A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie jaj de jó hogy jobban vagytok!
Én ha nem megyünk is ki kiülünk az ablakba és nézzük a kocsikat, legalább szivunk egy kis friss levegőt :oops: Nagyon nehéz most nekem ezen a téren :oops:
NAgyon édes Bercó ahogyan a buborékokat fújja!!!!

Ezt néztem ki vau vau gyerekemnek karira:

Fisher Price Little People hangot adó farm
Jellemzői:

* rengeteg állattal(ló, tehén, malac és bárány) és farmerrel
* csupa műanyag állatkával
* élethű hangokkal
* silóval, forgatható,nyitogatható elemekkel
* 1-5 éves korig
Kép

Heni
KépKép
heni81

Hello,

Mesi: sok sok ++++++++++++++++++++++++++ Kitartás nemsoká vége és tényleg ez a mély pont..mostmár jobb lesz!!!!!

Maggie: de jó h jobban vagytok..nem fullad be Bercó!
Milyen ügyesen fujja a bubikat!!! :-) cuki!!!

Heni: jó kis játék..én is nézegettem...de félek nem fogja sokáig lekötni...a játékok nem nagyon kötik le csak 5 percre...inkább inden más!!!

Levegőzés: hát mi sem megyünk ki minden nap...esik, vagy fúj...vagy alszik míg jó az idő!!! :-( Jó nagyokat szellőztetek a szobájába..legalább alvás legyen friss levegőben! :-(

Móni: Géta cic :-) olyna cukik...!!!!! ÜGYES NAGYON

Áttört a 8. fogunk!!!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi! Jó is lesz a tápszer neki, tele van vitaminnal! Kitartás!!! Nemsokára meggyógyul Zsozsi! +++++++++++++++++++++++

Panndi! :) Így van, pihenj, pihenj, pihenj!!! :)

Anikó15! A chamomillát fogzásra kapta Szeli. (Amíg ki nem derült, hogy nem is a foga miatt ébred éjjel, hanem cumi kell. Ezt a sztorit a többiek már biztos unják, csak Neked írom! ;))

Jaj, én meg úgy megijedtem este. Lefeküdtünk Szelivel, aludtunk egy órája kb. erre 11-kor úgy elkezdett sírni, azt se tudtam, mi van. Aztán levetkőztettem, mert kb. olyan hangja volt, mintha legalább egy darázs csípte volna meg, átvizsgáltam, semmi. Aztán felült, és akkor böfizett... Elég kevés idő telt el a vacsi és a fekvés között, az lehetett a baj. Utána még üvöltött egy sort, gondolom, még fájt a pocak, negyed óra múlva nyugodott meg. Aztán aludtunk tovább. Jaj, én már úgy várom, hogy ilyenkor meg tudja mondani, mi fáj neki!!! :(

Új rendelet: Akkor inkább fizessenek annyit az apáknak, hogy az anyáknak ne kelljen dolgozniuk, vagy max részmunkaidőben, annyi azért kell!!! 8)

Heni! Hát persze, hogy van étvágya Péterkének, pasiból van! ;) Kell az energia! :)

Szeli se panaszkodhat, bár ő valamikor csak turkálja az ebédet, valamikor be befal egy kis tányérral, gondolom attól függően, mennyire éhes, vagy mennyire ízlik. De a nasi mindig megy, főleg az apjával... :)
Szeli egyébként olyan 200-220 ml tejpépet eszik reggelire és vacsorára, tízórai nuku, ebéd annyi, amennyi, uzsonnára kap joghurtot, gyümölcsöt vitaminnal keverve, aztán jönnek a nasik: párizsi, kenyér, pizza, tejberízs, süti, épp amit apja (vagy én) vacsizik.
És már egész ügyesen eszik villával, igaz nem úgy fogja, ahogy kéne, de sikerül felszúrnia az ételt, és beletenni a szájába. Felváltva használja a villát és a kis ujjacskáit! :D

Heni! És ha lábzsákkal mennétek ki?
Én minden nap megyek Szelivel 1-2 órára, de sokat vagyunk boltban, buszon, ott meg mindig bontom ki a ruháját, az is elég macera...
De amikor fújt a szél, ki se tettük a lábunkat.
Szeli elvan a babakocsiban, elnézelődik, ha már nagyon unja, jön a cumi.
Szupi játék! :)
Én asszem valami hangszert veszek, vagy Lego Duplót... :roll:

Maggie! Bercó nagyon ügyes! :)
Szeli még csak egy sípoló játékot fúj, lehet, ez is menne neki! Van is egy valahol, csak olyan erős anyag van benne, hogy egyszer véletlenül belefröccsent a szemembe, azt hittem kimarja az egész szemgolyómat... :shock: Újra kéne töltenem valami környezetbarátabb folyadékkal.

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!
Meg vagyunk, de elég sűrű napokon vagyunk túl.
Többé-kevésbé visszaolvastam (mindenhol), de nem nagyon tudok most reagálni. Botond alszik, bármikor ébredhet.

Emese!
Szörnyű lehet! Nem is tudok mást mondnani, minthogy KITARTÁS! Vége lesz nemsokára!

Tegnap mi is megjártuk a Heim Pált.
Déli alvás előtt érzem, hogy vmi kaki van... Botondnak tegnap előtt este óta ment a hasa. Nem volt sokszor széklet, de az híg volt. Hát ez is jól kifolyt. Ahogy vetkőztetem le, hogy menjünk mosakodni, látom, hogy a combja belső felén egy jó nagy égő piros duzzanat van. Gyerekem ordít, ha hozzáérek. Mosdás után azért se perc alatt elaludt. Mikor felébredt, sírt tovább. Csak kapaszkodott belém, és emelgette a lábait. És nézett, hogy csináljak valamit. Hát majd megszakadt a szívem. Felhívtam a gyerekdokit. (alerrigavizsgálat eredménye még mindig sehol!!! :evil: ) Azt mondja, hogy ilyen rövid távú hasmenéssel nincs mit kezdeni, és hogy majd elmúlik, fújjak rá panthenolt. És ha már nem eszik tejet, akkor ne adjak neki liszteset sem, hátha attól van!!!! :evil: :shock:
Na erre kiakadtam. Ez hülye! És akkor mit adjak neki???? Ne is egyen, hátha valamire allergiás??? :shock: :shock:
Felhívtam a gasztros doktornőt. Mondta, vigyem be a gyereket. Megnézték + megnézte egy bőrgyőgyász is. Akkora már sebes volt Botond combja! :shock: Azt mondják, hogy szimplán kifolyt a kaki, és a harisnya kidörzsölte. Kapott ecsetelőt és krémet. Már sokkal szebb. És szerencsére a kedve is jó. :)
A hasmenés is elmúlt. Tegnap egész nap főtt krumplit kapott. És szerette!! :shock:

Levegőzés:
Majdnem minden nap van kinn egy kicsit. Őszintén szólva leginkább anyummal. :oops: Ilyenkor én pihizek, vagy csinálok vmi értelmeset. De ma kiviszem személyesen, ha felébred. ;)
felébredt :arrow:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Heni!
mi mindennap kimegyünk :) visszük Mírát oviba és megyünk érte :) s van h. kint is maradunk :)
muszáj,fáradnak legalább :)

:arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok !

Ha nem fúj a szél akkor mi mindig megyünk 1-2 órát sétálni.

Sense : nem semmi szegény Boti. A cd amit vittél a talira az kinek adtad oda ? Vagy ha nem vitte el senki akkor elküldöd postán nekem ? Előre is köszike.

Mi kaptunk ajándékba egy csomag Fiksis pelenkát. Hát én nem vagyok megelégedve vele. Túl vastag és még nálunk soha nem fordult elő de kifolyt belőle a kaksi. Kicsit hígabb volt és a body-ján landolt . Igaz nem sok de akkor is gáz.

Karácsonyi ajándék :
Mivel Ádi imádja a könyveket mi ezt vettük meg neki.

http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... kID=186439

Bár most nagyon jó dolgokat láttam a fakopáncs oldalán is.

Na lépek mert Ádi alszik és még kikell teregetnem.

SZép napot mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok.

MESI: Tudom egy katasztrÓfa ez az egész.
Noémi szinte semmit nem evett.
Egész nap és éjjel ordított 10 napig.Miért nem próbálod meg a cataflan cseppeket??? Én is féltem tőle de utána mindig tudott egy kicsit enni.

Ja és Noémi még ivott szívó szálas dolgokat. Milky stb.
És folyamatosan ömlött a vér a szájából, minden foga eltünt de túl vagyunk rajta.

Megpróbálok képet feltenni.
Hát nem ment[/url]
talabér nikolett

Sziasztok!

Csak önzően gyorsan magunkról.
Úgy látszik, kezd hatni a boszitopik.
Ma reggel vidáman ébredt, úgy láttam, nem fáj a szája. Reggelire megivott 60 ml kakaós tápit, majd 11-kor egy 3/4 Kinder tejszeletet (tegnap ennyi volt a napi kaja), és egy csomó almalét ivott.
Ebédre a sajtos tésztát csak kotorászta, most nem fogadott el semmit, alszik. Tehát 11-kor evett utoljára valamit.
És ami nagy szó, nincs benne fájdalomcsillapító, meg zsibbasztó.
Még fáj a szája belülről, csak az a baj, hogy a kanalas, Nurofen fecskendős, csőrös poharas kajákat nem fogadja el.
Csak az iszi csőrösből, meg amit Ő megfog a kis kezével, és meg tud enni.
Mintha nem lenne már olyan lángoló vörös a szája belülről, úgy látom, elindult valami javulás.
A herpeszek kívül is már sebesek, remélem nem lesz több.
Azért fáj neki, és az evés még mindig nehéz, de szerintem ennél rosszabb már nem lesz. :)
Köszönöm a sok pozitív energiát!!!!!!

És akkor egy ma reggeli kép. Belülről nem tudtam fotózni, de higgyétek el, eléggé szörnyű. Ezek a sebek közelebbről eléggé durvák, pláne, ha fel vannak ázva. Nem tudtam jól fotózni, ezért nem látszik, hogy belülről hólyagos az ajka.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok, Rugó úgy belaudt :shock: Belemélyedtem a munkába (most egy kódtáblát csinálok), és a gép előtt ehhez egy-két ujjamat kell használni. Már kezdenek dagadni :shock: Most váltok, a középső ujjammal pötyögök...

Nikolett, hol akadtál el?

A kicsinyítésnél?

Sense
, remélem, rendeződnek a dolgok... Ilyet még nem is hallottam, hogy ez is megtörténhet.

Kép
vindolanda

Továbbra is jobbulást a kis betegeknek, gyógyuljatok, gyógyuljatok!

Mi minden nap vagyunk kinn, ma egy órát játszótereztünk. OImádja a csúszdáűt, élmény volt 200-adszorra is feltenni a csúszda tetejére :shock:
Vendég

Nikolett! Jézusom! :( Nálunk azért nem ennyire szörnyű a helyzet, látszódnak a fogai (de nem teljesen), és azért eszeget minimálisat.
A Cataflam cseppet nem vetem be, mert amik vannak, használnak, de azért nagyon köszönöm a tippet!
Egyszer (tegnap előtt) lett véres az ujjam, amikor a rázókeverékkel kentem belülről a száját, azóta nem.
Persze duzzadt, meg hólyagos belül, de azért brutál sebek nincsenek.
Talán most az lesz a nehéz, ha ezek gyógyulnak, akkor esetleg felszakadnak.
De én bízom benne, hogy ennél rosszabb nem lesz.
Persze szegénykémnek tök hasmenése is van, zöldes és jó büdös, ami kicsípte a popóját.

Sense! Szegény Botó! Még jó, hogy aránylag hamar lett megoldás (a seb kezelésére). De ezek a dokik? :shock: Tényleg, akkor mit egyen a gyerek? :shock: :evil:

Dmaggie! Bercó ééééééédes! És rettentő ügyes ezzel a bubifújással!!!!
Múltkor a zenebölcsiben kellett bubit fújni, de Zsozsi inkább csak meg akarta kaparintani, a fújás nem ment. :lol:

Levegőzés: Én nem is tudom, mikor voltunk kint rendesen. :oops:
Ugyanis a hányós-fosósból bele a herpesz-szájfertőzésbe...
De tegnap kimentünk 20 percre a teraszra.
Ha meg megszületik a kicsi, a kezdeti időben biztos anyu sétáltatja majd.

Regi! Igen, a tápszerben van minden bizodalmam, de annyira nehezen fogadja el. Persze semmiből nem eszik sokat (nem csak a sebei miatt), hanem mert gondolom tökre összeszűkült a gyomra. :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Csak felkelt a drága gyermek, megkímélt a teljes ujjdagadástól :lol:

Emese, fog ez alakulni :!: Csak ügyesen

Kép
vindolanda

Na, megszerzett egy tampont a kozmetikai táskámból, nem hajlandó letenni, azzal rohangál össze-vissza. Vajon Gábort is így fogadjuk? :lol:

Maggie, jól megy neki a járás a szobában. Ha van kedve, akkor olyan hat-hét métert is megtesz, és kijön elénk az ajtóba, körülöttünk járkál körbe-körbe.

Érdekes, ma nem zavarja a notebook :roll:

Folytatom a tisztába tevést, mert pucin rohangál.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Mesi: szegénykéim! Kitarás!!!! Rebekának is volt ilyen, bár ő már 3 éves volt és pont anyósomnál nyaralt. De nagyon jól kezelték a helyzetet mindketten, mire mentem érte már szinte teljesen elmúlt neki.
VikDannak, ha torokgyulladása van akkor nem eszik semmit...szó szerint. Ilyenkor tápszert eszeget (néhány kortyot), és üveges bébiételből pár falatot, az fűszermentes, nem csípi a kis gyulladt torkát...

Sense: Botinak is jobbulást!!!

És minden kis betegnek millió gyógypuszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Gremese szorítok nektek. Nagyon rossz látni szegény Zsófit így. :cry:

Minden betegnek jobbulást!!!!!! Mi is kínlódunk, leírtam máshová... Megyek is mert Zéti elég nyugtalanul alszik.

Ágica utólag is boldog születésnapot!!!

Ha hétvégén nem jövök akkor haza tudtunk menni anyukámékhoz.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Drága Mesi, a szívem szakadt meg Zsozsiért és érted, de nagy örömmel olvastam, hogy ma már jobban van a drága... Egyszerűen fantasztikus anyuka vagy, le(b)írhatatlan!!!

Maggie: drága kis Bercó, remélem, ő és a fiúk is mihamarabb rendbe jönnek! Rólad is tudnék ám szép költeményt írni, ahogy ezt a sok betegeskedést és nem-alvást Te bírod! Egy hős vagy!
Istenem, ez a lufifújás... cukorfalat Bercó! ;-)

Kolbi: de jó, hogy jelentkeztél! Szuper, hogy ilyen jó a munkád (Spermák Anyja, Te ;-))! És igazi hős Máté, hogy így beszokott. A rendeleten el vagyok képedve, megint semmi találkozás a valósággal. Legalább adnának alternatívát (ami nem az, hogy szerezz bébiszittert).

Sense: drága Boti, de sajnálom, ami történt vele... ezek szerint a gasztró nálatok sem valami tempós. Itt sincs semmi hír semmiről, holnap viszem a kajálási naplót be. Vizeletmintával még mindig adósok vagyunk, mert nem tudtam levenni...

Ágica, Isten éltessen sokáig, gyógyuljatok mihamarabb, drágák!

Nikolett: csodásan bírtad a gyors, de nehéz szülésedet, nagyon köszi, hogy megosztottad velünk, megható volt olvasni!

Timi26: halihó, írj magatokról is ám, amint tudsz![/b]

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina, és Drága Többiek! Köszönöm a szép, és biztató szavakat! :D
A feltett fotó semmit nem ad vissza, csak azt, hogy herpeszes, de mindegy is....
Ma már semmit nem kapott, konzultáltam még a fogorvosommal is, aki ugyan azt javasolta, és erősítette meg, mint a gyerekdokink, és az összes kismama, akinek a porontya átesett ezen a szörnyűségen.
10 nap, ki kell bekkelni, az immunrendszer legyőzi a vírust.
11 óta most este evett egy kis mozzarellát, és ivott kb. 50 ml kakaót. Direkt 3,6%-os tejből csináltam.
És issza az almalét, amibe nyomom a C-vitamin ampullát.
Este már kacagott is, elég sok energiája lett.
Igaz, délután is aludt 2 órát (volt olyan nap, amikor 4x aludt). Legyengíti ez a betegség, de legalább már nem sír a fájdalomtól.
Az evés még nem igazán megy, csak azt eszi, ami kézzel meg tud fogni, és meg tud rágni.
Szegénykém kéri a molnárkát, meg a hamibanánt, meg a kekszet, de mikor beleharap, egy fájdalmas aúúúú-ban tör ki.
De jól bírja, és ez a lényeg.

Ma voltunk vásárolni, a kaisers'-ben már nem bírta, annyira álmos lett, és ugye az utóbbi napokban olyan anyás.
Nem volt egyszerű, mert Apjánál nem maradt meg, így nekem kellett kézben cipelnem végig. A két gyereket.... :shock: :lol:

Javulunk lassan, az 5 nap táján járunk. Talán hétvégén már tud enni rendesen.

Aludjon jól mindenki, kis betegek gyógyuljatok, kismamik pihenjetek, éjszakázóknak kitartás! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Sense! Istenem, de ijesztő lehetett. :cry: :cry: Mennyire fájhatott neki. Ó, de jó, hogy gyorsan jobb lett. Pusszancs a bibijére.

Emese! Ezért érdemes volt még benézni. Nagyon büszke lehetsz a kislányodra és főleg magadra. Apának is megmutattam a Zsófi-képet. Az ő szíve is belefacsarodott, mondta is, hogy milyen kétségbeesett a kis tekintete.

Kis ártatlan csöppségek. Borzasztó látni a szenvedésüket.

Bercó már kissé jobban, bár annyi váladék van a torkában, hogy este visszaköszönt a gyógyszer. Holnap megmutatjuk a dokibácsinak megint. Nem tudom, lesz-e időm holnap jelentkezni. Elutazunk.
dmaggie

Bocsi kicsit elhavazódtam, esélyem sem lenne túl sokat visszaolvasni.
Nagyvonalakban követtem az eseményeket, csak nem tudtam írni is.

Még Nikinek azt hiszem nem gratuláltam a picikéhez. Nagyon sok boldogságot nektek

A tali nagyon nagyon jó volt...igaz egyesek lassan már elfelejtik, mire én reagálok rá, de sebaj legalább most újra eszetekbe jut. :lol:
Miléna ezek szerint Zéti nagyon is jól érezte magát gyerek társaságban és örülök, hogy személyesen is találkozhattunk.
Minden gyerek csodaszép volt és olyan jó volt nézni, ahogy nyüzsögtek a játékok, meg a süti :wink: körül és totyogtak fel le. Nolkát meg csókoltatjuk, reméli Lilla még találkozunk :wink:
:lol:
Móni nagyon szépen köszönöm én is a szervezést, de legközelebb úgy csináljuk, hogy ne neked kelljen leelőlegezni egyedül. Nagyon jó kis hely volt :)
A képek meg nagyon jók lettek :) kár, hogy mi nem vittünk gépet.
Anita tök jó, hogy videóztál. Haláli a puszilkodós videó :)

Pót taliban is benne vagyok, remélem összejön.

Puszi Zsófinak remélem már sokkal jobban van, ez a betegség nagyon szörnyen hangzik.

Niki
Azért ez nem semmi, innen meg sokmindenki angolhonba vágyik, mert itt is nagy a sz@r...de sehol sem jó, ha nincs lelki béke sztem. :?

Miléna
Igen vasárnap.

Üdv Niki

Ja mingyááá mikulás és még én sem vettem semmit ....:? ja ühüm nem is én veszem, hanem a mikulás hozza nem??? :)
A karácsonyi ajándékokról meg ne is beszéljünk....

Anitja
Édes kis babszem :)

Nikolett
Húúúúhaa ez aztán a szülés....pedig a Mesié se volt lassú de a tied valami turbózott gyorsvonat volt.

PAnndi
Jó ez a hóeséses képsorozat
tesó baba :)

Móni
Zsiráf ruci nálunk maradt és most már egy zokni is :)

Ágica Boldog szülinapot!

Kolbi
De jóóóó :) jó hogy jöttél kicsit

Bercus milyen ügyes!!!

Levegőzés:
Lillával muszáj menni, hacsak nem nagyon extrém az idő, mert sokkal nyűgösebb, ha nem megyünk ki egy kicsit.

No magunkról majd máskor már nagyon késő van

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, ezzel a lelki béke dologgal igazad lehet.

Mostanra lettem kész a kódtáblával, teljesen elgémberedtem :? Meg éhes is lettem, de inkább gyorsan lefekszem. :arrow: :arrow:

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ki dobott az ágy. :wink:

Még mindíg küldöm a sok ++++++++++++++++++a
kis Drágáknak,hogy hamar gyógyuljanak meg.

Maggie!
Nagyon ari buborék fújód van :D
Hogy telt az éjszaka?

Mesi!
Lehet érezni a soraidon az örömöt
és most szerintem ugyan úgy örül veled mindenki.
Csak már telne le még az a pár nap,de ilyenkor minden
lelassul.

Timi26!
Légyszííí dobj pár képet annyira kíváncsi vagyok már
Vikdanira.
:D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Végre egy átaludt éjszaka és még mindig alszik :D

Emese: nagyon örülök, hogy már picit jobban van Zsófi, csak így tovább, ügyesek vagytok!!!

Vindolanda: jó sokáig fent voltál :shock: Gratula a kitartásodhoz!Én olyan nehezen veszem rá magam, hogy este sokáig tanuljak, bár bevallom őszintén, előre fosok az éjszakáktól, így nem merek fent lenni. Én egyébként mindig inkább hajnalban keltem tanulni, éjszaka sose tudtam :roll:

Dmaggie: nagyon sok gyógypuszi a kis betyárnak!!!

Kép
aniko15

Jó reggelt!!!

Vindo még alszol??????

Emese ma már tutira jobb lesz!

Fleur jaj de jó hogy jelentkeztél!

Egyébként nálunk tegnap volt az, hogy felkelt sirva, és nem lehetett őt feloldani, még ilyen nem volt. Kicsit bekentem a fogát dentinoxal, majd jobb lett pár percre a helyzet. Szegényem nagyon szenved most a fogak miatt. Iszonyat mennyiség előkét átáztat.10 perc és tiszta loncs az egész. Nurofent kapott igy lett csak jobb a kedve.

Szegény babáknak azért milyen nehéz, na meg nekünk is, mert csak találgatunk sokszor, hogy mi is a baj. De jó lesz ha már megmondja, hogy ana bibi fog!

Heni
KépKép
heni81

Azért is írtam tegnap, mert már hiányoztatok.....valahogy mostanában szalad a világ velem. Úgy érzem semmire nincs időm és úgy elrohannak a napok......ez jó is meg rossz is.

Amúgy szép jó reggelt mindenkinek :lol:

Hörcsög
De jó neked, hogy csak így kidobott az ágy :wink:
Nekem nem ilyen az ágyam :)

Aniko15
Kép

Heni
Vagy mégsem, mert bár tudod mi a baj, de akkor sem tudsz segíteni. Amúgy öcsém mág 3-4 éves korában is simán megcsinálta,hogy 1 órákat üvöltött és nem mondta, vagy nem tudta
megmondani mi a baj :? :(

KépKép
KépKép
fleur

Most amúgy éppen alszik azért tudok írni. Igaz egy csomó dolgom lenne, mert jön anyósom és feje tetjén a lakás....:(
De legalább a kaját már kitaláltam.
Csak még takarítás, bevásárlás és főzés ami rám vár.

Lillának meg egyre cukibb dolgai vannak....csak az a fránya hiszti ne lenne, főleg az nagy igazi földreverős....:evil:
Kaja után megtörli a kezét meg a száját...ha persze kedve van.
Most már egészen ügyesen eszik egyedül is és egyre jobban igényli, hogy ne segítsünk. Mondjuk paradicsomos kaja esetén ez egy kicsit ciki, de azért nem fogom vissza. :lol:
És olyan édes bújós tud lenne...fordul térül dob egy puszit az arcomra, vagy feljön az ölembe és a nyakamba fúrja a fejét...ezek a gyereknevelés legszebb pillanatai.
Valamelyik nap mutogatta a máktöréses mondóka elejét, hogy azt mondjam neki.
És ha valamit akar tőlem nem vacakol megfogja a kezem és húz :)
No és a nagy sláger most,hogy mutogat és eszt eszt mindenre ez megy...néha már agymenésem van, de azt hiszem én hibám,mert annyira lelkesen reagáltam erre,hogy egészen belejött.
Kezdi már egyre tudatosabban használni a nemet és az igent ami tök, jó ha kiakarom deríteni mi a baja.

És lassan hiszti szakértő leszek mert már annyi minden féle helyről és formában olvastam erről.
Néha kiakadok, hogy atyaég az én hibám...biztos nem vagyok elég következetes...de hát nem tudom....asszem csak ilyen korszaka van és kinövi. Lehet ezzel dackorszak letudva.
Legalábbis remélem.

Ja és alvási szokásait is teljesen megkavarta. Mondjuk most hamar kidőlt, mert korán kelt, de általában délben alszik 1x. Viszont pár hónapja ALTATNI kell az én lányom......először kicsit ki voltam kattanva rajta, de már rájöttem, hogy lehet 8-10 perc alatt elaltatni különösebb nyafi nélkül.
Egy darabig ragaszkodtam volna a régi módszerhez (leteszem és otthagyom) de katasztrófa volt. Így nekem kellett kicsit alkalmazkodnom. Azt hiszem ez az egész a szeparációs szorongás miatt van.
És este ált. csak 9 körül tudjuk lerakni, addig pörög.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok, mi is vagyunk, fél kilenctől fenn. Kilenctől már hozhatják az ebédet, így olyan gigásziakat nem aludhatunk. Szerencsére együtt ébredünk legtöbbször az ébresztőre. Rugó mostanában fél 11 körül alszik, de legalább sokáig húzza.

Fleur, szerintem ne hibáztasd magad. A legtöbb gyerek hisztizik, meg talán személyiség-függő is. Tényleg eltűntél egy kicsit mostanában :wink:

Mi most jöttünk be kintről, egész szép napos idő van :lol: Most ebédelek :arrow:

Heni, a kommunikáció következő fokát már én is nagyon várom :wink:

Kép
vindolanda

Heni! Szegény Péterke! Ezek a fránya fogak. Jól megkínozzák a babákat. :(
A Nurofen tényleg jó, bár fogzási fájdalomra még nem adtam, a Dentinox idáig elég volt.
Persze csőstül jön a baj, mert a szájfertőzés során többször néztem a szájába, és láttam fehéredni az ínyét, törni elő a többi fogát. Még ez is.

Viszont, ma Zsozsi megevett 2,5 (kis) szelet vajas kalácsot! 6 napja nem evett rendesen. Lányok! Én majdnem sírtam az örömtől. Csak gyártottam neki a katonákat, Ő meg csak tolta. :cry: :D :D :D

A langyos kakaó még nem megy, csak a hideg dolgok, kíváncsi vagyok, ebédre mit fogad el.

Én úgy örülök! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Annyit akartam még írni, hogy a tegnapi szerencsére már munka volt, nem tanulás. Így erős motiváló erő is van :mrgreen:

Kép
vindolanda

Emese - :D :D :D Akkor jó étvágyat Zsozsinak mostantól!

Kép
vindolanda

elkezdtem írni.. Bálint ölbe nyomott egy F5-öt és minden eltűnt :evil:

Mesi!
de jó :) Hajrá Zsófi,gyógyulj most már gyorsan meg :) :)
[quote]M írta:a voltunk vásárolni, a kaisers'-ben már nem bírta, annyira álmos lett, és ugye az utóbbi napokban olyan anyás.
Nem volt egyszerű, mert Apjánál nem maradt meg, így nekem kellett kézben cipelnem végig. A két gyereket....

ez milyen ismerős :) s próbálj majd a végén gyerekkel ölbe futni :) aza jó móka :lol:

[[color=indigo]b]Heni![/b]

jó ez a farm :)7 bár B. 87777777777777777777777777(közben segít)zenélős kalapálós kütyüt is kap :) egyikez lesz :) húgiéktól :)
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
nekem ez is tetszik lehet megkapja mikitől :)
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?öproductid=140619&pageno=1&whid=25

Panndi!
ez is 56666666ismerős :) pocakosan V.liget,apa bolhán,mi játszón persze legmagasabb csúzda :) alig vártam h. G.Robi odaérjen végre :)

Sense!
kíváncsi vok,mikor lesz meg az eredmén.y :shock: azért gyerekdoki naon gáz :(lisztérzékenység... :shock: :evil:

:arrow: MERT MÁR AKLLVIATURÁT SZERELI SZÉT :)

JA mÓNI KÖSZI a kesztyű megjött,énis küldtem vmit :)

vera
[/color]

KépKép
viranka

Sziasztok!

Sense! :shock: Ezek a dokik esküszöm, nem normálisak...
Botinak jobbulást!!! Nem megy már a hasa, ugye?

:cry: Szegény Zsozsi, hogy görbül a kis szája... :( De most már tényleg gyógyulgat, evett is, ivott is, jól van! :)
Ne aggódj Mesi, visszajön az étvágya!!! :)

Fújás: egyik nap felfújtam Szelinek egy nagy piros labdát, és dobáltam, hogy akkor játszunk vele, de ő mindenáron csak tovább akarta fújni... :lol:

Fleur! Kaja után nálunk átöltözés van... Azért a villával (meg kézzel) enni... még nem profi a Lelkem! ;)
Na, látom, altatásban is hasonló helyzetben vagyunk... :roll: Szeli is most kezdi itt nekem, hogy nem alszik egyedül a szobájában... :shock: De én is úgy vagyok vele, hogy azt a kis időt kibírom, amíg elalszik, inkább, mint hogy órákig üvöltsön... képes rá... :?

És Vindonak van igaza, a hiszti személyiségfüggő. Kis Akaratkák! :) De én annyira nem bánom. De biztos fogok majd égni az utcán, ha földhöz veri magát. De akkor sem akarok ideges lenni emiatt, és kiabálni vele... Meg már észrevettem, hogy tök lemásolnak minket. Anyu is erőszakoskodott vele tegnap, mert a hajába akart tenni egy hajpántot, de én meg rászóltam, hogy ne csinálja, mert akkor Szeli is így fog viselkedni.

Egyébként anyja lánya, a hajpántot a fejére teszi! :) Majd megmutatom, ha addig nem ébred! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli anya hajpántjával. Ő tette el magának! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

el = fel

Kép

Kép
regcsiken14

Hiszti:
egyik ismerősőm mesélte :) lánya elkezdett bolt közepén hisztizni,anya mondta neki: ha befejezted a hisztit szólj a boltosnéninek h. hívjon fel és értedjövök :) kiscsaj abbahagyta azóta nem csinálja :)

KépKép
viranka

Nikolett! :shock: Ez igen, jó gyorsan tágult akkor a méhszájad! :) Szuper gyors szülés! :) De jesszus, hogy fájhatott úgy a varrás, én érzéstelenítővel majd megpusztultam, esküszöm jobban fájt, mint előtte a fájások vagy a szülés... :roll:
Na, akkor várjuk a folytatást! ;)

Mesi! Én már nem is emlékeztem, csak arra, hogy gyorsan szültél, de nekem is 2 óra 45 perc volt a szülésem, bár én a spontán magzatvízelfolyást nem élhettem át... :roll: Ez most csak úgy eszembe jutott...
Kivi vagyok, Gegi majd 1 óra alatt jön ki? :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka! :lol: Jó ötlet!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

halihó4

Sense: doki :evil: Remélem már mindne ok...nincs seb!

Mesi: oh Zsófi ezen a képen..tényleg olyan kétségbeesett fájdalmas arcot vág! :cry: De örülök hogy ma már evett! Hogy ment az ebéd?

Regi: Szeli édes a hajpántban..Emma is szokja..ezzel könnyebb mint 3 csattal...:-)
:arrow: enni

KépKép
kaqk
Debrecen

Regina, ez a hajpánt nagyon ott van :wink:

Rugó 40perc alvás után felkelt, frissen és üdén. Nem hogy angolozni, de még a fürdőszobát kitakarítani sem sikerült egyedül. Az etetőszékből nézte a végét... :x

De este hátha hamarabb kidől, és ma nem kell éjszakázni :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

Regi Szeli nagyon csajos, majd úgy fog kelleni apának hesegtnia fiúkat körüle!
Ti jó sokat csaviztok ám! de hát város :? mennék én is ha volna hova, de most azt hogy kitolja a ház elé, vagy már próbáltuk motorral is, gyalogosan nem igazán megy még, szóval no comment, de remélem hamar elindul már.

Emese én is állandóan cipelem a 12 kilóját :evil: be is vagyok sz@rva rendesen, nehogy valami baj legyen, de mit csinálhatok????semmit!!!!

Sense hogy van Botus????

Hiszti nálunk is van, megfeszitve hanyatdobja magát, én egyébként ha a semmiért megy a hiszti ott hagyom, majd jön utánam és pitizik :shock:
Szóval tudatosan csinálnak ők már dolgokat! HA meg haragban vagyunk is nyalizik ám! Eszem meg áll!!!!

Heni
KépKép
heni81

Hihetetlen étvágyra tett szert a fiam, ha igy folytatja nem 12 de lassan 15 kg lesz és tutira nem fogom birni megemelni!
Rántott leves, főtt krumli hallal volt ma az ebéd, hát rendes adagot bekebelezett belőle :shock:

Fogfájás ma már nagyon durva, mindent a szájába töm, folyamatosan az újamat harapdálja. Basszus, hogy ezek a szemfogak mennyire megviselik :evil: :evil: :evil:
Sajna nálunk most kevés a dentinox, mert ugye az csak enyhit a fájdalmon mig el nem alszik igy csak lefekvés előtt alkalmazzuk többnyire, ha látom, hogy nagyon szenved, akkor kapja a nurofent.

Járás: ott tartunk, hogy ha leülök és ő áll egydül és kérem, hogy jöjjön hozzá, 3 lépest bir tenni önállóan. Én arra jutottam, hogy tudna ő már menni ha nagyon akarna, csak ügyet sem vet rá. Nagyon kényelmes, jobb neki a földön mászva. :evil:

Heni
KépKép
heni81

MIcsoda súlyokról írtok itt :shock: 12 kg :shock:

Megmérem már Rugót itthon a digitális mérleggel, hogy van.e már kilenc kiló :roll:

Heni, nálunk is ez volt, Rugó elpotyázott pár hónapot. Az első lépéseit 12 hónaposan megtette, de aztán még két hónapig csúszott-mászott. M

Kép
vindolanda

M nélkül :wink:

Véletlenül elküldtem. Az első lépései után meggondolta magát, és két hónapig nem csinált semmit. 14 hónaposan kezdte újra valami hirtelen ötlettől vezérelve.

Kép
vindolanda

Heni! Menni fog az, Szelinek is kellett 2-3 hét, mire a 2-3 lépéstől eljutott addig, hogy már elment a szoba közepéig! :) Türelem!

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Pedig mi se megyünk ám semmi extra helyre. Ma bementünk a munkahelyemre, mert unokatesóm készített kerámia télapókat, azokból adtam el párat, aztán elmentünk a varrónőhöz egy nadrágomat megcsináltatni, aztán meg kajának valót vettünk a boltba, ennyi volt 2 óra csavargás. :) Ma kell főznöm, mert holnap délelőtt vásárolunk, és megrendeljük a konyhabútort. Zöldbabfőzelék már kész, még fasírtot sütök hozzá.

Kép

Kép
regcsiken14

Helló, drága lányok,
úgy örülök, hogy Zsozsika jobban van! Mindenkitől ezt szeretném hallani, Rólad és a család többi tagjáról is, Maggie!

Regi: igazi vérbeli csajszi a lányod ezen a hajpántos képen. Édes! :-)

Hiszti: Fleurhez csatlakoznék, ebben nálunk igen sok a szeparációs szorongás, mert csak én kellek neki, ma pl. 1, 5 órán keresztül kellett cipelnem egy kézzel (a másikkal az üres babakocsit navigálni) végig a tescóban, hát el is határoztam, hogy egyelőre nem megyünk többet Ádóval vásárolni. Engem nem is a boltbeli hiszti zavart, amikor le akartam tenni a kocsiba (vagy a vásárlókocsi gyerekrészébe), hanem hogy elkezdte megfeszíteni magát, kicsúszott a babakocsiból a végén, beakadt a lába, alig bírtam kiszabadítani. Mert ugye itthon ha jön a hisztivonat, hagyjuk elsihuhuhuzni, lerakom Ádit a habtapira, aztán pár perc után abbahagyja, megsebezni sem tudja magát. De a tecsó közepén hová teszem le...
Mondjuk nálunk pár napja szimplán mindenre a hiszti a válasz, ha Ádi terveit akár csak minimálisan is akarom keresztezni/módosítani. Komolyan, ilyeneken megy a nagy sírás: ő balra akar menni, én jobbra vinném (mert balra nem lehet, de próbálom terelni) 8), nem azonnal adom, amit akar, le merem tenni félóra cipelés után, leteszem a pelenkázóra, leteszem a kiságyba. Kimegyek vécére, elfordulok tőle stb. Szóval képzelhetitek, az egész nap egy álló harc. De hát csak fog enyhülni, mert ez már az abszurditás határát súrolja. :lol: [/b]

Kép
Kép
irina

Lemértem Rugót itthon, 9,1 kg volt :shock:

Maggie nem írt ma, remélem, nincs gond. Vagy írta, hogy nem lesz a hétvégén? :roll:

Kép
vindolanda

Mesi
:lol:

Regi
Remekül áll neki a hajpánt :)

Heni
Ez már tök jó...:) és úristen mennyit eszik a fiad :)

Amúgy ma Camponaztunk Lillával és mi is jártunk Tesco-ban, ami elég formabontó nálunk.
De Lilla nagyon jól viselte. Igazán jól viselte, hogy anya össze vissza rohangál mert semmit nem talál :? :evil: tényleg nem volt szinte semmi nyüszi, csak a végére fáradt el, éhes is volt meg a pelus is pisis volt, szóval érthető volt.
Viszont kicsit beégetett. Akartam vele menni játszóházba, de fullon volt így kicsit sétálgattunk és ráakadtunk egy kis autóra, amibe bele lehet ülni.
Írtóra élvezte nem győzött magyarázni. A gond csak az volt, hogy esze ágában nem volt eljönni onnan, még kb fél óra múlva sem.
Pedig magától mászott ki végül az autóból, de amint felvettem, hogy megyünk, hátrafeszítette magát és sikított. Aki volt talin az tudja, hogy elég profi ebben és elég magas hangfekvésben műveli. Szóval magamhoz öleltem, még próbáltam terelni, hogy intsen pá-pát a kislánynak akivel együtt autózott. De nem. A lépcsőn is folytatta még. Aztán abbahagyta, majd amikor a fsz-en sem aszerint történtek a dolgok, ahogy ő gondolta (újabb autót talált, de már nagyon mennünk kellett volna és ezért felvettem) újabb visítás. De mire a lefelé mentünk a parkolószintre lecsillapodott. Közben próbáltam neki elmagyarázni, hogy ez csúnya viselkedés és nem szeretem és mivel ilyen volt, most már azért sem.....és teljesen értelmes szemekkel nézett rám, mint aki teljesen vágja mi van. :)
Lényeg az nem volt vészes a dolog. Csak ő elég éles hangon tud sikítani és persze mindenki minket nézett :lol: tipikus.

Este meg az volt a legtutibb, amikor a vízzel teli kádban próbált hasravágódós hisztit produkálni :lol: majd megpukkadtam a röhögéstől :) nem jött össze neki...mondjuk ekkor már fáradt volt az biztos és ilyenkor érzékenyebb. Volt is hiszti mindenen.
Tényleg van még valaki akinek a gyereke vedeli a fürdő vizet?????
Lilla nagyon durván műveli. Mindenből iszik amiből csak lehet. Ha semmi nincs akkor a fejét a vízbe dugja és lefetyeli a vizet mint egy kutyus...:?

No
:arrow: végre elmúlt a fejfájásom és holnapra maradt még egy csomó tennivalóm, így próbálom kialudni magam. Már megint fél 11 :evil:
Ha nem írtam volna még jön anyósom a 7végére.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur

- mi is mára várjuk anyósékat :shock:
- szerintem az áruházakban mindennaposak a hisztizők gyerekek :wink:
- fürdővíz - igen, Rugó megkóstolja, sőt ha nem figyelek, a pocsolyákba belemártja az ujját, és lenyalja :? A fürdővízből pedig habszakállat csinál magának, és élvezi, hogy az állán meg az orrán nagy hab van. Aztán meg iszik belőle :idea: És sír, mikor kivesszük, a fáradtság fokától függetlenül.

Jó reggelt mindenkinek!

Éjszaka most csak éjfélig voltam fenn. Szegény Gábor tovább, aztán hajnalban megszólalt a munkahelyi riasztó. Neki jelez a rendszer, így be kell menni Debrecenbe. Jaj, már voltunk így párszor.

Rugó meg nyolc előtt felkelt persze :roll:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda: riasztó :evil: Emma is szereti a habot vízben...és ő is szeretné megkóstolni...néha sikerül...:-)

Fleur: lefetyelős Lilla. :D

Emma újabban "békézik" a vízben. hátára fekszik és lábtempózik..olyan édi annyira élvezi. Nagyon szeret pocsolni. pohárral meríteni a vizet 1-ből átönteni a másikba...olyan ügyes..nagyonfinom kézmozdulatai vannak..:-)

tényleg itt minden babó ilyen 10 kg feletti súlyú? ahogy Emlékszem talán ildke nem! Mi sem. 8500 nál hónapok óta nem jutunk feljebb a 75 cm-hez
:-(
[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma mostmár jól van...már nem alszik 9 ig csak 8 ig....-) de ez így jó!
Heni: Emmát is a rágó fogak gyötrik már hetek óta ..de csak fehrdeik dudorodik.....ellenben az jobb alsó 2 kijött..így már 4-4 fog lent fent! :-) bár az hogy kijött némi túlzás. egy helyen már áttört..de ez is megrekedt..a többi ilyenkor már jobban kint volt ..:-( lehet jön a több is ..ezért nincs energia erre?hmmm

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?