A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Séta és Baumax látogatás után újra itthon! Megvettük a hiányzó karikákat a függönyhöz! Apa megígérte, hogy este felteszi :wink:

Csöre: örülök, hogy nincs baj Zazával! És bizony, januárban már veletek nyüzsög Saci is! :D Fini kolbi,sonka :P

Katuska: mostmár pihi!!!Sajna a kosz megvár, én is tapasztalom :wink:

Batkata: akkor ápold Apát!! Jó lehetett a mai gyerek-program!! Én is tervezek üvegfesteni a napokban!

Enikő pü ment!

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata! Nem semmi napotok volt. :)
Remélem, éjszaka kipihened magad! Szép álmokat!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.24 07:57-kor.
kisbogacs

Katuska! Holnap jöttök a játszóba? Úgy néz ki, hogy mi is elmennénk. Hány órától van?

Kata! Köszi a pü-t! Válaszoltam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kriszti! Akkor pihenés-hegyek Neked!!! Nekem is van szurka, de az nem vészes.

Enikő: én is :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti! Akkor tessék feküdni. Mg menjen.
Már csak pár hét! :wink:

Kép
hanna30

Enikő! igen megyünk! 10-kor nyit!

Csöre! igen úgy volt, hogy bográcsos lesz de nagyon fújt a szél meg apának sem volt kedve fagyoskodni odakint.
Épp most ettünk belőle:)

Változatosság kedvéért Máté megint pucér és itt ül előttem. Miközben írok, tudom harapdálni a hasát :lol:
katuska79

Szép estét!

Kriszti: ez nem jó hír :( pihenj, és figyeld magad. A Mg tényleg használ. Ha rendszeres, rögtön doki!

Batkata: ok, ott szoktam néha vásárolni, ismerem :) (borsóféléket), na majd akkor benézek hétfőn ebédszünetben (ha lesz bennem szufla a cukrozás után)
hát, igen, két gyerekkel kevés a nyugi :wink: mi lesz majd hárommal? :)
Párodnak gyors helyrerázódást :) (mondtam én, hogy a sport egészségtelen :wink: na jó, nem komolyan :D)

Zaza teljesen rendben (mint utóbb kiderült, délelőtt 5x hányt, közben végigaludta a délelőttöt - kivéve amikor hányt, de neki ez a gyógyulási "módszere"), várhatóan semmi sem marad holnapra, ahogy ismerem.
Este még Mesivel újracsináltattam a leckéjének egy részét, mert csúnya volt, és figyelmetlen (persze, pénteken kapkodott, hogy minél előbb tévézhessen még uszoda előtt - na ezt nagyon utálom, el lesz tiltva :evil: )
Aztán rájöttem, hogy legnagyobb gyermekem kabáthiánnyal küzd :( tiszta mocsok kabátban jött haza, és nem tudtam ráadni csak egy olyat, ami kicsit rövid ujjban :( jó kis figyelmes anyja vagyok nekije :( holnap majd veszek neki valahol :( csak amikor legutóbb néztem, mindenhol már a téli vastag kabátokkal nyomultak, vékonyabb őszi nem volt :( asszem, marad a decathlon, ugyanolyan, mint a tavalyi. Az bevált legalább.

Katuska: hm, őzike :D

Attól nem félek, hogy Saci nem fog nyüzsögni :wink: elég aktív csajszi :D azért jól elvoltunk kettesben, csak az esték voltak magányosak ... bár akkor is "műsorozott" :lol: :lol:

Kolbi sonka: na az még jó pár hét, mire felfüstöldőik :D Mesikém nagy sonkaevő, napi 1-2 szelet simán lecsúszik neki :D

Na további szép estét, és jó éjszakát, holnap csak délután "jövök" :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tök jó adventi naptárak vannak a Lidl-ben ha valakit érdekel. Én ma beszereztem egyet, a zacsikat mindenkinek magának kell megtölteni és évekig használható!
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata! Köszönöm szépen, hogy megkérdezed! Holnap várom a privit

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Oylan adventi naptár kéne ami a babát számolja vissza:)
katuska79

Sziasztok!

A hétvégén kicsit lustiztam de azért itt vagyok!

Kisbogács remélem jobban vagy,Ági baba még várhatna egy kicsit.Pihenj sokat!!!

Katuska,Eniő jó játszózást! Nagyon hideg van de legalább a gyerekeknek van hol szórakozni.

Batkata elég mozgalmas volt a hétvégéd! :D
Bele gondoltam hogy milyen lesz ha már nekem is két gyerkőcöt kell lefoglalni! :D

Ma megyek a házi dokimhoz,remélem nem lesznek sokan.És rájöttem hogy nincs egy meleg nadrágom ami feljönne rám így sűrgősen be kell szereznem valamit.

Akkor most távozom és később jövök!!!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Itt vagyok újra. Nekiálltunk a dobozolásnak hétvégén. Ma ruhákat kellene zsákolnom. Lehet, hogy a hétvégén már költözünk, de jövő hét végén biztosan.

Egyre többször jut eszembe, hogy lassan szülünk, valaki lassan már kezi is a sort. Kíváncsi leszek. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok tegnap megvettük a gyerekszobába a szőnyeget nagyon ari kutyák meg napocska meg felhő van rajta :D CS erika: hát igen lassan lassan december és valaki megkezdi a sort. Nekem is vannak jósolgatások egy két napja de nekem is megy a MGN B6 és persze a pihi főleg hogy felpuhult a méhszájam is közel sem biztos hogy kihúzom a 40 hetet :wink:
erzsebet0312

Nekem is keménykedig a hasam, azt pl. nem szereti ha előre dőlök. Azt egy jó kis keményedéssel "hálálja meg"

De nekem eddig minden ok volt a méhszájammal. Legalábbis 2 hete. Legközelebb dec.2-án megyek orvoshoz

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Ma már jobban vagyok, lázam sincs, de dolgozni nem mentem. A pirítós használt. Közben kiderült, hogy 4 kollegám is ugyanezekkel a tünetekkel maradt otthon, plusz jó néhány gyerek is hiányzik a suliból. Szóval egy kis vírust sikerült benyelnem. Vigyázzatok, nehogy összeszedjétek, mert rohadtul legyöngíti az embert.
Délután megyek uh-ra. Izgatott vagyok, remélem, minden oké a babával.

krisz78

Nah én is élek, hétvégén Nagyim volt itt, sokat segített :)
Az összes babaruha a szekrényben kivasalva várja gazdáját, de a kiságyat még nem hiztuk át Anyósoméktól, már csak az van hátra, és akkor készen vagyunk..
Nagyim azzal riogat, hogy a hasam nagyon lent van, meg az arcom is átment rettenetesbe, és mindjárt szülök... Naazért még nem szeretnék...

Anna karácsonyi,szülinapi ajándékai is megvannak, mostmár csak azért drukkolok, hogy láthassam is, amikor megkapja őket :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Én is bejelentkezem, köszönöm az aggódó sorokat, nincs semmi komoly baj. Elkezdtem ugyan jósolgatni, de a világon semmi rendszer nincs a fájások gyakoriságában, és az erejük is kismiska ahhoz képest, mikor kórházba vittek pár hete. Szóval azt hiszem ez csak a normális gyakorlás a nagy menetre :D

Krisz, örülök hogy jobban vagy!
kisbogacs

Sziasztok!

Katuska, nem semmi, hogy miket csinálsz még mindig. Remélem, a férjed azért jól van, nagyon rosszul hangzik ez a flexes sztori.

Kata, neked sem ártana már pihenni.

Hanna, hogy ezen a Dallas dolgon én mindig meglepődök. Biztos vicces lehet ennyi év után újra nézni.

Enikő, grapefruitmagcseppet nem ismerem, de kipróbálom, ha azt mondod, segít. Nem nagyon jobb a helyzet, és most köhögni is elkezdtem, ami borzasztó :evil: . Egyrészt nem hagyom pihenni Julcsit, másrészt olyan mértékben összehúzódik a hasam, hogy nagyon sajnálom szegénykét… és keményedek is sokkal jobban, mint egyébként… amin persze nem csodálkozom. Sajnos így nem tudok ma elmenni a vizsgálatra, pedig már 3 hete nem látott a doki. Úgy vártam, és most újabb 1 hét, hogy megbizonyosodjak, minden rendben van odabent :cry: .
Te se dolgozz túl sokat!

Kisbogács, nekem a csuklás megnyugtató… mindig megbizonyosodok felőle, hogy minden rendben a pocakban. Remélem, a jósló fájásaid is csillapodnak kicsit.

Krisz, remélem, jobban vagy már!

Vickybabe, Te is excel-őrült vagy? A férjem röhögni szokott rajtam, hogy a fél életem excell táblákban van :oops: . Hát a munka hozta, de olyan hasznos szerintem.
Örülök, hogy az éjszakáid jobbak, és múlik a zsibbadás. Egyébként is már csak pár hét, és kint van Manó.

Csöre, Te sem unatkozol.

Batkata, remélem, nem ébredtél fel éjjel, és jól kipihented magad.

Poszani, sok sikert a nacivásárláshoz!

Erika, nem semmi, hogy most vállalkoztál egy költözésre. Azért nem kis munka összepakolni egy lakásnyi cuccot… még ha segítséggel is.

Mágnes, nem semmi, hogy már mindennel készen vagy.

Kép
petne

sziasztok!

én is megvagyok, bár úgy érzem, nem sokáig fogok a gép előtt ülni, Manó máris tiltakozik :? :lol:

Szuper ez az adventi naptár, bár egyelőre nincs kinek megvegyem :roll:

Petne, hát igen, nálam is "szakmai ártalom" az excel. Lassan kezdenek hiányozni a 15.000 soros - 10 megás táblázatok, amikkel dolgoztam :lol:

Mágnes, nagyon ügyik vagytok, hogy már így álltok! Azért még ne szüljél :wink: Pocifotó? Tényleg lent van, te is úgy érzed?

Ercsi, én is kíváncsi leszek, ki kezdi majd a sort! De azért még ráérünk megkezdeni olyan 4 hét múlva :wink: Még a decemberi topicból is csak egy ikresmami szült meg :wink: várjuk ki a sorunkat :wink:
Hú nem semmi hetetek lesz akkor! Utálok költözködni :twisted: kitartás!

Erzsébet, képet tegyél a szőnyegről, biztos nagyon szuperül néz ki!

Poszani, akkor jó nadrágvásárlást mára!

Kisbogacs, örülök, hogy jól vagytok Ágibabával! :D

Krisz, de jó, hogy jobban vagy! Drukk az uhuhoz, majd gyere a hírekkel! Jól tetted, hogy otthon maradtál - csak óvatosan a munkával, jön a hideg, az influenzaszezon, annyi gyerek közt, háááááááát én tuti nem mennék már vissza dolgozni...

Csöre, örülök, hogy Zaza jól van! Csodállak, hogy bírod két gyerekkel + a pocaklakóval ilyen jól magad!

Batkata, Te is nagyon aktív anyuka vagy! El sem tudom képzelni, hogy fogok majd több gyerkőccel bírni :roll: pedig szeretnék még 1-2-t biztosan :roll:

Hanna, Kata, Csöre, köszi, aranyosak vagytok! OK elhiszem, hogy nem érdekből írtátok :lol:

Kata, ja, a pisilés nálam is játszik, de csak 1x egy éjszaka. Annyi még belefér :lol: Képet kérünk a függönyös Martin-szobáról :lol:

Én néha úgy szégyellem magam, mert annyi mindent kellene csinálnom, de nem bírok már sokat. Olyan haszontalannak kezdem magam érezni. Pl. már nem tudok egyedül nagybevásárolni, mint régen. Vagyis tudnék, csak a méteres mély kocsiba nem tudok behajolni a pénztárnál. Ti ezt hogy oldjátok meg?
Köszönjük a pocidicséreteket, olyan édesek vagytok :lol:

Katuska, te sem vagy semmi a fugázással! Én már guggolni sem bírok sokáig, pár hete még a festésnél segítettem apának, de egy fél óra guggolás után úgy fájt a pocim, hogy le kellett ülnöm... :roll:

Jelentem elkészült a leltár Manó ruhatáráról tegnap, nagyon durva, 40 fölötti bodynk és ugyanennyi rugink van, és csak 62-esig számoltam össze.
Azért el nem adom még a tartalékjátéksnak minősítetteket sem egyelőre, ki tudja, melyik méret lesz az, amiből több kell majd.

Ti hogyan mossátok a babacuccot? Mert hallottam olyat, hogy ki kell főzni, majd kívül - belül kivasalni, hogy teljesen csíramentes legyen, a bodykat, meg ami közvetlenül érintkezik a babával. Én ezt hülyeségnek tartom, nem csírátlaníthatom az egész lakást...szerintetek? Én eleve tisztított ruhákat kaptam, amit aztán 30 fokon babamosó-öblítőszerrel átmostam és majd simán kivasalom.

Ja egyébként éppen most bekrepált a mosógépünk, a szennyes meg halmokban áll :evil: (amíg nem végeztem a babaruhákkal, nem akartam mást mostni...)

Beszéltem a szülésznővel, hétvégén találkozunk a kórházban, nagyon kíváncsi vagyok rá! Telefonban nagyon kedves volt! :D

Na lépek tényleg, mennem kell a boltba, meg az egész oldal velem lesz tele :roll:

Kép
vickybabe

Ja és Andi, nem kaptam ám privit a táblázathoz :roll:

Kép
vickybabe

vickybabe:elkültem mégegyszer,hátha most megkapod.

Kép
andi0716

Vicky:
Mosás: tényleg hülyeség, akkor a gyereket tartsuk steril szobában, nehogy elkapjon valamit...
Én simán kimostam 40 fokon a rucikat, és átvasaltam. A pelusokat első mosásnál 90 fokon, de utána 60-on fogom mosni, végül is büfire használja az ember..

Pocak:
hát nem tudom, szerintem nekem alpból ilyen lent lávő a pocakom, de tényleg nem tudom megítélni .Apát már macerálom 3 napja fényképért, dehát férfiból van... :? na ma elkapom, és majd megítélitek ti :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok :)

Kisbogács: örülök, hogy minden rendben, őszintén, kicsit izgultam tegnap miattad... nekem nem görcsölt a hasam jósló fájásoknál egyik gyereknél sem :roll:

Viki: dehogy kell csírátlanítani... tiszta hülyeség. Mondjuk én 40 fokon szoktam mosni, de igazából majdnem mindent. Szerintem, ha utána kivasaltad, akkor a 30 is bőven elég. A burokban nevelt babák a legfogékonyabbak a fertőzésekre. Ha meg kifőzöd a cuki színes cuccokat, nem sokáig maradnak hordhatók.
Kosárba pakolás: a kosár elején még leérek az aljára, a végénél nem. Ezért előről húzom a kocsit :)

Petne: a grépfrut csepp immunerősítő és tele van C vitaminnal. Én a gyerekeknek is szoktam adni (de csak 3 éves kor felett ajánlott). Vigyázz, mert több olyan is van, amibe más gyógynövények kivonatát is beleteszik, ezek egy része nem fogyasztható várandósság alatt.

Krisz: jobbulást! én is meggondolnám, hogy visszamenjek-e a gyerekek közé :roll: tényleg annyi mindent össze lehet szedni. Főleg az utolsó hónapban veszélyes.

Reggel a cukorrendelésen +1 kg-t mértek :D és nem szidtak le (mint a többieket), hanem megdícsértek :)

Na, én el, majd még jövök :D

Csöre
csöre74

Mágnes, azért várjál még 3 hetet legalább:)) Nehogy megszülj nekem idő előtt. Bár az adatokból itélve nem lenne már most sem picike.

Pakolás, egy zsákot már teli tettem azokkal a ruhákkal amiket tavasszal, ill. nyáron fogunk hordani.
Egy csomó olyan szoknyát tettem el, ami tök csini. lesz mibe belefogyni. :lol:
Most pihi képpen megyek jóbarátokat nézni, mert azért belefájdult a derekam. Az a baj, ha belejövök akkor nem nagyon tudom leállítani magam, és csak utólag döbbenek rá, hogy már nem bírok annyit mint régen.

Kép
Kép
cs_erika

Csöre, nekem sem görcsöl a hasam, csak elég kellemetlenül be szokott keményedni. Szerintem tréningezik az "igazira". Egy alaptónusa mindenképpen van. És ha kap egy kis stimulációt nekem arra is bekeményedik. És még arra is szokott, amikor nagy mocorgásba kezd Zsófi. Néha megijedek, de aztán elmúlik.

Kép
Kép
cs_erika

vickybabe: jó teszek ha felraktuk a csiguszt is a falra :D :D Kisbogacs: lassan mindenki jósolgat :D nálunk még cumisüvegek, orrszívó, melltartóbetét, fürdetéshez cuccok, meg még sok minden ami hiányzik, meg most néztük át anyuval a ruhatáramat és nincs hálóingem se meg pizsim se gombolós, úgyhogy még lesz egy köröm vagy kettő :D :D Csöre: gratula a +1 kg-hoz ez szuper én meg péntekre kaptam időpontot ismét terheléses cukorra remélem jó lesz. :D :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Én is vagyok!
Mostantól sűrűbben. Mától itthon vagyok!!!! Furcsa, de hozzá fogok szokni hamar. :-) Úgyhogy a következő talira én is benevezek!!!!
Nem tudtam bepótolni a teljes lemaradást olvasásban, de azért látom többé-kevésbé mindenki jól van.

Moffli: örülök, hogy hazaengedtek a kórházból. Sokat gondoltam rád, hogy vajon mi lehet veled és a babával, de természetesen minden rendben van, tényleg örülök!

Most így hirtelen névről nem tudom, hogy még kinek kezdett el kinyílni a méhszája, de vigyázz magadra!!!! Egyébként éreztetek valamit, vagy csak a doki vette észre, hogy kezd nyílni???

Nekem hirtelen szokott belenyilalni a méhszájam környékébe, igen erősen, nagyon kellemetlen érzés, remélem csak azért van, mert már behelyezkedett Bianka fejecskéje. Nálatok szokott ilyen lenni???
Ma meg olyan érzésem van, mintha ki akarna bújni. Tudom, hülyeség, olyan érzés, mintha egészen lent lenne a fejecskéje és nyomná szét a medence csontomat. Remélem ez természetes érzés. Olyan hülyeségeken tudok parázni!!!!!

Kép
jandrea

jandrea, én vagyok az egyik, akinek nyitva van a méhszája félig, de nem az egyetlen sajnos :(
külön "kinyílást" nem éreztem, a doki vette észre (bár én sokat görcsöltem az asztmás rohamok miatt, de az azért más)
amiket írtál hirtelen nyilalló fájdalmat, és medence csont nyomást, azok természetes érzések: a tested felkészül a szülésre. Úgy tudom, előbbi jelenti a szalagok nyúlását, utóbbi pedig hogy valóban távolodnak a csontok egymástól, hogy a baba könnyebben kiférjen majd a nagy napon. Ilyenkor kezdünk el tényleg pingvinesen járni, mert távolodnak a lábaink is egymástól :D
szóval ha "csak ennyit" érzel, akkor semmi baj nincsen!
jó hogy most már te is otthon vagy, használd ki, pihenj sokat, élvezd a szabadságot!
kisbogacs

Kisbogacs köszi!!!! Megnyugtattál!
Vigyázz magadra! Olyanról is hallottam már, hogy valaki kinyílt már a 20.hét tájékán és még túl is hordta a babát. Viszont szerintem nagyon fontos, hogy pihenj sokat!
Sajnos van családban rossz tapasztalat is. Anyukám a hugival elég korán el kezdett nyílni, nem pihent, sokat dolgozott (akkoriban építkeztek) és bizony 6 hónapra megszületett a hugikám. Ezzel nem akarok riogatni senkit, csak fontos, hogy vegyétek komolyan a pihenést!!!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Jövök-megyek ma.
Intézem a biztosításomat.
Betegeknek jobbulást!!!!

A nap híre: a jövő héten készen van a kiságyunk. :lol:

Kép
hanna30

Én is ugyanúgy mostam, mint Mágnes. 40 fokon a ruhákat, aztán vasalás, csak a pelenkákat mostam ki első alkalommal 90 fokon aztán azokat sem. Ha nagyon koszos lett és nem volt elég a 40 fok akkor mentek 60 fokra a cuccok. De vasalani sem vasaltam egy idő után:) csak a pelusokat, meg a bodykat ha nagyon ráértem...

Vickybabe! Hogyan pakolok ki a kosárból? Hát nyögve :lol: és körbetáncolva a kocsit, hogy mindig közelről tudjam kivennia cuccot belőle. De nagybevásárolni most már családostul megyünk inkább és apa pakol.
Fugázáshoz meg én sem guggoltam, az lehetetlen számomra, hanem egy kispárnán ültem féloldalasan meg összevissza....Még rengeteg fugázni való van, de majd csak holnap csinálom, ma ha minden igaz Enikővel megyünk szülésfelkészítőre videót nézni meg szülőszobát látogatni.
Délelőtt meg játszóztunk:) Gondolom Levente is kidőlt otthon ebéd után....szegény még szurira is ment, remélem jól viselte.

Valaki járt már Gulliver játékkereskedésben?
katuska79

Katuska! Én nem voltam, de azt hiszem, talán nekem van valahol vaalmi kedvezményes kártyám. De hol???

Enikő! Azt hiszem, te tettél fel világító csillagokat. Én a Tescoban vettem, 3 féle méret volt benne, talán 30-40 db és olyan 250.-Ft volt!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Vagyok én is! Igyekszem mihamarabb képet tenni, mert Apa tényleg felvarázsolta tegnap a függönyt, csak az elkötő kampókat nem fúrta már fel este (a szomszédban 2 kislány lakik, akik a lefekvéshez készültek :wink: )

Jósolgatás: tegnap este én is fájdogáltam rendesen, bizti szokatlan volt a séta a friss levegő, utána vásárlás, függönyrakás... Meg Martin dugdossa magát összevissza, itt egy pukli-ott egy pukli :lol:
Jövő csütörtökön ctg, kíváncsi vagyok, mit alakítunk majd :wink:

Elhoztam házidokimtól a kutyanyelvet, holnap viszem a dolgozóba. Vettem 1 db szoptatós melltartót és 2 hálóinget (viszek azért a kórházba, ki tudja, mire fanyalodok majd :lol: ). Igaz, nem kifejezetten kismami hálóing, de pamut és kigombolható, szoptatni jó lesz -- amúgy nem egy nagy etwas :wink:

Ma délután meg jógára megyek!

Katuska: gondolkozom a Gulliveren, mi most a budaörsi Brendon melletti nagy játékboltban voltunk a hétvégén, de lehet, hogy az nem is Gulliver...?? :roll:

Jandrea: bizony, pihizz sokat! Meglátod, gyorsan belejössz az otthonlétbe :wink:

Krisz: örülök, hogy jobban vagy! Jó is, hogy nem mentél dolgozni, gyűjtsd az erőt, gyógyulgass!

Mágnes: bizti látni fogod Annát ahogy örül az ajándékoknak!!! Kérd meg Beni Babát, hogy úgy időzítsen! :wink:

Vickybabe: egy percet ne aggódj, én is olyan bénának érzem magam, hogy néha csak úgy kóválygok otthon is :oops: Nagybevásárlás már kizárólag csak Apával.A kocsiba csak úgy érek be, hogy oldalt, a karom hosszúságát kihasználva, pocakkal ráfordulva semmiképpen :lol:

Hanna: örülök a kiságynak,tök jóóó! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Andrea: ne is mondd, eddig is elég o lábam volt, ez tovább fokozódott, ahogy csúsznak szét a csontok :? és tényleg olyan érzés, mintha a fejecskéje szét akarna nyomni alul :) de ez így természetes :wink:

Erika: óvatosan azzal a pakolászással, nehogy megemeld magad...
Ha erősen mocorog, vagy befeszít, én is bekeményedek... bár arra is gondoltam, nem az van-e, hogy érzi, hogy keményedni fogok, és azért mocorog?

Elmentem ma a csarnokba gerslit venni... vettem spenótot, sóskát, paprikát, paradicsomot, sárgaborsót, mangót, na meg persze gerslit :) nem volt nehéz, csak a spenót meg sóska miatt néztem ki úgy, mint egy málhás csacsi :D

Mágnes: múltkor engem is ezzel paráztattak :? ne aggódj, biztos minden rendben, nézd meg magad oldalról :wink:

Lányok, én nem is vasaltam soha a babaruhákat :oops: semmi bajuk nem lett tőle a gyerekeknek (tudjátok, nekem a vasalás nagy mumus :oops: )

Csöre
csöre74

Hanna: :D hajrá kiságy

Kata: szerintem az Játéksziget, de nem tuti :roll:

Csöre
csöre74

Kata! Tessék ám pihenni. :)

Csöre! Ugye nem cipekedünk?

Kép
hanna30

Ja, mosás: ugyanígy terveztem, ahogy írtátok :wink: Milyen hülye is vagyok, reggel bepakoltam a mosógépet, mielőtt eljöttem otthonról, hogy estére, mire hazaérünk, majd jól kimos, csak a mosóport, öblítőt és a bekapcsolást felejtettem el...khmmm :oops:

Hanna: én is vettem olyan csillagokat a Tescoban, este meg nem tudtam elképzelni, hogy mi az a világító kupac a kiságyban :lol: 40 db-os és 250 Ft. körül volt tényleg.

KépKép

KépKép
kata8110

Kösz Csajok!
Ha meglesz a kiságy visítok!!!!!! :lol:
Ma nagymami csak egy cipőt vett.
Én nem is vettem. :oops: :oops: :oops:

Kép
hanna30

Kata! akor igazán nem is nagyon felejtettél el mosni:) még jó, hogy a ruhákat bepakoltad:)

NA ezen ki tudok akadni, mikor anyukám is mondja, hogy úúúgy el van torzulva a fejem! Már csak ez kell egy amúgy is alakját vesztett kismama lelkének.... :evil: legközelebb én leszek a gyorsabb és rákérdezek, hogy mirét néz ki iylen szarul ? :shock:
katuska79

csöre: most akkor már végképp megnyugodtam! Semmi sem fáj már annyira, amikor tudom, hogy Bianka miatt van és természetes. :-)

katuska: ezen jót nevettem. :D
Egyébként én is hallottam ilyen, hogy a szülés előtt megváltozik az arc, de miért???? Semmilyen logikus magyarázat nem jut az eszembe. Mert, hogy lentebb megy a has, az ok, magyarázható, de az arc?????? Előre készülnek az arcizmok a fájások miatti eltorzulásra????? :-)

Kép
jandrea

Szerintetek hasznos ilyenkor szülés-történeteket olvasni?????
Vagy csak jön a para????
Hétfőn megszületett a barátnőm/kollléganőm kisfia (nagyon édes!!!!!). Elmesélt mindent. Hát...... azóta egy kicsit félek.

Kép
jandrea

Petne! Ne aggódj, biztos minden rendben van odabent. Még jobb is ha nem vizsgálgatnak túl sokat. Én 1,5 hónapja voltam dokinál.
Neked jobbulást kívánok! Én az Ökonet-es grrfruitmagcseppet használom, interneten is meg lehet őket találni. Lekopogom, de a kicsi fiamat is mindig rendbeszedi. Nálunk mézes-citromos tea, C vitamin és eza csepp, amikor elkezdődik valami és már ki sem alakul. Az immun rendszer erősíti!

Viky! Én a férjemmel megyek nagybevásárolni és ami nekem nem megy, azt ő oldja meg! :D Vagy a gyereket beleteszem a kocsiba és kiadogatja a cuccokat! :D
A ruhákat én 40 fokon mosom, nem különítem el sosem a mieinktől és nem használok más mosószert sem. Ami pamut azt gőzzel kivasalom elől hátul. Szerintem a csirátlanítás nemcsak felesleges, de káros is!

Csöre! Melyik grefruitmagcseppet használod? Gyártó?

Jandrea! Kellemes pihenést neked. Az a ynillalás szerintem a méhszalag!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! A szurit hősiesen viselte Levente, de olyan elkeseredett képett vágutt utána, azt hittem megzabálom. 1 órakor bevágta a szunyát!
Guliverbe mi voltunk, de nem tetszett neke túlságosan. A kínálatukat is változatosabnak gondoltam, az áraik nem jobbak, mint az Auchan, ráadásul a gyereket nem lehet a bevásárlókocsiból kivenni. :twisted:
Én tudom igazolni, hogy a fejed nincs eltorzulva! Anyukádnak esetleg felajálhatsz egy szemüveget! De jó erőset ám! :D

Hanna! Most vetted a csillagokat? Tegyél fel fotót légyszives!

Jandrea! Több víz lesz a szervezetbe, készülve az esetleges folyadékvesztésre és egy kicsit puffadtabb lesz az arc. De ez sem igaz mindenkire!
Szüléstörténetek: ez változó kinek jön be és kinek nem. Én szivesen olvasok szüléstörténetet, engem nem zavar. Bár én nem is félek a szüléstől, szerintem ez is számít!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Köszi a szurkolást, tudtam aludni!!! :)
Lehet, hogy a párom kellett mellém? :shock: :)

Csöre: én is mindig elcsábulok a piacon!!! Imádok piacon vásárolni, szagolni, tapizni a zöldségeket, gyümölcsöket, kiválasztani, kitől vegyek husit és kitől nem...

Kata: ne is mondd! A múlt héten valamelyik nap betettem egy adag mosnivalót, s nem tudom miért, csak a centrifugát indítottam el, majdan késő este, mikor akartam teregetni, feltűnt, milyen szárazak a ruhák...
Megnéztem a mosóporos kis rekeszt, hát dugig volt... Szóval nem vagy egyedül. ... 8)

Vasalás: én egy ideje már feladtam, pedig nekem az olyan kis relaxáló elfoglaltság szok' lenni.. Közben zenét hallgatok vagy filmet nézek. De csak egyedül jó, rohangáó és nyafogó gyerek mellett nem!!! :evil:
Lehet, hogy ezért szoktam le róla?
Egyébként Pötyikénél én is csak a pelusokat (meg az ágyeműt) fogom vasalni, ölbítőt meg egyáltalán nem fogok használni - bár most is csínján bánok vele, mert Julcsi ekcémára hajlamos...

Kata! Hogy megy ez a kutyanyelvesdi?
Még sosem voltam ilyen hosszú ideig táppénzen. Csak most fogom felhívni a dokimat, hogy hétfőtől elmennék táppénzre, mert volt egy "kis adag" túlórám, s csak hétfőtől jár le... Azt odáig tudom, hogy szakorvosi vélemény kell (ez meg is van), meg el kell menni hozzá, de utána mindig újra kell szakorvosi vélemény és mindig el kell menni a házidokihoz randira? Huh! Ja, és van a szülés előtt valami kötelezően kiveendő időszak vagy nincs? Mert én az első babámnál egyetemista voltam, a másodiknál "számlás dógozó"... Szóval nem tudom, mi van.
(Lehet, hogy ezt már írtátok, de még az előző két hét termését sem tudtam visszaolvasni... :oops: )

Na megyek, elmegyünk ketten az urammal a gyerekekért! Fel kell írnom a naptárba, ilyen idén még nem volt, na jó, egyszer, talán... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: igen, kell egy 'javaslat' a nődokitól, miszerint ilyen és ilyen okokból táppénzt javasol.Ezzel becsattogsz a házidokihoz, aki nem fog neked egyből kutyanyelvet adni, mert azt kvázi visszamenőleg kapod, vagyis amikor viszed a következő javaslatot (havonta kell új, mert a házidokikat havonta számoltatják el a táppénzekkel). Amikor megkapod köv. hónapban a kutyanyelvet, azt beviszed/beküldöd a munkahelyedre, bérszámfejtés előtti napokban. Nem árt megkérdezni, hogy meddig kell,hogy beérjen, hogy el is számolják rendben.
a munkahelyeden pedig mindenképp szólj a napokban, hogy akkor te hivatalosan mától (?) már táppénzen vagy.
Elvileg van a szülési szabi, amit 1 hónappal a szülés előtt meg lehet (kell, elviekben) kezdeni, de szerintem bevett szokás, hogy szülésig táppénz és onnan ketyeg a szülési szabi. Csak amikor szülsz, akkor tájékoztatni kell a házidokit, hopgy levegyen a táppénzesek közül.

Remélem, sikerült valamennyire megmagyarázni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: nem cipeltem :D összesen nem volt 3 kiló :D
Milyen a cipőcske?

Andrea: nem mindenkinek változik meg az arca, de valóban előfordul.
Katuska: az eredeti állapotról nincs információm, de szerintem semmi baj a pofiddal :wink:

Batkata: megnyugtattál :) ezek szerint annyira nem gáz, ha nem vasalok :) a pelusokat azért Apus majd kivasalgatja lazításképp az ingjei között... remélem :)

Mosás: én sem indítottam el reggel :? pedig tegnap este bepakoltam... de reggel 1/2 6-kor még elég takarékon voltam :?

Hanna: olyan csillagok is voltak, ami mellett a bolygók ott figyeltek? most arra fáj a fogam, nagyon megtetszett... lehet, nem is a gyerekeknek, hanem az én ágyam fölé :oops: :oops:

Enikő: holnap megnézem a cseppeket, most Bp-en vagyok

Szülés-születéstörténetek: hát, engem nem zavarnak :) alapvetően pozitívan állok a dologhoz, és ettől nem nagyon tudnak eltántorítani :)

Képzeljétek, tegnap teljesen ki lehetett tapperolni Sacikám térdét :D annyira édes volt :) és hagyta is jó ideig :)

Csöre
csöre74

Megjöttünk az uh-ról.
Méreteink: BPD 79mm, AC:278mm, FL:56 mm, becsült súly 1510g. Minden oké, minden normális. úgy örülök. :D I. tipusú a placenta. Az mit jelent?

Vasalás téma: hát, én alapból utálom. Úgy gondolom, csak eleinte fogom vasalni a babaruhákat.

krisz78

Krisz: örülök, hogy minden OK. Gratula Ádámhoz, szépen növöget :)
A placenta típusáról fogalmam sincs, nem lehet, hogy az érettségére utal?

Csöre
csöre74

Kép 33 hetes pocakfotó
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?