A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Én már a nevén szólítom, meg mindig megbeszélek vele mindent!
Most épp azon győzködöm, hogy hagyja már abba a hólyag focit, már 1 órája úgy rugdossa! :)
Zümis, ha jól emlékszem, te már voltál a Szent Imrébe szülőszobalátogatáson!? :roll:
zsu83

No megvolt a cukroslötyi-ivászat, holnap lesz eredmény. Remélem, jó, mert kolléganőmre rájött a sütögethetnék, és nagyon fincsi sütijei vannak :D

Amy, ez a buksi-kidugás nagyon édes lehet :) Gratula a 3. trimeszterhez! :)

Zsu, szuper, hogy minden rendben van, nagyon jó kisfiú ez a Bencus :D

Panna, ne hagyd magad idegesíteni! Gondolj arra, hogy minden OK, mi is drukkolunk, hogy minden rendben legyen!!!

KépKép

KépKép
stelly

Zsu igen jól emlékszel voltam szülőszoba látogatáson. Mi a kérdésed??

Kép
zümis

Zümis, nyugi nem csak te vagy parás;) én pont a múltkor írtam, hogy már majdnem fizettük a babakocsit, amikor elkezdtem sírni a boltban, hogy ez túl korai. Gondolhatod szegény párom, hogy érezte magát.
Végül egy hete vettük meg -egy másik helyen-, de most már azt mondtam, hogy a 30-hétig semmit. Bár, ahogy magamat ismerem,utána meg az lesz, hogy na majd karácsony után.

figyelj a legrosszabb ami történhet, hogy majd a friss apukák fognak vásárolni, amíg mi a kórházban leszünk;)

Apropó én nagyon várom a mézeskalács receptet, mert még főzni is meg kell tanulnom.

Megy a drukk a vizsgához is!

Zsu: szuper, hogy minden rendben van! Vicces lehetett a picur, ahogy rugdossa a dokinőt:)
Tök jó,hogy már a nevén szólítod Bencust. Mi még gyűrjük egymást a párommal a lányneveken:)

Aki már benne van a 3. trimeszterben, annak gratula:) Én is várom, vasárnap lépünk be.

Lányok, nincs valakinek jó tippje, hogy mitől fájhat,de nagyon a jobb oldalam (pont mintha csípőre tennétek a kezeteket), de már egy hete.

Orsi

Kép
bjuti

sziasztok
remélem mindenkinek jol telt a hétvége , én is gratulálok mindenkinek aki a harmadik trimeszterben jár!!:--))
Én is ma voltam ismételt cukor ellenőrzésen , és hála az égnek nagyon jo volt a reggeli utáni de a diéta megy tovább.
A vásárlással én is ig vagyok kicsit félek tul sok dolgot vennni mint te bjuti :oops:
Recepteknél tertva én is szeretnék veletek egy klassz töltött husi receptet megosztani ha aszeretitek a csemege kukoricát és a sajtot.Nagyon könnyű a kikloffolt husiba beletöltjuk a csemegekukoricát amit elotte két tömb ömlesztett sajtal összekevertünk és egy kevés száritott kaporral megszortunk. Szépen feltekerjuk és hűtőszekrénybe tesszük néhány órára, azután bepanírozzuk és kisütjuk!probáljátok ki nagyon fincsi :)
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pmonika 2008.11.03 20:31-kor.
pmonika

Bjuti, nekem is nagyon fáj, csak nekem a bal! :?
Olyan, mintha sérvem lenne, vagy nem is tudom. :roll:

Kép

Kép
gjéti

Pmonika: Uh, Te szeégny, én nem irigyellek emiatt a cukordiéta miatt. :( Kitartás.

Bjuti: Sajnos két tippem is van a számodra... Remélem az első igaz. Nekem bal oldalt szokott fájni a hátam hátul, feltehetően a rekeszizmot nyomja a Babó, és ezen annyira nem lehet segíteni. Masszázs, gyógytorna talán segít. Nekem gyógytorna után jobb szokott lenni.
A második rosszabb, sajnos azt is megtapasztaltam: felfázás, vesefájdalom. :( Nekem ötször volt vesemedencegyulladásom, és volt, hogy így indult. Megnézetném magam a Helyedben, csak a biztonság kedvéért. Remélem semmi komoly.

Zümis: Neked áprilisban volt egy vetélésed??? :( Az tényleg nem volt régen. De most minden rendben lesz! Ez a Baba maradni akar! :D

Dina: Jobban van a család?

Mist: Te? Jól vagy mostanság? Bírod a melót még?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Eszter: Remélem ilyen jó kisfiú marad kint is! :wink: :D
Ugye, hogy nem is volt olyan szörnyű a cukros lötty? :)

Zümis: Csak azon tanakodtam, hogy nem korai még felhívnom-e a szülésznőt! :roll: Neked ki lesz a szülésznőd? Nekem a Széles Ágit ajánlották, de van még egy másik nevem is! :)
Kórházba tornára nem jársz, ugye?

Orsi: Biztos nemsokára meglesz a Ti nevetek is! :)
Hát jó szitu volt :oops: , a doktornő csak nevetett rajta! :D

Mónika: Örülök, hogy jó lett az eredményed! :)
Köszönjük a receptet, nagyon fincsinek tűnik! :D

Macsek, Andabella: merre vagytok? :roll:
zsu83

Mézeskalács!
Vigyázat NAGY adag!!Akinek sok az felezhet!!!

2kg liszt,
70dkg méz,
6tojás,
1 rama,
50dkg porcukor,
fél csomag örölt fajéj,
fél csomag szegfüszeg
1 csomag sütőpor,
elöször a porokat keverjük ösze és utánna teszük hozzá a "nedveseket".Jól összedolgozzuk kb 1 ujnyira nyujtjuk,formákat szaggatunk, sütölemezen sütjük...Tetszés szerint diszitjük.
Karácsonyra,husvétra egyaránt.

Móni:nagyon finom lehet a Te recepted is!Habár panir hejyett backon szalonnával tekerném be kevés vajat tennék alá és sütöben sütném.Nahh igy milyen?

julcsi: igen :cry: :cry

Orsi!Szerintem nincs olyan közöttünk aki a mai "ellátottságával"(értem ezt ruha )ne tudná hazavinnni a gyerköcöt.Max pelus kellene...Tejcsi lesz mindenkinek.....

Jó éjet!

Holnap jövök az eredménnyel.

Kép
zümis

Zsu!
Nemkorai felhívnod a szülésznőt Mi 15hetessen fogadtuk meg.Minnél elöbb annál több esélyed van arra ,hogy eltud vállalni,mert nekik is megvan határozva ,hogy hány kismamit válallhatnak .Atz nemtudom ,hogy mi alapján.Azóta minden nagyobb eseményről:afp,genetikai uh,norm uh,laborrol beszámolok neki.(Ez az Ő kérése)A "balaetenél"is öt hívtam fel és mondtam -kérdeztem tölle.A tisztelet dijját is megkérdeztük de erről inkább priviben ha érdekel.
A másik infom az az ,hogy ha a "saját" szülésznődél akarod csináltatni majd az nst ami aszem a 36 vagy a 34 héttől van akkor az +5000ft/alk.De hozzáteszem ezt NEM a szülésznöm mondta!!
Nekem a Druszám Vera lesz a szülésznöm.

Sajna nemjárok tornára.

Na mostmár tényleg lelöttem magam.

Jó éjt!!

Kép
zümis

Mi értelme saját szülésznőnél csináltatni az nst-t? :shock: Az annyi, hogy a hasatokra rakják a tappancsokat, és 20-30 percig üldögéltek, számolgatva, hogy hányszor mozdul a baba. Utána úgyis orvosnak kell aláírnia a kinyomtatott szalagot :roll:

Olyan jó programot találtam magamnak délutánra! Megyek fogorvoshoz :( Ti már voltatok a kötelező bepecsételős fogorvos-látogatáson? Olyan rosszak a fogaim, ráadásul most fogorvost is váltottam, annyira nem voltam megelégedve a régivel. Az egyik fogammal már lassan 3 éve szenvedek, hideg érzékeny. Az a zseni próbatömte 2X, utána véglegesen betömte. Amikor visszamentem, hogy továbbra is érzékeny, megröntgenezte, majd kijelentette, hogy ez nem fájhat, és téma lezárva. Ő csak jobban tudja, mi fáj nekem?! :evil:

Kép
kangu

Amy: Pocid nagyon helyes! és persze az arcod is csak néhányezer kilométerre van a félelmetestől... :)

Julcsi: nálunk is egyre szorosabb a kapcsolat párom és "mi" közöttünk, nem is gondoltam volna régebben, hogy azt az érzést még lehet fokozni... :) Azthiszem most 2 embernek szánt szeretetcsomagot kapok.

Zsu: az alacsony vérnyomásoddal mit érzel, vannak tüneteid? Én most épp nem fájok nagyon sehol, viszont néhány napja kis megszakításokkal szédelgek, néha ijesztő mértékben is, és tegnap émelyegtem is, mint az első trimeszterben. Arra gondolok, hogy talán a vérnyomás miatt...

Zümis: hát igen a "mai ellátottság"unkkal speciel mi, apóca szerint, fél éves koráig fel tudnánk nevelni manót. :D

Kiságy, pelenkázó, babakocsi meg nagyjából kinézve, de tegnap épp méregettem, hogy nem tudom, hogy fognak beférni, olyan nagynak tűnik az ágy, ahhoz képest, hogy csak egy pici baba fog benne aludni... Max. ha ezek a végére maradnak, majd párom egyedül megveszi, de nem hiszem, hogy ez bekövetkezne.
Én éppenhogy rosszra nem merek gondolni, nem történhet baj, mert azt már nem tudom hogyan dolgoznám fel... :( Néha hosszan csak imádkozok és azt hajtogatom, hogy apu biztosan vigyáz a babára.

Kangu: ne is mondd, már mikor el kellett volna menni... de csak halogatom, annyira "nem szeretem" a fogorvosokat, sajnos én is kifogtam néhány olyat, aki hentes és mészáros eredeti szakmája szerint. Nem is csinálnának szerintem most semmit a fogaimmal, de mégis... Pedig valamikor muszáj lesz, csak 3 hónapos beutalóval egyáltalán még fogadnak? :roll:

Kép
Kép
elif

Pmonika: köszi a receptet! Nekem az összetevők alapján is tetszik:)
Julcsi: nekem tuti az első verzió van (muszáj néha optimistának lenni:).
Én is ezekre gondoltam enyhítésképpen, amit írtál. De sajnos a meló miatt a héten még egyik helyre sem jutok el. Na de a jövő héten ;) Ahhoz a masszőrhöz szeretnék menni, akit ajánlottatok. Már nagyon várom.
Zümis: áprilisban volt vetélésed? Nagyon sajnálom! De most már tuti biztos, hogy minden rendben lesz.

Elif: fél éves koráig?? Mi a kórházi ajtóig sem jutnánk szegénykémmel, semmit sem vetünk még neki. Na de majd decemberben :D Már alig várom

Orsi

Kép
bjuti

Megúsztam a cukorivást, mert apa nem tudott ráérni gyerekeket isibe-oviba vinni, íg ymajd talán csütörtökön...... :) Nem baj, én örülök, hogy nem ma kelett menni....sok a tárgyalása mostanság, és mind reggel! Szóval kéne egy bébicsősz :):)
Torkom elmúlt, megijedt a dokitól...tüdőm tiszta hála égnek, úgyhogy csak " kis " megfázás...kell köptetőzni, az meg már eddig is használatban volt, Lehet megártott nekem az iskolaszünet :)
Felfázással nagon vigyázni!!! Nekem kelett antibaci, mikor Ágival voltam kismami az utolsó hónapban, nagyon felfáztam...ilyenkor könyebb, mert könyebben bejutnak a mocsok bvacik, meg nem annyira védett a terület, meg a szervezet másra koncentrál!!!! Szóval felöltözni rendesen, és vigyázni a ferőzésekkel!!!

Nekem már helyén van a kiságy, és öszíntén mondom nem örültem neki....valahogy énnekem is olyan hülye érzésem lett, hogy ez nagyon korai....eddig mindkét gyereknél utsó napokban lett rendben ez a rész....most meg minden itt van....csak mosni kell a rucikat,meg néhány apróság hiányzik, de az elenyésző, és iylenkor akaratlanul is arra gondolok, mi van ha baj lesz???? De perzse miért lenne???? Csak hülye babonásak vagyunk!

Apa elkezdte Vincének hívni a babát, azóta nem tetszik már a név...mintha lehasználtuk volna...tök hülye vagyok. Az elsőknél csak a születés után hívtuk néven a babát, és Áginál pl nem is volt nevem a szülőágyig.....Andris meg lánynak készült.....és egy hónapig nem is tudtam azt mondani hogy Andris, olyan fura volt, mindig csak baba volt.....Most minden olyan más! :)Ami jó is, meg ilyesztő is, meg fura is......

Na lelövöm magam! Szép napot nektek!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Panna, ne izgulj, biztosan nem lesz semmi baj. Ha meg valami vírus is, akkor is az úgy tudom, csak az első trimeszterben káros.
De akarmi lehet, nekem is pár éve kijöttek ilyen kis csalánkiütésszerű izék, majd szétmartam magam, és sosem derült ki, hogy mitől volt.
Nekem van egy jó túrótorta receptem, előásom neked és bemásolom.

Örülök, hogy a többségnek jó a cukorterhelése, én nagyon izgulok miatta, mert Szávával volt terhességi cukrom, és azt mondták, hogy akkor 99%, hogy most is lesz :(
Méregetem magamnak állandóan, már szét vannak szurkálva az ujjaim, eddig mindig jó volt az eredmény.

Zümis, én ugyanígy vagyok, nézegetem a babadolgokat, de még semmit sem mertem megvenni. Szávánál nem voltak ilyen gátlásaim, jó előre mindent bevásároltam.
Szerintem ez a para azoknál van akik nem az első babát várják. Én is próbálom leküzdeni, de nehéz. Még a babaszoba sem áll sehogysem.

Lányok, nekem mindenem fáj, alig tudok menni. Mondtam a páromnak, hogyha elhagyott csontokat talál szanaszét a lakásban, az én voltam, nem Lilike. ( a kutyi)
A medencémben az összes csont sajog, minden lépés fáj, úgy érzem, hogy szétesik. És ha sokat gyalogolok, akkor szúr az oldalam is.
Szóval kripli vagyok :((

Kangu, nekem is rá kellene szánom magam a fogorvosra, a pecsétem megvan, de vissza kellene menni fogat tömetni, attól meg nagyon ódzkodom :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

voltunk tegnap UH-on, hát jó hírek is, rossz hírek is.
a bal veséje nagyon kicsit romlott csak, az pont a középsúlyos kategória határán van, pont 1 cm a tágulat.
a jobb sajnos sokat romlott, 1,4 cm (2 fölött nagyon súlyos). az megkönnyebbülés, hogy a bal vese ilyen "jó", mert ha bármi történik a jobb veséjével, egy vesével teljes értékű életet lehet élni.
állítólag nagyon ritka, hogy mindkét vesevezetőben szűkület legyen.
továbbra is marad a terv, 37. héten indítás, Hajdú drnő kifejezetetten azt mondta,hogy emiatt nem kell császár, csak ha hirtelen romlik a helyzet, és jóval hamarabb be kell fejezni a terhességet (de erre egyelőre a jelen helyzet alapján szerencsére elhanyagolható mértékű az esély).
gyakoribb kontrollok kellenek viszont, 3 hét múlva megyek újra.
most a MÁV-ba megyek, mert ilyen gyakran 14 rugó anyagi romlásba dönti a családot... :-(

egyébként Milos egy tündér volt szokás szerint. most a méhlepénybe fúrta a kis fejét, szopizta az ujját, és nyalogatta a méhlepényt.

Kép
Kép
Kép
iricc

Andus: én akkor kivétel vagyok, nekünk első baba... és szerintem már szélsőségesen aggódós és a vásárlás tekintetében félős vagyok :oops:

Cukor: hátha most mégis jó lesz!! Mikor kell menned?

Orsi

Kép
bjuti

pandusika nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veled, és negatívak legyenek az eredmények.
szerencse, hogy ilyen gondos kezekben vagy!

gratula minden harmadik trimeszteresnek, és minden jó cukros eredményhez!

Amy szerintem is nagyon helyes pocid van :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Mi megvagyunk, a munka egyre nyűgösebben megy, főleg így, szabadság után nehéz újra belerázódni. Csak sajnos nagyon sok minden van még idén, ezért kénytelen leszek végigcsinálni...

Iricc! A vesetágulatot a vesevezető szűkülete okozza? Nálunk az apukám egyik veséjénél van ilyen probléma, de csak kb. 50 évesen derült ki, amikor nagyon begörcsölt, és kiderült, hogy van vagy 100 veseköve, amit a folyamatos pangás okozott a lassú lefolyás miatt. Azóta kétszer műtötték, de még megvan mindkét veséje, sajnos a szűkület nem igazán javult. Szerencsére már ez is jól műthető laparoszkópiával, így kicsit kevésbé viselte meg. Szóval csak annyi a lényeg, hogy ő 50 éves koráig teljesen tünetmentesen élt ezzel a problémával (mivel nem is tudott róla), és valószínűleg akkor sem okozott volna ekkora galibát, ha már korábban észrevették volna és a kőképződést megelőzik, vagy a már meglévő köveket idejében elhajtják.

Kép
mist

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, köszi a sok dicséretet!!!

Iricc: remélem minden rendben lesz a kis Milossal, és nem romlik tovább a vesécskéje!!! Azért azt jó tudni, hogy egyébként minden ok vele!

Andus: azért hátha nem lesz most gond a cukroddal!!!

Elif: milyen kiságyat és pelenkázót nézetek?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Mist, nem volt a kislányodnak semmi tünete az influenza oltás után?
Én is szeretném Szávának beadatni, csak szokás szerint parázok :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Megtaláltam a túrótorta receptet.

Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
3 kanál liszt
3 kanál cukor
3 kanál víz
egy késhegynyi sütőpor
Ezekből piskótatésztát keverünk és tortaformában megsütjük.

A töltelékhez:

2 dl víz
4 evőkanál cukor
4 kávéskanál zselatin
Ezeket jól összekeverjük, forráspontig hevítjük, de nem szabad forralni! Ezután kitesszük hülni.

25 dkg túró
6 evőkanál cukor
egy kis citromlé
3-4 dl tejszín

A túrót áttörjük, jól kikeverjük a cukorral, citromlével, majd belekeverjük a zselatint. ( ne legyen csomós)
A végén beleforgatjuk a tejszínből készített kemény habot.
Ráöntjük a közben kisült és kihűtött piskótalapra, és dermedésik hűtőbe tesszük.
A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, csokidarával.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, hát igen... A doktornéni esküdözött rá, hogy semmilyen mellékhatása nincs, de nálunk azért mégiscsak volt egy-két nyavalygós nap. Csütörtökön kapta délelőtt az oltást, semmi baja nem volt, a karját fájlalta egy picit. Pénteken dél körül nyűgös lett, ebéd után elaludt (!!!), de estére egész jól volt. Szombaton egész nap étvágytalan és elég kedvetelen volt, estére kicsit belázasodott, de egy adag lázcsillapítóval le is ment. Éjszaka jól aludt, vasárnaptól végül is már jól van, csak az étvágya nem az igazi. Szóval ennyi. Nem volt olyan vészes a dolog, de az nem igaz, hogy meg sem érzi a gyerek. Szerintem, ha beadatod, vidd el pénteken, hogy ha esetleg kijön valami, a hétvégén ki tudja pihenni. Nekünk szerencsénk volt az őszi szünettel.

Én sem vagyok oltás-párti, de belegondoltam, hogy február elején hazavisszük a kicsit, lehet, hogy akkor tombol majd a legnagyobb járvány, jó lenne elkerülni.

Ja, és maga az oltás nem fáj, pici tűvel csinálják.

Kép
mist

Sziasztok!

Nálunk Ricsi tegnap kapta meg a pneomococcus (lehet, hogy nme jól írtam) oltást, azóta elég nyűgös. Szóval tényleg kihat a szervezetre. Estére be is lázasodott, pedig a korábbi oltásoknál még hőemelkedése sem volt. :( Ma is egész nap nyűgös, de valószínű ebbe belejátszik a fogzás is. Az étvágyára viszont se az oltásnak, se a fogzásnak nincs kihatása, továbbra is haspók :D . Ja és 73 cm és 9500 gr. Hihetetlen, hogy a kis babzsákból mi lett! Már csak 700 gr-ra vagyunk a születési súly triplázástól. Nem mintha lenne jelentősége.

Öcskösnek mi se vásároltunk még sok mindent. Egy rugit, egy bodyt,meg egy cumit vettem eddig. Én nem szeretném nagyon a végére hagyni, mert akkor már alig vonszolom magam (január-február), előtte viszont az ünnepek miatt lesz minden zsúfolt. Szóval jó lenne nov. végén-dec. elején a fontosabb tételeket letudni.
yve

Ja és elfelejtettem írni, hogy Ricsi egyszerűen nem hajlandó folyadékot inni. Se vizet, se teát, most próbáltam bébi gyümölcslevet, de az se volt nagy siker. Se cumisüvegből, se pohárból, csőrös pohárból meg pláne nem akar inni. Etetés közben nagy kegyesen lenyom pár kortyot, de ha magában csak folyadékot adok, akkor összeszorítja a száját, vagy kiköpi. :? Nem tudom mivel próbálkozzak, mert folyadékra szüksége van a szervezetnek, és jó, ha megtanulja, hogy nem csak enni, hanem inni is kell. Persze a tápszerrel sincs probléma.
yve

Sziasztok!

Zümis: Köszi az infót! :) Jövőhéten akkor fel is hívom, 2 hét múlva itthon lesz a férjem egy hétig, és akkor majd be tudunk hozzá menni! Nekem a Széles Ágit meg egy másik csajt ajánlott a doktornőm, de az Ágit akarom megfogadni, mert a barátnőmnek is ő volt! A tiszteletdíját tudom a barátnőmtől! Csak azért kérdeztem, hogy nem korai-e, mert a barinőm csak az utolsó hónapba vette fel vele a kapcsolatot! Az NST-t nekem a doktornő fogja csinálni!

Kangu: Én már voltam az elején! Remélem ez a fogorvos ügyesebb lesz! :)

Elif: Én folyamatosan ásítozok, és néha szédülök, de ez nagyon ritka szerencsére! A házirorvosom azt mondta, hogy igyak sok folyadékot, az valamivel feljebb viszi a vérnyomást, hát nekem attól se megy feljebb! :roll:

Iricc: Sajnálom, hogy nem kaptál túl jó híreket, remélem a továbbiakban nem fog romlani Milos veséje!

Fél 5-re megyek kismamatornára! :)
zsu83

Megjöttünk!
Nagy a boldogság sikerült!! :lol: :lol:
késöbb jövök......

Kép
zümis

Szisztok!

Ne haragudjatok,de nem violt időm olvasni napokban!Már írni sem tudok!Az én csigareceptemet Nem kell keleszteni,ez benne jó és előmelegített sütőben inkább kisebb lángon kell sütni,nem sok ideig,rá kell nézni és csak világosbranára kell sütni őket,legközelebb biztosan sikerül mjd.Mindenkinek gratulálok a jó cukoreredményhez,akinek nem annak pedig kitartás a diátához.A barackos csirke abszolút bejőtt a páromnak is,örültem,mert van még egy használható receptem .Nekem a párom születettt vesetágulattal,azért ne aggódj nagyon kicsiért-persze tudom,hogy ezt könnyű mondani-de biztosan minden rendben lesz.Én hétfőn megyek cukorterhelésre,és mégsem tej zsemle kombináció lesz,hanem cukros löttyi-előre félek-lehet kihányom majd....Tegnap volt tanácsadáson,nálam minden ok,hallottam a baba szívét kalimpálni,megfelelően növöget,a vizeletem teljesen tiszta és 1hónap latt csak 1kilót híztam-olyan büszke voltam magamra-meg is dicsértek a rendelőben és itthon is.uh csak 3 hét múlva lesz,jó lesz már látni a kicsikét.Most kkopognak ezért megyek de még jövök és visszaolvasok,mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Iricc, én is sajnálom h ilyen gondok vannak nálatok! :(
Egyébként nekem nagyon tetszik a Milos név. :)

Vera, nem vagy egyedül a névproblémával... Amíg nem tudtuk eldönteni, h mi legyen a kicsi neve, minden féle becenéven hívtuk.
Most meg már mindenki Olizik, és valahogy én is kezdem megunni...
Lehet, h új név után fogunk még nézni februárig??? :) :?

Kép

Kép
gjéti

Szép napot mindenkinek!

Iricc: Nagyon drukkolunk, hogy a körülményekhez képest minden a lehető legjobban alakuljon Milossal!!! Szegénykém, nem lehet ez könnyű senkinek most.

Andus: Megy a drukk a cukor miatt!

Nilabali: Köszi a tippet, igazából ha nem kell keleszteni, akkor nem nagyon tudom, hogy mit szúrtam el... :( Na mindegy, remélem legközelebb jobb lesz.

Lányok, nekem a Babó úgy ráfeküdt pár órája valamelyik szervemre (feltételezem én), hogy annyira fáj alul a hasam, alig tudok menni... :( Remélem tényleg csak ez történt és nincs semmi baj. :? Kicsit aggódom, a Párom bejön értem autóval, mert az a 400 méter megtehetetlen távolságnak tűnik, amit a metrómegállótól hazafelé kell gyalogolni...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zümis: Köszönöm szépen a receptet! És egyébként Én is hasonlóan vagyok, mint Te, de nem szabad rosszra gondolnunk és hát akárhogy is nézzük, már nagyon telik az idő... Még Én sem vittem túlzásba a vársárlást, de azért most már lassan elkezdem, mert nem akarom januárra hagyni. Bár ahogy Én is halogatom... De tényleg nem kéne, mert mi lesz, ha Babóka már januárban megérkezik? Szóval lassan megpróbálom összeszedni magam. A babaruhák már megvannak, a bútort decemberben fogjuk megvenni, a babakocsit meg januárban, de addig is jó lenne a többi apróságot is beszerezni. Szóval ezzel tényleg nem vagy egyedül!

Julcsi: várom a tőled is a receptet és előre is nagyon köszönöm!

Bjuti: szerintem a fájdalom lehet a vese miatt is. Állítólag a kismamák nagy részénél a jobb oldalon kialakul vesetágulat és az okozhat ilyen panaszokat. Nekem is van jó nagy és nekem is volt olyan időszak, amikor a jobb oldalon eléggé fájt. Ez aztán elmúlt, de a vesetágulatom csak a szüléssel fog. De az is lehet, hogy csak a terhességgel járó hátfájást érzed, engem is most kezd kínozni. Azért ha nem múlik szerintem menj el dokihoz!

Andus: köszönöm neked is!!! Ma délután telefonált anyukám, hogy felkutattatta a régi gyerekorvosommal a kiskönyvemet és voltam rubeolás, egészen pontosan „84”-ben...  Szerncsére a legveszélyesebb kizárva, de azért még egy picit izgulok a többi miatt. Köszönöm a receptet!

Egyébként érdekes, hogy sokan írjátok, hogy már vannak fájdalmaitok medencetájékon. Nekem még semmi... Ez rosszat vagy jót jelent? Annyi van csak, hogy ha gyorsabban gyalogolok, akkor megfájdul alul a hasam, de ha aztán lassítok, akkor egy idő után ez is jó lesz.. Meg a suliban a sok ülés után szokott picit kellemetlen lenni, de amúgy nem vészes...

Iricc: sajnálom, hogy rossz híreket is kaptál, de bízzunk benne, hogy minden rendben lesz! Szorítunk Neked!

Julcsi: szerintem ne aggódj, lehet, hogy csak az üléstől megfájdult a derekad és az sugárzik ki a hasadba. Mindenestre pihenj sokat és majd írj, hogy hogy vagy!!!

Panna
pandusika

Nilabali: Hú, én még kelesztettem a tésztát :oops: , gondoltam, hogy biztos kell! Mondjuk gyanús volt, hogy nem változott nagyon, de így is sikerült! :)
Örülök, hogy minden ok veletek! :D

Julcsi: Ilyen alhasi fájdalom nekem is szokott lenni, főleg ha sokat állok, gyalogolok! De nekem egyből elmúlik, ha leülök. A doki szerint azért van, mert ilyenkor Bencus nagyon nyomja a méhszalagokat! :roll: Remélem már neked is elmúlt, jó hogy a férjed be tudott érted menni!

Panna: Biztos minden rendben lesz, meglátod! :)

Kismamatorna nagyon szuper volt, Bencus végig rugdosott odabent! :D Gyakoroltuk a légzéstechnikát a szülésre, volt gátizomtorna is! 25.-én pedig papás-mamás óra lesz! :lol:
zsu83

Mindig figyelmesen olvasom, h ki milyen tornára vagy jógára jár.
Felénk nincs nagyon ilyen lehetőség, legalábbis én egyáltalán
nem hallottam még róla.
Egyébként én így is nagyon jól érzem magam! :D
Holnap megyek ellenőrzésre a dokimhoz. Beszélni fogok vele a
szülésről is, mert eddig még nem nagyon került szóba.
Bár ahogy észrevettem ő teljesen természetesnek veszi, h őt
akarom a szülésnél is dokimnak. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Zümis: GRATULÁLOK A VIZSGÁHOZ! :lol:
zsu83

Hali,

Megvan nekem is a cukor eredmény: 2,5 - ez nekem még alacsonynak is tűnik, nemhogy túl magas lenne: az előző 4,2 volt.

Kangu, én sajna most szinte minden héten járok fogorvoshoz, mert addig nem hajlandó aláírni a kiskönyvem, míg teljesen rendbe nem rakta a fogsorom, és sajna nem egy lyukas fogam volt :( de mondjuk örülök neki, hogy ilyen lelkiismeretes, és végre tényleg rendben lesznek a fogaim :)

Andus, ezeken a szétszórt csontokon jót vigyorogtam :D de ha van egy kis időd, szerintem érdemes lenne neked is kipróbálni a kismamajógát, nekem nagyon sokat segít a fájós hátamon. Nem vagy kripli :) a gyaloglástól én is úgy ki bírok fulladni, hogy az hihetetlen, pedig nagyon szeretek sétálni.

Túrótorta: én is túrtam a régi receptjeim között (túrótorta a legelső torta volt, amit sütöttem), és gyakorlatilag ugyanezt találtam meg, ami Andusnak van, annyi különbséggel, hogy én mostmár csokis piskótát tennék alá, amilyet a gesztenyepüré torta alapjának is írtam - de ez lehet, hogy csak a várandósság miatt van, mostanában mindent szeretek, amiben van tejcsoki, étcsoki, kerek csoki, lyukacsos csoki, szögletes csoki, stb stb stb :lol: :lol: :lol:

Julcsi, remélem, jobban vagy! Biztos segít, ha lepihensz, fekszel egy kicsit!

Iricc, azért az jó hír, hogy az egyik veséje jól alakul a kicsinek! Én bízom benne, hogy a másik se fog nagyon tovább romlani!

Elif, szerintem a fogorvoshoz besétálhatsz beutaló nélkül is, szóval a régi beutalónál jobb kifogást kell találj :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Zümis: GRATULÁLOK!

Stelly és Kangu: Kitartást a fogorvosi kezelésekhez! Tényleg nem mókás... :?

Stelly: Tök jó a cukoreredmény, lehet, hogy túl kevés a csoki, amit eszel? :lol:

Andus: Nekem is a torna vagy jóga jutott eszembe Neked, persze nem tudom, hogy van-e lehetőséged járni... Nekem a hátamnak is jót tesz, meg úgy egyáltalán és persze a szülésre is készít. :)

Köszi Csajok, a fájdalom 5 óra után egyik pillanatról a másikra teljesen elmúlt... :) Ki érti ezt? Valószínűleg a Bogyesz ráfeküdt valami izomra és az húzódott, hasonló fájdalom volt, mint amikor folyamatosan nyúlik, húzódik az izom járás közben, csak folyamatos volt és nagyon erős, éles. A Gyermek arra tanít engem, hogy már Ő diktál, a délutáni program egy perc alatt bedőlt. :o

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

ZétiVera: jó volt hallani rólatok!

Zsu: látom, Bence sem kedveli a macerát és odarúg, h nem tetszik valami :D .

Zsuzsi: nagyon megható sorok, én is megkönnyeztem.

Zümis: gratulálok a vizsgádhoz!

Andus: elszórt csontok :D .

Iricc: remélem nem fog tovább romlani a helyzet Milos veséivel!
Ivánnak Boldog Szülinapot kívánok!

Panna: jobb az óvatosság, inkább feleslegesen vegyenek vért! Szorítok, h minden eredmény jó legyen!

Julcsi: apukád nem ért ehhez, nem volt még várandós! Ne is izgasd magad, mindenkinek jár a pihenés és a felkészülés a babára! Arról nem is beszélve, h nem lesz nagy pihenés, ha ennyi dolgod van még. Nekünk még mindig lövésünk sincs, h mi legyen a neve Kismazsolának, lehet ezt fogjuk kérvényezni :D ?

Mist: neked kitartást kívánok a munkához!

Amy: csini vagy!

Lányok hihetetlen nagynak látom a hasam, miközben mindenki azzal "fáraszt", h alig látszik. Ti értitek ezt?

Kezd a házunk rendeződni, hétvégén berendeztük a nappalit, még a polcokat, képeket és a karnisokat kell feltenni, és kezdhetjük a gyerekszobát! Még mi sem vásároltunk semmit. Lehet, h babona, de még nem megy. Volt már, h 1-1 rucit majdnem betettem a kosárba, de végül mégsem :oops: .
Tegnap voltunk dokinál és szülés előkészítőn :D .
kreiszi

Minek beutaló a fogorvoshoz? Az ember lánya kér egy időpontot és odamegy :wink: .
Na, én sem szabadulok könnyen. Egyet betömött, a könyvet lepecsételte, de jövő héten vissza kell mennem. Egy amalgámom szétrepedt, egy másik kikopott :cry: A Terhesség előtt 1-2 hónappal nézettem át az összeset, akkor állítólag nem volt semmi gond. Persze 3 év alatt 3 gyerek kihordása nem mondható fogkímélő vállalkozásnak :?

Yve: A csőrös pohár, és a cumisüvegből ivás nekünk sem jött be egyik gyereknél sem. Inkább az segített, hogy ahányszor szemet vetett a mi innivalónkra, mindig kapott a mi poharunkból-bögrénkből. Képzelheted a pofavágásokat, ha valami szénsavas, v. keserű volt :) Most már a nagy normálisan iszik pohárból, a kicsinek a szájához kell tartani, de szívesen issza a hipp-csecsemőteákat (granulátum). Persze az izesítése sem mindegy :roll: A cumisüveg-csőröspohár továbbra sem működik :?

Kép
kangu

Ja, a gyerekeket egyedül a kólától óvtam, mert az az "ördög találmánya". Aztán, amikor a nagyocska elkapott valami hányós-hasmenéses nyavaját (kb. 1 éves volt), kijött a doktornő, és a kólát (mindegy, milyen márkájú) javasolta. Hidegen, a szénsav kissé kikeverve. Na, a kis büdösben semmi nem maradt meg, bezzeg a kóla :shock: Először kiskanálból, utána pohárból kortyonként, végül csak úgy vedelte. Ki érti ezt? A folyadékutánpótlás mindenesetre megvolt, nem kellett kórház, v. infúzió :wink:

Kép
kangu

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket. Hétfőn megyek orvoshoz a derekammal. De biztos a jóga is sokat segítene. Zsu megkérdezhetem, hogy te hova jársz?

Julcsi, te meddig dolgozol még? Azt néztem, hogy mi egyidősek vagyunk:) Én úgy terveztem, hogy novemberben még végig vagyok. De mostanra már annyira fáradt vagyok estére (fél7 körül érek haza), meg annyi fájós tünetem lett, hogy én ezzel a héttel befejezem a munkát. Délutáni program? hahaa... én már azt sem tudom mi az.

Iricc: hinned kell benne, hogy minden rendben lesz!!! A Milos szerintem gyönyörű név :wink:

Kreiszi: nagyot mosolyogtam a majdnem betettem a kosárba szindrómán:)

Szép napot mindenkinek!

Orsi

Kép
bjuti

Bevallom én nem voltam még fogorvosnál....egyszerűen nincs időm egy nap pocsékbadobására, a fogaim úgyis tudom, hogy szarok, és utálom, mikor ilyenkor szedik szét a szám...röngenezni nem, lehet, és van egy fogam,amit kéne, meg gyökérkezelt volt, csak kizupált a tömés...szóval szarul állok ilyen téren. :( De ami késik nem múlik, ebben a hónapban muszály lesz elmennem.... :)

Túrótorta recept nagyon tetszik, én még sose sütöttem, de imádom!!!!

kóla érdekes dolog, egyszer nekem is azt ajánlották, és bejött a gyerekenk, legalábbis benne maradt a bendőbe... Meg nekem is jó volt a hányingeres időben :)

Tegnap elmentem jógára! Nagyon jó volt!!! Még életemben nem voltam jógázni, kicsit fura volt a nagy nyugi, meg az egész mentalitása, de tetszett, és tök jól átmozgatott! Volt kismami is sok, és jó volt végre hasonló dolgokról személyesen dumálni...
Kis pocaklakónak nagyon tetszett...mikor csendes relaxálás volt, folyton vigyorogtatott a rugdosásával! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Fogorvosnál még én sem voltam, bár úgy érzem rendben vannak a fogaim. Igaz még a háziorvosnál sem jártam az ekg miatt. A védőnővel eddig egyszer találkoztam, a következő alkalmat le kellett mondanom, a tanácsadóban azt mondták, hogy majd keresni fog az új időpont miatt. Azóta is keres :roll: . Igazából nem bánom, hogy így alakult, mert Ricsinél is max 1-2 épkézláb tanácsot kaptam a korábbi védőnőmtől. Ennek a csajnak meg a stílusa is elég karótnyelt.

Elég rossz éjszakám volt :( , Ricsit kínozza valamelyik foga, csak nem engedi megnézni, hogy melyik. A kórházba is be kellene mennem a cukoreredményért, bár ha gond lenne, már biztos telefonáltak volna.
yve

Sziasztok!

Bevallom a fogorvost eddig én is kihagytam, szerintem majd csak a szülés után megyek most már :wink: Amit csinálni kellene, azt most úgysem fogja, akkor meg minek ...

Iricc: Nagyon drukkolok, hogy Milos vesécskéje ne romoljon tovább!!! Minden rendben lesz! :)

LKverus: a jóga nekem is hasonló élmény volt az első alkalommal, és egyre jobban szeretem!

Julcsi: Tessék vigyázni magadra!!! A sok ülést már én is néha megterhelőnek érzem, de inkábba az utazás az, ami kifáraszt jobban. Persze még soha senki nem adta át a helyét, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e egy ember, aki ezt megteszi, amíg még munkába járok. :?

Zümis: gratula a vizsgához

Stelly: neked a cukoreredményhez, nem kell csokielvonókúrát tartanod, az tuti! :D

Kreiszi: már kezdtelek épp hiányolni, jó, hogy alakul a lakásotok!!!

Mi sem vásároltunk még semmit, eddig 2 kis bodynk van. De ami késik nem múlik, hamarosan most már neki fogunk állni!!!

Bjuti: remélem a derekaddal minden rendben lesz!

Panna: próbálj azért pihenni, és ne stresszelj túl sokat!!!

Én mostanában néha olyan szédelgős vagyok, szerintem a vérszegénység lehet az oka, az elég rossz lett a vérképemben ... Holnap megyünk a doki, majd megkérdezem, hogy mi a teendő.

De amúgy szerencsére jól vagyok, még nem fáj semmim, ez igazán így is maradhatna! Ma éjszaka volt az első olyan eset, hogy felébredtem éjszaka, és ki kellett menni vécére, szerintem a törpe épp rossz helyen tartózkodott. Remélem ilyet nem akar gyakran csinálni, bár szerencsére hamar visszaaludtam :)

Dina: minden oké?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Fogorvoshoz én mindkét előző terheségemnél becsülettel elmentem, aztán a kutyát sem érdekelte.
Most terhesség előtt rendberakattam a fogaimat (2 pici tömés kellett csak), és 1x voltam kispocakkal, mert az egyik tömésemből lepattant egy darabka.
Azt megreszelgette a doki, és abban maradtunk, hogy majd megyek, ha már nem hányok.
No hát a mai napig hányok, szóval lehet, hogy ez már csak szülés utánra marad.

raktam fel képeket a közösbe, 3 képet Milosról a hétfői UH-ról, és egy pocakfotót.

Kép
Kép
Kép
iricc

Bevallom, én se EKG-n, se fogorvosnál nem voltam, és nem is tervezem a terhesség alatt, majd csak utána. A pecsét senkit sem érdekel, és majd inkább akkor megyek, ha nyugodtan megcsinálhatnak minden vizsgálatot, kezelést.

Nekünk annyi ruhánk van (saját+a húgoméktól), hogy lényegében semmit sem kellene vennem. De persze úgysem fogom kibírni! Eddig egy tündéri kezeslábast vettem, a tavaszi hűvösebb időre. A babaszobánk alakul, már csak a kiságy hiányzik, meg néhány kiegészítő.

Én azt látom, hogy a munkahelyen ülés százszor jobban lefáraszt, mint a szabadság alatti pakolás, takarítás, rohangálás. Most újra fáj a derekam, estére alig tudok mozogni. Nem baj, valahogy túlélem ezt a másfél hónapot!

Kép
mist

sziasztok lányok!
már rég nem vtam, gyözöm olvasni miket irtatok. nagyon jo hetem volt, itt volt anyukám mult hét kedd ota. kivéve hétvégét mert itt volt a sogornöm. nem a szivem csücske de sajnos el kell viselnem néha.
holnap jön a teom megint az ikrekkel :D :D :D no meg a kedvenc nagymamám. nagyon várom öket már.
itt is nagy a mozgolodás, a férjem is érezte már sokszor, mindig szokott hallgatozni, andré meg jo nagyokat boxol neki :P
a holyagomon nekem is táncol de néha olyan nagyot nyom ha nem nem megyek el rögtön pisilni, bemegy a gatyába :lol:

ne is mondjátok a cukros lötyit elöre félek már , rosszu vok az édes dolgoktol. nem tudom hogyan fogom átvészelni.
fogorvosnál én is nemrég voltam, 2 fogamat be is tömte. nagyon érzékenyek, ezért minden evés után fogat kell mosnom mert különben megörülök.

iricc: nem lesz semmi baj milossal. nálunk vesenagyobbodás van, tudom hogy mit érezhetsz amikor agodik az ember. de hinni kell benne és akkor minden jo lesz

zsu83: nekem mindig vashiányom volt, persze most is. a gyogyszerek nem segitenek, nem tudom miért. kaptam egy tippet: csalántea! 1 évben 3-4x lehet 2-3 hétig inn a teát. legjobb a friss csalának a fiatal levele, de most én is a száritottat iszom. nálam csodát csinál.
kicsit késöbb irok egy croissant receptet.
pusz nektek

Kép
Kép
nicko

nicko
terhesen nem szabad csalánteát inni! nagyon erős vízhajtó és méregtelenítő hatása van!

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszönöm mindenkinek a gratukat!

Rohanás volt a mai napunk is,biroság,hivatal....ááááá sohasem lesz vége!!!!

Fogászaton és ekg-én én sem voltam ,de eddig senkinek sem hiányzik.4ik terhességem de engem még 1*sem küldek el fogászatra de nem is érdekelt senkit van -e pecsétem.Az ekg más amikor fogadott dokim volt az küldött ,most nincs nem is kell mennem.

Ma annyira fáj a fejem......front lesz??

Hát honap nemjutok el uh-ra mert az oktatom bekavart elöbb kell mennem hozzá....Rem pénteken már menni fog.

Kép
zümis

Sziasztok!

Gyógyulóban vagyunk. Eszter tök jól van, de még itthon tartom a héten. Tegnap elment azé az ovisokkal bábszínházba. Misi mókus. Imádta!
Csak orrfújás, köhécselés van nálam és Zsónál. Ja meg apánál.

Fogorvos? Nem merek elmenni! :)
Ma viszont voltam a védőnőnél. Meghallgattuk Csenge szívverését. Eszter is jött. Mondanom sem kell mennyire élvezte. :lol:
Jövőhétem meg dokihoz megyek. Lehet, hogy megint elviszem...
Úgy telik az idő!!! NEm? Most pénteken kellene dokihoz mennem, de nincs, így 5 hét múlvát bezséltünk meg. És Már itt is van! Elmúlt! MEgáll az eszem!
Iricc! Bízom benne, hogy nem lesz már gond azzal a vesével! Szorítok azé... Mzs-nek miért volt nehéz szülése? Kezdek betojni!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

iricc: komoly nem szabad inni? na szép, én meg itt ilyen ötleteket adok. bocsi :(

Kép
Kép
nicko

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?