A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagtancos 2009.04.03 17:07-kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagtancos 2009.03.26 16:19-kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Mindenkinek szép mindenféle fotója, olyan jó nézegetni!

Nekem mondta a doki, h mikor menjek vissza az UH-ra (ő az UH-s doki). Azt is mondta,h felhívhatom előtte, végül nem hívtam, m párszor nem sikerült, aztán gondoltam,h úgysem fog elküldeni.
A védőnő kavart be telefonon, hogy hogy megyek hozzá az UH előtt, amikor még nem is adott rá beutalót. Mondtam neki, h a dokim nem mondta,h kell beutaló... Csak nem fognak ebből cirkuszolni! Egy 12 hetes kismamát, aki nem szórakozásból ment oda, hanem mert kell, csak nem dobnak ki beutaló nélkül??! :twisted:

A bababörze tényleg jó lehet. Nekünk is van már egy csomó ruhánk, még olyan is, ami az enyém volt, aztán két unokatesómé és még mindig szép (meg nem régimódi). Szóval lánynak való baba- és gyerekruha van bőven, túl sokat nem kell venni. De ha fiú lesz? :D Nem adhatok rá rózsaszín szoknyácskát! :lol:

A teszveszen múltkor nézegettem: kiságyból, pelenkázóból is szépek voltak, és sokkal olcsóbbak kb 3ad, 4ed ár... Mi lehet, hogy onnan veszünk majd, ha pár hónap múlva lesz megfelelő.

Addig meg még házfelújítás tavasszal...mert nagyon muszáj. Tényleg,első babások: tervezitek már, h hol legyen a gyerekszoba? :lol: :lol:

Jó éjt!/Szép napot!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Hello Lányok!

Nagyon szép hétfőt kívánok! különösen annak, aki nem dolgozik. A menyasszonyok tényleg csodaszépek:)
Képzeljétek péntek óta én is menyasszony vagyok, olyan vicces, a párom irtó romantikusan megkért feleségnek, meg van gyűrűm is, szóval tényleg. Így aztán a hétvégén végigjártuk az összes családot ( 3, mert elváltak a szülei), és bejelentettük az eljegyzést is, meg a bébit is. Eléggé meglepődtek, de inkább örültek.Szóval iylen hírek vannak.
Meg most találkozott egymással az én szülőpárosom, meg a párom anyukája+barátja, nálunk. Egészen jól sikerült ( a várakozásaimhoz képest mindenképpen), csak leendő anyósom mindenképpren likvidálni akarja a malacomat, hiába mondom neki, hogy ez már a hamut is mamunak mondja, kinek adnám oda, olyan rigolyás, azért próbálkozik:) de ez legyen a legnagyobb konfliktusunk.
Csillagtáncos, nekünk úgy jött ki, hogy augusztusban költöztünk ne a "nigelnagelneu"-ra felújított lakásban, és okt elején tudtam meg, hogy többen leszünk:) úgyhogy ez minden szempontból érzékenyen érint bennünket. Azt hiszem, egyelőre egy szobában leszünk vele, aztán majd meglátjuk...
ki hogy van ma reggel?
üdv

mormota
mormota20

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:53-kor.

Heni

Kép
szheni

Jajj, Mormota, nagyon-nagyon gratulálok! :) Jó lehetett ez a romantikus leánykérés... ha lesz időd, leírhatnád a részleteket. Mikorra tervezitek az esküvőt?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Én vagyok oan pocsékul, tegnap óta meghalok, annyira görcsöl a fejem, mellé hányinger is. délután 2-ig aludtam tegnap, akkor felkeltem, jobb volt, gyors csináltam egy rakott krumplit és egy adag rizskókot magamnak, estére megint rosszabb lett:(, reggelre még rosszabb. Fél órája mintha jobb lett volna, most megint iszonyat:(.

Preta: te is fejfájós vagy?

Vettetek be vmi gyógyszert rá?
Remélem, hogy Ácica kibírta a buszutat rendben!

Heni: mi úgy terveztük, hogy veszünk egy szekrénysort, meg egy kanapét, és akkor be lesz rendezve a kis szoba, de mivel jött a gazdasági válság..inkább várunk, szóval most úgy lesz, hogy a nagyszobában majd berendezünk neki egy sarkot. A kisszobába meg átvisszük a dohányzóasztalt, fotelt, így lehet ott majd vendégeket fogadni. Aztán majd látjuk, hogy fuss a kisszoba berendezésésre.

a teszveszen és a vaterán én is nézegettem babaágyat, babakocsit, sztem majd mi is ott veszünk,vagy ha lesz addig börze.. De én úgy tudom, hogy szeptemberben van Szegeden bababörze. Vagy nem?

Szóval vicsok a megyeszékhelyen, de 5 éve lakok itt. De imádom a várost!

Mormota: gratulálok a romantikus leánykéréshez!!! Tök jó!

Amadea: nagyon szép a te pocid is!

Csillagtáncos: a ti esküvői képetek is nagyon szupi!

Anuk: sajnálom, hogy rosszul vagy! Jól döntöttél, hogy orvost választasz, hisz ezért fizeti az ember. Meg nem értem, minek cseszegetni azokat a kismamikat, akiknek kicsit több a súlyuk?

Én 12+6-on megyek a 12 hetes vizsgálatra.
Már csak 3 hét meg a mai nap! Jajj, de várom már!!!

Szép napot!

Remélem a fejem elmúlik, mert azért így dolgozni sem a legjobb:(.
Vendég

Sziasztok!

Húúú, egy hétig nem voltam, mennyit írtatok! Illetve kedden volt egy félperces "beugrásom".
És milyen jók a képek :)

Mozgalmas hetet tudunk magunk mögött: elrendeztünk (remélhetőleg) mindent az esküvő körül. Anyakönyvi hivatal, házasságkötő terem, templom, étterem, torta, virág, meghívók, gyűrűk... A végére azt mondtam, szökjünk meg és esküdjünk meg egy hónappal korábban titokban, aztán majd mindenki beletörődik :) Pedig max. 50-en leszünk, bár mindketten azt mondtuk a párommal, ha 500-an lennénk, sem hisszük, h több szerveznivaló lenne. De talán a nehezén túl vagyunk, de majd január 11-én újra nyilatkozom ezügyben.

Aztán a lényeg: láttuk a BABÁt, ezt meg is írtam múlt kedden, de ugye nem baj, ha mégegyszer? Szóval dokibácsi azt mondta, h 8 hetes, vagyis inkább 9, de azért a hivatalos papírra 8-at írt, 2 cm-es (hatalmas :)), lubickolt össze-vissza, nagyon aranyos volt és nem csak hallottuk a szívhangot, hanem lehetett külön látni a lüktető szívecskéjét. Bent volt természetesen a párom is, fogtuk egymás kezét közben (pedig hüvelyi volt, csak mert korábban kérdeztem tőletek ezt), amikor a doki meglátta a babát a monitoron, közölte, h "hát ez nagyon itt van" :), apának meg annyira dobogott a szíve izgalmában, h ahogy fogtuk egymás kezét, éreztem a kézfejében a szívverését :)
4 hét múlva kell menni legközelebb, és pont akkor esedékes a 12. heti UH is.
Képet nem tudtak nyomtatni, de vittünk fényképezőt, csak még át kell méretezni és akkor felrakom.
Voltam a védőnőnél is, megkaptam a kiskönyvet, mindent rendben talált ő is, meg teljesen normálisnak tűnik így elsőre. Amitől kiakadtam, h állítólag 5-ször jön ki hozzám otthonra a terhesség ideje alatt. Ennek sok értelmét nem látom, na mindegy, ráadásul igen nehéz lesz időpontot egyeztetnünk, ezt mondtam is neki.

Ami már annyira nem volt örömteli, h a háziorvosomat is fel kellett keresnem, mivel a két héttel ezelőtti torokfájásom először átváltott náthába, múlt hét szerdán pedig úgy kezdtem köhögni, h rossz volt hallgatni. Kaptam lándzsás útifüvet, meg tengervizes orrcseppet, amikért egy vagyont fizettem, viszont semmit nem javultam, de azt mondta a körzeti, ha nem lázasodok be és nem jön fel köhögéskor semmilyen "cucc", akkor nem kell az antibiotikum és nem lesz ettől semmi baja a babánknak.

A hétvége pedig szintén rohanás volt, először hoztuk össze a párom és az én szüleimet, ráadásul 300 km távolságból. De minden nagyon jól sikerült.

Na, most aztán nekem is szómenésem volt, bocsi.

Sziasztok és szép napot!

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok Csajok!

Hazaértünk :)! Olyan sokat írtatok, hogy a teljesség igénye nélkül fogok reagálni. Ha több időm lesz, megígérem, tüzetesebben olvasom végig :oops: .

Nos, gyönyörűek vagytok egytől-egyig az esküvői képeken!!!
Heni: Egyáltalán nem látszik, hogy súlyproblémával küzdtél volna!!!

Puszedli: Gyönyörű a babócád!

A pocis képek is nagyon ott vannak :lol: . Érdekes az enyém még nem nagyon látszik, pedig már a második gyerek... Sőt, annyit fogytam az utóbbi hetekben a hányások miatt, hogy lassan a normál ruháim i lógnak rajtam :(

De mesélek egy kicsit a wellnessről. Nagyon jó volt. Leszámítom a családi problémákat, akkor szuper volt. Szerdán este megékeztünk, majd miután leadtam a fiam a szüleimnek, 3 óra múlva telefon, hogy a gyerek belázasodott. Vissza anyámékhoz, lement a láza, vissza a hotelbe (60 km volt a két hely között). Majd másnap vissza, elvittem orvoshoz, aki megnyugtatott, hogy semmi komoly, csak megfázott. Csütörtökön kaptam egy tokaji borfürdőt, törkölyös-gyógynövényes pakolást, majd arc, fej és testmasszázst.. hhmmm! Hát nagyon ott volt.

Csütörtök este jött a telefon, hogy nagymamámat átvitték a nagyintenzívre, mert összeomlott a légzése... :( . Kocsiba ültem, irány a kórház. Nagyon rosszul van. Majd pénteken indiai fej és arcmasszázson voltam... hhmmm...

A szombati nap békében telt, és akkor egy Kleopátra rózsás tejfürdőt kaptam, cukor és jázmin pakolást, majd illatos gyógyfüvekkel tölött, szőlőmagolajba mártott labdacsokkal egy masszázst!

Én rendszeresen jártam a terhesség előtt is úszni. Az első gyerekkel is voltam úszni. Nem hiszem, hogy bármi gond lenne akkor, ha egészséges terhességed van. A masszázsról pedig annyit, hogy én Bongorral a 21. héttől a 37. hétig jártam masszázsra. Minden héten egyszer. Ezért nem szakadt be a hátam. Amikor már nem tudtam feküdni, akkor ültem, és oldalra feküdtem, úgy maszíroztak. Nyilván nem svéd masszázs, de egy kényeztető relaxáló masszázs szerintem belefér. Nálam legalábbis belefért. Szerintem a terhesség nem betegség, hogy mindentől óvják a kismamikat. Vannak olyan terhességek, amiknél muszáj, de a ha teljesen normál a terhesség, akkor mértékkel minden mehet. Sőt, ha én élvezem, akkor nyilván a bent lakó kis pinduri is jól érzi magát! Egy dologot nem ajánlanak, a talpmasszázst. Attól állítólag be tud indulni a szülés. Bár erre is ellenpélda vagyok, mert tavaly elmentünk nyaralni, és minden nap megmaszíroztattam a talpőam egy thai nővel. (akkor nem tudtam, hogy terheseknek nem igazán lehet) Olyan jól esett, és semmi baj nem lett belőle!

Most rátok zúdítottam a velem történteket, én meg bunkó módón felületesen olvastalak titeket. De mint írtam, pótolom az olvasást :lol: !

Magdi, hogy vagy? Téged nem igazán láttalak írni!!! Minden ok?

Puszi Nektek! Akinek az írására nem reagáltam tényleg bocsi!!!!

Kata2
torokka

Sziasztok!

Jó volt visszaolvasni a sok hozzászólást.
Tök szépek az esküvői képek mindenkinek. Mi 9 éve vagyunk együtt a párommal, de nekünk még nem volt se eljegyzés se eskövő. Igazából én nagyon szeretnék, de a párom nem nagyon.

Nekem a rosszulléteim már majdnem elmúltak, néha még este rosszul szoktam lenni, de viszont az alvás nem megy. Hajnalban többször fent vagyok és nem tudok aludni.

Mi szobaügyileg jó helyzetben vagyunk, mert lassan készen vagyunk az építkezéssel és tavasz környékén költözünk, úgyhogy meg lesz a szoba a kicsinek. Ruhák terén meg baba dolgok terén is jó a helyzetünk, mert a nővéremnek van két lánya, csak akkor lesz gond ha fiú lesz.

Neveken nem igazán golndolkodtunk még.

Én jövő hét kedden megyek UH-ra, de nem tudom, hogy az nekem genetikai lesz vagy sima, mert a doki nem mondott semmit a múlt alkalommal.

Képzeljétek el, tegnap délután volt vérzésem és nagyon megíjedtem, azt sem tudtam mit csináljak, de hálistennek utánna már nem volt vérzés. Volt valakinek esetleg ilyen, tudtok valami ötletet adni? Szerintetek lehet valami gond a babával?

További szép naot mindenkinek!

Kép

Kép
nanoemi

Sziasztok!

A júliusi topicból vagyok, szoktalak olvasgatni titeket, jó kis csapat vagytok. Lenne egy kérdésem, hátha több ember, több tapasztalat... Szóval ma voltam dokinál, láttunk egy 9mm-es dobogó szívű babát. Egyértelmű a fejlődés, hisz 2 hete még csak 11 mmes petezsák volt. A gondom viszont az, hogy az uh gép még nem írta ki a baba korát, így a dokit kértem meg, hogy mondjon egy hozzávetőleges kort. Azt hittem, hogy a méretek alapján fogja mmondani, erre meg a szept. 25-ei kimaradt mensim, meg a 28-30 napos ciklusom alapján számolt ki 6 hetesnek. Én ugyanezek alapján 8 heteset számoltam. Lehetséges szerintetek, hogy (idős doki) van még olyan doki, aki a lehetséges fogantatástól számolja a terhességi kort? :shock: Csak ezt a magyarázatot találtam a 2 hetes differenciára... :roll: Még a végén direkt meg is kérdeztem, hogy akkor minden rendben van e, és azt mondta igen. Remélem...picit azért aggódom...

Kép
Kép
tabati

És akkor a kép:

Kép

Ugye, cuki?

Ez az alvás dolog nekem sem megy túlzottan. Este teljesen szétesve zuhanok az ágyba, de elaludni még így is nehezen sikerül, aztán minimum kétszer felébredek, mert pisilnem kell, alvajáróként kúszok ki a wc-re, alig várom, h visszafekhessek, aztán kezdődik megint a gyötrelem, mert visszaaludni már nem sikerül. Reggel meg "fitten" indulok 12 órázni, éljen :)

Kép
Kép
mimmi

És mégegy:

Kép

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok Lányok!

Tengap reggel óta, jó sok minden történt...de nem baj, mert így van mit csinálnom a munkahelyemen. :D

Benta! Jó kis termésed van! Azért egy gyerek nagy kaland, látom neked bőven kijutott belőle!

Heni, én utorgestant használok. Igaz, hogy bele van írva, hogy 12. hétig lehet használni, de nekem pl. azt mondta a doki, hogy betöltött 12. hétig marad a napi 2x2, utána pedig kb. 1 hét alatt álljak le vele fokozatosan. Az ikres barátnőm a leállás után vérzett, kiderült, hogy burokleválás, és újra kapta a napi 3x3 (!)- at. és kb. a 16. hétig használta is. Szóval szerintem a tájékoztató egy dolog, de a doki mindig mérlegeli az előnyt és a hátrányt!

Csillagtáncos! Ami a gyerekszobát illeti én szívesen tervezgeteném a színeket is, de hely hiány miatt egyenlőre a hálóban lesz. Mi kb. 5 éve költöztünk a jelenlegi lakásunkba. 57 nm-es, úgyhogy bőven jó kettőnknek, ráadásul gyönyörűen felújítottuk. Tudtuk, hogy ha jön a baba, akkor kb. 1 éves koráig elleszünk, utána költözni kell. Most is így tervezzük. Nekem a fehér bútorok tetszenek, és mivel szeretnénk még gyerkőcöt, azt remélem majd őket is kiszolgálja. Persze a kiegészítők a nemének megfelelőek lesznek.
Én Faktum bútorokat néztem. Szerintem jó árban vannak, és elég szép a választék!

Mormota! Gratulálok a lánykéréshez...azért mégiscsak így az igazi!

Mimmi! Gratula az uh-hoz! Ez nagyon nagy öröm! Láttátok, hallottátok, minden a legnagyobb rendben!

Kata2! Köszi a beszámolót a wellnessről! Már éppen kezdem azon keseregni, hogy nem élvezhetek semmit..de meggyőztél, úgyhogy én is keresek majd magamnak valami jó kis csomagot!
Azért nagyon sajnálom, hogy ennyi minden közbeszólt! Remélem a nagyid jobban van, és a gyerek is kimászik a megfázásból!

Nanoemi: Szerintem ha vérzést tapasztalsz menj orvoshoz. Azt mondják, hogy a tervezett mensi időpontjában lehet barnázás..akár vérzés is. Kérdés, hogy neked mi volt. Én mindenképpen javasolnám jobb félni mint megijedni alapon. Ráadásul a doki adhat pl. utrogestant. Egyébként ajánlom neked a magne b6-ot. Akár napi 1000 mg-ot is. Az ikres barátnőm, akiről feljebb írtam szintén azt kapott mikor vérezni kezdett.

Holnap megyek uh-ra! Végül is nem hívtam fel őket, mert mindenképp elmegyek, legfeljebb bekönyörgöm magam! Úgy döntöttem, hogy utána itt a munkahelyemen is bejelentem a dolgot. Igazából nem a munkám szeretete miatt aggódom, hanem a főnököm reakciójától, aki egyébként egy végtelenül jó fej ember!
Remélem nem lesz semmi baj!
Szóval igazából már várom a holnap estét! Addigra túl leszek mindenen, és minden a lehető legnagyobb rendben lesz úgy hiszem!

Mindig a Szinetár Dórával készült interjú jut eszembe. Nem tudom olvastátok e, hogy a jelenlegi terhessége előtt 2x is elvetélt. És írta, hogy mikor megtudta, hogy terhes, akkor boldog volt, de tudta, hogy a színházat ott kell hagynia. A baba mindkétszer elment...aztán mentálisan készítette fel magát, és ugye tudjuk hogy mostanra már meg is született a kislánya!
Ez annyira a fülemben cseng mostanában, hogy emiatt hoztam előrébb a bejelentést. Nem akarom, hogy az én kicsikém emiatt azt érezze, hogy nem is várom igazán. Lehet, hogy hülyeség...de ezt érzem.
Szóval holnap lesz a nagy nap!

Úgy dönöttem bemegyek...megpróbálom oldani a feszültséget azzal, hogy nem is tudom hogy kezdjem, mert nem voltam még ilyen szituban, majd kinyögöm, hogy gyereket várok!

Hülyeség így? Mit gondoltok?
Küldjetek egy kis támogatást!

KépKép
KépKép
kfnoémi

tabati...ne izgulj! ez az első!:)

http://125769.homepagemodules.de/t88f37 ... zoett.html

ezt nézd meg, eszerint 9 mm...8 hétnek felel meg, szóval minden okés :D az orvosod meg lehet kicsit öreg :) de ha szerinte is okés akkor higgy neki!

puszii és no para, lesz még 20 éved aggódni :)

Kép
Kép
mniki84

noémi ha bármilyen bármennyi vérzés van irány a doki!!!

Kép
Kép
mniki84

Tabati!

Én ezt szoktam használni!

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Többé kevésbé jó! E szerint a 9 mm kb. 6 hét + 5 napnak felel meg.
Szerintem ez kb. reális is. Nekem 6 hetesen 4 mm volt a crl, viszont 8 +4 20 mm, ami 9 hetesnek felet meg. Nagyobb a koránál!

Én úgy tudom, hogy az utolsó mensit veszik alapul, és emellé nézik a baba méreteit is. Nekem pl. már 2x is 3 nappal nagyobbat mértek, így a doki átminősített!

Szerintem ne aggódj! Én is beparáztam a méretek miatt. Az egyik oldalon ez van, a másikon az! Az a lényeg, hogy túlzottan ne legyen lemaradva. Szerintem nálad teljesen rendben van. Mivel a mensid 28-30 napos, lehet, hogy most későbbre esett a pé-d. Szóval szerintem a kb. 7 hetes teljesen jó!

Csak a pontosítás miatt Nanoemi vérzik, nem én. Noémi én vagyok! :D
Bár nem egy gyakori név, itt pont ketten vagyunk! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

[/b]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:54-kor.

Heni

Kép
szheni

Mimmi, édes kisbabátok van már...:) Gratulálok!

Heni

Kép
szheni

Szheni!

Ezért is írtam, hogy nem én, hanem nanoemi vérzett! Velünk minden a legnagyobb rendben!
Én azért kaptam Utrot, mert nagyon nehezen estem teherbe - 2 év után. Meddőségi centrumba jártunk, és mikor kiderült, hogy valóban babánk lesz, az orvos ezt rutinszerűen felírta - támogatandó a terhességet!

Igen, valahol én is olvastam, hogy a méhlepény a 14. héten kezdi meg a működését. Azt terveztem, hogy még van 1 dobozom,azzal elhasználom. Persze csökkentve az adagot!

Egyébként én írtam, hogy előfordulhat barnázás..mert itt is sokaktól hallottam. Egyébként olvastam valahol, hogy 10 nőből 8 nál előfordul 1. trimeszteri vérzés. Az tuti, hogy nem a legtökéletesebb. Ezért is írtam, hogy irány a doki.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sorry, nem vagyok ma igazán topon... sikerült elnéznem a nevet. :evil: Remélem, nem haragszol... :cry:

Heni

Kép
szheni

Dehogy haragszom!

Csak még a gondolatot is el akartam hesegetni! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:54-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok,

még új vagyok itt köztetek. Bár bevallom őszintén, hogy (mint sokan a 2008 júniusi topicból) én is ide-ide sasoltam nosztalgiából, de aztán kiderült, hogy írni is van okom. 3 hete megtudtam, hogy babát várunk.... aztán szerdán kiderült, hogy nem a 6. hétben vagyunk, ahogy először számoltam, hanem a 10.-ben. volt nagy elképedés, merthogy nekem közben megjött, ráadásul napra pontosan - ennyit az első trimeszteri vérzésről. a vonalzómon látszik, hogy van egy majdnemféléves fiam. kicsit nagyobb korkülönbséget szerettünk volna eredetileg, de így sikerült. :)

egyébként tavaly, mikor Milánt vártam, akkor is volt egy kis barnázás a 7-8. hét körül, de nem volt vészes. akkor a dokim csak annyit javasolt, hogy szedjek magne b6-ot. ezt most amint megtudtam hgoy jön a baba, szedem.

írtatok még védőnőről, hogy kijön/megy-e házhoz. nálunk kijön, ha megkérem, de be is kell hozzá menni időnként tanácsadásra, mert néz szívhangot, mér súlyt (vesztemre :lol: ), vérnyomást, ilyesmi. :)

na jó, többet nem okoskodok - legalábbis így frissen érkezve. :D

mia_snow

Csillagtáncos, a te fotóid is nagyon jók! Raknék be én is, de bonyi, mert akkoriban még nem voltak digitális képek, és szkennelni kéne vagy mi a szösz. Mi még az őskorban esküdtünk. Ha fiad lesz, nekem meg lányom, akkor egyszerűen cseréljünk ruhatárat, ok? Nekem csak pasis cuccaim vannak. Majd írd meg, mi szépet láttál az UH-on. Én szerdán megyek.

Mormota, nagy gratula!

Puszedli, jobban vagy?

Mimmi, akkor a te életed is izgalmasan alakul mostanában. Gyógyulj! Cuki a babád!

Nanoemi, nem mentél el orvoshoz?

Noémi, ne izgulj, simán menni fog, az UH-ról meg kérünk képet!

Heni, ma én is teljesen szét vagyok esve. Remélem, holnap jobb napunk lesz.

Mia, üdv itt! Jó lehet 4 hetet átugrani. Az egyik utcánkban lakó csajszi a 19. héten vette észre, hogy terhes, mikor megmozdultak az ikrei. A fele terhességéről nem is tudott!

Sziasztok!

Benta
benta

Sziasztok!

Csak pár percem van...

Anuk, jól teszed, ha dokit váltasz, szerintem a legfontosabb, h meg tudj bízni benne, és bármit megkérdezhess, és ne cseszegessen!

Mia, hát tényleg korai a következő baba, ha pont 1 év lesz köztük... De üdv nálunk! :lol:

Benta: :lol: a férjem szerint tuti lány lesz, na majd meglátjuk! :lol:

Mormota: nagy-nagy gratula! Esküvőt terveztek a baba előtt, vagy már nem?

Szerdán végre megyünk UH-ra, el se hiszem!! :lol: :lol: :lol:

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Köszönöm mindenkinek a segítséget, talán csütörtökön még okosabb leszek, remélem nem egy harmadik variációt mond a kórházi doki! :lol:

Kép
Kép
tabati

Hát gyönyörű UH és fényképeket raktatok fel. :)

Házasságról annyit, hogy azuram már egy jó ideje molesztál (tavaly karácsony óta) hogy ideje lenne házasodni, mert ugye a 3 év az már 3 év. De én valahogy nem akaródzom, bár már megvannak a gyűrűim is, ha megyek orvoshoz még fel is veszem őket. :) Nehogy nagyon kinézzenek. Együtt élünk, jól megvagyunk, és a hátam közepére nem kívánom azt a sok elintéznivalót ami a névváltoztatással jár. (lakcím, személyi, apeh, nyugdíj, oep, pm) Hogy a legfontosabbakat soroljam. Nomeg a sok pénz amit illetékként kérnek. :(

Új dokit nem választottam úgy vagyok vele, hogy járok szakrendelésre, és ha problémás lesz a terhesség akkor fogok keresni valakit. Csak itt baromi drága és sajna mindegyik annyira a pénzre hajt, hogy az szégyenletes.

Mormota álljunk ki tengerimalacaink jogaiért :D Éljenek a malacok!!! (Bár az én idősebbikem harapós :) ) S közkívánatra egy kép az én gyönyörű "kislányaimról".

Kép Zsókám

Kép Sárám

Kép Lányzaba

Kép Meg az "apjuk"
Vendég

jó reggelt. köszi az üdvözléseket. :)

[quote="anuk76"]. írta:anuk76.., bár már megvannak a gyűrűim is, ha megyek orvoshoz még fel is veszem őket. :) Nehogy nagyon kinézzenek. Együtt élünk, jól megvagyunk, és a hátam közepére nem kívánom azt a sok elintéznivalót ami a névváltoztatással jár. (lakcím, személyi, apeh, nyugdíj, oep, pm) Hogy a legfontosabbakat soroljam. Nomeg a sok pénz amit illetékként kérnek. :(..."

gyűrű... jajj azutolsó hónapban meg utána még vagy 6-8 hétig nem tudtam hordani. nekem úgy hiányzott. most is csak a bal kezemre jön még fel, mert kicsit vizes vagyok a szoptatás miatt... na de aztán meg minden kezdődik elölről. na sebaj, ha megszületik a 3. gyerek is, akkor mehet az eredeti helyére, és többet az életben le nem veszem. :D

amúgy a papírokat átíratni nem nagy ügy, ráadásul ha névváltoztatás miatt csináltatod, ingyenes. ha jól e,lékszem, talán egy ezrest kellett fizetni a lakcímkártyáért, de lehet hogy azt se. személyi, lakcímkártya egy füst alatt megvan, az oephez meg írtam levelet, hogy saajnos nem tudok személyesen bemenni, stb stb. a régi taj kártya és az új személyi és lakcímkártya fénymásolatát bepostáztam, kb 2 hét múlva küldték is az újat. dzóval az ilyesmi ne tartson vissza. amúgy meg ha ezt sem szeretnéd, nem is muszáj, hogy változzon a neved. ;) aah bocsi, én egy KICSIT házasságpárti vagyok. :D

mia_snow

Jó reggelt, Lányok! Bár látom, van aki még korábban éledt, mint én. Ez a hetes kezdés, ez nekem megszokhatatlan, de hát ez van. Köszönöm szépen a sok gratulációt, igazán kedves tőletek:) most gondolkodunk rajta sokat, hogy mi legyen az esküvővel. Valszeg meglesz febr elején, a nagypapák nagyon szeretnék. A legnagyobb probléma az, hogy a meghívandó emberek köre szűken véve 200 fő, ami hát... értitek... no, majd ezt megoldjuk, még nem tudom, hogy. Anuk, én pl nem fogok nevet változtatni, nem is csak a hercehurca miatt, egyszerűen jó ez nekem, ami van.
Amúgy nagyon szépek a malackáid, jó nagyok:) én nagyon harcolok a jogaikért:)
Heni, puszedli, remélem sokkal-sokkal jobban vagytok, mindenki kiphent és friss.
Ma megyek az új doktorhoz, nagyon izgulok. És ma jár le a 12. hét:) remélem, minden rendben lesz.
üdv, szép napot mindenkinek!

mormota
mormota20

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:55-kor.

Heni

Kép
szheni

most kicsit nagyobb a nyugi, úgyhogy megpróbálok még egyet írni.
Nagyon örülök, hogy jobban avgy, Heni.
Az úgy volt a lányskéréssel, hogy mondta a barátom, hogy menjünk moziba pénteken. Ez azért nagy szó, mert mostanában olyan hihetetlen bolondokháza az életünk, de tényleg, hogy kb egy éve nem voltunk moziban, egyáltalán ketten kikapcsolódni este... Szóval nagyon megörültem neki. Mondta, ki is nézett egy filmet a régi Szinbádban ( ami most - ki tudja, miért - a Kino nevet viseli), ami elgondolkodós, de jó a vége, szóval épp megfelelő.Oda is mentünk, csakhogy az orrunk előtt vették meg az utolsó jegyet a filmre. A párom ettől ideges lett, én meg vígasztaltam, hogy hát nem tagédia, mehetünk 10re is, beülünk valahova, ő iszik egy sört,, én meg szódát, aztán csak elleszünk. Erre elkezdte, hogy de ő f11re otthon akar lenni. Ezen megrökönyödtem, mert úgy egyébként - amikor hétköznap van, tehát nem péntek - ritkán vagyunk otthon 11 előtt, kérdeztem, hogy miért, és azt mondta, hogy ficizni megy délelőtt. Ez kissé rosszul esett, hogy szökőévente egyszer elmegyünk moziba, és erre ő annyit akar rápihenni egy baráti focira, amennyit egy munkanapra nem. Mindenesetre akkor arra gondoltunk, hogy keresünk a környéken egy másik filmet, hogy a mozi azért ne maradjon ki. Végül a Madagaszkár 2 re esett a választás, ami feledhető volt, bár a pingvinek helyesek voltak benne. Aztán elindultunk haza, valahogy elejtett valamit, hogy valami meccs is van, vagy volt, ami abszolút vörös posztó, rosszul vagyok a focinézéstől, és amikor felsejlett, hogy igazából azért rohanunk, mert valami kezdőrúgást nem mulaszthatunk el... De nem akartam elrontani az estét, úgyhogy hazautaztunk, és ahogy beléptem a lakásba, látom, hogy a nagyszobában ég egy csomó gyertya, meg mécses, az asztalon egy szál Rózsa, a kkedvenc pizzám, és valami csodálatosan szép és meghitt volt, és ammikor visszafordultam, hogy megkérdezzem, hogy mi történt, akkor megkérdezte, hogy leszek-e a felesége, és akkor mondtam, hogy igen, és adott egy nagyon szép gyűrűt. Csodálatos volt az egész este, ahogy olyan békességes és boldog volt otthon minden. Szóval így történt.

mormota
mormota20

Ja, merthogy, kiderült, a testvére segített neki a terv kivitelezésében:)

mormota
mormota20

jajj mormota, szipp hüpp...ez olyan szép... :) lehet csak mert terhes vagyok de elpityeredtem... :oops:

Kép
Kép
mniki84

Mormota, most sírok :) Körülöttem kicsit hülyének néz mindenki, de nem baj, ez olyan megható volt :)

A sajátomon is sírtam, igaz néhány órás fáziskéséssel, szerintem először fel sem fogtam, h mi történik :)

A párom először titokban ment el anyukámhoz, meg apukámhoz és kérte meg tőlük a kezem, én erről mit sem tudtam. Aztán együtt elmentünk a suliba a nagylányunkért, utána mondta, h van egy kis dolga, kb. egy óra, de mehetünk vele és utána miénk az egész délután. Amikor arra a helyre értünk, ahol elcsattant közöttünk az első csók, akkor kezdtem sejteni, h van valami turpisság a dologban. Elsétáltunk pontosan arra a négyzetméterre, ahol volt a csók és ott megkérdezte Biust, h "megengeded-e, h feleségül vegyem anyát?" Ő pedig közölte, h persze, de ahhoz le is kell ám térdelni és úgy kell odaadni a gyűrűt :) Hát itt nevettünk egy jót, valószínüleg ezért maradt el a sírás :) utána pedig el kellett újságolni az egész családnak és amikor hazaértünk, na akkor elsírtam magam és sírtam egy órát. Persze közben fülig ért a szám is :)
Na, ez volt az én történetem.

Anuk, a párod a Festetics Kastély Kocsimúzeumában ül a hintón, ugye?

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Mimmi: gratula a babádhoz! gyönyörű! itt hány hetesen voltél és mekkora volt? és jobbulást, most már tessék meggyógyulni!

Kata2: azért örülök, hogy sikerült wellnesselni a nehézségek ellenére. Nagymamád és a fiad hogy vannak?

Nanoemi: remélem elmentél dokihoz! Ha véreztél, az sosenem jó, de reméljük nem a baba miatt van.

Tabati: már látom, hogy kaptál táblázatot. engem is visszaminősített a doki egy héttel, mert akkor épp kisebb volt, de most már megint jó héten járunk. Szóval ne aggódj! El is mérhette, hisz nem egy nagy dolgot kell mérnie. Rendben van minden, de ha nem vagy nyugodt, menj el máshová is UH-ra.

Kfnoémi: UH? mi volt? gyere, mesélj!

mia_snow: üdv!! tök jó azért így négyhetet előrébb ugrani!

Heni: remélem a mai napod jobb lesz! Ma már nincs front!

Anuk: cukik a malacaid! milyen tetkód van?

Mormotamajd mesélj, mi volt a dokinál!! tök jó volt ez a leánykérés! tök jó meglepi várt otthon!!

Rólam: nem fájok, tegnap du.-ra elmúlt a fejgörcsöm, elment a front:). Reggel kis hányinger volt. Holnap jön a védőnő.
Szép napot!
Vendég

hűű nem semmi romantikus leánykérések mennek itt... :)
nekem ez (sajnos?) kimaradt. mivel megbeszéltük, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket, szeretnénk esküvőt, gyerekeket, nem volt nagy titok senki számára hogy tényleg közös jövőnk lesz, mert mi így akarjuk és kész. a gyűrűvel úgy voltunk, hogy mivel mindketten hordani fogjuk életünk végéig, válasszuk ki és csináltassuk meg együtt, kerül amibe kerül, olyan lesz amilyet mi szeretnénk (jó persze ésszerű határok között :D). így nem volt nagy meglepi a leánykérés, illetve hát csak ő tudta hogy mikor kell menni a gyűrűkért, és egy hétvégi reggelen (amikor mi mindig ágyban reggelizünk), tojásrántottás tálcával a kezében megkérdezte hogy hozzámegyek-e. :D
a gyűrűk:
Kép
a kedvenc esküvői képem:
Kép
öcsémmel (itt látszik a legjobban a ruhám :) )
Kép

mia_snow

Puszedli, a doki azt mondta, amikor az UH kép készült, h 2 cm-es a baba, 8 hetes, de inkább 9. Pontosan 4 héttel előtte 5 hetesnek mondta. Aztán kiállított egy igazolást a terhességről, h a védőnő nyilvántartásba tudjon venni, erre 8 hetes terhességet írt és pontosan 4 hét múlvára hívott vissza következő vizsgálatra és mondta, h akkor csináljuk rögtön a 12 hetes ultrahangot is. De hogy tovább bonyolítsam, utolsó mensi alapján már 10. hetet is betöltöttem, a védőnő meg ezzel számol, pedig neki is mondtam, h nekem min. 35 naposak voltak a ciklusaim. Ami pedig tuti, h a baba szept 17 és 21 között fogant, mivel előtte is és utána is napokig 300 km-re voltunk egymástól a párommal :)

Kép
Kép
mimmi

Mimmi: nekem is a védőnő az utolsó mensitől számolta, és hiába mondtam, hogy adjon a szülés időpontjához egy hetet, mert 37 naos lett volna a ciklusom.

Nekünk szept. 23 volt a fogantatás.

4 hét múlva kell menned? Nekem 3 hét múlva a 12 hetesre, pedig ahogy elnézem majdnem egyidősek vagyunk.

Nekem 2,5 cm volt a 9. héten. Csak kíváncsiság:), nem sokáig fejlődnek már egyszerre a babáink. Mindegyik felveszi a saját ütemét lassan.
Vendég

Mia: de szépek voltatok ti is! és a gyűrűitek is gyönyörűek!

Nekem szilveszterkor kérte meg a férjem először a kezemet, még akkor 5 hónapja voltunk együtt. Aztán nyáron megint, akkor már mentünk is gyűrűt venni. Akkor mint kiderült, nagy volt mindkettőnkére, így beszűkítettük. Aztán sajnos én híztam 7 kg-t, így azóta nem tudom felvenni a gyűrűt
:cry: , sajnos nem hordok, meg akartam csináltatni, vagyis másikat, de ki tudja most megint mekkora kellene a terhesség miatt, most már várok.
Vendég

Mormota: hű, ez nagyon romantikus volt!! Irigyellek... Az én drágám úgy tudta le ezt a dolgot 2006-ban, hogy reggel beszélgettünk arról, hogy hát én még gyereket nem akarok, ő azt hitte, házasságot se. Mikor megtudta, hogy azt igen, a racionális férfiagyával rögtön megkérdezte, hogy akkor leszek-e a felesége... Erre én majdnem elbőgtem magam, hogy hogy lehet ilyen romantikátlan, hogy se egy virág, se semmi?! Erre ő besértődött, hogy nem érti, mi bajom van? Na, de aztán igent mondtam :lol: Így visszagondolva már poén az egész, de akkor sajnáltam, hogy nem lesz soha romantikus lánykérésem. Mi másfél évig voltunk jegyesek, kicsit hosszú, már nagyon vártam, hogy vége legyen a menyasszonságnak...

Mia: olyan aranyos az a kép!

Anuk: én most irattam át a papírokat, csak a jogsiért és a személyiért kell fizetni- összesen 5500 Ft, az összes többi ingyenes, még a bankkártyacsere is. Szerintem ha csak ez tart vissza, nem érdemes, sokkal jobb a házasság(szerintem). Mi sem a papír miatt csináltuk, és én kb az első hónap után, miután "összejöttünk", tudtam, hogy ő az életem párja... (ja, pont most 3 éve vagyunk együtt)
A malacok aranyosak, bár én nem kedvelem őket, viszont unokahúgomnak van egy csupasz malaca is- hát azért meg lehet veszni: olyan mint egy mini viziló!! Nagyon bírom, és Radírnak hívja :lol: :lol:

Én a hűtőtől vagyok rosszul mostanában. Egyszer már kitakaríttattam a férjemmel (nem volt benne semmi gyanús), mert csak befogott orral tudtam benyúlni, különben hányinger tört rám, de most megint ez van :( És ugye az ember éhesen, evés előtt nyitja ki... De most már megígérte, hogy veszünk hűtőszagmentesítőt, hátha az használ a kényes orromra.
Múltkor közöltem, hogy a villamoson halszag van. A férjem persze kiröhögött, mert nem volt. (de én végig éreztem!) :o :o

Szép napot!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szerintem is az lesz, h ha 4 hét múlva megyek, akkor azt mondja a doki, h már 13 hetes, de ezt már korábban kiveséztük itt együtt, h 14. hétig jók vagyunk a 12 hetes uh-ra, úgyhogy ezen nem parázok. Meg azon sem, h éppen 19 vagy 21 mm a baba. A dokinak nem a legkorszerűbb az uh-gépe, de egy állandó mozgásban lévő ilyen pici "dolgot" talán még egy csúcsszuper géppel is nehéz lenne annyira pontosan lemérni. A szíve dobogott, a doki azt mondta, h amennyit most látni lehet, az minden olyan, amilyennek lennie kell.

Kíváncsiságból előszedtem a lányom összes papírját, ott a 12. és 17. hét között háromszor ultrahangoztak és mind a három egymáshoz képest eltérő kort mutatott, így végül a 16. heti kötelező AFP-met a 17. héten csinálták. Az UH-s doki mondta is, h most nagyon gyorsan húzzak le a laborba, én meg tényleg rohantam, sírva persze, h most biztos vmi nagyon el lett szúrva, a laboros meg mosolygott és mondta, h nyugodjak meg, ráírja a papírra, h +egy hét és ehhez viszonyítják majd az eredményeket.

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:55-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni nem Puszedlit akartál írni? :shock: :lol:
Vendég

mimmi: én is aggódtam, h 13 hetesen lesz, de mint már megbeszéltük, a 14. hetig "ráér".

Én sem aggódok a mm-eken, hisz mind baba másképp nő, másképp fejlődik.

Én két évig voltam menyasszony. Ja, a papírok, a személyit meg a lakcímkártyát egyből lecseréltettem, a TAJ-kártyát majd egy év múlva, az adókártyát meg vagy másfél év után cseréltem le. Szerencsére akkor jogsim, forgalmim még nem volt. De nekem ugye azt mondták, hogy ingyen lesz, és meglepődtem, hogy kértek pénzt.

Heni: hogy ti milyen régóta együtt vagytok!! tök szupi!
Vendég

:):):) Hát... én egyre hülyébb vagyok...:) Persze, hogy Puszedli akart lenni...úgy látszik, ma sem vagyok magamnál... :oops:

Heni

Kép
szheni

:lol: semmi baj!
kismama betegség :wink: .

Képzeljétek, én is elkezdtem álmodni :shock: , és akkora baromságokat. Pl. hogy nem is a férjemmel vagyok, hanem más pasival, de persze terhes vagyok a férjemtől, jajj, de sokkoló!!!
Most éjjel meg a gimis volt barátnőm is benne volt az álmomban, meg hatással vannak rá a filmek is, pl. most a múmia visszatérből kerültek bele apróságok :shock: . Még a homlokat is sikerült megkarmolnom.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Úgy tűnik én írom az első beszámolót a 12. heti uh-ról.

Szóval hajnalban - 1/2 8-ra értünk oda, de úgy tűnik mások még korábban keltek, mert kb. 10-15 kismama várakozott előttünk vegyesen 12 és 18 hetes genetikai uh-ra. A helyzetet nehezítette, hogy érkezési sorrend volt, így azt kellett sasolni, hogy ki után ki következik.

1,5 órát kellett várnunk. Bementünk. A doki mondta, hogy hasi lesz, amin meglepődtem, mert úgy tudtam, hogy ez az utolsó hüvelyi, de nem ellenkeztem, mert ég és föld a kettő!

Azzonal ott volt az édes kicsi Balta babánk. A doki lemérte a CRL 58 mm, ami a Mamanet szerint pont 12+ 1 nek felel meg - ahogyan a dokim is mondta -. A fej átmérője, vagyis a BPD 20 mm, ami a doki szerint 11 + 6, a Mamanet szerint 12-nek felel meg. Szóval 1-1 nap a küldönbség, de kb. 12 hetesek vagyunk! :D
Még megmutatta a kezeit, a lábait, mondta, hogy szép hasa van...

Ezután ráközelített, mondta, hogy nagyon szép nyaki redő - 1,6 mm, ami tökéletes, aztán ráközelített az orrcsontra. Megmutatta, ez ugye szintén tök jó, mert a down kórosoknak ez nem fejlődik - vagy csak nem megfelelően.

A pici közben véigig aludt...kár mert múltkor annyira aranyos volt, ahogyan rúgkapált, de azért láttuk a szívdobogását. :D

Az egész nem tartott tovább 3 percnél. Kaptam leletet - nekem nem írtak be semmit a kiskönyvembe, viszont a lelet 2. példányát aláíratták velem.

Amit még láttam, hogy minden 35 év felettinek felajánlottták az amniocentézist, és aki nem akarta, annak alá kellett írnia egy lemondó papírt.

Utána bejöttem a munkahelyemre, és itt is bejelentettem. Nagyon jól sikerült, mindenki gratulált. Nagyon megkönnyebbültem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj...
A nagy mesélésben elfelejtettem:

Mormota nagyon szép a történetetek!

Csillagtáncos a hűtővel én is így vagyok! Az én férjem is már kitakarította, minden kaját átnézett...de én még mindig érzem.

Múltkor kértem anyukámat szagoljon bele, hogy mi lehet ez a bűz...de azt mondta, ő nem érez semmit!

Szerintem mi így vagyunk érzékenyek a szagokra! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

köszi a dícséreteket a képekre.

12. heti uh-ra mi csütörtökön megyünk. nálunk tavaly úgy volt, hogy az utolsó hüvelyi a 12. heti, de akkor csinál hasit is, tehát mindkettő volt/lesz. ráadásul nálam ugye most csak sacc hogy a 12. hétben vagyok mert az utolsó menzesz nem mérvadó mert akkor már 100% hogy volt pocaklakóm. szóval jó lesz. megnéztem most az aggódók kedvéért, de nekem Milánnál az uh-n minden alkalommal mást hoztak ki kornak, mint ami dátum szerint volt. akkor kérdeztem a dokimat hogy ez nem gáz-e, azt mondta nem. a dátum szerintihez ne lengyen 2 hétnél nagyobb az eltérés, és egyenletes legyen a fejlődése az uh-k szerint - csak ez számít! gondoljatok bele, van olyan baba aki alig 3 kilóval jön a világra és van olyan aki majd 5 kilóval. azért ennek a különbségnek is ki kell alakulnia, a centikről nem is beszélve. :)

Milánom a másik topicban (2008 júni) a legkisebb legény, pedig nem ő született a legkisebbnek. mások már 68-as meg 72-es rucikat hordanak, rá még simán jó a 62-es. pedig nem sovány, hurkagyurka, tokája is van, csak rövidke. viszont gyönyörűen négykézlábazik, úgy halad tolatva mint a villám, forog hasról hátra és mostmár vissza is.

rosszullét: minden szagot jobban érzek, de semmitől nem vagyok rosszul. kivéve a fiam sz.ros pelenkáit. :roll: :lol:

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?