A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Bori!
Nekem tetszett ez a „nem fogom meg a kezét, mert kiázott” duma! Nagyon aranyos, még ha esélyünk is van rá :lol:
Szerintem is Jolie-s vagy a képen! :D:D:D ez a 6x több gyerek, 6x több kiló!!! Folyton betegre röhögtetsz!!!! :lol: :lol:

Eni!
Kezednek jobbulát! :oops: durva!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni!
gartula a betöltött 30. héthez!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok lányok!

Nagyon jók a képek mindenkiről!!! Meg sem próbálom név szerint, mert vkit tuti kihagynék, a rövid agyammal. :lol:

Brigi
Én is szívesen gyártanék hasonló tablót, csak a befejező képek még hiányoznak. :wink:

Bori
Én is szívesen olvasom ám, amiket írsz. Azt gondolom, hogy első gyermeknél annyi minden felvetődik (meg persze a másodiknál, meg a többinél is) és az anyatársaktól talán szívesebben fogadjuk a tanácsokat - főleg, ami bevált - mint a szülőktől, rokonoktól.

Emese
Hát, nem tudom mit mondhatnék még!!!!!!!!!!!! A humorod és a költészet. Szuper együtt!!!!!!!!

Tigrincs
Érdi vagy? Mi is. :D

Mennem kell, ébredés van.....

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Bori, biztos nem!! Nekem annyit mondott doktornéni, hogy 6 hós kor után válthatok nem HA-ra ha a HA-s tápszert/tejpépet nem akarja megenni, mert a simák ált. jobb ízűek. De ha szívesen megeszi a HA-t, akkor maradhat.

No, megvettem egy Chicco etetőszéket a teszveszen, ha minden igaz :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Eni, valahogy lemaradtam :oops: Mi történt a kezeddel? Durván hangzik...
Gratula a betöltött 30. héthez :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Tigrincs! nagyon ügyivagy ! és nagyon szép a család!!! tök jó képek, most már téged is látunk :D és pocakos kép????
ha már itt tartunk....

Etenci!! és is Tóth doki Király Kati páros.. :lol: de a Kati most gyed-en van, tudsz róla???

MSE! nagyon tutkó vers!!! :lol: :lol: te is régen fotóztál..... :!: képeket ide mán!

nem tudom mit akartam, annyit írtatok... :oops:

majd jövök

Lilluska???mi van veled? Télapóra vagy kiírva.....mi a helyzet??

Kép
gablaty

Sziasztok,

Veronikusz: azért majd számolj be kérlek ha a konyha a lányok kezei közé kerül, mert márciusig még van időnk.

Judy, Bori: a kisautó formabedobós és anno a cora pontokért vettem, de intersparban is van 1400 forint körül és Tünde imádja.

Eni: gratulálok a 3-assal kezdődő vonalzóhoz, majd pörögnek a másod számok is meglátod.

Ma voltam Érden, ha tudtam volna, hogy ilyen sokan vagytok ott :) na nem mintha lett volna időm, egy barátnőmet látogattam és hát nem tudom életemben hányszor voltam Érden, de most is 2x eltévedtem, így 45 perc volt az út. De ha még megyek majd gondolok Rátok!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Te jó ég! Micsoda termés :lol:

Beteg baba: Sztem én se tartanám meg :oops: De minden elismerésem és becsületem azé, aki vállaja! Az integrált ovi meg nagyon klassz dolog!

Tápi: Azért nem méreg az sem. Bár manapság ez is előforul :? NAgyimnak egy csepp teje sem volt. Nem voltak tejmirigyei. Anyu mégis remekül van :wink: Mindenesetre én is Zsu véleményét osztom! Én kb. 18 hós kora óta adok tápit, hiába szopizik. De csak ritkán, kakaó formájában, de nem sokat iszik belőle (90ml már soknak számít :lol:) Ha nem lett volna a tejérzékenység, akkor valszeg egyáltalán nem adtam volna.... A tejpépekről viszont nincs valami jó véleményem. Cukrozott, aromás haspuffasztóknak tartom őket. Hiába gyümölöcs, a gyümiszázalék elhanyagolható, éppcsak megmutatták a doboznak :wink:

Folyt.köv. Iván ébred nyüszizva[/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Én is jártam Érden a hétvégén, és lehet hogy most is fogok (apu úgy elásta a téli gumijaimat a pincében, hogy csak tegnap estére kerültek elő :D ) Majd figyelek :D
Dóri, nem csodálom, hogy eltévedtél, annyit változott a város, hogy én is csak kapkodom a fejem néha... A gimis osztálytalálkozóra jövet a fél banda eltévedt :D vicces volt.
Köszi a formabedobós tippet, megnézem!!

Ezt viszont muszáj feltennem, bocs :D 5 perce készült...
Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

csak gyorsan majd még jövök később
Kutya éjszakánk volt Letti ilyet még nem csinált.2-től két óránként kel fel...kivoltam teljsen...most sem nagyon akara laudni csak cicin.A cumit nem fogadja el igazából......folyton kiköpi....
Veronikusz!
Nálunk mind a két gyerek "kakaágyú" :lol: :lol: :lol: Folyton kakálnak.....szerintem helyettem is ők végzik el.... :oops: :lol: Mindenesetre remélem hamar rendeződik a galiba Zsófi pocijában.....

Eni!
:lol: :lol: :lol: szuper!!!!!!!!!!!!!!csak így tovább :lol: :lol:

Tünde!
Most néztem a blogodban, hogy Te is tanítottál....3 évet én is egy középiskolában lehúztam.Nagyon szerettem.Olyan jó fejek voltak a gyerekek.volt olyan tanítványom is aki 1 héttel volt nálam fiatalabb.(technikumban is tanítottam 13.-14. évfolyam)
Szerettem .....

Képek!
Mindenki nagyon szép...... :lol:

MSE!
Vers nagyon találó :lol: tetszik.....

KépKépKépKép
vdorka3

sziasztok, nahat, rengeteget irtok, nem is tudom mar, mire reagaljak...
Veronikusz meg Kriszta, nagyon kellett rohognom, h szoptatnak a kislanyok...plane ponit...:)

down koros gyerek, hat nekem a korom miatt mondtak, h kene menni chorionbiopsziara, nagyon be voltunk tojva, megkonnyebbules volt, h nem volt semmi gond, de valszeg mi sem tartottuk volna meg... egyszer kaptam egy osztondijat, Franciaorszagban voltam ket honapot, es a szallason, ahol laktam, ertelmi fogyatekosokat is taboroztattak, sok downos volt kozottuk, nem csak gyerekek, hat eleg sokkolo volt elsore...aztan lassan megszoktam oket, nagyon kedvesek es ragaszkodoak voltak velem is, az idegennel...

Bori, en lattalak eloben, nem vagy te olyan sulyos! (mondom en, rajtam is van +10-12 kg, de nem merek fogyozni, mert olyankor ugy erzem, kevesebb lesz a tej)

hozzataplalas tema lassan minket is kezd erdekelni!

Zsofi ugy nez ki, jobban van, ma egesz jo ejszakank volt, csak reggel szivtam le egyszer az orrat, szegenykem nagyon utalja, annyira ordit es vedekezik, de en szadista vagyok, szegeny gyerek...:-/ a cebiont ti hogy szoktatok adni? tegnap probaltam kis anyatejbe keverni, de nem nagyon szereti azt sem...

banana

(Bori, elküldetem másodszor, beteszi a kimenők közé, de nem küldi el.
Van emailed?)

Eni, éljen a 3x, ez már a vége, szóval kitartás és hajrá!!!!
Kezednek meg jobbulást.

Fiúk kidőltek, csatlakozom.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hali!

Kati!
Hú de jó wellness hétvége! Majd kérünk élménybeszámolót és képeket! Családilag mentek? Én emlékszem, hogy mondtad, hogy Dani esetleg beteg… De azt nem tudtam, hogy 4d-n mondták, hogy esetleg az. Ezt egyébként úgyanígy mi is végigjátszottuk, nekünk 5mm volt a nyakiredő és mi a schöpfibe mentünk chorionbiopsziára, ott a genetikus hölgy azt mondta, hogy valamennyi durva betegséget ki tudnak szűrni, köztük a down kort, lyukas szívet és még másokat köztük egy olyat, amivel ugyan megszületik, de két év múlva temethetjük… Na itt mi is elgondolkodtunk, hogy mi legyen… Szerencsére ez már a múlté!

MSE!
Király vagy!!!!!

Tabló: rögtön a lifttel szemben, na jó picit balra kell nézni!

Orrszívás: mi is úgy csináljuk, egyik lyuk befog másikat szívjuk, így keletkezik egy vákuum és jobban jön aminek jönnie kell. Illetve már magának szívja...

Bori!
Én is meglestem a blogot! Édesek vagytok! Kincsesládát hol szerváltátok? Én is akarok, de nem fürödni, hanem a kétévesem 5millió játékát elpakolni… Tényleg Joli-s vagy!

Etenci!
Az én nagyfiam sem volt egy nagyalvó, aztán 1,5 évesen elkezdett pótolni vagy mit tudom én és pl nyáron 10től 10ig aludt(unk). Hát mit mondjak jóóó volt! Most ki lesz a kisérőd? Gondlom Tóth doki maradt, de szülésznő?

Veronikusz!
De édiiiii a kisfiú!

Judy!
Már akartam kérdezni. Ti jártok babaúszira? Mi Martinnal lemaradtunk, de most akarnék Myrtillel valami olyan helyre ahol mondjuk Martin is tanulhat közben…
Édi a kép! Mekkora már Anna is, még most született…

Johanna!
Milyen vállalkozás? És jól olvastam: ’Napocska’?

Brigi!
Király vagy, hogy így lefogytál!

Eni!
A kórházi uh-n volt Jankus 800gramm? Szerintem ne foglalkozz vele. Nekem kb 3 héttel szülés előtt mondta a doki, hogy pici a baba konkrétan a gép az adatok alapján 2580grammra hozta ki, de végig minden adata viszonylag kicsi volt, így készültem én egy pici babára már a végén ahhoz képest 3550g/59cm. No para! Grat. a 30x héthez! Jesszuskám mi történt a kezeddel?!

Kérdés: a konakiont most ugye havi 1x kell adni? És elég hófordulón? Én most szerdán elfejeltettem, de most vhogy beugrott…

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, nem járunk még, de jövő héten akarok átmenni megnézni az uszodát végre. Állítólag a csömöri babauszi jó, és még közel is van. Ismerős kislány járt és minden rendben volt (legalábbis nem tudok róla, hogy bármit összeszedett volna az usziban) Ha meglesz az infó majd küldöm!!! Majd rákérdezek, hogy Martin mit tud csinálni közben ;)
Állítólag itt Kistarcsán is van, de erről az uszodáról már annyi mindent hallottam :?
No igen, nő mint a bolondgomba :D Hihetetlen, hogy már Myrtill is 1 hónapos!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

STeffi! nem hetente 1er? én úgy emléxem.. :oops:

Tikó???Reni?? Memme? ANcsa??Borsa?? Adri?

Kép
gablaty

Steffi, akartam kérdezni, hogy tudsz a környéken még babaúszást? Mert én csak a csömöriről hallottam...

Konakion: változott mostanság az adagolás, mintha 2hós korig kéne hetente utána havonta. De nem 100% :?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Banana! rólad/rólatok is rég láttunk képet!!!tessék felrakni!!

Steffi! megnéztem én hetente adtam ...06.21-én kapta az uccsót...azaz 5 hónapos koráig.

Kép
gablaty

Konakion: nekünk eddig hetente, most majd 2 hetente kell majd. De ez dokija válogatja!!! van aki tényleg havonta mondja!

én meg itt még takarítás, torta sütés közben is rajtatok agyalok :lol:

Bori!
nem fér a fejembe, hogy te tépot ittál, míg más meg a mamád tején élt!!! Ha NEKED ERŐS volt, mért nem lehetett higítani pl, forralt vízzel! vagy nem tudom! másnak mért volt jó???

Cukipofa!
ti meg nem semmin mentetek át Danival!!! a mintavétel utáni 3 nap ... nem irigylem!!! :oops: DE AZ A FŐ, HOGY MAKK EGÉSZSÉGES!!!!! Steffi! ez nektek is szól! Fő hogy minden OKÉ!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

én is csodálkoztam anno rajta, mert a bnőm -igaz ott tápszeres volt a baba- csak 1 dobozzal adott a gyereknek és kész ...a doki mondta hogy aki anyatejes annak eddig kell szedni...ugyhogy nálunk így volt...

Kép
gablaty

Mi most havonta adjuk. Pankánál még hetente kellett volna, de aztán, mivel tápszeres lett, nem is nagyon kellett.

Kép
Kép
kriszta36

a nagyok még nálunk is hetente kapták anno

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dúúúúrva, de most ébredtünk.Ilyet még Levi nem csinált, ennyit durmolni.még, még, még.... :lol: :lol: :lol:

Rohanunk is vendégségbe, csak Steffi, konakion, mindenhol mást mondanak.Nekünk havi egy van, szóval elrontani nem tudod.

Zsófi, Neked meg már ezer éve meg szeretném köszönniét kiscsaj mellett foglalkozol a tablóval!!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz Drága! :)

Nem Borinak az anyukájának volt "erős" a teje, hanem az én (Tigrincs) Anyukámnak!!!
Azt meg, hogy miért nem lehetett higitva adni vagy valami más módon....nem toom.
1977 igen csak régen volt már, nem tudom akkor mi alapján "ítéltek" erről a dokik, védőnök. És igazán megkérdezni sem tudom már az Anyukámat, hogy miért nem kaphattam anyatejet. :(
De lehet, hogy majd megkérdezem a Apukámat! :D Hátha Ő emlékszik, bár kétlem. :oops:
Úgy hogy passzolom a kérdést.....de az öcsémnek pl. semmi baja nem volt tőle!!! Sőt, naggggyon szép kis "dagóbabó" :D volt.
Na de ez most már mindegy, legalább ő jól járt! :D :oops:

Na rohanok készülődni, mert a végén még lekésem a Miller Zolit és azt nagggyooon nem szeretném!!! :lol: :wink: :lol: :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

hehe, Gabi, eppen most akartam felrakni kepet...:)
a konakion az az ampullas? nekunk azt havonta kellett adni, egy dobozzal kaptunk, mar elfogyott... Kép
Kép
Kép
Kép

banana

Banana :lol:

Kép
gablaty

K-vitamin: mostanában változtattak az ajánláson (néhány hónapja..) ezért adtuk még mi is hetente (persze időnként elfelejtve.. :lol: ), most meg nem kell annyit adni
az megmaradt, hogy hozzátápisoknál hamarabb lehet abbahagyni, mert a bélflóra termeli utána! :lol:

Banana,
cukkancs!!! :lol: :lol:

én ezekben az erős-gyenge-híg-vizes tejekben nem hiszek... nyilván más volt a "divat" a védőnők körében, oszt jó volt az úgy..
én olyan dagadt voltam a sima anyatejtől, hogy anyukámnak fogyókúrára kellett (volna) fognia.... de persze nem tette, oszt nem lett semmi bajom, kinőttem :wink:

Veresen van még uszi, az nem tudom, közelebb van-e mint Csömör... :roll:

Eni,
3-as hetek, szuppeeeerrr!!!!!! :lol: pusz a pocakra!!!!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Steffi! 4d-n mondta a Hajdu dokinő, hogy kicsi a baba. Az az igazság, hogy szoknom kéne a stílusát, mert volt még pár megjegyzése, amiről nem tudtam eldönteni, hogy komolyan vegyem-e, mármint baj-e... érted. Egyébként én sem vagyok egy kombájn. :lol: Ja, és ha van ebben egy kicsi genetika is, mi hárman tesók mindannyian 3 kila alatt születtünk. :roll:

Igen, örömöröm a 30. hét, mert szörnyű volt 25 hetesen ilyeneket hallani, hogy "indított koraszülés". Olvastam könyvet korababákról, vagyis pl magamról, és rettegés volt. most is, de minden héttel könnyebb.

Zsó, Leviszuperbaba! Enyémprünty meg nem akart aludni, azt hittem, hogy má' nemtommitcsinálokvele... (mert persze nyűg volt ezerrel, de semmit nem tudtam csinálni).

A kezem?! :shock: Melodráma. Annyit szoktam dühömben csapkodni, ilyesmi (nem Bencit :oops: :lol: ). De ez most nagyon vicces, ugyanis mentem a "folyosón" ebben a hatalmas lakásban, és spontán nekizúztam a kezemet az ajtókilincsnek. Magyarul, tömören és röviden béna voltam... aztán sajgott, majd duzzadt, végül kékült, most meg itt pihegek... :roll:
vbea

Folytatás....
Csak tunnám kinek mit akartam írni.... :oops:

MSE
:lol: Még ilyen verseket!!!!

Ajándék dömping:
Ma hívtak a bútorasztalosok, hogy adjanak árajánlatot a tűzhelyre Ivánnak. Seggre ültem.... 18.800,-ra hozták ki, mert kértem lekerekítést a fontosabb sarkokra. Azt mondták, hogy az nem megy csak műanyagos élzárás, de akkor az mindenhova kell, így ennyiért tudják vállalni :shock: Na köszi, akkor inkább veszek vmi műanyagot...
Fischer-Price: eddig nem gondolkoztam rajta, de most igen. Arra jutottam, hogy ezeknek a játékoknak nagy része azért hülyeség. Mármint a számoló és abc-ző teknős és társai, ami egy vagyon a hasonszőrüekhez képest, de nem hinném, hogy 6-12 hós gyereknek tudnia kellene ilyet, később meg úgyis babás lesz neki ahhoz, hogy ebből tanulja meg :? Tanuló kutyust én is akartam venni, de Zsolti lebeszélt, hogy hülyeség, mert ezeket a dolgokat én ingyen is pikk-pakk megtanítom, ha eljön az ideje. És lám, igaza lett :lol: Sütifaló: Ha trükkös a gyerek, akkor rájön hamar, hogy a tetején is bele lehet ám hajigálni és mennyivel egyszerűbb :wink: Mellesleg akkor is ad hangot :? Persze ezek a játékok mind nagyon aranyosak, csak asszem az ár érték arány nem igazán jó. Talán inkább a szülőknek készülnek ilyen turbózottra és nem azért, hogy a gyerek extrán okosodjon...
Ez persze az én agyszüleményem :lol: Aki nem ismeri a Lamazze játékokat, annak csak ajánlani tudom! Nálunk mind bejött. Szerintem hasznosabbak, mint a FP, bár nem sokkal olcsóbbak.
Formabedobós házikó nekünk ilyen van:
Kép
Húgomnak volt majdnem ilyen, de elajándékoztuk anno :? Nagyon sokáig játszott vele, mert nem csupán formafelismerő, szerepjátszásra is alkalmas. Oké, drágább, mint a sütifaló.....

Banana
Zsófi nagyon cuki :wink: Főleg a tükrös és az alvós képen!

Eni
Kezedre homeók: Ruta Graveolens 9CH 2-3x5 golyó/nap Ez ínsérülésre, ínhüvelygyuszira van. Gyógyító és fájdalomcsillapító.
Ha bevérztett, akkor Arnica Montana 9CH is 2x5/nap Bár ez inkább izomzúzódásra van és szövetek közti vérzés felszívódására. Én a Rutát használtam, nekem bejött :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Banana,
hát ez a tükörben kukkolós kép csúcs!! :D :D Lementettem, ha megengeded, elküldöm ismerősöknek. Nagyon édi!
De szépek vagytok a fürdősön is!
Cebiont csak belecseppentem a szájába direktbe'. Bogi, mikor már felé tartom, nyitja a száját, mint egy kis fecskefióka, aztán meg sokat nyammog rajta, mert savanyúúúú! Jókat szoktam rajta nevetni! Asszem kb 10 cseppet lehet nekik egy nap, én kb 2-3-at adok, ha nem tüsszög.
Érdekes, nekünk a konakiont hetente kellett adni (mondjuk elfelejtettem 2-3 hétre.) De ha már almát kap, akkor már nem kell egyáltalán.

Adri,
igen, ezzel én is így vagyok. Fura. Valahogy, amit az anyum generációjától hallok, és elsőre nem értek vele egyet, azt idejétmúltnak gondolom.. pedig, ki tudja...

Judy,
Annácska nagyon helyes! :D És milyen jó kis lapozója van! Ezt ő kapta, vagy esetleg még Te? Csak mert olyan normális, szép képek vannak benne. Amiket én láttam, az mind rikító vagy neon-színű, idétlen rajzokkal van tele, de ilyet, mint a tietek, én is vennék!
Ja és tápi: szóval az íz a trükk! Erre nem gondoltam. Eddig Bogi szívesen issza ezt, de lassan lehet, váltanom kéne a 2-esre, mert abban a tápanyag is nagyobb szükségletű babákra (6 hótól) van tervezve.

Eni,
gratula a 3x-hez (az ittenihez elsősorban :lol: :lol: ). A kéz témában meg: én nem tudtam, hogy dühödben vágtad oda, de ezen jót nevettem (már bocs :oops:), csak mert annyira magamra ismertem!! :lol: Én egyszer dühömben a bringám kerekébe rúgtam bele (szandálban), olyan ügyesen, hogy a körmöm leszakadt egyből! :lol: Egész nyáron ragtapaszozhattam :lol: és persze strand, iszap, stb, napokig zéró.. :lol: :lol:

Steffi,
kincsesláda Intersparban volt. Van hozzá tető is persze, olyan íves (akváriumdísz-szerűnek hívom). Én is azért nem bánom, hogy ez lett és nem kiskád, mert kacat/játéktartónak is ideális.

Jóéjt mindenkinek!
Bogi ma szinte egész nap alszik :shock: Átaludta az éjszakát, s reggel 9-11 és du 2-5 között volt csak ébren. Azóta alszik :shock: Lehet, hogy beteg??? Bemegyek, megböködöm néha, akkor mocorog, sóhajt egyet és alszik tovább. Tuti mire én kényelmesen elhelyezkedem az ágyban, rájön a szteppelhetnék :evil:
Vendég

Jaj Lányok kösziiii!
Cserébe ígérem, tényleg összeszedem a gondolataimat és le is írom és elküldöm Nektek. Mármint annak akit érint. Gondolom Katinak nincs szüksége rá!? :lol:
Amúgy olyan hülye dolog, de ez is agyban dől el… 8)

Beteg baba : amikor terhes voltam és felmerült, hogy baj lehet (AFP sz@r lett –így nem úsztuk meg a chorion-biopsia-t) akkor azt mondtam/éreztem, hogy mindenképp megtartanám és „nem baj” hogy nem tökéletes, de akkor is a miénk… Most ha a másodikkal lenne ugyan ez, nem tudom, hogy egy egészséges baba mellé akarnám-e… Ez már nem ugyan az a helyzet… Soha ne tudjam meg…

Tápi/nem tápi: Kristóf világ életében vegyes tüzelésű volt. Soha nem volt elég a tejci, bármit csináltam. Vagyis lehet, hogy elég lett volna, de nem hízott rendesen és én meg nem bírtam ha sírt, mert evett volna még csak nem volt több, Ő meg nem az a fajta, aki azt mondta volna, hogy okés Anya, akkor majd egy óra múlva… Amúgy én mindig estére fogytam ki… Így az esti szopi után evett még 60-100 tápit és boldogan aludtunk reggelig. Mai napig nyomja esténként a 300 tápit. 8) :lol: :lol: Doki néni azt mondta, hogy egye ha jól esik neki, egyszer egy este majd úgyis azt mondja, hogy no more…
Hat hónapos kor előtt én se adnék nagyobb mennyiségű főzeléket, gyümit meg pláne nem.

Tényleg ennyi idős nagy culáknak Ti mit adtok? Tejet? Kakaót? Tápit? Lehet kéne majd valami, mert este vacsizik valamit, vagyis inkább csak úgy csinál :lol: majd fürdés és utána kéri a cumisüveget, benne a 300 Similac-al... és sokszor el is fogy. :lol:
Nálatok ez hogy van?

Az mi lehet, hogy Kristóf pofija a tejtől pöttyös de más tejterméktől meg nem? Próbálom figyelni és mostanában nem kap, nincs is pötty. Viszont ha látja, hogy iszom neki is kell és adtam Neki párszor egy kicsit. Túró, tejföl, joghurt,… -tól meg semmi… Szerintetek?

Na megyek, mert hosszú volt a nap.
Holnap kutyasuliiii.
Úgy várom mindig.
Jó éjt,
B

Kép
vkbrigi

Hahó.

Felfogadok valakit, hogy kövesse a topicot és esténként adjon nekem rezüméket.

Nagyon szépek babók! :) Micsoda beállítások!

Eni, meg fog gyógyulnia kezed Janka születéséig, én úgy gondolnám, hogy van még rá nyolc-tíz heted...

Veronikusz, az ilyen jelenetektől tényleg dagad az ember keble. Nálunk is volt tavaly egy kissrác, aki a zenebölcsiben bukott Melindára - meséltem is itt asszem - és hát tényleg annyira kis tündér dolog ez.

Kati, senki nem vet és nem vethetne/vethetett volna rád követ. Én mostanában próbálok kicsit utána menni ennek, megnézni véleményeket, sorsokat. Másképpen gondolkodik róla az ember ha benne van, másként ha problémamentes várandósságot csinál végig. Bár vannak, akik így-is úgy is következetesen tudnak gondolkodni róla, én nem egészen.
Igazából azt gondoltam régebben és most is, hogy ha egyszer azt mondta volna Vidadoki valamelyik UH-n, hogy gond van, akkor sem tettem volna semmit, vártam volna a sorunkat és próbáltam volna elfogadni, hogy ez most valamiért így történik. De ismerve magam, azt is tudom, hogy ehhez nagyon sok alázatot kellene tanulnom. Mert nincsenek fogalmaim róla, hogy mit jelenthet. Ehhez nem lehetek előtte elég nyitott. Próbáltam egyensúlyozni két dolog között. Az egyik az volt, hogy tudjak önmagam maradni ha esetleg adódik valami, másrészt viszont ne problémára készüljek, hanem arra, hogy minden rendben lesz. (Alapvetően egyébként negatív beállítottságú vagyok).
Engem meg lehet, hogy ezért fogtok furcsállani, de nagyon hamar rájöttem, hogy nemigen érdekelnek az UH vizsgálatok adatai. Elmegyek, megcsináljuk, de tulajdonképpen ez afféle kellemes szertartás :) :wink: , a szülésre felkészülés része. Egyszerűen kizártam a lehetőségét, hogy bármi gond lehet. Nyilván ha gond lett volna, nem úgy csináltam volna végig, most más értelmet kapnának a dolgok, de az biztos, hogy nem mertem volna abortusz mellett dönteni.
De ezek sokkal nehezebb dolgok annaál, mintsemhogy véleményt formáljak mások döntéséről.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj Brigi, sokszor eszembe jutsz. :wink: Most, hogy már nem szoptatok végre azt nem ehetek amit akarok. (Ha csak lightos kajákat ettem és keveset, mindig megcsappant a tejem). És végre kialakult Emberrel a hetirendünk, hétfőn szerdán ő fut, kedden csüt.ön esetleg hétvégén is én tornázok. Eszter kajáltatása és a fürdés mostmár nem olyan macerás, jól boldogulunk a másik nélkül is a lányokkal. Nálam nagyon durva, hogy két éve elmaradt a mindennapos mozgás (táncpróbák, tánctanítás és torna) és a diéta semmit sem jelent. És most nagyon jó, hogy megint tudom csinálni. Nem szeretek molett lenni. :twisted:

Ma olyan jó volt: Melindával egyszer sem kellett összeveszni semmiért. Amióta nem keleget fel éjszaka a cumisüveg miatt, teljesen megváltozott. És persze én is.

Kép

Kép

Kép
memme

Banana!
ez a tükrös kép!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon csúúúcs!!! :lol:

Tingrincs!
ezer bocs! :oops: látod hogy megdöbbnetett a dolog? :lol: :lol: azt se tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány :lol: ! :lol: még 1x bocsi! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

jó reggelt!

Lányok, ritka kipihent vagyok ma! Anna csak 3/4 1-kor ébredt, akkor lehúzott 2 deci tápit és szunya volt fél 6-ig, utána átvittem hozzánk és még egy órát ráhúzott :) De jó is volt 5 órát aludni egyhuzamban!!!! :D

Tej/tápi: hát igen, 77-ben még más volt... Anyu csak 6 hetes koromig tudott szoptatni, utána kevés lett a teje, de én nem kaptam tápit, hanem negyedes, feles stb tehéntejet... És nem lettem tejérzékeny. Valószínűleg ez azon is múlik ki hajlamos az allergiára és ki nem... Ettől függetlenül Anna tápit kap, aztán majd 1 éves kora körül próbáljuk csak ki mit szól a tejhez...

Banana nagyon szépek vagytok!!! :D

Gyuzso, nincs közelebb, de ha a csömöri valamiért mégsem jó, akkor szóba jöhet (autóval azért nincs olyan messze, az sem a világ vége :D ) Ha a csömöri nem tetszik, akkor majd elkérem a címet :D

Eni ez ismerős... :( Rajtam azon volt kiakadva a párom mindig, hogy tiszta kék-zöld a lábam állandóan, az irodában valahogy mindig nekimegyek az asztal sarkának :? Anyukám meg most törte el a kislábujját, mikor éjszaka ment ki pisilni belerúgott az ajtóba :?

Reni, FP ügyben lehet hogy igazad van, és a szülőknek csinálják ilyenre... Lamazze játékokat nem ismerem, de majd utánanézek, köszi!

Bori, azt már Annácska kapta (a mi leporellóink eltűntek sajna, de így is kiválogatott a párom egy doboz mesekönyvet a múlt héten a "hagyatékunkból" :D ) Azt viszont nemtom hol lehet kapni, itt Kistarcsán van egy könyvnagyker, én ott vettem, kemény 300ft-ért darabját :D De megveszem neked szívesen, aztán összefuthatunk valahol... Azt hiszem 3-4 féle volt, én kettőt vettem meg, az állatkerteset és az erdeit.. De mintha lett volna még tanya, meg talán még egy... :?
Tápi: doktornő szerint igen... Majd én is kipróbálok másfélét ha elmúlt 6 hós, mert ebből nappal nagyon keveset hajlandó megenni :? Persze éjszaka félálomban 2 dl is lecsúszik, nappal meg jó ha 1 dl lemegy...

Veronikusz,Katának boldog szülinapot!!!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Kata!!!
boldog 4. születésnapot!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Kata!!!!!!!!!!
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!jó főzőcskézést!!!!
Veronikusz azért majd csinálj egy két fotót ha lehet!Rólad is, mert 1000 éve láttunk :lol: :lol:

Jó hétvégét Mindenkinek!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Köszi!
bár ekkor még csap épp hogy elkezdődtek a fájások! 8-9.55-ig :D az előbb nosztalgiáztunk a lányokkal :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
nem férek rá egy képre, akkora vagyok! :lol:
de a lányokról biztos lesznek!!! :D :D férjemtől kértem elemeket!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bori, akartam még írni, hogy Kínában készül a lapozó, szóval ne számíts valami extrém tartós dologra :? (csak azután hogy megvettem vettem észre, hogy rá van írva hogy Kínában nyomtatták) Valószínűleg ezért ilyen olcsó... Néhol már kezd elválni a papír a kartonról, de vastag fényes a papír, amire nyomtatják, szóval nem szakad cafatokra és nem eszi meg...legalábbis most még...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Vendégség megvolt, Levi szépen kialudta a mélyalvását ott, aztán itthon fennvolt 1ig, majd 4től vergődtünk félálomban....szóval totál felborult a napirend, remélem estére helyreáll a dolog.

Tápira visszatérve: kissé félreérthető voltam, ezért csak még egy mondat: Párom akkor veti el a tápit, ha szte van a mamának teje, mert akkor felesleges, de ha vki rászorul, akkor nagyon hasznosnak tartja. NA, és innen jön az állandó feszkó, mivel sztem Levi enne még, Peti szerint meg ha nem kell neki a fagyasztott tejci, akkor nem is éhes. HIába magyarázom neki, hogy a gyerkők nem olyan jó evők, mintő, hogyha éhes, eszik. Ez kissé másképp alakul babakorban, de ezt nem veszi be a gyomra... :lol: :lol:

Judy, kép nagyon cuki és nekem is iszonyúan tetszik a könyv. Sehol sincs ilyen szépen megrajzolt, pedig lassan én is beruháznék, mert ezek az éles színű műanyagok már kissé sokkolnak. Egy még okés, de a Tiétek sokkal természetesebb. Ne már, hogy Levi rózsaszín zsiráfot keressen majd. Azért kéne egy kissé élethűbb ábrázolás is mindenből. Persze csak majd, most még mindegy.

Banana,ez a tülrös kép, hát annyira édes, meg kell enni a kicslányt!!
Cebion cseppeket én is kiskanállal adom, utána meg gyorsan be a cumit a szájába, így nem tudja kiköpni, jókat fintorog. A maradékot meg én is lenyalom, hogy szolidarítsak. :lol:

Bori, nem megy ez a pü... :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na tényleg léptem, mert nem leszek kész, csak még 1 dolog:

Judit!
Anna nagyon cukkancs! nagyon eltalát kép!!! :D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja, és a legfontosabb mára:
Istenke éltessen Katát!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bogi, sikerült, rátaláltam. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na, szóval Bori és nem Bogi. :oops:

Képzeljétek, két napja van egy idegen kiskutya a kertben és nem tudok vele mit kezdeni.
Esetleg vki, Karácsonyi ajándék?Mert a mi nagykutyánk már a saját ajándékának tekinti, de szegény kis butus folyamatosan csöpög a nagykuty nyálától meg két eb kissé sok lenne. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Drága Kata ! Isten éltessen nagyon sokáig!!!!! Sok boldogságot és örömöt kívánunk....és sok ajit :wink:

Kép

Kép
gablaty

Sziasztok!
Nagyon nem megy nekem ez a vonalzókészítés vki tud segíteni?
Képeket mivel lehet kicsinyíteni? :oops:
Nagggyon édi minden gyerkőc,szeretnék én is feltenni Mikeyről remélem sikerülni fog valamikor,max megvárjuk még Miki hazaér :)
Tej/táp-sokat nem tudok róla mondani én nem adtam a Mikeynek tápot mindig volt megfelelő mennyiségű tejem,5hós korától viszont gyümi,főzelékek,meg amit lehet adtam neki,mondjuk féltem,hogy nem kell neki majd a tejci de szerencsére ugyanúgy elfogadta 15hósan cicizett utoljára de akkor már csak este-na akkor aludt el utoljára egyedül kézben :D
Gabi!
Igen tudom,hogy a Kati gyeden van,jóban vagyok vele itt lakik az anyukája sokat van Ercsiben a kiscsajjal aki nagyon édi!A havernője a Böbe aki a szülésznőm-nagyon jó fej csajszi mindent ő intéz nekem az ötödiken-még laborba sem járok :lol: Szóval tök jó!-mintha a Kati lenne
Veronikusz Katájának sok Boldog Szülinapot!
Dorka! Tenci-Terézia-kicsi korom óta így hívnak-anyukámat is
Eni-én is a 30 léptem remélem összefutunk!
Érdi kismamák Ercsi nagyon közel van hozzátok,sokat járunk oda,kedden is Érdre megyek 4d-re!
Andi írhatok emailt?
vmit akartam-nem tudom,majd jövök ,addig is kellemes hétvégét mindenkinek!
Üdv: Tenci
etenci
Ercsi

Katának mi is nagyon boldog 4. szülinapot kívánunk!!!

Kép
tikó

Sziasztok!

gyors bekukk, aztán dógom van.

Memme
, én is ugyanígy voltam uh-al. Amikor a mostani dokim 18 hetes uh-ra a Hajdú Krisztinához küldött (mert ő oda szokott, egy intézményben dolgoznak), de éppen akkor nem lehetett tudni, hol rendel. Próbáltam vele alkudozni, hogy nekem ő is megcsinálhatja, tudom, hogy szereti, ha látja még egy szem, aki tapasztalt, de nekem mindegy, mit látnak, úgyis megtartom, talán jobb is, hogy ne tudjam. De nem engedett. Mármint kérte, hogy azért hadd lássa más, az egy dolog, hogy én utána így döntök, de az infónak meg kell lennie. Mondjuk ez meg tök korrekt.
De az meg a másik, amiben igazad van, hogy könnyű így 2 egészséges gyerekkel belegondolni ezekbe a dolgokba! Akkor ott, ha rossz hírt hallok, én is nagyon megtörtem volna.

Tükrös kép haláli!

Katának meg nagy puszi születésnapjára, ha még emlékszik ránk! :)

Felezett tej. Az a vicc, hogy a felezett tejjel csak a kalóriát felezték, a tejfehérjét nem! Vagyis azt így is úgyis kapta, és ha kialakult tőle allergia, akkor kialakult. MIndegy, akkor ezt íyg tudták,hogy így kell.
Apósomék pl 6 hetes koruktól lisztes-zsíros-tejes kását ettek.

mtunde

Katának nagyon boldog születésnapot kívánunk!
Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

fúúú! itt tiszta HÓVIHAR VAN!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

majd jövök ... 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz