A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

köszönöm mégegyszer.Kevin nappal nincs is fent szinte alszik eszik este a fürdésnél van fent nézelödik meg este :roll: remélem átáll az éjszakai alvásra :roll:

000kata

Akíra!
Csak egy gyors válasz: aki elküldte nekem a képeket e-mail-en, azoké már fenn van. A baloldali menüsorban az Oldalak pont alatt van egy képek című, ott vannak felsorolva a galériák. Illetve a lap tetején, ahol kategóriát lehet választani, a galériákat választva szintén meg tudod nézegetni őket.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat, Akíra, akkor majd küldök neked sms-t, ha lesz valami. Remélem, minél előbb... :)

Addig is mindenkinek jó babázást. Azért már én is egyre türelmetlenebb vagyok. :)

Eszter

beszteri

Eszter!
Nekem a weblap nem töltődik be teljesen a Firefox-ban, és jó sokáig tartott, míg rájöttem a turpisságra :? .
Drukkolok én is nagyon!!!
(Sclarat meglestem az iwiw-en :) , nagyon szépek :) !!!)

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Eszter, bocsi, de mi is a mailcímed?Küldenék képeket én is.
Csuri, hogy lehet Őket megtalálni az iwiw-en?Segíts légyszi!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit!
Az aláírás alatt ott van a mail-cím, de le is írom: anya@aprotalpak.hu
Bocs, még nem tettem fel a szüléstörténeted, de ígérem, igyekszem pótolni. :) És várom nagyon a képeket!

Csuri!
Érdekes, én is Firefox-ot használok, de nálam nem volt probléma.

beszteri

Judit!
Küldtem privit :wink: !

Eszter!
Lehet, hogy nálam van a baj :? , mert néha a Babanet sem működik rendesen a Firefox-ban....

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök felőlünk! :)
Nincs a legjobb kedvem, mert ismét napi legalább 1 pelusban van véres kaki is. 2 hét eltelt az első jelentkezésétől, így már a rotának ki kellett volna ürülnie. Az a fura, hogy a rotáról mindenhol azt írják, hogy lázzal és hányással is jár, ami Sziszinek nem volt. Most már gyanakszok arra is, amit ott elsőként vetettek fel lehetséges okként, hogy tejfehérje allergiája lehet a Sziszinek. A kórházban már tejmentes diétára fogtak, próbálom itthon is tartani, de pl. tegnap tudtam csak meg, hogy sok felvágottban és péksütiben is van. Így tuti nem hagytam el eddig mindent... Ez sokkal rosszabb, mint a szénhidrát diéta!!! :( Azt írják még, hogy kimutatni nehéz az allergiát, és a diéta is csak kb. 2 hét múlva hat úgy, hogy elmúlnak a tünetek a babánál. Úgyhogy most várok és reménykedek, hogy elmúlnak ezek az ijesztő kakik!!!

Eszter!
Most volt időm megnézni a honlapot! Nagyon szuperul sikerült, ügyes vagy ám! :) Ki is használom az alkalmat gyorsan és küldök az e-mailodra képeket! Egyébként meg nem haragszok meg, ha csak 1 hét múlva kerül fel a honlapra, mert közben elmennél szülni! :)

Úgy látom, hogy a csajszik száma lekörözte a pasikét! :) Pedig az elején, ahogy kezdtek kiderülni, hogy kik lapulnak a pocakokban, akkor még a fiúcskák voltak számottevő túlsúlyban! :)

Megyek, elolvasom a Judit születéstörténetét is, most hogy végre géphez ültem! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka!
Nagyon sajnálom, hogy még mindig vannak problémák. Remélem, hamar a végére jártok már a dolognak. Sztem sosem sikerült reagálnom neked, de nagyon sokat gondoltam ám rátok. Ne haragudj, hogy ennyire figyelmetlen voltam.
Az emilt még nem néztem, de holnap próbálok velük majd kezdeni valamit, lehet, már Judit is elküldte. És rendes tőletek, hogy elnéznétek nekem, ha esetleg elvonulnánk szülni/születni. Beni már naponta többször kérdezgeti, hogy Julcsika mikor bújik ki, sztem már ő is érzi rajtam a feszültséget.
Mielőbbi jobbulást nektek!

Eszter

beszteri

Hangolka!

Sajnálom ezt a kaki-allergia dolgot! Nem tudom, hogy én hogyan viselném, ha ennyi mindennel kellene megbirkóznom :? Le a kalappal előtted!!! Gyógyuljatok meg minél előbb!!!

Eszter!
Nálunk Anna a szülés után pár nappal már újra kezdte kérdezgetni, hogy az új tesó mikor bújik ki :) ? Ez többnyire a megmaradt hasamból és a betéthasználatból kombinálta ki :wink: ....
Kitartást!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Tegnap hazajöhettünk a Kórházbóóóól!!
Kis-nagylányom iszonyatosan hiányzott, főleg amikor bejöttek és elkezedett sírni, hogy jól viselkedik, szót fogad csak jöjjek haza. Persze én is alig birtam sirás nélkül.

Tegnapi napunk nem volt valami jó, a babus állandóan a csöcsön csüng és Nagy lányomnak is akkor támadnak gondjai. A tesoját nagyon szereti, ha sir akkor röhög rajta, és mondja csináljunk valamit mert éhes.

A féltékenység tuti megvan, de engedünk neki mindent, simizheti, adhat neki ezt azt, foghatja stb.. Szóval ha nincs a Kendra a kezemben akkor Nagylányomhoz bújok. :)

Nem tudom mit írt a tesó, de a szülés meglepően gyorsan ment, az orvosom ügyeletes volt szombaton és mondta, ha jól reagálok a POSE-ra akkor elindítja a szülést. Hát nem voltak nagy keményedéseim, és nem is fájt, de tágultam. Eldönthettem 1 körül, hogy szülni szeretnék, vagy hazamenni. Maradtam, kettő körül volt burok repesztés majd oxit kaptam. Utólag jó döntés volt, hogy maradjak, mert a magzatviz már meconiumos volt, tehát ebből baj is lehetet volna. A lényeg, hogy 4-kor kérdeztem, ma még meglesz a baba? Nekem furcsa volt, hogy ilyen gyorsan tágulok mivel az első gyerekkel nagyon lassan ment minden. Ekkor mondták kb. másfél óra. Kértem epidurális érzéstelenítőt, és onnan még gyorsabb volt a tágulás, 16:45-kor megvolt a csajszi. Gátvédelemmel, ami a normál szüléssel fordított, akkor kellett nyomni amikor nem volt fájásom, ill. amikor volt vissza kellett tartanom, hát nem volt könnyü. Sokat volt a feje a két lábikom között ami kellemtlen volt.

Sajnos most nem tudok többet írni.

Pusza mindenkinek!
naysa

Ime pár kép: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
naysa

Naysa, nagyon szép Kendra baba! Gratulálok hozzá:)

Ha nem haragszotok meg érte hoztam nektek egy képet amit tegnap este "csináltam" :)
Annyian mondták, hogy a két lány hasonlít egymásra, én meg nem láttam a hasonlóságot...hát most azért látom :lol:
Ha alszik a két lurkó jövök és próbálok hosszabban reagálni a dolgokra!

Ja, és remélem, hogy ma már közvetíthetem Beszteri sms-ét :)
Drukkolok!

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Hangolka! Jobbulást Sziszinek.

Beszteri! Drukkolunk.

Naysa! Kendra baba nagyon szép :D

Akíra! Helyesek a lányok, klassz a kép amit csináltál :D

A tegnapi napunk elég nyűgös volt, egész nap nyűglődött Zsombi! Alig aludt valamit, és sokat sírdogált. Biztos front volt.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Judit, Izsuzsi!
Feltettem a szüléstörténeteket a blogra. (Judit, nektek már a galériátok is megvan.)

Hangolka!
Akkor várom a képeket!

Kri!
Jól emlékszem, hogy valahol te is leírtad a szüléstörténeted? Meg az adatokat is? Ha megtennéd, hogy elküldöd nekem emilen - cím az aláírás alatt -, megköszönném, és feltenném azt is.

Akíra!
Nagyon jó a kép!!!! :)

Naysa!
Gyönyörű Kendra baba! :)

Mi megvagyunk, egyelőre egyben. De most kifejezetten örülök is, mert kb. 1,5 órája próbálom elérni a férjem telefonon - kettő is van neki, na de minek?! - és nem sikerül. Kicsit vagyok csak ideges. Remélem, nem most indul majd be a szülés...
Köszönöm a drukkokat meg a biztatást! :)
További szép napot mindenkinek!

Eszti

beszteri

Sziasztok!

Beszteri:
nagyon drukkolok, és már nagyon várjuk Julcsika érkezéséről a hírt ;-)

Izsuzsi:
köszi, hogy leírtad a szüléstörténetedet. Gratulálok a babádhoz!

Kata:
bocsi, hogy félretájékoztattalak az ügyintézéssel kapcsolatban, úgy tudtam csak személyesen lehet! De így minden dokumentumnak a fénymásolatát kell mellékelni? Nekünk még mindig nem jött meg a TB-kártya, a férjemnek meg nincs ideje utánajárni :(

Hangolka:
hát ez az allergia-dolog nem hangzik valami jól :( Remélem hamar rendben lesz Szilivel minden! Addig is: kitartás!!!

Csuri:
Anna lányod édes lehetett :) Imádom a fantáziájukat! Kis unokatestvérem már nagyon várja a kistesót, és felhívta anyukáját a munkahelyén, hogy „Anya, kikelt már a Lilla baba?” :D

Naysa: örülök, hogy hazajöhettetek, meg persze annak is, hogy ilyen gyorsan ment a szülés! Kendra nagyon édes :)

Akíra: nagyon édesek!!!!! :) kis pufi arcocskájuk de imádnivaló! Tényleg nagyon hasonlítanak!

Képzeljétek, megint 7 órát aludt Noel!!! Annyira jó kisfiú, hogy néha már unatkozom, és várom, hogy felébredjen! :D Na persze változhatnak még a dolgok, nem áltatom magam ;-)

Kérdés: ciki, de én nem tudom a baba vércsoportját!!! Tegnap jutott eszembe! A kiskönyvbe nincs benne, és a zárón sem találom! Vagy ha a szülők mindketten B+-ok, akkor ő is az? Már nem emlékszem hogy van ez...
:oops:

Kép Kép Kép

Judit
Kép
sonny

Sonny: semmi baj ,nagyon édesek a képek :lol:

Naysa: örülök h jol vagytok nagyon édesek a képek :lol:

Majd jövök csak sir Kevin szegénykémnek fáj a pocakja. :cry:

000kata

Csajok ha lázas vagyok,szoptathatom a babát?(38.8)

000kata

Kata!
Szoptathatsz nyugodtan!!! Lehet, hogy mell-gyulladás kezdődik???
Ha eddig sokat cicizett Kevin (ezt írtad korábban), és most kezd ritkábban (2,5-3 óránként enni) szopni, a melled még nem állt át, és könnyen begyulladhat a pangó tejtől. Ha érzel kicsi csomókat, vagy feszül, fáj, érdemes fejni, de leginkább sokszor szoptatni.
Remélem "csak" :roll: ez van a háttérben, és nem valamilyen vírus!!!

Sonny!
Szerintem Noel is B+! És nagyon vicces ez a "kikelt már a baba" szöveg :D !!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Zsuzsi!
Olvastam a történetet...nagyon szép és megható....
Most a vérnyomival kapcsolatban kérdeznék....nekem is felment a 37. héten , és a szülésig keleltt szednem a dopegytet, és még most is szedem, míg vissza nem áll.....bár mostanában már nem mérek olyan magas értékeket, néha azért még eléri a 140/90-et...(bár tegnap délután máér csak 118/82 volt!) Te szedsz rá valamit?? Neked még mindig magas??

Sonny, Akíra, Naysa!!
Tündériek ezek a babák!

Nálunk ma extra nyűgi nap volt (mondjuk az éjjel se volt sokkal jobb) most éppen alszik, de nem tudom meddig.......csak állandóan kézben lenne.... :?

Kata!
Igen, szoptathatsz!!

Na, ledőlök, mert hulla fáradt vagyok...amíg hagy a fiatalúr a pihenni!

D.

Kép

Kép
ditta76

Csuri, Ditta : köszönöm

Az normáls hogy tegnap nagyon fájt a hasam vagyis olyan érzés mint szülésnél a csontok feszültek????

000kata

bocsi hogy ennyit kérdezek.Hoztak nekem rubophent aztmondták a gyogyszertárba hogy ebböl lehet bevenni.A babának nem lesz baja tőle?ne haragudjatok h ennyit kérdezek

000kata

Kata!Algopyrint is vehetsz be. A hasfájás szerintem a szülést követő 6 hétben teljesen normális, már ha nem olyan durva.... Nekem is szokott még időnként olyan fura helyeken belenyilalgatni. Ha esetleg intenzíven fáj, esetleg erősebben vérzel, szólj az orvosnak!
Ha pedig abba belegondolsz, hogy a testednek volt 9 hónapja, hogy a növekvő babához alakuljon, alkalmazkodjon, aztán hirtelen kibújt onnan a baba, akkor nem lehet egyszerű ezt a változást a csontoknak, szöveteknek követni. Most próbál a testünk visszaállni a normál állapotába, ami enyhe fájdalmakkal jár(hat).
Ne aggódj!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri: köszönöm szépen most megnyugtattál egy picit.:roll: Nem akarok beteg lenni remélem elmulik a lázam.

000kata

Ditta!

Sajna a vérnyomásom még mindig nagyon magas, bár már nem félek az agyvérzéstől (a múlt héten még 190/120, 180/120 is gyakran volt, most már "csak" 150/110 körülit mértem). Az az érdekes, hogy szülés után visszaállt normálisra, aztán pár nap múlva felment 160/120-ra és ott is maradt. A dopegytet továbbra is szedem(3x1), szoptatás mellett csak ezt lehet szedni, meg kaptam egy erőset, ami hirtelen csökkenti a túl magas vérnyomit.
A dopegyt hatása -amúgy azt mondták, hogy lassan hat, és hosszú távon állítja be a vérnyomást. Én azt mondanám, ne hagyd egyenlőre abba, inkább majd beszélj az orvossal róla a hat hetes kontrollon, vagy belgyógyásszal. Addig is pihenj, amikor tudsz, bár tudom, három lurkó mellett ez nem egyszerű.
Neked van valamilyen segítséged? Mert én időnként igencsak áhítozom egy házvezetőnőre :oops: ! Estére olyan fáradt vagyok, hogy alig vonszolom magam, és rögtön bealszok, ha a fejemet leteszem. A hajnali 1-2 óra körüli etetés és fejés a legrosszabb. A múltkor etetés közben elaludtam, arra ébredtem, hogy a férjem kiveszi a kezemből a lefelé lógó cumisüveget, ami a gyerek szája helyett a párnába fúródott :oops:

Judit! Te hogy boldogulsz a 4 gyerkőccel, meg a főzéssel, meg a háztartással? Engem nagyon "bosszant", hogy nem tudok egyszerre mindenhol ottlenni, kíváncsi vagyok, mikorra nyerem vissza a régi hatékonyságomat!

Próbálok feltenni pár képet Balázsról.

Ha tudok, még jövök, mielőtt megszűnik a netünk.
ZsuzsiKép

izsuzsi

Zsuzsi!
Köszi a választ, egyenlőre én sem hagyom abba a dopegytet, bár ilyen magas értékek nálam szerencsére nincsenek...szülés előtti napokban a 170/100 volt a legmagasabb..... most a háziorvos már módosította az adagot, reggel 1, délben fél, este is egy dopegyt....
Szerencsére van segítségem, anyukám reggel elindítja őket oviba, suliba, és a szülés óta én még nem nagyon főztem, vagy hoz anyu, vagy a férjem főz, de egyébként is mindent megcsinál, mosogat, takarít, este fürdeti a nagyokat, szóval próbálnak kímélni....
És még így is mindig hulla vagyok estére....
Miért kell cumisüvegből etetned?? Nem szopizik a pici?

D.

Kép

Kép
ditta76

Ééééés sikerült, bár piszok lassan tölt föl képet!

Sajna friss képeket még nem töltöttünk fel a fényképezőről.

Sonny, a családom beleszeretett a fiadba! Az a frizura!Noel baba nagyon aranyos!

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.8274.jpg[/img]
Kép

izsuzsi

Ditta!
Még a kórházban három napig volt kékfény alatt, akkor kellett elkezdenem fejni, mert nem szopott semmit, azóta kicsit javult a helyzet, mert már szopizunk 20-30 grammokat, de hát ez nem elég neki. Így a menetrendünk: szopi, cumisüvegből lefejt anyatej, utána fejés...elég munkaigényes az etetés, de ez van. Reménykedek, hogy sikerül majd átállni valamikor csak szopira.Egyenlőre nincs túl sok tejem (talán a vérnyomás vagy a fáradtság miatt), két mellből tudok annyit fejni, ami egy etetésre elég neki. Node: a remény hal meg utoljára! :D Elvégre a fiamat 22, a kisebbik lányomat 16 hónapig szoptattam, talán most is sikerül.

Megyünk is enni, már kajabál... eddig zeneelőadást hallgatott a nagyobbak jóvoltából, de már megunta - nem csodálom, iszonyú kavalkád volt a nappaliban.

izsuzsi

Sziasztok!

Csak egy életjel, megvagyunk, de sajna Lili beteg lett szerdára és én is elkaptam, kemény 2 napon vagyunk túl. :? Szerencsére a férjem mára tudott szabit kivenni, így azért könnyebb, aludni is tudtam délután. A fejem fájt iszonyúan éjjel, de nem mertem bevenni semmit, az Algopyrinről tudtam, hogy lehet, de nem volt itthon. Végül a gyógyszertárban tök rendesek voltak, adtak a férjemnek recept nélkül. De még így is azt mondták, csak felet vegyek be, nagyon aluszékony lesz tőle egyébként a baba. :roll:

Sonny, nekem azt mondta a védőnő, hogy már nem nézik a baba vércsoportját, én is keresgettem a zárón, mert Lilinél még rajta volt.

Nagyon édesek a babyk! :D

Eszter, Neked, mint utolsó Kismaminknak mennek ám a drukkok folyamatosan! :wink:

Most ennyi, majd igyekszünk meggyógyulni és többet jönni.

szép hétvégét!

Kép
Kép
katinka31

Zsuzsi, Ditta, nagyon sajnálom a vérnyomás-dolgot, remélem minkettőtöknél hamar rendbejön!!!

Zsuzsi, ezen a cumisüveges-sztorin együttérzőn "mosolyogtam", hasonlókat élek én is át éjjelente... :roll:
Nos, hogy hogy boldogulok?A 3 nagyból 2 napközben intézményben van, a két kicsi mellett a délelőtt folyamán tudok a háztartással foglalkozni, de semmi extra, csak az alaprenddel készülök el mire megjönnek. Főzni nem főzök, nekünk házhoz hozzák :oops: . Ez így most sokkal kényelmesebb és a főzés pillanatnyilag egyáltalán nem is férne bele a napomba...a férjem és a nagyok úgysem itthon esznek...Délután nálunk mindegyik gyerek alszik, ezt még nehéz összehangolni, hogy Blanka hagyja őket, néha sikerül, hogy én is le tudok dőlni negyed órára...a délutánok aztán az igazán zűrösek, leckeírás, levegőztetés, Blanka is nyűgösebb estére, na meg a fürdetés... :shock: De azért úgy veszem észre, hogy alakulunk, napról napra jobb és a gyerekek is nagyon empatikusak, és igyekeznek önállóak lenni. Mire ágyba kerülnek már én is alig vonszolom magam és akkor még előttem az éjszakai műszak...Mégsem cserélnék senkivel! :)
Ja és hogy el ne felejtsem, hétvégenként mindig jelentkezik valamelyik nagymama és elviszi Őket egy-egy napra. Olyankor azért lehet némileg regenerálódni.
Nálatok nincsenek nagyik? :(
Naysa, nagyon kis formás ez a lány!!Nagyon szép!!

Sonny,
hát ez a séró!!!Naaagyon cuki! :)

Akíra, tényleg rengeteg hasonlóság van a 2 lány között!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Zsuzsi, csodállak a fejés miatt, nekem az már végképp nem férne bele...és türelmem se lenne hozzá... :oops: (persze ha muszáj lenne az más!)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Zsuzsi,Ditta
nekem is magas volt a toxémia miatt még 1 hónapig szülés után.140-es értékeknél már abbahagytam a dopegitet.Szép lassan de folyamatosan lejebb mászott.
Zsuzsi
nagyon édes a kisfiad! Nem is tudtam h. a tejcsire is hatással lehet a vérnyomi. :(
Judit , Ditta
én komolyan nem tudom hogy csináljátok! :D engem egy babó is teljesen leköt.Gyakran 11kor még hálóingben ugrálok. :oops:
Katinka,Kata
jobbulást nektek!
Sonny
csúcs ez a séró, nagyon aranyos! :lol:

Velünk: Léna egyész nap csak ölben van el, amint vizszintesbe kerül fura krákogásba kezd szegény, sztem a sav bánthatja, mert gyakran bukik is ezekután. Így éjjel is sokat ülőpozban alszom, hogy Ő is tudjon. Beszereztünk egy pihenőszéket, remélem szeretni fogja, ebben viszonylag függőlegesen tud lenni.
Egyébként nagy komfortszopis a lány, a cumin fuldoklik.Van h. elalvás előtt 1-1,5órát szopizik...csak így tud eleludni az esti alvásnál.Van esetleg ötletetek ezt hogyan lehet megrövidíteni? DE szerencsére már nem hasfájós!! :D
A Dévényis terapeuta zt mondja kissé hipotón a nyaka.Szeretném kérdezni h. a két-három hetes gyerekeitek mennyire emelik hason a fejüket??(ő is ennyinek számít korigáltan) Azért furcsálom mert már 10 naposan az inkubátorban forgatta a fejét.Ezt most is tudja.A levegőben fordítja, tehát kicsit fel is tudja emelni.Kitartani persze nem tudja, szóval Ti hol tartotok?

Kép
katica_75

Katica!
Katus kb.1 percre már kinyomja magát (a fejét), amikor a mellkasomra teszem. Mozgatja, fordítja a fejét a hang irányába. És persze ehhez az is hozzátartozik, hogy mindig jó kis"nézhető" pólókat veszek fel, amiken jó sokáig bambul :D . Próbáld a kezeit vállszélességben tartani, akkor talán az alkarjára is kissé támaszkodva, könnyebben tudja a fejét is tartani.... :)

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sonny Judit!
Noel fantasztikus pofi!!! Olyan szuper a nagy haja és ahogy áll neki! :) Teljesen beleszerettem! :)
A vércsoportja pedig szerintem is nagy valószínűséggel a tiétekkel megegyező. Fura, hogy a zárójelentésre sem írták rá! A kiskönyvbe most nekem sem írták bele. Sokkal rosszabb ez az új kiskönyv, mint a régi!

Akíra!
Tényleg hasonlítanak a lányaid! :) (Nem úgy mint az én fiaim :) )

Kata!
Ahogy Csuri is írta, azért vizsgáld át magad! Ez elég komoly tud lenni, ha esetleg tényleg mellgyulladás lenne és nem megfázás. Láz esetén is ahogy írták, igen, lehet szoptatni!

Katinka!
Jobbulást Nektek!!!

Judit!
Örülök, hogy van segítséged! A kaja házhozszállítás jó dolog nagyon! Én is vissza fogok rá szokni, mert pont délelőtt nincs annyi időm és energiám, hogy főzzek. És bevallom, amennyire imádtam főzni, most itt, ahogy még semmit sem találok a konyhában és unszimpatikus a tűzhely, nagyon nem szeretek. És kitalálni is mindig rossz, hogy mit főzzek, pláne így, hogy én sem ehetek bármit, a Sebi válogatós, a férjem meg ritkán eszik este már.

Izsuzsi!
Megy a drukk a tejcsinövekedésre!!!

Katica!
A pihenőszék nagyon jó megoldás! Én is már pár napja jobban abban tartom Sziszit, sokkal nagyobbakat is alszik!
Örülök, hogy már nem hasfájós Léna baba! Ötletem viszont nincs, hogy hogyan rövidíthetnéd le a szopi időt. Sebi fiam anno mindig cicin aludt el, nagyon lassan evett. Tenni ellene nem tudtam. Most meg Sziszi egyre gyorsabb, ma is többször 10 perc alatt végzett. Úgyhogy mivel én mindent ugyanúgy csinálok, ezért fogalmam nincs, hogy lehetne másképp..

Eszter!
Fényképek elmaradtak tegnap, de már most sincs erőm... Egyszercsak odaérkeznek!
Ha nem zavar: megy a drukk a hétvégére!!! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Először is gratula minden újdonsült anyukának és kismamának!

Nem tudtam még visszaolvasni, de igyekszem pótolni.

Jól vagyunk, egy hete jöttünk haza, mert Ádám besárgult.

Íme néhány kép..... Kép
Kép
Kép
Kép

Amint lesz egy kis időm, újra jelentkezem és Ádám születéstörténetét is hozom. Elöljáróban csak annyit, hogy sorban döltek ki a pasik a szülőszobán..... :D

jó hétvégét,
eszter
ske

Jó reggelt!

Minden bébi gyönyörű, és minden maminak gratulálok!

Beszteri kívánom, hogy a kettős front meghozza Julcsikát!

Iszonyat éjszakánk volt, óránként kért enni a fiam....

Tuti a front, vagy a tejem kevés???

Na majd ma kiderül.

Szép hétvégét nektek!
kisvartatva

Ske: nagyon édik a képek

Katica: a korházba nekem is ezt mondták de nem is értem miért mert szépen emeli a fejét.

hangolka: köszönöm

Az éjszakánk egész jó volt csak 2 óránként ébredt de hajnalba már csak egy órát aludt.Egész éjszaka 38.5 volt a lázam de most nincs remélem igy is marad.

000kata

nagyon édesek a képek jó hogy ilyen sűrün raktok fel :lol:

000kata

Sziasztok!

Kata: jobban vagy már? Megfáztál vagy mi történt? Remélem hamar meggyógyulsz! Olyan hülye idő van, ilyenkor könnyen meg lehet fázni :/

Katinka:
Jobbulást a családnak, remélem hamar kilábaltok a betegségből! Közben én is beszéltem a védőnővel, és Bp-en tényleg nem, csak a vidéki kórházban nézik a baba vércsoportját. Elég fura azért... Bár jelentősége tényleg nincs, mivel ha olyan beavatkozásra van szükség, mindenkinél csinálnak vértesztet, hiába van a homlokára írva, hogy mi a vércsoportja.

Judit:
háát, szuper intenzív napjaid lehetnek, az tuti! Megértem, hogy estére kivagy... és persze azt is, hogy senkivel sem cserélnél ;-)

Katica:
Noel is állandóan a cicin lóg, és a cumit ő sem fogadja el. Ráadásul ma extra nyűgös napunk van, reggel óta csak nyüsszög, és csak a kezünkben hajlandó aludni :( Biztos a hülye idő miatt van. Örülök, hogy Léna már nem hasfájós! Odafigyelsz, hogy mit eszel, vagy adtok neki valamit? Én nagyon félek a hasfájósságtól, igazi mumusom... De eddig szerencsére csak ritkán és rövid ideig fájt a baba pocija. Noel is korán, már 4 naposan megfordította a buksiját, most már tartja magát hason egész sokáig. Leggyakrabban hason alszik, így ha felébred sokat használja a nyakizmait, az is segíthet.

Ske-Eszter:
Nagyon aranyos Ádám baba! Ha lesz időd tényleg gyere!

Hangolka:
a kajaszállításra jövő héttől én is visszatérek. Olcsóbb is, egyszerűbb is... Eddig sokszor hozott a család ebédet, meg főztünk is, de azért nyűgösebb napokon egyszerűen nincs rá időm és energiám. Szerintem nem szégyen.

Beszteri: gondolok rád sokat! Hajrá-hajrá!

Hát, ma nagyon nyűgös napunk van :( Most aludt el, eddig reggeltől csak cicin lógott a baba, vagy fogtuk őt, a kiságyban ordítani kezdett. Bár nekem is szétesik a fejem annyira fáj, nem csodálom hogy ez a hülye idő a babát is nyugtalanná teszi. Nektek is nyűgösebb napotok van?

Amúgy köszi a baba-dícséreteket :) A hajáról annyit, hogy este mindig szépen megfésülöm fürcsi után, de reggelre ilyen lesz :D

Judit
Kép
sonny

Sziasztok Lányok!

De irigyellek benneteket, még a nyűgös napokat is... :) Mi még mindig egyben, bár tegnap óta fájdogál a pocim: szinte folyamatosan, de csak nagyon enyhén. Benivel is így kezdődött, de nála pár óra múlva már jöttek az igazi fájások is és elfolyt a magzatvíz. Remélem, csak a dokit várja, de most már ő is visszajött elvileg Pestre, úgyhogy akár jöhetne is. :)
Most éppen kicsit jobb a kedvem, anyukám megnyugtatott, akármi is lesz, elintézi, hogy itt tudjon lenni, amíg a kórházban vagyok. Olyan rossz, hogy ennyire messze lakik (350 km) és hogy még dolgoznia kell. :(
Szóval most próbálok nem görcsölni, hogy mikor is bújik már ki a kishölgy, és nyugodtan várni, amíg ő elérkezettnek látja az időt. :)

beszteri

Sziasztok!
Tényleg nagyon szépek a babácskák!
Hangolka, mi is tejmentes diétát tartunk. Kornél allergiás rá, mint a tojásra is, és mivel a picur is lehet az, ezért én sem ehetek ilyeneket. Mennyire véres a kakija?
Katica, szerintem tök változó, hogy mit tudnak a babák. Kornél későn emelgette a fejét, és viszonylag későn tartotta ki sokáig, de Panna már most felemeli és átfordítja, amikor hason van.
Judit, nem semmi lehetsz a négy gyerekkel!!! le a kalappal!
Zsuzsi, Mikor is született a picur?
Rólunk annyit, hogy a szopi elég rapszódikusan alakul. Igény szerint szoptatok, hátha attól több tejcsim lesz, de nem. Egyik evésnél 40 g-t szzopik, aztán 2 óra múlva 80-90-t, majd vár 3-4 órát, szóval össze vissza. Van, hogy kevsebb, mint egy óra tellik el. Ti mindkét cicit odakínáljátok? Én igen, és emiatt kevesebb a tejem, szerintem hamarabb átteszem, mielőtt kiszívná teljesen. Azt hittem rutinosabb leszek... :oops:

Kép
Kép
dalminha

Eszter, fel a fejjel, már tényleg csak pár nap lehet maximum hátra!

Kép
Kép
dalminha

Tényleg, súlygyarapodással hogy álltok? Felteszitek majd az egy hónapos státuszokat? Én reménykedem, hogy meglesz a fél kg hízás. A születési súlytól számolják, vagy a legkisebb súlytól?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Katica! Zsombor már 1-2 percre kitolja magát és tartja a fejecskéjét ha a mellkasomon van. Ha alszik akkor is emelgeti és forgatja jobbra- balra és nagyokat nyögdécsel hozzá :D . Ő hason nagyon szeret aludni. Van egy tornagyakorlat amivel lehet edzeni hogy tartsa a fejét. A hátára kell fektetni megfogni a kezecskéjét és lassan felhúzni, előbb utóbb egyre jobban fogja tartani a fejecskéjét. Zsombor mikor ezt először csináltuk teljesen elengedte magát és természetesen nem tartotta a fejét, most azonban már tetszik neki ez a játék és egyre ügyesebben megtartja a fejét. :lol:

Beszteri! Nagyon drukkolunk.

Kata! Jobban vagy már?

Judit! Le a kalappal előtted, nagyon ügyes vagy.

Nekünk szerencsére nyugis éjszakánk volt, 3 óránként kért csak enni :D Ma voltunk a Kismama bababörzén, nagyon jó volt sikerült vennünk egy utazóágyat. Valamint kicsit legalább kimozdultunk.
Most mennem kell mert ébredezik a drága.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sonny: nekem is nagyon fáj a fejem de már vagy 3 napja :cry:

Egész éjszaka lázas voltam.Este átmasziroztam a cicim és kifejtem hogy nem ez a baj ahogy irtátok.Reggeltöl nincs lázam max hőemelkedésem.Lehet hogy ez volt a baj.Ti mindig kifejitek ami megmarad?

Eszter:kitartás már nemsokára te is babázhatsz.

kri: ezt a gyakorlatot mikortól kell mert nekünk még ugy nem emeli a fejét.De ha a hasamon fekszik ugy igen.

Dalmina: mi is össze vissza szopizunk :cry:

000kata

Csuri, Kri,Dalma,Sonny,Kata
köszi a nyakas' hsz-eket. Igaz, hogy ha már 10 naposan elfordította hason a fejét és igazából ott meg is ragadt, akkor nyilván nem fejlődött/ik ez az izmocska.A mellkasomon kipróbáltam ott ügyesebben mozog, de a kitolás megtartás ott sem megy.Annyi még h. ha simán karban van tartja a fejét, nem kell fognom.
Kri
igen a terapeuta is ezzel a gyakorlattal tesztelte,majd gyakorolunk. :D
Kata
ezt a gyakorlatot nem "kell", ne értsetek félre, a Ti babóitokkal biztos nincs gond.Meg ahogy Dalma írja, változó ki mikor mit fog csinálni, csak Lénára a koraszülés miatt jobban oda kell figyelni, ezért kérdeztem h. hol tartotok. :wink:
Hangolka
Köszi :) És le szokott idővel Sebi a cicinalvásról? Bírod a diétát?-szegény nem sok mindent ehetsz akkor. Jelentem a pihenőszék tetszik neki!!! :)
Eszter
drukkk!!! :D
Dalma
Léna is rapszódikusan eszik.Hol a 100 sem elég hol meg csak 50-eket.Kicsit nehezen követi le a cicim az igényeit.De én csak egyiket adom neki egyszerre. Nekem a sör nagyon hatásos, amikor nagyobb az igénye.(Bár utálom), nem próbáltad?
Sonny
hasfájással kapcsolatban nem eszem a tiltott dolgokat (k-betűs zöldségek stb.) és annyit vettem észre h. a fűszeresebb kajáknál szenvedett.Infacolt és gripe watret kapott 1ébként rá.
Ske
nagyon édes Ádámod!

Kép
katica_75

Sziasztok Lányok!

A véleményetekre lennék kíváncsi szoptatás ügyben.
Ádám mivel besárgult a születése után, muszáj 3 óránként etetni, hogy sok folyadékot kapjon-a gyermekorvos szerint. Így napi 7x eszünk, mert éjjel nem keltem, ő pedig éjféltől simán alszik 6ig.
Szoptatásonként 80-120 g-ot eszik és mindezt 8-10 perc alatt és így is én veszem le a ciciről, nem ő jelzi, hogy elég volt.. A gyerekorvos szerint ez nagyon sok, max 65 g-ot ehetne alkalmanként. Próbálkoztam, hogy 5 perc után elveszem tőle a cicit és lemérem (így összejött a kevesebb), de ez nekem és neki is nagyon rossz volt, elveszett a szoptatás öröme mindkettőnknek. Ráadásul állandóan éhes volt.

Úgy döntöttem, hogy hagyom 10 perceket szopni és ezeket a 80-120 g-okat, mert így elégedett.

Szerintetek hogy kellene csinálnom????

Eszter

Kép
ske

Eszter!

Sztem nagyon jól csinálod így, ne foglalkozz azzal, hogy mit mond a gyerekorvos. Főleg, ha éjszaka meg ennyit alszik. Anyatejes babát nem lehet túletetni. Figyeld a babát, és hallgass az ösztöneidre! :)

Eszti

beszteri

Ske
mekkora most Ádám? Sztem is tégy ahogy Ádám szeretné, érzi Ő mennyi kell neki.((A gyerekorvos nekem úgy mondta hogy: a ttkgx120 ez a minimum a testtömegkgx150 pedig a felső határa elvileg a napiadagnak.De az nem gond ha a150-et megahaladja, csak a minimum alatt ne legyen.))

Kép
katica_75

na így alszik :)Kép

Kép
katica_75

Sziasztok!

Eszter,
Látom még egyben.
+++++++++++++++++++++++++

Mennyit egyen a baba: borzasztóan utálom ezt a –tól –ig határt. Szerintem hülyeség is. :oops: :D A nagyfiam SOHA nem evett annyit, amennyit „kellett” volna, mégis 1 évesen 10,5 kiló és 80cm volt. Úgy, hogy csak szopott, mert minden darabostól öklendezett egészen 15 hónapos koráig.

Dalma,
1 hónapos adat: 3930g

Katica,
Nagyon édes Léna. :)

KépKép
dreika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?