A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sensi, sajnálom a történteket! Remélem mielőbb rendben otthon tudjátok a lányzót!
Lilla nagyon szépséges, aranyos a kuckója is. Mekkora ez az ágy? Talán a fénykép beállítás téveszt meg, de nem fogja hamar kinőni? :-) Meglátod olyan gyorsan fog gyarapodni, hogy csuda!

Katica! Bendegúz 30-50ml-ket evett, a legutóbbi méréseknél. Nem méregetem agyba-főbe, nem akarom magamat paráztatni. Érdekességképpen rátesszük olykor, de nem kényszeresen. Látom, hogy jól szopizik, még a noszogatás ellenére is (az előbb elfelejtettem írni, hogy a nyüstöléshez még hozzájön a szája körüli babrálgatás, ingerlés, kisujjal, bimbóval, cicivédővel). Ha kifognék mindig egy-egy olyan mérést, ahol kevéskét mutat a kijelző, lehet beparáznék, ezt nem akarom. Szemmel látható, hogy már kerekedett a másfél hét alatt :lol:

Ma megyünk dokinénihez, összeírok jópár kérdést, kiváncsi vagyok mi lesz, majd beszámolok!

Tapasztalt anyukák!
Ti miként tároltátok a lefejt tejcsit? Sima hűtőben meddig, mélyhűtőben meddig és miben??? Annyira megoszlik, amit mond a védőnőm, a kórházi csecsemősök és a szakirodalom. Olvastam, hogy szobahőmérsékleten ne tároljuk, de akkor, ahogy lefejem most rögtön tegyem a hűtőbe, vagy várjam meg amíg a testmelegről lehűl szobahőmérsékletűre? Vagy hogy? A hűtőről van ahol azt írják max. 24-48 óra, máshol 3-5(!) nap. Basszus én nem innék meg öt napos tejet, nemhogy a csöppségnek azt adjam..., aztán lehet, hogy valóban elhúzható addig, mert van annyi természetes "tartósítószere"? A mélyhűtőben tárolásról is azt olvatam, hogy max 3 hónap illetve fél év. Hát elég nagy a szórás.
Még nagyobb gondot jelent(ett) a tárolás. Vannak méregdrága Aventos műanyag köcsögjeim, de baromi hamar megtelnek. Keresgéltem a neten, hogy milyen tejtároló zacskók vannak. A Medelának láttam, hogy van, vettünk is na de az is aranyárban van. 10db 150ml-es steril zacsit 4ezer forintért mernek adni.
Nővérem mondta, hogy régen ő jégkocka tároló zacskóba tette. Pénze nem volt mást venni, kidobni nem akarta, nem látott más megoldást. Hiába nem volt steril, szerencsére nem lett semmi gondja baja a babának mert kifőzte előtte.
Ki hogy oldja ezt meg?

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Ahhoz képest, hogy tegnap nem volt már kedvem többet irogatni, ma egész nap nyitva a laptop. :)
Zs Anitamama, Gusztika annyira aranyos, jól látom, hogy elégedetten vigyorog a karodban? Gondolom szopika után készült a kép. A másikon is nagyon cuki, ahogy pislog bele a nagyvilágba!
Ügyi vagy a cicinyüstivel! Most én is picit bátrabb leszek, mert az elején lehet jól megalapozni a sikeres szoptatást, így izzítom a kórházi hipererős mellszívót is!
Sensi, tudom már nem olvasod, de csak annyit írok, hogy Lilla gyönyörű, olyan mint egy 2 hónapos baba!!! :D
Katinka, Detto, én is babázok már a héten, holnap derül ki mikor. Magától tuti nem fog elindulni, mert annyira jól vagyok, hogy ilyesztő... Semmi jósló, semmi keményedés, csak estére húz az alja, Kornélt is simán cipelem... :) persze nem sokat, csak módjával.
Katica, én kérdeztem a múltkor a dokit, ugyanott vágnak. Kívül tuti, belül pedig a hegtől függően, de ott is igyekeznek ugyanott.
Eagleszem A lényeg, hogy most már otthon babázhattok, a rossz emlékek pedig halányulni fognak, de tényleg miért is nem engednek be senkit vajúdás alatt? Nem értem sok kórház hozzáállását. Meg miért nem lehet inni-enni közben? Gondolom nem rántotthúst sültkrumplival-t akar ilyenkor az ember, csak csokit, szőlőcukit, vizet.

Nálam nincs nyoma depinek, nem is volt, bár be vagyok fosva rendesen. Ma bemérgesedtem reggel, mert felöltöztünk Kornéllal, hogy elmegyünk dokinénihez 2 éves státusvizsgálatra, meg utána bababoltozunk, még járóka betétet kellene vennem, meg pirinyó meleg sapit (sehol nem találok), indulunk ki kabátban, erre kiderül hogy az én áldott jó férjem zsebrevágta az autókulcsokat, és elment dolgozni velük... :evil: Így fuccs a délelőtti szülésbeindítós programnak!

Kép
Kép
dalminha

Zs, másnap már öntsd ki, nem tartogasd feleslegesen. A mélyhűtést sem kell erőltetni, mert úgyis lesz tejed 3 hónap múlva is, azután meg azt is kidobhatod, mert változik a tej összetétele a baba korával együtt. Vagyis más a tartalma most, meg 3-4-5 hónap múlva is. Picit lehet lefagyasztani, de sztem fölösleges. Később érdemesebb pár zacskóval, mert azzal majd sűrítheted a főzelékjét, ilyesmi.

Kép
Kép
dalminha

Zs, privi ment

Kép
Kép
dalminha

Sensi, nagyon szép a Kislányod! :) Sajnálom a sárgulást és a kórházat, de hidd el, a szolizás jót fog tenni és utána már csak hármasban lesztek, nagy boldogságban. :D

Katica, Léna annyira édes, egy pici kis csomag, ahogy alszik! És a babaszoba is szupi! :D

Eszter, Lilinek játék babakocsit vettünk, eddig egy kis sportkocsija volt, de már majd’ szétesik, meg mindenkinek mesélte, hogy majd ő is tologatja a babáját a fekvős babkocsiban, ahogy anya a kistesót, úgyhogy ideje volt beszerezni. Szerintem ha Natival hazajövünk, meg is kapja majd. 8)

Akíra! Jobbulást Kyrának, szerintem tuti meggyógyul, mire hazamentek a Picivel!

Harivera, mennek a drukkok! Hogy vagy azóta? Nem ér ám a táblázat aljáról beelőzni! :wink: :lol:

Zsé, nagyon szépek vagytok! :D Erre a nyüstölésre Lilinél is szükség volt az elején, én is nehezen vettem rá magam, de bevált. Aztán úgy ráérzett a szopira, hogy 20 hónapig meg sem állt. Ja, és még szerettem volna írni, hogy hála a történetednek, most már én sem irtózom annyira a császártól újra, elvégre Apa velünk is ott lehet. Szóval köszi. :) Tényleg, a sebed hogy van?
Én nem fejtem, ebben a témábn sajnos nem tudok segíteni...

Dalma, akkor lehet, hogy együtt szülünk. Majd holnap egyeztessünk! :wink:

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Köszi szépen a gratulákat! :)

Katinka!
Kitartás neked, szurkolok nagyon, a héten akkor te is Natival lehetsz már!!! Hátha elindul még magától!

Dalma!
Neked is szurkolok nagyon, Panna is meglesz a héten, tökjó!

Zsé!
Lillus ágya standard 120x60-as Ikea-s ágyikó. Megvizslattam a képet jobban, és asszem te a pelenkázólap szélét látod a kiságy végének...pedig az kb a felénél van, szal maga az ágy még 2x akkora, csak a felét letakarja a pelenkázólap. :) Tökjó nektek, h már ilyen sokat esztek, gratula!

Na mostmár megyek bepakolni, meg készülődni... :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi, kitartást még erre a 24 órára.Gyorsan elrepül és aztán 1 pár nap múlva Sensi szoptatási tanácsadására sorakozunk itt :lol:
Dalmi tessék menni szűlni!nem ám csavarogni ilyenkor :lol: Vidéken mindig kedvesebbek.itt sem durvák csak olyan fásult, darabosak a nénik.A szűlőszobalátogatáson az újszülött osztályon azon veszekedett 2 nővér-egyik kezében 1 pár órás picike, hogy kinek van több babája az osztályán :shock:

Katinka, te is.J, éjjel 3 kor megint rájártam a Rum coccos zacsira.Hanna baba majd a "Yellow submarin-"t énekelve jön ki!

Te Zsé nagyon tetszenek a kis történeteid!!Kérdezni akartam amúgy éppen, hogy hogy álltok a mérésekkel??Kinek mi a véleménye?

Dittáról valaki valamit??Szerintem babázik :lol:
sclara

Na még jó, hogy én a végefelé vagyok, mire oda jutok, talán felszedek némi tudást magamra az újdonsült anyukáktól :D

Én még mindig magam elé engedek akárkit, aki akarja. Épp most fizettem ki a festőt a félkész melóért, mert annyira szarul dolgozott, hogy el kellett küldenünk. Gondolom arra appellált, hogy sürgős nekünk, és örülünk, hogy kész lesz, mindegy, hogy milyen és mennyiért. Hát tévedett, csak így várhatóan mégse leszünk kész :(

Sensi, Lilla nagyon édes, jól televan pakolva játékkal az ágya :D Nekünk is olyan pelenkázónk lesz, ami az ágyára tehető, helyszűkében vagyunk így, hogy a másik (ráadásul a nagyobb) szoba nem lakható...

Katica, Léna is naggyon szép! És persze Zs ti is azok vagytok!!!

Gátmasszázsra köszi a válaszokat mindenkinek! Én még küzdök, bár nagyon kellemetlen, de asszem tegnap találtam egy pózt, amivel elérem... Apucit nem akarom megkérni, mert akkro meg a ház nem halad, sajnos most ilyen a munkamegosztás, ő csinálja a házat, én meg készülök a szülésre :D (Amugy én a DM-es olajat használom)

Dalma, Katinka nagyon jó lesz nektek, hogy már a héten tuti megszületnek a babók!

Vera, majd azért jelentkezz!

Pipal

Kép
pipal

Ja és Sclara, nst-n nekem se volt túl kedves a néni :(
Sőt... Persze a picikém nem mocorgott, mert nem az a szófogadó fajta :) Elég mérges volt a néni, tette a megjegyzéseket. Aztán meg odajött meglökdöste a hasam, és erre elment a szívhangmutató, ő meg fogta magát azt elkezdett kioktatni, hogy megmondta, hogy figyeljem, mert akkor nincs mit értékelni, ha nem figyelek, hogy folyamatosan mutassa a szívhangot... (persze az egész papíron egyetlenegy szakadás van, amikor ő odajött és meglökdösött) No de biztos rossz napja volt (bár lehet, hogy nem tetszett neki, hogy nem épp szülést vezet jó pénzért, hanem csak nst-zik csupán csak a fizujáért...)

Kép
pipal

Furcsa, amit írtok az NST-s nénikről, itt még a baba nevét is megkérdezték, és úgy "szóltak " be nekik, hogy halihó, ébresztő Pannababa, ez azt hiszem sokat elárul a hozzáállásukról. Töb jót nem nagyon tudok erről a kórházról, csak hogy normális a személyzet, de amúgy elég lepra hely.

Kép
Kép
dalminha

Klara!
CSak gyorsan. Én is a DM-es olajat használom.
Még jövök, csak apa elment korán, most hazaugrott átöltözni, mert céges vacsi van, úh. majd csak későn jön haza...

beszteri

Vera
Csak nem??? Már megint egy egész nappal le vagyok maradva olvasás terén.

Reni
Eddig is kentem, de most maszírozni fogom. Este el is kezdem majd.

Zsé
Nem vagyok tejtárolásban tapasztalt, de annyit tudok, hogy NE a hűtő ajtajában tárold a tejet. Legfelső polcon kell max 24 óráig. Mélyhűtőben max 6 hónap. Lényeges még, hogy sterilizált edényben kell eltenni.
Orvosi segédeszköz boltban lehet venni steril vizeletgyűjtő edényt (pont olyan mint az avent tejtároló), ők ott azt nagyon ajánlják és ha jól tudom 500-600 ft körül van a 10 darabos. Az még szerintem megéri. De ha kevés a hely a fagyóban, akkor lehet a jégkockatartó jobb megoldás.

Sensi
Nagyon édi a lányka!

NST-s lányok
Nálunk a kórházban egy lány van, roppant kedves, lassan és halkan beszél, kifejezetten megnyugtató ott lenni. Biztos sok helyen be vannak már savanyodva az ezer éve ott dolgozó alig kereső nők a melóba. Nem?

Ma jó napom volt. Igaz marhára sokat mentem, de megvannak a konyhagépek. Vagyis megrendeltem őket és megkaptam a hitelt is hozzá, bár az önerőt még valahogy ki kell nyögni.
Padlónk nagyon szépen halad, csütörtökön lehet kezdeni a pácolást, csak még azt nem tudjuk hogyan fogjunk hozzá.
Most csinálunk néhány pocakos képet, mert ki tudja meddig vagyok egyben Fannikával.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Mi jól vagyunk ma voltunk NST-n,kenetem negatív lett mindenre,vizelet és vérnyomás is jó!Holnap megyek vissza a dokimhoz,mert tegnap ügyelt és mire beértem a kórházba,már hazament :? Remélem már biztosra mondja a jövő hét pénteket(császár)!Ma 2 csaj ment szülni a terhes ambulanciáról mellőlem!Szegények csak fújtattak,meg kínlódtak,amíg oda nem ért a dokijuk és fel nem küldte őket a szülészetre :shock:

Ditta: Te már babázol!BIZTOS! :D :D :D :D :D

Sensi: Nagyon szép formás baba Lilla :D :D Gondolom,hogy rossz lehet visszamenni oda,ahol annyit kínlódtál! :? :shock: KITARTÁS!

CSURINAK IS NAGY GRATULA!ÜGYESEK VOLTATOK!

Kép

Kép
melcsi82

Zsé: Én úgy tudom,hogy a tejcit 48 óráig lehet hűtőben és 2 hónapig fagyasztóban,de tapasztalatból mondom,hogy nálunk is és sok ismerősnél a lefagyasztott tejet már nem itta meg a baba! :? pedig Aventes dobozban volt elrakva,de más lett az íze!

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Termeltek rendesen, látom! :lol:

Köszönöm a reakciókat, a bíztatást, kicsit jobb már a kedvem :)

Voltunk a doktornőnél kiszívták a orrát, átmosták az arcüregét, majdnem bőgtem már én is vele! Főleg mikor kisírt szemmel két üvöltés között nézett rám (én fogtam le) és kérdezte a szemével, hogy ezt most miért teszem vele :cry: Hát kutyául éreztem magam! De túlvagyunk rajta! Szerdán már az apja viszi mert ugye én már kórházban leszek! nem irigylem egy percre sem! :cry: Na de hát ez még mindig jobb mintha felszúrnák neki a fülét vagy arcüreg gyulladása lenne! :? Szóval most remélem, hogy minden ok lesz vele! Na de ennyit Kyráról, tudom, nem a nagy tesókról szól ez a topik :)

Én baromi szarul vagyok! Egész nap folyik rólam a víz! Kyra miatt ugye muszáj fűteni már, de hát én meg legszívesebben a hűtőbe költöznék! Én nem tudom ti hogy vagytok ezekkel a hőhullámokkal, de én kivagyok teljesen! Izzadok egész nap! Rémálom! Délután óta hányingerem is van, folyamatosan keményedek, és wc-re járok, hol kisdologgal, hol naggyal! :oops: Szóval rémes! És ma egész nap sírórohamokat kaptam! Meghallottam egy olyan számot a rádióba amiről eszembe jutott valami már rögtön bőgtem! :shock: :lol: Kész vagyok! Ezek a hormonok! Jó lenne ha már vége lenne! :lol:

Császárosok, tényleg jó kérdés, a régi heget vágják vagy újat vágnak? :roll:

Zsé, én eleinte fejtem le tejet, de rájöttem, hogy felesleges! Persze hűtőbe sokszor raktam el egy egy kisebb adagot 24 órára ha valamiért kevesebbet evett Kyra és ki kellett fejni, vagy ilyesmi, de a mélyhűtőből én csak arra használtam fel a tejet, hogy a főzelékeket higítsam! Mert meginni tényleg nem itta meg! Vagyis egyszer kétszer volt olyan, hogy tudtam, hogy mondjuk fogorvoshoz kell mennem, és így egy két napig spájzoltam neki :lol: akkor azt még megitta a mélyhűtőből, de régebbit nem! :roll: Hiába Aventos cucc! De ez csak a saját tapasztalatom :)

Most kaptam smst :)

Ma 16:05-kor 4400 grammal, 59 cm el megszületett Mari Lacika! Jól vagyunk! Üdv: Gabi (gabi82)

Hát nagyon nagyon gratulálok nektek! Szerdán megyek is meglátogatlak titeket :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Gabi: Gratulálok Lacikához! :-) Sok tejcsit kívánok nektek, és mihamarabbi hazajövetelt!
Szép nagy baba lett :-)

Sensie: Lilla nagyon drága kicsi baba! Az a 24 óra meg gyorsan eltelik majd, meglátod! Bár ilyen friss „élmény” után megértem, hogy nem szeretnél visszamenni a kórházba. Remélem a borzalmasabb részét hamar elfeljted a dolognak, és Lillussal együtt belejöttök a szopizásba/szopiztatásba!

Dalma:
nemsokára Te következel ;-) Holnap pótoljátok a vásárlós programot Kornéllal? A meleg sapival én is gondban voltam, amiket vettem talán nagyok lesznek. De szerencsére van kapucni a macibundán (overál, csak így hívom), úgyhogy megfázni nem fog a baba akkor sem, ha a vékonyabb lesz jó rá először.

Pipal: nem irigyellek a felújítás miatt, de biztos csodaszép lesz minden! Anno mi is rengeteget bajlódtunk, szóval megértelek. Én is a DM-es olajat használom, szerintem jó, a szülésznőm szerint is! Amúgy a F...... teremben (Ferkó?) voltál NST-n? Mert én ott (is) voltam, de nagyon kedves volt a nő, aki csinálta.

Akíra: sajnálom, hogy Kyrával ilyen rossz dolgokon kellett átmennetek. Igaz, nincs még gyerekem, de belesajdult a szívem a gondolatra, hogy szenvedni látnám, biztos nehéz nap lehetett! De igazad van, sokkal „jobb” ez az eljárás, mint később a szövődményekkel számolni. Jobbulást neki! És nyugodtan írj róla, nekem az annyira furcsa, ha valaki egyáltalán nem ír a másik csemetéjéről, hiszen egy család vagytok!
Ja, hőhullámaim nekem is vannak, néha arra kelek fel, hogy ömlik rólam a víz, pedig állandó hőmérséklet van a szobában. :/

Rólunk: semmi különös, jóslóim sincsenek, néha kicsit görcsöl a derekam, de ennyi. Pedig már nem bánnám, ha a kezemben tarthatnám Noel babát!

Judit
Kép
sonny

Gabi! Gratulálok, sok-sok tejcsit és minden jót kívánok nektek!

Akíra!
Nyugodtan írj Kyráról, egyrészt sztem bőven belefér a topikba, másrészt, akit esetleg nem érdekel, az átugorja.
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, tudom, milyen nehéz látni szenvedni az embernek a saját gyerekét. De biztos, hogy jobban jártok így, mintha tényleg valami komolyabb szövődmény lenne. Minél előbbi gyógyulást neki, és neked meg minél kevesebb aggódást!!!!
Heg: azt hiszem, a korábbit vágják megint, mintha valami ilyesmit mondott volna a dokim.

Sonny-Judit!
Ne aggódj, lehet, hogy egyáltalán nem is lesznek jóslóid. Nekem Benivel nem voltak, és mégis megszületett... :lol: Szóval ez nem feltétlenül jelent semmit. (Egyelőre még Julcsikával sincsen semmi, lehet, így is marad.)

Dreika!
Mielőtt elfelejtem megint: küldj képet légy szíves, nagyon kíváncsi vagyok!!!! Hogy vagytok?

Anita!
Tejcsi: én 24 órát tudok hűtőben, és hűtési foktól függően 4-6 hónapot a mélyhűtőben. Amúgy a fagyasztott tejet Beni se ette meg, de ez teljesen gyerekfüggő. Vannak olyan gyerekek, akiket egyáltalán nem zavar. (Ő viszont olyan szinten csinálta, hogy még főzelékbe se tudtam beletenni, mert akkor nem ette meg.) :) Szóval teleraktuk a mélyhűtőt, aztán utána már elajándékoztam, a felesleget meg fél év múlva kidobtam.
Amúgy én a Medelás zacsikat használtam.
És a lényeg: nagyon szépek vagytok!!!!! :)

Melcsi!
Örülök, hogy minden rendben, majd tudósíts, hogy mit mondott a dokid.

Vera!
Drukkolunk, mi újság?

Nati!
Örülök, hogy jól vagy, és hogy jó napod volt. Majd kérünk mi is azokból a pocakos fotókból!!! :)

Katinka!
Biztos nagyon fog örülni Lili a kocsinak. Mi is épp azon agyalunk, hogy "Julcsika mit hozzon Beninek"... :)

Dalma!
Sajnálom az elmaradt vásárlást! Nem csodálom, hogy mérges lettél, én biztos felrobbantam volna... :oops:
:oops:

Katica!
Örülök, hogy lassacskán kezdtek összeszokni.

Nna, Beni eddig tűrte, apa még sehol...

beszteri

Gabi: NAGY GRATULA!Jézusom!Jó nagy baba lett Lacika!Holnap már mehet az oviba! :wink: :D

Akira: Sajnálom,hogy átmosták Kyra arcát! :( Nálunk beszokott válni a porszívós orrszívó+ a Nasivin!Majdnem elsírtam magam,tudom,hogy tudnak nézni ami kis drágáinkj,ha dokinál vagyunk!Majd megszakad a szívem ! :(

Heg: Nekem azt mondta a dokim,hogy nem pontosan ott vágnak,ahol az elsőnél,kicsit lejebb v feljebb és a 2 közti részt kivágják,tehát ugyanúgy 1 vágás lesz a régi közelében!

Kép

Kép
melcsi82

Gabi!!! Óriási gratulációm ehhez az óriási Lacikához! :)

Akíra!
Drága Kyra jól megszenvedi a megfázást! Már akkor meg tud szakadni a szívünk, hacsak vmijük bibis lesz, vagy lázasok, nemhogy még ilyen beavatkozásuk legyen! Millió gyógypuszi Neki!

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Gratulálok a megszületett babókhoz!!

Vki tud nekem segíteni ebben, fontos:
Szülészorvos váltás meddig lehetséges? Vagy orvos függő? Az EDA minden kórházban elérhető vagy csak a jobbakban?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Sztem ez dokifüggő. A kolléganőm valahogy a 7-8. hónapban váltott.
EDA: vannak helyek, ahol annyira anesztes hiány van, hogy előre egyeztetni kell, más kórházakban viszont ráérsz akkor eldönteni, amikor már szülsz. Melyik kórházban fogsz szülni?

beszteri

A Kistarcsai Flór Ferencben szültem volna, de most nagyon úgy áll a szénám, hogy le kell mennem vidékre, Orosházára, aminek a szülészetéről nem sok jót hallottam és félek, hogy ott még az EDA sem elérhető. :( Orosháza túlságosan dél-kelet... De holnap hívok egy ottani szülészt meglátjuk.

A szülésznő választás mindenhol lehetséges??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Eszter,
privi ment.
Nagyon jól vagyunk, holnap jövök bővebben!

Gabi,
hatalmas gratula a hatalmas fiúcskához!

KépKép
dreika

Dreika!
Megkaptam a privit, köszönöm szépen!!!!! :) Örülök, hogy minden rendben, várom a bővebb jelentkezést!

Aida!
Sajna szülésznő kérdésben nem vagyok otthon, de sztem a doki azt is meg tudja mondani. Majd azért jelezz már, hogy hogy sikerült, kíváncsi vagyok! Sok sikert! :)

beszteri

BABÁINK:

KépKép
beszteri

Gabi: Hatalmas gratula Neked Lacikához!!! Tényleg hatalmas lett, nem csoda, hogy már ki akart bújni :D

Sonny, hát én nem tudom melyik teremben voltam nst-n, majd csüt megnézem. De persze előfordulhat, hogy csak rossz napja volt a néninek...

Akira, hogy vagytok? Remélem jobban!

Én ma egy jó nagy rohangálós napot rendezek, remélem egyben maradunk azért még egy darabig. Házidoki ( a város másik végén), iroda, ruhásbolt, kórház... Legszívesebben itthon maradnék, de sajna muszáj elintézni ezeket :( Ellustultam...

Na megyek is készülődni, kiváncsi vagyok, hogy estére mire megjövök hány új baba lesz?!

Szép napot mindenkinek!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Végre itthon :lol: de jobb lett volna ha már babucival jövök.
Örülök hogy mindenki jol van.Jó sok baba született.
Mindenkinek gratulálok mielöbbi gyogyulgatást és sok sok tejcsit kivánok!!!!

Mi jol vagyunk.Csütörtökön kell visszamennem NST-re,Sokat mozgunk és már kg fölött vagyunk.Egyre közeledik az idő és kezdek félni :cry:

000kata

Szép jó reggelt!

Gabi
Gratulálok Lacika érkezéséhez! Nem lehetett könnyű megszülni egy ekkora fiút. Minden elismerésem.

Kata
Jó hogy otthon lehetsz és biztosan hamar a kezedben foghatod a picikédet.

Nagyon szép képeket csináltunk tegnap, majd teszek fel ide is, bár nem sok ruha van rajtam, de azért nem zavarbaejtő. Viszont döbbenetes volt látni a képeken, hogy tényleg nincs is nagy hasam és szép formás is. Ennyire még sose voltam megelégedve a testemmel.

Most a sok hsz-ból én arra következtettem, hogy nem fogok mélyhűtőbe eltenni tejet, mert csak foglalná a helyet és szerintem fel sem használnánk.
Valaki gondolkozott már az anyatejgyűjtőn? Én gondoltam szivesen leadom, ha van sok, így kereshetek egy kis pénzt is és sok anyuka is jól járna akinek nincs teje. Nem? Tudom el kell majd intézni hozzá néhány vizsgálatot, de szerintem annyi még belefér.
Valaki? Vélemény?

Pipal
gyors ügyintézést kivánok neked mára. Én tegnap voltam így és ma meg kész hulla vagyok. Fáj is a fejem, szerintem front van.

Kép
Kép
nati80

Nati: szerintem jo ötlet,hogy leadod a tejcsit.
Várjuk a képeket:-)

000kata

Nati!
Sztem is jó ötlet. Engem a vizsgálatok tartottak vissza, és aztán az egyik ismerősünknek tudtam is adni a tejet. Sztem most is fogok keresni valakit, akinek oda tudom adni.
Azért egy keveset sztem érdemes tartalékolni, amíg csak anyatejet evett Beni, addig hajlandó volt legalább az első nagy éhségét csillapítani belőle. (Volt mellgyulladásom, és annyira kemény volt a mellem, hogy nem tudott belőle szopni, és fejni is annyira nehéz volt, hogy akkor adtam neki fagyasztottat.)
Várjuk a képeket!

Pipal!
Jó ügyintézést mára!

Kata!
Örülök, hogy otthon vagytok. Babuci meg lassan már kinn lesz. A félelem sztem természetes, de tényleg csak gondolj mondjuk Juditra, meg Verára, ha annyira szörnyű dolog lenne, akkor nem a sokadik gyereküket várnák most! (A természetes szüléstől én is tartok kicsit, de ezzel nyugtatom magam.) :)

Hangolka!
Mikor mehettek haza? Már annyira várom a képeket!!!!! :)

beszteri

GABI!!! Gratuláció, amindenit, mekkora baba! Remélem mielőbb tudsz jelentkezni, mesélni! Minden jót Nektek, egészséget és sok-sok tejecskét!!!

Dalma, igen, Bendegúznak olyan mimikája van, hogy csak na! Sokat gesztikulál, ráncolja a homlokát, összehúzza szemöldökét, és sokat mosolyog. Még ha nem tudatos arcjáték is ez, hát zabálni való :) A várandósságot nagyon jól bírod így a végefelé Te is :) Ügyi vagy!
A tejcsit az fix, hogy ki nem öntöm, de nem ám! Nem-nem-nem :D (majd lehet aztán fél év múlva változok, amikor már egy kiscupák hús sem fér el a fagyasztóba). A kórházba, amikor azt az 5-5 milit lefejték a cicimből, olyannyira belémverték, hogy micsoda kincs minden csepp, illetve, ahogy látom, hogy mások mennyire megszenvednek azért, hogy csak pár millit tudjanak adni a kicsinyüknek, hát értékesebb számomra annál, hogy kilöttyintsem. Később - ebbe eddig bele sem gondoltam, hogy változik majd a tejcsi összetétele, milyen igazad van - ha nem is szolgál olyan tápértékként, mégis jól jöhet szomjoltásként, nem? :wink:

Katinka, annyira örülök, hogy sikerült néhányotokban jó érzést kelteni és a szüléstörténetünk bíztatóan hat! Remélem, hogy Nálatok is szép élmény lesz. Annyi befolyásoló tényező van. Sajna olykor hiába törekszik maga az ember, nagy szerencse is kell hozzá, hogy klappoljanak a dolgok.
A sebem az első 4-5 napban eléggé (piszokul) fájt. Csütörtökön született Guszti, kedden vették ki a varratokat (két nagy öltés a seb két szélén és 12 kapocs), és már akkor este sokkal jobban éreztem magamat, könnyedebb volt a mozgás, de pl. a kádba való belépéshez még kellett segítség. A bal oldalt mindig jobban éreztem a fájdalmat, ez az ami még most is keserít picit, ezen az oldalon feküdni még nem tudok. Az orvosra rákérdeztem, hogy miért fájhat ennyivel jobban, elmondta, hogy jobb oldalról kezdtek összevarrni (belül) elég vastag, dupla öltéssel és a bal oldalon van az összekötés azaz egy gumó. Ez csesztet és nyom. Persze, ahogy felszívódik az is, ez megszűnik. A méhem szerintem egész jól összehúzódott már, de ez is eléggé fájdogált, sőt még most is van, hogy hasgat szopizás közben. A belső szervek visszarendeződése is okoz(ott) némi fájdogálást, de nem vészes. Illetve az egész nem vészes... Hisz' itt trillázik a babazene, Bendegúz nézegeti a forgót, és fenséges, csodálatos! Az egész, minden-minden fájdalom feledhető! ;)

Sensi, volt egy sejtésem, hogy optikai csalódás az ágy :P

Sclara, mi a méréseket nem visszük túlzásba. Olykor rátesszük, megnézzük, hogy mit mutat a mérleg szopi előtt, után, de nem paráztatom magamat. Tegnap voltunk dokinéninél, Gusztika 2650 gramm, nagyon meg volt elégedve vele. Egészségesnek találta, megmutatta, hogy a farossága miatt a kis csipőcsontjára milyen tornáztatást javasol, elámult, hogy hogy forog már és emelgeti a fejét :) Feltettem neki egy rakat kérdést, kedvesen végigválaszolt mindent. Előtte nem találkoztunk még vele, azt hiszem, hogy rendben tudhatjuk kezei között a Kisfiúnkat. :)
A többi kismama is Bendegúz csodájára járt. Meg lettünk dicsérve, olyan jó volt!

Pipal, kívánom Nektek, hogy tartsatok ki 2in1, amíg úgy nem érzitek, úgy nem áll a lakhadni, hogy jöhet a babóca. (Bááár, látod hasonló helyzetben voltunk/vagyunk: tényleg mindent meg lehet oldani. Azért persze jobb a nyugi :) )

Nati, ekkora ötletet!!!! KÖSZI-KÖSZI-KÖSZI! Micsoda igazság, a legolcsóbb és még mindig higiénikus megoldás! :) Persze, elsőre furinak tűnhet, pisis bödönbe az anyatej, de tökéletes a funkcióra! Ciróka-maróka érte ;) Az otthoni melóval meg óvatosan, ahogy már korábban is írtam! Vigyi magatokra! :)

Vera, de kiváncsi vagyok, hogy meddig húzod még! Izgalmas nagyon! :) Kitartást Neked is!

Melcsi, talán rosszul melegítették fel az ismerősök? No, majd meglátjuk, lehet, hogy tényleg ki lesz majd öntve. :?

Akíra, nagyon sajnálom Kyrát! Sok-sok vigasz-puszi neki!
Szerdán bevonulsz, s ha minden igaz csütörtökön kezedben lesz a cseppséged! Annyira kiváncsi vagyok, hogy tuti kislányotok lesz-e? Remélem minden simán fog zajlani, szorítok Értetek nagyon!!!
A tejcsit én elsődlegesen a vizsgaidőszakomra spájzolnám előre. Persze sosem lehet tudni, máskor is jól jöhet, ha nincs úgy lehetőség szopiztatni. Ez, hogy nem isszák meg a felengedett tejcsit...? Hát, majd esetleg tölcsérrel belediktáljuk a kis pocakjába 8)

Beszteri, ne haragudj már, nem tudom, hogy itt kérhetem-e Tőled, kijavítanád azt az egy perces tévedést a táblázatban? Első körben rosszul mondták a kórházban, nem 16,25-kor született Bendegúz, hanem 16,24-kor. :) Ez azért is klassz egyébként, mert a 24 az egyik szerencse számunk a párommal :D

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!
Nemsokára mehetünk haza, már csak a papírokra várunk! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Sensi, Irusc, Gabi!
Nagy-nagy gratula a Babákhoz! Sok-sok tejcsit és jó egészséget Mindannyiotoknak! :)

Mi nagyon jól vagyunk, néha már úgy érzem így maradunk! :D
Ma megyünk majd CTG-re és a doki is megvizsgál, kíváncsi leszek....
A párom csütörtök-péntek-szombat elutazik, akkor nagyon nem szeretnék szülni. :? 100%, hogy akkor lesz valami. :(

Szép napot Mindenkinek!

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Hangolka, jajj de jó nektek! 8) Szép hazautat Szili babával!

Kérdés:
szerintetek a borítékot mikor illik odaadni a szülésznőnek és az orvosnak? (bocsi, ha már volt róla szó korábban, de most nincs energiám visszaolvasni...)

Judit
Kép
sonny

Sonny!

Ezen már én is sokat gondolkoztam.....
két barátnőm is az elmúlt 3 hónapban szült, náluk a párjuk 1-2 nappal szülés után megkereste a dokit és a szülésznőt. Az egyik a dokinak csak a varratszedésen adta oda.

Mi úgy gondoltuk, hogy a férjem megpróbálja még aznap odaadni nekik, ha olyan időben szülünk, hogy még utána ott lesznek.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a gyakorlottak hogy csinálták! :)

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek aki gondolt ránk, nagyon jól esik :)

Kyra elég ramatyul van továbbra is, folyton szívom neki az orrát, meg csöpögtetek! De holnap akkor is vinni kell megint :( De remélem így tényleg hamar rendbe jön!
Most vitték el szüleim, és valószínűleg nem is fogom most már látni egy hétig, ettől kicsit beteg vagyok! :cry:
Mára be van ütemezve nekem a takarítás, ablak pucolás, két kaja megfőzése, fürdő,wc tisztítás, mosás meg minden más finomság :lol: Na meg este ha hazaér párom még megyünk a Metróba bevásárolni, hogy tele hűtő maradjon itt amíg nem vagyok, nehogy éhen haljanak :lol:

Szóval jó kis nap vár rám, remélem azért nem indul meg...ha eddig nem akart kijönni akkor most már ne jöjjön ki, csak csütörtökön, mert most már mindent keresztbe húzna :lol:

Sonny, én akkor fogom odaadni a pénzt mikor eljövök a kórházból! Vagy ha tudom, hogy a szülésznő vagy a doki nem lesz bent akkor akkor az utolsó alkalommal amikor ott lesz! Én Kyránál a varratszedésnél adtam oda...nem hiszem, hogy egy két napon múlik! Az tuti, hogy nem szülés elött! Legyek megelégedve és ha minden ok, akkor megkapja :)

Hangolka, de jó neked, hogy te már jössz haza :) Ha hazaértetek képeket kérünk ám a gyönyörűségről :)
Meg tesó képet is ha tudsz csinálni :) Azok olyan édesek! :)

Zsé, tölcsérrel....ez aranyos volt...kissé vizuális vagyok... :lol: jót nevettem! Persze legyen szerintem is valamennyi a mélyhűtőbe, csak túlzásokba esni nem érdemes! :D

Köszönöm a drukkokat, remélem minden ok lesz! Csütörtökön majd küldöm az smst :) Már nagyon várom! 2 nap! Hihetetlen, hogy eljutottunk ide is :) Remélem sikerül, hogy minden úgy menjen ahogy azt szeretném :roll:

Dalma, mi újság? Voltál dokinál? Megindítja ma? Vagy mi lesz? Meddig vár? Olyan izgi :)

Na most megyek nekiállok a dolgomnak mert sose leszek kész! Majd még napközben benézek párszor, hátha lesznek hírek :) Akinek nem reagáltam személyesen bocsi :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Zsé
Nem tudom nálatok lehet e ezt a fajta pohárkát kapni, de a lényeg, ha el akarsz tenni tejet akkor arra a célra tökéletesen megfelel és tizedébe kerül az aventosnak.
Bár lehet tényleg nem érdemes túl sokat eltenni. Ha sok lesz neked, ajánlom az anyatejgyűjtő állomást.

Ha jól olvastam 1800ft literje az anyatejnek, havonta fizetnek és adómentes. Adják a gyűjtő edényt és heti 3x érte is mennek. Én meg fogom erről kérdezni a védőnőmet.

Akíra
Jobbulást lányodnak!

Kép
Kép
nati80

Dalma!
Nem jöttél! Mi 15 perce jöttünk el! Mi történt? :)

KépKép
KépKép
hangolka

Visszaolvasni nem volt időm, csak Katinka üzenetét jöttem hozni:

"A szülőszobán vagyok, az NST-ről már nem engedtek haza, fájások vannak, ma biztosan babázunk, ha nem halad jól, akkor műtét lesz."

beszteri

Katinka: aztaaaaa! Nagyon drukkolok, hogy szép szülésed legyen! Minden jót, és várjuk a babahírt! :)

Judit:
hogy vagy? Jobb lett kicsit a hangulatod?

Dalmit
is lehet bent fogták? ;-)

Judit
Kép
sonny

Katinka drukkolok neked nagyon! Gyönyörű nap ez a mai a babák születésére! :)

Judit, lehet te is babázol mindjárt? Jelentkezz valamilyen formában :)

Dalmi, mi újság? Alig várom, hogy megkapjam az sms-ed, hogy megszületett Panka baba! Ma már kaptam 2 sms-t olyan reménykedve olvastam, hátha te vagy az! Drukkolok!

Na megyek is vissza takarítani, mert így nem lesz rend itthon! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Halihóóó

Itt vagyok itt vagyok.

megjöttem a dokitól.

a tegnapi egész napos keményedés sem hozta vagy is nyitotta meg a kaput és ráadásul ma olyan sivatag lett az nst-m

dee!!!

ha adott lesz a helyzet akkor jövőhét csütörtökön már babázni fogok. Laughing Laughing Laughing Laughing
azaz hogy ha kinyílik a belső méhszájam akkor indítanak amit nem bánok Laughing Laughing

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Anita!
Végre sikerült elolvasnom a szüléstörténeted! Nagyon megható, olyan jó volt olvasni!!!!!! :) Köszönöm, hogy megosztottad velünk!!!!!!!
Javítottam a táblában az adatot, amikor következőleg teszem fel, már a helyes adat fog szerepelni benne. :lol:

Vera!
Szorítunk!!!!! Azért folyamatosan jelezz, hogy mi újság! :) A többi gyerkőccel is voltak ilyen jóslóid????

Akíra!
Sajnálom, hogy Kyra még mindig ramatyul van. Mielőbbi jobbulást neki! Elhiszem, hogy bele vagy betegedve, hogy most egy hétig nem láthatod, én előre félek tőle, hogy hogy fogom majd viselni a kórházi napokat Beni nélkül... Eddig pár óránál többet nem töltöttem távol tőle, ráadásul most megint olyan anyás. Sztem érzi már bennem a befelé fordulást, a változásokat.

Eszter, Sonny-Judit!
Benivel mi is a varratszedésnél próbáltuk meg odaadni a pénzt. (Persze az a dokinő nem fogadta el, mert hogy a párom nagyon sokáig mentőápoló volt, és azt mondta, hogy egészségügyi dolgozótól ő nem fogad el pénzt...) Sztem most is majd a végén fogom odaadni, mielőtt hazajövünk. Nálam az is számítani fog az összegnél, hogy utána rámnéz-e még vagy sem...

Hangolka!
Tök jó, hogy mehettek haza. Várjuk ám nagyon a képeket!!!!! :)

Na, most megyek én is kicsit pakolászni. :( Férjemuram ma megint sokáig lesz, úgyhogy megint hosszú napunk lesz. Tegnap pont akkor ért haza, amikor Benit altattam. Na persze, hogy úgy megörült az apjának, hogy teljesen felpörgött. De annyira örültek, hogy nem akartam elrontani, így viszont 10 helyett 11kor volt csak alvás. Nekem meg utána még lazítanom kellett kicsit, szóval én meg csak 1/2 1-kor kerültem ágyba.... :) Remélem, ma azért korábban megy majd minden! :)

beszteri

Halihó!
A topik állandó tagja megérkezett. :)
Csak nagyjából futottam át az eddigieket, később reagálok, csak gondoltam szólok, én még mindig egyben...
Bár látom, sorstársaim, Katinka minnyá'szül, és Dalma is eltűnt...szóval jól itt maradtam megint! :(
De nagyon szorítok Nekik!!!
Ma voltam ctg-n, minden ok, aztán megvizsgált a doki (utoljára vasárnap nézett), s örömében felkiáltott:Judit!!Megvan a méhszája!! Ó, mondom, ez remek...ezt azért reméltem...
Magyarul, már nincs hátul, puha és egy ujjnyira kinyílt!!!(de hogy mitől?mikor az utóbbi 2 napban jóslóim se voltak)A baba fejét is megsimogatta. Szerinte most kezd érni...mármint a méhszáj...
Megbeszéltük, hogy ha addig semmi, csütörtök reggel újra megyek, és akkor megbeszélünk egy jövő hét eleji időpontot indításra...szal már legalább látom a végét!!!
Most jobb lett a kedvem is! :) (de a biztonság kedvéért még hagytam Baileys-t is...)
Később még jövök!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Na nekem már csak a fürdő kitakarítása van hátra meg a főzés :? De lassan nekiállok, csak most inkább ebédelek :lol:

Hangolka, egy kérdésem lenne! Persze csak akkor érdekes ha el tudod olvasni mielőtt én holnap befekszek a kórházba! Mert különben nem fogom látni a választ :lol:
Szóval én is kacérkodok a gondolattal, hogy netezek telefonon keresztül, hogy majd tudjak infóval szolgáltatni nektek :)
De én pannonos vagyok, és nálunk olyan van ami nekem tök jónak tűnik, hogy napi jegyet lehet venni :lol: Egy nap 190 forint, nincs előfizetési díjja! Szóval abszolút nem drága! Csak annyi van, hogy egy nap 10mb forgalom mehet ezen az áron! Ha ezt túllépem akkor már x forint egy kb! Szóval az lenne a kérdésem, hogy te tudod-e, hogy te mennyit netezel egy nap, úgy hogy ide irogattál? Van az 10 mb adatforgalom vagy bele fog férni? Mert másra nem igen kéne, csak e-mailt nézni, az nem sok, meg ide feljönni párszor! Szerinted? Vagy ha valaki ebbe szakavatott akkor tőletek is kérdezem :lol:

Na megyek, befejezem az ebédet aztán nekilátok a fürdőnek!

Mindenkinek megy továbbra is a drukk!

Ja, Beszteri, ne is mondd! Kyra is roppantul bújós lett pár napja :shock: Ő egyébként nagyon apás, szóval nem szoktam meg tőle...de szerintem ő is érzi! Sőt, ma a kis alvós párnáját rátette a hasamra, odafeküdt és simogatta a hasam az egyik kezével a másikkal meg az arcomat...Hát gondolhatod, jól el is pityeregtem magam! :cry:

Na de megyek mert csak depis leszek!

KépKép
KépKép
akíra

Lányok, én szerintem a héten szűlök.Állndó menstruációs fájdalmaim vannak, szünet nélkül, belehasít a lábamba.A kedvesem a 7. nézte ki, én még holnap elmennék színházba.

Akíra, amit ma leírtál, nekem azt olvasni is sok.Hogy a csodába bírod?????? :shock:

Dittáról semmi???Szerintem Dalmi is bentragadt :lol:

Gabi, édes, hát ez nem semmi!!!Gratulálok!!

Nati, én sem értettem pontosan Hangolka nagyon tudományos magyarázatát a fájásokkal kapcsolatban /Hangolka, pedig nagyon koncentráltam, hogy fentről le meg valami/,de aztán megfejtetted :lol: .Tetszett.Na, én még nem tartok ott, de én eléggé bírom a fájdalmat.

Szerintetek, mi lesz, ha nem veszem észre, hogy ez már annyira fáj, hogy na???

Sonny[/b], jó volt a kérdésed, én nem tudok válaszolni, de én is ezt akartam kérdezni.

Megyek egy kád meleg fürdőzni, fáj a hasam meg a combom...
sclara

Sensi: olyan szép a kislányod,jo nagy babó lett. :lol:

Katinka: megy a drukk,ügyi legyél

Sclara: szerintem mindenképp észre fogod venni :roll:

000kata

Sclara, hogy hogy bírom? Hát őszintén nagyon nehezen most már :lol: Beszakad a hátam és már alig vonszolom magam! De már csak fő a kaja, és itthon kész minden! Persze most jön haza párom és csak lezuhanyzunk és megyünk vásárolni :lol: Szóval ha minden jól megy akkor 10 körül ágyba kerülünk! Hát már nagyon vágyódok az ágyba, hogy aludjak reggelig... :roll:
De nem tudtam volna úgy elmenni itthonról, hogy kupi és kosz maradjon, meg éhen a családom! :) Szóval a szükség nagy úr :wink:

Drukkolok, hogy ha szeretnél már szülni akkor a héten kijöjjön a kismanóka :)

Én remélem a mai napnak nem lesz hatása Fannira! Mert már tényleg várja csak meg a csütörtököt! Jöhet csütörtökön hajnalba még mielött rákötnek az oxira, de mindenképpen várjon most már, nem szeretném ha holnap születne! :lol:

Páros szám mániám van :lol:

Na megyek fürcsizni! Ma még este benézek, hátha lesz hír Katinkáról vagy Dalmáról :)

Judit neked meg kitartás :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, én még nem akarom!!!!!!!!Még várhatna picit!De kb du 2től szünet nélkül görcsöl-olyan mindjárt megjön érzéssel-a pocak!!!
Judit én átadom a helyet!!!még péntekig várna!!!!

Volt már ilyen tapasztaltak???Nem tudok mit mérni, szünet nélkül fáj, de birhatóan :? :? :?
sclara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?