A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Sztem akkor neked diétát is kellene csinálni. Mert a szervezetedben megtalálható és visszajön. Pl. a cukros dolgok, fehér liszt, stb. is remekül elősegítik.
20150601134430

Hát, sajnálom...
nekem is akkor kellett a lázmérőhöz nyúlnom, amikor elkeztük a tápit.
Nem tudom, mi volna jó... Ha másmilyet veszel, azt nem biztos, hogy megeszi...viszont a kaki miatt, lehet, hogy cserélni kellene...

Nekem az egyik ismerősöm kislányának voltak ilyen gondjai, és a BEBÁról, áttértek a HUMANA HA banánosra, és megszűntek a gondjaik.
Szilvi Jázminja is azt kapott, és megeszi... pedig ő is anyatajes babóca... :roll:
Nincs az ismerőseid között olyan, akinek a csemetéje azt eszik? Meg kellene kóstolnia Lackónak. :roll:
(Emma is kóstolta már, és ízlett neki, pedig ő is igazi kis finnyás...)
Vendég

Megkérdezem majd szerdán a doktornéninket mit mond erre. Meg szeretném lassan a déli kajáját kiváltani főzivel, mert akkor nem kellene tápival pótolni, mert elég lenne a tejcsike.
20150601134430

Kaptam ma egy linket, ahol ezt a diétát részletezik+ minden antibiotikummal eszem a grapefruitmag cseppeket...(persze ez most kevés volt...)
Most kipróbálom!
Ha már úgysem szoptathatok, nem mindegy.......... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ezt a diétát érdemes 1-2 hónapig csinálni, h teljesen kiürüljön a szervezetedből.

Olajban oldódó grapefruit cseppek? MErt ha alkoholban oldódik az nem annyira jó, mert a szervezetben az is cukorra bomlik le.
20150601134430

Szerintem simán elkezdhetitek már a kóstolgatást..
Vagy figyelmetlen voltam, és már eszegettek is? :oops: :oops:

emmának még kicsit idegen a kanál... ez egy igazi türelemjáték.
A száját nyitja ugyan, de azzal a mozdulattal már tolja is ki a kaját a szájából.... így több van a ruháján, mint odabenn... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.17 15:10-kor.
Vendég

olajban
Vendég

Katák! vagy valaki :lol:
Zsoltinak az oltás helyén egy jó kemény kb. húsz forintos méretű csomó van. Nem fáj neki! Nem gáz?

Beültettem az etetőszékbe, neki toltam az erkélyajtónak, és most ott nézelődik! :lol:

Kép
Kép
patr

Már eszegetünk almét, körtét. A hét vége felé akarom majd adni a krumplit.

Laci csak úgy nyomja befelé. :lol:
20150601134430

Patr!

Azt nem tudom, mennyire gáz, de mindenképpen borogasd neki!

A prevenar oltásnál Emmának is érzek csomót ám lényegesen kisebbet.
Vendég

Zsoltinak is bármit adok, lelkesen megeszi.
Idáig nem adtam neki, csak az íz kedvéért egy-két kanállal, de tegnap benyomott egy fél üveg almát-burgonyával, és nézett, hogy van még? De nem mertem többet adni neki. Ja és utána ugyanúgy szopizott!

Kép
Kép
patr

Megyek, felébresztem ezt a hétalvót...

ma még csak 2-szer evett... 1/4 6-kor, és 10-kor...
Vendég

Marcsi, köszi, borogatnám én, de egy ilyen örökmozgónak? :lol:
Majd ha elalszik, megpróbálok rátenni borogatást.

Kép
Kép
patr

hali lányok!

még megvagyunk... füstjeleket jöttem adni
Kép

olvaslak ám titeket! csak mire visszaolvasok addigra rohannom kell továb...
reggel 8 körül kelünk, aztán fél9-9 körül kajcsi. utána öltözés és séta 13-14 óráig. aztán gyorsan főzök meg olvasok. mire ezzel a kettővel végzek addigra kel a törpi, kaja, délutáni foglalkozás, jön az este... leülök olvasok, mire megint irnék addigra közbejön valami :twisted:
nah megint nyekege van... már épp ideje

9-kor evett utoljára... aztán ezt csinálta. az erkélyről már betoltam a lakásba mert már hült az idő

Kép

nah asszem még eldugul egy kicsit...

szly! tök jó a tábli

marcsi! remélem hamar rendbejössz ++++

babafotók tüneményesek...

mennem kell... :(

Kép

Kép
timi1982

Marcsi, 10 óta alszik? Nem semmi a kiscsaj!

Adél is mindent szeret, alma, barack, krumpli. Holnap jön a körte. És annyit kakil, mióta elkezdtük, csak teljesen más a kakija. A súlya meg 30 dkg-t ugrott most egy hét alatt 8) :shock:

Vik, én most két kaja közé adom a gyümölcsöt, de úgy tervezem hogy a napköznbeni két tápszerpótlás helyett fogom adni neki kaja után...Este sajna meg fog maradni a táp, olyankor már nagyon kevés a tejem...
Neked elkezdett csökkengetni? Nem segített a tea?

Pati! Szívesen!
Nézd meg a hónalja és a kulccsontja felett a nyirokcsomókat, ha azok nagyok az gond, de maga az oltás elvileg nem!
Hagyott aludni valamennyit?

Szilvi, Ti hogy álltok a kajával?

Kép
andkata

Marcsi! Nem semmi alvókája van Emmának! :shock: Sajnálom a gondokat, hátha segít a diéta!

Patr! Az alma burgonya Jázminnak is a kedvence! Ma is azt ebédelt! Neki egy fél üveg megy le. Utána nem szopizik, de egy fél óra múlva már követeli, biztos szomjas. Mert ugye teát sem iszik!

Viki! A Humana banános nekünk nem HA, de Jázmin szereti4 Pedig ez nála nagy szám!

Kép
szly27

sziasztok

látom mindenki félve ir nehogy tulmenjen a 800-.ik oldalon :D

hát pati: nem egyszerü négy gyerekkel de én már hozzá szoktam

marcsi remélem hamar rendbe jössz..

a karácsonyi ajikkal kapcsolatban én má tudom mit veszek csak azt nem hogy miböl??????????????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

mi most milumil 1-est eszünk az se ha-s

a tejpép nagyon jol megy a gyümi is bejön
a fözelék az gázossabb nem akarja azt enni amit én fözök
ÖTLET?????????????????A

a bébikaja elég huzos

Képimg][/url]
Kép
ronix

Andkata! Végre megtaláltam azt a tápot, amit hajlandó megenni Jázmin, de mivel most van elég tejcsi, nem kap tápszert. Délben kap egyszer főzeléket. Ez általában fél üveg bébikaja. Még saját magam főzött dolgot nem próbáltam. Egy kis gyümit is be akarok valahova súvasztani (ezt lehet nem jól írom, alá is húzza, mindegy), lehet majd délelőtt lesz.

Kép
szly27

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:43-kor.
Vendég

megjöttünk a sétából! ezt a zimát!! elő kell keresnem a kesztyümet (apa gépéről irok és ezen nincs egy pár hosszú mghangzó)
Viki: köszi !!!
mi is BEBA-t eszünk és nekünk eddig minden nap volt kaki csak amióta van hozzátápi azóta 2naponta. Mi már toljuk az összes főzit meg gyümöcsöt! A jövő héten már egy kaját kiváltunk főzivel!

Marcsi: kitartás, tudom hogy nem egyszerü kiüzni ezeket a bacikat!!! Emma milyen tündér és mennyit alszik :shock:

Vettem Zsiminek egy új rágókát és nem tud leszakadni róla!!!

Kép
mancsi76

Timi! Megyek énis bebugyolálom a lurkómat és sétálunk egy kicsit. Látszik, hogy már nekem nem az első baba. Valahogy mindig úgy alakul a napunk, hogy alig tudunk kimenni. Pedig Rolival én is mennyit és milyen sokáig sétáltam!

Kép
szly27

Írjatok sokat, mert így nehezen lesz meg a 800. oldal! Ma ez a második oldal!

Kép
szly27

Mancsi, Zsombornak Boldog hófordultot! ( egy kicsit szét vagyok esve, szégyenlem hogy mikor te irtad, elfelejtettem :oops: Kép
bencuri

Képzeljétek minek voltam szem és fültanuja!! Azt hittem felrobbanok!!
Sztori: játszótér mellett áll apuka, 2 gyerek meg a nagyszülők.
Apuka sirva üvölt a nagyszülőkkel hogy "miért nem láthatom a saját gyerekeimet, miért nem engeditek az enyémek "
gyerekek sirnak, bújnak a nagymamihoz. Egyszer csak nagypapi odamegy az apukához és behúz neki egyet majd apuka szintén behúz egyet a nagypapinak. Gyerekek bömbölnek, kisfiú szaladna az apjához, nagymama nem engedi! Apuka továbbra is üvöltve bevágja magát a kocsijába és elviharzik. Szerintetek :twisted: :shock:
hogy lehetnek emberek ennyire agyatlanok???? Miért kell ezt a gyerekek előtt!!!! Nem sok kellett hogy oda ne menjek!!!

Kép
mancsi76

Szly, nálunk is detto ez van :oops: :cry:
bencuri

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 07:44-kor.
Vendég

Örülök hogy ok a tej, Szilvi!
Milyen főzit kap Jázmin?

Marcsi, nem is írtam, milyen édes Emma baba!

TTTTTTIIIIIIIITTTTTTAAAAAAA! Hogy vagytok? Füstjelet kérünk!

Kép
andkata

Mártiiiiii, ez nagyon durva!

Na megyek takarítani! UTÁLOM!

Kép
andkata

Sziasztok :(

KATÁK SOS!!!!!!! SEGÍTSÉG ILL: BÁRKI

csajok bocsi nem olvasok vissza , kész vagyok, segítsetek!!!!!
Nem elég a tejcsim viszont az a gáz, hogy Dávidot nemtudom rávenni sehogy arra, hogy folyadékot igyon így fagyós tejet vagy tápit.... :cry: :cry: 1 pelusa van idáig amibe alig van pisi reggel óta!!!
A múlthéten próbáltunk gyümit enni 2 nestlé kanállal kapott de a törp adag ellenére úgy bekötött apopsi, hogy a doki úgy túrt ki valamennyit az újjával még a végbélbe se ért le a kaksi.....kosz a napok,SEGÍTSETEK MIT HOY próbáljunk.
Tiszta tény a folyadék nem elég neki de alma is megkötötte a popiját így megint dokinál fogunk kikötni .

:cry: :cry: :cry: :cry: Adjatok tippet, hogy lehet rászoktatni cumisüvegre!!!!!

S E G Í T S E T E K !!!!! :cry: :cry:
tappancs28

Alig hízott valamennyit.. a kedve általában jó, de nem is jelez az éhség miatt....eddig 5-6 pelus napi átlag után ma a reggelivel idáig 2 van és ez gáz kikészülök próbáljatok tippeket adni kérlek benneteket!!! :(
tappancs28

Tappancs, Neked egy csomó tejed volt! Mi történt?

Túl sok ötletem nincs, próbálgatni kell folyamatosan. Előbb útobb el szokták fogadni... Kanállal nem próbáltál folyadékot adni neki???

Kép
andkata

TAPPANCS
NYUGI!!!!!!!!!!!!!!
mi is ezt játszuk Léna se jelez hogy éhes lenne igy többször probálkozom

néha én is szárazon veszem ki az éjjeli pelust ha ez megnyugtat
probáld a gyümilét pohárbol kanállal
nekünk kész cumisüveg és cumi arzenálunk van hogy melyikböl enné
szerintem konkrét tipp nincs csak a probálkozás

Képimg][/url]
Kép
ronix

mi az összes tápot kiprobáltuk hogy hátha ezt eszi cimszóval de nem sok sikerrel félálomban etetem táppal
napközben pedig megy a kanalas
a mult hétem 7 dkg hizott és leküldtek minket a korházba....
szoval nyugalom és türeelem

tuodm könnyen mondom innen de hidd el jobb lesz csak tarts ki

Képimg][/url]
Kép
ronix

jaj csajok van 7 féle cumisüveg de egyiket se türi , kanálon és poháron+itató poháron is túl vagyunk....

soi tejem volt és 2 hétig beteg voltam még vagyok is láz stb s most semmi :wink:

éjjel a szájában vagyok úgy alszik nappal szintén, plusz laktoherb+homeobogyi stb...de ez van.

ha inna nem érdekelne,de egy hete kész vagyok nbem jutok előre folyadék hatásár kisfiam fuldoklik, nemhogy lenyelnél....

bocsi itt a ztörpe a kezemben nembírok szebben írni
tappancs28

Sziasztok!
Mi egy nagy sétán voltunk délután barátnőmmel. Csomó mindent kinéztem karácsonyi ajándéknak, majd fizu után nekiállok még vásárolni!
Lizy aludt sétakor. Mikor felébredt, kendőbe raktam, de ugy szépen elvolt, nézelődöt, beszélgetett.

tappancs!
sajnálom a tejci meg a nemevés dolgot!

d.dodó

Roni, tényleg van már vérvételi eredmény?

Tappancs, elment a tejed a betegség alatt? És nem jön vissza?? Jaj, szegény!
Figyelj, ha nagyon éhes lesz el fog kezdeni enni! Nem hal éhen egy gyerek! Próbáld félálomban!

Kép
andkata

erdekes minden babo hogy eszi es birja a gyumit. Annanak az alma szorulast okozott barack hasmenest( bar ma nem kapott megis minden eves kozben kicsi de hig, es sarga- tap ellenere is- es turos es savanykas- bocs a reszletezesert, de tan ebbol valaki meg tudja mondani normalis e ez-kaksija van)es nagyon nincs joban a kanallal, pedig ugy latommaga az uj iz nem gond neki. de hat ez van, nem szaladok sehova a dologban. most ujra csak tapot kapott( mar egy evesnyi tej sincs :cry: ).

Viki: mi is Bebat eszunk es latod nincs gond:)

Patti: hat ruhakat, jatekot is, karikas kendot, teli zsakot..ilyesmiket probalnek eladni, teszveszen sjat kinott ruhaimat is, meg csipp csupp dolgokat amiket nem hasznalunk, gyertyatarto, kepkeret, fotoalbum....ilyenek:)

Tappancs: legy eroszakos! VKata de meginkabb Tita ennek nagymestere, hogy hogyan tegyunk bele valami kajat italt a gyerekbe:)Amugy az alometets tenyleg az egyik leghatekonyabb!Kitartas! Kuzdj!

marcsi: ez tiszta szar, hogy ra lehet hiuzni alkat kerdese! Eleg sokat szoktamilyesmivel en is szenvedni, de kipp kopp terhesseg ota nem volt!

Karacsonyra: mar majdnem mindenkinek tudjuk mit, csak nalunk is a mibol a kerdeses:)

Orsi: jo akkor jovo het, az meg asszem ures:) Jo a hetfo nem ha Mancsival megyunk tornara, de a tobbi jo!Csak ne legyen ho!
Vendég

Tamara, pénteken akkor tali?

Kép
andkata

Tappancs - én úgy tudom hogy a Laktoherbet nem szabad homeós bogyóval együtt benyalni mert semlegesítik egymást.
Az etetésre nincs jobb ötletem nekem sem sajna mint amit a többiek már írtak.

Ha valaki szeretne új textilkönyvet 500 Ft-ért, akkor nézze meg ezt (még 2 db van, amikor ezt felteszem):
http://teszvesz.hu/item480085933_uj_gal ... macis.html

Szerintetek adhatok Nórinak HoesC Almalevet? Csökkentett savtartalmú, 100% alma sűrítményből készült, tartósítót nem tartalmaz és csak term. cukorral van édesítve. Szinte ugyanezek vannak írva a Hipp bébiivólére is, csak 3x annyiba kerül, pedig ez sem olcsó. :roll:
Vendég

sziasztok,
anyukák :wink:

Tappancs,
az alma hasfogó alapból! Más gyümölcsöt is próbáltál? Mondjuk barackot (más persze nem jut eszembe, ami nem hasfogó :oops: )
És ha te ennél valami olyasmit, ami neki tuti kakit csinál? Valami kicsit csípősebb ízűt, paradicsomost, mittudomén - és átmegy az anyatejbe? Vagy ez már tényleg gonoszság tőlem? :oops:

Véda 8)
Lilu egy tündér, látod???? Látszik, hogy imád :D

Kike,
igazad van, én is állandóan vásárolok Szonjának, mindig csak egy kis "apróságot". De annyira örül neki! És nem többért, mint 500 Ft, még belefér - ez mondjuk hetente egyszer.
Szombaton hazajött Szonja a nagyitól, és kérdezte, hogy mi a meglepetés???? :shock: de annak is örült, hogy csináltunk neki a falra zsákvászonból egy kis "kiállítást" azokból, amiket az oviban rajzoltak-alkottak. Nagyon tetszett neki!

De az is igaz, hogy már egy csomó minden vettem neki karácsonyra, főleg kreatív játékokat (cikcakkolló, hullámolló, kivágós-ragasztós-fűzhetős játékok), meg a babaházához néhány kiegészítő nélkülözhetetlen kellék (buszmegálló emberekkel pl. anyuka bébihordozóval és bébivel)
Nándi még nem tudom, mit fog kapni, mert amit addigra használhatónak és jónak találok. De neki is van egy csomó játéka Szonjától, úgyhogy igazából szüksége nincs semmire.

Anyjuk,
gratula Annának a forduláshoz 8)
Nándi is elkezdett próbálkozni, de még csak tekereg a kis kukac :wink:

Képzeljétek, a jobb indexem még mindig csak szórványosan működik :shock: persze amikor szerelőhöz vittem, akkor épp működött. Kicserélte az izzót, és totál hülyének nézett. Mondtam, hogy nem az a baj. Türelmesen nézett rám, és kérdezte: Akkor mi a baj? Az index működik.
Háááát - erre mit mondjak. A kocsim idegi alapon nem indexel???? :roll:

KépKép
szkagi

Lépek, mert még a reggeli edény is az asztalon van :oops: :oops: :oops:
igaz, közben hosszabb szerelő és bevásárló körutat tettem,
de a látvány mégis sokkoló
:shock:
8)

KépKép
szkagi

Sziasztok
Csak annyira jöttem, hogy Gergőnek boldog névnapot kívánjak! Kép

Kép
dittke

Tappancs sajnálom hogy nincs tejcsid. Dávid cumizik? Próbáld meg hogy mikor a cumi a szájába van, kiveszed, és kicseréled cumisüvegre. Hidd el ha éhes lesz vagy szomjas, bizti elfogadja majd.

Kép
linda24

Patr, aleveled átjött, képek nem! Elvileg annak is kellett volna jönnie?? :shock:

Lehet hogy segít valakinek ezért leírom egy napi menünket.
Mi is tápisok voltunk, vagyunk. Humanát ettünk, addig, míg meg nem kóstoltuk az esti fürcsi utánra a DM-es vanilliás tejpépet. Még nekem is ízlik, nem csoda, hogy a Gergő sem nagyon akarta enni a HA-s tápot. Annak borzasztó íze van. Így vettem neki a Milupás jó éjszakát tápot. Szerintem nem sokat ér. (Saját vélemény)
Szóval most reggelire megkapja a jóét tápit, amit ma reggel sem evett meg mind. 9-fél 10 között jelez ha éhes, akkor jön a gyümi. Banán a sűrítő, ez mellé jön körte, v alma, v szilva, amit tudok ajánlani szorulás ellen. Nálunk bejött!!!!! Ha túl korán eszi a gyümit, néha teszek bele neki babyműzlit!
12-kor ebéd, főzi, vajjal összerottyantva, pipihusival, vagy májjal.
4-kor a következő kajcsi, ua, mint az ebéd, vagy gyümi, de akkor műzlivel.
Este fürcsi, utána vanilliás tejpép. Abból a 220 is lemegy. A sima tápból nem. Éjszaka nem eszik már csak iszik, de azt sokat!

KépKép
hene

Jaj Ágica még nem is írtam, hogy szerintem Szonjácska nagyon hasonlít Rád! Írtó édes! Jó kis kreatív játékok, na annak biztos fog örülni!
És a Te love story-d is nagyon tetszett! Látod erre kell gondololni, mikor mérges vagy Zolira!
Én arra szoktam gondolni, ahogy a lányunkhoz beszél, ahogy foglalkozik vele! Minden mérgem eloszlik egyből...Ezekért a pillanatokért élek! :)

Gergőnek boldog névnapot!

Hogy van Iza baba, Dittke? Száz éve nem láttunk róla képet!

Kép
andkata

Gergő nevében is köszike a köszöntéseket!!!

Wera, ha almalevet akarsz neki adni, miért nem csinálsz. A levét meginná a húsát megenné. Vagy ti még nem tartotok ott?? :oops:

KépKép
hene

Sziasztok!

Wera!
Köszi!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tappancs!

Nagyon sajnálom a tejcsi gondokat!

Amikor nálunk volt baj, Emma 3 napig sírdogált, mert éhes volt. Szinta óránként szoptattam, mégsem volt tejcsi...

A konyhánkban 600 féle cumisüveg áll sorban, mindegyik fúúúúúúúúj....

De aztán a 3. nap után végre elfogadta a cumisüveget, és a tápit. Azóta is szívesen eszi. Sajnos okos ötletem nincs, de mindenképpen kitartás!!!!!!!!
Vendég

wera: koszi en vettem egyet!:)

Agi: szupi ajandekok ezek, ilyeneket fogok majd en is ha eljon az ido. Most egy babakocsira teheto konyvet kap es egy zenelo nyuszit. Igazibol ugysem tudja meg hogy ez most karacsony meg ajandek, meg ilyenek, es en a jovoben is szertenem tartani, hogy karacsonyra nem computer, hifi, mobil, tudom is en, hanem valmi nagyon kedves, vag ynagyon szeo, vagy nagyon reg ota ahitott....de inkabb szemelyes es szivbol jovo mint draga.
mi egymasnak is leginkabb kesziteni szoktunk( ferjem minden evben egy albumot szokott kesziteni fotokkal, versekkel, rajzokkal....hat ha ezeket latnatok egybol megertenetek miert tudok neki minden hulyeseget lenyelni:) )
Gergo mar nagyon finiket eszik! Mikor kezdted a hozzataplalast, hogy mar ennyi minden megy?
Lehet en csinalom tul lassan, pedig Anna is tapis.
Es ez hogy van tapot mennyit kell ennie ha mar eszik es iszik mast is( amikor mar kiutunk egy egy etkezest masal, mennyi a min ami kell tapbol )
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?