Sziasztok!
Nagyon irigykedem ám Rátok, hogy összejött a tali. Azért nem tudtam menni, mert éppen az autómért mentem a szüleimhez. (Nem vagyok földönfutó megint! Hurrá!!!!)
Következő talira benevezek dec. elején. Szerintem akkor már senki sem fog dolgozni, akár de. is lehet nem?
Szülésterv:
Mint valaha volt szülésznő mondom nektek, hogy a tervek simán megdőlnek, amint a szülőszobán vagy.
A köldökzsinór elvágásról annyit, hogy hiába írja azt az összes tankönyv, szakirodalom stb, hogy amíg pulzál ne vágják el, nem sűrűn láttam olyat, hogy ezt kivárták volna.
Miután megszületik sokszor felteszik azonnal a hasra, letakarják, hogy ne fázzon meg, de ez nem tart annyi ideig, amíg pulzál a zsinor.
És a gátvédelemről. Higgyétek el nekem, aki először szül sokkal jobban jár a gátmetszéssel. Még második szülésnél is iszonyú nehéz kivédeni, sokszor akkor is bereped. Bár akkor sokszor az előző gátmetszés hegénél. De ha úgy látják, hogy lehetséges akkor úgysem fognak vágni. Egy vágott seb sokkal simábban és gyorsabban gyógyul, mint egy össze-vissza szakadt.
Az elveszítem a fejem dologról: ettől én is félek. Nem akarok kikelni magamból, de az ember ott tényleg elveszíti az önkontrolját.
A trójais probléma nálunk is fennállt még nemrég. A NOD 32 vírusírtó programról meg van a véleményem.
Le is szedtem a gépemről, és ráraktam az Avast-t. Le is szedett 7 trójait. Azóta tökéletesen működik.
Nekem is rugdosódik, amikor oldalt fekszem. Sőt, tud fájdalmasakat is. Nem tudom, hogy mit ér el, mert a hasam oldalán szerintem a bőrömön kívül semmit nem talál el, de néha feljajdulok. Lehet, hogy van valami ideg, amit előszeretettel rugdos.
A sima kis mocorgásaira fel sem ébredek. És ezt csak onnan tudom, hogy a férjem mondta, hogy amíg aludtam, addig végig fészkelődött. ( ez csak egy du-i szunya alatti tapasztalat) Ebből gondolom, hogy éjjel is mocorog, de mostanában nagyon jól alszom ettől függetlenül. Nem is értem.
És osztom a gyomorsavas problémát. Reni állandó útitársam lett. Táskából elengedhetetlen. De szerencsére segít.
Azt mondják, hogy ha sok a savad terhesség alatt, akkor sok haja lesz a gyerkőcödnek. ( ez a népi jóslás szerint) Nem is azért sok savad, mert a méhed nyomja felfelé a gyomrodat!