A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sahli! Nekem van egy jó receptem!
Ha érdekel majd leírom! Ez dobozba min. 1 hónapig puha marad és nagyon fini!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Nagyon helyesek a pocakok, hű, Lányok :)
Mágnes: tündéri Annád :)

Tegnap nem jöttem :( olyan hisztis voltam, hogy gondoltam, megkíméllek magamtól Benneteket: fulladtam, közben a család megint beszólt (megint a koromat csesztetve, pedig lehet, hogy nem kéne naponta kétszer idejönni, amikor betegek, és akkor nem kapnék el minden nyavalyát tőlük) illetve beleszólnak mindenbe, úgyhogy délutánra már tiszta ideg voltam :evil:

Itt is van hó, szép, de nem olyan szép, mint Vicky ausztriai képe :) a szél meg fütyül, tiszta olyan hangot ad, mintha szellemek járnának itt :D
A fügét meg a gránátalmát persze még nem csomagoltam be, azt hiszem, a héten nem vagyok olyan állapotban, hogy megcsináljam.
Rita: viccesek azok a pálmafák :D

Egész délelőtt nyugi volt, de amint leültem ide, rögtön mindenkinek én kellek :D Zaza leesett az ablakból, és jól megütötte magát (azt ne kérdezzétek, mi a fenét keresett az ablakban), Apa újrarakja a gépem (most Mesiét használom), ehhez kellek néha, Mesi meg nekiállt paprikafüzért fűzni :) Legalább ezt megcsinálja helyettem :) mondjuk nem nagy teher, de had ügyesedjen :wink:

Tegnap megvolt a palacsinta is, jól felnyomta a cukrom, pedig diétás lekvárral ettem :? mindegy, annyira azért nem volt vészes (legközelebb megint durum lisztből csinálom... csak az olyan malomízű)

Petne: nekem december 1-től jön az utódom, akkor kezdem betanítani, úgyhogy akkor kicsit gyakrabban be kell majd járnom... jól elszoktam tőle :roll: de azt hiszem, ha nem leszek éppen beteg, akkor a kapacitásomba még bőven belefér :D
Sikerült elintézni a pelenkázó táskát?

Én most kezdek megint könnyebben mozogni :) a pocak nem nőtt drasztikusan, a csontok beálltak (pillanatnyilag), a szalagok meg kíméletesek hozzám - most éppen :)

Erzsébet: szülési szabadságra legkorábban a szülés előtt 1 hónappal lehet elmenni (kiírt időpont), de csak akkor érdemes kivenni előre, ha a GYED és a TGYÁS összege nem különbözik. A TGYÁS a fizud 70%-a. Azért, mert a TGYÁS fix időre (180 nap? talán) szól. Tehát ha csak a szülés napjától veszed ki, akkor tovább kaphatsz magasabb összeget.

Sahli: sajnos nekem is mindig olyan a mézeskalácsom, mint a beton :( a gyerekeim anyámmal mindig finom puhát készítenek, de nekem ugyanolyan receptre sem sikerül ugyanolyan puhára gyártani :? lehet, hogy erre születni kell? Már megfordult a fejemben... :roll:

Megyünk ebédelni :) mindenkinek jó étvágyat az ebédhez :)
(délután dobom a borscs és a rakott karfiol recepteket a másikba :))

Csöre
csöre74

Sziasztok!

A mézeskalács puhulása szerintem a lakás páratartalmától (is) függ. Én is pont olyat sütök, mint az anyukám, és nála kemény marad, bármilyen trükköt is próbál bevetni, nekem pedig a jó magas páratartalmú lakásban megpuhul. Sőt, az anyukám keménye is puhul nálam. Szóval én erre fogom, jobb ötletem nincs.

A táskát úgy tűnik, sikerült elintézni, a férjem éppen most ment érte. Egyszerűbb volt, mint gondoltam, és még bocsánatot is kértek (1 perc alatt kb. 3x), így már nem is haragszom.

Kata, nehogy tényleg elkezdj havat lapátolni a pocakoddal!!

Vicky, nagyon helyesek vagytok a cicussal.

Csöre, remélem, azért már jobb a helyzet... bár biztosan a hormonok miatt is ingerlékenyebb vagy. Cukrod azért helyreugrott, ugye?

Kép
petne

Mágnes! én is én is iylen tündért akarok itthonra!!!!!! (és az az ágyterítő gyönyörűséges!)

Kata! Köszi a választ! azért megy fel az autóval a feljárón mert egész egyszerűen AUDIJAVAN:)

Erzsébet! kapni fogsz a munkahelyedtől vagy akár az oep oldalról is letöltheted a nyomtatványokat amik kellenek a tgyás és gyed igényléshez. Nekem írni kellett egy pár sort, hogy Tisztelt blablabla nyilatkozom, hogy a tgyást (szépen kiírvva) kisfiam születése napjától 2006.12.16-tól igénylem. Tehát a szülésig táppénzen voltam és miután megszületett akkor kellett ezt a nyilatkozatot elküldeni így a következő hónap 10-én már tgyást kaptam visszamenőleg a szüléstől. ÉS kellett még egy kérelem is, hogy a gyes időszakára fizetésnélküli szabit engedélyezni szíveskedjenek. (de ezt nem kell igénybe vennem mert megint tgysá meg gyed lesz)

A családi pótlékhoz meg az anyasági segélyhez is le lehet tölteni a a nyomtatványt az oep és a MÁK oldaláról és nekik kell elküldeni minél hamarabb amint megvan a baba taj száma és születési anyakönyvi kivonata. De ezek általában két héten belül megvannak csak nem kell postáztatni hanem inkább menni kell érte különben ülnek rajta!

Kész vagyunk az előszobával, apa felcsiszolta, hiába takartuk el a bejáratokat stb akkor is vastagon ellepett mindent az a finom vörös téglapor.....úgyhogy végignyaltam az egész lakást plafontól padlóig. Olyan por volt idebent, hogy látni nem lehetett. Szerencsére Máté szobája megúszta a nagy áradatot mert ott van ajtó így oda tudtunk menekülni. Kipróbáltam a WC-s néni tanácsát, hogy tömény öblítőszerrel kell áttörölni mindent és akkor taszítja majd a port és szép fényes lesz! kíváncsi leszek meddig...minden esetre nagyon finom illat van idebent.
Már csak fel kell porszívózni meg törölni mert a padlót még mindig miliméter vastag por fedi....csak alszanak a fiúk.
katuska79

lányok köszönöm a segítséget :D itt is megint havazni kezdett:)) Felraktam a gyerekszobába a függönyt is mostmár csak egy két apróság kell a falra még. Csöre: palacsinta?? nyami-nyami :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Pakolás megvolt :? Fáradt vagyok mint a fene, pedig a nagy részét férjecském csinálta.
A ruhákat így is bőröndbe kellett tenni, (már amit az elkövetkező 3 hónapban akarunk hordani, kb addigra lesz kész a házunk) fejenként 2-2- bőrönd. Minden egyes bőrönd után feküdtem vagy 10 percet.

A nappalink most minden esetre teljesen lakhatatlan. Dobozok zacskók mindenütt.

Mágnes, Anna egyrenagyobb :D És Te is csini vagy.

Mi tegnap voltunk a baba expon. Vettem egy babatakarót, törülközőt, és nyertem a tombolán. :lol: Viszont nekem nem volt olyan szerencsém, hogy wellnes hetet nyerjek. Én valami megymagos párnát nyertem, amit felmelegítve használhatsz mindenfajta testrészed gyógyításához, és kb 4 pár zoknit. :!:
És voltunk 4D-s UH-n. Nem tudtam kihagyni 4000 Ft-ért. Olyan szép képet kaptunk Zsófról, nagyon jól megmutatta az arcát. A képek, amiket elmentettek, az a nagynénémnél vannak a pendriveon. Amint megkapom őket teszek fel ide is képet.

És még ami ma történt, áthurcolkodtunk anyósomékhoz, szóval holnap már itt ébredünk. Furcsa lesz, főleg mert a férjem régi ágya iszonyú kényelmetlen. Most próbáltam du-i szunyókálást tartani, de annyira kemény, hogy belefájdult a derekam.

Egyébként az borzalmas, hogy Spanyolországban milyen cudarul bánnak a kismamákkal. Azt mindenütt mondják, hogy csak nálunk van az, hogy az anyukák itthon maradhatnak 3 évet, de azért 4 hónap után visszamenni......!

Jó hosszú lettem, ne haragudjatok.

Holna megyek hivatalosan is UH-ra kíváncsi leszek, hogy mekkorára tippeli a gép ezt a kiscsajszit.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Nekünk még van a tegnapi palacsintából,azt nasizzuk, meg Anyukámék hoztak töltött káposztát...hát én azt nayon szeretem.... :oops: És érdekes módon, simán kívánom is, nem érzem nehéznek....Remélem, nem lesz meg a böjtje!

Katuska: válaszoltam!

Egyébként baromira lesz@rom, hogy neki AUDIJAVAN!!! :lol: De ő tipikusan az a szomszéd, akire nem vonatkoznak az együttélés szabályai, de aztán a többi lakó úgy ugráljon, ahogy ő fütyül :evil: Kérdem én, kicsoda ő egyáltalán???
Semmi gond, itt szinte egész délután esett,remélem, hogy jól lefagy és reggel nem tud elindulni az állatja :evil:

Máténak meg mindjárt itt a szülinapja!!! :D

Petne: a páratartalmon nem is gondolkoztam, lehet benne valami :roll: Nem, nem mentem ki lapátolni, Apa megcsinálta, nagyjából az első dolog lett volna, hogy seggre esek, az meg nem annyira hiányzik most (sem).

Erika: nem vagytok semmik! Ez a költözködés nekem egy életre mumus marad, mikor tavaly nyáron ide kiköltöztünk, hetekig, hónapokig olyan hadiállapotok voltak, mire sikerült a házat úgy igazán belakni. Nem beszélve arról, hogy nekem ez a kertes ház téma még mindig furcsa kicsit, lévén hogy belvárosi lány volnék eredetileg. De Martinnak isteni dolga lesz majd itt! És drukk az UH-hoz. várjuk a híreket!! Meg a képeket Zsófi Babáról!

Csütörtökön ctg!!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Hú, Erika, te aztán nem pihentél a hétvégén :shock: most már tényleg pihi!

Hólapátolás: nálunk a gyerekek elsöpörték a teraszt, a kocsibejáró meg szerencsére leolvadt... aztán persze újra esett :? de azzal már nem foglalkoztunk, mert besötétedett.

Kata: sajnálom a hülye szomszédot :( vagyis szomszédokat, ha senki nem lapátol... venni kéne a háznak hólapátoló kistrakit :)
A járdát (a kocsibejáron felül) szintén nekünk kell lapátolni, és mivel az utcánk nem fő út, ezért azt sem nagyon szokták tolni. Azért azt nem lapátoljuk :D

Csináltam Miónak új házat 3 réteg dobozból, némi hungarocell hőszigeteléssel, és egy térdfarmerrel (két lába között a bejárat). Láthatóan nagyon tetszik neki :) Cilut továbbra sem érdeklik a dobozok... ő ilyen macska

Na, elvégzem a vasárnap esti tortúrát :) (leckék ellenőrzése, bepakolások (iskolatáska ellenőrzése, tornacuccok), előkészítések (ruckók)) :) További szép napot.

Csöre
csöre74

Heni! Köszi szépen az adatokat és az infót!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Újra mozgalmas napom volt, bár délután bealudtam, hála istennek most tudtam aludni... Most keltem fel...

Nos, reggel a zimában elmentünk Marcival misére, öléggé befagyott a seggünk...! :) A diákmisére mentünk 9-re, brrrr.
De megérte, tök jó volt, annyira jófej volt a papunk, ezt mondta mise alatt: aki nem jött el, azt vattába csomagolták otthon és lehelgetik..., meg, hogy azok csupa "lekvár gyerekek"... :D
Nagyon szeretjük, 83 éves, de nyáron még beállt focizni a gyerekek közé játékos hittanon...
Ja, és piarista szerzetes, doktorált, hetente szerintem kb. többezer gyereket tanít ovistól gimnazistáig, előadásokat tart itt-ott, kórházi szolgálatot lát el egy csomó helyen, vasárnap meg lenyom vagy 3 misét...

Aztán hazajöttünk, s közöltük apával, mi nem megyünk délután találkozni a Batthyány téren a párom nagyobb gyerekeivel, Réka nap ide vagy oda (a lánya Réka)...
Úgy volt, hogy utána beülünk a Nagyi palacsintázójába, majd elmegyünk a Csodák Palotájába okosodni egy előadásra, valami elektromossággal kapcsolatos témát néztem ki, az a címe: "Töltődj fel!"...

Erre elment az uram egyedül, majd telefonált, hogy a nagyok bejelentették: ők velünk is akarnak találkozni, így eljönnek hozzánk... Vettek egy csomó palacsintát (jaj, de jó, nem kellett palacsintát gyártani...)

Mondtam, hogy tök jó, de akkor még sütök hamburger húst. Házi összeállítású, bolti alapanyagú hambit csináltam - életünkben először, amúgy meg nem nagyon szoktunk hamburgerezni - talán évente 1x esznek "mekis" vagy "börgeres" hamburgert...
Na szóval mire megjöttek, addigra elkészült a 6 hambi, s az én részemet is megették... (Julinak nem ízlett a cucc, így a másik 3 kölök megevett 2-2 hamburgert) - helyette viszont én ettem juhtúrós, kapros-túrós és mogyorókrémes pacsalintát... :D)

Az ebéd az teljesen kikészített...
Kiszolgáltam a népeket, kb. egy büfés néninek éreztem magam... ;) Mire sikerült megennem a palacsintákat, s elmosogattam, addigra megéheztek, újra. Mondtam nekik, hogy mars el az asztaltól!
De szerencsére megnézték a Hyppolit, a lakájt, meg még egy csomó filmet. Mivel nem volt helyem a kanapén, bementem a szobába aludni - bánatomban... De tök jól tettem, azt hiszem.

Csöre: a rokonok néha tényleg idegesítőek tudnak lenni, bár az sem izgi, ha maximálisab békén hagynak.
Az én két bátyám Kiskunhalasról eddig 1-1 alkalommal jött fel:
a kisebbik egy fél órára - átugrott hozzánk is, mert feljöttek a barátaikhoz Budára, a nagyobbik már egy éjszakára, mert a fiát hozta fel a Műegyetemre, egy éjszakára így nem kellett fizetni...
(Ja, mellesleg én is a BME-n dolgozom, az unokaöcsém azóta jön be hozzám...)
A többiekről most inkább nem beszélek...

Szóval nekem nem kell elviselnem az okoskodást, viszont cserébe nincs akire számítsak a férjemen kívül (no meg minimális mértékben a közeli ismerősökön...)

Fontos, hogy pihizz.
Én is úgy vagyok a harmadik pocakossággal, hogy nehezen bírom.
Eddig az összes háromgyerekes anyuka azt mondta, sokkal jobban kikészítette a harmadik terhessége, mint az összes többi babavárása, szülése, gyermekágyi időszaka, s az otthoni babázás minden előnyévelés hátrányával együtt...
Lehet, hogy a korral is jár, de talán a pihenés lehetetlenségével és az állandó rohanással is. Úgyhogy nyugi. A nagyanyám 52 éves volt, amikor megszülte 12., élőként a 9. gyerekét...

Mézeskalács: fémdobozba kell rakni, s egy-egy cikk almát is bele kell tenni, ennek a nedvességétől jól megpuhul/hamarabb megpuhul...
És szerintem tovább is eláll, mint 1 hónap, én egyszer elraktam egy fémdobozban, jó batkatás szokás szerint elfelejtkeztem róla, valamikor húsvét tájékán találtam rá, s nem volt semmi baja. Azt az örömöt, ahogy rágták a családom tagjai... :)

Jaj, lányok, jövő héten Advent!
Ez jó is, mert "jön Karácsony, jaj, de jó", de kezd izgissé válni a dolog babóca-ügyben...

Kedden megyek UH-ra, jövő pénteken meg 4D-s UH, remélem meg tudják nézni rendesen Pötyikét - no nem tudom, hogy meg fogjuk-e tudni kuki-nuni ügyben az igazat, mert a családom nem akarja tudni a tutit - szóval lehet, h. várni kell a fiú-lány arány végleges kialakulásáig január közepéig... :( :)

Mágnes: gyönyörűek vagytok!!!

Erika! Kitartás, nemsokára túllesztek rajta!!! Engem is kikészített két éve... (dec. 30-án fejeztük be az átpakolást...)
Szurkolok nektek!

Na megyek, ismét egyedül kezdem el az esti gályázást... :(
De már kezdem megszokni... :|
Nem szeretem a vasárnap estéket! Mindig jön a következő heti feladattömeg számbavétele, bla, bla, bla...

Pusza Nektek: batkata :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! Én is kedden megyek UH-ra. Jó kis névnapi ajándék lesz:)

Hmmm hambi. Én mondjuk a mekis hamburgert szeretem, de szoktunk venni oylan fagyasztott hamburger húst és akkor mi is csinálunk de inkább csak apa eszi. Nekem az valahogy nem jön be.

AZ iylen jófej papokat én is bírom. Aki Mátét keresztelte az is nagyon rendes volt. Egy fiatal pap és öröm volt végig ülni amisét oylan szórakoztató volt. Nem úgy, mint régebben....
katuska79

Bizony bizony jövő héten vasárnap már gyújtjuk az első gyertyát! Lehet kezdeni díszíteni a lakást:)
katuska79

Batkata: biztosan igazad van, és sokkal jobb, hogy lehet a rokonokra számítani (és viszont, ők is számíthatnak ránk)... nem panaszkodom, de azért el tudnék képzelni valamiféle átmenetet (mondjuk akkor, amikor fertőző betegek, ne állítsanak be minden nap kétszer egy kismama és két gyerek mellé...)
Valóban nehezebb a harmadik gyerekkel, mint az első kettővel volt, nálam még az is bejátszik, hogy a munkámat nehezebb szervezni (amikor Mesi lakott a pocakban, még Bp-en laktunk), és ez még csak a szervezési kérdés.... Igyekszem pihenni is minél többet... de sajnos nekem is elég pörgős az alaptermészetem... :D Persze mostanában igyekszem megerőltetni magam :)
Hú, én 52 éves koromban már nem tervezek szülni :)

Advent: jaj, és még készülni sem tudok rá, így, betegen :( pedig terveztem, hogy bemegyek a Boráros téri hobbi boltba egy-két alkatrészért a koszorúhoz :( nem baj, majd összeszedem, ami otthon (és a kertben) van.

Petne: örülök, hogy rendben a pelenkázó táska. Milyen kocsit vettetek?
Cukor rendben, csak a vacsorától ment fel :) a reggeli már tökéletes volt :)

Katuska: ezt az öblítős trükköt még nem is hallottam :) mindig tanul az ember :) Azért már lassan rendben lesztek, ugye?

Gyerekek kádban, mindjárt lefekszenek aludni (képzeljétek, 3 hete külön alszanak :D azt hittem, soha nem jön el ez az idő :)). Mesi előtte olvas Zalánnak, aki egyre türelmesebben hallgatja (egy időben idegesítette, hogy Mesikém, a kis másodikos fejével, nem olvas olyan gördülékenyen, mint egy felnőtt - még).

Képzeljétek, nem érem el a lábujjaimat :oops: akárhogy is tekeregtem, a végén Apusnak kellett a karmaimat levágni :oops: és még hol vagyok a csúcspocakhoz képest?!

Jó éjszakát! Én is elteszem magam :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Örülök, hogy mindenki jól van.
Szépek a pocakok. :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!

Batkata: nem semmi napotok volt! Én bizony megbolondulnék, ha a nyakamba szakadna egy hatalmas rokonság :oops: Mi olyan kis szűk családi körben nyomjuk, mindketten egykék vagyunk Apával, akkor itt vannak a szülők és az én egyik nagymamám....A szülők mindkét részről itt ártak tegnap nálunk, ami nagyon jól esik, mert olyan gondoskodással jönnek, hogy csak na,szavam sem lehet, tényleg ez az igazi segítség. A tágabb családdal (akik mondjuk részemről baromi sokan vannak, másod, harmadunokatesok illetve le és felmenőik) régebben is csak 'sátoros ünnepekkor' gyűltünk össze, (esküvő/temetés).

Csöre: de édesek lehetnek Mesiék!! Mesitől olyan kis cuki, hogy olvas a testvérének, Zaza meg, hogy ilyen kis ügyesen hallgatja. Mellesleg tök jó gyakorlás is Mesinek! :wink:
Karomvágás: én olyan technikát fejlesztettem ki, hogy felpakolom a lábam a kád szélére, miközben a másikkal kívül állok, így egy nagy levegő, egy karom :lol: Nem tudom meddig megy, most legutóbb már nagyon nyögtem :lol: De mégiscsak magunknak érezzük ezt a legjobban :wink:

Hanna: csakhogy megvagy! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: a lábköröm vágást nálunk sem én csinálom már hanem anyum :D Advent: hát igen már a héten gyújtjuk az első gyertyát, mindjárt megyek és elkezdem kidekorálni a lakást :D
erzsebet0312

Kata! Megvagyok...

Erzsébet! Jó díszítést!

Kép
hanna30

Erzsébet: jó dekorálást! Tegnap én is alkottam egy télapos üvagmatricát, ki is lehet majd hamarosan rakni a bejárathoz!!! :D
A körömvágásra anyum is ajánlkozott :lol: Itthon Apára tudnám bízni csak, de akkor inkább nyögök :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok Lányok!

Hanna: hogy vagy? gyógyulsz?

Körömvágás: Apus olyan óvatos, hogy a kelleténél kicsit több maradt, de nem baj, majd gyakrabban vágja :wink: Azért azt a kádas figurát majd kipróbálom :)

Dekorálás: háááát igen :) én is vettem üveg matricákat a gyerekenek, meg szerintem majd be is izzítom őket egy kis gyártásra :)

Én nagyon örülök, hogy végre Zalán elfogadja, hogy Mesi olvas neki, mert tényleg jó gyakorlás, Mesi igyekszik "mesélősen" hangsúlyozni :) és aztán megbeszélik a fejleményeket :)
De tegnap még a Google Earth-ot is nézegettük, na nem a Földet, hanem az űrt :) csillagokat, bolygókat, csillagképeket :D még a végén behülyítem a gyerekeimet egy kis csillagászkodásra :) reggelinél is ez volt a téma :) (melyik bolygó gázbolygó, milyen holdjaik vannak, melyik a legnagyobb, hol vannak :D)

További szép napot :)

Csöre
csöre74

Csöre! Édesek a gyerekeid!

Igen jól vagyunk. Ma megyek a dokinéninkhez, utána meg fogdoki szerintem. Nő a bölcsességfogam.

Kép
hanna30

Hanna: örülök, hogy jól vagytok :) uff, ez a bölcsesség fog :roll: nekem csak 1 van, remélem, a többi nem is akar kinőni :roll: eléggé megszenvedtem annak idején vele :? remélem, könnyebben veszed, mint annak idején én :)
Drukk a dokinénihez, majd kérjük a beszámolót :)

Csöre
csöre74

Csöre! Te jobban vagy már?
Igérem lesz beszámoló!
A fogdokimat meg imádom. :oops:

Kép
hanna30

Jobban vagyok, köszi, délután megyek a házidokibácsimhoz, hogy vessen rám egy gyógyító pillantást :)
Azt nem mondom, hogy tökéletes, mert még fáj, de levegőt egészen korrektül kapok :) A héten mindenesetre visszafogom magam :) amennyire tudom :)
Szerintem szombaton is attól volt teljesen elborulva az agyam, hogy fájt is, és nem volt rendesen levegőm.

Tényleg, mi van, ha nem jutok el fogdokihoz, és nem pecsétel a kiskönyvembe? Van annak bármi következménye? Mert ha igen, akkor összeszedem magam, és bejelentkezem, végülis jövő héten egészen sokat leszek Bp-en... a jelenlegi tervek szerint. Van a kis világvárosunkban is fogorvos, de inkább kihagyom :?

Csöre
csöre74

Csöre!
Kíváncsi vagyok, mit mond a dokid!

Semmi következménye nincs.
Én még akkor voltam, amikor nem volt kiskönyvem.
Meg most megyek, mert érzem, hogy kellemetlen a rágás.
Bár szerintem max ecsetelőt ad.

A kiskönyvet sehol nem nézik! A dokink állít ki majd szülés után egy papírt, hogy jártunk terhesgondozásra. Legenda az, hogy a OEP leellenőrzi a 4 pecsétet.

Viszont!!!!!!

Csajok!
Be kell szerezni szülésre 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot!

Kép
hanna30

:) a pecsétet eddig sem nézték, de valamiért elzargatnak a házidokihoz és a fogorvoshoz is :)
Én is akkor voltam fogorvosnál, amikor még nem volt kiskönyvem :?
Házassági kivonat: hát, igen, egyre sürgetőbb :) ma megint nincs kocsim :?

Csöre
csöre74

Csöre: nagyon remélem én is, hogy nincs következménye, ha nincs fogdoki pecsét! Én is akkor votam, mikor még nem volt kiskönyvem, azóta pedig semmi panaszom,úgyhogy pecsétem az nekem sincs.

Hanna: sajnálom a bölcsességfogat!! Nekem is olyan jól nőnek, hogy legalább 2 durran be egyszerre, de volt, hogy mind a 4! A szájsebészeten megröntgenezték, majd kész kis konzílium jött össze, hogy a jobb alsónalk a gyökere szabályosan visszakunkorodik! Mondták a lehetőségeket a műtétre, hogy kivésik a csontból, miegymás, előfordulhat átmeneti érzéskiesés (nagyon kis százalékban végleges) az arcban...
Úgy látszik,a fogak is megijedtek, mert azóta, lekopogom, nincs velük gondom, pedig hosszú évek óta kínoztak már :roll:

Házassági anyakönyvi kivonat: épp ezen meditáltam, hogy a védőnéni először nekem is ezt mondta, múlt alkalommal viszont véletlenül 1 hónapot -- ezt akkor is képtelenségnek tartottam, de így legalább akkor biztosra megyünk, hogy akár holnap is kérhetünk.

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: az 1 hónap teljes képtelenség! és ha a gyerek egy hónappal előbb jön? az nem is különleges...

komolyan, időnként elgondolkodom, minek is van szükség bölcsesség fogakra? :roll: nehezen jönnek ki, könnyen romlanak...

OK, a fogdoki pecséttel akkor nem foglalkozom :)

Lányok, megint rátört a farkas éhség :oops: folyamatosan ennék :oops: azaz sajnos nem csak -nék :oops: az olajos magvakra vagyok rácuppanva (amit azért nem ártana visszafogni), azzal áltatom magam, hogy jót tesz Saci agyának :oops:
Lassan ebéd, remélem, azzal átmenetileg be tudom fogni az éhező számat :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Megjöttem a dokitol a fehérje pont a határ.Mivel a gyógyszer 150-röl 120-ra levitte a vérnyomásom igy nem küldött kórházba.Jövöhéten hétfön kell a laborba újból vizeletet vinnem és szerdán kell visszamennem a dokihoz.Remélem eltünik a fehérje.

Kép
andi0716

Csöre: igen,szerintem is képtelenség az 1 hónap, bizti csak véletlenül mondta :wink:
Ne riogass, hogy 1 hónappal korábban, én már a 39 napommal kezdek betojni :oops: :oops: :oops:
Bölcsességfogakra semmi szükség, valóban....

Olajos magvak! Jó, hogy mondod! Vettem a minap egy nagy csomag pisztáciát az Aldiban!! Nyami! Tényleg, lehet, hülye kérdés, de szotyit lehet enni? Mármint nem a megpucoltat, hanem a jó kis feltörőset?? :oops: Mert én nagyon szeretek szotyizni, bár Apa ki nem állja, úgyhogy eléggé leszoktam róla, meg az elején nem is nagyon mertem, mert ki tudja, mi van a héján...De most a pisztácia azr hiszem, nálam is befigyel :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Ansi: örülök, hogy minden rendben a vérnyomiddal, meg egyébként is!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: szerintem a megpirított szotyi héján a világon semmi sincs, nyugodtan eheted :wink: én most nyomtam be egy zacskó pisztáciát :oops: na jó, pici zacskó volt :) Apus a hibás, provokált :) tegnap ő esett neki egynek :)
Ne aggódj, két okból:
1. mivel semmi gondod nincs, tuti, hogy Martin nem akar még kijönni
2. ha mégis úgy döntene, hogy jobb neki idekint, akkor sem lehet semmi probléma :)
De biztos, hogy még jó pár hetet várnak :wink:
Nekem is csak 45 napom van :) de Saci még nem jelez, hogy kijönne :) egész nyugis az utóbbi 2 napban... biztos a hideg miatt :) legalábbis nagyon remélem

Andi: örülök, hogy nagy gond nincs, nagyon vigyázz magatokra, és drukkolok, hogy a későbbi vizsgálatok rendben legyenek.

Gyakorlatoznak Táborfalván :? ide hallani a dübörgést... szegény helyiek, szerintem a dobhártyájuk szakadhat ki :?

Csöre
csöre74

Csöre: akkor mindjárt pisztáciázok!!! :lol:
Tudom, hogy Martin nem akar még kijönni, bár pár napja igencsak feszegeti a medencémet, ami eddig nem volt ennyire érzékelhető,gondolom helyezkedik, fordulgat. Inkább az ismeretlen élmény miatt izgulok, hogy vajon milyen lesz! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hello csajok!
Én nem bírlak benneteket követni, pedig tutti nincs annyi teendőm, mint itt egyes 3 gyerekes szuperanyuknak. :oops: :shock:
Már az olvasással is le vagyok maradva. :oops: De fekve nem bírok olvasni, mert ha a hasamon van a laptop nyomom Ádit, ha meg az oldalamon próbálkozok, akkor bögdös, hogy ne feküdjek rá és el is zsibbad a támasztós kezem 2 perc után. :cry:

De örülök, hogy mindenki virul. :)
Hanna, köszi a táblicskut! Mi a baj a bölcsességeddel? :lol:
Mi meg Pötyi nagyrágóival küzdünk. Csak nem akar kinőni egyik sem, pedig nemsoká 3 éves lesz a drágám. :roll:

Szerdán voltunk mi is UH-n és vizsgálaton is. Szerencsére méhszájam továbbra is 2000-es, doki szerint csak így tovább és még legalább 4 hét fekvés és ne vagánykodjak, mert PUHA a méhszáj. :roll:
Két héttel nagyobb volt Ádi az UH alapján, így talán nem csak leány álom a hamarabbi szülés. Abban is megegyeztünk, hogy Karácsonykor NEM szülünk. :wink: :lol:

Kata, én a fél karom odaadnám, ha már csak 39 napom lenne hátra. :lol: Minnyán mehetsz CTG-re!!!!! :lol:

Csajok, valaki küldött egy linket anno, hgy BPD és AC alapján hogy lehet kiszámítani a súlyt, le is mentettem de nekem azt írja ki hogy kiba az oldalon és nem műkszik. :evil: Tud valaki segíteni?

Csodaszépek a szobák és a mamák is!!!
Én is beszúrok egy +12kg-os édes "terhet".
Szépséges napot mindenkinek!!!
Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Jó pisztáciázást lányok!!!

300 napnál nem lehet régebbi? Az szűk 10 hónap... Legalább pénzbe kerül a másolat, vagy igazolás a házasságiról?

Betegeskedőknek gyors gyógyulást!
magdolnasz

Hát, Kata, valamikor szét kell csúszni azoknak a medence csontoknak :wink: Nekem kb 1 hónapja kezdte, azóta hol semmi, hol feszeget :)
Tudom, hogy kellemetlen, de ez jó jel :wink:
És elárulom: én is izgulok :) még a 2 után is :) az időpont miatt (nehogy akkorra időzítsen, amikor a kórház környékén áll a bál), amiatt, hogy hogyan fog zajlani minden, ne legyen túl gyors, mert az esélyes... meg legyen minden rendben, meg hogy ne legyek nyámnyilább, mint az előző kettőnél :)

Csöre
csöre74

Bartika: csodás pocak! Hú,de nem irigyellek a fekvésért! Nekem is lassan már csak állva lenne kényelmes :lol: Örülök, hogy minden OK veletek!!! Én is örülök a 39 napnak, csak ugye nekem nincs előzetes tapasztalatom, így el sem tudom képzelni, hogy milyen lesz :oops: Igen, csütörtökön megyünk ctg-re!

Magdolna: kis országunkat ismerve, tuti fizetni kell érte....nekünk is jó lenne 1-2 héten belül beszerezni! Majd referálok, ha én lennék az első ezügyben!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: ne paráztass :lol: :lol: :lol: Én ezt a medence-bizniszt kb egy hete érzem úgy igazán, hogy feszít,de nem vészes.
Na ja, ez a nyámnyilaság az én nagy mumusom. Arany középutat valahogy nem tudok elképzelni (értsd: vagy üvöltök, mint a sakál, vagy röhögve kicsúszik) :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Magdolna: ingyenes, csak be kell menni érte
köszi, én már túl vagyok rajta.... jöhet az ebéd :D

Barti: örülök, hogy rendben vagy :) hű, mekkora a pocid :D micsoda kis kandúrod van, hogy nem hagy az oldaladon feküdni :D Saci csak a félhasalós miatt reklamál :)
A fog téma az enyém gyerekeknél is megvan:
Mesinek az egyik 2-es nem akar megindulni, pedig régen kiesett (a másik később, és az már kilátszik)...
Zaza meg betoji, és nem hagyja, hogy kihúzzuk a mozgó fogait, most megint (x-edszer) úgy járt, hogy már alul ott figyelt a csontfog, felette meg őrizgette a tejfogat... jó ferde is lesz a csontfog :? most egyébként a felső sorban hiányzik szegényemnek a 4 középső, lent a két 2-eske. Úgyhogy harapni nem nagyon tud :) de azért megoldja :)

Csöre
csöre74

SZiasztok!

Hú a mindenit de hideg van!!!!!!!

Csöre! igen most egy darabig már nem csinálunk a semmit a lakásban. Majd tavasszal mikor lehet nyitott ablak egész nap, akkor fogjuk lelakkozni a követ. Addig marad így.
Tényleg klasszal a gyerkőcök, hogy ilyen értelmes téma érdekli őket...sok gyerek leragad a pikaccsuknál...

Jó hogy említitek a házassági kivonatot....nekünk is el kell menni apasági nyilatkozatért mert mi még vadházasságban élünk:)

A pisztáciáért, szotyiért, tökmagért én is odavagyok!!!! Meg a sósmogyiért! MOst épp almát meg diót eszek mézzel:)

MAgdolna! nem kell érte fizetni!

Barti! csini pocak:) Szegény Pötyi! én azt se tudom Máténak hány foga hiányzik még....belenézni nem tudok, belenyúlni meg....őőőő izé. leharapja az ujjam. Fogmosásnál vagy ha ordít akkor próbálok kukucskálni mindig.
katuska79

Kata: nem paráztatlak :lol: nyugtatásnak szántam :D természetes, és egyénfüggő :) és a sokadik szülőknél minden előbb jön (általában), mert a szervezetük már "tudja" mit kell tenni :D
És úgy szülj, ahogy jólesik :) senki sem fog beszólni, ha üvöltessz, mint a sakál :D max a torkod fájdul meg :lol: :lol: de csak átmenetileg, de ha azzal le tudod vezetni a feszültséget, akkor az nagyon jó :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Fogászat: sajnos én nem úszom meg, a múlt héten lejött egy koronám. Én ezt nem is értem. Két fogpótlásom van (egy híd, egy korona). Soha nem volt velük problémám. Mióta terhes vagyok kétszer lejött a hídam, most meg a koronám. Csak tudnám mi köze van a terhességnek a ragasztóhoz. :-) Lehet semmi, csak véletlen egybeesés. De azért remélem, ha ez visszakerül, a terhesség végéig már megúszom. Még szerencse, hogy eddig még mindig sikerült kiköpni, nem pedig lenyelni. :-)

Én szerdán megyek uh-ra! Nagyon várom már! Kíváncsi vagyok, mekkora lett Bianka.

Lányok! Létezik, hogy már vannak jósló fájásaim?????
Azt olvastam, hogy a menstruációs görcshöz hasonlítanak. És olyanok nekem vannak.

Kép
jandrea

Kata! nem fogsz örjőngeni! az a filmekben van..... na jó lesznek olyan pillanatok mikor kiakadsz de túl leszel rajta! Utána meg rádszólnak, hogy nem kiabálj meg hasonlók mert akkor elmegy az erőd máshová! Szépen ügyesen végig fogod csinálni! És lehet tényleg nem fog annyira fájni, a lényeg, hogy a humorérzéknek meg kell maradnia mert akkor sokkal könnyebb!

Én ma megint oylan baromságot álmodtam. Mentem CTG-re, utána egy doki megvizsgált és elfolyt a magzatvizem de utána nem történt semmi. Sétálgattam, futkorásztam, hogy jöjjenek a fájások de semmi. Próbáltam hívni a páromat, de nem tudtam mert folyton valaki mást hívtam fel vagy ilyen mesefigurák jelentek meg a kijelzőn :) AZtán találkoztunk valami templom előtt de a szülésből nem lett semmi:)
Én néha oylan agyament dolgokat álmodok....
katuska79

Csöre: tudom, hogy nem akarsz paráztatni :lol: Én is úgy gondolom, hogy a többgyerekes Anyukák szervezete tényleg "tudja"hogy mit kell csinálni. Majd csak lesz valahogy :wink:

És ilyen jó hírt, hogy nem kell fizetni a papírért!! Fejlődőképesek vagyunk :lol:

Na, mostmár tényleg vár a pisztáciám,meg van itthon grapefruitom is,szép nagy, lehet,hogy küldök Martinnak, úgyis 'olyan kevés a savam' :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: milyen kő az, hogy lakkozni kell?
Dió: jó, hogy mondod, múltkor adott anyu egy literes üveggel :D

Gyerekek: ne tudd meg, milyen az érdeklődési körük :shock: Zalán minden este egy második világháborús képeskönyvvel alszik el (nem fényképes, rajzos, gyerekeknek való), mert odavan a gépekért... én is egész jól kiművelődtem műszaki kérdésekben... Mesi lelke ennél egy árnyalatnyival nőiesebb :D ő az állatosokat szereti :) a csillagászat meg onnan jön, hogy elég sok sci-fi-t olvasok, és persze akkor szóba jön az űr, a csillagok, meg kaptak szakirodalmat is :)
Egyébként az a véleményem, hogy nagyon nagy mértékben ha nem is lehet befolyásolni a gyerek érdeklődési körét, azért kicsit lehet hatni rá, és a pikacsuk felé csak akkor fordulnak, ha unatkoznak, vagy ha nagyon trendi az iskolában (de akkor sem köti le teljesen, ha egyébként foglalkozol vele értelmes dolgok irányába).

Mit főztök ma?

Csöre
csöre74

Sziasztok:
na siekeresen leultem a fenekemre, 30 perc munka 10 perc babanet:) keszitem fel az irodat az utodomnak, akit kemenyen keresek, remelem talalok is.:) elvileg december 5-en interjuztatok mindenkit akit talalok, es utanna jon a nagy dontes meg betanitas:) na remelem annyira boldog leszek az utodommal mint batkata.
Fogfajas: hu de nem irigylek senkit, ha fogdokihoz kell menni. En ketszer voltam terhessegem alatt, tisztitason mert a SS (biztosito) fizeti a kismamaknak.
Csore: annyira edes amit meselsz a gyerekeidrol, hu nekem is majd remelem lesz egy ilyen szep kis-nagy csaladom:)
Ja a karacsony szokas kerdese, habar nekem nagyon hianyzik az otthoni, haza ilyen pocakkal mar nem enged az orvosom, na meg repulore sem engednek szallni. Karacsonykor 36 hetesen meg foleg nem. Pedig de jo is lenne. Felnek, hogy beindul a szules a repcsin a nyomastol :lol: hat bizony az erdekes lenne, azt hiszem en is felnek, gyerekem, meg feluton szuletne meg, Tenyleg olyankor milyen szuletesi helyet irnanak be neki? Epp amilyen varos felett vagyunk? Vicces lenne.
Mezeskalacs, hat en is megprobalok csinalni iden, habar most megfogadtam, hogy karacsony elott lemondok a folytonos edessegrol, mert mar most 10 kilonal tartok, mi lesz akkor karacsony utan? jaj rossz bele gondolni, Istenem mar igy is tobbet mutat a merleg alattam mint apa alatt. Szornyu erzes. :) na majd szules utan megbeszeljuk a dietazos praktikakat :lol:
na megyek, mar tulhaladtam boven a 10 perc babanetet :lol: dolgozgatom egy kicsit.

Kép
brestovsky

Katuska: OK, akkor tarózkodom majd a filmes jelenetektől :lol:
Hogy te miket álmodsz?? :shock: Én napok óta úgy alszom, mint akit fejbevertek, 1-2 pisiszünet, utána folyt köv...Mivel már én is 2 Rennievel alszom el, így annyira nem kíntat a sav sem.

Jandrea: de jó, hogy te is mész UH-ra! Nekem még vagy 3 hét az utolsó UH, de sebaj,elrepül az is! Szerintem lehet jóslófájás, bár megoszlanak a vélemények, hogy mikor indulnak igazán. De a méhed minimum gyakorlatozik az összehúzódásokkal, akárhogy is nevezzük :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi az infót! Végre valami, amiért nem kell fizetni. (Eddig azt láttam, hogy a legnagyobb üzlet a babavárás és utána a bébi.)

Csöre: nálam rotyog a székelykáposzta :)

Fogorvos: én a terhességem előtt jártam kezelésekre, azóta nem voltam. Nincs bajom, nem is szeretnék menni. Csak nem lesz belőle baj??

Katuska: nem semmi, ami munkát elvégzel!

Rita: jó és sikeres "utód" keresést!

Alvás: az nekem nagyon nem megy, már hónapok óta. Leszakad a derekam és folyton dugul az orrom, amitől meg hisztis leszek :shock: Pár éjjel a szoptatós párnát tettem a derekam alá, így nem fáj annyira és kicsit gyorsabban tudok egyik oldalamról a másikra fordulni - nem 5-6 mozdulat, csak 3 :D
magdolnasz

na nagyvonalakban végeztem a díszítéssel olyan szép adventi koszorút kreáltam, kimentem egy pár percre hogy a tujákból lenyisszantsak pár ágat hát azt hittem menten odafagyok :shock: még ajtódíszt kell vennem és akkor már vasárnap a fényfűzérek felrakása marad természetesen apára :D Jó hogy mondjátok a házassági anyakönyvi kivonatot lassan nekünk is el kell intézni :wink: Bartika: micsoda pocakmix :P Hanna: az én bölcsesség fogam is elkezdett nőni de most nem fáj lehet megállt :D Jandrea: igen én úgy hallottam hogy ez már jósló fájás, nekem is van napi rendszerességgel de hála istennek ez még csak olyan tompa derékfájás :wink:
erzsebet0312

Hm, Magdolna, székelykáposzta finom, de tegnap az volt anyuéknál....
sajnálom a rossz alvást :(
végül kivettem a fagyasztóból valamint, amit még Apus csinált valamikor, azt sem tudom, mi az, csak azt, hogy csirke valamilyen olivabogyós cuccal a tetején...
Erzsébet: dobsz egy fotót a koszorúdról? :D meg a dekorokról, amiről lehet :) had hangolódjunk :wink:
Rita: megy a drukk az utódkereséshez :)
Andrea: sajnálom a fog gondokat :( jósolgatás: az tuti, hogy készülget a méhed, a görcsökhoz nem tudok hozzászólni, de már másnak is volt :wink:

Csöre
csöre74

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon szeretnék túl lenni a szülésen. Tudom, hogy most kéne kiélveznem a terhesség minden pillanatát, de valahogy nem megy. Pedig még csak nem is panaszkodhatok, viszonylag "könnyű" terhességem van.

Ja! És kezdek depressziós lenni. És még csak az okát sem tudom!!!!! Remélem csak időszakos, és hamar elmúlik.

Kép
jandrea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?