A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tonti
Ezektől a dolgoktól már csak fél év választ el???????????????????Uram kegyelmezz!!!

Egyébként van okod büszkének lenni rájuk.
Vendég

Andi, gondolom, Neked sem egyszerű! :D
Én csak az elmúlt hónapokhoz tudok viszonyítani, ami számomra nem volt annyira vészes.
A pakolós főleg Előd, mert Ő már sok helyre fel tud menni, és adogatja le Szilárdnak a kincseket, aki egy kicsit mindig le volt maradva fejlődésileg, de csak 2-3 hét a lemaradása, szóval nem soká követi a tesóját. :roll:

Kép
anix

Még jó hogy nem kanalazott vmit a gyerek szájába az idióta a hintán
Vendég

Anix, nekem spec. most (is?) nagyon jó. Petra kicsit anyás mostanában (értsd: ha tehetné EGÉSZ nap rajtam lógna, de nem teheti. Pisiléskor leteszem :twisted: Mármint ha én pisilek.

Vettünk nekik új szőnyeget, nagyon tuti. Ilyen:
Kép Padlószőnyeg szegve. Szuper jó, puha, szép, és nem is volt olyan drága, h irtóra sajnáljam, ha összepisilik :twisted:

Kép
an°°di

Jó sokat termeltetek!!
Zsuzska!
Nagyon szépek vagytok!(Tükrös kép a kedvencem!!)
Kamilla!
Kajálás miatt ne aggódj,úgyis esznek annyit amennyire szükségük van!
Banika!
Remélem Bercit nem fogod felnőttként így látni!!!!Gyönyörűek!!!Azt nem mondta a „mami”,hogyha nem ikrek akkor mik???Harisnyát mi is imádtuk!
Anix!
Üdv!Nagyon szépek a fiúk,látszik rajtuk a kópéság!Ne aggódj ezt még tudják majd fokozni!
Tonti!
Nagyon ügyesek vagytok!Különben ez nem zaklatás,bírom a videokat!!Csak nyomjad!!
Andi!
Anyukának igaza van ebben a rohanó világban nincs idő piszmogni.A szőnyeg szuper.Nem fogják lepisilni,illetve nem csak lepisilni fogják.
Én azt hiszem itthon maradok velük 6 évig,persze ha anyagilag is megengedhetjük magunknak.Jövőre már ovisok :shock: :shock: :shock:
Jó éjszakát!

bognartundi0727

Anix, üdv körünkben :) édesek a fiúk :) majdnem egy idősek vagyunk. nálunk is u.ez a helyzet. Gergő feláll aztán pakol ezerrel, a fiókokat ki, abból a zoknikat harisnyákat ezerfelé... Fanni most már ő is fel tud állni, de még nem rámol. az alvás nálunk iskemény dolog, de azért még megy. mekkorák most a fiúk?

Andi! mi cunizunk igen. többnyire alváshoz, de ha nyügik akkor is. a játszón is megkapták, mert már álmosodtak. De Gergő ki is köpte.
Fanninak leér a lába... ő 73 cm....
Nálunk a gyerekszobában paretta van, de vettünk rá padlószönyeget, mert így nem csúszik. a legolcsóbbat vettük, mert és is a drágábbat sajnáltam volna.

Tünci!! édesek a lányok!!!

Tonti!! nagyon édesek, és persze ügyik is!!

Köszi Mindenkinek a dics-dicst :)

zsuzska80
Szombathely

Száp jó hajnalt mindenkinek!

Anix!
Üdv itt. Miért lógnál ki? Az enyémek még pocakban, okosodni járok ide. Próbálok készüólni, milyen két babával (egy már van, de kettő azért más tészta).

Látom esténként zajlik az élet, de én a gyerek után kevésseel rendre kidőlök. :oops:

Tontica!
Nyomás utánuk, megspórolod a konditermi bérletet. :lol:

Szépek a képek, vidik, nem győzök irigykedni.

Ami a hosszas otthon maradást illeti: minden tiszteletem azoké, akik jól bírják. Szerintem az enyémek 2 évesen bölcsibe mennek, de a tesóm pl. 10 éve otthon van, életem nagy talánya, hogy csinálja...
vovanda

Jó reggelt!

Tonti, nagyon édesek a videók! Ugye milyen hihetetlen, hogy napról napra ügyesebben megy? Nekem legalábbis az...

Én is hoztam kettőt:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/d ... Zd4Sq7r3vC

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/c ... 8CnhOCiUZD

Szia Anix, édesek a fiúk!

Andi, szép a szőnyeg! Nálunk Lili csinálja ezt, de még a Wc-re is utánam jön, nem tudom becsukni az ajtót, mert akkor nem tudok kimenni, mert ott áll mögötte és veri az öklével, és ha kinyitom, fellököm. Résnyire nyitva hagyom, de akkor meg mászik utánam.
Ha ülök mellettük, szépen eljátszik, egyedül, csak ott legyek a közelben. Hát estefelé már kicsit fárasztó

:shock:

Judit

jucicuki

Köszi lányok a múltkori tanácsokat, de ...kis butának néztek :lol: :lol: :lol:
Ezeket én is végigzongoráztam már, csak egyenlőre nehéz, mert makacsul ellenállnak már, ha úgy tartja kedvük :D

A babakocsim befér a liftbe, csak boltba nem. De ezért nem veszek másikat. Tavasszal akarok majd venni egy esernyőt.

Lili már lépeget kicsit és nagyon óvatosan ha feláll, és tegnap kérdeztem, hopgy hol a labda? Odanézett. Mondom neki, hogy gurítsd ide anyának. Odamászott, és gurított! Az irány nem volt tökéletes, de haladás!! :lol: :lol:
Ebből persze nem azt vonom le, hogy zseni gyerekeim vannak :lol: :wink:

Anix: Nagyon édesek fiúk!! :)

Tegnap a nagynéném vigyázott a lányokra, mert hivatalos dolgom volt, és mikor hazajöttem, rámszólt, hogy meg kellett volna tanítanom a lányoknak, hogy hangzavarban tudjanak aludni :shock: Nos ez nála azt jelentette, hogy bömböl a TV, mindenhol ég a lámpa (még világos volt), és ő meg a nagyanyám rohangál össze -vissza, csörög, zörög, csörömpöl, és egymásnak kiabál át egyik helységből a másikba!
Mondtam, hogy sajnálom, de mikor egyedül altatom el őket, akkor rendszerint nem kezdek el utána diszkózni, csakhogy zaj legyen. :roll:
Vendég

Jo reggelt!

Andi: koszi, nincs 6 evem, addigra mar ven banya lennek. :lol: En is tolmacs vagyok, nap mint nap forditok csak engem senki nem fiztem meg ezert. :lol: Itt van a draga ocsem 2 honapja es meg egy szot sem tud. :evil:
Nagyon jo szine van a padloszonyegnek, a mienk kek (volt most mar inkabb szurke). :? Azt a hidat meg tornyot Te epitetted? :lol:
En kemeny vagyok es ha kis vagy nagyugyemet kell inteznem bezarom a kicsiket a szobajukba, van am orditas! :roll:

Juci: nagyon ugyesek a Lanyaid es igen, hihetetlen, imadom ezt az idoszakot pedig most jonnek majd a balesetek de most vallnak bababol kisgyermekke, ez egy csoda. :D

Anny: nagyneni :shock: szerintem eleve tiszteletlenseg zajt csapni ha valaki alszik. En megtanitottam az enyemeket mivel sokszor mig az egyik all az agyban es ordit addig masik bekesen szundit. :lol: Hogy hogyan csinaljak? :shock: :lol:
Nem nezleg butanak, csak segiteni akartam, valoszinu a Te Lanyaid ilyenek es kesz, ez van. :)
Ugy latszik Lili hamar fog jarni es azt hinne az ember hogy nem ertenek semmit aztan gyozunk csodalkozni hogy megis.

Anix: nalunk Anna volt lemaradva fejlodesileg mindig most meg forditva van. :D

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Végre eljutok hozzátok,volt elég dolgom a csajokkal ,igy egy kicsit lemaradtam.

Otthonmaradásról.,ha minden igaz én itthon maradok velük hat évet ,ha megmarad ez a kedvezmény és birjuk anyagilag ,de ez a jövő zenéje.
Igaz azért észrevettem magamon, hogy nem vagyok bent a mindennapi dolgokban ,munkahelyen ,hireket sem nagyon néztem mostanában egy kicsit kezdek leépülni :oops: ,talán ha nagyobbak lesznek a csajok már több időm lesz "művelödni."

Három napja szerncsésnek mondhatom magam ,elmúlt a csajok hőemelkedése a két szuri után/3hó +pneumo/ úgyhogy leteszem őket kb 22.00 kor aludni és ma is 06.30kor keltek fel .Igaz Lia ébresztett Regi aludt volna még :D
A gáz az , hogy hiába alszanak mostanában ennyit estére igy is mosott sz.r vagyok.

Ja és képzeljétek el van segitségem a 83 éves dédi :D

Puszika ,minden babuci gyönygörű!
amonré

Juci
megnéztem megint a fürdőkádast is,nagyon jóóóóóóóóóóóóóó
Bercus is akkor van el ha lát.Nem kell ott ülnöm mellette,csak a közelében legyek.
Marci a játék hevében sikongat,Bercus meg mindig megijed tőle :lol:

Andi
Szupi a padlószőnyeg,én a nappaliba is abbók akarok majd a mostani helyett szőnyeget,csak még kicsit hagyom nekik amortizálni a jelenlegit :lol: :lol: :lol:

Tonti
Az öcséd ment veletek amikor hazamentetek? Nálatok lakik?

Anny
Én nem értem miért nem csörömpölsz nekik egész nap?
Én most hagytam őket már sírni az ágyban,mert egyszerre nem tudom mindkettőt cipelni.

Tünci
Minden tiszteletem a tiéd a -26kg-ért(is).Én nem tudom mi az az éhség,szinte folyamatosan eszem :lol: :lol: :lol:

Amonré
Én nem sokra mennék a dédivel,max lenne egy 3. gyerekem.Én már leépültem.
Vendég

Kamilla
Elfelejtettem tegnap írni,hogy kecskemétit is a hipp csinálja,az kicsit olcsóbb
Vendég

Banika, kecskemétit egyszer vettem, négy napig hasmenése volt tőle Lilinek amíg ettük, de csak utólag jöttem rá, hogy attól volt :oops: :?

Judit

jucicuki

Hali!

Kritikán aluli volt az éjszakánk. Úgy látszik csak én vagyok olyan hülye, hogy bedőlök a reklámoknak. Estére kaptak jóéjt papit, meg megfürdettük őket aromaterámiás johnsons bedtime-al gondolván, hogy majd milyen jól fognak aludni. Hát lóf*....-t. Éjféltől óránként járkáltam hozzájuk különböző okok miatt. Aztán 5-től 8-ig nyugi volt.
Valahogy teljesen felborult minden, amit eddig nagy fáradtságos munkával kialakítottam. Se napirend, se evés, se alvás. Nem szeretem az ilyet. De most már ott tartok, hogy majd csak kialakul magától, csak az átállás nehéz. Két hétig depi voltam, de most már teszek rá. Esznek amikor akarnak, alszanak amikor akarnak.

Juci! Én is úgy járok wc-re, hogy egyiket az ágyába rakom, a másikat meg a járókába. (Bár nálunk befelé nyílik az ajtó, úgyhogy nem tudnám megütni. :))

Nálunk habtapi van a földön. Eddig leterítettem egy játszószőnyeget, de azt 1mp alatt leszedték, ez most még tart, aztán biztos nekiállnak ezt is szétszedni.

Kép

Bani! Kössz a tippet kaja ügyben. Szerintem van valami ezekben a bébikajákban, ami függőséget okoz. Amit én főzök, az sose olyan jó nekik mint a "bóti". Mondjuk nekem se nagyon izlik, akkor mit várjak tőlük?

Mennyi most a CSP? Kaptam 159.000 Ft-ot a MÁKtól, de nem tom, hogy ez most hány hónap.

Kép

Kép
kamilla306

Köszi a köhögés elleni tippeket. A Prospan szirup sajna csak 1 éves kortól adható, megnéztem. De a párásítás jó ötlet. Egyébként mintha javulna a dolog, bár még nem az igazi.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla
Családit max 2 hónapot lehet utólag igényelni nem?Nekem is utalhatnának ennyit :lol: :lol: :lol:
Mi 36600-at kapunk,de a Marcié emelt a veséja miatt
Vendég

Saját kaját keverd nekik bótival,aztán lassan lecseréled(már ha akarod)Én pont emiatt adok nekik többfélét (bótiból) is,hogy szokják meg a többfélét.
Vendég

Lehet hogy pont a jó éjt papi miatt nem aludtak,mert új volt nekik. :lol: Én nem merek este új dologgal kísérletezni.
Vendég

Sziasztok!

Csak lesek milyen friss és üde Mindenki. Képek, videók feltölve, nagyon ügyesek vagytok, és természetesen tök jók.
Nem tudom mi van velem, de olyan vagyok ma, mint egy holtkóros, lehet az idő miatt.

Én legtöbbször főzök nekik, és én csinálom a gyümit is csak akkor adok bébiételt, ha megyünk valahova. Ha kapnak, akkor inkább Kecskemétit, néha nestlét vagy hippet, de eddig mindig megették, és sosem volt semmi bajuk.

Kamilla!
CSP: Mi havonta 36600 kapunk, de nekünk is emelt a Zsófié, mert 1500 gr alatt született. Nálunk gyorsan utaltak csak 2 hónapot katunk egyszerre, azóta rendszeresen jön. Nem lehet, hogy más is van benne, pl GYED?
Gyönyörű nagy helye van nálatok a ygerekekenek. Irigylem őket. Mi kezdjük kinőni a lakást, már az egész nappalit ők uralják.

Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Na szerettem volna csatolni én is a vonalzót, de úgylátom nem sikerült. Tudja valaki, hogy hogy kell?

ancsi76

Anny! nem néztelek én sem butának! én csak a saját tapasztalatom írtam le. nálunk ez bevált.

Kamilla! az aromaterápás cuccal a kukába! mikor azzal fürdettünk, óránként keltem. lehet nem attól volt, de inkább nem. azóta én fürdök vele :)
159 000 Ft?? Te jó ég! nekem is jöhetne!! ha sok küldöm a számlaszámom! Te nem onnét kapod a gyedet is??
nekünk csak 26600 Ft.... de GYED is csak 81 ezer...nem tom hogy jött ki a 159 ezer...
a habtapit nálunk is széjjelszedik, és mindet eltüntetik...

Juci!! édesek!!!!!!!!

zsuzska80
Szombathely

Ancsi! az url-es izét kell bemásolni :)

Mi kecskemétit eszünk ha megyünk valahova+ van itthon néhány ha megyünk a koraiba vagy valahova, és nincs időm főzni, akkor azt esznek, de ilyen nem sűrűn van. és semmi bajunk tőle.

zsuzska80
Szombathely

Juci! jó a vonalzó (bár nekem a régi jobban tetszett :))

zsuzska80
Szombathely

Bani! Azt csinálom. Felturbózom a bóti kaját. Persze csak ügyesen, nehogy lebukjak.
Szerintem mi egyben megkaptuk a 6 havi CSP-t, mert eddig még semmit sem kaptunk április óta. Úgy kijön az összeg nagyjából. A GYED az oeptől jön.

Azért vettük ezt a fajta habtapit, mert ebből nem lehet kiszedni kisebb alkatrészeket.

Kép

Kép
kamilla306

Tudjátok, hogy a GYED-ből miket vonnak? Mert nekem nem jön ki a 81 ezer, csak 73 valamennyi. Én azt hittem az mindenkinek ugyan annyi.

Remélem mostmár jó lesz a vonalzó.

ancsi76

Ancsi
Adót,nyugdíjjárulékot biztos hogy vonnak.Én még nem kaptam,most járt le a tgyás.Kértél rá adójóváírást?Az havi 9000 körüli plussz.Gondolom nem mindegy neked sem.
Vendég

Nekem azt mondtá a kocsog mákosok,hogy max 2 hónapot utalnak visszamenőleg.A közgyógyos papírunk a mai napig nincs meg
Vendég

Ancsi, látom sikerült a vonalzó. a max GYED 81 rugó adójóvárírással. ez a múlt évi fizudtól függ...

Kamilla, akkor lehet menni shoppingolni :)

zsuzska80
Szombathely

Bani! Azért az durva lenne, ha nekem csak 2 hónapot utalnának visszamenőleg azért, mert nekik fél évbe telt feldolgozni a kérelmemet.........

Zsu! Nem nagyon szeretek shoppingolni, de azért köszi az ötletet. :)
Ettől a karácsonyi vásárlási láztól meg egyenesen hányingerem van. Pont a lényegről terelik el a figyelmet. Na jó, ebbe most nem akarok belemenni. Nem is tom mér irtam.

Akkor ezentúl én is 81ezret fogok kapni? Az fájni fog. Ezzel a TGYÁSsal egészen jól megvoltunk.

Kép

Kép
kamilla306

TONTICA!!!!

s.o.s segítség kellene. Milyen idő van most spanyolország déli részén? Férjecském holnap utazik üzleti útra és nem tom mit csomagoljak neki.

Előre is köszi.

Kép

Kép
kamilla306

Csajok!
GYED-ből szja-t meg nyugdíjjárulékot vonnak. Jár a havi 9000 adójóváírás, ha nem éri el az éves bruttó jövedelem a másfél millát. Ja, és akinek 3 csemetéje van, havonta és gyerekenként 4000 Ft adókedvezményre jogosult. Plusz a családi. A GYED jövedelemfüggő alapvetően, táppénz jellegű, tehát fizu 70%-a, de max. bruttó 95000 párszáz körüli összeg. Asszem ennyi.
vovanda

Lányok!

96.600 a max és idén azt hiszem 1.250.000 a határ

Judit

jucicuki

Kamilla: idojarasjelentes csak Neked! :lol:
Eleg huvos van, most eppen 18 fok es zuhog az eso. Oszi ido.
Reteges oltozkodes, nem meleg pulcsi hanem inkabb rovid ujju polo, hosszu ujju polo es kiskabat mert van hogy le kell venni ezt-azt.
Merre jon?

KépKép
KépKép
tontica

Juci!
Köszi a pontosítást, csak nagyjából tudom. Nekem szerencsére a munkahelyem intéz mindent, bár már nem ők utalnak. Szóval van ügyes TB-sünk, ő szokta az én fejemet is tágítani. :D
vovanda

Mas gyereke is ennyire utalja a paradicsomos kaposztat? A 3 gyerekem kozul egy sem ette meg :roll: pedig fincsi volt. :D
Sot, multkor sutottem piskotatekercset es az se tetszett Nekik, nem tudom mi utott ezekbe a mai fiatalokba, ha anyam ilyet csinalt fel perc alatt eltuntettuk. :lol:
Mit tegyek, szuljek meg egyet hatha az megeszi a foztomet? :mrgreen:

Na, mindjart megyek hittanra, decemberben 4-es kereszteles lesz nalunk. :wink:

KépKép
KépKép
tontica

köszi Tontica!
Azt nem tom, hogy pontosan hova megy, csak, hogy dél-spanyol ország. Én meg itt fogok szívni egyedül 4 napig. :(

Na megyek csomagolni.

Kép

Kép
kamilla306

Banika, Kamilla
Igényelni lehet születés után max. 2 hó elteltével, de jár a CSP szülezéstől! Én is 3 havit kaptam 1-ben.

Ma vagyunk 4 hósak :D
S Márkó kisfiam ismeri a WHO ajánlásokat :lol: ugyanis az 1. nap volt, hogy tápon kívül mást is elfogadott :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!
Végre én is előkerültem!Sokat idegeskedtem Jázmin baba éhségsztrájka miatt,de úgy néz ki rendeződött a dolog.Nap közbe nincs időm a géphez űllni,este pedig nincs mindig erőm sajnos.De gondoltam rátok!:)

Ma megkaptuk a pneumacoccus injekciót. Egész nap nem volt velük semmi probléma,de du.5 órától retteneteses ordításba kezdtek.Nem lehetett hozzáérni ahoz a lábacskájukhoz,amelyikbe kapták az oltást.Meg sem bírták mozdítani. :?Nem tudom hogy milyen éjszakánk lesz,de adtam nekik fájdalomcsillapítót,azóta alszanak.Másnál is előfordult aki beadatta?Ez természetes?

Kép
ani0227

Ani!
Ez bármelyik oltásnál előfordulhat, hogy érzékeny vagy megduzzad a szúrás helye. Elfelejtettem mondan, hogy tegyél rá vizesruhát, az kicsit enyhíti.i
vovanda

Sziasztok :P
Hoztam 2 "Banika-féle" képet :lol:

Jaaaa, már nem divat a svájci sapka? :shock:
Kép

Elvis él 8)
Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Elnézést, kicsit nagyok lettek a képek :oops:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni

MÉG!MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!
Vendég

Hogy csináltok ekkora habot?
Vendég

Kettőt találhattok ki kicsoda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép [/img]
Vendég

Gabi fürdetővel. Az törént, hogy Márkó cicám lábujjtól fülig kakis lett és úgy siettem, hogy kicsit jobban megnyomtam a fürdőhab adagot :lol: A 2 kép nem egy napon készült, de muszáj volt Milcsiről is egy habos! Amúgy majd' bepisiltünk, úgy röhögtünk közben :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Marci és Berci kiskutyák, amint vizilovakkal kokettálnak :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Az egy nagy pléd a gyerekek alatt?

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Igen.Ikieás(olcsó,lehet mosni ezerrel,nem sajnálom ha tönkre megy)plussz alatta van a téli paplanom,mert a Bercus lendületből fordul hasról hátra és kopog a feje rendesen.
Vendég

A játszószőnyeg kicsi kettőjüknek,állandóan egymáson fetrengtek.Ezt viszont állatira élvezik,hogy van terük.Járókában is egyszerre egyikük tud kultúráltan játszani :lol: különben szemnyomogatás van
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?