A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

tehuti : Biztos voltam benne. ;)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok lányok!
Köszönöm a sok pocakdicséretet!
Diétázóknak ígérem, egy hétig nem teszek fel semmilyen kajaképet! :roll:
Bea, iszonyat csinos vagy, majd Te is úgy jársz, mint az egyik lány a decemberi topicból (hú, ott már most mekkora babaeső van! :shock: ), hogy szülés után olyan volt a hasa, mint aki nem is volt sose terhes!!! :o :D

csibb, a 6.4 tényleg nem gáz. Én még nem voltam terhelésesen, pénteken megyek dokihoz, majd akkor küld el, szerintem a jövő héten. Úgy tudom, az Istvánban zsemle-tej van, ráadásul reggeli UTÁN kell állítólag bemenni, szóval éhgyomri nincs is ( :?: :?: :?: )
Nem értem, de majd megtudom, ha merek kérdezni a nőgyógyitól :wink:

ovi: hát remélem, hogy nekünk nem lesz majd gond a XX. kerületben, de már előre félek, az új lakópark az utóbbi 5 évben kb 1200 embert hoz/hozott a kerületnek, túlnyomó többségük fiatal, kisgyermekes pár, nem tudom elképzelni, hogy mondjuk csak a védőnő hogyan éli ezt meg! :shock:
És hát ezek a gyerekek kerülnek majd ugye egyszerre az orvoshoz, meg bölcsibe, oviba... Szóval lesznek gázok, az tuti.
Még jó, hogy most akarják a GYES-t egy évvel rövidíteni, csak arra nem gondolnak, hogy egy dolog, hogy anyuka visszamegy dolgozni, de nincs hová rakni a gyerekeket... :?

kukli, rémisztő, amin átmentetek, de hát az ilyen közös élmények erősítik a családot! :lol:

zazzy, Te viharsarki lány vagy? Én is, szülőileg :lol:

papillon, egyébként újpesti vagyok (még másfél hónapig)

tencsi, köszi a dicséreteket! Remélem is, hogy a lehető legkevesebből a lehető legtöbbet tudom majd kihozni :wink:

vica és többiek, várjuk a pocakfotókat! :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka: nagyon örülök, h nincs még tejem, és tuti, h majd nem lesz gond. Csak ellnőrizgetem, nem dva nyomkodással, csak a bimbót kicsit megnyomom.... tehát sztem ártalmatlan. De köszi a jótanácsokat :)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Wicca nem lesz amino, nem lesz semmi (nem is fogadnak). Várjuk egészséges Katát.
Tencsi csak Domi volt leesős? A leesés gátló ellenére? Ezek olyan vicces emlékek maradnak.
MOncsi neekm nem mozgásra Botinál bevált a pakolás. Rátettem a távirányítót, könyvet (na nem egy nagy bibliát), és rögtön reklamált. De még tényleg nem kell mindig érezni. Katánál amúgy elég ha kicsit hasra fekszem (na nem teljesen), és már megkapom a magamét. Remélem azóta jelentkezett a kiscsaj és megnyugodtál.
Papillon heverd ki a melóhelyen a hétvégét! Nem semmi.
Nemlajos szted ezekre a helyekre nem vesznek fel több védőnőt, meg nem nyitnak ovit? Ez elég húzósan hangzik. Megint egy érv, miért nem lakópark? Csibb a Normafa ovi tényleg nagyon klassz. Nézegettük, hátha sikerül arra költözni.
Nekem napok óta rossz a gyomrom. Alig eszek. Nem mintha ez baj lenne (azért valamennyit igen), erre ma belendültem, és 2 fogásos ebédet csinálok. Remélem Zsolti éhesen jön haza

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, ésszerű lenne, de sem a közszféra, sem az egészségügy nem arról híres, hogy a piaci igényekhez igazítaná a kínálatot :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na jó, de ez nem egy ruhabolt! Muszály lesz nekik. Ovi alanyi jogon jár! Még.... egyenelőre.....

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, igen csak Domcsi volt ilyen lemászós. Sőt az elején tettem két nagy párnát az ágyuk közé, hogyha esetleg vmi baleset történne és rendszeresen azon aludt. Aztán most már szépen, nagylegény módjára az ágyikójában!! Megtalálják azt a kis helyet ahol le lehet mászni....

Domcsi annyira ügyi volt, tegnap teljesen egyedül ment a kaki a bilibe. Bocsi, hogy leírom, de ő eddig csak pelusba volt hajlandó a nagydolgát intézni.

Nemlajos, itt Pécsen is ahány ovi annyi szokás. Van olyan ovi, ahol ha tudják, hogy anyuka otthon van a kistesóval, akkor megkérik, hogy ebéd után vigye haza a gyerkőcöt, de van ahol nem problémáznak ezen, akkor megy anyuka a gyerekért amikor akar, tud stb. Kiváncsi vagyok majd nálunk hogy lesz....

Papillon, eléggé mozgalmasra sikeredett a hétvégéd. Nem semmi, hogy még sövény ültetést is bevállaltál! Azért csak óvatosan.

Nekünk is jó volt a hétvégénk. Szombaton dédiztünk, találkoztunk öcsémmel és a barátnőjével, simán odavoltak érte a gyerekek is. Alig akartak hazajönni. Tegnap a mamánál meg mint a kisördögök, de hát nem lehet minden nap egyformán egyszerű.

Domcsi vmelyik nap apájával pancsolt a kádbán, először nem mert bemenni hozzá a "nagy" vízbe, aztán meg kikönyörögni nem lehetett. Nagyon élvezték mindketten.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ovikérdés: Környék kérdése a dolog. A lakóparkok környékén telítettek az ovik és az önkormányzatoknak meg nincs pénze. Illetve a gond olyan 5-10 évig áll fent, mert ugye most költözik a sok fiatal, de később meg üres lenne, ezért nem oldják meg (Ezzel nem értek egyet, de sok ilyet hallani). Az Etyeken is gond. 5 évet küzdöttönk az óvoda bővítésért és most meglesz.... De már olyan rossz a helyzet, hogy minden csoportba 30 gyerek van (25 a megengedett) és több, mint 50 gyerek van visszautasítva....
Én a helyi óvodatanácsnak a tagja vagyok és az a véleményem, hogy segíteni kell, amennyit lehet, mert tényleg nincs pénz. Az elmúlt években lángossütéssel (a Pincefesztiválon), svábbállal és egyéb rendezvényekkel az óvodatanács az óvodával együttműködve évente keresett 6-800 ezer forintot, amit mi tagok döntöttünk el (persze az óvoda véleményét kikérve), hogy mire legyen elköltve.... (Karácsonyi ajándék, új asztalok, mászóka, hinta stb.)
Ez nem túl babás téma. Bocsi a off-ért.

Katka

katka22

tencsi, kukli: a sövény mindenek felett, nem akarok nyáron kíváncsi szemeket :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

katka, jó olvasni, hogy vannak ilyen emberek is. Remélem, majd én is hasonlóan állok a dologhoz (csak akkor meg nehogy "hülye pedagógusanyuka" legyek :lol: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok..

teszek fel pocakfotót... még mindig alig látszik.. pedig én már nagynak érzem :D :oops:

Kép ennyit sikerült pocaknak nőnie 25 hetesen .. háttérben vendégmacska :D

KépKép
KépKép
adryn

köszi mindenkinek már aznap este éreztem is hogy mozog, csak megijedtem hogy napközben nem volt semmi. :) de már minden okés :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Szép napot Lányok

Köszönöm a pocakos bókókat. Nem nagyon várom én se ezt a cukorterhelést, bár ma tapasztaltam milyen 11-ig nem enni, a körzetinél voltam és ott mindig sokat kell várni; és nem igazán értem, nem kaptam meg a kisméretű táppénzes papírokat, csak egy igazolást, hogy Nov 11-től táppénzen vagyok, azt mondta, jövő hét Pénteken kell visszamennem és akkor kapok még papírokat. Értettek ehhez, most akkor Decemberben fogok táppénzt kapni, mert ha erre az igazoló lapra nem kapok, akkor jő héten megyek csak a többiért, az meg már lassan 1 hónap!!! Mikor fogom megkapni az első táppénzemet?

Ez az ovis helyzet is szörnyű azért :!: :o

Csibb, én biztos viszek citromot a terhelésre, legalább azt igyam.

Vettem hajfestéket, csak nem merem rákenni a hajamra, még nem festettem, amióta terhes vagyok, csak annyira csúnya lenőtt; nem lesz káros a babára?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adry, szép pocak! :D

Tök jó az a macska :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

milyen szééép pocakok :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hát állítólag lehet káros hatással a babára de nemtudom hogy egy hajfestés árt -e .. júliusba még én is festettem egyszer... nemtudom baj lehet e ...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Adryn: Már a múltkor is kérdeztem, hogy: De hol a pocak ??? :wink: :lol:
Bea: Nem árt a babának, nyugodtan festhetsz!!! Én is festetem, most fogok menni dec. elején és a terhesség alatt már kétszer volt festve, igaz az elsőnél még csak nem is sejtettük, h babát várok :D! A téáppénzes dologhoz annyira nem értek, de azt tudom, h én is sokára láttam belőle pénzt! Igaz asszem függ a munkáltatótól is!!!

Szép napot!
Vica
wicca

ott van az Wicca... csak jól meg kell nézni... :D:D:D ha nem látod küldök egy fotót hogy milyen gizda voltam... ahhoz képest máááááááár.... 8) :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, ez aztán a pici poci, majd fogsz Te ennek örülni, ha már kint lesz a baba! Rajtad se fog meglátszódni, hogy szültél :wink:

bea, táppénznél először egy hét után kapsz egy izébizét, aztán kéthetente a kis rózsaszín papír, szóval szerintem most ne aggódj :roll:
Meg fogod kapni a táppénzed!
Vagy a rendes fizudat, és utólag korrigálnak majd, mint nekem.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Azt olvastam jó szellőző helyen lehet, de igazából félek, nehogy bármi is káros legyen a picire.

Mikor fogok én akkor táppénzes pénzt látni :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Én is kétszer festettem már. De fontos, hogy az első 3 hónapba ne nagyon, meg hogy szabad levegőn. Hát ez most annyira nem megoldható, de most már nem is árthat a babónak :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos, én két hét után kaptam ezt az izébizé papírt, és 1 hónap után fogok kis rózsaszín táppénzes papírokat látni, nem értem, miért?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn: A múltkor a fiam is nézte a képet Rólad és kérdezte, ki ez? Mondtam neki, h topiktárs, ő is várandós. Megkérdezte: "És hol a hasa???" És tényleg ilyen arcot vágott: :shock: :D!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Nem semmik ezek a pocakkülönbségek... Én ebben tök átlag vok :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Ha aggódom, ha nem úgyis azt mondta jövő hét Pénteken menjek vissza.. :? ez van, meglátjuk mi sül ki belőle, életemben nem voltam még táppénzen. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nem fog ártani a festék!! Én mindenkit megkérdeztem! Dokit, védőnőt, fodrászt ... Ja! És a neten is utánanéztem! Már nincsenek benne olyan veszélyes anyagok, mint régen! Tény: nem kell egész nap a fodrásznál trécselni! :wink:
Bea: Táppénzzel kapcsolatban nem akartam én Rád hozni a frászt!! Beszélj a munkáltatóval is!

Szép napot!
Vica
wicca

Papillon: képet képet képet !!! :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Papillon: Csatlakozom Adryn-hoz! Képet!!! KÉPET!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

én melíroztattam két hete. Ha nem zárt helyen csinálod (jár a levegő), akkor nem gáz.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Wicca, úgy döntöttem, festünk, még három és fél hónap van szülésig, addig meg bírja a következőig; igaz sötétebb árnyalatot vettem, (eredtileg hamvasszőke vagyok) kíváncsi vagyok milyen lesz :roll:

Táppénzes pénz meg ... nem is tudok mit mondani....megélhetés?? :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

jjaaaajjj!!!! Mingyárt ügyfélfogadás, megkérem valamelyik alkeszt :lol:

najó, holnap reggel készítek egyet :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos: a melír már csak azért sem árt mert nem nagyon érintkezik a fejbőrrel.. ahonnan ugye felszívódhatna a káros anyag... de az is igaz hogy manapság már korszerű festékek vannak azok tényleg nem ártanak.. persze nem kell inhalálni vele :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Bea! kérünk képet!

Nekem is kéne má fodrászhoz mennem, túl hossszú a hajam, nem olyan, mint a képen :? és nekem havonta lenő 2 centit, de most megpóbálom csak 3 havonta festetni. Ugye esküvőre kellett :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bea: Majd, ha kész a hajad :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos, köszi, hogy nem raksz fel több kaja képet.... :wink:
Mindenkinek szép a pocakja, annak is akinek nagyobb, annak is akinek kisebb...Nekem pont tegnap jegyezték meg, hogy mekkorát nőtt.
Hajfestést én is úgy tudom, hogy nem gáz...Nekem a fodrászom annyit mondott, hogy inkább tartós hejszínezőt használjak.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na túléltem a terhelésest, nem is volt olyan vészes, jól bírtam kaja nélkül. Nálunk szoktak bele tenni citromlét, na most nem tettek mert elfogyott :( úgy hogy nagyon-nagyon édes volt. :?
Nem tudom már melyikőtök írta, hogy azért nincs sok helyen ilyen cukros löty ívás, mert úgy sem itt derül ki hogy valaki cukros. Háát volt ott egy csaj harmadik terhes, utolsó vérvételre jött és mondta, hogy ezen a terhelésesen derült ki neki hogy cukros és diétáznia kell. Állítólag többedik terheseknél gyakrabban fordul ez elő, remélem rám ez nem lesz igaz :roll:

Ovi: nálunk is van olyan ovi és bölcsi ahol nem látják szívesen a gyereket ha otthon van az anyuka. Szerencsére a mienk nem ilyen, pedig Pannáék is többen vannak, asszem olyan 27 körül.

Ha megkajáltam teszek fel pocakképet :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Húú úLányok! Ne hari, de fel KELL raknom egy képet a bnőm ikerlányairól! Annyira édesek :)!! Főleg az a nézés: Te meg mér bömbölsz ???
Kép

Szép napot!
Vica
wicca

de éééédesek :D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

100 alá mentek a hátralévő napok!!!! :D:D:D Anyám! Mindjárt szülünk!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca: pont ezen agyalok én is.... 3 hónap és kezdődnek a babás írások :D arik a babák.. és tényleg.. az a nézés :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Wicca, tüneményes a kép, gyönyörűek a lányok! Mennyi idősek?Alig várom, hogy újra lehesenn kisbabát dédelgetni, milyen fura lesz a nagyok után egy kis törékeny babát kezelni.

Adryn, azért az utsó képhez képest, gömbölyödött az a pocak!!! Tényleg nem lesznek majd gondjaitok Beával!!!!

Egyik kollégánk hozott egy csomó fincsi házi sütikét, hát biza megkóstolgattam őket. Nagyon jók voltak!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Babák nagyon arik tényleg!!! :lol:
Ne is mondjátok...mist elvagyok foglalva az esküvővel, karácsonnyal, de aztán jó 2 hónap és itt a vége.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

bakkker, megy az idő :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

vica, várjuk a pocakodat!!! Ügyi voltál, hogy legyűrted a löttyöt!! Ezek után nagyon kiváncsi vagyok majd az én eredényemre is! Neked is bizti minden okés lesz!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Íme a 24+1 napos pocakom: :D
Kép [/img]

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Nagyon édik!!.)

Én már alig várom, hogy itt bömböljön a karjaimban.
Szerintem nagyon eleven kisbabám lesz, mert egész nap érzem a pocakomban, még éjjel is ha fölkelek, alig alszik....:(
Hiperaktív lesz mint én.

bea: én is csak melíroztatom a hajam, de most már festeni kell, nyugodtan lehet azt olvastam, nem lesz gond a babóval.

Nagyon szépek a pocik, nekem most 2 hete semmit nem nőtt, és fogytam is 2 kilót. Pedig eszem rendesen!

Kép
milky

Csak összehasonlításképp. :wink:
Ilyen voltam Pannával 28 hetesen:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nincs is olyan sok különbség,nem? :) Pedig ott pici volt a hasam :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica.. : nincs sok különbség a pocakod között.. viszont ott a 4 hét :D lehet nekem is ilyesmi lesz 28 hetesen? tök szép :P

KépKép
KépKép
adryn

Vica, de szép a te pocid is!
Milyen más formája van most mint anno Pannával!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?