A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Kreiszi, tök jó, hogy kezd alakulni a ház :) ez azért olyan munka, amit öröm csinálni, nem? :)

Zümis, nagynagy gratula a vizsgához! Akkor gondolom, irány az okmányiroda, aztán ki se lehet majd rángatni a volán mögül? :D

Zsufi: nálam is úgy néz ki, hogy kicsit vérszegény vagyok, jövő héten megyek a doktorbácsihoz, hogy mi legyen, bár valószínű vasat fog felírni, úgyhogy valami pezsgőtablettát veszek, amíg nincs receptem. Anyu szerint a fáradékonyságom is ennek köszönhető. Nekem már adták ugyan át a helyet, de inkább öreg nénike, mint fiatal bárki... de azért az esetek nagy százalékában valaki "lefut", mire odérnék az ülőhelyhez, kissé lelassult mozgásom...

Képzeljétek, a férjem egy igazi angyal :D tegnap voltunk vásárolni, és néztem, hogy kettővel kevesebb kiflit pakolt be, mint szerintem kellett volna. Ezt szóvá is tettem, erre mondta, hogy igen, de szerdán vacsira nem kell. Néztem egy nagyot, mire ő: "hát ha elviszlek moziba, meg vacsizni, akkor nem kell kifli, ugye?" :lol: :lol: :lol: olyan édes!!! Nemrég mondtam neki, hogy azért néha rossz, hogy ő eljár a haverokkal erre-arra, én meg főleg itthon ülök, mert legkedvesebb barátnőm Fehérváron lakik, másik barátnőm sokat cigizik, meg vele általában sörözéssel egybekötve lehet találkozni, az meg nekem most annyira nem aktuális, meg egyébként is mindig annyira ki vagyok facsarva, hogy nem tudok sehova se menni. Szóval mondtam neki, hogy olyan jó lenne, ha megint randiznánk, mint régen, mikor még nem laktunk együtt. Nem is gondoltam, hogy figyelt, mert akkor egy csomó minden másról is beszélgettünk, erre tessék, most szervez magunknak egy randit :D tök lelkes vagyok, már alig várom, hogy vége legyen a napnak, és találkozzunk :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Én azért szabtam ám feltételt a fogorvosnak! Az iszonyat állapotban lévő röntgenezés-igényes fogamra rá sem nézhetett :wink: A többi viszont szabad préda volt. Végülis én vagyok a fizető fél, nemde? :D

Holnap délutánra megbeszéltem egy randit a nőgyógyászommal. Régen voltam már, szerintem most kapom a fejmosást a cukrom miatt is :roll:

Ismét bebizonyosodott, hogy a rosszaságban mennyire egy hullámhosszon vannak a kölykeim. Amíg nem figyeltem, a kicsi kirámolta a ruhásszekrényt. Amit nem ért el, azt a nagy segített lerámolni. Mire bementem a szobába, boldogan birkoztak a ruhakupacon :twisted: :twisted: :twisted: Majdnem sírvafakadtam. :( Persze én voltam a hülye, a férjem direkt rakott a szekrényajtóra reteszt, csak én elfelejtettem rázárni :roll:

Kép
kangu

Itt vagyok. Ma voltunk a 4d genesisbe és megnéztük Ádámot nagyon aranyos és nagyon nagy már most 800 gram fölött van pedig még csak 24 hetesek vagyunk hivatalosan. Kaptunk egy csomo képet és egy Dvd-t amin az egész vizsgálat rajta van majdnem egy órás. Rakok fel képeket a közösbe majd nézétek meg.
Zümis gratula a vizsgádhoz.
Nagyon örülök a recepteknek én is kiprobálom majd öket.
Egyenlöre ennyi.
Ja drukoljatok nekem holnap megyek cukros lötyöt inni, félek hogy rokázás lesz belöle. :oops: :wink:

Kép
háfi

Kangu, de édik a gyerekek. :D

Kólával én úgy vagyok, h sajnos nagyon szeretem, és elég régóta iszom... Szóval nem tudom h fogok nemet mondani rá majd Olinak. :roll:

Voltam ma dokinál. Meghallgattuk a kicsi szívhangját, minden rendben vele. Megnéztük gyorsan ultrahangon is, mert a dokimnak
el kellett mennie szülni. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Iricc, nagyon szép nagy hasad van!!! :D
Háfi, Ádám is nagyon aranyos. :P

Kép

Kép
gjéti

Zümis: Örülök, hogy levizsgáztál, ügyi vagy. !
Stelly: de klassz program!érezd magad nagyon jól és egyél finomat! Tényleg lehet, hogy a pasik néha figyelnek arra, amit mondunk nekik?! :lol:

Hát mi meg túl vagyunk a szülésfelkészítő első 2 napján Geréb Áginál. Hétfőn 10 órát, kedden 6-ot töltöttünk ott, szuper, érthető, hasznos előadásokat hallgatva.Nagyon sok olyan témáról szó volt, amitől a kismamik tartani szoktak: Vizsgálatok, beavatkozások, a méh viselkedése, gátmetszés, toxémia, fekvési rendellenességek, tágulás, burokrepedés, köldökzsinór előesés, ilyesmik. Volt intim torna is. Nagyon büszkék vagyunk Édesapára, hogy végigülte az egészet :D Még dec.elején is megyünk néhány napot.
Ma meg védőnéninél voltam. Annyira aranyos, úgy megszerettem!
Végre meg lettem méricskélve: Eddig +4 kg, így vagyok most 54, és haskörfogat: 87 cm, indulás óta 10,5 cm-t nőtt. Hallgattunk szívhangot,136/min., minden rendben. És én is pontosan meg tudtam mutatni, hol keresse (Zsu, talán te írtad ugyanezt?).Szerintem az én védőnőm ritka, mint a fehér holló.
Holnap cukor, utána esetleg bőrgyogyó a terebélyesedő anyajegyeimmel, pénteken lehet fogorvos /új doki van, állítólag helyes fiatal srác, pályakezdő :lol: /. Szóval így telik az első munkamentes hetem, még itthon nem is nagyon voltam, csak aludni. Ja, ma voltam benn az oviban, olyan édesek voltak, ahogy megláttak, lerohantak.
Nagyon fini halas kaját csináltam, igyekszem felrakni a közösbe, hátha valaki halrajongó, mint én. 1-je óta nem eszem húst, egészen a szülésig, de a hal minden menyiségben jöhet!!!

Na eldugulok, bocsi.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

leirom nektek a croissant:
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
2,5dl tej
6,5dkg cukor
kiskanál só
35dkg rama

az élesztöt a tejjel és a cukorral felfuttatni. hozzáadni a liszthez, majd jol kikeverni és kelni hagyni. én kb fél orát szoktam. a gyurodeszkát belisztezni, ujjnyi vastagra kinyujtani. a rama elötte jo pár orával a hütöböl kivenni hogy jol kenhetö legyen.(én rárakom a radiátorra) a kinyujtott tésztát a harmad ramaval megkenni, összehajtogatni. 15-20 percet kelni hagyni. majd a megkenös folyamatot és a hajtogatást 2x megismételni. a végén ceruza vastagra kinyujtani, 15cm-es csikokat majd azokbol háromszöget vágni. a háromszögeket felcsavarni. kelni hagyni, tojással megkenni, majd a sütöben 180 fokon aranysárgára sütni.

mindenkinek ajánlom, igy bonyolultnak tünik de nagyon egyszerü. isteni finom.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok Lányok!
Üdvözlök Mindenkit és csatlakoznék Hozzátok, ha nem bánjátok!
Próbálom először is a régebbi hozzászólásokat elolvasgatni azt már látom, hogy nagyon szimpik vagytok!
Kb hasonló korú kismamák vagyunk, most taposom a 27. hetem...
A baba várható születési időpontja 2009.febr.9.
kaandi

Sziasztok!

Na ma jól eltűntem!
Délelőtt németeztem, délután meg a barátnőm volt nálunk az egyéves kislányával! De jót babáztam! Tüneményes kislány Sári baba! :D

Eszter: Gratulálok a cukoreredményhez! :)
Remélem, hogy nagyon jól fog sikerülni a randitok! :wink: :lol:

Julcsi: Örülök, hogy jobban lettél! Nekem ugyanez az érzésem szokott lenni amit te leírtál, hát elég kellemetlen tud lenni! :?

Kreiszi: Igen, Bence elég keményen ki tudja fejteni a véleményét! :)
Örülök, hogy alakul a házatok! Olyan jó érzés volt nekünk is amikor már mindent a helyén láttunk! :)

Bjuti: Én nem jógára járok, hanem kismamatornára! A Szent Imre kórházba!
Egy alkalmat voltam, de hihetetlen milyen jót tett a közérzetemnek, a a hátamnak, derekamnak! Már várom a jövőhetet! :lol:

Kangu: A kóláról annyit, hogy nekem a védőnő ajánlotta az émelygős korszakba! :shock:

Yve: Na az én védőnőm meg túlságosan lelkiismeretes, ami mondjuk jól jöhet még ha meglesz Bencus! Nálam rögtön azzal indított, hogy a következő alkalomra legyen meg minden pecsét (ekg, belgyógyász, fogorvos).
Sajnálom Ricsit, nem könnyű ez a fogzás! :(

Zsufi: Nekem is alacsony a vasam, hétfőn írt is a dokim vastablettát!

Iricc: Nagyon édes Milos! :lol: Csini pocakod van! :D

Dina: Örülök, hogy gyógyulgattok! :)

Háfi: Nagyon édes Ádám baba! :lol: Megy a drukk holnapra! :)

Gjéti: Örülök, hogy minden rendben van Olival! :)

Gerendai Zsuzsi: Örülök, hogy nálatok is minden rendben van! :lol: A szívhangos dolgot nem én írtam, csak azt, hogy tudom, hogy fekszik bennem Bence, melyik testrésze hol van! :)

Nicko: Köszönjük a receptet! :)

Kaandi: Üdv közöttünk! :) Tudod már a baba nemét?
zsu83

Igen! Kisfiú lesz a neve pedig: Botond. Ő már a harmadik, ráadásul fiúban is..:)) :D :D :D
Biztosra tudom ráadásul, mert sajnos elmúltam 35 éves, ezért voltunk magzatvízvételen is. Ahogy nézem majdnem egyszerre szól a behívónk!:) Tetszik nekem is a Bence név,gondolkoztam rajta elég rendesen.
kaandi

Nagyon szép név a Botond is, nálunk is rajta volt a listán! :D
Hány éves a két nagyobbik fiad?
zsu83

A nagyobbik holnap lesz 18éves :x :x megy az időőőőőőőőő, a most már középső pedig nov.30-án 7 éves lesz.!
A legkisebb pedig 26 hetes és 2 napos! :lol: :lol:
Mindennap szoktatok itt "beszélgetni"?? Korábban nézegettem más fórumokat is, de ez tetszett a legjobban. Időm nem nagyon volt eddig beugrálni nagyon sehová, most eljött ez az idő is úgy néz ki.

Csajok, Ti dolgoztok még? Én még valószínű, hogy bejárogatok a mhelyemre kb dec. közepéig, aztán már csak itthon. (könyvelés nem nagyon lehet abbahagyni csak úgy.)
kaandi

A nagyobbik holnap lesz 18éves :x :x megy az időőőőőőőőő, a most már középső pedig nov.30-án 7 éves lesz.!
A legkisebb pedig 26 hetes és 2 napos! :lol: :lol:
Mindennap szoktatok itt "beszélgetni"?? Korábban nézegettem más fórumokat is, de ez tetszett a legjobban. Időm nem nagyon volt eddig beugrálni nagyon sehová, most eljött ez az idő is úgy néz ki.

Csajok, Ti dolgoztok még? Én még valószínű, hogy bejárogatok a mhelyemre kb dec. közepéig, aztán már csak itthon. (könyvelés nem nagyon lehet abbahagyni csak úgy.)
kaandi

Kaandi, isten hozott. :D A szomszédunkban is lesz kisfiú,
ő is Botond lesz. Nekem tetszik a név. :lol:
Egyik haveromék is hárman vannak fiúk, és az anyukájuk már
az elsőre lányt szeretett volna, de nagyon. Te nem így voltál? :lol:
A másik két fiút h hívják?

Nah Zsuzsi,érdekes lehetett a mai napod.
Halas recept jöhet, én is imádom. :wink:

Kép

Kép
gjéti

Apropó, nincs valakinek egy jó lasagne-tészta receptje???

Kép

Kép
gjéti

Hát igen, jó lett volna azért egy kislány, de az az igazság, hogy inkább most szerettem volna nagyon, de már nem bánom persze! Nagy: Dani, kicsi: Erik.
Jól láttam, hogy a babádnál Oli-t írtál, Olivér lenne??? Nagyon vagány, érdekességképp a Daninál szóba jött az Olivér név is:)
Első baba lesz?
Most már lassan megyek az emeletre, vízszintbe rakom magam egy kicsit, aztán holnap dobok nektek egy harcsás receptet, legutóbb csináltam, persze nem saját találmány, de hátha bejön másnak is!

Jó éjszakát mindenkinek, holnap visszanézek.
andi
kaandi

Én is eltűntem egy picikét. :) Most gyorsan írok egy-két dolgot mielőtt elfelejteném.

iricc: Remélem minden rendben lesz a babával, nagyon drukkolok én is nektek!

kaandi: Üdvözlet közöttünk, örülök, hogy te is ránk találtál! :)

nilabali: annyira örülök, hogy bevált nálatok is a barackos csirke recept! :)

amy: Most ebbe vagyok beleszeretve, de sajna az árával nem nagyon tudok megbarátkozni... még meglátjuk, talán holnap elmegyek és megnézem élőben is milyen: http://www.butorakcio.com/home.php?cat=303

Pénteken én is megyek nőgyógyászhoz végre, már alig várom... :)

Kép
Kép
elif

Eszter!Sajna még nemrohanhatok ez még "csak "a rutin vizsga volt.Most megyek még csak a forgalomba ,majd abból is vizsga és akkor viszont rohanhatok.
A párodnak megy egy mezei pirospont!

Kép
zümis

sziasztok!!
irtó finom recepteket irtok csorog a nyálam .... :? Látom mindeni csak lassacskán veszegeti a babadolgokat én is babonából nagyon félek h bármi történhet.
Mi tegnap voltunk doktor bácsinál és ultrahangon és azt mondta egyre jobban látja h kislányka van itt a pocakban ezért a Dóra név látszik erősödni :D
Bár mivel én kis uszógumikkal kezdtem a terhességemet és a doki szerint alkatilag is olyan vagyok h nehezebben készithető kép igy nem tudom menjünk e babamozira pedig nagyon nagyon szeretném, ti mit hallotatok erről?
kaandi köszöntünk a csapatban még én is uj vagyok itt de itt a kismamák nagyon kedvesek és barátságosak!!!Kép
pmonika

Sziasztok!

Pmonika: Szerintem ilyen nincs, hogy nem lehet készíteni valakiről 4d-s képet... Miért ne lehetne? Vagy hogy értette ezt az orvos?

Kaandi: Üdv közöttünk!!! Örülünk, hogy megtaláltál minket. :) Lehet, hogy egy napon szülünk?! :D

Gerendai Zsuzsi: Szerintem is nagyon jók ezek a felkészítők. :D Sokat segítenek, főleg, ha valaki olyasvalaki tartja, akiben bízik az ember...

Elif: Szuper ez a bútor, és szerintem arányaiban nem olyan drága. Persze azért ha összeadja az ember... :?

Bjuti: Én is decemberig tervezem a munkát, de ha az elmúlt két nap ismétlődik, akkor lehet, hogy jövő héttől nem megyek... Ma is órák óta fáj a hasam. :( És nem múlik. Jaj.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Pmonika: Most látom, hogy kislány és most látom, hogy Dóra. :D Tök jó választás. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Kaandi: üdv itt, bár még én is viszonylag új motoros vagyok:)

Julcsi-79: pont így vagyok én is. De azt hiszem nekem ma betelt a pohár. Nem számoltam utána, de nem vesztek annyit, hogy érdemes lenne még bent robotolni.

Lányok: nagyon jók a receptek. Arra gondoltam, hogy a jövő héttől egyesével megcsinálom mindegyiket.
Nekem van egy nagyon tuti pizza receptem! Na jó nem az enyém, de mióta rátaláltam imádom. Ma este is azt ettünk :D Ezt mindenképp felteszem majd én is.

Jó pihenést mindenkinek.

Orsi

Kép
bjuti

Kaandi:
Igen, elvileg Olivér lesz a kicsi. Furcsa, h régebben nekem nem tetszett ez a név,most meg nagyon. :)
Nekem első baba, és lehet h az utolsó is. :(

Bjuti, jöhet a pizzarecept!!! :D

Elif, tényleg szép a bútor! :)

Tegnap voltam dokinál a hátfájásommal, el is felejtettem mondani.
Kaptam tőle egy gyógyszert, ami igen csak savtermelő... Egész nap ég a gyomrom. :?

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Andi , üdv köztünk! Én is elmúltam 35, voltam amnión, és én is könyvelő vagyok :D Már három hasonlóság.

Julcsi, nekem is ma egész nap fájt a hasam. Görcsölt, szúrkált, húzódott, nagyon vacakul voltam, már délelőtt le kellett feküdnöm.
Elszopogattam pár homeopatás bogyót, kicsit jobb lett tőle.
Úgy érzem magam, mintha egy lufit fújtak volna fel a hasamban, iszonyúan feszül. Úgy félek mi lesz még, én már most alig bírom magam vonszolni.

Eszter, irigyellek érte, hogy így dúl köztetek a szerelem a férjeddel. Mi 20 éve ismerjük egymást, és 18 éve lakunk együtt. Jól megvagyunk, de sajnos nálunk már szó sincs ilyen lángoló érzelmekről. :(

Zümis, gratula a vizsgához. Ügyes legyél a gyakorlatin is :)

Zsuzsi, biztosan jó élmény lehetett a felkészítő. A védőnőd is jó lelkes :)

Kreiszi, irigyellek a házért. Úgy szeretnék most én is elköltözni inne, építkezni esetleg, vannak elképzeléseim, cska sajnos realitása nincs, hogy eladjuk a házat és el tudjunk menni.

Iricc, remélem nem romlik tovább a babód veséje, és ez azért jó, hogy már magzatkorban meg tudják ezt nézni, és mikor megszületik segíteni is tudnak rajta. Így biztosan hamar túllesztek rajta, és teljesen egészséges lesz ő is!

Lányok, én állandóan ennék, és most már édességet is, eddig azt egyáltalán nem kívántam.
De nem merek, félek a cukrom miatt, állandóan méregetem, már csupa luk az ujjam. Én azt hiszem kedden megyek terhelésre, addig rákészülök.

puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Mi is elértük végre a 100 napos határt :). Hoztam tegnap Praktikerből ilyen 1 m-es papír mérőszalagot (ingyenes fajta :wink: ) és holnaptól kezdem vagdosni a centiket róla :D.
Hamarosan indulok bababoltkörútra, majd mutatom mit szereztem be. :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Andi! Üdv itt, ha van kedved, írj még magadról Hol fogsz szülni? A doki számításai szerint én is febr. 9-re vagyok kiírva, de a vonalzó és az internetes kalkulátorok mind 6-át mutatnak.

Megvolt a terheléses cukor, itt ugye nem túl macerás a dolog, otthon ettem, utána egy órával levették a vért. Ha tudok, délután beszaladok az eredményért.

Elif! Gratula a 100 naphoz, jópofa ez a centivagdosás :lol: .

Andus! Én mindig nagyon édesszájú voltam, és ez most sem változott :D . Viszont a cukrom többnyire inkább alacsony szokott lenni, ezért bízom benne, hogy nem lesz vele gond. Aztán nehogy délután jöjjön a hidegzuhany...

Szörnyen rohan az idő, most vártuk a 12. hetet, erre szépen beléptünk az utolsó harmadba. Enegem mostanában mindenki azzal idegesít, hogy milyen hatalmas a hasam. Pedig szerintem nem extra (igaz, nem is kicsi), és ráadásul máshová még egyáltalán nem híztam.

Kép
mist

mist: köszi :), poci nekem is beindult, és mindenki mondja, hogy mekkora... errefel megmértem és kicsit elcsodálkoztam... hol van már a hajdani alak... most 103 cm a poci a legnagyobb részen (Praktikeres szalag szerint, ami persze nem teljesen érte be), de magas is vagyok, úgyhogy ez még elmegy... :D

Kép
Kép
elif

Kaandi: üdvözöllek én is, mesélj még magadról, ha van kedved, hogy egy kicsit jobban megismerjünk! Merre laksz, milyen volt a babavárás eddig?

Gjéti: nálatok mi a helyzet költözés ügyben? Van már döntés?

Julcsi: remélem már jobban vagy, de ezek azért mindenképp intő jelek, nagyon vigyázz magadra!!! És ha lehet, hagyd előbb abba a munkát :wink:

Pmonika: Ilyet még én sem hallottam, hogy valakiről ne lehetne 4D-s képet készíteni :? Szerintem kérdezz rá valamelyik rendelőben, ahol csinálnak ilyet.

Stelly: remélem szép volt a tegnapi estétek, tök cuki a férjed :)

Zsuzsi: én sem eszem húst, kb. 18 éve, de most nagyon figyelek arra, hogy a halról ne feledkezzem meg. A terhesség elején kérdeztem a dokit, hogy szerinte ez nem probléma-e, de abszolút megnyugtatott, hogy az most csak rosszabb lenne a szervezetemnek, ha egy ilyen változással terhelnénk most, amikor a baba miatt amúgyis épp elég változáson megy keresztül.

Tegnap vettünk elemet a mérlegbe, most + 5 kg-nál tartok. Szerencsére nem nőtt túl sokat, amíg nem volt mérleg :)

Ma délután dokihoz megyünk, remélem, hogy minden rendben lesz. :wink:

Zsufi

KépKép
zsufi74

Ne is említsétek ezt a pocak nagyság témát.... Nekem is naponta többször megjegyzik, hogy húú, mekkora nagy a hasam, mintha mindjárt szülnék. Már annyira idegesít :twisted:
Rólam még nem is készüllt pocakfotó
:oops:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok,

bocsi, hogy bepofátlankodok, de van egy Bebe Sounds magzati szívhanghallgató készülékünk, amit szeretnék eladni, mivel nekem már csak napjaim vannak hátra a szülésig. Kb. 2-3 hónapot használtuk, megvan még a doboza is, és a papírja.

Mi 6900 Ft-ért vettük, de 5000 Ft-ért odaadom.

Ha valakit érdekel, akkor légyszi, privit írjon!

köszi és mindenkinek kellemes babavárást!

noann
noann

gjéti irok neked lasagne receptet:
4 személyre:
1 fej hagymát olajon megpiritani, a végén hozzá egy fokhagymát, majd 400g darálthust. kicsit ppiritani amig a hus fehér nem lesz. 250 g parit forro vizbe egy pár percig h meg lehessen hámozni, aprora vágni és a hushoz adni. ezt addig fözni amig a pari jol szétfö, parilevet adni hozzá h jo lédús legyen. 1 leveskockát, sot, borsot, oregánot bele. én jo füszeresre szoktam csinálni. pár percig föni hagyni.
besamel szosz:
80g vajat felolvasztani, 80g lisztet hozzá majd tejet amennyit felvesz. ezt soval, borssal, szerecsindioval izesiteni.
elkészités:
kivajazott tepsit egy rész besamellel megkenni, tésztával befedni,rá egy rész husos szosz, majd ismét besamel, tészta, husi, tészta, husi, besamel, sok reszelt sajt.kb 45 percig 180-200 fokon sütni.
egy tipp amit a recept ir: amikor rétegezve van a tepsiben ajánlja állni hagyni 1 orát és utána a sütöbe rakni.

jo étvágyat hozzá
pusz

Kép
Kép
nicko

edina jobbulást nektek!
mzs fájásgyenge volt, 2 ujjnyiról nem mozdult, hiába volt burokrepesztés és kapott oxitocint.
aztán végül az EDA hozta meg a várt sikert. de eléggé elfáradt szegény a végére...
de nem akarok minden elmesélni helyette :)

nicko bizony, komolyan nem szabad inni, de nyilván te sem tudtad...

stelly de jófej a férjed! :D kívánom, hogy érezzétek nagyon jól magatokat a randin! :)

háfi nagyon jók lettek a képek! :D nekem különösen a könyöklős tetszik! :D
cukros lötyit túlélted?

kaandi szia itt, jó pocakosodást! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Andus! Nyugi, véletlenül én is lemaradtam minden fotóról. :oops:

Iricc! Mintha a saját szülésemet olvastam volna...

Kép
mist

Sziasztok Lányok,

Tegnap jól megijedtem, nagyon-nagyon fájt a hasam alul nyolc órán keresztül (és semmi nem segített), este háromnegyed kilenckor felhívtam az orvosomat, aki felvette (!) a telefont, nagyon rendes volt, mondta, hogy ha nem múlik menjek be ügyeletre, ha jobb, lesz, akkor ma hozzá.

Délelőtt voltam nála, szerencsére semmi baj a világon, jobb oldalra tart a méhem és Bogyesz is jobb oldalt helyezkedik el inkább, nyomhatott egy ideget, az fájt ennyire. 2x3 magnerot naponta, szigorú pihenés két napig, jövő héten pedig döntsem el, hogy megyek-e dolgozni. Semmi gond a Babóval szerencsére. :D Közben tényleg nagyon empatikus volt, mondta, hogy ezt így kell csinálni, ha bármi van, rögtön hívjam, jobb félni, mint megijedni... Persze, ha lehet, kíméljem magam a stressztől, az nem jó a Gyereknek. Ezt persze tudtuk. :oops:
Ja, és igyak egy pohár bort vagy sört ilyenkor, az lehet, hogy segít. :)
Szóval, itthon ülök, lustizom és nagyon jóóóó... :)

Stelly: Milyen volt a randi??? Nagyon cuki a férjed!

Mist, Andus: Tényleg rakhatnátok fel pocakképet, még nem is láttunk egyet sem. :)

Szép napot mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szert tettem ma egy nagyszerű felfedezésre: cukros lötyi finom!!!(citrommal), nyami, nyami. :lol:

Zsu: Ott a rendelőben beszélgettem egy kismamával, ő is az Imrében fog szülni, 3 nappal utánam, és jár oda a kórházba előkészítőre és kismama tornára. Még az is lehet, hogy ismered: Tóth Judit a neve.

Kaandi: üdv neked is, én is szívesen olvasnék rólad bővebben.

Zsufi: Örülök, hogy akad egy vega sorstársam, lehet, hogy nekem is úgy bejön a dolog, hogy szülés után sem akarok majd visszaállni.

Stelly: Mesélj, mi volt a randin?(már ami publikus... :wink: )

Elif: Te még egy papírmérőszalaggal is milyen kreatív vagy! :D Nekem is nagyon tetszik a bútor, amit kinéztél.

Móni: Az uh sugaraknak nem távolság akármilyen vastag hasfal sem, nyugodtan menj el 4d-re, ha meg szeretnéd kukkolni a picidet.

Van a tavam.hu oldalon egy olyan lehetőség, hogy névanalízis. Elég sok névhez írnak hozzá tartozó személyiségelemzést, nagyon érdekes. Elolvastam a ti babáitok nevét is, hogy arról mit írnak, hát, érdekes... Persze a Léna nevűek személyiségéről is írnak, ledöbbentem, mert pontosan ilyennek képzeltem így pocakon keresztül a lánykámat. :lol: Jó móka ezeket olvasgatni.

Kis pihenő, aztán kotyvasztok egy kis paradicsomos káposztát vacsira.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

sziasztok,
nagyon örülök, h mindenki ennyire kedvesen fogadott! Köszi, jól esik! Terhesség és a szülés mindig összehozza a nőket!

Jópofák ezek az apró hasonlóságok Andi!:))
Röviden ami eddig történt: viszonylag zavartalan terhesség, eltekintve a jelentős súlygyarapodástól, baromi nagy has, mintha szülni mennék éppen....:((, pajzsmirigy-túltermeléssel kezdtem, így folyamatos kontroll,+ gyógyszer, egyébként jól vagyok, panaszmentes.
A súly miatt teljesen ki vagyok akadva, szinte depis vagyok, mert kb 2 hónapja nagyon odafigyelek, szinte megvonás, majdnem kalória számlálás és ennek ellenére azóta kb havi 3-4 kg felugrik.SZörnyű!

Én Bp mellett élek, a Dél Pesti Jáhn Ferencbe fogok szülni, remélem még január vége felé.......:)))) febr.8-9 helyett.

Most el kell szaladnom a suliba a gyerekért, de még jövök!

Írjatok
andi
kaandi

kaandi: üdv neked itt köztünk.

Kép
Kép
nicko

lányok!!!
szeretitek a sütötököt? ha igen irok egy levesreceptet ha gondoljátok. ez osztrák étel.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Ki az aki most volt a 4d Genesisbe? A kérdésem az lenne, hogy mennyi volt, mit kapott ezért és hogy hogy kell odamenni. A Moszkva térről gondolom... de onnan?
Köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kép

sziasztok

mindenképen meg fogom kérdezni a négy D-s Uh olyan helyen ahol csinálják is mert nagyon szeretném latni már kis Dórit :D
Nicko mi nagyon szeretjük a sütőtököt bár én csak sütni szoktam és ugy fogyasszuk.
Andus70 átérzem mikor kívánod az édességet de nem ehetsz nekem is kicsit magasabb vércukorszint miatt diétáznom kell de sokszor úgy kívánok egy egy kis sütit te h szoktad megállni ?
Később még jövök sziasztok
pmonika

Sziasztok!

Úgy néz ki sikerült döntenem szülésznő ügyben, hétfőn hívom,hogy megfogadjam! :)
Olyan szép idő van ma, nemrég jöttünk haza a sétából!
Hétvégén viszont jön a hideg! :?

Kaandi: És a nagyfiad mit szól a kistesóhoz? Mert pont van az ismeretségi körünkben egy ilyen korú lány, és most lesz kistesója, és nem nagyon örül neki! :? Persze lehet hogy az első sokkhatás miatt! :)
Mindennap fórumozunk a lányokkal, nagyon jó kis csapat vagyunk! Mindig örömmel fogadjuk az újabb kismamikat! :D
Én nem dolgozom, igaz már Bence előtt se dolgoztam! :?

Pmonika: A Dóra nagyon szép név! :)
Szerintem simán készíthető 4d-s kép, szerintem ez nem alkati adottság! :roll:

Elif: Nagyon szép a bútor! :D Bencus bútorait mi is hasonló árba vettük! És várjuk a szerzeményeket! :wink: :lol:

Andus: Remélem már jobban vagy!
Szívesen megnéznénk rólad is egy pocifotót! :wink: :)

Mist: Rád is kiváncsiak vagyunk! :D

Nicko: Köszönjük a lasagne receptet, mindenképpen ki fogom próbálni, imádom a lasagne-t! :lol:
Én személy szerint nem vagyok oda a sütőtökért, de anyukámat szívesen meglepném a receptel! :)

Julcsi: Tényleg jó, hogy így elérted a dokidat! Örülök, hogy minden rendben van a pici fiúval! Ő is szeret helyezkedni, mint Bencus! :D
Pihenj sokat! Egy pohár sör vagy bor? ! :)

Zsuzsi: Na ugye, hogy milyen finom volt a cukroslötty! :) :wink:
Nem is ismerem a kismamát, beszélgettem egy pár kismamival, na majd legközelebb, hátha vele is beszélgetek! :)
zsu83

Julcsi: látod-látod!!!! Szerintem tényleg fontold meg a visszamenetelt. Én is rájöttem, hogy alig vesztek vmit anyagilag, viszont tudsz pihenni otthon..... és készülődni.

És akkor most sör vagy bor? :)

tavam. hu már megyek is oda:) én nagyon hiszek ebben és eddig nem nagyon találtam olyan helyet, ahol sok név fent lenne.

nicko: köszi a lasagne receptet. én eddig csúnya mód a knorr-al készítettem :oops:

Orsi

Kép
bjuti

tökleves:
kb literes lábossal szoktam fözni. megpiritok olajon egy fej összeapritott hagymát, majd a végén 2 fokhagymát nyomok bele a fokhagymanyomoval. a tököt meghámozom, kockára vágom. annyit szoktam fogni hogy a lábos tele van. felöntöm vizzel, éppen hogy ellepje. tyukhus és marha levskockával, izvarázzsal, soval, borssal izesitem. ha megfött a tö (nem kell sokat fözni) összeturmixolom. én szoktam sürüre hagyni, mi ugy szeretjük és az ize is intenzivebb, de ez izlés dolga. amikor esszük kis tejszint és tökmagolajat rakok a tányérokba. ezt ne haggyátok ki belöle. nagyon laktato leves, vmi könnyüt ajánlok utána.

kiváncsi vok mit szoltok hozzá
szép napot

Kép
Kép
nicko

most látom csak az elején nem irtam h 2 literes lábossal csinálom

Kép
Kép
nicko

Az orvos szerint mindegy, hogy sör vagy bor, amelyiket jobban szeretem. Csodálkoztam picit, de hallottam már, hogy más orvos is ajánlotta... :D Sőt, konyakot is lehet, de abból csak módjával. :wink: (Orvosom szavai.)

Aludtam picit délután és olvasok, olvasok, olvasok. Olyan nagyon jó!!! :D És persze nem fáj semmi, Bogyesz meg ugrál, mint aki felszabadult minden nyomás alól. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nicko: Köszönöm a receptet anyukám nevébe is! :)

Julcsi: Örülök, hogy jól vagytok! Látod Bogyesz is azt szeretné, ha otthon maradnál már vele! :D
zsu83

Szaisztok!

Hát a vezetés most is elmaradt bedöglött az oktató aútója :evil:
De cserébe ma eltudtunk menni uh-ra.
A zsonográfus szerint genetikushoz kellene menni aki jóbban megtudja nézni mi van a babóval....a multkor emlitettem ,hogy találtak a jobb rekesz alatt egy :echondenst.amire a doki azt mondta nemkell aggódni.Erre tessék most meg menni kellene,hát nemértette a szonográfus miért hozzá küldött vissza a doki rég genetikusnál lene a helyem :( .
Most sem látott elöször gyomor telitödést de mintha szegény gyerköc megérezte volna gyorsan kortyolgatott a vizből.Hála legalább ez a része megoldodott :wink: .
A méretek megfelelenk a terhességi hétnek és már 700g.
Mivel a gyerköc növöget de ezzel együtt az echondens nem ugyan akkora mint volt most.
Ez viszont megnyugtat ,hogy fejödik és hizik is.
Ha valaki tudna segiteni esetleg látott hasonló forumot akik ezt a "betegséget"beszélik ki azt megköszöném.Vagy más infó.
Bocs ha keszekusza lettem és nemreagállok másra.

Kép
zümis

Nicko, köszi a receptet, de nekem maga a tészta receptje kellene,
azt is én szeretném megcsinálni. :D

Zsufi, a költözés... Aranyos vagy, h érdeklődsz. :)
Eddig nagyon úgy tűnik, h apához költözünk.
Anyósom úgy is otthon van, és hát neki sem árt ha nincs egyedül.
Legalább lefoglalná egy kicsit magát, amíg a fiúk nincsenek otthon
egyedül van. Nem tesz valami jót neki, mióta meghalt a férje... :(
Ő nagyon örülne nekünk, a fiúk is, és nekem is lenne segítségem,
főleg ha le is szeretnék Oli mellett érettségizni.
Szóval eddig ez tűnik a legvalószínűbbnek. :)

Kép

Kép
gjéti

Zümis: Ha a dokid azt mondta, hogy nem kell aggódni, akkor szerintem biztos nem olyan nagy gond, és szépen is fejlődik a babátok! Felhívtad a dokit, hogy ő mit javasol nektek?
Nyugodj meg, biztos nincs semmi gond a babucival!
zsu83

Ma nálam is megtört a jég. :) Egy korombeli csajszi át akarta adni a helyét a metrón, úgy meglepődtem, hogy hirtelen fel sem fogtam, hogy hozzám beszél, aztán reflexből visszautasítottam, pedig fáradt is voltam már... Végül lett máshol hely, úgyhogy megoldódott, de olyan váratlanul ért ez a dolog. :)

Voltam Westendben C&A-ban, és babadiszkont.hu -sok boltjában, mindkettőt szívből ajánlom. C&A-ba most rengeteg dolog érkezett és jó áron vannak, a diszkont rettentő zsúfolt, viszont árak szinték jók és komolyan minden van ami egy babának kellhet, ne a honlap alapján ítéljetek, az alapján én nem mentem volna be, csak véletlenül láttuk meg férjemmel mult héten a boltot és gondoltam benézek...

zümis: remélem minden rendben lesz a babával! Az tényleg csak jót jelenthet, hogy szépen fejlődik. Mindenesetre ezek után már tényleg be kell iktatni azt a genetikust, és kifaggatni legalább arról, hogy mit is jelent jelen esetben az a latin kifejezés...

Vásárfiáról képek a gmail-en. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2008.11.06 21:43-kor.

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?