Amikor mi elkezdtük az 1-3-5 perces módszert,még egy szobában aludtunk a fiammal és működött.Azóta ugyan külön szobában van,de amikor bevezettük,akkor még velünk volt.Szt ez nem feltétlen akadály.Sőt,még a tv is ment nagyon halkan...
Puszi,Anyapoc
2003.12.28 15:14
2003.12.29 14:04
2003.12.30 13:04
2004.01.03 19:21
2004.01.03 21:04
De ha az öcsi elkezd sírni... 2004.01.05 06:06
2004.01.05 19:54
Cumi, simi, betakarás nem nyugtatja meg, ha felveszem akkor még jobban felébred. Meg eléggé óriásbébi, lehet, hogy mégis szüksége van rá. 2004.01.27 09:59
2004.02.06 10:45
2004.02.13 13:34
2004.02.15 23:22
2004.02.16 16:10
2004.02.16 17:05
2004.02.17 05:14
Örülök, hogy Iboly, itt vagy, és talán Kírának is lesz ötlete. 

Kevesebb az alvásigénye, mint nekem a nappali alvását is beleszámítva. És nem ő az egyetlen gyerekem... Könyörgöm, segítsetek. 2004.02.17 09:32
2004.02.17 10:15
Amikor a 2 évesemtől már teljesen kiborultunk, zombimódra támolyogtunk a lakásban párommal együtt. Ő is velem aludt, ő is sokszor ébredt. Mivel a szopi ugyebár akkor igény szerinti, ha ez az igény kölcsönös, beláttam, hogy részemről az igény már nem áll fenn. És mivel már értelmes emberkéről van szó, elkezdtem vele megbeszélni: sok fogad van már, tudsz enni, inni, inkább csak öleljük meg egymást a szopi helyett stb, stb. És pár hónap alatt "közös megegyezéssel" abbahagytuk a szopizást. (Elképzelhetetlen volt számomra, hogy sikerülhet, és mégis
) Így 27 hónapig szopott, kb ekkor ért véget nála az orális szakasz. Nem mondom, hogy tedd ezt Te is, csak leírtam a saját tapasztalatomat. A nagyobb gyerkőcökkel nem volt ilyen gond anno? Kitartás!
Klára2004.02.17 11:08
2004.02.17 11:21
2004.02.17 13:27
Csak és kizárólag megbeszélés, és még több összebújás.
Ne vedd bántásnak, amit most írok, de nem lehet, hogy mivel nem szeretnél több babát, ezért most, "az utolsó időkben" a végsőkig ragaszkodsz ezekhez a bensőséges pillanatokhoz, és tulképp Te nem akarod abbahagyni a szopit? Ja, és fontos kérdés, hogy Recsi (ugye róla van szó?) kilpett-e már az orális életszakaszból. Üdv, K.2004.02.17 14:10
2004.02.17 15:40
Tudod, nálunk kölcsönös a szoptatás iránti igény. Én szeretek szoptatni, semmi bajom nincs vele, csak aludni akarok. Mindemellett tisztában vagyok vele, hogy nehéz elengednem a szoptatás iránti vágyamat, mert Recsi az utolsó babánk, és ha elválasztom, vagy elválasztja magát, soha többé nem kerülök ilyen fajta és ilyen mély intimitásba sem vele, sem mással. (Ez egy koragyermekkori sérülésem, nekem a szüleimmel soha nem volt intim kapcsolatom. Anyám nem szoptatott, féltette a mellét, egyetlen önfeledt ölelésre sem emlékszem, ők távolságtartóak voltak.) Tudom, hogy terápia segítene ezt feldolgozni, de nincs rá pénzem. Ahogy olvastam a hozzászólásaitokat, és felmerült bennem az elválasztá lehetősége, csak zokogni tudtam.
Mindemellett tudom mérlegelni - úgy gondolom -, hogy Recsit nem én tartom ebben a testi kontaktusban. Ez még a saját igénye. Remélem, észre fogom venni, ha visszatartanám. (Most látom, hogy a 2. hozzászólásodban pont ezt írtad.
) Honnan tudhatom, hogy véget ért-e az orális szakasz? A többivel nem volt ilyen. A legnagyobb a védőnőnek hála 4 hónaposan elválasztódott (?), a 2. egyévesen maga hagyta abba, a 3-dikat 7 hónaposan én választottam el (ma már bánom, de nem tudtam sokat a szopiról). A megbeszélést jó ötletnek tartom. Recsi megérti majd, csak kérdés, hogy mennyire fogja díjazni...
Vagy nem is emlékszem, milyen volt kialudni magam.
Általában nagyon nyugodt és türelmes vagyok a "nagyokkal", csak akkor borul a bili, ha ilyen sokszor ébred a kisasszony.
(Ez csak egy kis csipkelődés volt mindkét fél részére, ne tessék komolyan venni.
)
(Látszik, hogy már nem vagyok olyan zaklatott.
)
Szerintem itt az a kérdés, hogy mi a jó fenéért ébred 15-ször fel.
De még nem tartunk messze sem ott.

Tényleg furcsállom. Nem értem, hogy tudok nyugodt és jókedvű lenni. (Fontosnak tartom, hogy nem fojtom el az indulataimat, azonnal kiadom, ha dühös vagyok. Talán ezért.)
, mert segítetek átgondolni ezt az egészet. Még ötlet?
2004.02.17 15:55
2004.02.17 16:22
2004.02.17 16:26
Hogy a p*cs*b* maradjak fent addig? Fél 4 óta nem alszom)
: Szörnyű lehetett... És az én problémám szerintem semmi a tiédhez. Komolyan. 4 gyerek nudli a 3-4 órán át való üléshez képest... 2004.02.17 19:05
Ezt nem én kéne, hogy mondjam... talán akkor elhinnéd, ha az mondaná, aki a legeslegfontosabb neked. Nem tudom, ki az, de ha nem értékeli, hogy felneveltél négy gyereket, akkor nem biztos, hogy annyira adnod kell a véleményére. De attól tartok, ezt se fogod elhinni. Pedig jobban járnál. 2004.02.17 19:37
2004.02.17 20:20
Egyáltalán nem. Elgondolkodtattak a soraid. Érzem, önigazolásnak tűnik majd a válaszom., de nem bánom.
legyen. Miden egyes másodpercemben őszinte vagyok magamhoz, így átlátom nagyon sokszor a valós indítékaimat. Nem játszmázom, és nem mártírkodom.
Na meglátjuk, mit mond ma este Iboly (ha még kihúzom azt a bő egy órát), aztán majd eldöntöm arról is, hogy elfogadom-e.
Én nagyon jól érzem magam anyaként, ez is a kiteljesedésem egy része! Nem nyűg!
Egyébként logikus, amit írtál, de nem csak egy magyarázat lehet egy dologra. Nem, nem azért kell az a tudat. Hanem mert maximalista vagyok magammal szemben. Azért kell az a tudat, mert a legeslegjobb anya akarok lenni, aki csak lehetek. Hogy olyan boldog gyerekeink legyenek, amilyeneket én (mi) csak képesek vagyunk útrabocsájtani. (amilyen én soha sem lehettem...) Tudod, azt a beképzeltnek tűnő mondatot is vállalom, mert így gondolom, hogy nagyon jól ismerem magam. Nem féltem belenézni igazán a tükörbe. Láttam ott mindenfélét, és nem fordítottam el az arcom akkor sem, ha nem csak a szépet láttam. Ismerem magam. A hibáimat is. És elfogadom magamat, szeretem magamat olyannak, amilyen vagyok. A jót is, a javítani valót is. És ez az önbizalom. A csendes, mély önbizalom. Amikor megnyugszol, szereted magad, békében élsz magaddal.
)
Azt tuti nem látják. Én nem az a típus vagyok, aki némán tűr.
Egyszer tölts velünk egy napot.
Majd ha Pesten jársz.
De nem vagyok rab. Csak a saját magam szabta - számomra - értelmes határok között tartom magam. Mint írtam, szeretem magam, és ezért megbocsájtó is vagyok magammal. Tudom, hogy jóval maximalistább az átlagnál. De mivel nem fojtok el lehetőleg semmit, nem merülök ki. Sőt. Élvezem. Izgalmas ám ez.
(Lehet, hogy ez neked valamiféle perverziónak látszik. 

)
), a felettes énemet függetlenítettem attól az embertől, aki a mintát adta: az apámtól. Nem az ő értékeit követem, és nem is az övével ellentéteset. Ebből a szempontból tökéletesen független vagyok. Ha az, aki a legeslegfontosabb nekem, azt mondaná, amit te (vagy bármi mást), meghallgatnám, ahogyan téged is, elgondolkodnék azon, amit mondott, de valószínűleg, mivel igyekszem észérvekkel dönteni, nem nyomna többet a latban, mint a te véleményed. (Na ne tessék azt leszűrni ebből, hogy egy érzelemnélküli nőci vagyok.
Az aztán messze nem.
) Egyébként a családom a legfontosabb nekem: a férjem és a gyerekek. Már többedszer piszkálod kimondatlanul a férjemet. (Jó szándékkal, tudom.) Semmit nem tudsz szinte róla. Ő a legcsodálatosabb férfi, akit valaha láttam. Mégha vannak is problémáink, amiről beszélgettünk másik topicban, nem akarok senki más felesége lenni. (Még ha az naponta szexelne, akkor sem. 

) Ő egy fantasztikus ember, a legjobb barátom, imádott társam. Mellette akarom leélni a maradék, remélem legalább 50-60 évemet. Kérlek, ne bántsd őt többé. 2004.02.17 20:40
és szerintem ez is segített. 2004.02.17 20:59
Egyébként eddig ez áll legközelebb az én elképzeléseimhez. Recsi még nem bilizik. Már észreveszi, ha pisil vagy kakil, de még nem tudja megkülönböztetni, mi is jön tulajdonképpen a pelusba. Ha földre megy, nem esik kétségbe (tehát ugye nem fél elengedni), csak szól, hogy hova pisilt. (Ha már látja, akkor tudja, hogy kaki vagy pisi. Meg ha érzi a szagát.
)
2004.02.17 21:39
),és úgy éreztem,hogy minden napot úgy kell túlélni. 2004.02.17 23:53
) Amit meg lehetne próbálni: először csak megölelgetni, megsimogatni, szavakkal nyugtatgatni, nem rögtön cicivel kínálni. Ha elég elszánt vagy, megérzi, és beéri ezzel. Mert nem az a acél, hogy oldja meg egyedül a problémáját (jelen esetben a felriadást), ahogy tulképp az Aludj jól... tanácsolja, hanem az, hogy minél kisebb megerősítésre biztonságban tudja magát, és visszaaludjon. Recsi nappal mennyit szopizik?
A lányom 1 éves, ő is ébredget, és együtt alszunk. Nálunk a fő baj akkor volt, amikor megpróbáltam módszereket, hogy a fiam aludjon. Tök reménytelen volt. Marad a türelem.
(Ez az alvás-téma talán öröklődik is, én kicsinek híresen rossz alvó voltam, de ovis koromtól teljesen megváltoztam
)
Klára2004.02.18 05:51

2004.02.18 12:34
2004.02.18 15:14
2004.02.19 06:26

) Aztán ezért tegnap 3-tól aludtam reggelig kisebb-nagyobb megszakításokkal.
) című módszert alkalmazza, viszont a módszert igen. Pele, mint szakértő véleményét lehetett olvasni erről itt a babaneten.
Igen, maximalista vagyok, de tudok lazítani, és tudom, hogy jogom van bizonyos dolgokhoz. Sokszor épp a gyerkőcök miatt. Ahhoz, hogy vidám, nyugodt anyuka lehessek, ki kell elégítenem a sajt szükségleteimet, és (hihetetlen, mi?
) a vágyaim egy részét is, ami nem feltétlenül szükségletem. Nem voltál erőszakos.
És írjál,ha még eszedbe jut vmi!

Csak abban reménykedem, hogy az éjszakai szopik szempontjából nem kell ennyit várnom.
Végül: amíg terápiára jártam, és erős kétségeim voltak affelől, hogy jó anya vagyok, a terapeuta mindig azt mondta: "Nagyon jó anya vagy." Utólag megértettem, miért: Mert látta, hogy a legjobbat akarom. Látta hogy mindent megteszek azért, hogy a legjobbat adjam magamból. Azzal segített a legtöbbet, hogy segített száműzni a lelkiismeretfurdalást, és elérte, hogy bízom magamban és értékelem magam. Mégha messze sem voltam (és leszek) tökéletes. Anyakati, nagyon jó anya vagy.
2004.02.19 16:03
2004.02.21 12:05
, és hogy ilyenkor simizem, és láss csodát, az éjjel első felében működött.
Ezt is meg lehet majd beszélni, de nem akarok egyszerre két dolgot. 2004.02.21 19:20
Pl. mert megértettem, hogy miért ébred annyit Recsi, könnyebben vészelem át. Aztán eszembe sem jutott volna megbeszélni vele, hogy simogatva aludjon vissza. Ráadásul ugye hányan és hányan nem szólnak hozzá, csak olvasnak. Azt hiszem, közel sem volt ez hiábavaló.

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|