A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Üdvözlünk Tehuti!!!

Hogy hívják a kis jövevényt??? Majd küld el az adataidat kuklinak, h felkerülj a táblánkra!!! :oops:

Szegény, nem könnyű terhességes van, jah :? Dolgozol még? Férj? Gyerek? Tesvérkék?

Kemény meló lesz visszaolvasgatni minket :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

üdv köztünk tehuti!! :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Ha tényleg lány marad, akkor Szonja lesz. :) Testvér még nincs.
Már régóta olvasgatlak benneteket, úgyhogy "ismerősök" vagytok már. :lol:
Szeptembertől nem dolgozom, esküvő most lesz decemberben, de csak a család lesz ott.
tehuti

Üdv közöttünk tehuti! Jobb később mint soha :wink: mármint csatlakozni. :)

Milky örülök hogy itthon vagy és minden ok, gratula a kisfiúhoz, szép neve van. Meliton-t még nem is hallottam? utónévkönyvből lestétek?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Szia Tehuti!
Jöttél elorozni a diadalt a fiúk elől, és javítod a táblát (szerintem most nagyon hozzuk az 50-50-es statisztikát).
:lol:

Lányok, rohantam, mert megvettem Döme életének első játékát... Muszáj volt, majd meglátjátok! :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Milky nagy gratula! :-)

Tehuti isten hozott ! Legyen ez a következő időszak sokkal problémamentesebb!

Tesza, igen szép érzés az új lak....:-) Örülünk neki!
anna**

sorry, tencsinek ment.....
anna**

Köszi a fogadtatást mindenkitől! :) Hát remélem most már nyugisabb időszak jön. Megedződöm legalább....terhesség előtt nem nagyon jártam dokihoz, semmi bajom nem volt. Nem úgy mint most...na nem panszkodom....A lényeg, hogy boldogok vagyunk!!! :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti, üdv köztünk! Sajnálom az eddigi nehézségeket és megpróbáltatásokat, de a legeslegfontosabb, hogy jól vagytok mindketten és csak ez számít. A hátralévő idő meg annál szebb lesz!

Anna :D

Milky, gratula a kiskukishoz!!!! Én sajna lemaradtam, de hol voltál ha meg szabad kérdeznem? Nekem is kiesett kb 2 hét.

Kép
Kép
Kép
tencsi

sziasztok :)

bocsi a késői bejelentkezésért, de rámfért a pihenés. tegnapi napom röviden: autó, vonat, busz, repülő, busz, metró, metró, vonat, villamos. ahogy Papillon írta cirka 11 óra.. babó jól bírta szerencsére.
ma délelőtt megérkezett a szupi babakocsi egy hatalmas dobozban.. nekiálltam összerakni :D vicces látványt nyújthattam.. apu legalábbis vigyorgott rendesen kamerán keresztül :lol:
veszekedések: nálunk egyáltalán nincsenek.. lehet fehér hollóék családjába tartozom? :D
megalakult súlycsoportos klubok: 60-asokat erősítem a 63 kilómmal, és 177 centimmel :P

Üdv Tehuti.. valamilyen szinten te sorstárs vagy nekem gomba és egy kellemesebb téma a decemberi esküvő tekintetében :D nekem dec. 6. neked?

rengeteget írtatok.. alig győztem átolvasni :)

Milky örülök hogy jól vagy.. várjuk a beszámolót, és nagy GRATU a kistököshöz :D

Kukli: szorítok, de én is teljesen feleslegesnek tartom az amniót, ha minden uhu király lett.. fenének idegesítenek téged.. nem értem.

Tessza sajnálom hogy már nem élnek a szüleid, nekem anyuval nagyon jó a kapcsolatom szerencsére, fatert 17 éves korom óta nem láttam hál istennek.

KépKép
KépKép
adryn

Nemlajos: várjuk a képet a játékról!!!! én is küldök majd a babakocsiról ha végre talpraáll :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Üdv Adryn sorstárs! :D Nekünk december 12-én lesz a nagy nap!!! (névnapom is egyben)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti gratula az esküvőhöz is, nem unatkoztok Adrynnal az tuti!

Tudjátok milyen ruhátok lesz?

Adryn, tényleg jól mutathattál babakocsi szerelés közben. :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért! Én a 2008 ősziektől vagyok.
Ha valakit érdekel kismamaruha olcsón, készítői áron, akkor nézzétek meg a weboldalunkat!
www.kismamaruci.hu

Köszi: Móni

gwini

nekem is akkor van a névnapom, meg a párom szülinapja :)

Üdv itt nálunk Tehuti!

Isten hozott, meg a bkv Adryn :)

Kép

Kép
gabka77

Tencsi mi ma megyünk ismét körülnézni, hogy mit vehetnék fel. Amúgy egy elegáns nadrágra gondoltam egy felsővel. (csak 10-en leszünk) Ezeket legalább karácsonykor is felvehetem. Mondtam a páromnak, hpgy hamarabb kellett volna elvennie, amikor még nem kellett kismama cuccokat hordanom. Most keresgélhetek....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Akkor már egy druszám is van!!! Szia gabka!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Szia! Nem csak egy druszád van, rszg is az :)
gabka77

Üdv Tehuti!
remélem a belépésed egyben meghozza a nyugodt babavárás időszakát is!!! 8)
de jó sok esküvős képet nézhetünk majd karácsony előtt! :D

Milky
gratula a kisfiúhoz, és örülök, hogy jól vagytok!!!

Nuszó
neked is gratula az eredményhez és a fiúcskához!

Nemlajos
hajnali összebújás! :wink:

én akkor leszek az első átmenet! megalapítom a 70-esek klubját! :lol:
még én sem vagyok rendes tag, de már csak napok kérdése 8)

Adryn
pihend ki a nagy utazást! jó, hogy épségben hazaértetek!

Anna
szuper lehet a rendezkedés az új otthonotokban! :wink:

ma kaptam magamtól egy nagy adag boldogsághormont cipő formájában! féláron volt, így csak 7950 ft-ba került, úgy örülök neki!!! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

No, a játék:

Kép

(nagy nehezen sikerült, remélem)
Ezek ujjbábuk, amiket 400 Ft-ért vettem...
Most mondhatjátok, hogy nem ez a legpraktikusabb játék egy még meg sem született manónak, de ezt... ööö... elmondom:
Nem nagyon megy még a kommunikáció Dömével, valahogy idegenkedem, ezért elhatároztam, hogy ilyen kis bábukkal fogom ezt az idegenkedést megtörni, szépen eljátszadozom a pocakomon velük, és így próbálok meg kommunikálni, rajtuk keresztül... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!!!
Jól belemerültem a topikunkba. Azt olvasgattam idáig, de a legelejétől!!! Jó sokan eltüntek. Tencsi és mamacsibe volt a legelsők között :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nagyon édesek a játékok, és te is nemlajos :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tehuti biztosan nagyon csinos leszel!! Aztán meg majd ha megszületik a bébi, tarthattok egy újabb esküvőt. Egy ismerősömék is így csinálták.

Tök jó, mennyi klub működik itt nálunk!! :D

Csibb, milyen boldogságot tud okozni egy cipő is igaz? Én a kismami ruháimnak is úgy tudok örülni mint az a bizonyos majom a bizonyos farkának!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Nemlajos nekünk is vannak ilyen ujjbábuink, gyerkőceim szeretik. Teszveszen vetted?

Nekünk dec 12. a megismerkedésünk napja, most leszünk éppen 10 évesek :D Ezt a napot jobban számon tartjuk, mint az esküvőnk napját, na persze azt is megünnepeljük :) Szóval tehuti szép napon házasodtok össze :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nem a teszveszen, egy másik fórumon, de hát szintén internet... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos helyesek a bábuk, kedves gondolat, hogy így beszélgetsz majd vele! Majd ha megszületik, tutira emlékezni fog rá és szeretni fogja ha később is játszol így vele!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Most értem haza, gyerek ma jól lefárasztotta apját és nagynénjét - velük volt ma sokat. Nem tűnik nagyon betegnek szerencsére. Még alszik, most váltottam le a nagynénit (aki egyébként a párom egyetemista húga, és imádják egymást Samuval).

Tehuti, üdv közöttünk! Sajnálom az eddigi terhességi bajokat és mostantól gondtalan boldog babavárást kívánok! Esküvőhöz gratula!

Katka, tényleg jó szakmád van, én a vállalatirányítási rendszereket csak tanítom, de nem értek hozzá :D (na jó, ezt nehogy komolyan vegye valaki, csak érintőlegesen foglalkozom ezzel)
És a 90-es klub a te magasságoddal nagyjából a 70es klubnak felel meg, így Tencsi sem lesz egyedül.

Nemlajos, újbábok szuperek, mi is sokat játszottunk velük Samunak. Kommunikációs ötlet tök jó!

Adryn, örülök, hogy minden gond nélkül hazaértél... Összeszerelt babakocsiról majd mutizz képet!

Milky, gratulálok a kisfiúhoz, és majd mesélj, hogy mi is történt veletek az elmúlt héten!

Anna, új ház! Nálunk a nagy álom! Tök izgi!
Lépek, Samu ébredezik...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

sziasztok megint :) nekem halványbarackszínű ruhám lesz..mivel még mindig nem nagyon látszik a pocim :D cipőt még vennem kell hozzá.
Mi is dec. 12-én akartuk az esküvőt de oda nem volt időpont, úgyhogy miku napon tartjuk :D nekünk egymás igenjét fogja hozni a miku. tök jó.. a bulit mi is nyáron tervezzük megtartani bababemutatóval egybekötve.

helyesek a játékok Nemlajos

Tencsi: hát unatkozni nem szeressek :D de most tuti nem teszem :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Hú én is kezdhetek visszaolvasni, pedig nemrég voltam.

Nemlajos muti a játékot!!!

Milky, örülök, hogyminden rendben, gratula a kis Titán Melitonhoz, gyönyörű név

Nuszó, gratula a kisfiúhoz!

Tehuti, sokmindenen mentél keresztül, üdv itt, és problémamentes babavárást.

Ma légszomjam volt ezt utálom a legjobban, megijeszt amikor nem kapok levegőt.

Adry, üdv itthon, kipihented magad?

Bea, Maja

Kép
bea1978

most látom hogy itt van :lol: , ezek ujjbábuk, tök jó

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: hát aludtam azért most éjszaka.. de az első éj sosem akadálymentes.. mindig többször felébredek.. de azért már jóval kipihentebb vagyok :)

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok!
itt az emlegetett szamár :)

Milky, Nuszó, gratula a kisfiúkhoz!
Milky, hogy fogjátok becézni?

Tehuti, Adryn, sok boldogságot az esküvőitekhez :)

Tehuti, hát te se unatkoztál, a szülés már gyaloggalopp lesz :D

Bea, nagyon csini kismami vagy!
légszomjnál az segíthet, ha falhoz állsz, a két karodat kinyújtva magad fölött nekitámaszkodsz. próbáld ki! vagy: séta.
én is jártam így egyszer az előző várandósságom idején. egyszer meg most is, de az gyomorfájdalommal párosult, így inkább a rántottára fogtam.

Nemlajos, helyesek az ujjbábok!
mi a baj a babával való kommunikációddal?? szerintem ebben senki sem profi :)
én néha el is felejtem hogy terhes vagyok. reggel mindig tesztelem, na, tényleg nehéz felkelni, jobb oldalazva? és jobb :)
amúgy döbbenet, hogy a leleteitek ennyire elvesztek a rendszerben.
nekem megvan minden, ellenben a terheléses cukorhoz nem írtak referenciaértékeket, csak az éhgyomri eredményhez (pedig összesen 4szer szúrtak, durrantották is az egyik vénám :roll: )

Kép
Kép
mamacsibe

nekem nem lesz terheléses cukor.. itassák azt a löttyöt az édesanyukájukkal.. teljesen ok a cukrom .. anyum tesztelte éhgyomorra és kaja után is.. éhgyomri 4.4, egész napos kajálás után meg 4.7. majd megmondom kint már megcsinálták :D

KépKép
KépKép
adryn

Hát remélem tényleg gyaloggalopp lesz a szülés! Ezek után mi jöhet még?! :)
Adryn itthon nekem is okés a cukrom. Éhgyomorra is és kajálás után is. Akkor is, ha sok szénhidrátot eszek. Nem nagyon értem, de kedden okosabb leszek, akkor megyek a diabetológushoz.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

kint nem is csinálnak terheléses cukorvizsgálatot, csak ha valamilyen szinten veszélyeztetettnek vagy nyílvánítva.. pl apud anyud nagyszüleid cukrosak, túlsúlyos vagy stb. majd mesélj Tehuti hogy mi volt.

KépKép
KépKép
adryn

egyébként a többiek tapasztalataiból kiindulva lehet a te leletedet is összekeverték máséval? :shock:

KépKép
KépKép
adryn

Adry, biztos még fárasztóbb így kismamán amúgy is fáradtabbak vagyunk, akkor forgolódtál egy kicsit első éccaka :wink:
Régen ingáztam Ausztriába vonattal, 7-8 óra, úgy elfáradtam mindig!!

Mamacsibe, köszi, és kösz a tippet, legközelebb kipróbálom, nekem így kezdődött a terhesség, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, amikor az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy erős szívdobogásom van és nem kapok levegőt, kihajoltam az ablakon, aztán fekve vizesruháztak, a vérnyomásom az egekben volt, amúgy meg mindig alacsony:90.60, lefekvés előtt kávét ittam, azóta nem iszom, csak cappucinot és hosszú kávét.

Azóta csak kisebb légszomjaim voltak, alig vártam, hogy elmúljon, olvastam terhességnél ez normális tünet. Tök jó hogy mindent írnak már a neten, tudom hogy mi miért van, amikor anyukám várandós volt, még nem volt ilyen felvilágosult a kismama társadalom :wink:

Én is megyek majd terheléses cukorra, December elején. Igaz, hogy ott kétszer vesznek vért?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Az nekem is megfordult a fejemben, hogy összekeverték a leleteket. Soha nem lehet tudni.....Majd a doki megmondja, hogy mi a teendő. Ha jók az itthoni értékeim és nem is diátázom, akkor lehet, hogy nem is kell semmi drasztikusat csinálnom.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti, amennyi problémád volt legalább diétáznod ne kelljen.

Na azért ez az eldurrant véna sem hangzik vmi jól :shock:
Az baj ha nagyon kívánjuk az édeset, édességet?

Álmosodom, jó pihit, jó éjt mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Én holnap megyek terheléses cukorra, de ez "nálunk" (=a kórházban, ahova járok) a tej + zsemle verziót jelenti.
Az azért kibírható... meg az ellenanyag vizsgálat is aktuális, nekem is RH negatív a vércsoportom, ezért többször is nézik...
Katka, ha jól emlékszem, neked is RH- a vércsoportod, nálad milyen gyakran néznek ellenanyagot? Nekem doki azt mondta, hogy 3x a terhesség alatt - persze csak akkor, ha nincs vele gond.

Én most az EKG-t akartam elsumákolni (háziorvos elfelejtett beutalót adni rá), de a védőnő ragaszkodik hozzá. Elkezdett mindenféle rémtörténeteket mesélni... :? :shock:
Szóval lesz még egy köröm
Jó éjt!

erpé

Erpé
nekem is negatív az rh-m, eddig kétszer nézték. viszont az előző terhességemnél meg vagy 6-8-szor... :shock: tényleg annyira különbözően csinálják... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
nagyon aranyosak az ujjbábuk, nekünk is megvan, de Fanni valahogy nem kattant rá igazán... lehet, hogy én nem csináltam elég érdekesen... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja és egyébként szegény Mátéval feleannyit sem foglalkozom, mint anno Fannival. én sosem voltam az a hasammal beszélgetős, de most esténként azon szoktam kapni magam, hogy szinte elfelejtem, hogy terhes vagyok. alvás előtt egy kicsivel foglalkozom vele... olyan rossz... de én csak magamban gondolkodom, soha nem beszéltem hozzájuk hangosan...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

lányok.. ma kivételesen fürcsiztem és nem zuhiztam... most vagy nagyon szerette ezt a Nico, vagy nagyon nem. Mozgott a víz úgy rúgkapált :lol: :lol: :lol:

én sem beszélgetek a hasammal. csak magamban, azaz egymás között :D tegnap egész nap csendben volt, biztos meg volt illetődve hogy miért nem bírok ülve maradni 8) de Miskolc felé a vonaton a hasamra tettem a kezem és megkérdeztem tőle jól van e és egy hatalmas rúgás volt a válasz :D édes a gyerek .. imádom :oops:

KépKép
KépKép
adryn

na jóccakát minden anyukának és babónak :D

KépKép
KépKép
adryn

Jó reggelt!

Adryn, biztosan nagyon csinos leszel te is!

Erpé, én is Rh- vagyok, a terheléses cukornál nézik majd másodszor az ellenanyagot és majd még 1x a 30 akárhányadik héten.

Szerintem nem vészes a cukros lötyi, belenyomatok egy citromot és kész is a limonádé.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Milky Nagy-nagy grat nektek!

Tehuti Én is (most már) problémamentes babavárást kívánok! És üdv. köztünk!

Így van, Én is itt vagyok. Akkor már 4 klubot erősítek topikon belül :D
1. 60-as, 2. pedagógus, 3. eü-is családtag, 4. Gabi

Erpé Majd légyszi írd meg, hogy mennyit kell várni a két bökés közt. Köszi Én jövő kedden megyek. Csak, hogy fel tudjak készülni.

Általában én is magamban beszélek hozzá. Néha azért hangosan is szoktam szólni, de legtöbbször csak gondolatban beszélek hozzá. Szerintem ezt is érzik.

Nálatok is nagyon aggódik értetek apa?

Tegnap a dokinál minden rendben volt. Méhszáj teljesen zárt, vérnyomás 90/60 súly 65 kg
Doki meg: "Magának mekkora gyereke van!" Én meg csak pislogtam nagyokat. Lehet, hogy követem a nővérem példáját és 4 kilós gyerekem lesz :roll:
23 betöltött hetem van, és azt mondta a doki, hogy a 24. hétre szokták elérni a köldök magasságát, nekem meg már 3 centivel fölötte van. Nagyon nő a kis Manó. De nem baj!!!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Nekem is már köldök magasságban van :lol:

Bea:2-szer böknek, rszg: 2 órát kell várni. Sztem is kibírható ez a lötyi citrommal, megéri, nehogy baj legyen. Bár abban teljesen igazatok van,h korszerűbb módszereket is alkalmazhatnának. De állítólag ez egy standard bevált szokás, így könnyebben kiértékelhető a cukorszint. Én dec. 3-án mek, mondta a doki, h ott fogom tölteni a délelőtt nagy részét, aztán menjek haza pihizni és délután jöjjek vissza, addigra meglesz az eredmény és meg is vizsgál rendesen :P

Kommunikáció: én nagon ritkán beszélek vele hangosan, max, ha egyedül vok és akkorát rúg belém, h azt nem állom meg szó nélkül :shock: amúgy én is a telepátiát preferálom :P és olyan édesek, tényleg megértik :) kivi vok, h ez később is működni fog-e, lehet, ha nem szokunk le róla, hanem gyakoroljuk, akkor működni fog!!!! 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Gratula Rszg a jó eredményért és a nagylegényéért!

Ha jól emlékszem 2 óra telik el a két vérvétel között. Szerencsére úgy időzített a doki, hogy a kettő között megvizsgál.

Én is simizem a pocim, sokszor beszélek hozzá és mivel amúgy is énekelek beszélgetek a tesókákkal, így neki is jut ebből. De sajnos korántsem tudok én sem annyi idő rászánni mint korábban a gyerekekre. Anno nagyon sokszor hallgattam az ikrekkel a pocakomban a babazenéket és tényleg megmaradt bennük, mert amikor megszülettek és meghallották mindig megnyugodtak.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Köszi a várakozós válaszokat! Azért kérdeztem, mert nekem a védőnő csinálja. 8-ra kell mennem, súly-és vérnyomásmérés, aztán vérvétel, és hazajövök megenni a kefirt és zsemlét. Aztán majd csak akkor megyek vissza, amikor kell. 3 percre van tőlünk a rendelő. És így a tesómmal is tudok találkozni. Minden kedden reggel szoktunk találkozni. Juji meg irigykedik :roll:

Még egy kérdés. Nektek nem fáj a hátatok. Én nem nagyon tudok hanyatt feküdni, mert úgy fáj a hátam. Biztos azért, mert nem szoktam meg. Eddig mindig hason aludtam, de most már ugye nem lehet. Éjszakánként görcsös hátfájásra ébredek. El fog múlni. Nem mi? Ez már csak rosszabb lesz :(

Kép

Kép
rszg

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?