anyuka hordozza, (meg az ő nővére.), és mostmár a két lánya, és az unokája is.
Vendég

Aprooka,
Nálatok, hogy derült ki, hogy Levivel baj van??? Volt időpontotok UH-ra, vagy soron kívül kértél??
Csak mert, Lilinek másfél hete a kakijában volt egy kis vér... voltunk dokinéninél, kért széklet mintát (ami negatív lett), viszont kiderült hogy Tehéntej allergiája van... Úgyhogy most semmi tej, tejterméket nem ehetek...
viszont amiért kicsit ideges vagyok, hogy azóta minden pelusban van kaki... a súly gyarapodása is lelassult (még fogyni nem kezdet)... Tegnap előtt reggel visszaküldött egy nagy adag tejcit szinte sugárban jött belőle (szerintem csak túl ette magát) azóta se volt ilyen hányás... viszont a kaki nagyon zavar, néha hurutos (nyálkás) is szokott lenni... Tegnap ill. ma kapott már normaflort, ma már csak 3x kakilt...
Viszont hasi és koponya UH-ra csak nov. 20-án megyünk a Heim Pál-ba... korábbra nem volt időpont... csak most hogy olvastalak Téged megfordult a fejemben, hogy nem e lehet valami probléma Lili pocakjával...

A másik amiért mérges vagyok, hogy csípő szűrésre majd csak 21-én megyünk.... Tök kivagyok akadva....

Ja,
És én is keverem néha a csajok nevét :oops: :oops: de ilyenkor Réka rám szól, hogy "anya, én vagyok Réka" :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica,
sajnálom az allergiát :( Tudom, már volt itt több kislegény is, akinek hasonló volt, de nem emlékszem, mit mondtatok, ezt kinőheti?? Remélem! És erre miből következtetett a dokinéni? (csak mert nálunk apjuk érzékeny kicsit, Boginál eddig semmi, de asszem jobban kéne figyelnem). Miket tanácsolt?
Biztos nehéz neked is, én imádom a tejet.. :?
Vendég

jó reggelt a korán kelőknek...

GABI!!!
Igen,ez jó kérdés,mi romolhat el,ha már van egy egészséges gyereked,gyerekünk..
én is milliószor tettem fel magamnak ezt a kérdést és ha szar napom van,akkor még ma is kérdem magamtól,hogy vajon mitől született genetikailag sérült gyerekem..
és megmondom őszintén,senki sem tudná elhitetni velem,hogy mégegyszer ez tuti nem fordulhat elő.

BORSIKA!
BOCS,azt hittem,hogy te említetted azt,hogy valameliyk ismerősöd pl.fiúgyermeket nem tud kihordani..
egyébként nekem is vannak ilyen ismerőseim,távoliak..

ENIKÉM!
Az idő gyorsan szalad,úgy érzem 100évet öregedtem...de a csikotortahegyek tényleg nem jönnének rosszul :lol:

VICA!
:wink:
ÉS nem felejtettem el a könyvet elkérni,amit ígértem,csak szerdán nem voltam taicsizni és nem találkoztam azzal a csajjal..

ZSÓFI!
2 gyerekes mizériát értem,érzem,
mandula is kiakad szokszor értetlenül,ok nélkül,látszólag,aztán ilyenkor tuti biztos vagyok benne,hogy bántja lelkét a testvérféltékenység..
monda is ám sokszor:"kösz szépen anya,most megbántottál,Borcsának hamarabb örültél mint nekem"
na,erre varrjak gombot..még az sem mindegy,hogy mikor,hány percig örülök egy-egy gyereknek..
teszi mindezt úgy,hogy valójában Borcsa a 2 évével sem vetélytársa Mandulának.Sajnos.

megyek,majd jövök.üdv.

Kép

Kép
durca

Zsófi!
ez bizony fogas kérdés!!!! mármint hogy jó-e az, ha ilyenkor nagyszülőknél van. Én Katát addig engedtem a nagyszülőkhöz, míg Ő AKART MENNI!!! Pl. átjött anyukám és mikor ment el, Kata közölte, hogy ő elmegy a nagyival. Még a kocsiból is vidáman integetett. Aztán eljött egy pont, mikor jöttünk el a szüleimtől és Kata beállt az ajtóba és nem tágított onnan, mert félt hogy otthagyom. Mondta anyukám, hogy menjek csak el Szofival, majd pár perc múlva úgyis megnyugszik. HÁT SZÓ SE LEHETETT RÓLA!!!!! Úgyhogy – szerintem – ha ő akar menni, akkor biztos nincs belőle gond.

Várandóság:
Csak hogy jó példát is mondjak!!! Anyukám a bátyámmal 7 hónapig kellett hogy feküdjön, mert veszélyeztetett volt. Majd terhes lett velem és mondta, hogy ezt a luxust egy pici gyerek mellett már nem engedheti meg, így vagy megmaradok, vagy nem. Hát! Engem agyon se lehetett csapni! :lol: egy napot se feküdt velem és végül így születtem meg Algírban :D:D

Vica!
Remélem nincs semmi komolyabb!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Durca, szia külön, tényleg nem "találkoztunk még"! :lol:

(Abortusz: csak egy mondat erejéig. Lehet, hogy túl általánosan fogalmaztam és félreérthető volt. Én a "kő kóla" típusú találkozások magzatainak anyukájára gondoltam, amikor azt modtam, hogy egyszerűen iszonyú , amit tesznek...bár ahhoz tartom magam, hogy nagyon kevés esetben tartom érthető lépésnek az abortuszt.)

Vica, tejallergiát sajnálom.
Sztem az hogy minden pelusban van kaki, még nem gond. Nálunk is van, a mai napig. Ha nem kaja közben rotylizik, szenved vele, mint a fene, de szopi alatt olyan jókat kakkant. :wink: :lol: Nem nagyokat, azok reggel kijönnek, dolgozik is velük egész hajnalban... :?
Szóval nálunk úgy nézett ki, h. mondjuk evett max.90et, mivel szűk volt a gyomorgyűrű, még az előző kajci a pocakban volt, így nem tudott többet enni, aztán a kajálás után 1-2 órával(tehát nem rögtön a büfivel) kb kihányt, kibukott min. 40-50et.
A kakija meg nyálkás-barnás volt, hasmenéses, semmi túró. A műtét után meg megint aranysárga, néha zöldes, de túrós végre, tehát emészt a drága.
Ha a kakitenyésztés negatív az már jó.
Próbálj a Budai Gyerekkórházba bejelentkezni, én 2 héten belülre kaptam időpontot, de lett volna előbb is, csak annyira kora reggel, hogy innen nem tudtam volna beérni. Ja, és az UH-s bácsi nagyon tündér!Széchenyi doki....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jó reggelt,
mi is szintén koránkelők, Enci mostanában 6kor vagy 1/2 7kor már viribüll.....ugyhogy nincs mese nekem is fel kell kelni :lol:
Veronikusz ez jó történet- mármint a tiéd :D igen, erre én is gondoltam,hogy lehet a túlzott óvatosság sem jó.Mert most ugye próbáltam vigyázni magamra...nehogy baj legyen...de hát hiába vigyáztam, ezt nem lehet "kivédeni". Ha megakar maradni megmarad (ahogy te is) ha meg nem, akkor meg sajnos úgyis elmegy.

majd még jövök....csak Enci lerámolja a szekrényt... :evil:

Kép
gablaty

Aproo, tegnap nem is kívántam. Boldog 3.-at! :D

Durci, ha vki, hát te tudod, mennyire nincs értelme magunkat felelőssé tenni bármiért is. Én is ezerszer megkérdeztem (nemcsak magamtól), hogy ha már nem tudjuk, miért alakult ki, egyáltalán mit tehetek, hogy jobb legyen, vagy csak ne legyen rosszabb... semmit. Imádkozom. :idea:

Madarászban megvan még az uh? Én két hétre kaptam időpontot, de az asszisztens nőci erősködött a telefonba, hogy akár már egy hét múlva is vihetem (viszont Benc akkor még csak 2 hetes volt, nem akartam). azon is agyalok, hogy miután Janka világra jön, vajon mennyi idő elteltével kell majd uh-ra vinnem a veséje miatt. Egy hónaposan, vagy neadjisten meg akarják nézni 1 naposan? :shock:

Tegnapi.
Kép
vbea

Gabi!
akkor mondok még egyet! :wink: Katával voltam várandós. Épp csak hogy megtudtuk, hogy beköltözött a pocimba, mikor is kitört rajtam a rendrakás az irodában. :oops: Sajnos úgy néz ki, hogy túl nehezeket emeltem és elkezdtem vérezni. :oops: :oops: Mészáros haza sem akart engedni a Kútvölgyiből, rögtön be akart fektetni. Én saját felelőségemre még visszamentem az irodába összepakolni, majd hazamentem és tényleg lefeküdtem. Be voltam szarva rendesen, mert szerettük volna ha megmarad. Nevelőmamám jött, hogy lehet hogy én is olyan alkatú vagyok, hogy feküdnöm kell majd a babával végig mint édesanyámnak. Ő egy nagyon pozitív beállítottságú nő és csak vigasztalás képen mondta, de én mégis rászóltam, hogy ilyet többet nem is akarok hallani, mert ez csak átmeneti és el fog múlni, NEM LESZ SEMMI GOND és ne programozzon itt negatív irányba!!!! Kb 2-3 hétig kellett szigorúan ágyat nyomnom, utána nem volt semmi baj, igaz dolgozni már nem mentem vissza. És látod!!! Se Szofival, se Zsófival már nem volt semmi hasonló sem!!! JA! És Katát, Szofit kő keményen emelgettem a terhességek alatt! (anyukám meg utólag elnézést kért és megdicsért, hogy milyen egészséges gondolkodásom van és így kell ezt csinálni!!! :D:D:D:D AHOGY ENIT IS MEG KELL DICSÉRNI!!! :D:D:D) ÉN TUDOM (ÉS ITT MINDENKI MÁS IS) HOGY FOGSZ TE MÉG BABÁZNI!!!!

Eni!
nagyon szépek vagytok!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Alszik még Eszter, Melinda kint a nagyszülőkkel, talán lesz egy kis időm...

Gabi, Durca, Eni, olyan erősek vagytok. Köszönöm.

Zsófi, emlékszem, Melinda hányszor ugrott ránk szopi közben. De aztán megtanulta, hogy nem olyan nagy gond az.
Most iszonyúan kell figyelnem, nehogy úgy érezze, kevesebbet kap. Ha Esztert megpuszilom, jön, hogy "Melindának is". Néha őt is kanállal kell újra etetnem, ilyenek. Megcsinálom, nem mondom neki, hogy "Te már nagy vagy". De amin meglepődtem: Eszter is közbelép, ha Melindával pl. a szönyegen játszva összebújok. Kotor oda és hendebundálja magát, bele az ölembe.
Melinda egyébként egy pár napja cicire kéredzkedik. :) :roll: Pedig Eszter sem szopizik már vagy két hónapja, tehát nem látja. De odajön, szájába veszi, mammog rajta kicsit. A legelső ilyennél azt mondta utána, hogy "Jájj...". és belepirult... :) :oops: Aztán közölte, hogy "finom". Pedig nincs már tejem. De ölbe kell vennem, és úgy tesz. Én meg azon se csodálkoznék, ha újra elindulna a tejem. Azt hiszem, azért szeretek vele elalváskor is összebújni, mert az a szoptatáshoz hasonló érzést vált ki belőlem is.
Amikor érzem ezt a testvérféltékenység - dolgot, mindig arra gondolok, hogy nagyobb gond lenne, ha egykék lennének. Sokkal többet kapnak ezzel, mint ami törődést pillanatnyilag veszítenek és hát az sem abszolút veszteség, vagy hogy is mondjam. Sokmindent megtanul ezzel, amit én pl. egykeként nem tanultam meg és érzem is a hiányát.

Kép

Kép

Kép
memme

Kedden lesz az első este, hogy nem mi fektetjük le a lányokat. Elmegyünk emberrel színházba, nagyszülők jönnek. Tudom, van akinek ez nem olyan nagy szám, van aki dolgozik olyankor például, vagy rendszeresen beiktat ilyesmit, de nekem ez lesz az első, hogy most Esztert sem én fektetem le. (Melinda már töltött nélkülünk éjszakát, jól boldogul).

Képzeljétek, valamelyik nap Melindát egy kaki után a fürdőkádba vittem, mert a nedves törlő kevésnek bizonyult. Leguggolt, odatartottam a zuhanyrózsát, mire ő: "Anya, ez izgalmas!" Szerintetek? :oops: :roll: :D

Kép

Kép

Kép
memme

Memme: szerintem nem kell belőle ügyet csinálni, lesz ez még rosszabb is! Biztosíthatlak! :lol:

Durca: de jó, hogy jöttél!!!!!! :lol: Képek? Sztorik? Hogy van Borcsa? Kell kontrollokra járnotok? Miket tud? ( persze csak ha van kedved)

Eni: nagyon szépek vagytok! Levágattad a hajad? És hogy hogy nem keki? :wink: Kaphatnánk egy telibe pocakosat is?

Veronikusz
a Te Lyánykáid is gyönyörűek! Mostmár látom kitől örökölték a fürtjeiket! Engem is megleptél az apás képpel!

Dorka:
nem kaptam privit... küldtél?????

Reni: beavatkozás : hormon (egyenlőre, remélem nem több) majd holnap kiderül......

((((((((Gabi))))))))))

Ennyi maradt meg, akartam bővebben, de rohanok átnézni Szandi sulis holmiját meg vasalni ( jó, hogy volt rá másfél hetem :oops: ) Anyu kiment velük a temetőbe gyertyát gyújtani addig nyugi van.

Heni

Kép

Kép
cancan

Memme! Arról, amit írtál, az jutott eszembe, hogy a tesók nagyon fontosak egymásnak. Pl hiába a kálvária Janka körül, EGYSZER SEM jutott az eszembe, hogy ha nem lenne, akkor baj sem lenne... Mindvégig úgy gondolom, hogy nem véletlenül akar hozzán kjönni ez a kicsilány. Hiszem, hogy ha nem is születése előtt (bár mily' jó lenne!), de nagyon hamar rendeződik a dolog műtéttel vagy anélkül, és károsodás nélkül élhetünk együtt sokáig. :wink:

Még valami. Minden aggályodat megértem. Én egyetlen éjszakát töltöttem Benci nélkül, a kórházi utolsót. Apa maradt vele, mert én nem bírtam... Persze azóta előfordult, hogy későn estem haza (fodrász :oops: ), és Férjem egyedül fektetett. Melinda zuhanyrózsás kalandja, egek! :lol:

Bevallom őszintén, hogy megfogalmazódik bennem mostanában, hogy lehet, hogy Jankut olyan helyen kellene megszülni, ahol van hm... PIC? :? Értitek. Jobb, minthogy magára maradjon ő is, én is egy nappal a szülés után...

Nem bírom ki, Jankakép. Mert a tegnapin nem látszódott. Pedig itt van ő, nagyon erősen... :roll:

Kép
vbea

Heni!
férjen már nem ilyen ősember :lol: pénteken volt Figaronál :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Eni, ha úgy döntesz, hogy PIC, akkor a MÁV-ban tudok orvost ajánlani. :) Egyébként meg ha ő menne, akkor te meg saját felelősségre elhagyhatnád a kórházat, és mehetnél vele utána. Nem mintha ez jó megoldás lenne, de így mégsem arra készülsz, hogy őt elviszik... MÁVban Villőnek alapból csináltak uh-t is. Hiszen ha már ott van a gép. :)

Abortusz
. Nálunk is volt a családban. És asszem Rita mindent elmondott.

Gabi, nekem egyik barátnőm ilyen, hogy a fiúkat nem tudja kihordani. :( Viszont akkor Fruzsi??? Nem is lehet erre mit mondani, mint hogy drukkolok, hogy minél hamarabb felépülj lelkileg is.

Féltékenység. Én nagyon bízom benne, hogy a legnagyobb féltékenység mellett/után is a testvérség ajándéka fontosabb lesz. Nálam ez így volt, pedig hiperféltékeny voltam kamaszkoromig, ráadásul el is kellett fojtani.
Egyébként Benének bejött, ha néha elviszi valaki és csak vele foglalkozik. Most meg, hogy Villő nem volt 3 napig, közölte, hogy Villő maradjon nagyinál. :) Ja, és a legújabb, hogy feloszt bennünket, hogy éppen neki anyukája van, vagy apukája, és akkor Villőnek a másik. :) Tök édes: "Én apukám!"

Bene tubusműtéte úgy néz ki, eléggé indokolt volt. Azóta is folyik belőle a genny. Ha ezt nem csinálják, akkor egy sima fülszúrással ez ugye nem jön ki, legalábbis ami újratermelődik, az már nem tud kifolyni...

mtunde

mi az a PIC??? :oops: :oops: :oops: tudatlan vagyok :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Borsika,
Mivel ilyen korán jött elő Lilinek ezért állítólag 1-2 éves korára kinövi, viszont 1 évnek elkell telnie úgy, hogy nem kap semmilyen tejet, tejterméket.... szóval most én sem ehetek semmi ilyet, amíg szoptatok úgyhogy ki vagyok mert szinte mindenben van valami tejszerűség.... pedig imádom a tejes cucokat...
Szóval a tanács ennyi volt..

viszont sajna a tejallergia egyik tünete is megjelent, ami nem más mint az ekcéma.... először ez jött ki a kis testén, akkor már vittem orvoshoz.... aztán másnap volt véres a kakija... szóval egyből rávágták... amúgy olvastam az interneten, hogy az ekcéma is elmúlik....

Durca,
ráérsz a könyvvel, inkább a bécsi beszámolót várom :wink:

Aprooka,
köszi, azért egy kicsit megnyugodtam mert a kaki is normalizálodott... és szerencsére Lili még bukni sem bukott! Levi jól van most már?

Eni,
szépek vagytok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica, sajnálom, hogy Lilibabának ilyen korán szembesülnie kell az ekcémával, de TÉNY, hogy ha ilyen hamar jön, és rá is jöttetek, hogy mi váltotta ki, sztem nagy valószínűséggel valóban "kinőheti". Én 20 évesen lettem ekcémás, 2 hétig utcára sem mentem, a nyakam olyan durva volt. Most már nagyjából kordában tudom tartani szteroidos krém nélkül is. A múltkor is említettem már más kapcsán, de amikor Benci bőre ekcémás hajlamokat mutatott, akkor az oilatum fürdetőolaj elég jól kikúrálta, illetve a physiogel nevű krém - a megfelelő helyekre. (Nekem a kézfejem szokott eldurvulni, nekem a neutrogena kézkrém vált be...)

Veronikusz, tkp NIC-nek is hívják. Neonatológiai avagy perinatális intenzív centrum. Azt hiszem, ennek a rövidítése. Mindenesetre újszülött/koraszülött intenzív ellátást jelent. Nem tudatlanság. Hála az égnek, hogy egyik lánynál sem kellett megismerned ezt a rövidítést.
vbea

Tünde, de édi vagy... Attól tartok, avagy van olyan érzésem, hogy amennyiben NIC/PIC melletti döntés születik, úgy a legvalószínűbb, hogy SOTE.
vbea

Eni, megértem , hogy ez (is) felmerül benned, DE első körben - főleg, hogy még van idő és ezzel jó esély, hogy Janka legyőzi ezt a problémát, - tedd azt, amit eddig, összpontosíts magatokra, bízz a kicsilányban és magadban..... Vida dokival már beszéltél erről? Mit mond?

Jaj lányok, ez az ekcéma, meg allergia amiket írtok elég szörnyű lehet. Hála az égnek ( kopp-kopp) én nem tudom mi ez, a mi családunkat ( a távolabbit is ) szerencsére elkerülte.....

Abortusz: személy szerint 2 esetben tudnám elvetetni a gyermekemet ( 1. betegség 2. erőszak áldozata lennék) Nagyon ellenzem, de nem ítélkezem senki felett, mert biztos vannak az életben olyan helyzetek, amikor mindenkinek ez a "legmegfelelőbb" megoldás. A felelőtlen, ebből "sportot űző" személyekről természetesen más a véleményem. Ha orvos lennék, azt gondolom én sem vállalnék terhességmegszakítást. Nem tudnám megtenni.......

Valaki írta a múltkor a budaörsi M1 centerben levő játszóházat, hogy megszűnik. Pénteken voltunk és tényleg aznap voltak utoljára nyitva. Ott az a hatalmas épület, az üzletek szinte mindig üresek voltak, de ez a játszóház ment. Nekünk közel volt és szerintem szuperul volt felépítve. Sajnálom.......

Kíváncsi lennék a véleményetekre: hisztek abban, hogy bizonyos betegségek lelki okokra vezethetők vissza? Szerdán Vida doki egy mondata szöget ütött a fejemben és azóta ezen gondolkodok. Szerintetek lehetséges, hogy cirka 2 éve lelki probléma miatt vérezgetek? ( abban az időben, amikor Beni született nem kis sérülést kaptam a nyakamba... :cry: túléltem, lenyeltem DE...... és ez az a de.....) Járt már valaki kineziológusnál ?

Na, megyek, előhivattam 240 képet - 2 év jobb fotói - lerakom albumba.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Gabi!
Nagyon nagyon sajnálom ami történt, sokat gondoltam Rád végig.

Zsófi!
Nyílván szépen lassan kijönnek Lénán a féltékenység jelei, de az nem baj...ez így egészséges :D
És nem fogja leppatintva érezni magát addig ameddig a döntés az övé.
Nálunk pl érdekes volt, mert amikor jöttek érte anyósék akkor mindig nagyon boldogan ment, de ha mi vittük akkor nagyon elbizonytalanodott amikor eljöttünk...szóval aztán inkább eljöttek érte, mmert úgy sima ügy volt. Viszont egy idő után (1 év múlva) már nem akart Dani nélkül menni, így most Dani is eljár már egy ideje anyósékhoz :D

Veronikusz!
Képek :D :D :D :D
Nekünk is CundA-s hercegnős bugyijaink vannak ám dögivel...én is beigértem anno Orsinak, hogy kap és amikor közölte egyik reggel, hogy akkor többé nincs pelus akkor meg számonkérte, hogy hol vannak már...férjem rohant bugyit venni... :D :D :D
És most van a HundM-ben my little ponys...na olyat is akart most venni, de sajna nem volt a méretében...nagyon szomorú volt...

Nekem meg van okom az örömre! Sikerült a vizsgám (Veronikusz:tudod ez még mindig a mérlegképes) és a férjem kapott ajándékba egy wellnesshétvégét Zalakaroson egy 4csillagos szállodában...mindent fizetnek és bababarát :D :D :D
Most elégedett vagyok :D :D :D

Na megyek is majd még írok!!!!!

Pusz mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Lelki dolgok és a betegségek:
szerintem abszolút lehetséges, hogy ilyen okokból vérezgetsz. Lelki okból felborulhat a hormonháztartásunk. Egy nagyon megrázkódtatás elapaszthatja a tejet, pedig mennyire stabil a szopihormon-szintünk, amikor már szoptatunk. Nagy megrázkódtatás miatt alfelejt a szervezetünk menstruálni stb. stb.
Nekem a nagylányom volt/van ekcémás. Akkor lett az, amikor egyéves korában visszamentem dolgozni és minden második-harmadik nap dolgoztam. Nem járt bölcsibe, illetve ritkán, mert a férjem volt vele otthon. Építkeztünk, tehát zűrösebb volt az életünk. Ő pedig a bőrével tiltakozott. Aztán folyamatosan mutatta a bőre a lelkiállapotát.
Kineziológusnál én voltam, érdekes volt, de használt. Kaptam még Bach-féle cseppeket és azzal kombinálva használt.
Szeretettel
nováky_rita

Tünde, ezt akartam mondani én is a testvér-dolgokkal kapcsolatban. És igen Eni, neked is teljesen igazad van. Én néha -amikor nemcsak relatív, hanem abszolút értelemben nem volt egy szabad percem) elképzeltem, hogy hogyan telt volna egy napunk, ha Eszter nincs, de csak kósza gondolat szintjén. Sőt egyre inkább azt érzem, hogy jó hogy az ösztöneimre hallgattam/tunk, és nagyon kívántam őt, hogy jöjjön már nem sokkal Melinda születése után.

Eni, igen, beszéld meg Vida-dokival is ezt a PIC-dolgot, ha te nyugodtabban indulnál úgy a szülésnek, ha úgy érzed, ez segítene.

Heni, hogyne. Én pl. bármilyen testi bajom van, először mindig próbálom végiggondolni, hogy mi van a lelkemben. Számtalan példát látok rá, hogy az emberek azért produkálnak betegséget, mert valami gond van/volt. Csak ez nem tudatosodik, vagy nem rögtön. Természetesen ez nem kizárólagos, lehetséges kizárólag szervi probléma, de nagyon oda kell erre figyelni. A kineziológia szerintem is nagyon jó komplementer módszer. Affelé hajlok, hogy egy ilyen gondnál mint a tied érdemes minél több felől megközelíteni.

Hú, Cukipofa, gratulálok a vizsgádhoz, a többi is nagyon jól hangzik.

Aproo, Vica, jobbulásokat. Melindával is sokat küzdöttünk az ekcémával, borzasztóan kellett és kell most is vigyázni, hogy mit adunk neki enni, a legelején az én hormonális állapotom is közrejátszott. Rengeteget próbálgattam az élelmiszereket, sokmindent kiszűrtünk, és pl. másfél év után jöttünk rá, hogy a kecskeméti hiper-vízkőtartalmú csapvíz is gond.

A kedd miatt nem aggódom, inkább csak kicsit furcsa lesz, végülis már edzettünk rá hétvégéken - egész napra hagytuk őket a nagyszülőkkel - csak hát vissza kell szoknom az érzésre, hogy néha kikapcsolhatok. Ha nem is úgy mint azelőtt, de eltelhet úgy másfél óra, hogy máshol lehet az agyam. (Bár múltkor, a moziban is eszembe jotottak többször, pedig élveztem a filmet.)

Ja, szombattól megyek KRESZ - tanfolyamra. Forradalmi változás lesz az életünkben, ha a helyváltoztatást én is fogom tudni bonyolítani.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj, persze hogy jobbulást Tünde- Benének is.

Mi mindent kiállnak ezek a picik.

Kép

Kép

Kép
memme

Egy elmaradt kép - szülinap.
(Igazából alig kattintgattunk.)

Kép
[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Heni!
sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy lehet lelki oka egy betegségnek, eü-i problémának. Amíg meg nem ismertem a férjem én is vergődtem, gyógyszert szedtem, orvoshoz jártam ... na de azóta kutya bajom :D:D:D:D

Tünde!
Hogy van Bene????

Cukipofa!
Nagyon ügyi vagy! Kellemes pihenést!!! :D
:D:D:D mire nem jók a bugyik!? :D:D:D Nálunk most csak a HERCEGNŐK futnak :D

Eni!
Én a felsorolt krémekből mit használhatok ekcémára??? Most hogy szoptatok … :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Heni!
lehet félre érthető voltam!!! Nem azt akartam írni, hogy a párkapcsolati probélma okozza ezt nálad!!! Bármi okozhatja, amivel lelkileg nem vagy kibékülve. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi Lányok!
És Rita Neked is külön köszönöm. Olyan jó, hogy bizonyos témakörben fel-felbukkansz és elmondod a véleményed! :)
Akkor a következő kérdésem: tud valaki jó kineziológust ajánlani? ( lehetőleg nő legyen és középkorú - valahogy úgy érzem ez jobb lenne)

Tegnap este nyugiban - mikor már a kölkök aludtak - leraktam a fotókat albumba. Csak kb. 30 kép volt eddig előhívva Beni születése óta, a kórházi képek , meg pár itthoni. Ez a kis szaros imádja nézegetni őket, van egy olyan amin R. Ágival vagyunk hármasban és olyan szépen mondja amikor kérdezem tőle, hogy Ő ki. "Ági néni". Következő oldal a doktorbácsis, nem hiszitek el, hogy Őrá mit mond :oops: :oops: ( ááááá, nem ég a fejem) Apa! :oops: :oops: :oops: fogalmam nincs miért, már nem egyszer mondtam neki, hogy Ő nem apa......... Erre ma a férjem kérdezi tőle, "Beni, ki ez a csúnya bácsi" Mire Beni: "nem csúnya bácsi" :oops: :lol: :!:

Heni

Kép

Kép
cancan

Ja, Memme, az a kép........ Tök jó!!!! Imádom az ilyen spontán képeket.... de Te miért bújtál el????????

Heni

Kép

Kép
cancan

Neutrogena kézkrém nyugodtan, ezt a dm-ben, akárhol is meg lehet venni, semmi nincs benne, ami árthatna. A Physiogelt a gyogyitárban lehet megvenni, de mivel csecsemőknek is adják, így sztem ez is rendben lehet... először próbáld ki a neutrogena kézkrémet, a normál kék kupakosat.
vbea

de jó! :lol: ez aranyos :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni!
nekem a kezemen nincs is csak a has + kar és csomb belső fele :oops: :oops: de nem olyan ronda CSAK ENGEM ZAVAR

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én Benimnek is Apa... :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
vbea

Nem mondod?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Valamit nagyon tud ez az ember..... mit csinált a gyerekeinkkel???????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Gabi! nagyon sajnálom a Babócádat, de hidd el ennek oka volt! :(

A képek mindenkinél szuperek, gyerkőcök gyönyörűek :roll:

Kineziológussal kapcsolatban szeretném kérdezni:

Janka kb 1 éve visszatartja a kakit( mióta bölcsibe jár) a legjobb esetben is 2 naponta produkál, de csak pelusba hajlandó és közben szaladgál!
Amúgy már bugyisok vagyunk, de kakihoz kéri a pelust( persze legalább 1 óra rohangászás mire van is eredmény.

Erre a témára is jó a kinziológia, Rita ha van jó szakembered légyszi írdd meg az elérhetőségét!!!!! Vagy valaki :lol: :lol:

Köszi!

Mindenkinek jó hétkezdést :lol:

Zsófi

cooper

Hali!

Egy pici segítséget szeretnék kérni három ügyben:

Levi két hete "izzad a talpán, tenyerén" olyan nyirkos, amikor kiveszem a rugiból.....ismerős valakinek ez?

2 napja eléggé elkezdett hullani a babahaja. Nem túl későn így 3 hósan? Ilyen ütemben 2 hét alatt leszünk kopaszok... :lol:

ÉS ami a legjobban érint most: baromira szörcsög tegnap óta, de alig jön ki vmi, ha leszívom, és utána is ugyanez a helyzet. Főleg szopi közben ijesztő. Kb. 5-6 napja folyókban nyáladzik a drága, (azóta nagyon erősen, de már olan 4-5 hete kezdte enyhén) és 37.6ot mértem neki. Tudom,ez még nem sok, de vhol olvastam, hogya fokozott nyáltermelés, szörcsögéssel is lehet fogzás-kezdete. A lényeg, hogy sztetek ez inkább betegség kezdet, vagy fogzás? Mire számítsak?

Előre is nagyon köszi!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ha már egyszer visszatértem.... :lol:

HENI!
A kineziológus is nagyon szuper..én egy pasit tudok..a XI.kerületben..(jános péternek híjják)..phoenix studió..
azért is ajánlanám őt,mert elsőkörben volt mo-n,aki elkezdte...szuper a pasi..és ami nekem még pluszba jó,hogy családállítással is foglalkozik..nem akarom most itt részletezni,hogy mi ez,meg egyebek,de,ha neten rákeresel elolvashatsz mindent róla...
sokkterápia...mármint felszabadítólag értendő..

nemcsak hiszek,hanem tudom,hogy a lelki problémák betegítenek..egész konkrétan úgy,hogy az ember először elfojt,lenyom,aztán az előbbukkan valamilyen szorongás formájában,majd ugye ezt is elnyomja és akkor jönnek a testi panaszok..
okoskodásnak vége..

VICA!!

Bécsi beszámoló estére..cupp,cupp..

üdv,durci

Kép

Kép
durca

ja, APROOKA..

A barátosném gyerekei egytől egyig így fogzanak...
babahaj: az én lányom is pikkpakk kopasz lett...jó sokáig:-))

Kép

Kép
durca

sziasztok!

Veronikusz!
képek nagyon szuperek...apát is láthattuk végre, a fürtös donor lelepleződött :lol: :lol: Gratula a wc-zéshez. Ügyik vagytok!

Heni!
Szerintem is lehetnek egy betegségnek lelki okai. Én is gondolkodom rajta, hogy elmegyek egy kineziológushoz. Lehet azért fáj a gyomrom, mert "nem tudok megemészteni" valamit!
Privit még nem írtam, mert arra még nem volt időm, de próbálom utolérni magam. A Benis-képes sztori aranyos! :)

Eni!
Nagyon helyes mami vagy, és Beni is édes! Jankáról pedig nem is besélve a pocakban. Ami a PIC-s helyen történő szülést illeti szerintem hagyd nyitva a lehetőséget, de ne rohanj annyira előre. Nekem azt súgja valami, hogy nem lesz rá szükség, de mindenképpen vitasd ezt meg Vida dokival, hogy megnyugodj.

Minden kép szuper, bocs, de most csak ennyire futotta!

KépKépKépKép
vdorka3

Durca,
semmi gond. (csak nem akartam elhíresülni, mint 'észosztó', mert én nem értek a témához.. :wink: :lol: ) Viszont mi sem "beszélgettünk" még, majd ha ráérsz, rakj fel pár fotót!

Veronikusz,
gratula a trónoláshoz! :lol:

Lányok,
aki szed(ett) cerazett-et, nem emlékeztek véletlenül, hogy ez szoptatás alatt vagy csak kizárólagos szoptatás alatt véd? Pár napja émelygek... :roll:

Cukipofa,
nyerő szériában vagytok!! Gratula a vizsgádhoz! :D :D :D
Hú, családi wellnesshétvége!! De szuper!! Majd fotók...? :D
(és egy kérdés: nem tudsz ajánlani egy jó könyvelőprogramot, ami a boltokban van, vagy esetleg letölthető? Most én is könyvelek, de annyit értek hozzá, mint... :oops: :roll: Szóval olyat keresek, amit tudok kezelni. Segítségem lesz hozzá.)
Vendég

Dorka, nagyon köszi. Tényleg én magamnak is úgy tűnök, mintha máris a PICra készülnék rohanni... de nem!!! Pláne nem döntök Vidadoki nélkül. Annyit fogok mondani, hogy amennyiben a leghalványabb gyanú felmerül azt illetően, hogy Janku magzati vesetágulata miatt őt át akarják 1 naposan valahova szállítani, úgy inkább szóljanak előre... és akkor kitalálunk valamit. Bár sztem ezt nem én fogom kezdeményezni, hanem pl felvetődik, mint lehetőség. Na, kicsit bonyi lett.
A gyomrod meg... simán lehet lelki eredetű. Nekem a reflux/majdnem gyomorfekély egyértelműen tudom, hogy "mitől" alakult ki, sajna.

Aproo, az izzadás lehet sokféle probléma, és valóban nem arra gondolok, hogy melege van. Nekem is ilyen a tenyerem-talpam. De inkább nem mondom, miért. Világéletemben szivattak olyasmivel főleg tanárok, hogy "ne izgulj", nem izgultam. De sztem ez csecsemőknél más. Bencinek is volt ilyen korszaka. Haja neki is iszonyat kihullott, egy éves kora után indult útjára ismét. Csatolok születéskorit, és kihullot hajasat is, ok? :lol: Szörcsögés, nyáladzás valóban lehet fogzás. Bene még "nyikorgott" is szopi közben. Senki nem hitte el, még az sem, aki hallotta. :lol:

Kép

Kép
vbea

Heni
Én is egyetértek! Lehet lelki oka nagyon is! Engem is kezeltek. Igaz egyszer. Én természetgyógyászhoz jártam az ekcémámmal, aki kineziológiával is foglalkozott. Használt. Igaz, ott nem éreztem magam valami fényesen :? nem szoktam sírni idegenek előtt, pláne nem zokogni....

Gabi
Szerintem ezt olvasgasd...Főleg, ha túl vagy a vizsgálatokon.
http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml

abortusz
Nálunk is volt a családban. Szerintem sem lehet azonnal elítélni valakit. Bár én még mindig azt mondom, hogy előtte kellene gondolkozni, de végülis bárki belefuthat egy hülyeségbe....

Tejallergia
Csak halkan, de úgy néz ki Iván kinőtte 8) Három hete kezdtem minden nap vmi tejterméket enni és egy hete Ivánnak is adok minen nap mozzarella sajtot és eddig semmi ekcéma!!!!
Vica Az eleje tényleg nehéz. Elkerülni is és megszokni is, de aztán már nem hiányzik. Pedig én is nagy tejevő vagyok. Már kétszer végig csináltam. Egyszer magam miatt kellett, most meg Iván... Szóval hidd el, nem lesz olyan vészes, ha belejösz! Mikor megvettem az első túrórudimat, azt hittem ez lesz a hét élménye és csalódtam :shock: Jó volt, de nem annyira, mint hittem. Imádtam a tejet, de majd' egy éve nem ittam. Most, hogy megkóstoltam, kifejezetten rossz ízűnek éreztem...fura, de el lehet tőle szokni teljesen... A sajtban viszont nem csalódtam :wink: :lol:

Dorka
Szegény Letti vagy inkább Te.... Hiába nem rossz nekik, anyaként akkor is rossz lehet látni :?

Veronikusz
Zsófi tényleg jó húsban van :lol: Jókat lehet csemegézni azokon a kis combocskákon, igaz? :lol:
Szomszéd: Hát igen, nehéz dolog... De a füldugó tényleg jó ötlet, csak ezt beadni.... :oops:
Fölöttünk egy 5 és egy 2 éves kissrác, alattunk egy 1 éves lányzó. Szóval amit mi fentről kapunk, azt adjuk tovább az alattunk lakónak :lol: Asszem ők sokat szidhatnak minket :oops: De majd megtudják :lol: Én is szidtam, de megtudtam :lol: :lol: :lol:

Najó, lelövöm magam :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Bori
Cerazette nem csak szoptatás alatt véd!!!! Egyszerűen olyan fogigátló, amit szoptatás alatt IS lehet szedni!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Dorka, Durca - írtam privit!

Köszi, köszi lányok mindenkinek, - azt hiszem megteszem ezt a lépést. Bajom nem lehet belőle.

Előbb voltam különben bent az 5.-en. És Rita ült a nővérpultban. Én meg odaálltam elé, hogy Szia, Cancan vagyok ..... most először. Továbbra is PCOS gyanús a petefészkem, de úgy néz ki lesz/van egy domináns tüsző, ebbe a hónapba remélhetőleg nem lesz galiba. Jövő héten megint hormon kukucska, aztán eldől mi legyen, closty vagy laparoszkópia(?)
Mondtam Vida dokinak, hogy szerintem a fejemben van a bibi, mert ez már vicc, hogy két éve ilyeneket produkálok.

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni, tudod, hogy a hugom is PCO-os... Most műtötték nemrég. Túlvan rajta, és bár még nem tudja, a vérzése rendeződik-e, de tény, hogy túlvan rajta. Most ugranak neki a babának... Nem bírja ki egy Beni nélkül. :lol:

BENEDEKNEK BOLDOGSÁGOS GYŐZŐ-NAPOT, TÜNDE!!! :D
vbea

Sziasztok!

Heni
, képes sztori nagyon jó! :)

Bene meg minden kisbabát Villőnek mond. Magát is. :) Ez azért kevésbé ciki.
Viszont Villő meg a szomszéd apukától alél el úgy, hogy az már kínos. :) Senki másra nem néz úgy, még saját apjára sem!

:oops:

Na, eddig a szabadság. :)

mtunde

Én még "csak" a gyanunál tartok...... És nem szeretnék most babát ( egyenlőre) De a HUGODNAK GIGADRUKK, hogy mielőbb babázhasson.

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
ti építkeztetek 8-10 hónap alatt??? nektek verték le a kerítést. Nem????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Reni
köszi, felhívtam a dokit. Ő meg tárgyilagosan:
"addig véd, amíg tejleadásvan" (hehe, persze, amíg a szopósmalacom csüng rajta... :lol: :lol:

Most megpróbálkozunk egy vegyes zöldség pürével, majd jövök, ha kimostam a nagyszobát :roll: :lol: :lol:

Brigi,
köszi a blogon a megjegyzést!! :D
Vendég

Veronikusz, küldtem privit, nézd meg megkaptad-e mert valamit bénáztam itt közben...... :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?