A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!
Köszönöm a dícséreteket Panna nevében!
Sensi, Nagyon cukika a kislányod, és milyen nagylány már!
Katinka, a te kislányaid is csodaszépek! Olyan édes Nati, és és ahogy ül a tesója ölében... édesek!
Mindenkinek gratulálok, akiknek megszületett már a babájuk, nem igazán tudom leírni, ki, mert annyira nem tudtam megjegyezni!
Judit, neked külön gratula a kitartásért, és a csöpp Blankáért!

Rólunk röviden annyit, hogy Panna nagyon jó kisbaba, egész nap alszik, nézeget körbe csendben, és 2 óránként jelez, hogy most már enni kellene. Szerencsére ügyesen szopizik, 10-15 perc alatt kiszippant 30-40 gr-t. Az éjjel az más eset, még keveri a napszakokat, éjjel van fenn, sirdogál, óránként felkel, akkor többet akar szopizni. reggelre persze beájul, mire Kornél kel. Ő szerencsére nagyon jól fogadta a hugiját, öröm nézni, ahogy simogatja, puszilgatja, énekel neki, hozzádörgöli a fejét a fejéhez! :) Az én pocakom már jól van, kicsit húzódik még hirtelen mozdulatoknál, de igyekszem nem emelgetni sokat! Igazatok van, miután kiszedték a varratokat, sokkal jobb lett minden. Nekem öszzvissz 5 öltéssel volt összevarrva, amit kb 20 mp alatt kiszedett a doki.
A szüléstörténetemet már elkezdtem megírni, holnap fel is teszem.

Alexa, együtt szültünk, emlékszem rád, a nővéreddel beszélgettem is a folyosón.
Fennt van Panna a neten, itt megnézhetitek:
http://infogyor.hu/babafotok/adatlap/3668/

Kép
Kép
dalminha

Almi! Igen, autóval mentünk haza, Natin h.ujjú body, ujjatlan rugi + kiskabát volt, meg az overall, egy vastag sapival. Egyébként jó cudar idő volt, még esett is.

Sensi, Lillus tüneményes egy csajszi! :D A köldök-dolgot én is utálom, ráadásul a nővérke a kórházban azt mondta, még elég lágy, nem fog hamar leesni. :roll: A csipeszt a kórházban már levették.

Dalma, örülök, hogy Panna is jó kislány és hogy Kornél is ilyen jól fogadta a hugit. :D

Érdekes, nekem a doki nem is mondta, hány öltés volt (igaz, nem is kérdeztem), csak felmutatta a varratot. Azóta egyébként kicsit érzékenyebb lett a sebem, de gondolom csak amiatt, hogy megbolygatta.

Na megyek, vacsizunk.

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Bocs, most nem reagálok mindenkinek, majd holnap bepótolom, akkor vissza is olvasok.

gyors helyzetjelentés:Voltam dokinál, most már a belső méhszájam is nyitva 1 ujjnyira, így C2111, viszont még éretlen. A magzatvíz tiszta, áramlás rendben, egyelőre semmi jele a szülésnek.
Ha keddig nem lesz semmi, kapok méhszájérlelő zselét. Ha minden OK, 8-10 napot enged túlhordani a doki és beindítja.
Persze a magzatvíz bármikor elfolyhat.

Eszter

Kép
ske

Sziasztok

Katinka, Sensi : nagyon édesek a babák! :D :D

Ske: kitartás, drukkolok hogy minél hamarabb még a héten megszülessen a babád.

Rólunk: voltam UH-on a pici aki nem is olyan pici 3140g-os , dundi kis pofija van, kis szégyenlöske. :lol:
Akt fotot szeretet volna csinálni a doki de nem engedte . :lol:
Amugy a lepény már kezd elhasználodni de még jó, a magzatvíz is kevesebb de megfelelő még. Meg is vizsgált a kiskönyvbe azt írta hogy C1111 , 1 ujjnyira nyitva vagyok. Ja és megkérdezte hogy össze vagyunk-e csomagolva már, mert lehet számítani az indulásra. Szerinte nem huzzuk ki 30.-áig. Holnap CTG utána jelentkezem.

Móni
Vendég

Sensi, Lilla nagyon édes, és sztem nagyon hasonlit rad!!!

Katinka, helyesek vagytok nagyon!

Én ma konyhát varázsoltam az eddig 5 cm vastag glettporral fedett konyha névvel nem illethető helységből, uh nagyon elégedett vagyok magammal. Bár egész nap nyilalgatott a hasam alja... meg a derekam is leszakad, de sztem ez csak az egész napos hajolgatástól van.

És apa épp most teregeti az uccso babarucikat, uh ez is letudva :)

Ske, mi az éretlen? A méhszájad? az mit jelent? hogy kemény, vagy mit?

Dalma, örülök, hogy Panna ilyen jókislány. Úgy látszik ez egy ilyen jólnevelt babás topik lesz. No majd mi leszünk a kivétel...

Melcsi, mennek a drukkok!

No szépestét: Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Az újdonsült kisbabákhoz nagy-nagy gratula.

Ma voltam uh-n minden rendbe találtak, áramlás, magzatvíz normális. A méhszájam 2111 es már lassan 2 hete. A méhem szépen puhul, de még nincs itt az ideje a babus megszületésének. Legalábbis az orvos szerint.
Látom egyre többen már babáznak, csak páran vagyunk vissza. Nagyon kezdek parázni és félek a fájdalomtól stb..

Az iccakai alvás nagyon nehezen megy, sokat járok wc-re. Keményedéseim elég sokszor vannak.

Naysa
naysa

Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem leírni, hogy akinek nincs sok teje, vagy nem indul be, annak tudok adni egy garantáltan tuti ötletet a tejci gyarapításhoz.

Nem homeós, nem süti, hanem egy pofon egyszerű módszer és eddig mindenkinél bevált.

A titok: ALKOHOLMENTES SÖR!!!!!
Lehet kicsit furcsán hangzik, de tényleg jó és bedurran a cici.

Remélem evvel tudtam sok anyukának segíteni.

Naysa
naysa

Sziasztok!

melcsi:Megy a drukk holnapra!!!!

Katinka:Nagyon aranyosak a gyerkőcök :D

sensi:Védőnőm is mondta tegnap,hogy szerinte is a hasmenés lehet a szülésre felkészülés remélem igaza lessz :D Örülök,hogy jól vagytok és minden rendben van :D Hát a köldökcsonkos dologtól én is tuti tartani fogok kicsikét.Persze láttam már olyat :D Ne aggódj bizti minden oké lessz a súlyával is.Nagyon arik vagytok a képeken :D Látszik apa is,hogy odavan a lányáért :D

Dalma:Örülök,hogy ti is jól vagytok.És Panna baba ilyen jó :D Remélem mi is ilyenek leszünk bár lehet mi leszünk a kivételek :lol:

ske:Örülök,hogy minden oké.Reméljük,hogy elindul magától a kislegény :D Szurkolok!!!!

szaszi:Hűha nem ér beelőzni :D :lol: Örülök,hogy jól vagytok :D

pipal:Bizti,hogy a sok hajolgatástól van.

naysa:Örülök,hogy nálatok is minden oké.Természetes,hogy félsz én is eléggé parázok már,de közben már nagyon várom,hogy történjen valami. :D Én is nagyon sokat keményedek.Én mostanában olyan 3-4 órákat tudok csak aludni :cry: És szinte egésznap rohangálok a wc-re.

Rólunk:Tegnap meglátogattam Katáékat :D Kevin egy tündér :D Csütörtökön vagy pénteken engedik őket haza.Jól vannak.Védőnőm tanácsára sokat megyek,de az eredménye eddig csak annyi,hogy a lábam iszonyatosan fáj. :cry: Este is elég gázul voltam.Hasmenésem még mindig van,de nem vészes.Védőnőm bíztatott,hogy a héten már babázni fogok :D Adja Isten,hogy így legyen!!!

Kép
Kép
reni_24

Reni,nem értem ezt a vonalzós dolgot.A tegnapelőtt 37+ néhány napot mutatott.Vagy elnéztem?Mindegy... :(
Sensi, nagyon cuki Lillus!Micsoda édes kis arckifejezések!!

Katinka
, Natiba is együtt gyönyörködtünk a férjemmel.Olyan édes!

Mi egyben még.Ma déltől itthon a drágám 2 napig, így nyugodtan és örömmel szűlnék.Főként, hogy holnap betöltöm a bűvös 40-et!Hm, mi sem leszünk koraszülöttek :D
Ske, egyben még?Rajtad most a világ szeme :lol:

Picit nyugisabb leszek mától,hogy a férjem itthon legalább icipicit huzamosabb ideig.Nem voltam ideges túlontúl, de az a drukk, hogy nehogy, aztán hajrá nem a legkellemesebb.Drágám, mindig felhív az indulás előtt, habár akkor már utasokkal a fedélzeten nem igazán tud mit tenni, ha beindul-Na de kértük Istent és tudom, hogy megadja, hogy együtt lehetünk.Nyugis leszek!

Üdv mindenkinek!!
sclara

Sziasztok!
hoztam néhány frissebb képet!

Lányok!Akik megszültek már!
Nektek bukik a baba?ma éjjel 3kor szopizott,nem mértem,nem is nagyon szoktam,de biztos jól lakott,mert vagy 15 percen keresztül szinte egyfolytában nyelt.aztán felkelt 6kor,mint aki 1 percen belül éhen hal,úgy üvöltött.ráraktam cicire,szopizott nagy kummogva 5percet,aztán sugárba ki minden,szerintem még az éjjeli is.lehet hogy 3 óra alatt nem emészti meg a tejcsit?nem értem :roll: .és ez már vagy 5ször előfordult.tegnap este mértem,most 1 hét alatt 22 dekát hízott,ami szerintem nem rossz.de azért aggódom,hogy miért bukik ekkorát.védőnő szerint nincs semmi teendő vele :? .

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Judit,Kata!

][Gratulálok a babákhoz! sok boldogságot,és jó egészséget kívánok!

Sensi!

Nagyon aranyos Lilla!

Katinka!

Neked is cukik a lányok!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!
Honey,
Nagyon aranyos a kislányod! Te is jól nézel ki! :wink:
Katinka, Nekem sem mondta a doki, én láttam az öt öltést. Kornélnál egy sem látszott, mert valahogy alulról varta egy hosszú cérnával, és kívülről sem maradt nyoma. Most azért elég frankeistenes...
Köldökcsonk: miért féltek tőle? az semmi, nem is érzi a baba, ha kihúzod. nincs benne idegvégződés. csak a hideg alkohol nem tetszhet neki.
jaj, nálunk az éjjel elég cudar. Panna egész nap nem hallatja a hangját, de ma is menetrendszerűen felébredt fél tizenegykor, evett fél órát, bealudt, leraktam, 10 perc múlva felébredt, nézegetett 10 percet, aztán sírt, mint aki éhen akar halni. Cumi be, de csak rövid ideig segített. Fél óra múlva megint szopi, akkor 20 percet aludt utána, majd így ment kettőig. Aztán megkapta apa, csináljon vele amit akar, de nekem aludnom kell... Ő ringatta az ölében, és nagy nehezen elaludt. Miért lehet ez? Meg okosan nézegetett is, mint akinek nappal van. Mikor fordul vissza neki a nappal és az éjjel? :roll: :roll:

Kép
Kép
dalminha

sclara:Hát én nem tudom milyen vonalzót nézel,de a hsz-eim alatt ott van és 39.hetet és 2.napot mutat.A tábliban meg nem lett átjavítva,de már ott is 39.hét van asszem.Mind1 a lényeg,hogy már 39.hetesek és 2 naposak vagyunk :D

honey:Betti baba nagyon édes :D Arik vagytok nagyon :D

Kép
Kép
reni_24

Reni
szorítok nagyon, hogy babázhass a héten! Olyan dinka vagyok most jutott eszembe h. már rég átjöhettél volna hozzánk-már ha van/lett volna kedved- de gondolom most meg már nehezen mozdulsz ki? Neked ki lesz a gyermekorvosod?
Honey
nagyon szép a kislányod! :)
Léna is bukik, de csak kb. 1 hete amióta zabál....80-100-akat szopizik ő is 15 perc alatt és baromi mohó...most ott tartunk h. be van rekedve pár napja a bukások miatt, gondolom marja a sav. Ha túrós a bukás akkor az már több órás is lehet. De én is úgy tudom h. amíg a heti 150-200gr-okat hízzák baj nem lehet.Bár most a reflux nagy "divat" azt hallom. Szóval én most ott tartok h. bízom benne h. ez még a normál bukás csak, hisz Ő is hízik szépen. Én annyit teszek azóta h. tovább büfiztetem, akár evés közben is néha, meg megemeltem a fejrészét pihenéskor.(ha nem múlik a rekedség-homeos bogyót kaptunk rá-akkot kijön azért a doki hozzá.
Sensi, Katinka
nagyon szépek a babák! :)
és Judit
Gratulálok,sok tejcsikét!
:lol:

Kép
katica_75

sziasztok!

Melcsi!
megy a drukk holnapra!!!!!

Katinka!
Nagyon édesek a lányok! :D
A babakötvény alanyi jogon jár, automatikusan megkötik Natinak is és majd értesítenek róla és akkor majd eldöntheted, hogy átviszed-e valamelyik bankhoz.

Almi!
Tegnap írtam, hogy nálunk még semmi és nagyon semmi. :( A doki így terminust túllépve nem mert mondani semmi konkrétat, de azt vettem ki a szavaiból, hogy ha a magzatvíz nem folyik el valamikor(mert az zárt méhszáj mellett is megtörténhet), akkor nem valószínű, hogy a héten történik valami.
Azt mondta, folytassuk a megkezdett "terápiát": házasélet ezerrel, tonik és málnalevéltea.
Te hogy vagy? majd ha tudod, írd meg, mit mondott az orvos!

Sensi!
Lillus annyira aranyos! nagyon hasonlít Rád szerintem is. A barátnőm is azt csinálta a kisfiával, hogy délután 3 után már nem hagyta aludni, foglalkoztatta. Most 4 hónapos a kisfiú és a 3. hónap elejétől átalussza az éjszakát. Szóval szerintem ez jó taktika.

Szaszi!
Sírni fogok, ha még Te is beelőzöl! :cry:
Akkor nem sírok, ha mondjuk egyszerre szülünk kb. és találkozunk majd a klinikán! :D ki az orvosod?
Írj, hogy mi volt CTG-n.

Pipal!
Szerintem az éretlen méhszáj annyit jelent, ha most pl. elfolyna a magzatvíz és indulna a szülés, nem tudna tágulni. Ha nincs igazam, javítsatok ki!

Naysa!
Az alkoholmentes sörről, mint tejserkentőről én is hallottam, a barátnőm is azt issza minden este, mert a babája nem bírja ezeket a köményes teákat.

Reni!
Szerintem is fogsz már a héten babázni! Szurkolok!!!!!!

Sclara!
Drukkolok, hogy most mehess szülni, mikor a párod itt van! Mi még egyben, és szerintem csak 1 hét múlva tudom küldeni az smst Nektek!

Honey!
Ti is nagyon szépek vagytok! :D

én nagyon irigykedem azokra, akik már babázhatnak! Nagyon félek a szülés indításától, meg hogy ennek az éretlen méhszáj dolognak császár lesz a vége.:( Azért bízom még, hogy történik valami a héten, hátha vannak csodák.
Volt valamelyikőtöknek indított szülése????? nagyon durva?

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!
Eszter! Szerintem még ne gondolj indításra! Biztos tudja a baba, hogy mikor akar jönni. Nekem ma reggel azt mondta az orvos, hogy most 1 hétig naponta CTG, és még utána is lehet őt nézegetni, ha minden rendben. Na persze én nem akarom addig cipelni. Örülnék neki, ha jönne. Nálam már befejeződtek a terápiák. Még a tea íze is undorít.

UH-n minden rendben, 2807 g-nak saccolható. Elvileg még farosan is esélyes a sima szülés, feje 94 mm. A vizsgálatot kevésbé élveztem. Kegyetlenül fájt, na állítólag olyan fájásokkal fog indulni. Szupi! Kb. így 3 óra elteltével kezd kicsit elviselhetőbbé válni. Lehet ezzel noszogatva lett egy picit a dolog. Most így 1 ujjnyi.

Én úgy tudom az indítás azért kellemetlen, mert nem fokozatosan erősödnek a fájdalmak, hanem azonnal. Ismerősömnek tettek fel zselét is, amikor bemaszírozták eléggé megviselte. Nála nem nagyon vált be. Inkább az oxitocin.

Nálunk ma szerintem nem lesz baba. Vigyázzatok magatokra!
R.
almi

Sziasztok!

Tegnap délután hazaértünk Fannival, de nagyon fáradtak és nyűgösek voltunk. Most jól van lakva és alszik.
Most volt itt a védőnő, megmutatta hogyan fejjem le evés után a felesleget és 30ml-t sikerült is! tehát Fanni nem éhezik.
Amint több időm lesz visszaolvasok és megírom a történetem is. Képeket is teszek majd fel.

Kép
Kép
nati80

Hello!

Hatalmas gratula az újonnan érkezett csemetéknek.
Nati épp írni akartam, hogy milyen szuperek a terhes képeid és tessék mire jövök?

Kismamik türelem! Habár már nekem sem lenne egy perc se.

Szüléstörténetet valszeg nem írok legyen elég annyi, hogy tényleg nagy lett a feje ahogy jósólták (37 cm)!

Honey én a helyedben orvossal konzultálnék a bukás okáról előfordulhat, hogy Ő hamarabb talál megoldást is (fejrésznél megemelt kiságy is hasznos lehet!, és sokat kell büfiztetni)

Na ma megpróbáltam elintézni a tejleadáshoz szükséges dolgokat hát nem sikerült :cry: fele még hátravan.

Egy hetesek vagyunk! Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Sensi, Honey, Klarissza!
Nagyon szépségesek vagytok, gyönyörűek a babák!!!

A bukással kapcsolatosan, amikor múlt hét hétfőn voltunk a gyerekorvosnál ezt a kérdést is felvetettem neki. "Van, hogy a babát hiába büfiztetjük, függőben sétálunk vele szopi után 15-20 percet is, nem jön a büfcsike, ellenben, ha lerakjuk tentézni, akkor van, hogy akár másfél-két óra múlva, vagy a következő szopinál bukik egy jókorát. Normális-e mindez?" Az orvos annyit mondott: újszülött, be kell állnia a kis szervezetének, emésztésének... Szóval nincs gond.

Dalma, egy az egyben ez van nálunk is... A tegnapi esténk igencsak uhh-osra sikeredett. Bendegúz kislegény délután kb. fél négytől éjjel 11-ig-éjfélig, hol kipattant kerek szemekkel, hol nyüszögősen, gyakorlatilag végig ébren volt. Mindeközben még a három szopi sem hozott számára annyi kimerültséget, hogy legalább egy kerek órát végigaludjon. :) Gyuszinak pont éjjelre húzódó melója volt, én már haragudtam miatta, hogy nem hagyja (de hogy is hagyhatná) a csudába az egészet és veszi át a babusgatást. Volt, hogy egyszerűen csak néztem és néztem, ahogy sír, mert már nem volt ötletem, hogy mit lehetne tenni Vele?
Az ember ringatja, szopiztatja, énekel neki, cumiztatja, tornáztatja-pukiztatja és csak sír és sír a kiscsomag... És felmerül a kérdés, hogy ekkor kéne hagyni, hogy álomba sírja magát? De hogyan? Hát az ember szíve-lelke hasad meg. Barátnőm kedvesen kérdezte, hogy nem mindegy, hogy hol sír? "Ha a kiságyba teszed, akkor legalább tudsz mellette mást csinálni vagy kicsit pihenni."
Hát, azért a babának csak nem mindegy, hogy még ha bömbölés közben is van, de érzi a féltő, óvó kezeket...
Vagy most akkor, hogy is van ez? Ártunk vele, vagy sem? Elkapatjuk, vagy ők ilyenkor még nagyon kicsik és nem lehet elrontani őket? Dehát, egy hónap múlva egy hónapos lesz, aztán lesz kettő és így tovább, mikortól gondolja úgy az anyai szív, hogy no, elég nagy vagy, sírj babácskám! Szerintem ilyen nincsen.
Hm, hát nem egyszerű.

A fürdetéssel Ti, hogy álltok? Sensi, jól értettelek, hogy kétszer fürcsiztétek a babócát, amióta otthon vagytok?
Amíg Bendegúznak a köldökcsonkja még megvolt (persze úgy, hogy ne érjen bele a vízbe), akkor is minden nap fürdettük, imádja a vizet. Viszont a tegnapi káosz miatt elmaradt a fürdetés. Rosszul is éreztem magam, hogy nem elég a nyűgös napja szegénynek, még tovább borogatjuk a kialakulóban lévő napi rendszert.

Sokan azt mondják, hogy valóban elég heti 2-3szori fürdetés, a többi napokon max. vizes rongyos áttörölgetés.

Vélemények?

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Gyors infó rólunk. Ma ctg meg vizsgálat volt megint a kórházban. 1 ujjnyira nyitva vagyok, méhszáj elsimult. Azt mondta a doki, hogy lehet már ma éjjel találkozunk,de ha nem akkor péntek reggel7-re apával összes cuccal be kell mennünk, és aznap babázni fogok.

Mikor eljöttem a kórházból,potyogtak a könnyeim, mert úgy megijedtem,de most úgy érzem lehet a pénteket meg se várjuk.
Szóval péntek reggeltől nagyon gondoljatok rám.
Vendég

Zsemlyécske,
Nekem fel sem merült bennem, hogy lerakjam és otthagyjam bőgni a kiságyban, nagyon sajnálnám szegényt. Ehelyett magunk mellé vettem, és puszilgattam fekve, amivel nagyjából semmit nem segítettem, mégis jó volt. Cumit próbáltad már? Panna szereti, tök cuki vele. Ma fagyasztottam le tejet mégis... nem volt szívem kiönteni a tegnapi termést. Igaz csak egy deci, de mégis... :oops:
Honey,
nekem egyszer bukott eddig. Nem tudok hozzászólni, fogalmam nincs mi a teendő.

Jelzés van, megyek szopiztatni! :)

Kép
Kép
dalminha

Lányok!

Megjöttek a babaszobába az utolsó dekorelemek!!!!
Ugye most már szülhetek????? :?:

Eszter

Kép
ske

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy csak ritkán jövök, mindig elolvasom, mi történt, de aztán már nincs erőm/energiám/türelmem válaszolni.

A babák gyönyörűek, az anyukák és apukák is!!!!!

Bukásról: amíg hízik a baba, addig tényleg ne aggódjatok! Büfiztetés, esetleg megemelt fejvégű kiságy. De ha alapvetően bukós, akkor bukni fog. Beni is ilyen volt, nekünk aztán adtak valami szentjánoskenyérmag kivonatot (sűrítő anyag) tartalmazó tápszert, kb. 10 ml anyatejben oldottam fel, és szoptatás előtt azt kellett vele megetetni. Persze ettől is bukott, de talán kevesebbet. Ez igazán hatásos csak akkor volt, amikor a teljes tejmennyiséget cumisüvegből kapta és a teljes mennyiségben volt ez a sűrítő, akkor tényleg alig bukott utána. Egy idő után elmúlik.
A gond akkor van, ha nem is hízik a baba, úgyhogy azért hetente egyszer mérjétek vagy méressétek valahol. Nálunk Beninél így derült ki, hogy pylorus stenosis-a (csecsemőkori gyomorkimenet szűkület) van, meg is kellett műteni. De nyugodjatok meg, ez nagyon ritka, azt hiszem, a csecsemők 1-2%-ánál fordul elő, és fiúknál gyakoribb. Szóval itt a topikban már van egy baba, akinél előfordult, kicsi az esélye, hogy másik is lesz. :) Csak azért írtam, hogy azért a heti hízást fontos ellenőrizni.

Sírni hagyás: én sem tudtam - nem is akartam - soha. Úgy voltam vele, hogy még nekem is előfordul, hogy rossz kedvem van, és lehet, hogy konkrétan senki nem tud segíteni, de egy simogatás, kedves gesztus, szó akkor is jól esik. Miért lenne másképp egy újszülött, aki ráadásul most érkezett erre a világra, magatehetetlen, semmit nem tud. Egész eddig teljes egységben élt az anyjával, aztán egyszer csak "egyedül maradt". És azt mondják, hogy az első pár hónapban még nem lehet elkényeztetni egy gyereket. Szóval nálunk szerintem marad továbbra is ez a rendszer, ez Beninél is bevált. :) És hogy ezzel teszem-e a jót, vagy mással tenném? Nem tudom, de nekem ez a természetes.

Fürdetés: mi naponta fürdettük Benit, bár lehet, hogy jobban jártunk volna, ha nem így tesszük, mert ő viszont az elején (kb. első fél év) utálta a fürdést. Végig ordított szegénykém. Így gyakorlottabban már azt mondanám, hogy ha a mai fejemmel csinálnám újra végig azt az időszakot, akkor nem fürdetném minden nap, csak az áttörölgetés maradna... :) De ha Julcsika szeretni fogja a fürdést, akkor biztos, hogy őt is naponta fürdetjük majd.

Na, megyek még kicsit pihenni, mert az éjszakánk katasztrófa volt... Mi lesz még, ha itt lesz Julcsika is?! :roll: Majd még este benézek.

beszteri

Ja, bukásról még egy érdekes dolog jutott eszembe. Amikortól éjszakánként átvettem Benit magam mellé a kiságyba, és fekve szopizott, szinte alig bukott Amikor a megszokott pózban ment a kajcsi, akkor jött a szokásos mennyiség... Pedig akkor éjszaka nem is büfiztettem.
beszteri

És persze nem a kiságyba, hanem a nagyágyba... :lol: :oops:
beszteri

Sziasztok!

Katica:Köszike :D Bízok benne,hogy a picurom még a héten megszületik bár ahogy telnek a napok annyira már nem vagyok biztos benne,hogy a héten szülünk.Persze ma is görcsölök reggeltől,de már felse veszem.Gondoltam ám én is rá,hogy meglátogathatnálak titeket.De sajna egyedűl már nem merek nagyon kimozdulni itthonról.Na majd,ha az én picurom is meglessz már akkor majd átnézünk,ha nektek is jó lessz :D Meg,ha majd jobb idők lesznek akkor elvihetjük őket együtt sétálni :D Persze,ha majd szeretnéd :lol: Nekünk a Varga Zsuzsa lessz a háziorvosunk.Személyesen nem ismerem,de anyósom nagyon ajánlotta,mert páromnak ő volt a dokija :D És,hát én csak egy dokit ismerek,de őt nem szeressem,mert nem jó doki.Nektek ki a dokitok?

ske:Én is nagyon szurkolok neked,hogy babázhass!!!! :D Igen mostmár szűlhetsz :D

Nati:Örülök,hogy már otthon vagytok és minden rendben van.Várjuk majd a szüléstörit meg a képeket :D

klarissza:Nagyon aranyosak vagytok együtt :D

beagle:Ugye mondtam,hogy a jóslófájás nem minden :D Tessék már lehet,hogy ma szülsz,de a holnap szerintem bizti :D Szurkolok nagyon!!!Akkor még lehet elcsíped bent Katát :D

Kép
Kép
reni_24

Rólunk:Én egyre gázabbul vagyok.Szerintem ez nem a szülés előjele,hanem inkább lehet,hogy elkaptam valamit :cry: De feküdni se jó.Aludni meg nem tudok,mert amint lefekszem eléggé bekeményedik a pocim és alig kapok tőle levegőt :cry: Görcseim vannak reggeltől,de nagyon ritkán jönnek.Picuromat nem hiszem,hogy meghatotta a front.Bár még nincs vége a napnak. :)

Kép
Kép
reni_24

Beszteri :) ismét örülök, hogy bedobtam a közösbe a témát, mint gyakorlott anyuka is, erősítesz :)
Éjjelente szeretek én is fekve szopiztatni, kényelmes és közben nincs gond ha 1-1 percre "elbólintok".

Ske, csinálsz majd képeket a szobáról, dekorációról?

Reni, Neked továbbra is kitartást!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Honey! Nagyon szépek vagytok mindketten! :D Klarissza, Ti ugyanúgy! :D

Fürdetés: mi is igyekszünk naponta fürdetni a napirend miatt, tegnap már a második részén nem is sírt Nati. Bár szerintem inkább fázós a lelkem, nem szeret meztelenkedni. A csonkra vigyázunk, hogy ne érjen bele a vízbe.

Sírás-kényeztetés: ha Lili itthon van, Natinak kb. esélye sincs sírni, mert megy egyből vigasztalni meg teszi be a cumit. :lol: Bár nálunk még nagy sírás nem volt, én sem hagynám magára, olyan kis gyámoltalan emberke még. Olyan kevés ideje volt még megszokni ezt a kinti világot, mi vagyunk nekik a biztos pont, mellette kell, hogy legyünk szerintem.

Reni, remélem, nem leszel beteg és mégis inkább a szülés előjele ez a rosszullét.

Ske, szurkolok neked nagyon, remélem, tényleg csak a dekorelemek hiányoztak már. :wink:

Beagle, tök izgi, most már akkor bármikor elindulhat a baby. :)

Nati, jó, hogy már hazaérkeztetek és jól vagytok. :) Várjuk a képeket!

Katica, nem semmi mennyiséget dob be Léna! :wink:

Sclara, Neked is szurkolok, hogy még férjed itthonléte alatt induljon el a Pici! :)

Lányok, Ti mikor vittétek először ki a babát sétálni? És mikor lehet elkezdeni pl. elmenni Vele egy kevésbé zsufi áruházba vásárolni? Lilivel utóbbinál kivártuk a 4 hetet, de most már annyira mehetnékem van, kicsit bezárva érzem magam, :oops: viszont egyedül még nem indulnék el sehová, még nem igazán fitt a mozgásom.

És még valami: a K vitamint hány hetente kell adnotok? Mert a védőnő és a gyerekorvos két különbözőt mondott, kíváncsi lennék.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Éjjeli fekve szopizás nálunk is megy, szinte mindig belealszunk. :lol:

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Minden új babának és boldog anyukájának gratulálok!!!!

Akik még "egyben" vannak, azoknak pedig hatalmas kitartást!!!!

Mi jól vagyunk, főleg, hogy holnap jön az anyukám :D

A lányok nagyon jól megvannak együtt, sőt a férjemmel azt vettük észre, hogy a kicsi Anna hangjától szinte ugyanúgy megnyugszik, mint az enyémtől....

Most csak egy gyors reagálás néhány kérdésre:
Katinka!
Nekem azt mondta a védőnő, a gyerekorvos, még a "gyógyszerészem" :) is, hogy a K vitamint először egy hetesen, majd utána havonta 1x kell adni. Célszerű (én legalább is így nem felejtem el), ha születése napján kapja.
Mi már voltunk kint az udvaron! Anna miatt kell is, hogy a feszültségek oldódjanak: néhány perc rohangálás csodákra képes!! A tesó pedig bealszik 5 perc után. (és mi már voltunk vásárolni is :wink: , kendőbe fektettem, így végigaludta a "túrát"!)

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Anita:Köszönöm :) Hogy vagytok?

Katinka:Én is bizakodok,hogy nem beteg leszek,de másra nem tudok gondolni,mert azért már 3.napja,hogy nem vagyok jól :cry:

Csuri:Örülök,hogy jól vagytok és minden rendben van.

Ma már szerintem nem lessz semmi esemény.Mondtam is páromnak,hogy lehet,hogy még jövőhéten is 2 in 1-ben leszünk :cry: Na majd meglátjuk.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!!!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Hétfőn hazajöttünk mi is a kórházból, de eddig még nem volt időm ideülni! :oops: Most sincs túl sok, mert mindjárt kel a lányom a következő szopizásra :) Kis bélpoklos :lol:

Mindenkinkinek nagyon köszönjük a gratulációkat :)

Jól vagyunk, igyekszünk összeszokni mint 4 fős család! Hát nem könnyű! De azért remélem hamar sikerül!

Hoztam pár képet, remélem nem baj!

Amint lesz időm ígérem visszaolvasok, és reagálok mindenre, remélem nem haragszik meg senki, hogy most csak ennyi voltam!

A már megszült anyukáknak és babáknak hatalmas gratula, a finisben lévőknek pedig kitartást! Nemsokára eljön a ti napotok is :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a dicséretet, bezsebeltük! :)

Dalma!
Örülök, h ilyen jól megvagytok! A múlt éjjelt pedig sajnálom!

Katinka!
Ma reggel le is esett Lillus köldökcsonja, akkor a felső negyede picit gennyes volt, de gyorsan leszáradt az is, most megint szép...mármint a körülményekhez képest. Várom már nagyon, h normális szép köldöke legyen.
Nektek már van napirendetek? Leírnád, h hogy alakul?
Mi még az egy hetet sem vártuk ki a sétával. A midwife már 3naposan mondta, h vigyük a sárgaság miatt, kérdeztem, h mennyi időre, és mondta, h amennyi nekem jól esik. Azóta már 2x vásárolni is voltunk több boltban egy túra alkalmával.

Ske!
Remélem keddig történik vm, szurkolok! Ha már a dekoráció is megvan... :)
Köszi a tippet, de egyelőre nem működik. Még dolgozunk az ügyön, h mi a fene lehet ilyenkor este...el kéne találni, meg a megoldást is. Az tuti, h van hasfájás is, de sztem nem csak az. Ma kapott espumisant, pukizott tőle, evett is sokat, mégis most nyűglődik még mindig...lehet már túl fáradt, és az a baja...nemtom.

Szaszi!
Gratula a méretes babához!

Pipal!
Örülök, h kész a konyha! :)

Naysa!
Ne félj, a szülést túléled valahogy, és hidd el, utána valahogy elködösülnek az emlékek, nem lesz annyira rossz, mint valójában. És veletek lesz végre a baby, boldogok lesztek! :)

Reni!
Jobbulást, remélem nem lesz gond! Mondtad már az orvosnak, h mi van? Nem tud vm gyógymódot?

Sclara!
Na akkor mostmár aztán hajrá, ha apa otthon van! Menj el egy fárasztó túrára, lehet nekem az segített, nem tudom. :)

Honey!
Lillus nem igazán bulik, csak párszor történt meg. Lehet, h nem kellett volna már visszaraknod a cicire, mert tele volt, és így csak mégjobban rátöltöttél, és ezért bukott.
Nagyon szépek vagytok! :) És milyen szép már a köldökötök, remélem a miénk is hasonló lesz pár napon belül!

Katica!
Sajnálom a bukást, remélem megjavultok gyorsan!

Almi!
Te farosan is meg szeretnéd szülni a babyt? Én tuti nem vállalnám be!
Remélem hamarosan nálatok is elindul a baby!

Nati!
Várunk nagyon képekkel és storyval!

Klarissza!
Nagyon szépek vagytok!

Zsé!
Hát nálunk is ez a tehetetlenség van, annyira rossz, nem tudom mi baja, és nem tud megnyugodni, de már tuti túl fáradt is, és lehet az a baj. Én nem vagyok ellene a sírni hagyásnak, de 12naposan még kicsinek tartom Lillust hozzá, úh egyelőre mi is csak próbálunk rájönni, h mi a baj, és mit kéne csinálni. 3-4napja tart az esti bolondokháza, és eddig még nem sikrült kieszelni semmit. Valaki megmondhatná mi baja és mit csináljak, csak nem tudom ki. :(
Lillus pont egy hetesen fürdött először, és azóta minden másnap fürdetjük. Egyelőre még nem akarom minen nap, de később mi is így teszünk majd. Most még tényleg elég a heti 3 mondjuk...itt heti 1et mondanak, az azért durva.

Beagle!
Hajrá, hajrá! Ne félj, nagyon jó lesz a karjaidban tudni a babyt, és csak ez a lényeg!

Eszter!
Sajnálom az éjszakát! Mi történt, Beni nincs jól? Vagy te nem tudsz már aludni?

Csuri!
Örülök, h ilyen jól megvagytok!

Akíra!
Nagyon édesek a csajok, és sztem marhára hasonlítanak! :)

Nálunk a helyzet változatlan, napközben és éjjel Lillus nagyon jó baba, eszik, alszik, néha nézelődik kicsit...és este 5-6 körül kezdődik a parádé, eltart kb 9-10ig. És ilyenkor nem tudjuk mi baja, kezdődik azzal, h az 5órai kaja után nem tud elaludni, fel-fel sír, nyöszörög, aztán ez erősödik, és aztán sírás van kisebb szünetekkel, hiába csinálunk bármit. Kap még enni, cipelgetjük, próbáljuk elaltatni, peluscsere, minden. Ma kapott espumisant, attól pukizott, és jobb lett, de most csak nem tud lenyugodni, és elaludni mégsem. fél8kor evett 2x 20percet egy peluscserével közötte, úh éhes tuti nem lehet. Anyukám dajkálja most épp, letette, és mintha most csönd lenne, de meglátjuk még mi lesz ebből...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok Lányok!
Újra próbálkozom a reagálásokkal... :)

Csuri!
Megkérdezhetem, hogy milyen kendőd van (rugalmas vagy sima) és hogy bonyolult-e a fekvő helyzethez való megkötés. Én Benit viszonylag későn kezdtem kendőztetni, úgyhogy csak egy kötési módot ismerek.
Nagyon örülök, hogy a lányok jól megvannak. Az meg szerintem nem is csoda, hogy Anna hangjától is ugyanúgy megnyugszik, hisz ő volt a másik hang, amit "folyamatosan" hallott, nem? :)
Jó, hogy megy anyud egy kicsit segíteni, meddig marad?

KAtinka!
Örülök, hogy ti is jól vagytok! Édes lehet Lili, ahogy rohan Natit vigasztalni. :)

Anita!
Emlékszem, milyen nehéz volt éjjelenként a szoptatás, amíg próbáltam ülve csinálni. Olyan fáradt voltam, hogy majd' leesett a fejem mindig, és közben ott kísértett, hogy mindjárt kiejtem a gyereket a kezemből... De valahogy eszembe se jutott, hogy fekve is lehetne szoptatni. :) Hú, nagyon-nagyon tudatlan újdonsült anyuka voltam. :) És mennyire féltem mindentől! Hihetetlen! Azért örülök, hogy ezen már nem kell keresztülmennem. :)

Reni!
REmélem én is, hogy ez a szülés előjele, és nem kaptál el semmit. Hogy vagy most???

Akíra!
Köszönjük a képeket!!!! :) Nagyon édesek! Várjuk, hogy jelentkezz!

Eszter!
Engem is érdekelne,hogy milyen lett a babaszoba! Vagy aztán annyira felszabadultál, hogy lehet, hogy már szülsz is????? :lol:

Beagle!
Gondolunk rátok! Nemsokára már a kezedben tarthatod a kicsit! :)

Klarissza!
NAgyon szépek vagytok együtt!
Nagyon nagy macera a tejleadáshoz szükséges ügyintézés. Én azon gondolkodom, hogy megkérdem majd a védőnőt, hogy a környéken tud-e olyan anyukát, akinek nincs elég teje. Persze tudom, hogy ilyen infót hivatalosan nem adhat, de hátha...

Nati!
Örülök, hogy már otthon vagytok, és hogy van elég tejcsi. Várom nagyon a történetet és a képeket!!!! :)

Almi!
Kíváncsi vagyok, hogy a végén mekkora súllyal születik majd. Most hogy vagy?
Érdekes, nekem eddig még nem volt fájdalmas vizsgálatom. Benivel is csak az utolsó volt kellemetlen, de fájdalmasnak azért azt sem mondanám. Lehet, hogy azért, mert végig zárva volt a méhszáj????

Katica!
Sajnálom, hogy Léna is bukik, de azért ez szerencsére idővel elmúlik. :) Milyen homeopátiás bogyót kaptatok rá?

Dalma!
Sajnálom az éjszakákat, remélem, hamar beáll majd Panna baba is. Kornél hogy viseli, ő nem ébred fel?

Honey!
Nagyon jók a képek!!!! :) Tündéri ez a baba!
A bukásra korábban már reagáltam.

Klara!
Elhiszem, hogy megnyugtató, hogy most otthon van a férjed. Kívánom, hogy sikerüljön együtt szülnötök! :)

Naysa!
Örülök, hogy nálad is minden rendben! :)
Alkoholmentes sör: na, remélem, hogy most is lesz bőven tejem, mint Benivel volt, mert nem szeretem a sört. :) :) :) De azért köszi a tippet! :)

Pipal!
Ügyes vagy! Mi van még hátra a felújításból???? És hogy vagy?

Szaszi!
Az utolsó helyről készülsz beelőzni????? :) Akkor lehet, hogy én zárom majd a sort? Szamy az ikrekkel biztos nem húzza addig. Tényleg, róla tud valaki valamit???

Sensi!
Nagyon jók a képek!!!!! :) Nekem leginkább az tetszik, ahol daddy-vel van. Hogy vagytok????
Pont, mielőtt elküldtem volna, megnéztem, hogy írt-e még valaki... Nem tudom, hogy mi lehetett Benivel. Először is én 1-ig nem tudtam elaludni - ez amúgy mostanában nem ritkaság... -, aztán Beni kelt egyszer 3-kor, akkor pár perc alatt sikerült ugyan visszaaltatni, de én felébredtem. Aztán kelt 5-kor, valószínűleg viszketett szegénykémnek a térdhajlata - atópiás ekcéma -, és akkor viszont 6-ig tartott, mire újra visszaaludt. Sajnos elfogyott a kenőcsünk rá, és elfelejtettem tegnap kiváltani. Na, ma már megvan, úgyhogy remélem, nem lesz gond éjszaka. A legnehezebb sztem az, hogy már nagyon elszoktam az éjszakai kelésektől, lassan egy éve már nem nagyon van ilyen. Lehet, hogy most a telihold is belejátszott?! :) (Bár erre a férjem azt mondta, hogy hát nem vérfarkas ez a gyerek...) :lol:
Tök jó, hogy ott van anyukád!! :) Biztos nagy segítség. Meddig marad?

Mi jól vagyunk, én újra erőm teljében. Ha belegondolok, hogy Benivel ennyi idősen már menni is alig bírtam... Most meg semmi gondot nem okozott, hogy délelőtt is lent voltunk két órát, meg délután is, és közben még a lakást is nagyjából rendbe szedtem... :) Pedig éjszaka nem aludtam sokat. Lehet, hogy ez a titka?! :)
Fájások még mindig nincsenek, de a hasam azért már elég sokat keményedik. Megvan a vérvétel eredménye, ellenanyag negatív, vérkép jó. Pénteken megyek dokihoz, akkor gondolom meg is vizsgál, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.
Mindenkinek jó éjszakát!

beszteri

Akíra
nagyon édesek a lányok! :D
Eszter
jó hogy leírtad a bukós tapasztalataidat, megnyugtató h. mindenhonnan ezt hallom amíg híznak nincs gond! Igazából nem kifejezetten a bukásra kaptuk, hanem a rekedtségre és a savra.causticum és arsenicum album.
Sensi
tudod írtam h. nálunk is balhésak (voltak??!! :) ) de főképp az éjszakák. Mi is csak minden másnap fürdettük, aztán észrevettük h. a fürdős napokon jobban alszik.Jólesik neki a víz, meg a pelusnélküliség és kifárad és tök jól elvan utána. Így mostmár mindíg fürdik. Bár nálatok koraeste van..esetleg ha a nyügi előtt megfürdetitek, lehet jobban elaludna.
Reni
ok akkor mjd tologatunk, végül is télen is kelll a frisslevegő! :wink:

Nekünk úgy mondta a védőnő h. 5percekkel növeljem a kint töltött időt naponta és h. 1óra körül vigyem,akkor van melegebb a köd is felszáll már stb.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Tegnap végre hazajöhettünk, de még nem volt időm visszaolvasni, igérem ma megteszem és jövök, hozok képeket is!

D.

Kép

Kép
ditta76

Beszteri!
Nekünk NANDU hordozókendőnk van. Annát én is csak függőleges pozicíóban vittem, viszont Katusnál most újítottunk. A kendőmhöz mi annak idején kaptunk egy képes tájékoztatót, ha gondolod, megpróbálom beszkennelni, és elküldeni...
Anyukám, ha összejön, jövő hét szombatig marad :D

Sensi!
Sajnálom a mozgalmas éjszakákat! Szerintem hamar beálltok!
Nagyon jók a fotók!

Reni!
Kitartás, hamarosan Te is babázhatsz!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok

Egy gyors helyzetjelentés tőlem is , bocsi hogy nem jelentkeztem tegnap de egésznap uton voltam. A CTG jó lett, a doki számít rám minden pillanatban ma , holnap, hétvégén. Bármikor! :D
Én azért egy kicsit beijedtem bár ezt vártam régóta de azért lehet hogy még nem vagyok felkészülve lelkileg. Most kezdem felfogni hogy már nem heteket számolunk vissza hanem NAPOKAT! :D

Megpróbálok mindent elrendezni itthon a családnak , már elkezdtem főzni olyan kajákat amit be lehet rakni a mélyhütőbe. :)

Bár szerintem azért én még megyek CTG-re jövőhét szerdán, mi csak utána fogunk szülni.

Ske, Reni: azért még megvárom hogy ti megszüljetek azért annyira nem sietek. :D

Honey, Klarissza: nagyon nagyon édesek a babák! :D

Akíra: a te lányaid is gyönyörűek! :D

Melcsinek drukkolok mára, ő ma már babázni fog! :lol:

Ske: az orvosom Sára Levente szerintem egy nagyon rendes pasi egyáltalán nem bánom hogy őt választottam a sok orvos közül ott a klinikán.
Vendég

Sziasztok!
Melcsi írt sms-t:

"Ma 9:18-kor megszületett Szentgroti Szonja 3970g és 56cm! Anya és baba is jól vannak!"

Gratulálok nektek! :)

Este majd teszek aktuális táblát! Mindenkinek szép napot!

beszteri

Gratulálunk Melcsinek Szonja babához!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!!! Le a kalappal mindnekinek aki szült, és szorítok aki előtte áll.

Ma voltam Nst-n, a babusom össze vissza mászkált a pocakomban, és mindig utána kellett igazítani a készüléket. Sokat aktívkodott, de azt megfigyeltem ha keményedik a pocakom, akkor 160 vagy fölé megy.

A héten már nem megyek semmilyen vizsgálatra, csak ha szülök. Hihi.

Jól gondolom, hogy több a babás, mint a pocakos kismama?
Egy kérdés, akinek a második vagy hamadik... babáját szüli annak mikor indult be a tejcije?

Naysa
naysa

Naysa!

Nekem már a második napon kezdett beindulni, de igazán harmadik nap este éreztem úgy igazán "bedurrani" :) . Most is enyhe hőemelkedésem lett.... és a lányom totál beájult a szoptatás után.
Minél hamarabb mellre teszed, és minél gyakrabban gyakorlatoztok, már úgy jöttök ki a kórházból, hogy szinte profik vagytok. Nekem most is kisebesedett a mellbimbóm, és fájt minden szoptatás, de tudtam/tudom, hogy miért csinálom, és így már nem érdekelt a fájdalom!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Melcsi, sok szeretettel gratulálok a nagylányhoz!!!!

Kép
katica_75

Irusc: Köszönöm szépen a választ.

Nálunk új trend van a kórházban. A baba nappal és éjjel is ott van veled, és ha szegénykém nem lakik jól a tejcivel amíg nem indul be akkor nem alszol, nem pihensz. A barátnőm is most nem rég szült és mondta, hogy le fel mászkált a kislányával, mert teje még nem volt és a többieket nem akarta felkelteni.

Le lehet néha adni, de nem nézik jó szemmel.

Én bevetem a homeos és a alkesz mentes sört. Hátha előbb beindul, hogy kicsit tudjak pihizni a szülés után.
naysa

Sziasztok!
Melcsi! Gratulálok a babához!

Sensi! Gondolhatod engem mennyire nyugtalanít ez a faros fekvés. Viszont a doki nagyon bízik benne, hogy menni fog, mivel nem túl nagy. Na de ez pontosan csak akkor derül ki, amikor kijött, és a mérlegen lesz :-(
Ma a CTG-n már megkérdezték, hogy mit tervez velem a doki, minek hordom túl, ha úgyis császár. A szülésznők így gondolják. Nekem már mindegy, csak legyen meg végre!

Ske! Merre vagy? Remélem te már nem otthon! Szorítok neked!

beszteri! Köszönöm szépen! "Sajnos" ma megint túl jól vagyok! Úgy látszik tegnap a vizsgálat hatására voltak események, de azok mára teljesen elmúltak. Viszont mivel darabokban távozik a "dugó" remélem hamarosan aktivizálódunk. Ma megkérdeztem a szülésznőt, aki azt mondta, hogy ettól kb. 48 órán belül baba szokott lenni. Viszont eddig semmi keményedés, semmi összehúzódás :shock:

Akíra! Nagyon szépek a lányok! Aranyos lehet élőben Kyra kezében a kistesó :-) Gratulálok!

Reni! Remélem jobban vagy! Te olyan sokszor írtad már, hogy fájdogál a poci, hogy én most egyenesen irigyellek érte! Még neked is hamarabb megszületik :shock: Jó mikor már nem heteket kell számolni, de ez milyen rossz, amikor már plusszba vagyunk. Remélem benne leszel a következő 4 napban!

Megyek a sor végére :(

Mesi! Ha esetleg olvasod: veletek mizu? Babák hogy vannak? Egyben vagytok még? Remélem minden rendben!
almi

Sziasztok!

Tegnap este elég sokat fájt a dereakam, de reggelre valahogy kialudtam. Azt hittem nem történik már semmi péntek reggelig. Kb 2 órával ezelőtt elment a nyákdugóm. Ez már biztos az volt, mert nagy darabokban jött, véres volt. Picit érzem a derekam, meg a pocim keményedik, de nem rendszeresen.

Lehet ma este már bemegyünk ha megindulnak a fájások, ha nem akkor holnap reggel 7.
Nagyon szorítsatok.

Megyek pakolni. Próbálok ma még jönni
Vendég

Melcsi, hatalmas gratula a kislányodhoz.
Vendég

Csuri!
Nekem is NANDU-s kendőm van. És mi is kaptunk hozzá használati utasítást... :) Csak egyelőre még egyiket sem kaptam vissza, pedig már kétszer szóltam a lánynak, hogy küldjék. Remélem, azért nem felejtik el... Ha esetleg a használatit nem kapom vissza, akkor megköszönném, ha beszkennelnéd. De addig várjunk!
Örülök, hogy ezek szerint abból is képes leszek megkötni. :)

Almi!
Drukkolok, hogy Manócskád már ne akarjon túl sok időt a pocakban maradni. :) Nehéz lehet, így a 40-en túl... De látod, Juditnál is csak előbújt Blanka...

Naysa!
IGen, már többen babáznak, mint amennyien még várunk rá.

A táblák:

KépKép

KépKép

Cseréltem a pocakos táblát, mert képlethiba volt benne. Bocs! :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beszteri 2008.11.13 21:05-kor.

beszteri

Beagle!
Szorítunk!!!!! :) :) :)
beszteri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?