Kriszta
Küldök babatapasztót+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++. Gyere utánnunk hamar!!!!
Niki

,Hópihe
Előre is elnézést kérek a többiektől, de ha már ketten is kérdeztétek a lombik részleteit, akkor leírom itt, bár hosszú lesz.
Én a BMC-be járok, így azokat a dolgokat tudom leírni amik ott vannak. Oda jár még innen Virág

, Csutka

,Bea

. Orsi

a Kaáliba jár, az ottani dolgokat majd Ő írja le.
Az én helyzetem abban speciális, hogy az én orvosom a Schöpf Méreiben rendel, és ő csinálta ott nekem az inszemeket. Viszont hetente kétszer lombikol a bmc-ben, így tudtam, ha nem sikerülnek az inszemek, akkor vele megyek lombikolni. Egyébként a BMC-be a recepción kell bejelentkezni, és konzultációs időpontot kell kérni. Én 2 orvost tudok ajánlani az enyémen kívül, akik a szakma "Mercédesei", és akikhez névszerint jó bejelentkezni. A konzultációra vinni kell a meglévő leleteket, igazolásokat. Ha megbeszéltétek ott a hogyan továbbot, akkor a következő vizsgálatok kellenek: rákszűrés, bakterológia, TORCH vizsgálat, AIDS szűrés,Ureaplazma, Mycoplasma, EKG, Nagy rutin, 3. napi vérvétel, férj 2 spermavizsgálata 2 hét kihagyással. Ebből az utóbbi kettőt kötelező ott csináltatani, mert ezek megelőzik a lombikot. A többit szabadon ki hol akarja. Persze sem a konzultációért, sem a vizsgálatokért nem kell fizetni. A János kórházban aminek a területén a bmc van, minden vizsgálatot elvégeznek.
A bmc-ben a világ szerte etalonnak tartott hosszú protokollal dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a ciklus 21. napján el kell kezdeni Decapeptyl szurikkal hasba szúrni magatokat, ezzel leállítják a petefészkek saját hormontermelését, hogy utánna Ők stimulálják azt női nemi hormonokkal. 14 napig kapjátok a Decát, közben ugye lemegy a mensi. A 15. napon kell menni vérvételre, vizeletre, és megmondják, hogy indulhat-e a stimuláció. Ha szabad az út, akkor aznap megkapjátok a szuritokat, amit az FSH és az Estradiol hormonszintetek alapján határoznak meg, mind mennyiségre, mind fajtára. Általában Puregon és Menogon szurikat adnak, meg persze közben megy a Deca tovább (abból 28 van összesen), hogy ne ovuláljatok idő előtt. Én 2 Menogont, és 1 Puregont kaptam. A stimu 8. napján kellett először mennem, amikor reggel vérvétel van, ahol ellenőrzik az ösztrogénszintet, majd délelőtt UH, és dél körül eredményhírdetés, hogy mehet-e tovább a stimu, vagy változtatni kell a mennyiségen. Innentől felgyorsulnak a dolgok. 2 naponta vérvétel+UH+eredményhírdetés. Amikor az ösztrogénszint 2000pg/ml fölé megy (tüszőnként 200/pg/ml már jó), akkor megmondják, hogy mikor kell a tüszőrepesztő szurit beadnod, és rá 32 órára van a punkció. Itt altatásban leszívják a petesejteket, aztán 2 óra fekvés után lehet hazamenni. Nekem 11 tüszőből 5 petesejtet tudtak leszívni. Paralell a férjek kisfiúkat produkálnak. Ja előtte már 6-7 nappal a férjnek Sumamedet kell szedni, hogy jó legyen az anyag, nekünk meg Clotrimazol gomba ellenes hüvelykúp van. Még aznap összeersztik a fiúkat és lányokat. Másnap telcsin lehet érdeklődni, hogy megtermékenyültek-e. Aztán felhívnak telefonon, hogy mikor menjetek a transzferre. Ott megmutatják a gyerekeket, és megmondják, hogy van-e fagyasztani való lurkó, és, hogy miket kaptok vissza. A fagyi is ingyenes.
Az ET olyan mint az inszem. Előtte kimossák a hüvelyt, és felteszi a biológus a gyerekeket. Aztán a doki megmutatja UH-n, ahogy vigyorognak.
Leírom a bmc hátrányait is, mert nem fényezem őket e nélkül. Nagyon-nagyon sokan vannak. Sajnos a stimu alatt ez több mint fél napos elfoglaltság 2 naponta. A recepciónál is sorállás van. Konc tanárúr ragaszkodik hozzá, hogy Ő tartsa az eredményhírdetést, és hajlamos a saját betegeivel kivételezni, őket hívja először be. Az egész eredményhírdetés mindössze 2 perc. Viszont nagyon ragaszkodnak a rendhez, az előírásokhoz, ami nagyon jó szerintem, mert nem lesz fertőzött embrió, nincs otthoni tesztelgetés (csak kíváncsi tyúkoknak mint én),nincs rossz döntés, hogy csak UH alapján állapítják meg a punkció időpontját, hanem folyamatosan nézik az ösztrogén szintjét. A sikerarány viszont itt a legjobb az országban. Sőt észrevételem szerint még ez rontva is van, elijesztésképpen, mert nekünk 4-ből 3-nak sikerült.
Ha van még kérdésetek szívesen írok, vagy megadom az orvosok nevét magánba.
Üdv.
Cat