A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Jó reggelt mindenkinek!!!!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Laptetővel! :D :D
Flóra, gratulálok a 700. laptetőhöz!!!!
Kérlek ne akarj petécskét látni uh-án. Inkább egy vastag méhnyálkahártyát ami várja a kirepedt petécskédet, hisz elvilewg túl vagy a pé-n.

Ma reggelre megjött a pirim, igaz még csak barna de pontos volt mint az óra! Ha a closty másra nem is jó, erre nagyon. Nem bántam volna ha estig várat magára, jaj ha a doki meg akar vizsgálni! :oops:

Kép
muzsuzska

Heni a házatokra nagyon irigykedem, de majd lesz nekünk is valaha talán... :roll:
Márti, klassz a kutyi kabát, ügyes vagy. :D

Benó bátor vagy ,hogy ilyen hosszú útra készülsz. Ki is kell használnod minden percet amig lehet, utána úgyis napi 48 órában babázhatsz. :wink:

Tancsu, nagyon szépek vagytok!

Timi sajnálom a nyavajátokat, jobbulást mindenkinek!

Kép
muzsuzska

Helló csajok!
Drukkolok nektek a mai naphoz! :D :D
Zsuzsi, főleg neked! Sok-sok sikert és ne aggódj a piri miatt, akkor ez a doki fog neked bejönni, csak ezt jelenti, mert én is pirizve mentem a Bácsikámhoz első alkalommal. :D :D :D :D
Heni, bocs, elírtam: Boldog 13. hetet kívánok nektek! :D :D :D
Flóra, szurkolok az uh-hoz! :D :D :D
Tancsu, én is gondolkodom most már ezeken az éjszakai élményeken... biztos állati jó lesz. :lol: :lol: :lol: Ki lehet valamivel támasztani az ember szemét? :lol: :lol: :lol:
Timi, remélem, jobban vagytok már! :D
Mártikám, nem volt tegnap embered dumcsizni... :cry:
Holnap este megyünk dobolni, úgyhogy nem leszek, de ma azt hiszem, igen. :D
Szilzi, Edina??????

KépKép
benó

13. hét

Heniről

Gratulálunk, elérkeztél a második trimeszterhez! Igen, most kezdődik a várandósság legkellemesebb időszaka. Megszűnnek az első három hónap fárasztó tünetei - az émelygés, a reggeli rosszullétek, a szédülés és a gyakori vizelési inger -, de még nem elég nagy a hasad ahhoz, hogy igazán nehéznek érezd magad. A nők többsége ebben a periódusban igazi energiabombának érzi magát, ám ha a szervezet továbbra is fáradékonyságot jelez, nagyon fontos a pihenés. A magzat létfontosságú szervei ekkorra szinte teljes egészében kialakultak, és a vetélés kockázata is jóval alacsonyabb, mint az első trimeszterben, ezért az aggódás mértéke is csökkenhet a leendő szülőkben. A méh rohamos növekedése gyakran okoz enyhe, szúró hasi vagy lágyéktáji fájdalmat. Ez a méhet tartó szalagok nyúlása miatt érzékelhető, és teljesen normális, bár nem túl kellemes jelenség.

KépKép
benó

A babáról

A rohamos növekedésnek indult, ekkor más egy őszibarack nagyságát elérő magzat feje, ahogy a szemek a fej két oldaláról az orr felé közelítenek, egyre kevésbé hasonlít egy bájos földönkívülihez. Szintén lassan a helyükre kerülnek a fülek. Noha még rengeteg időnek kell eltelnie, amíg megajándékozza a szülőket az első szóval, ezen a héten kialakulnak a hangképzéshez elengedhetetlen hangszálak. A külső nemi szerv elvileg már látható, de gyakorlatilag csak a 16-18. héten kerülhet a látótérbe az ultrahangos vizsgálaton. A belek szinte már teljes egészében átvándoroltak a köldökzsinórból a magzatba. A máj megkezdi az epe, a hasnyálmirigy pedig az inzulin elválasztását.

KépKép
benó

Jó tudni

A leendő apukák rengeteget segíthetnek abban, hogy életük párja egészséges életmódot folytasson a terhesség ideje alatt, ezért a következő tanácsok nekik szólnak. A legfontosabb, hogy próbálj meg leszokni a dohányzásról. A passzív dohányzás hatása nem kevésbé káros a baba egészségére: a leggyakoribb következmény a koraszülés. Noha az alkalmankénti óvatos alkoholfogyasztás - egy-egy pohár vörösbor vagy alacsony alkoholtartalmú sör - nem árt a magzatnak, segíts a kismamának abban, hogy ne igyon égetett illetve kevert szeszeket. Csinálj neki gyümölcsös frissítőket, alkoholmentes koktélokat, és ha megkívánna egy pohár bort a vacsorához, hígítsd ásványvízzel francia módra! Az étkezésben is sokat segíthetsz. Nem biztos, hogy lesz ereje két különböző ételt főzni egy este, ezért szokj hozzá a friss saláták és gyümölcsök, a halak és sovány húsok, a tészták és a rizses ételek gondolatához!

KépKép
benó

Gyönyörűen süt a nap, hó sehol, kiránduló idő van.

Kép
muzsuzska

Nálunk is jó idő van. Helló Zsuzsi! Mikor indultok?

KépKép
benó

Nem tudom, de időben! Oda érjünk, parkolás, eltévedés, kórházban a rendelő keresgélése stb..... Ja és én legyek ott az időpont előtt legalább fél órával.

Kép
muzsuzska

Oké, oké. Mennyire izgultok? :roll:

KépKép
benó

Királyfi üzeni, minek izguljon! :wink:
Én be vagyok sza....a helyette is! :roll: :roll: :roll:

Kép
muzsuzska

Na elköszönök, lassan készülődünk. :roll:
Szorítsatok, hogy az első benyomás jól alakuljon a dokival.
Olyanokat mondjon, hogy nekünk is tetsszen!

Kép
muzsuzska

Nagyon szorítunk! És te se izgulj, majd mi izgulunk helyetted! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Puszi
Bocs, nem tudtam hamarabb jönni. :cry:

KépKép
benó

Hali...

Zsuzska:szoritunk!!!!!!!!!!!!!

Helyzetjelentés:Márti jól van,nemrégen volt itt és most barátnőzik egy másik helyen... :wink:
Szerinte baromira csúszik az út,majd megyünk ebéd után sétálni és letesztelem.... :lol: :lol: :lol:

Jah:és leégett kicsit a túrósderelyém,szerinte miatta,mert elterelte a gondolatomat,szerintem meg azért meg balfék voltam....:P:P:P

Léptem etetni,aztán séta...:)

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

És ma kimostam kiteregettem,második adag a gépben,wc-fürdő ragyok,főztem,st....:):):)
Még követmososk és jöhetnek a vendégek....!!!

Mentem..

Kép

Kép[/
tancsu

Halihóóóóóóóóóóóó!
Nem rég értem haza.Már ebédeltem.

Köszi Tancsu a cicitartókat.Mindegyik jó bár ami picit kicsi az is jó lesz majd! :wink: :wink: :wink:

Zsuzsi gondolok rád ezerrel!!!!!! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Többiek merre vagytok?????

Kép
martik77

Felfelé is gyalog mentem.A szokásos sétahely Tacsu vagyis a lépcsőrész kegyetlen!!!!
Most,hogy süt a nap talán olvaszt rajta.Tuti gyalog Gergővel nem tudnál feljönni,vagyis meg se próbáld.(hat hét gipsz lenne a vége) :?

Kép
martik77

sziasztok
ma már jól van a drágám. éjjel 2x ébredt enni a többit végig aludta, minden alkalommal pisis volt a pelus. és reggel akkora adag kakit sikerült produkálnia, hogy zuhany lett a vége /még a köldöke is kakis lett :roll: /
megyek is, mert vár a takaritás :cry: :cry: :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok, suliban vagyok, néha tudok jelentkezni.
Timi, nagyon ügyes anyuka vagy! :D

KépKép
benó

Én is vagyok.Ma mindenki meghall engem?
Akkor kiabálok Szizinek hátha előkerül :wink: :roll: :roll:

SZILZI!!!!!!!!

Kép
martik77

Itt vagyok. :D

KépKép
benó

Timi nagyon ügyi vagy.Csak nyugi és minden oké lesz.És mint mindig PIHENJ!!!!!Ja igen és kérünk új képeket ide ha lesz időd törpe mellett. :wink:

Kép
martik77

A gyerekek gépelnek, mérem a másolásukat, én meg a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? c. könyvet írom. 197 oldal, nem tudom, mikorra végzek vele. :roll:

KépKép
benó

L elaludt, a kutyu meg ahányszor L.hangosan szuszog annyiszor néz rá nagy kérdőn. :D :D :D

Szegény kuty jól megfázott lent az udvaron a hideg levegőtől rendesen köhög.Ja Tancsu adott neki L.gyógyszert,meg mézet. :wink:

Kép
martik77

Csak lassan!!!!Jó munkához idő kell!!!Más kötöget terhesen te könyvet másolsz be :D :wink:

12.58 már bizti bent van Zsuzsi a dokinál. :roll: :idea: :idea: :idea:

Kép
martik77

Szegény kutya, most meg máshol fázott meg? :shock:

KépKép
benó

Képzeld a Hoxa Portál(nem tudom miaz) küldött emilt és ilyen fórumos dolgok vannak benne minden témáról pl terhesség meg szülés.Te kaptál már ilyet?

Kép
martik77

Szerintem olyan mint az ember először belázasodott most meg köhög.Meg tudod mikor beteg lett rókázott egész nap.Na most a köhögés jön.

Kép
martik77

Zsuzsi! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

KépKép
benó

Várj, végül nem 13.50 volt? :roll:

KépKép
benó

Ma isl efotózott L. nekem tényleg kicsi a hasam.Mondjuk nem baj.Dömével is inkább szélesedtem mint nagy hasam lett volna mégis 3,55-el meg 54 cm született.

Kép
martik77

13.50??Akkor keverem?Mindegy majd akkor is izgulunk érte meg most is. :idea: :idea: :idea: :idea:

Kép
martik77

Persze, hogy nem baj. Majd beindul később. :D Rakd föl a képet.

KépKép
benó

Mert először 12.50-et írt be aztán átírta. Szerintem.

KépKép
benó

Most L.alszik addig nem tom fölrakni.Sőt Gergőt is lefotóztam majd azt is felrakatom vele.Tancsu nem haragszik meg érte :wink:

Visszanézem unalomból a fontosabb laptetűket íme:
100.Flóra
200.Flóra
300.Zsuzsi
400.Benó
500.Benó
600.Flóra
700.Flóra
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

Ja igen és a kezdet!!!!
1 oldal Flóra!!!!!!!

Kép
martik77

Hahó a 13.00 kérdésemre nem válaszoltál!! :roll: :roll: :roll:

Kép
martik77

Nem olvastam az előbb ezt a hsz-t. De nem kaptam. :roll: Te biztos regisztráltál valahová.

KépKép
benó

Sziasztok Csajok!

Csak gyorsan jelentkezem, majd később jövök!

Zsuzska, csak ügyesen! Drukkolok nagyon!

Kép
szilzi

Helló, hogy vagy?

KépKép
benó

Helló.Látod Benó,hogy az én kiabálásomat mindenki meghallja!!! :lol:

Kép
martik77

Jövök egy fél óra múlva, most nem tudok...

Kép
szilzi

Benó téged nem érdekelne ez a Hoxa dolog?Mert ha igen megpróbálom valahogy átküldeni.

Kép
martik77

Sziasztok! Szegény Zsuzsi, már tuti ott van a környéken...:) Biztos nem is tudja, mennyit gondolunk rá...
Benó, édes vagy, köszönöm a köszöntést... mostmár tuti túl vagyunk a 12. héten... és valahogy nagyon gyanús nekem, hogy semmi bajom... Azt mondják, a várandósság más állapot... hát én nem tudom... nem nagyon érzem magam másként... elég az, hogy néha nagyon nagyon picikét érzem a pocimat? A fenébe, megint doki előtt két nappal kezdek el parázni.... :evil:
Timi, klassz, hogy jobban vagy, vagytok, nálunk Miki most dőlt ki. Egész nap alszik... lehet,hogy azért nem én mert ő várja a babát? :)
Flóra, tavaly nekem is alsósaim voltak... 3.-4.-ben vittem őket, már 5.-esek, és idénre -mivel bejelentettem a lombikot, arra a 4 napra napis csoportot kaptam. :) Imádtam alsóban tanítani... annyira édesek még a gyerekek. De akkor Neked elmondhatom, hogy milyen tuti helyet találtunk a Hajógyári-szigeten... van egy nagyon tuti csúszdapark... 7 óriási csúszdával, mászókákkal... igaz, hogy sem vásárlási lehetőség, nincs, Wc meg TOI TOI, de nagyon nagyon szerettek oda menni a gyerekeim.

Heni

Kép
szheni

Látom, Márti, jól tudsz kiabálni.
Akkor majd gyere Szilzi, remélem, minden ok.
Helló Heni, még nem olvastalak.

KépKép
benó

Persze, hogy nem baj, Heni. Mindenki máshogy éli meg ezt szerintem. :D

KépKép
benó

Helló Heni.Nyugi én is mindig parázok doki előtt.Sőt mikor bent vagyok úgy remegek mint a kocsonya olyan ideges vagyok.Amúgy nem minden kismama viseli rosszul a terhességet.Azt hiszem Tancsu mondta,hogy ő pl egyáltalán nem hányt.Én még a múlt héten is rókáztam,meg gyengébb voltam.Szóval rajtam kijött.Úgy tudom a hasfájdogálás normális mert kezd a méh növekedni azért van.Ha lefelé sugárzik görcsösen az nem jó.

Kép
martik77

Kutyus jobban van???

Kép
martik77

Hová lefelé?

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?