Új privát üzeneted érkezett!

Dóri!
Köszi a köszöntést.Sokan megdöbbennek,hogy a mosható pelusozást választottam,főleg, hogy "fiatal" anyukának mondhatom magam (22 éves vagyok) és még így is inkább mosogatok.Bár én már a terhességem alatt is fűztem a férjemet,hogy moshatózzunk.Hát most jött el az ideje!Nagyon imádom!
Vendég
 


Hát, ami azt illeti én már nem imádom annyira a pelenkamosást, de azért jólesett, amikor elismerőleg megjegyezték, hogy 8 gyereke van és mossa a pelenkát. Sajnos errefelé szinte mindenki eldobhatót használ, pedig bármennyire mondják, hogy a pelenkából kiváló szilikongyöngyöcskék nem ártalmasak, én nem hiszem el. Ami felnőtt nőknek autoimmun betegséget okoz, az nem igaz, hogy a kisbabáknak nem árt. Úgyhogy inkább mosok. Különben sem kéne a kertem végébe a pelenkahegy, és akkor már miattam a más kertje végében se legyen.
Szép napot!

Anna (9 gyermek anyja)


Van valakinek eladó Bambinomio pelenkái, külsői? Kislányom most 2 hómapos, 5kg-os.

köszi
mariann
 

 
 

Sziasztok!

Ha jól emlékszem már volt róla szó,. hogy többen rendeltetek külföldről. Nem nagyon van időm visszaolvasni, el tudná valaki mondani a tapasztalatait, honnan, kb mennyiért, postaköltség stb..
Elsősorban BM prefoldhoz szeretnék külsőt, mert a BM külső dörzsöli a kisfiam combját, nagyon durvának tartom.

Ahol két pelenkás gyerek van, ott együtt mossátok a pelenkákat? Esetleg nem gond ha összekeverednek, egyszer egyikre adom rá, máskor másikra?

Újszülöttnek ill. anyatejes babának szerintetek melyik a jobb, a pelenka szabású vagy a prefold? Így is nagyon gyakran kell mosni a BM külsőt ha kakis lesz, egy anyatejesnél még hígabb a dolog.

Orsi
 


Szia Orsi!
Én együtt mostam a pelenkákat mindig, de a kicsié és a nagyé kb. 1 hónapig , 6 hétig el volt különítve, aztán már nem, de nem tudnám megmondani miért.

Anna (9 gyermek anyja)


Orsi, szerintem egy csöppet sem baj, ha összekeveredik, hiszen a pelenkamosó szolgálatnál (vagy pelenkakölcsönző, talán ez a helyesebb kifejezés) semmiképpen sem ugyanazt kapja vissza legközelebb az ember. Itt meg két testvérről van szó :)

Andi
 
 


Szia Csibészke!

Itt rengeteg infót találsz a fajtákról, márkákról:
http://www.moshatopelus.blogspot.com/
mindenesetre a saját tapasztalataimat szívesen megosztom.

Nekem rengeteg fajta pelusom van, a belsőkből a lotties a kedvencem, mert a frotír sokkal jobb nedvszívó, mint a flanel anyag. Van belőle külön méret és állítható is, ha most kezdeném biztos ezt venném.
Jó még a BM (bambinomio) is nedvszívás tekintetében, ezt is szeretem, de két nagy hátránya van: ha kakil a gyerek, mindig olyan lesz a külső is az biztos, én csak akkor adom rá, ha úgy gondolom, hogy nem lesz kaki. Valamint a kisfiam, mikor már nagyobb lett (másfél éves kor után), állandóan hátracsúszott a pelenka, és lógott a lába közt, úgyhogy ezt utána már csak ritkán használtam. Most a kislányomnál (5 hó) viszont jól működik. Még varrtam is törölközőből BM méretű pelenkát az is jól működött.

Külsők nekem mindig nagy gondot okoztak. Igazából még mindig nem találtam meg az igazit. A lotties külső nem tetszik, nagyon merev, szinte "zörög" a gyereken. A tépőzár is "kemény".
A monapel külső viszonylag hamar tönkrement, de még ez a legjobb szerintem.
A kushies külső nagyon jó tartású és szuper LENNE, ha nem ázna át a szegélye minden alkalommal. Egyébként a tépőzárja ennek is viszonylag hamar tönkrement.
A BM külsőtől sem vagyok elájulva, de a belsőhöz végülis használható és a tépőzárja is tartós.
Kaptam még gyógy. segédboltból echte gumibugyit, nem légáteresztős, viszont árban verhetetlen (500 Ft) tartása is jó, kicsit nehéz feladni, mert patentos, de legalább nem megy tönkre a tépőzár miatt.
Érdekességként: kaptam még kínai piacról pelenkát, a belső kritikán aluli, a külső úgy néz ki, hogy egy vékony nejlonréteg van egy pamut anyagra "rávasalva", most a kislányomra pont jó, első mosást épphogy túlélte, de formára nem rossz, most ezt használom elég gyakran.
Remélem tudtam segíteni. Kérdezz még nyugodtan.
Orsi
 


Sziasztok .Már máshol is írtam,de úgy gondolom ez minden kismamát érint.Én már második gyerekemet Bogi pelenkával pelenkázom,100%-osan merem állítani,hogy sokkal jobbak,mint a "márkás" pelenkák.Épp a hetekben találtam rá és rendeltem a Carmel Shop-tól ( www.carmelshop.eu ) ,ahol rengeteg babatermék,háztartási,egészségügyi,állatgondozás,meg sok más cikkük van és ami nekem a legfontosabb Házhozszállítanak.Ajánlom mindenkinek.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó