A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Picuranyu:örülök, hogy a cukrod rendben van!

Kisbogács:
azta! Akkor nem is aggódom túlzottan az 1900 grammunkkal.. Olyan jó érzés tudni, hogy már azért elég jó esélyeik vannak a kinti életre.. Én most kezdek megnyugodni :)

Tali:
szívesen mennénk, de Annával nehéz, nem leht kordában tartani, folyton menn. Ráadásul Harasztiról nem tudnék bemenni, Apát már nem akarom zaklatni.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: látva Kisbogács értékeit, kezdem én is így gondolni :wink: Igen, olyan mintaszerűen fejlődik minden Apróság!!

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:09-kor.
kisbogacs

Kisbogács: akkor bocsi, de megtévesztően hasonlítasz az ikerlányokra :wink:
Holnap ígérem, hozom a képeket! Majd egy kicsit lazítok végre, mer ma is rohanás volt házidokihoz, melóhelyre, vásárolni, főzni és még egy meggyes-barackos piskótát is sütöttem itt a nagy boldogságban :wink: Ja és a brassói fini lett :lol:

Vihetek fényképezőt, remélem, nem felejtem el -- a múltkor így jártam :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! Sajnálom, hogy nem tudsz jönni. Azért hátha.

Kata! Bizony ám. :wink:

Kisbogacs! Örülök a jó eredménynek! :lol:
Bakker, mekkora feje van a fiamnak.
Aki a Blaha felől jön a talira szívesen elviszem (ha addigra megjavítják a kocsimat)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:10-kor.
kisbogacs

Én cseresznyás csokis piskótát sütöttem ma, tegnap pedig epres gyümölcs tortát. :oops:

A mai napban a legnagyobb: mentem a dokihoz, előtte tankoltam. Megyek be fizetni és kitört a csizmám sarka. brühühü :cry: :cry: :cry:
Imádtam és most nincs. Még jó, hogy nem vezetés közben.
Hazamentem, sportcipőt vettem fel, mert a többinek olyan magas a sarka, hogy esélyem sincs közlekedni benne.
Én meg akarom ragasztani, de Laca kidobta.

Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:10-kor.
kisbogacs

Kisbogacs. :)

Kép
hanna30

sziasztok,

megjöttünk mi is, ok minden Manócskával, a méhszáj tökéletesen zárt, a méretei tankönyvbe illőek (na nem olyan óriásbébi, mint itt egyeseknek :wink: :lol: pont átlagos):
BPD: 83 mm
AC: 247 mm
FL: 59 mm
Becsült súlyunk 1500 g.

Kisbogacs, örülök, hogy minden rendben, látod megéri a pihenés! Azt néztem, hogy Ágibabával majdnem teljesen egyformák Leventém méretei! :wink: A súlybecslést viszont nem értem, ha egyformák a méreteik, akkor hogy lehet, hogy Nektek 2 kg felett mondták, nekünk meg 1500-at? :roll: Vajon ezt hogy számolják ki?

Hanna, azta, nem lesz kicsi baba Olivér! :shock: :shock: :shock: :lol: Mivel eteted? Miért 5 hetet mondott a doki, ha minden rendben, akkor az azért még korai, nem?

NST: nekünk 4 hét múlva lesz "sima" doki vizit aztán talán rá 2 hétre az NST.
Dokival lebeszéltük a szülést meg az alapítványi szobát, szülésznő kérdésben nem jutottunk előre továbbra sem. :roll:

Moffli, sajnálom a kórházat! De hidd el, minden rendben lesz, úgy lesz, ahogy Kisbogacs írta, fogsz Te még vásárolni a gyerkőcnek :wink: :lol:

Kata, örülök, hogy jössz a talira, akkor már 6-an vagyunk :wink: :lol:

Picuranyu, gratula a jó eredményekhez! :lol:

Katuska, remélem jól sikerült a napotok!

Mondtam a dokinak a pöttyöket, inkább a kezem kidagadó erein akadt fönn (mindig is ilyen volt). Szerinte normális.

Szóval most mi is happyk vagyunk, olyan jó újra és újra hallani, hogy minden okés a kis picúrkánkkal :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe

ja és a placenta érettsége II. Ez mit jelent szerintetek? Dokitól elfelejtettem megkérdezni :? :roll:

Kép
vickybabe

Vickybabe! NAgyon szépek Lvente baba méretei. :wink:
5 hét múlva már nem lehet gáz.

Kép
hanna30

Köszönjük Hanna :lol:

Nézzétek mit találtam, súlykalkulátor BPD és AC alapján
:wink: http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

Eszerint Manó 1668 g.

Kép
vickybabe

Vickybabe: tök jó a kalkulátor! Én megnéztem a 29 hetes méreteket illetve a Genesises becsült súlyt: 1415 g-ot becsültek és 1449 g a kalkulátorral :D

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe! Én sajna nem tudom megnézni, mert nincs has, csak mellkas körfogat számom. :(

Kép
hanna30

Elköszönök mára.
Jó éjt!

Kép
hanna30

jó reggelt! 8)

Kép
vickybabe

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:11-kor.
kisbogacs

Kisbogacs, nem tudom...az biztos, hogy a méreteik a kis Manóinknak tök egyformák :wink: :lol: és tankönyv szerintiek :wink:

Hanna, FL méreted sincs? Ha lejjebb lapozol az oldalon, akkor FL-ből számol testhosszt. Levente 41 cm :lol:

Kép
vickybabe

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:11-kor.
kisbogacs

Hú tényleg, 60 nap! Az már nagyon gyorsan el fog telni! :lol: :lol: :lol:

Ezt találtam a méhlepény érettségéről, állítólag 30. hét után normális a 2.:

0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Tali, elvileg jó lehet nekem a nov.10. Majd a végén kiderül.

Ha elmondom a tegnapi napomat Ti is kikészültök. :lol:

De azt hiszem ezt most nem úszhatjátok meg. :oops:

Szóval, ébredés korán reggel (fél 7) mert rohannunk kellett az OTP-be, egy hitelkiváltós papírért, ami a vevőnknek kell. Nálunk 3/4 8-kor nyit az OTP, majdnem sikerült nyitásra oda is érni, picit később értünk, így negyed 9-re végeztünk. Utána rohanás a K&H bankba, a saját hitelünk miatt érdeklődni. Ott elvoltunk majdnem egy órát, mert az én drága közgazdász férjem nem bírt magával, és nagyon kukacos kérdései voltak. Nem is értették az ügyintézők, én meg pláne:))
De a végére sikeresen megtudtunk mindent, viszont már 9 órakkor úton kellett volna lennünk.

E helyett majdnem fél 10-kor vettük fel anyósomat, mert haszonélvezet volt a lakáson, neki is jönnie kellett. (az ügyvéd 10-re várt volna a II.kerületbe)
Fél 10-kor még csak a Ferenc körútnál ültünk a dugóban. :x
Aztána végén simán odaértünk volna negyed óra késéssel, ha nem navigálom el a férjecském. Az ügyvéd papírján más cím volt, mint ahova mennünk kellett volna. Persze megkaptuk email-on, hogy hova kellene mennünk, de én balga úgy gondoltam, hogy a székhely = az ügyvéd irodájával. Így autózás még negyed órát, és végül fél óra késéssel meg is érkeztünk a helyszínre.
Az ügyvéd nem volt igazán egy ügyfélközpontú ember, de hát a vevőnk hozta, most mit reklamálok??? Másfél óra alatt meg is volt minden aláírás, lepapírozás, délben indulás haza.

Ja, addig még nem ettem semmit, mert nem volt itthon semmi kaja, meg akartunk állni a pknél útközben, de idő hiányában későbbre halasztottuk reggel, ami végül el is maradt. Iszonyú éhes is voltam. Zsófi pedig szerintem teljesen be volt sértődve, mert csak minimálisan mozgott, vagy érezte a feszültséget is. Éjjel be is pótolta ezt a mocorgást, de azért izgultam érte.

Szóval, de-i ügyvéd után haza, ebédelés, kis lélegzetvételi szünet. Du- 4-re mentünk újra a saját ügyvédünkhöz. Ott sokkal hamarabb végeztünk már egy óra alatt, sokkal profibb volt, mint a de-i. Aláírtuk a vételt, ha megkapjuk a hitelt háztulajdonosok leszünk:))))

Utána még mentünk vásárolni, az anyósomékhoz, és reklamálni az OTP-hez. Szóval ez a tegnapi napunk így röviden és tömören:))

Hogy költözködni mikor fogunk az új helyre, fogalmam sincs, mert van egy csomó belső munka a házzal, hogy lakható legyen. Félek, hogy január közepére nem leszünk készen. Necces lesz.

Bocs, ha hosszú voltam :oops:

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Vickybabe! Igen, azt láttam. :wink: Kb 38 cm.
Gratula a 60 naphoz.

Kisbogacs! Már 60 nap alatt. Szuper.

Erika! Nem semmi napotok volt. Remélem, azért ma pihensz egy kicsit. :wink:

Kép
hanna30

cs erika: OTP ne is mond nekünk is volt bajunk vele nem is kevés így mi panaszlevelek tömkelegével bombáztuk őket csak így értünk célt. elsikkasztotta a nőci a pénzünket akit el is vittek a rendőrök még akkor a lakásáról. Ezért csúszott az egész építkezés és még sorolhatnám hm :cry: Nagyon jó az a kalkulátor ezek szerint Nellusunk 38 cm :D Tali szerintem nekem jó lesz a hely meg tökéletes :D bár nekem jobb lenne a késő délután de ahogy a többieknek jó :lol: képzeljétek tegnap telefonáltak hogy mejött a manókánk bútora úgyhogy most már készül a szobácskája holnap megyünk érte már úgy várom, na de sajna lapraszerelt úgyhogy apukám biztos kitépi a haját mire összerakják a párommal :D :D
erzsebet0312

bocsi nem délután hanem délelőtt 10 óra felé 11 ahogy a többieknek jó én alkalmazkodom :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Na szép kis nap van mögöttem....reggel sikerült belefutni az M5-ön a balesetbe mikor át akartunk menni a 0-ás másik felére...szerencsére épp a gyáli kihajtónál rostokoltunk így ki tdunk jönni gyál felé vissza pestre. Persze ott meg a reggeli szokásos lépésben haladás egészen a nagykőrösi útig. Majd a lágymányosin megint sétafika....tiszta ideg voltam mert fél hatkor indultunk és 8-kor még a hídon voltunk! Pécsen végre sikerült kocsival egészen a bíróságig jtuni így habár késtem 10 percet még mázlim volt mert épp jöttek ki a névsorolvasásról a megjelentek így gyorsan beszóltam, hogy itt vagyok. Egyből be is hívtak tekintettel az állapotomra. A bírónő mondta nyugodtan üljek le, de a padon két rendőr közt a vádlott pórázon....nem nagy kedvem volt csatlakozni hozzájuk így inkább álltam a "ketrecben". Pár szerintem tök lényegtelen kérdés és 10 perc után már kint is voltam az épületből. A dzsámi előtt a téren megetettük kaláccsal a galambokat, napoztunk egy kicsit sógorommal aztán elindultunk haza. Persze dunaföldváron megint baleset volt így ott is ácsorogtunk jó fél órát mire eltereltek bennünket. AZtán már sima volt az út hazáig. Délután apa elvitte Mátét szurira, hazafelé kapott is egy kisautót:) Egész nap csinálta a rosszaságokat. Először leült a sárba a homokozó helyett játszani, közben elszopogatva egy két mecsbox kereket. AZtán felment a padlásra a létrán mert a párom kötötte be a páralszívót és vágta ki a plafont. Erre odanéz és a gyerek a padláson vigyorog... AZtán összatapicskolt egy rakás kutyaszart és berohant a lakásba...
Persze délután nem fektette le aludni így én egy örjöngő hisztis gyereket kaptam vissza....

Moffli! kitartás! sokat fogunk gondolni rád!!!!!

Mágnes! ó igen nekem sem lesz sima ügy a tali mert vinnem kell Mátét és Ő sem a sarokban ülős típus, de ha meglátja a palacsintákat akkor tuti ott fog ülni nyugiban:) Azért tök jó lenne ha el tudnátok jönni Annával, ketten mégiscsak rosszabbak:) Meg még Enikőék is jó lenne ha jönnének. Így babatali is lenne egyben:)

Erzsébet! Gratulálok az új lakhandihoz!!!!!!!

Én meg egyfolytában nyúzom apát, hogy végre burkoljuk már le a ki...ott előszobát hétvégén! Már lesikáltam a cserepeket meg be is rajzoltam őket ahol darabolni kell. Neki is állnék mindet elvágni flex-el vagy a kővágóval de baromi hangos.... remélem elég lesz a cserép mert már két háznak a tetejéről gyüjtöttük be. Tök nehéz találni oylan régi sima hódfarkút.

JA és képzeljétek épp cumileszoktatás van nálunk. Már négy napot kibírtunk hogy csak alváshoz kapja meg! EZ nagy szó ám oylan gyereknél aki ölni tudna érte.....
katuska79

Bocsi Erikát akartam írni Erzsébet helyett csak annyira a fejemben volt ez az otp szívatás. Szerintem velük nem érdemes szóba állni, sőt még messzire el is kell kerülni őket.... :evil:
katuska79

Sziasztok!

Eltűntem kicsit, csütörtökön el kellett utaznom még egy kis munka ügyben tegnap jöttem haza..........mostmár nincsen több utazgatás csak ha a bébi már pocakon kívül található:-) Mondjuk nagyon szép út volt (Velence) de elfáradtam.........most igyekszem kipihenni.

ANnyit írtatok, hogy húha........elkezdem visszaolvasni. Remélem minden mama és baba remekül van!!
Mi jól vagyunk, pocaklakó akkora rumlit rendez néha........állati aktív:-).
Nálatok is köd van? Kimentem a kertbe de az orromig sem látok.............

KépKép
peni

Sziasztok!

Jó régen írtam, de csak most tudtam visszaolvasni, ma nem dolgozom.
Gyönyörű babákat láttam ám itt!!!!! Na és a pocakok....

Hihetetlen, hogy már nyíló méhszájakról és megrövidült mégnyakakról írtok itt. Tudom, hogy még kicsit korai és emiatt fekvésre vagytok ítélve, de végülis pár hét és lehet, hogy már megszületett és természetesen egészséges csöppségek fotóit rakjátok fel a fórumba.

Rólunk: szerencsére minden rendben. A terheléses cukrom tökéletes lett. Éhgyomri: 4,15, 2 órás: 4,00. Annyira örültem neki!!!!
És az összes laboreredményem tökéletes. Mondta is a doki, hogy ilyen vizesedés mellett szinte hihetetlen, hogy ilyen jó eredményeim vannak.
Amivel szenvedek: szinte egyfolytában nyomás alatt van a
gyomrom, ami vagy gyomorégést okoz, vagy hányingert. Néha nem tudom eldönteni, hogy azzal teszek jót, ha eszek, vagy azzal, ha nem. Szerintem azért lehet, mert érezhetően fent van a kis buksija most Biankának a gyomromnál. Már volt olyan, hogy fejvégű fekvésben volt és akkor én is jobban éreztem magam, nekem is kényelmesebb volt. Próbálok vele beszélni, hátha hallgat az anyjára, de sajnos nem. :-(

Ja, és állandóan melegem van!!!!! Tegnap délelőtt hülyének néztek az utcán szerintem, mert 13 fokban le kellett vennem a kardigánt és egy szál rövid ujjú pólóban vártam a villamost. Még így is tapadt rám a nadrág, pedig a legvékonyabb nadrágot vettem fel. 20 fokban már csurog a hátamon a víz szó szerint. Kolléganőim szerintem kezdenek megőrülni tőlem, mert ahogy beérek, kapcsolom be a légkondit (szegények nem mernek szólni) :-)

Szülésznő: eddig azt beszéltük a párommal, hogy kikérjük a doki véleményét, kivel szeret dolgozni és felfogadjuk. De pénteken voltam szülésfelkészítőn, ahol egy dúla volt a vendég, és most komolyan foglalkoztat a gondolat, hogy inkább dúlát kéne fogadni.
Eddig azt sem tudtam pontosan, hogy ki is ő, és úgy kb. egykalap alá vettem a szülésznővel, de most kiderült, hogy rosszul gondoltam. Mindenképpen bele kell egyeznie a dokinak, akihez csak két hét múlva megyek, úgyhogy még addig halogatom a döntést.

Katuska: írtál a penészesedésről. Nálatok van még, vagy sikerült eltüntetni????
Sajnos mi is szenvedünk vele. Először azt mondták, ha szigeteljük a házat, megoldódik a probléma. Szigeteltünk tavaly, csökkent is a penészesedés, de sajnos még mindig van. Már nem igazán van ötletünk. A fürdőszoba pedig kész katasztrófa. Ott tuti nem a hőhíd miatt, hanem a magas páratartalom miatt, de egyszer vészesebb a helyzet. Ráadásul aggódom, hogy biztos nem jó az egészségre nézve sem és Biankát már előre féltem, hogy esetleg valami gondja lesz miatta.

Puszi mindenkinek!!!

Kép
jandrea

Sziasztok, jó reggelt (bár lassan dél van)
Köszi mindannyiótoknak :(
Még este is ennyire pörögtök? Én sajnos agyilag teljesen le vagyok pattanva, nincs erőm este már olvasgatni :(
Gratula a baba méretekhez, hű, mekkorák már :) Hanna, Zsebi behozza itt a többieket pillanatok alatt :wink:
Megnéztem a kalkulátort, Saci is 38 cm körül volt 2 hete.
Tegnap vettem egy kornacit, hát, nem feketét terveztem, de ha így alakult, akkor fekete lett, többet már nem veszek. Nagyon kis csinos, kinéztem egy kardigánt is, de abból kicsi volt az M-es (a gatyiból pont jó), ezért jövő héten megyek vissza. Az barna. Tényleg csak fekete télikabátok vannak, hihetetlen :shock: szerencsére azt nem kell vennem. Próbáltam két poncsót is... hát, elég viccesen nézek ki benne :D úgyhogy azt inkább kihagyom.
Tali: 10-11-re nem tudom, hogy odaérek-e, mert annyira kiszámíthatatlan ez a cukros rendelés... lehet, hogy igen, de lehet, hogy nem. Van, amikor 1/2 2-kor még sorban áll az ember, van, amikor 10-kor bejut.
Ercsi: szuper jól álltok a lakásintézéssel, és hajrá, meg lehet csinálni (azért jobb, ha reálisan nézed a helyzetet, és nem stresszeled magad :wink: )
Viki: ok, ha természetesek a pöttyök, akkor nem aggódok :wink: nekem is dudorodnak az ereim, de még egyik doki sem esett kétségbe tőle :)
Házdíszítés: hát, kint az eresz alatt szokott csüngeni egy sárga csőlámpa, de leszakította a vihar pár hete :( valszeg nem ment tönkre, de kíváncsi vagyok, Apus visszarakja-e. Benti dekor: majd beizzítom a gyerekeket, és együtt ötletelünk. Mesi már úgy metszette a borostyánt a hétvégén, hogy az szuper lesz a koszorúba. Na azért majd frisset metszünk Advent előtt.
Hm, ennyi... mire ezt megírtam, bizti vagy 10-en írtatok ahhoz képest, amit utoljára láttam :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Erika: nem semmi napotok volt, azt hiszem,most 2 hétre előre megvolt minden izgalom :shock: Anyósomék is házeladási projektben vannak,úgyhogy átérzem... Mi tavaly zongoráztuk le ezt a kört, akkor valahogy egész simán ment. :)

Katuska: aztaaaa, ez a Pécs nem hoz szerencsét! Én is a hajamat tudom tépni, mikor 2 óra alatt még csak a városból sem jutok ki...Remélem, többet már nem kell menned! Hozd el Mátét a talira, hadd 'babázzunk'! Bár lehet, hogy a nagyfiú már nem tűrné a babusgatást :wink: :lol:

Mágnes: hozd el Te is Annát! Olyan jó lenne! Az első babás mamik nevében mondom, hogy nekünk nagy öröm lenne mindkét lurkó! Illetve akárhányan csak jönnek :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Ercsi, sajnálom a tegnapi napot! De legalább sokmindent elintéztetek, drukk a mielőbbi költözéshez! Ma tessék pihenni! :wink: :D OTP: nekünk egész egyszerűen visszavágták a hitelkérelmünket, holott utólag kiderült, hogy csak egy jövedelemigazoláson múlott az egész, amit kb 2 perc volt beszerezni. Most új elbírálás alatt van.

Katuska, örülök, hogy jól sikerült végül a tegnap! Jó lenne, ha babák is jönnének a talira :wink: :lol: első babás anyukák hadd szokják :lol:

Peni, Velence?! szuper lehetett, persze ha munka, akkor kevésbé :roll: Meddig dolgozol?

Erzsébet, nyüstöld a fiúkat bútor-ügyben! :lol: És majd tegyél képet, ha készen vannak!

Andrea, penészesedés nekünk is volt, újépítésű ház műanyag ablakokkal...nekünk az ablakba épített szellőző oldotta meg, a neten találtuk a céget, aki csinálja (www.aereco.hu), és nagyon megérte! Előtte mindent kipróbáltunk, párátlanító készülék, penészölő szerek, de semmi nem használt.

Kép
vickybabe

vickybabe: azon vagyok most már a héten nem ússzák meg.... :D :D
erzsebet0312

Sziasztok!
Babaruhák a gépben, ebéd készen, Anna alszik, aminek nem örülök, az óraátállítás óta ez van,lassan megint áttérünk a napi kétszeri alvásra ):

Ahogy az uh eredémnyeket nézem, nem is olyan nagy az én fiam :)
A mi adataink:
BPD:76
HC:276
FL:67 (na jó ez tényleg nagy :) ) Ja és a talpunk 6 cm-s

Tali: Nagyon szívesen mennék, de még mindig ott van az, hogy Apa nem tud elvinni, legalábbis bonyolítanám vele az életét..

Penész:
Na ettől én is félek, tiszta párás a szobában a levegő, szerintem a tévénk is ettől ment tönkre.
Gondolkozom a párastopon... Más ötlet?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andrea! ahogy Vickybabe is írta csak a sok sok szellőzés oldja meg a problémát. Nálunk is szigetelt a ház, műanyag ablakok...érdekes viszont, hogy a fürdőszobában nincs penész és gyorsan ki is szárad. Nem is értem.
A falról amint megjelenik le kell mosni. ÉN A Bref penészölőjével mostam, az szépen levitte. A festékben meg az alapozóban is van penészölő de semmit nem ér. Így minden reggel áttörlöm az ablakokat és szellőztetek. Naponta többször is, főleg ha látom főzés teregetés miatt párásodik az üveg. Mikor Máté pici v olt akkor szörnyű volt a helyzet, egyes helyeken fekete volt a fal alja és nem jött le, az ülőbutor hátulja is oylan lett. Szerencsére nem lett neki baja, mázlim van, hogy semmire nem érzékeny. De nem egészséges, asztmát is okozhat úgyhogy harcolni kell ellene.
Ha nálatok is ilyen szigetelt midnen akkor szellőztetés állandóan!!!!!
Van valami olyan szellőztető berendezés ami úgy működik, hogy ezeket a zsalukat egy beépített valami irányítja úgy, hogy érzékeli a páratartalmat.
katuska79

Én használtam ceresit stop párát de kevésnek bizonyult. összeszedett ugyan vizet de akkor is csurgott az ablakokról. szerintem az csak éppen megemelkedett páratartalomra jó....
katuska79

Mágnes, tényleg hosszúlábú a kis Bence :lol: :lol:
A párastop nekünk sz*rt sem ért, ugyanúgy penészedtünk. Ha meg tudod oldani a rengeteg szellőztetést, az a jó megoldás, bár pici baba mellett ez nem működik, hogy mindig nyitva vannak az ablakok télen.
Ahogy írtam fönt, nekünk utólag szereltek be az ablakkeretbe egy szellőzőt, érzékeli, ha túl magas a páratartalom és azonnal elkezd szellőztetni. Azóta (kopp-kopp) egyáltalán nincs penész!

Andrea, én is gondolkodtam a dúlán. Csak akkor az van, hogy apa nem jöhet be, mert max 1 főt lehet bevinni nálunk a szülésre. Úgyhogy marad a szülésznő. :roll:

Csöre, hol vásároltál? Én fekete nacit sokáig vadásztam, aztán feladtam és bézs színűt vettem :? :lol: Poncsóban én is bénán éreztem magam... :roll:

Tali: szerintem maradjon a délután, akkorra tuti odaér Csöre is és Erzsébet is meg tudja oldani. Bár nekem végül is mindegyik jó. :lol:

Házeladás: nem lehet egyszerű, főleg most a válság kellős közepén. Mi 2 éve estünk túl rajta, hatalsmas mázlink volt, utolsó pillanatban adtuk el a régit, mikor már az újnak az építtetője naponta cseszegetett, hogy fizessünk (neki persze soha nem reklámoztuk, hogy még el sem adtuk a másikat, mindig valami másra fogtuk, hogy még nem tudunk fizetni :oops: :lol: ) De végül jól alakult minden :wink:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Mágnes, sajnálom a gombát… nekem sem csináltak tenyésztést egész terhességem alatt :roll: .

Csöre, ezek szerint rendeződik a cukrod. Ez jó hír! Nem semmi, hogy milyen energiád van, én nem tudnám végigcsinálni, amit a hétvégén dolgoztál, csak ha nagyon muszáj lenne.
Részvétem a nagymamád miatt.

Viszkető piros pöttyökről, ha nem múlnak el számoljatok be a dokitoknak mielőbb.

Kata, jó lehetett ez az őszi kirándulás.

Poszani, nagyon klassz ez a kép. És mennyi baba egyszerre a családban!

Rita, ne izgulj, minden rendben lesz.

Moffli, nagyon sajnálom a kórházat, remélem, gyorsan kiengednek. Gondolj arra, hogy a kórházban jó kezekben leszel, ha valami baj lenne, legalább azonnal tudnak lépni valamit.

Hanna, örülök, hogy minden ilyen szépen alakul nálatok is. Azért a másfél kiló 27 hetesen nem semmi!

Milyen nagyok már a babák!!! 1,5-2 kilósak. Hihetetlen!!!

Képzeljétek, nekem nem számol súlyt a kalkulátor. A többi működik, de ez valami miatt nem. Azt írja, hogy 0g. Elkeserítő.

Kisbogacs, örülök, hogy nem nyíltál tovább. Rendben lesz minden. Ja, és azért pihizek is. Szemölcseim nekem is lettek, sőt egyre több, bár én nem is gondoltam, hogy ezzel kell valamit csinálni.

Erika, sajnálom a kálváriádat, de remélem, a költözéssel minden rendben lesz.

Katuska, az 5 nap tényleg nagy idő. Biztos segít, ha büszke vagy rá, és el is mondod neki.

Peni, pihenj sokat.

Jandrea, 2 napja nekem is visszatért a hányinger. Eddig szerencsére segített, ha ettem, de tényleg nehéz eldönteni, hogy akkor most azzal teszek jót, ha eszem, vagy csak még rosszabb lesz tőle.

De jó, hogy írjátok a penészedést, nekünk is jól szigetelt ház műanyag ablakokkal, és penész, penész. Szerencsére nem olyan borzasztó, és bízom benne, hogy most, hogy itthon leszek, napközben is tudok majd szellőztetni, de ezt a linket azért megnézem.

Kép
petne

Viki: www.maternelle.hu
Baross utca 21. (van ott több kismama bolt a környéken, de a kolléganőm ezt ajánlotta, a többire meg nem jutott időm) többféle fekete gatyó volt: szövet, bolyhos belsejű, vászon, kord... előtte odacsörögtem, és rákérdeztem, de felesleges volt, meg volt választék. Kord is kétféle volt.
Petne: köszönöm.
Moffli: drukk, ne aggódj, nyugalom, minden rendben lesz.

Csöre
csöre74

Szerintem akkor Vickybabe nálatok pont ilyne szellőzőrendszer van, mint amit írtam. A sima szellőzőrács nem jó mert ha elfelejted kinyitni akkor nem mész vele semmire. Ilyen érzékelős a tuti megoldás!
NA igen télen én sem szívesen eresztem ki a jó meleget de amúgy is kell szellőztetni, főleg ha hideg van és nem mehetünk ki. A napi levegőztetést akkor is meg kell oldani. Mátéval is azt csináltam, hogy jól bebugyoláltam és odaálltam vele az ablakba egy 5-10 percre míg szellőztettem.
Főzésnél meg a páraelszívót működtetni kell!!!!! végre apa is bekötötte a miénket:) csak a filter már nagyon el volt koszolódva így tett bele geotextilt de az meg szerintem túl vastag és nem szívott keresztül rajta semmit. Nem tudjátok véletlen mennyire vastag a filter benne? Oylan lehet, mint a vatelin? Bár az sem értem minek a filter bele? A kéményen kimegy a szag annélkül is.....
katuska79

Ezek szerint nem vagyunk egyedül. Én azt hittem, hogy ez azért elég ritka, de ezek szerint nem. Mondjuk az a furcsa, hogy ti írjátok a párát az ablakon, de nálunk az ablak teljesen száraz. Persze kivétel a konyha, amikor főzök.
Köszönöm az ötletet, én is elrakom a linket, megmutatom a páromnak. Gondolom fa ablakokra is jó, nekünk az van. Mi is próbáltuk a stop párát, de amellett, hogy tényleg sok vizet összegyűjt, a penész maradt. És úgy, de úgy utálom. Már csak azért is, mert gusztustalanul néz ki, a szagától meg egyenesen hányingerem van. És azt sem értem, hogy miért van az egyik helyiségben nagyon sok, a másikban pedig egyáltalán nincs.

dúla: na pontosan ezért kell beszélnem még nekem is a dokival. Beengednek-e két embert a szülésre, és ha igen, akkor egyáltalán hogy áll a kérdéshez.

Kép
jandrea

Szerintetek mennyi szellőztetés kell???
Kb. időben?
Szagelszívó: nekünk is van, csak még a kivezetés nincs megoldva, úgyhogy csak a világítását használom. :-)
Ciki, de én még azt sem tudtam, hogy van benne filter.

Kép
jandrea

Katuska: a miénkbe olyan 3-5 mm-es filter van, kéményes elszívó (gondolom, a tiétek is)

Csöre
csöre74

Csöre! igen olyan! köszi!

Andrea! a szellőztetésnél fontos, hogy légmozgás is legyen különben hiába nyitod ki az ablakot. Szóval egy gyors kereszthuzat sarkig kitárt ablakokkal többet ér, mint a naponta többször résnyire hagyott ablak. Most míg nicns annyira hideg, a hálószobában ahol a legvizesebb az ablak ott sokáig, akár egy órát is nyitva van. De ha bejönnek a hidegek és elkezdünk fűteni akkor inkább egy 5 perces kereszthuzatos szellőztetés. Attól függ miylen az idő.
Vannak páramentesítő készülékek is 50 ezer forinttól. Ezek azért már 20liter vizet kiszednek naponta a lakásból!
Ha beírod a gugliba kidob egy csomót. ÉN már filózok rajta, hogy az egyszeri anyasági segélyből varrógép helyett egy iylne készülékre ruházok be.
katuska79

Gomba.nekem sem csináltak tenéysztést, csak az elején rákszűrésnél. Most a dokim mondta...

jandrea:
Szagelszívó nálunk is dettó. :) Fent van,csak nincs összekötve a szellőzéssel, így világítok vele..:)

Pára:
Nálunk egyáltalán nincs penész! Csak a pára. És nem is értem, mert bukón nyitva van az ablak sokáig, napközben nem is fűtünk, a ruhákat direkt nem a szobában szárítom és mégis.. Olyan dühítő!

Sütöttem palacsintát, lányom pacsinkának hívja :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szisztok! Újra elkezdődött a meló, úgyhogy csak napi 1-2 bekukkantásra van energiám.
Tegnap úgy megijedtem. Egész nap nem éreztem a babát, és este fürdés után se, pedig akkor szokott igazán pörögni. Egyedül voltam itthon, már majdnem bőgtem az idegtől. Aztán hazajött az apja, elkezdett a hasammal szórakozni, és a baba totál bepörgött. Úgy megnyugodtam. Ma megkérdeztem a suli védőnőjét, azt mondta, mivel én is elfáradtam az első tanítási napon, a baba is nyugisabb volt. Mindig van min aggódni!!!

krisz78

A 34-36. hét környékén lesz majd kötelező kenetvétel!
Engem sem vizsgált még meg egyszer sem a doki, csak az elején a szűrés és kész. Majd méhszájat is csak a 36. hét után néz, addig nincs belső vizsgálat.

Ma a párom tökre allergiás lett valamire. Elkezdett iszonyatosan folyni az orra, nem kapott levegőt és viszketett a tenyere meg a talpa. Gyorsan itattam vele calcium sandozt. Nem tudjuk mi okozhatta hisz ma még szinte semmit nem evet....eddgi csak sima szénanáthája volt.

Sürgősen ennem kell még egy szelet szilvalekváros kenyeret:)
katuska79

Nekem minden alkalommal néznek méhszájat, meg kenetet is vesz a doki -- szerencsére eddig nem volt semmi 'nem odavaló' :wink:
Megyek gyorsan, megfőzöm a pudingot Apának a nudli mellé, kicsit újitok, meg van fini csirkehusi leves :D

Katuska: remélem párod jobban lett a Ca-tól! Mi üthette így ki szegényt?

Krisz: csak óvatosan a munkával!

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: jobbulást a párodnak.

Mágnes: igaza van Katuskának, a sokáig bukóra nyitott ablaknál sokkal jobb a rövid kereszthuzat tágra nyitott ablakkal, az kiviszi a párát.

Krisz: ezek a babák ilyenek, ha elfáradsz, ők is fáradnak... tessék óvatosabban dolgozni, ahol lehet, pihenni :wink:

Hanna: kaptam teát :)

Méhszáj: nekem is minden alkalommal nézi a dokinénim, akkor azért azt is megnézegeti, nincs-e fertőzés, őszintén: engem nagyon megnyugtat.

Saci ma nagyon dolgozik a fészkén... lehet, hogy kicsi neki? :? majd kiszakad a hasam :(

Na további szép estét!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Elúszott a hozzászólásom. :evil:

AKkor még egyszer, csak röviden:

Gratulálok a 60 naphoz közelieknek, és azoknak, akik már azon belül vannak!

Nagyon szép babaméretek vannak!

ercsi:elolvasni is fárasztó volt a nap, de a lényeg, hogy sikerült mindent elintézni, és háztulajdonosok lesztek!!

katuska:nagyon ügyes gyerkőcöd van! Lassan igazi nagyfiú lesz! Remélem nem kell többet Pécsre menned, mert elég kiakasztó, 10 percért ennyit utazni, és dugóban ülni. :evil:
Nekünk kb. fél centis a filter. Nálunk nagy szolgálatot tesz, mert apa maga készítette a páraelszívót, ami úgy néz ki, mint a kemencék teteje. :lol: És ha nem lenne a filter, folyna le az olaj, és pár az elszívó falán.
REmélem párod már jól van, és nem lesz több allergiás rekciója.

jandrea:nagyon szupi a cukorérték, ügyi vagy!!

Rólunk:ma voltam vérvételen. Szerencsére elég jó lett a vérképem, és ami külön öröm, hogy most szép tiszta a vizeletem, és eltünt belőle a fehérje! Így már egyel kevesebb ok, hogy sokáig bent tartsanak. :lol:

Végül:egy mai pocifotó:

Kép 28.hét

Kép eltakarva:D

Kép
moffli82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?