Sziasztok!
Visszaolvasni nem nagyon tudtam, köszönöm szépen a gyógyító vudut, most nagyon kell nekünk!
Csak, hogy képben legyetek, bárkivel előfordulhat.
Ha a baba először találkozik életében a herpesz vírussal, akkor kap egy nagyon makacs szájfertőzést.
Az egész ínye (még ahol kijöttek a fogai is) duzzadt, vörös, forró a szája, belül fehér (afta-szerű) hólyagok vannak, kívül a szájánál körben meg herpeszek.
Mivel nagyon fáj a szája, nem eszik, nem iszik, csak pépeset. Nagyon ravasznak kell lenni, mi az, amit megeszik.
Egy kismami most tápszert ajánlott nekem, úgyhogy beszereztem, és majd azzal is próbálkozom.
Folyamatosan fertőtleníteni kell a cumikat, az iszis üvegjeit.
Többféle fertőtlenítő-zsibbasztó anyámkínját kapott.
A Nurofen vagy Panadol kúpot többször kaphatja egy nap a fájdalom csillapítására, mintha lázra adnám. Nurofent vettem, mert a szuszpenziót nem eszi meg (tegnap félrenyelte, és kihányta azt a kicsi kaját is, amit megevett 1 óra alatt).
Tantum Verde-vel fertőtlenítem a száját, és kapott egy gyogyótári keveréket, amit kaja előtt kell adni, szintén fertőtlenít, meg zsibbaszt. (A Tantum Verde is érzéstelenít kicsit).
Emellett ampullában kapja a C-vitamint, mert a Cebion csepp csípi.
Kap egy gyógyszert, amit össze kell törni (Mo-on nem kapható oldatban, máshol igen), ez a vírusfertőzésre van, az immunrendszere erősítésére.
Sírva ébred, és amíg nem kenek valamit a szájába, csillapítom a fájdalmát, addig nagyon szenved.
Utána egy ideig olyan, mintha semmi baja nem lenne, ezeket szeretem.
Éjjel többször kel sírva, lángol a szája, fájdalmai vannak. Nagyon nehéz... Tegnap - képzeljétek - úgy aludt vissza, hogy odabújtam, ő a két kis kezével megfogta az arcomat, és a saját arcához húzta. Ha megmozdultam, már sírt.
A láza szerencsére úgy látszik elmúlt, reggel óta nem volt.
Sajnos ráncos a pociján és a punciján a bőr, ami a folyadékhiányra utal.
Próbáljuk itatni - de csak magától iszik, és elég keveset.
Ennél rosszabb szerintem már nem lesz az állapota, mert mindenféle gyogyóval fel vagyunk szerelkezve.
De egész nap megy a harc, hogy egyen valamit. És hogy igyon.
Tegnap, mikor félrenyelte a Nurofent, és Kicsikém kihányta a hamit - én úgy sírtam...
Ma meg muszáj volt vásárolnom, és az idegtől úgy keményedtem, azt hittem megszülök a pénztárnál.
De nekem egyben kell lennem, mert akkor van egyben Ő is.
Persze nem annyira drasztikus a helyzet, csak amíg nem tudom csillapítani a fájdalmát, és látom szenvedni, az a szörnyű.
Most éppen jól van, fent anyunál szedi szét a házat, épp a kisszékét tologatja a parkettán.
Köszönöm a ránkgondolást, nagyon sokat segít!!!
Most megyek, megpróbálom kitalálni, mit enne.