Karácsonyra sálat kötök a férjemnek, és gyertyát fogunk önteni, amit ajándékba adok mindenkinek. Mézeskalácsot is sütök, ezt minden évben kapnak a szüleink, szépen kidíszítjük, és hát persze, hogy közösen.

Nagyon jókat poénkodunk a díszítésekkel, néha nagyon vicces dolgokat tud Miki a tojásfehérjével és a tésztával alakítani...

Azt terveztem, mindenkinek készítek egy karácsonyi képeslapot, talán ismeritek a fonalgrafikát, amivel tök jó képeket, mintákat lehet hímezni. Nagyon egyszerű, és egyedi is. A képeslap mellé teszek egy saját kezűleg készített gyertyát, néhány díszített mézeskalácsot, és egy szép kis celofános csomagolást kap karácsonyi szalaggal és egy ajándékkísérővel, amiket már megcsináltam. Nálunk szinte minden évben ilyen ajándékok voltak... tavaly kartonlapból, néhány flitterből, gyöngyből, tortapapírból és vattából készítettem angyalkát, tök jó fenyőfadísznek is... ja, és mellé tobozból manót... Smile Tök örült neki mindenki. Azt hiszem, azért tavaly valami apróságot vettem ezek mellé az angyalkák és karácsonyi manók mellé... De eddig nagyon kreatívnak kellett lennem, mert a szülők a suliban- az osztályomban- olyan ajándékot kellett kapjanak, ami nem került túl sok pénzbe. És a gyerekeknek is iszonyú igényeik voltak...

(Hála Istennek, mert így kénytelen voltam utánanézni egy-két dolognak) Remélem, idén mi sem kapunk drága ajándékokat, mert most tényleg sikerült látszólag megegyeznünk mindenkivel, hogy tényleg legyen csak jelképes értékű a karácsony, inkább jöjjünk össze, beszélgessünk, legyünk együtt a sok emlékkel a családban, de ahogy anyut és a keresztanyámat ismerem.... Mindegy, reménykedek.