A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biri
[quote]G írta:ondoltam, hogy a vidékiek nem fognak tudni jönni

EZ DISZKRIMINÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!! :shock: :shock: :shock: :wink:

na jó, akkor még jobban diszkriminálok: gondoltam, hogy a messzi vidékiek nem tudnak jönni.... :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :D :D :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Méghogy messzi vidéki!!!
:shock: 8) :lol:

Mennék én,csak elromlott a traktor,a lovaskocsi elől meg lebetegedett a ló! :twisted: 8)
Vendég

Ja!És itt a dűllőbe olyan sár van,hogy a teheneket se tudom kiterelni reggel,ugyhogy csak itt legelésznek a tanyaudvaron!
Na jó éjt!Megyek,mert a petróleumlámpám,márcsak pislog,lassan kifogy,meg a generátor se sokáig bírja már és így leáll a net!!!!
Vendég

ne aggódj, majd jövőre jól meglátogatunk titeket is. Elmegyünk a Szalajka völgybe piknikezni, aztán jól megrohamozunk titeket innen messzi Budapestről. Igaz csajok? :lol: :D :shock: :lol: :D :shock:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 10:45-kor.
Vendég

[quote="jkriszta"] írta:jkriszta
[quote="csiri-biri"]J írta:csiri-biria!És itt a dűllőbe olyan sár van,hogy a teheneket se tudom kiterelni reggel,ugyhogy csak itt legelésznek a tanyaudvaron!
Na jó éjt!Megyek,mert a petróleumlámpám,márcsak pislog,lassan kifogy,meg a generátor se sokáig bírja már és így leáll a net!!!!

Tudtam én, hogy még be kell néznem este!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Végre visszatért Csiri poénos jókedve! :lol: :wink:

Nem volt igazán vicces andóca megjegyzése, ez a szó, hogy vidéki, ez ma már nem egy nemes szó. Számomra inkább a parasztot jelenti.

Pedig nem bántásból írtam! Akkor hogy kellett volna írnom? Távoliak? Vagy hogy?? :shock: :shock: :roll: :roll:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote]E írta:lmegyünk a Szalajka völgybe piknikezni, aztán jól megrohamozunk titeket innen messzi Budapestről.

oké!Megtaláltok!A gumicsizma a tornácon a lovak legelésznek az árokpartn,énmeg hánynom a szalmát!!!Kaja nem kell!Mi fénnyel táplálkozunk! :lol:
Vendég

[quote]T írta:ávoliak?

Egyre jobb!!! :lol: :lol: :lol:
lassan már nem is evilágiak leszünk hanem UFÓK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:46-kor.
pironya

Csiri: és a tehénkéket hova dugtad? :lol:
bluebox

Azokat levágtam a tiszteletetekre :wink:
Vendég

Lányok, nem vagytok Ti kicsit fáradtak????? :lol: :wink:

Én nagyon szeretek vidékre menni, nagyokat sétálni és élvezni a friss levegőt :wink: Tudom, ez most nagyon nyálas volt. Sőt, továbbmegyek, imádok tanyán lenni :lol: :lol: Amikor kislány voltam én mindig nyaralni mentem a nagynénémhez, nagyiaimhoz, hisz mindenki a rokonok közűl vidéki volt ill. van :wink: Nagyon szeretek ott lenni :wink: És imádok jókat zabálni, .......
bluebox

csiri :lol: :lol: :lol: elemedbe vagy ANNYIT röhögtünk rajta-felolvastam férjecskémnek is
jó éjt

Kép
Kép
eyi

Én poénnak vettem és írtam!De bedugulok!
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:46-kor.
pironya

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 10:45-kor.
Vendég

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biri
[quote]T írta:ávoliak?

Egyre jobb!!! :lol: :lol: :lol:
lassan már nem is evilágiak leszünk hanem UFÓK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ez volt szerintem a topic eddigi legjobb hozzászólása!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 10:47-kor.
pironya

Jó éjt!
bszilvi25

Na jól van ezt már nem lehet tovább fokozni!

éjszakát mindenkinek!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

jóó reggelt,
na veletek most igen vígan indul a napom. :D

amúgy ha megyünk Ufóékhoz ( ;)) javaslom a Szépasszonyvölgyet a Szalajka helyett. :D

ja és a meki mellett lévő kürtőskalácsoat. mmmmm.... ja feltéve hogy Csicsóné nem süt valami finomat. meg a birkaperkűtthöz házi kenyeret, stb. :)

mia_snow

Jó reggelt!
bszilvi25

Jó reggelt!

A mai nap elkezdődött 02:00-kor :shock: :shock: (Kristóf szerint)
Kicsit át kellene állítanom a biológiai óráját, mert fáziskésésben van :cry: Lehet, hogy valaki leeljtette?????????????????? :?: :?:
bluebox

hozzávalók:
60 dkg liszt, 10 dkg olvasztott margarin (vagy vaj, vagy zsír), egy cs. porélesztő, 3 dl tej, 1 tojás sárgája, 15 dkg cukor, vanília aroma, mazsola - ez utóbbi kettő ízlés szerint. reszelt citrom- vagy narancshéj sem hülyeség ha belekerül.
elkészítés: 
lustábbaknak: vedd elő a kenyérsütő gépet (vagy előbb kérj egyet ajándékba :D), pakold bele a hozzávalókat úgy, hogy először a folyékony dolgokat teszed bele, aztán a többit. indítsd el a dagasztás+kelesztés programot, majd e fáradságos munka után dőlj le pihenni. :)
szorgalmasaknak: végezd el a dagasztást ahogy gondolod, szurkolok hogy ne szakadjon le a karod a végére. :))) majd hagyd kelni a tésztát kb 1 órán keresztül.
a megkelt tésztát választ 3 részre (elég csak nagyjából), és formázz kígyókat. vegyél elő egy tepsit, zsírozd (vajazd) és lisztezd ki, majd fond bele a kalácsot. olyan tepsit válassz, amit hosszában kitölt a nyers kalács. túl széles se legyen a tepsi, mert akkor széltében fog nőni, nem felfelé. szóval belefonod a kalácsot a tepsibe, majd hagyod kelni még félórát legalább, aztán mehet az előmelegített, 160 fokos sütőbe, 3/4 órára. ha már korábban kezd pirulni a teteje, akkor tegyél a tetejére sütőpapírt, így a teteje nem fog megégni, a kalács viszont jól átsül. nem kell bebugyolálni, csak legyen rajta a papír a tetején. miután elkészült, kapcsold ki a sütőt, nyisd ki az ajtaját, de a kalácsot csak jó negyedóra múlva vedd ki. utána kend be a tetejét cukros tejjel, és edd meg. az egészet. nem muszáj másnak is hagyni belőle. :)))
Kép
Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mia_snow 2008.11.04 09:22-kor.

mia_snow

Jó reggelt!
Márti Boni meg 5-kor kelt :twisted: Most aludt vissza. Kész vagyok.
Tegnap olyan ügyes volt 5-kor csak cumit kapott, aztán aludt 7-ig. Ma meg 5-kor elkezdte törölgetni a csipáit, nyújtózkodott, vigyorgott, mikor átvittem etetni, akkor is kapkodta a fejét nézelődött :) Evett egy kicsit, de nem az volt amiért felébredt :) .
Egerbe vagy környékére mi is megyünk! Menjünk tavasszal, Csiri megmutat nekünk minden titkos szépet :) Tök jó lenne!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella: akkor mi most sorstársak vagyunk? :shock:

EGERBE ÉN IS BENNE VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!! (még sosem voltam)

ÜLLŐBE IS BENNE VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!(de én megyek is)
bluebox

Jó regelt!

Hát a tegnapi Csiri hsz.ek nagyon tetszettek!
A távoliakról nekem is az UFÓk jutottak eszembe. :lol:

Nagyon jó lenne az egri tali,oda talán eljutnánk valahogy.

Kép
melike

Tegnap ezt sütöttem:

Tejfölös-fokhagymás pulykamell

A pulykamelleket felszeleteljük, besózzuk, majd mind két oldalát pirosra sütjük. Ezt követően, kizsírozott tepsibe fektetjük.

Kép

A tetejére ráöntjük, a 2 nagy pohár tejföl, 5 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, só, bors keverékét, és megszórjuk a tetejét reszeltsajttal, majd betesszük a tepsibe.

Kép

Kb. 45 percig sütjük közepes lángon, fólia nélkül :wink:

Kép

És ma aranygaluskát próbálok sütni, vaníliasodóval :wink: Azt sem csináltam még :wink:
bluebox

Ugye jó idő lesz ma is?Olyan jót csavarogtunk tegnap!Ma is akarok!

Mia:ti is jól bírjátok a csavargást!Hagy szokják!

Kép
melike

Márti:hmmm.Fincsi.

Kép
melike

Melike: az még nem biztos hogy fincsi, mert még nem kostóltuk meg, mert tegnap hortobágyi husospalacsintát is csináltam, és erre már senkinek nem volt ingere :P Majd ma kiderűl :wink:
bluebox

Márti: nem vállalsz másodállást (az otthonin kívül)???
Főzhetnél nálunk is egy kicsit. Ahogy látom, Te egy nap alatt megfőznél egy hétre. Én meg filózom, hogy ma mit csináljak........... és tanácstalan vagyok. :?
bszilvi25

tyűű Márti ez jól néz ki. szoktam én is csinálni ilyet, csak én összekeverem a sajtot a tejfölös-fokhagymás cuccal, és csirkecombot vagy karaj-szeleteket szoktam így elkészíteni. :)

aranygaluska nálam csokiöntettel menő - ezért mindig hülyének néznek. :oops:

mia_snow

Sziasztok!

Márti: nagyon fini lehet.

Mia: köszi a receptet.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="pironya"]K írta:pironyariszta: Küldjek egy kis pozitív energiát :wink: :wink: :wink:
Szerintem itt senki nem akart bántani senkit, csak Te mindenhol farkast látsz. Pedig PIROSKA ÉN VAGYOK :lol: :lol: :lol:

Piri: ez nagoyn tetszett!!!! :lol: :D :D :D :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szilvi: csináld meg, amit én sütöttem tegnap. Tök egyszerű :wink:
Másodállás.......hm.... még gondolkozom :P
bluebox

Jó reggelt!
A mi éjszakánk tűrhető volt. Mondjuk többször is cumi kellett neki éjjel, meg egyszer evett is, de fél 7 körül apa kijött megint hozzá, én meg aludhattam 8-ig. Ez kárpótolja az éjszakát :wink:

Visszaolvastam, és jó kedvre derítettetek, de tényleg :lol: :lol: :lol: Csiri és Piri a régi formában :wink: :lol: :lol:

Bettica, örülök, hogy ízlett a leves. Hogy csini lennék??? Max ülve. Felállva, hátulról már úgy mondják, terebélyes :lol: :lol: :lol: Kedden megláthatod Te is :lol: :lol: :lol:

Eyi, irigyellek a pohár miatt. Marcus is tudna inni belőle, ha nem lenne ilyen szertelen. Meg nem lenne ilyen lusta és kényelmes anyja :oops:

Kriszta, sajnálom, hogy a topic-talira nem tudsz eljönni. Béreljünk egy kisbuszt, vagy egy nagyobb autót és elviszlek Téged is :wink: De tudod mit? Most megígérem, hogy a következőt NÁLATOK tartjuk. Na, mit szólsz hozzá? Márti és én szerintem tuti ott leszünk :lol: :lol: :lol: A többieket meg megfűzzük még, aki "távol", "messze" lakik :wink: :lol: :lol: :lol:

Márti, aranygaluska??? A kedvencem. Már ma megyek hozzátok :lol: :lol: :lol: :lol: Ha még soha nem csináltál, akkor majd jussak eszedbe, amikor a kis gombócokat egyenként forgatgatod a folyamatosan kihűlő és visszakeményedő olvasztott vajba, meg a darált dióba :lol: :lol: :lol: A múltkor vendégek jöttek, és azt kértek, de én lusta módon inkább diós gubát csináltam nekik vanília mártással :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

A képek a rucikról: Kép Kép A világoskék gatya itthonra.

Kép
melike

Mia: akkor Te már csináltál aranygaluskát :P van valami jól bevált recepted is? Mert amit én találtam, kicsit sok tojást ír(8db). Vagy ez normális?????
bluebox

ááááááááá tuti nem 8 tojás
anyu receptje fel van írva valahová, mindjárt előkeresem és írom
csak gyártok egy kis almakörtét a törpémnek mert lassan tízórai. :)

mia_snow

okés, köszönöm :P
bluebox

na jó hát ez tipikus anyu-recept.
tehát aranygaluska:
60-70 dkg liszt
1 cs élesztő egy bögre tejben (+1 ek cukor) felfuttatva
2-3 tojás sárgája (csipet sóval kikeverve)
15 dkg margarin

dagasztani, keleszteni kb félórán át, majd nyújtódeszkán átgyúrni egyszer és megint állni hagyni, aztán 1 ujjnyi vastagra nyújtani és pogácsaszaggatóval kiszaggatni. és egy bögre cukros tejet odakészítünk, meg jó sok diót.

a tortaformát (én kuglóf-formában szoktam csinálni, jobban átsül) kizsírozni, majd mehetnek bele a rétegek. 1 réteg tészta, ezt megkenni cukros tejjel, rá mehet a kristálycukros darált dió. ezt sorban rétegezni, legfelülre tészta kerül és arra a cukros tej. ne rakjuk szorosan a "korongokat" mert úgyis megkel és akkor összeérnek. 170-180 fokos sütőben bő 40-50 perc alatt sül meg, alsó rácsra tegyük.

na most ehhez úgy kedvet kaptam hogy lehet neki is állok. :D

mia_snow

Márti: én is gondolkodtam, ahogy megnéztem, hogy csinálhatnék ilyet. Már reggel levettem egy csirke felsőcombit a fagyiból. Abból is jó, nem?? Mi mindig leszedjük a csontról a húst, mert Apa nem eszi meg amúgy :? :? :?

Melike: Az hálózsák?? Azt is "túrtad"?? Jól néz ki!!!!!

Merci 6-kor evett, majd mondjuk 8-ig aludt. Akkor felkelt, játszott (nem evett) és negyed 10-kor elaludt. Kiváncsi vagyok meddig bírja.
Annyit evett 6-kor, hogy azt hittem egy csepp tej sem marad a cicikben. Kezdem úgy érezni, hogy éhes mint a farkas.
Ha esetleg már végre rászánom magam, akkor 2 evés közt is megpróbálhatok belediktálni valamit??? Vagy közv. kaja után próbálkozzak? Úgyis csak hajnalban "lakik jól"!!!!!
bszilvi25

Na tessék :wink: Köszönöm szépen :wink:
bluebox

csajok, akik bankszámlára kapjátok a családi pótlékot: nektek megjött már? nekem nem, pedig ilyenkorra már meg szokták küldeni szerintem... :?

mia_snow

Mia, én sem kaptam még meg, pedig tényleg kellett volna

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó reggelt!
Jó idő van,megyek,lecsutakolom kicsit a csészealjamat,mert mint olvasom,ufótársaim errefelé a vidékfelé készülődnek látogatóba! 8)
Vendég

natessék elküldtem az üzit és jött az sms hogy megjött a pénz. :lol:

akkor új kérdés: ti nem kaptatok a számlátokra százezer forintot? mert mi nem és jó lenne ha már itt lenne... 8) :lol:

mia_snow

na akkor én is megnézem a bankszámlánkat, aztán belökök egy két felest, hogy kibírjam a látványt :P
bluebox

Bocs, Mia, de kaptam, csak nem néztem meg a telefonomat. Ma reggel írták jóvá

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?