A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Húúúú, hát most nekem sem nagyon sikerült végig olvasni :oops: De még folytatom szemlehunyásig :)

Padri viszont nálunk a család nemrég találkozott először (szülők főképp) és én mivel a második elég laktató volt,így elsőnek egy tárkonyostejszínes hagymakrém éevest csináltam. Apum a maradékot este hidegen ette meg,azt mondta ilyen finomat még nem evett :D :D :D
Én a mindmegette honlapjáról lestem. Csak egy dolog: nagyon sok hagyma kell hozzá!!!

Hozzávalók:
5-6 fej közepes vöröshagyma,
1-2 fej fokhagyma,
1,5 l húsleves (2 leveskockából),
2 dl tejszín,
1 kanál liszt,
tárkony,
bors,
petrezselyem,
pirítós kenyér,
reszelt sajt

Elkészítése: A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés
Olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd
visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a
húslevessel és a tejszínnel,ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk
rajta. Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk
reszelt sajttal.

A húslevestől nem szabadul az ember :) Én nagyon imádom!

dharma

Sziasztok!

Cat a másik fórumodon is velünk egy idős kismami vannak vagy más jellegű?

Ildi drukk a sok babyhez! Ahol 2 elfér ott 3is, ahol 3 ott 4is.
Akkorát nevettem a mandarintúltengéseden,majdnem felkeltettem apát itt mellettem.':lol:'':lol:'':lol:'':lol:'

Boglárka nekem az elején volt, de csak egyszer, de olvasom több helyen leírásban, hogy gyakori az orr és fogínyvérzés. Na nekem az utóbbi van de bőven az eleje óta.
A babakocsik szerintem is utánzatok, azért hasonlitanak, de jól néznek ki, és árban sem rosszak. Nekem az egyik tiszta pier c. De tényleg jók a véleményezések, eddig még egynél sem néztem a súlyát.

Én egy hete napi egy szatyor mandarint eszek, szoktatom magam le a kenyérről (tészta, péksütiről) Szóval most készítettem kivi, mandarin, füge, alma darabolva és mézzel összekeverve. Ajánlom mindenkinek!

Ettike Tisa jól leírta a sütős dolgot, nekem is ilyen van másfél éve és meg vagyok vele elégedve. A sütő isteni, és ezzel egyenesaráyosan a fenekem és combom mérete is. ':lol:'Rengeteg szép és finom sütit sütök vele.

Cat lehet anyám is sok mandarint evett,majd megkérdem,mert nekem sose voltak hófehér fogaim.
Bogi ird majd ha találtál valamit,mert akkor nekem is le kell szokjak.:shock:

Kikocsaka nem szeretem pestet, de most ott lennék, se bababörzére nem jutok el, se a talira. Na meg a jó kis körmös képzések is ott vannak, meg a syma csarnokban vannak a kiállítások. Háát én most mindenről lemaradok!
Ja mivel műkörmös vagyok, na meg nővérke főállásban. De most főként hízó bálna.
Képzeljétek ma kaptam 1sms-t „már a szülőszobán vagyunk”ismerelten szám.Jesszus,kilehet az? A volt osztársam megszült,a többieknek még van hátra min.1hónap.Gyorsan 1-2 tel,de semmi. Na mondom csak nem zavarok, írok a szülőszobára. Kivagy? válasz:nyúl!
Na akkor megírtam, h.gratulálok és sok kitartást és energiát kívánok,de nem ismerjük egymást! Na ekkor fel is hivott és kiderült tényleg nem, mondtam, akkor siessen jelezni annak, akinek szánta, nehogy lemaradjon valaki a nagy hírről.

Padri
Itt van sok jóóó recept:
http://margit2.extra.hu/

gabka cuki a manó,bár kissé homályba vész,de kivettem a vonalait.
De jót nevettem, az én gyönyörű szőke hajú, kékszemű angyalkámnak, is Pöcse van. :lol: :lol: :lol: De így már nem is szeretném, hogy rám hasonlítson, barnahajút szeretnék, mint az apja.
És most, hogy mondod, én is mindig fiúk társoságában voltam. De eddig, aki azt merte mondani, nekem fiút képzel el,vagy én olyan fiús anyuka vagyok, hááát furin néztem rá és lááám.

Tünemény ugye milyen jó, mi már gyerekkel vagyunk.

Húúú Cat nekem nagyon tetszik az 5leted! Ezt hiányolom már mióta, ert én vizuális típus vagyok!
Jesszus már képek is vannak. a sose végzek a levéllel, még BK.alatt kezdtem el.
:lol: :shock:

kocska

nemtudtamaludni,mert eleredt az eső... :( szóval felkeltem, ésgyorsan töltttem fel én is néhány képet a csemetékről. Hát,szívem szerint az egész kikocskás albumot feltöltöttemvolna, de ott utoljára nyáron frissítettem a nagyszülőknek, így régebbiek vannak, csak 3-at vettem ki, meg gyorsan az utóbbi napokból még hármat. vissza akarok még feküdni, hátha egy fél órát még tudok aludni indulás előtt...
nekem is jó ötlet volt, pont a fürdős kép kapcsán mondtam a gergőnek, hogy nem merem ide feltenni,mert a gyerekeimmel kapcsolatban viszont nem bízok semmit a véletlenre. de így örülök, hogy veletek is megoszthattam :)
gabka, tök vicces, hasonlítasz a gabi barátnőmre :D nem sokban, de arcod néhány vonásában :D
gesztenye, neked is köszi!
és cat, a fiad tényleg szenzációsan angyali :D bár az enyémekről is lehet ilyen képet csinálni,m ikor alszanak. valami huncutság mindig van a szemükben, ez a nagyszemű tiszta ártatlanság hiányzik :) (persze az is lehet, hgoy csak én látom így, mert túl sok van néha a rovásukon :lol: )

kikocska

SZIASZTOK!

Tök jó, hogy tettetek fel képeket, azért ez mindjárt személyesebb....

Nagyon aranyosak a csmeték!!!!!!!!!!!! :lol:
:lol:
mindjárt én is csinálok egy albumot, aztán ha elmúlik a herpeszem :roll:
készítek egy friss pocakosat!! :lol:

Most el kell húznom tanulni......... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!
Most nézem a képeket:

Kikocska:nálam az iszapbirkózós kép vitte a pálmát!De a többi kép is nagyon aranyos, olyan kis aranyosak.Szerintem én szívinfarktust kaptam volna a panírozás közben.

Tasin:nagyon jók lettek a képeid!És tényleg reszketnie kell a fiúknak!Vagy inkább neked , mert 2 ilyen szép csajszi mellett nem sok nyugodt éjszakád lesz majd. :wink: :wink:

Ettike:olyan cuki Patrik ahogy azzal a cinkos vigyorral a képén és tényleg tiszta anyja a gyerek.csak lestem, hogy az induló poci és a 21 hetes poci között mekkora a különbség.Látom szeret ponyzni is és a víz sem elhanyagolható téma. :D :D

Gesztenye:a grand canyonba én is szívesen elmennék egyszer, bizti nagyon szép lehetett.Franciában én is voltam már de csak Lyonig jutottam el.Olaszban merre felé jártatok?Én is voltam már ott kétszer nyaralni.Most pár évig tuti nem megyünk, örülök majd ha Balatonra felmegyünk .

Várom a többi albumot is már nagyon!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!Sikerült végigolvasnom titeket.Az album Cat jó ötlet,próbálok majd töltögetni.
Tisa,a mi kocsink,amit vettünk 18 kg. Liftes házban lakunk,nem fogunk tömegközlekedni vele.A város központjához 15 perc sétára lakunk,ha messzebbre megyek,akkor azt kocsival teszem majd.Üresen nem sok emelni a 18 kg-t. De jó ára volt 43ezer,én nem lennék hajlandó 50-nél többet adni egy kocsiért.Azért azt várnám már el,hogy altassa,etesse,büfiztesse és tegye tisztába helyttem a babát. :lol:
Tünemény!Úgy irigykedem a gobelin miatt.Sajnos nekem semmi időm nincs. Az utolsó percig hajtás lesz,mert be kell fejeznem a sulit.így örülök,ha szülés előtt két hetet tudok lihegni majd,a nagytakarítás közben ithon.Ez nem ideális állapot,de nem akartam várni többet a babával,így valamit valamiért.
Boglárka!A dokitól én is kérdeztem ezt,és azt mondta,hogy nincs összefüggés a vitamin és a baba súlya közt.
Sziszike,én sem vetlek meg,mert nagyon együttérzek veled.Igaz én még nem tudom a nemét,de tutira ugyanígy reagálom majd le,ha azt mondják fiú lesz.Imádni fogom az tuti,és legyen egészséges ez a fontos,de akkor is.....
Én két gyereket szeretnék,de ahhoz lakás is kell.A miénk kicsi.Meg ne haragudjatok meg a következőért, de én azt vallom minden gyerek egy külön személyiség,egy kész kis ember. És minden embernek kell egy intim szféra,ahová visszavonulhat. Szerintem nem ideális vagy egészséges vagy hogy fogalmazzak,ha testvérek egy szobában vannak.Egyszerűen nincs terük,ahova egy vita vagy csak egy kis magány utáni vágy esetén visszahúzódhassanak. Szóval nekünk csak akkor lesz második,ha le tudjuk cserélni a lakást egy fél szobával nagyobbra.Most 1,5 szobás,és már az kellemetlen,hogy az ebédlő,a nappali és a háló egy ugyanazon szoba. De azt vállalom.De a két gyereket egy szobába már nem!Legalábbis nekem ez a véleményem.Bocs,ha valakit megbántottam.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó reggelt!

Kikocska, jó korán ébredtél! Csak az eső miatt? Engem ilyenekkel nem lehet felébreszteni.

Gabka, Olaszországban egy két hetes nászúton voltunk autóval. Velencében kezdtünk (hol máshol? :) ), és lementünk egészen Nápolyig. Megálltunk Padovában, Rómában, Bolognában, Firenzébe, Pisaban, Udinében. Nagyon jó volt, imádom az olaszokat, az olasz kajákat, és a nyelvüket is. A borukról már nem is beszélve.

Kutyafüle, mi is hasonlóképpen gondolkodunk a férjemmel a gyerekszobák kapcsán. Igazából, mi egy gyerekszobát alakítottunk ki, de van még egy dolgozó/vendégszobánk is, amit átalakíthatunk majd egy másik gyerekszobának. Én kb. 13-14 éves koromig együtt voltam az öcsémmel, aki 7 évvel fiatalabb volt nálam. Hát, nagyon nem szerettem a helyzetet.

Ma délután vendégek jönnek hozzánk. Egy baráti házaspár, akikkel már elég régen találkoztunk. Most fogják megtudni, hogy babát várunk. Kicsit tartok tőle, mert nekik sajnos már évek óta nem jön össze a dolok, pedig már mindent megpróbáltak. Remélem, azért nem lesz kellemetlen. Olyan szomorú, amikor pont azoknak az embereknek nem lehet gyermekük, akik tényleg megérdemelnék, és nagyon klassz életet tudnának biztosítani a lurkónak. Ezért vagyok mindig felháborodva, amikor azt hallom, hogy valaki WC-ben szüli meg a gyerekét vagy szülés után egyszerűen csak otthagyja valahol. Borzasztó!

Na, de örüljünk a hétvégének, még ha az idő nem is túl szép. Azt hiszem, hogy ma sem veszem rá a páromat egy sétára. Pedig szerintem ez az egyik legegészségesebb mozgásforma a kismamáknak.

Mi lesz nálatok az ebéd? Nálunk ünnepi gyros-tál a vendégek tiszteletére.

Kellemes pihenést mindenkinek! :D

Kép
gesztenye74

Kutyafüle:
Én is egyetértek veled a babakocsi és a szoba ügyben is.Mondjuk mi egy 3 szobás családi házban élünk ketten vagyis 3 de ebből 1 szoba a mi hálónk, 1 nappali és a gyerekszoba.Tudom milyen osztozni a szobán mi 3 voltunk egy szobában.Csak tinédzser kor körül lett még 2 szoba hozzáépülve a házunkhoz.Én egy gyereket szeretnék de annak mindent megadni amit csak lehet.Ha a párom szülei nem lennének ilyen jó anyagi helyzetbe akkor nekünk sem lenne ilyen korán saját családi házunk semmilyen hitel nélkül.Szóval szerencsénk volt.
Most eléggé önzőnek érzem magam, de nincs ezzel szerintem semmi gond.És mondom nagy családban nőttem fel nem vagyok egyke.

Én ma paprikás krumplit főzők és teszek bele egy kis stifundert.

Kép

Kép
gabka7926

Tasin! Gratulálok a jó hírhez és a kislányhoz! :D

Cat! Továbbra is drukk Neked! :)
A burkolatok ki vannak választva, de még nem vettük meg őket. Most decemberben befejezzük a fűtés és víz csöveket és akkor "már csak" festeni, burkolni stb kell belül. A konyha szekrényt már megterveztük, megrendeltük, januárban kezdik csinálni. Kívülről már nem kell csinálni semmit. Még sok a munka, de reméljük, hogy sikerül befejezni. Mi is karácsonyra szerettünk volna ott lenni, végre teljesen külön mindenkitől. :( De jövőre már ott karácsonyozunk! :D

Kocska! Próbáltam a csoki dolgot, de szerintem már megszokta, mert már arra sem reagál. Viszont 3 nap után mikor palacsintát kezdtem enni, akkor marhára elkezdett mozogni! :) Úgyhogy megnyugodtam.

Tegnap voltam a védőnőnél is és megnézték a szívhangját. Sikerült megtalálni. Egyenletesen 147-et vert, szóval aludt a drága. Már megint. :) Már meg sem lepődtem. Kezdem azt hinni, hogy egy mormotát hordok a pocakomban. :D

Ettike! Az 100%, hogy a sütőnél a villany az igazi. A főzőlapról nem tudok nyilatkozni, mert nekünk eddig gáz volt. Igaz most főzőlapot vettünk, de még nincsen beszerelve, így azt sem tudom megmondani, hogy tényleg olyan rossz-e, mint ahogy a többiek írták.

Zsu! Az eszkimós kép tündéri! :) És gratula a jó hírhez!

Mindenkinek szép a pocak képe! Lehet, hogy én is csinálok egyet!

Tünemény! Én már 2 éve küzdök egy keresztszemes párnával, mert valamiért mindig félreraktam. Most viszont van időm és már nem kell sok, hogy befejezzem. Már alig várom, hogy teljesen készen legyen!

Sziszike! Ezzel én is totál így vagyok. Én meg nagyon fiút szeretnék. Persze ha kiderül, hogy kislány, akkor is örülni fogok, de azért nagyon félek az első érzésektől is, hogy egy kicsit szomorú leszek! De biztos, hogy a kislányt is imádni fogom, csak hozzá kell szokni a gondolathoz. Remélem, hogy december közepén már végre kiderül.

Zsu! a Madagaszkár 2-t mi is megakarjuk nézni. Majd írd meg, hogy érdemes e.

Cat! Szerintem a picasa webalbum nagyon jó ötlet! Mi is használjuk a párommal, csak mi az építkezést nyomtuk rá eddig.

Megnézem a képeket, csak először végig megyek a hozzászólásokon. Olyan sokat írtatok! :)

Judy

Kép
judy_76

Csajok végignéztem a képeket! Nagyon szuper mindenkié! :)

Judy

Kép
judy_76

Tünemény:aranyosak vagytok a képen apával és Lucát is jól kilehet venni az uh-os képeken.

Kép

Kép
gabka7926

Én láttam már sokszor a Madagaszkár 2 és szerintem érdemes megnézni.Még jó, hogy a gépen néztem meg mert annyit jártam pisilni a nevetéstől, hogy csak na. :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Akkor szólok apának, hogy mi is menjünk el megnézni! Az első részt láttuk, nekem az is tetszett, de sokaknak nem. :)

Judy

Kép
judy_76

Sikerült végre lányok feltölteni néhány képet, persze kéne még két ceruzaelem, hogy a fényképezőgép működjön, mert ma reggel apa a 24órázás után tátott szájjal aludt, és úgy lefotóztam volna :lol: no meg KÉSZ a gobelin is, azt is le akartam fotózni meg a pocakot is...mert már méretes.

tényleg olyan jó látni titeket, és igy legalább a pocakok növekedését is jobban lehet követni majd! :D :D és a gyerkőcök képei is tök édesek, én is ilyen kis maszatos vidámszemű kismanót szeretnék! látva a kisfiúkat, igy még a fiúcskához is kedvem lenne!

kár, hogy olyan vacak az idő, igy a bababörzét kihagyjuk, és sehova nincs kedvem menni...takaritok majd :roll: :roll: apa meg este megy a focibankettre... :roll: :roll: de azt mondta, hazajön hozzánk és a discoba már nem megy a haverokkal...szóval majd megirom, mi volt, de ma estére beszerzek néhány gobelin fonalat...igy legalább nem idegeskedek

megyek, csinálok egy kis palacsintát, végigolvasva a kajaneveket itt, egész megéheztem! :D

Kép
tünemény

Hihetetlen, hány oldalt termeltetek lányok!!!
Órák lesznek, mire visszaolvasok, de ez van!!! :lol: :lol:
Köszönöm Cat, és Tisa a Peg P-val kapcsolatban a segítséget, remélem most hétvégén sikerül személyesen is megnéznünk, de azt hiszem, hogy emellett a márka mellett maradunk!!!
még írok, csak győzzek olvasni!! :wink: :wink:

Kép

Kép
eda7

Zsu, Tasin, gratulálok az eredményhez!!!!!!!!!!!!!!!
Én is Mammystic nadrágot hordok, ami nagyon kényelmes! (VAn C&A.-s farmerem és barna nacim is, bár kicsit még nagyok)
Kocska! Pierre C-n 682,686 mindkettő nagyon jó, mi is ezt néztük először ki, de nekem itt a városban kicsit nagy. Mármint túl nagyon a kerekei. Így most a Peg P-t nézzük majd meg.
Most a család már fellázadt, hogy velük is foglalkozzak, így majd olvasok még tovább!!!

Kép

Kép
eda7

sziasztok.

köszönöm a tanácsokat.én is inkább gázt szeretnék felülre,egyszer főztem villanyoson és mikor kész lett nem vettem le............meg is égett az alja(tejbedara)

én pont ellenkezőleg gondolom a szobát.szerintem míg picik addig jobb együtt,főleg ha egyneműek.én mindig külön voltam tesóméktól és szokszor áttlopóztam mert hallotam hogy ők még beszélgetnek meg hasonlók.majd ha már kezdenek serdülni akkor akarok nagyobba költözni.

képzeljétek úgy megijedtem ma dél körül.mosogattam és egyszercsak elkezdett valami folyni a lábam között(itthol ált.nem hordok bugyit csak melegítőt)rendesen folyt jó egy percig.ilyen átlátszó kicsit fehéres valami.de aztán elált.lehetett azért mert előtte hexeltünk apával??és esetleg valami folyósabb hüvelyváladék volt?

gabka:

ugye mekkora hasam van?de majd lemegy úgy mint Patrik utánn.
hát a vizet nem szerette még a nyáron,az a kép első nap készült és egyedül akkor ment be.utánna visított.a lovakat meg imádja,pont mint én :lol: :lol:

na felkelt a lelkem megyek adok neki ebédet.

Kép
Kép
ettike

Ettike:szerintem ne izgulj a folyós dolog miatt, szerintem apa nem szált ki időben! :oops: :oops: :oops: :oops: :wink:
Jó nektek!Nálunk a párom nem nagyon akar velem! :(
Azt mondja nem szabad mert árt a babának és én hiába győzködöm.De azért kb.másfél hetente beadja a derekát. :roll:
Mondjuk többre tartok egy ölelkezést mikor érzed, hogy milyen fontos a másik mint egy puszit.

Kép

Kép
gabka7926

Hellóka!

Család alszik, nekem nem megy! :roll:

A fotókat még nem tudtam megnézni, de nem hagyom ki. Meg majd én is csinálgatom, de az ilyesmire nekem rá kell szánnom magamat!

Gabka, mi az a stifunder? :roll: :oops:
És mi lett végül az ebéd Padriéknál?

Gyerekszobák: sógoroméknál első perctől külön szobában volt a 2 csajszi (20 hó különbség van köztük), de aztán kikönyörögték, h összeköltözhessenek. Együtt bandáznak elalvás előtt, meg néha együtt is alszanak. :lol: Biztos van, ahol nem így alakul, de ők pl. nagyon jól érzik magukat együtt. Persze úgy könnyű, h bármikor „szétköltözhetnek”.
Nálunk sajna nem lesz lehetőségük külön szobára egyelőre. A mi hálónk is olyan kicsi, h nem fér be a gyerekágy. Szal a mellettünk levő gardróbban lesz a kicsi, aztán ha már nincs éjszakai szopizás, összerakjuk őket.
Szóval csak azt szerettem volna mondani, h előre nem tudjuk a kiskölkök mit szeretnének, részben úgyis tőlük függ majd! Szülő tervez, gyerek végez ugyebár……… :wink:

Eygébként még annyit a főzőlapról, h a használatával nincs bajom, hamar megszoktam, csak a takarítása szörnyű!!! :evil:
A sütőnél meg az is jó, ha sütősínes. Akkor ki tudod húzni a tálcát, és könnyebb ki,- berakni a cuccokat. Tök praktikus!

Madagaszkár: sztem érdemes megnézni. Nem volt számunkra annyira „ütős”, mint az első, de teljesen élvezhető!! Vannak benne új poénok is, nem csak a régieket rágták tovább! :lol:

Etti: sztem is Apa miatt volt a dolog, nyugi! Hú, nem is értem, hogy bírod szex után bugyi nélkül?!?!? :shock:

Megyek, megkuksizom a fotókat!

Zsu
svs

Svs:
a stifunder legalább is én így ismerem valójában kolbász csak az vastagabb kb,. 2szer olyan vastag mint a kolbi.

Kép

Kép
gabka7926

Svs-zsu:nagyon aranyos Emma a képeken!Nekem ami a legjobban tetszett az a kép ahol a virágot szagolja éppen.Gondolom a nagypapa tartja neki.Ugye?

Kép

Kép
gabka7926

Zsu nagyon jók a képek, Emma nagyon édes rajtuk! alig várom már az áprilist, hogy nekünk is legyen végre egy huncutkánk!! :D :D

képzeljétek, megint nagy fába vágtam a fejszémet, de le akarom foglalni magam, mig apa a banketten van... 1000 részes puzzle-t vettünk már fél éve, és még csak most bontottam ki a dobozból, az egész asztal be van teritve, kiváncsi vagyok, meddig jutok ma :lol: meg van fonal a micimacis gobelinre is, ha a puzzle-t elunom, csinálom azt...

ja, a takaritásból nem lett semmi, viszont megfőztem életem első paradicsomlevesét, és nagyon jól sikeredett, mellé palacsinta, úgyhogy lassanként csak sikerülnek majd a bonyolultabbak is! ja, sütőtök krémlevest ti már csináltatok, mert ettem egy barátnőmmel a liszt ferenc téren és isteni finom volt! (soha nem ettem még sütőtököt, mert nem tetszett a szine, de lehet most már nem félek tőle)

Kép
tünemény

Sziasztok!

Képeket még nem tudtam rakni és nézni se , de iszonyatosan fáraztó napom volt. Tesóim és anyum elhívott karácsonyi vásárolgatásra a westendbe ..... reggel 9 kor indultam és 17-re értem haza sejthetitek.rengeteg ember st.... de azért jó volt.

Szoba kérdés.
Hát mi nálunk a szobák közvetlen egymással szemben vannak nincs még egy méter távolság se . ha alszanak még rá is láthatnak egymásra :-) Szóval nálunk külön lesznek. bár ha egyneműek lesznek és kész esz a padlástér akkor valszeg össze kerülnek. én szerintem mindegyiknek van előnye és hátránya. míg picike én addig tarto fontosnak hogy legyen egy nyugodt kis zuga ahol aludhat, mert koli mellett nem lenne nyugalma.

Ettike!
Szerintem is csak apától volt. nálam is szokott lenni..... :oops:

Tünemény!
A sütötök nagyon jó dolog a babák nagyon nagyon imádják. mi kolinak kilo számra főztük és még mai napig imádja. Levest néhat szoktam csainálni. kicsi krumplival megfőzöd a krumpilt elöbb rakd fel, mert a tök hamar puhul a végén öntsd le róla a vízet daráld össze és tejszínnel teszed krémessé. ha jó a tök nagyon fini édes lesz. De biztos találsz jobb receptet mi így szoktuk.

na mennek, mert nagyon fáradt vagyok. holnap jövök
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziszi köszi a receptet, igen, valami tejszinesre gondoltam! lehet jövö héten ki is próbálom!

most megint tök hülye vagyok, mert most veszekedtem apával telefonon, hogy mennek a haverokkal egy kareokira egy bárba a stadionoknál, és hogy jó hogy megy, mert ha mondta volna, tudta hogy nem tetszett volna, és nem akartam volna elengedni, szóval jól kib.szott velem, ő menjen csak bulizni, mikor pont ma kellett kölcsönkérni, hogy kenyér meg kaja legyen, és ki kell húzni keddig, hogy maradjon belőle, teljesen ki vagyok, miért tudok annyira ideges lenni, hogy nem tudok megnyugodni..és persze a haverok előtt hivott fel, és osztott ki, és ők is beszéltek velem, hogy menjek, (persze, miből??holnapi vagy hétfői kaja árából? tök ki vagyok) ÉN nem eszek, csak amit olcsón megfőzök, és Ő elmegy bulizni, meg vesz 2500as piát, hogy az a menő...egyszerűen nem hiszem el, hogy ez az az ember, aki puszilgat, és mondja hogy minden rendben lesz, ő nőtt fel nyomorban, és túlélte...HÁT én nem igy nőttem fel, soha nem fordult ilyen elő, és nem ezt akarom a családomnak. nyugi, nem bántom magam, a baba most már a legfontosabb, és nem érdemli meg, hogy egy ilyen miatt...legszivesebben kizárnám, de lehet hogy most piásan menne másik nőhöz egy ölelésre...holnap meg bújni fog, és kér hogy felejtsem el, és bocsássak meg és nem csinált semmit és az én hibám ha nem bizom benne...de hol tudok bizni ha már eleve hazudott hogy bulizni mehessen??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
tünemény

tessék, megint egy hullámvölgy, ezek ilyen sűrűn jönnek???

ja, és eddig nem is voltam ideges, semmi bajom nem volt. megyek, lezuhanyzok, és lefekszem. nem érdekel, mikor jön meg, de tuti remegni fogok az idegtől mikor hazaér. ő majd tud aludni, én meg nem...

Kép
tünemény

zuhany alatt rájöttem hogy nem érdemes idegeskesnem, tudja mit veszit, ha hülyeséget csinál...szóval valahogy most nyudodt vagyok...holnap majd irok, megvagyok-e

Kép
tünemény

Jó reggelt!
Tünemény kitartás! Megértelek,mert nekünk is voltak régebben hasonló vitáink. Sajnos ez az egy hátránya van egy fiatalabb pasinak.(Ha jól értettem a tiéd is fiatalabb nálad) Sok veszekedés és hiszti után hoztunk egy kompromisszumot,miszerint mehet ha akar a haverokkal időnként,de nem éjszakázni,hanem olyan 11 felé legyen itthon. De ritkán akar már eljárni,és inkább velem szeretne.De ehhez idő és sok türelem kellett,meg egy-két csúnya balhé. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó reggelt!

Tünemény remélem nyugodt éccakád volt és nem idegeskedtél annyit,meg most már minden okés. Tényleg nem jó,h pont most történik Veled, mert látom Te is olyan vagy,mint én,h remegni tudsz az idegességtől. Sajnos én is :cry: De mostanában előbb kezdek el sírni és akárhányszor számolnék és vennék nagy levegőt,h megnyugodjak egyre inkább potyognak a könnyeim. Úgyhogy nem ajánlom a számolósdit,de javaslom,h egy kicsit próbálj meg meditálni. Én mostanában azt kezdtem/kezdem el és sokat segít,ha csak az ágyadra vagy valami kényelmes helyre fekszer és hagyod,h szétfojjál :) A lényeg,h Nektek jó legyen!

dharma

Jó reggelt Lányok!

Óriási dolog történt ma reggel velünk. Luca baba végre éreztette magát!!!
Épp visszabújtam az ágyba a pisiliés után (csoda, hogy 7-ig kibírtam), jó közel a papához. Egyszer csak érzem, hogy valami a köldököm alatt mozdul. Először azt hittem, hogy a hasizmom a nyújtozás miatt, de jött még egy, meg még egy... Felébresztettem a férjem, hogy azt hiszem Luca megmozdult. Ő rögtön rávetette magát a pocakomra, Luca neki is produkálta magát. Legalább 5 percen keresztül ment a show.
Annyira örülök, hogy ilyen békés, nyugodt körülmények között történt meg először. Nagyon jó, hogy mindhárman együtt voltunk.

Tünemény! Mi van Veled? Minden rendben? Remélem, nem veszekedtetek. Tudod, a baba az első, minden csak utána jöhet.
Nekem kicsit furcsa a párod hozzáállása a dolgokhoz. Lehet, hogy csak a fiatalsága miatt, de véleményem szerint, így nem lehet viselkedni egy gyermeket váró apukának. Ő is akarta, tehát igen is tegyen meg mindent azért, hogy békességben, nyugalomban növekdhessen a pocakodban. Mi az, hogy elmegy szombat este bulizni a haverjaival, Te meg otthon vagy? Persze, alkalmanként menjen is, kell is pasiknak a külön bulizás. De nem akkor, amikor Te kismamaként otthon vagy, és szükségetek van a pénzre.
Én nem vagyok sajnos egy toleráns alkat, de biztos, hogy ezt nem tudnám elviselni. Próbáljátok ezt nyugodt körülmények között átbeszélni, hát ha használ.

Írj, hogy zajlott a dolog! Ne feledd, a baba az első!

Kép
gesztenye74

Kocska!

A másik fórum igazából ezen a fórumon egy másik topic.
"2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk..."
Nagyon jó összeszokott kis társaság alakult ki a hónapok alatt. Igazi barátok.

Fogínyvérzés szintén c vitamin hiány miatt lehet.

Egyébként én most kezdek rászokni a mandarinra.

Kikocska!

Milyen volt a börze?
És az én fiam sem mindig ilyen angyali ám. De valóban ránézésre nem lehetne megmondani róla, hogy szokott hisztizni és milyen akaratos.
Édesek nagyon a gyerekeid.

Kutyafüle!

Én nem haragszom a gyerekek száma=szobák száma nézetedért. Van benne igazág. Én is szerettem volna mindig sajátot, de csak közös volt a húgommal. (Persze van aki ennek is örülne.)
Mi szerencsére olyan házat vettünk, ahol akár 3 gyereknek is lenne hely. (Életünk végéig fogjuk fizetni a hitelt.) Igaz, ahhoz át kellene alakítani kicsit, mert most az emeleten a mi hálószobánkon kívül csak két gyerekszoba van, és a földszinten egy dolgozó. Az viszont mindenféleképpen kell a párom miatt.
De a két fiú most külön szobában lesz. Beni így szerette volna. Megkérdeztük, és tiszeteletben tartjuk a véleményét.
Ha később össze akarnak költözni, amjd megoldjuk.
Az első időkben, amíg éjszaka is van szopi, addig biztos hogy velünk fog aludni Marci.

Gesztenye!

Mit szóltak a barátaitok a babához?

Én egyébként azokat a nőket nem ítélem el, akik megszülik a gyereket és a kórházban leteszik az inkubátorba.
Lehet, hogy felelősségteljesebben gondolkodik, mint aki az ötödiket is bevállalja a a segélyek miatt.
Hiszen nem tudjuk miért hozta meg azt a nehéz döntést, de legalább felelősséggel gondolkozott. És ezek a babák jelenthetnek boldogságot azoknak a párokank akiknek másképp nem lehet gyerekük. Hiszen ezek a babák pár héten belül örökbe adhatók.

Judy!

Örülök, hogy jól haladtok a házzal. De kint még ott lesz a kert. Nekünk az még nincs kész.
remélem valóban be tudtok költözni a tervezett időpontban.
Közben még eszembe jutott, hogy a lámpák vásárlása is sokáig tartott és a függönyök... annyi minden van egy új házon.

Babák szívverés 120-160 között normális, ha jól tudom. Ügyes kis babád van!

Gabka!

Én még a madagaszkár első részét sem láttam. majd később DVD-n a gyerekekkel.

Zsu!

A vilany főzőlap sokkal jobban néz ki a konyhánkba, mert szerintem egy ameriki típusuhoz jobban illik. (Legalábbis a miénkhez) De a takarítás valóban nem egyszerű. Bár én találtam egy nagyon jó tisztítószert. Most nem jut eszembe a neve, de majd megnézem és leírom.
sütő: Grillezős, forgónyársas, hőlégkeveréses, kihúzható sínes... Nekünk ilyen van és nagyon jó. :)

Tünemény!

Mikor aludtál el este? Megnyugodtál végül?
A sütőtök nagyon finom és egészséges. (ha nem cukrozod)
Az én fiam is imádja.

Bocs, hogy ezt írom, de néha még elég éretlennek tűnik a párod egynémely megmozdulása. De szerintem ha meglesz a baba, sokkal felelősségteljeseb lesz.
És talán egy-két új barát sem ártana, akiktől nem csak a bulizást látja.

Sziszike!

Azért ne erőltesd meg magad a sok mászkálással és vásárlással!
Vendég

Gesztenye!

Örülök, hogy végre te/ti is éreztétek a mocorgást.
Lehet, hogy csak erre várt, hogy mindhárman együtt legyetek. :D
(Megjegyzem, hogy talán előbb is érezted, csak nem vetted észer, mert az első mozgásokat nem lehet kívűről érezni szeintem.)

Akinek nem reagáltam külön a képekre, bocsi!
Az összes nagyon tetszett. :D
Vendég

Tünemény! Mi a helyzet? Tudtál végül aludni?
Tudom, hogy könnyű mondani (mert én is tiszta ideg lennék), de tényleg próbálj nyugodt maradni. Nem tudom, hogy mennyire igaz, de azt olvastam, hogy számít a babáknál, hogy a kismama mennyit idegeskedett vagy stresszelt a terhesség alatt. Állítólag aki nyugodt volt, annak a babája is sokkal nyugodtabb ha megszületik.
Próbálj mindig erre gondolni! Kitartás!

Judy

Kép
judy_76

Tünemény!

Mi a helyzet?

Azt kell mondanom, hogy én nagyon szerencsés vagyok a férjemmel. Nagyon ritkán jár el itthonról. Igaz ez annak is köszönhető, hogy sokat dolgozik és fáradt hozzá. Illetve, ha van szabadideje, akkor azt velünk szeretné tölteni. Nagyon családcentrikus lett.
Ha mégis elmegy, akkor megpróbálja úgy intézni, hogy én is vele mehessek. Ha nincs hozzá kedvem akkor sem aggódom, mert minden barátját ismerem. Megbízthatóak. Egyik sem kockáztatná a családját semmi és senki miatt.
Én csak azt nem szeretem, ha úgy vezet haza, hogy ivott. Nekem egy sör sem fér bele. A fáradtság és egy sör nagyon rossz kombináció. Főleg úgy, hogy itt az erdőn keresztül vezető úton szoktak őzek és szarvasok lenni, sőt néha vaddisznó is. Ahoz kell a megfelelő reakcióidő.
Ilyenkor inkább azt mondom, hogy igyon többet, és jöjjön haza sofőrszolgálattal. Többet ér az élete.
Néha pedig együtt megy egy olyan barátunkkal aki itt lakik a faluban, és akkor együtt jönnek haza.

Szóval ismét el kell ismernem, én megtaláltam a számomra ideális férjet. :D
Vendég

Sziasztok csajok!
Tünemény:nálunk is vannak viták a pénz miatt, de nem a párom hanem én nem tudom hóvégéig beosztani.Persze azért mert a konyhapénzből veszek még gyógyszert és karácsonyi cuccokat is.Ilyenkor mindig ad a maszekjából vagy a költőpénzéből ami persze mindig több mint az enyém :x :x :x . :wink:

Cat:nekünk is vissza van az udvar(bontás, építés, füvesítés) és a házat még le kellene festeni kívülről.De majd tavasszal nekiáll a párom és a haverjai.Na azért ilyenkor jól jön néhány haver!
Most is itt van 2 és kint boros kóláznak és meg zavarom őket a strandra, hogy legyen egy nyugodt délutánom.

Én egész éjjel olyan rosszul aludtam.Szerintem most kezdi a baba felfedezni a nagy helyet és néha nagyon rossz amikor nem tudom, miért de rosszul érzem magam.Szóval értitek remélem.És egyre kényelmetlenebb az alvás a háton fekvést lassan elfelejthetem és be kellene szereznem egy szoptatós párnát amivel kitámasztom magam.
Most is szenvedek éppen!
Na megyek megcsinálom a krumplipürét.

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok Lányok!

Köszönöm hogy irtatok, tulajdonképpen tegnap pont TI segitettetek, mert ha nem 'vagytok' akkor biztos sokkal lett volna. hazajött kb 2kor, de mondta hogy gyerek után is majd el fog menni a focibulira, és hogy nem csinál semmit, akkor meg mi a bajom. és hogy öleljem meg, mert ha nem elmegy otthonról, fel is öltözött vagy 3szor, akkor meg ÉN könyörögtem neki hogy maradjon...hülye vagyok, tudom...de megint nyelek, mert talán észhez fog térni. a másik apuka kétgyerekes volt, szintén ott volt bulizni, és hogyhogy neki olyan rendes párja van, hogy elengedi, én bezzeg, vagyis ő bezzeg jól kiválasztotta azt, aki olyan mint a többi nő, hogy féltékeny és nem engedi sehova. ő bezzeg elenged engem kedden hogy veletek találkozzak, és nem szól semmit...szerintem ez nagyon nem ugyanaz a dolog.szóval most sz.r kedvem van, de próbálom elfelejteni ezt az estét. lehet elmegyünk budára és kiadom a gőzt a túra közben. egyre jobban hiszem azt, hogy amit a gyerek otthon lát, azt fogja utána normálisnak tartani...az ő apja eljárt inni, faluban kocsma normális volt, az én nagypapám (mivel 2hónapos korom óta ők a gyámszüleim, tulajdonképpen őket tekintem szüleimnek) sose maradt ki estére, nem ivott, talán egy-egy sört, bort de semmi több. szóval két ellentét ahogy felnőttünk, a nagyimék mindent megtettek, hogy tanuljak, angolra járjak, utazzunk, ők meg 5gyerekkel néha nem tudták, mit egyenek. hát ez van, de remélem jövöre talán tényleg rájön, hogy mi leszünk majd a fontosak..azt biztos nem fogom hagyni, hogy a tejem elapadjon az ideg miatt.. egyébként tegnap 1kor elaludtam, 2kor felébredtem, egy órát vitáztunk, és utána még megnéztem egy filmet 4-1/2 5ig.

igérem holnapra már jobb lesz a kedvem..most nem tudok másra reagálni, de majd fogok. és köszi.

ja és Luca baba mocorgásához meg gratulálok Gesztenyének, tényleg szép az, hogy az elsőt apa is érezhette!

Kép
tünemény

Az én párom sohasem vezet ha iszik!És inkább biciklivel közlekedik, az autó csak a melóba menés-jövésre van .

Kép

Kép
gabka7926

Gabka!

Szerencsére a párom sem az a fajta, aki iszik, ha vezet. max itt az utcában 300m-t jövünk, hogy ne kellejen éjszaka a hidegben gyalogolnom ha átmegyünk valamelyik "szomszédhoz".

Egyébként ha bemegy pestre, azt csak kocsival tudja megtenni, mert minimum 20km.

Az a baj, hogy ő nem érzi úgy, hogy egy sör befolyásolná a vezetési képességeit. Ami akár igaz is lehet egy vacsora után, de én nem szeretném ezt kockáztatni.

Tünemény!

Sajnálom!

Igen, ezért nehéz, ha az ember más körülmények között nő fel, mint a párja. Más az értékítélet és más számít normálisnak. Általában, azért ez hozzá kell tennem.
De szerintem nálatok az is lehet a probléma forrása, hogy a párod még nagyon fiatal. Nem biztos, hogy 10 év múlva is így gondolkodik majd.
Huszas éveim elején én is szerettem bulizni és a férjem is. Nekünk is kellettek azok az évek ahhoz, hogy ma nyugodtan és minden hiányérzet nélkül tudjuk a családunkra koncentrálni.
De ezzel nincs mindenki így.
Vendég

Sziasztok!

Jaj Tünemény!

Tényleg sajnálom. Ma azért remélem, hogy ki tudod magad pihenni. Figy nem tenne jót ha eljárnál jogázni? Nagyon megnyugtatt kikapcsol. Kicsit meg kéne tanulnod lazítani, mert ez se need se a babának nem jó.... (nekem is nagyon nehéz) a jogameg megtanít rá-....
Én is úgy gondolom ahogyan többen írták, hogy párodnak még érnie kell és reméljük a babó születése után meg is történik. De minden tiszteletem a Tiéd, mert ezt én sem tudtam volna elviselni, hogy kamú szöveggel megy el. nálunk a hazugság tabu. egyikünk se bírja....
Próbálj lazítani levendula olaj halk zene... és egy kád fürdő persze nem forró :-) Majd írd meg hogy vagy éshogyan alakultok :-)

Gesztenye!
Gratula az ügyi kicsi lányhoz :-) Nálunk apa még nem érzi pedig már két hete én igen :-) Szerencsések vagytok :-)

Mi nálunk minden rendben :-) Képzeljétek tegnap este nekem is vérzett az orrom. az ínyem már rég vérzik, de az orrom még sose..... :shock:

na mennek
puszi jó hétvégét.
Gyújtson ma mindenki gyertyát :-) advent első vasárnapja... annyira imádom a karit meg a készülődést. képzeljétek tegnap apával együtt csináltuk meg a koszorút és annyira szép lett. egyszerű, de szép :-) majd rakok fel képet.

Kép

Kép
sziszike22

Kép

Kép

Kép

Ezeket a cuccokat péntek este találtam és nekem nagyon bejönnek!
Persze apucinak nem tetszik de majd megrendelem titokban és akkor már nincs mit tenni.Szerintem ezek tükrözik egy kicsit az én egyéniségemet is.

Szerintetek?

Ha megakarjátok nézni akkor itt megtehetitek:

www.vampiregang.com

Kép

Kép
gabka7926

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép [

Ezekre a rucikra tegnap este tettem szert a teszveszen!Jók nem?
Postaköltséggel együtt 5600 ft -ba kerül.

Szerintetek megérte?

Kép

Kép
gabka7926

hopsz az egyik body kétszer van! :D :D :D :shock:
ez menne még oda Kép

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

gabka:

édesek a rucik,szerintem megérte ennyiért,ha bababoltban veszed kb a duplája lett volna.és nekem az elsők is tetszenek,lehet rendelek én is Alexnak.

megvettük ma a gázt,maradtunk a teljesen gázos melett.most avatom a sütőt,pizzát sütök vacsira.

gesztenye:

gratulálok hogy Luca "megmozdult"

tegnapi folyás:

nem hiszem hogy apa kisfickói lettek volna.eltelt jó fél óra addig és még "alulam mosást" is rendeztem utánna.de a lényeg hogy azóta nem volt.

megyek mert megsült a memme.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

TEgnap elmentünk a babaörzére,most voltunk elösszőr,de nagy élmény volt,nyításra ott voltunk,mert szerettem volna az ingyenes ultrahangot.

hát mit ad isten benne voltam a 40 szerencsésbe,madarat lehet velem fogatni,hogy ismét láthatjuk a kis Hannát. kaptunk dvd és színes fotó,már megérte

és vettem pár dolgot,de szerintem jövőre jobban bevásárolok,mert akkor már tudom mire lesz szükség.

ezentúl nem fogoim kihagyni,mindnekinek ajánlom.

nagyon elfáradtam a sok gyaloglástól,ti is így vagytok ha sokat vagytok fenn.fáj a bokám és a hátam.

babóka 20cm 35 dkg (olvastam kb akkora mint egy banán)

Holnap kezdődik a meló,szóval csak olvasni jövök.

örülök,hogy ilyen jó csapat alakult itt ki,csak sajnálom,hogy nem lehet aktív tag.

kikocska: már másodszor olvasom a könyvet,még egy hetet kérek és visszajuttatom.

üdv

Andy

]Kép[/url]
békefiné

Jó estét Lányok!

Épp most néztünk meg egy videofilmet, valami olyasmi a címe, hogy 9 hónap az anyaméhben. Egy kislány magzat 9 hónapos fejlődését mutatja be.
Biztosan sokan láttátok már, nekem ez volt az első alkalom. Fantasztikus volt végigkövetni, hogy milyen lépéseken megy keresztül (mindig arra gondoltam, hogy Lucával is így volt illetve lesz).

Délután sétáltunk egy nagyot. Későn ebédeltünk, meg is gyújtottuk az adventi gyertyát (immáron "hármasban").

Nekem egy rossz szavam sem lehet a férjemre. 15 éve ismerjük egymást, 9 éve élünk együtt és 4 éve vagyunk házasok. Ő 21, én 19 éves voltam, amikor összejöttünk. Szinte együtt váltunk felnőtté. Sokat formáltunk egymáson, de talán épp ezért működik nagyon jól a dolog. Teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Korábban mi is rengeteget jártunk bulizni, együtt is, külön is. Mostanra már lenyugodtunk, és a családalapítás tölti ki az életünket. Anyagil problémáink szerencsére nincsenek (ez az ára, ha az ember később szül), éljük a harmincasok életét.

Tünemény, remélem, hogy jól alakulnak végül a dolgaitok!

Kép
gesztenye74

Gesztenye,gratulálok a mozgáshoz!Nagyon jó élmény lehetett,hogy párod is veled együtt érezhette először.Alig várom már én is.
Gabka,szerintem is tök jók a rucik,és megérte.
Végre végeztem a vasalással,tegnap+ma úgy összesen 5 óra volt.Az elmúlt két hétben ezt kicsit elhanyagoltam,így összegyült.A férjem meg összerakta a kiságyat és az új cipősszekrényünket.Most még elszaladunk varrónőhöz,aztán gyors porszívózás,aztán készülődhetünk holnapra.Mindenkinek szép estét!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!

Tegnap este írtam egy rövidet, de aztán nem küldte el... Az "irodámból" gyakran előfordul az ilyen, biztos figyelmeztet, hogy bizony ott dolgoznom kellene...

Andy, hallottam, hogy nyertél :D örültem is neki :D:D:D Én is börzefüggő vagyok, most már eladóként is, és nagyon ajánlom mindenkinek továbbra is. Már csak azért is, mert sokkal olcsóbban lehet vásárolni, mint bárhol máshol. új dolgokat is.
mi is jót vásároztunk, és csomó áprilisban szülő kismama vásárolt nálunk, szóval mégis volt még bébiruhánk bőven, mert jutott mindenkinek :) mindig mondtam nekik, hogy én is akkor szülök :)
könyv meg majd jön. Azért megnyugodtam, hogy előkerültél :lol:

csináltunk mi is koszorút, réka csinálta az ajtóra a kintit :D eredeti design, én tűzködtem, ő mondta, hogy hova mit, édes volt. Az adventit meg én csináltam addig, mi is énekelgettünk, meg fújkodták a gyertyákat. Nándinak több égési sérülése lett a kezén. Nem sírt, utólag vettük észre, mert tudta, hogy nem szabad, mégis odanyúlt... hihetetlen fickó. kis korában (hehe, nincs még két éves) egyébként aggódtam érte, hogy az a génhibája van, hogy nem érzi a fájdalmat, de mióta elrepedt a karja, azóta jobb a helyzet, kicsit nagyobb a félelemérzete.

gabka, rucik aranyosak, és az ár sem rossz, bár én úgy darabra tudom inkább a babaruha árakat :) csomiban ritkán veszek és adok el :)

Tünemény, okos lenne megegyezni valamiben, hogy hol a határ. Hogy ő is mondjon le valamiről, és te is nyeljél, de azt mindketten tartsátok be. Kompromisszum, vagy mi. Pl. legyen egy buli-kerete, amivel maga gazdálkodik, és legyen mondjuk hetente egy nap, vagy kéthetente egy, vagy akármi. És akkor te is tudod, hogy mire számíthatsz, meg minden. 22 évesen nagyon kevés pasinak nőtt be a feje lágya, hát a tiednek biztos nem még :) ha úgy döntesz, hogy kitartasz, amíg megnevelődik, akkor bizony még sokat kell nyelni meg veszekedni.
Meg akkor talán normálisabban szórakozik, nincs az, hogy úgyis kapok érte, legalább legyen miért...

Mi is úgy vagyunk, mint gesztenyéék, hogy egymáshoz csiszolódtunk, szintén 19 és 21 évesek voltunk :D és azt hiszem, tökéletes házasság a mienk. hát, vállvetve túléltük a második gyerek vállalásának nehézségeit - ez a baráti társaság legtöbb párja megsínylette - , és ezt a mögöttünk levő elég nehéz másfél évet különösebb konfliktusok nélkül, szóval azt hiszem, mi már biztos így maradunk. talán majd akkor lesz nehéz, ha 40 évesek leszünk, és megnőnek a gyerekek és jön a változókor...
Tüneménynek is írtam priv, hogy az a tapaszalatom, hogy a párkapcsolatok abban mennek tönkre, hogy az egyik meg akarja változtatni a másikat. Nem lehet. el kell fogadni olyannak amilyen. Ha nem tudom, lépni kell. Mindenkinek vannak hibái, azok vagy elviselhetőek cserébe az én hibáimért, vagy nem.

ettike, nekem volt már olyan, hogy csak másnap "jött ki"... de azt gondolom, hog y biztos tudod, hogy nem az volt, azért ezt az ember tudhatja, ebben az esetben tanácstalan vagyok :)

ja, és én is kiskorban egyszobában, nagy korban különszoba párti vagyok. Nagyon jó, ahogy összenőttek a gyerekeim, és azt hiszem, kb iskoláskorban csinálunk egy tanulószobát, aztán szépen, ahogy igény lesz rá, kezdődik a küloönköltözés. mi négyen voltunk egy szobában sokáig és jó volt, és kiskamasz korban költöztettek minket szét, és így ideális volt. szerintem a mai világban kell az gyereknek a saját kis világa, mert nem lehet úgy elvonulni, ahogy régen, mikor családok éltek egy szobában... túl sok inger jön kintről. Nekem is szükségem van egy külön szobára a férjemmel a gyerekek nélkül, holott nagyon szeretem őket.
most nekünk egy nagy 35 nm-es gyerekszobánk van, és nagyon jó! lehet szaladgálni, és a nagyobb játékok is elférnek, van rajzoló aszalka meg hintaló, lehet habtapi-hidat építeni, és azon játszani. Ha két- három kisebb lenne, nem élveznék ennyire. És nekik az ágyukat is össze kellett tolni, annyira összenőttek :) és sosem ébrednek fel egymásra, legalábbis úgy tűnik...
na, megyek fektetni.
szép karácsonvihangulatos estét! (fahéjas almás mécsest égettünk- ikea- nagyon hangulatos :) )

ja, ja!
még fiú-lány!
én rékáról nem akartam elhinni, hogy lány, csak a 32. heti uh-on! :) annyira hittem benne, hogy fiam lesz. És elég fiús is volt sokáig, mostanában kezd igazi kiscsaj lenni. De pl csatot soha nem tudok a hajába tenni 5 percnél tovább :(

kikocska

Tünemény (csak mert nekem jutott ma a kakaócsinálás, apa mesél :lol: ideszöktem. beteg, és már egy bő hete itthon van. A betegség nem jó, de már jobban van, az itthonlevés viszont nagyon!!!)

Sütőtök krémleves:
Hozzávalók:
1 sütőtök
1 nagyobb póré-, vagy vöröshagyma
vaj
tej
tejszín
fűszerek: fehér bors, szerecsendió, pirospaprika, só, esetleg gyömbér,

Elkészítés:
A tököt meg kell hámozni, és kockára vágni. Kb. egy liter vízben két leves kockát megmelegíteni.
Egy kis vajon a hagymát, majd a tököt meg kell párolni, és a leves lével és tejjel felönteni, éppen úgy, hogy a tököt éppen ellepje. A fenti fűszerekkel ízlés szerint megszórni. Addig kell főzni, amíg a tök meg nem puhul (kb. fél óra). Ezután az egészet össze kell turmixolni, és tejszínnel felfőzni, illetve, ha kell még fűszerezni.

hántolt tökmaggal vagy főtt gesztenyével nagyon fel lehet dobni :) és hidegen is nagyon finom. és én nem szoktam külön megfőzni a levest, csak beledobom a leveskockát, vagy kiolvasztott, eltett húsleves-lével felöntöm.

kikocska

Sziaszok!

Csak gyorsan írok egy pár sort...

Tünemény!
Próbálj megnyugodni, valószínű a korral majd a párod lázadó szakasza is lezárul....
Reméljük kibírja ezt a kapcsoltotok és a párod majd az apasággal együtt felelősségteljesebb lesz.....
Ha nem akkor ( tudom rossz ilyet olvasni) de ne is bánd, még úgyis fiatal vagy ahhoz, hogy úgy éld le az életedet, ahogy neked nem jó..persze te is engedj bizonyos határokon belül....de ne a végletekig...

Én többször kezdtem előről az életemet a nulláról....

Két gyerekkel is elválltam és 32 évesen kezdtem el újra építkezni, és minden kezdeni újra....látod 36 évesen szülök megint...

Szóval az élet nem áll meg ha nem maradtok együtt de természetesen csak utolsó megoldás--mert első a gyerek---mindent meg kell próbálni....

Én is megpróbáltam az elsőnél mindent....többször visszaköltöztem.... :(

Na az is igaz, hogy akkor olyan jó kis vékony voltam..
képes voltam elszívni 1,5 doboz cigit a teraszon idegességemben, pár óra alatt, mert a párom valahol mulatott....( az előző férjem)

Hánytam, hasmenésem volt az idegtől---de le is ment 2 kg egy nap alatt.... :wink:

Na már 5 éve nem cigizek és hál istennek nem is kell idegeskednem ( legalább is ilyenek miatt nem)
Meg is látszik a fenekemen... :lol:

Múltkor mi is nagyon összevesztünk -de szerencsére kibékültünk......valami hülyeségen....azóta szerencsére minden rendben, nagy gondok nincsenek közöttünk....
csak makacsak vagyunk mind a ketten
:roll:
Azt nem bánnám, ha jobban-látványosabban ajnározna aterhességem alatt, de remélem ha majd meglátja a lányát akkor majd teljesen elolvad... :lol:

Szóval fel a fejjel Tünemény!! Biztos ha megszületik a baba majd jobb lesz!!!! :D

Na még megírom a mai napom aztán húzok!

Reggel 6-kor elindultunk Gyöngyösre a fősulira vizsgázni, és jó kis lendülettel mentünk amikor észrevettük hogy kocsik vannak az árokban... :shock:
Na egyből lassítottunk ......Kétszer majdnem keresztbefordultunk.....tiszta ideg voltam...1,5 óra alatt értünk Pestre (máskor 40 perc)
Akkor kitaláltuk menjünk autópályán hátha jobb az út..
Persze ez is idő( matrica-benzinkút)
Amikor ráértünk az autópályára még volt vagy 100 km és már csak 1 óra avizsgáig....
Olyan köd volt , hogy semmit nem láttunk :shock:
Addigra én már kész voltam az idegtől ......Na már majdnem leértünk amikor persze nem vettük észre a lehajtót és 20 km elhagytuk Gyöngyöst.....kimentünk gyorsan megfordultunk ( 15 perc a vizsgáig)
Valami mellékutakon mentünk Gyöngyösre ( 140el ment a párom........... :shock: :shock: :shock: :shock: )
Én akkor már levegőt sem kaptam

Úristen mikor törjük össze magunkat....
Végül is 9 óra 2 percre értünk a sulihoz (9-es vizsga volt..
Én kabát nélkül mint az őrült rohantam keresni a termet--jó hülyének néztek ....amikor odaértem a többiek még be se mentek----sőt a minket---mert több tantárgyból is ZH-tunk csk háromnegyed 10-kor hívtak be!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:

Mi meg ezért rohantunk....

De fontos vizsgám, mert ebből alig raknak be vizsganapot és le kell záratnom az indexemet....szóval muszály volt sietni, bár én már mondtam hogy nem ér az egész annyit.....

Szóval alig láttam a lapot az idegtől--szegény picikém meg rugdosott a vizsga alatt--érezte a streszt....
Remélem sikerül--mert kiakadok----
Mondtam a páromnak hogy ez vagy nagyon jó gyerek lesz, mert már nagyon edzett lesz...vagy nagyon sokat fog sírni, hogy visszaadja a sok ideget!! :?

Ja, tegnap este úgy görcsölt ahasam, hogy azt hittem dokit kell hívni..aztán ettem egy nos-pát és feküdtem és elmúlt...szerintem lehet, hogy a levegő beszorult ....

Még egy dolog:
Ma meg a szeméremcsontom fáj---a nunimnál :oops: olyan, mintha bevertem volna----pedig nem volt eksön :oops: , lehet, hogy tágul acsont-vagyis a szalagok???
Neketek nem fáj????Alig tudok menni, mint akit jól...... :wink: :wink:

Na megyek, már biztos untok!!Igérem holnap alig jövők!! :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Tegnap voltunk mi is a börzén .Hát nekem is nagyon tetszett a dolog! Először csak ténferegtünk, magunk se tudtuk mit szeretnénk, mert úgy tervezzük, hogy még a baba megérkezése előtt újra burkoltatunk + új konyhát is veszünk, s nem voltunk benne biztosak, hogy tudunk helyesen mérlegelni a cuki, de nem túl hasznos holmik, és a valóban szükségesek között... de beindultunk... s vettünk egy nagy szatyor remélhetőleg tényleg fontos holmit. Majdnem minden ruhácska kék, szóval remélem, igazat mondott az UH. :)
Megvettünk két tündéri türülközőt is (egy zsiráfosat és egy kutyusosat.)

Tisa! Padri! Köszönjük a szervezést!

Szoba: Én Kikocskával értek egyett, mi nagyon jól megvoltunk a tesómmal, s miután nagyobb lakásba költöztünk, rendszeres visszajártam aludni a régi emeletes agyikóm felső szintjére, mert hiányoztak az elalvás előtti beszélgetéseink az öcsémmel. Kb 12 éves koromtól fogva élveztem csak, hogy van külön szobám. Igaz, ehhez biztos az kell, hogy a testvérek jól kijöjjenek egymással.

Padri! Milyen volt a csülök? Miután elolvastam, én is megkostoltam volna Hmmmmmm :)

Tünemény! Kitartást! Tényleg két ember nehezen csiszolódik egymáshoz. Én nagyon korán ismertem meg a páromat; én még nem töltöttem be a 17-t, Ő pedig 21 éves volt. Akkor nagyon szimpatikus, kedves, de felelőtlen gyerek volt. Igaziból nem túl régen érzem én is azt, hogy igazán megérett az apaszerepre (most 32).
Írtó sok veszekedés, vita árán lettünk olyanok, amilyenek most vagyunk, s aki elmegy az ajtónk előtt (sajna a lift előtt lakunk, s az előszobában étkezünk, s vitatjuk meg az élet nagy kérdéseit), most sem tarthat minket egy feltétlen harmónikus párnak. Mi is olaszosak vagyunk, de szerintem ezek a konfliktushelyzetek viszik előre a kapcsolatot, s ezek a viták, surlódások teszik lehetővé, hogy más részről annyira tökéletes legyen a kapcsolatunk, s közösen, ugyanolyan értékrenddel érettek legyünk a gyerekválaláshoz. Szerintem ez nagyon fontos.
Biztos egyikőtöknek sem könnyű, hiszen egy várandós nő minden szösszenetre ugrik (legalábbis én igen), ami veszélyeztetheti a közös projektet. Természetes, hogy kiállsz a Te és a baba érdekeiért. A párod nagyon fiatal. Amikor Laci ennyi idős volt, mi is mindig a barátjainak való megfelelési kényszere miatt vitáztunk. Úgy reméltem akkor, hogy végre jöjjön már egy olyan haver, kolléga, akinek nem a buli, nőzés a minden, hanem van egy stabil kapcsolata. Viszont a Te párod ezt a babát válalta, tehát tényleg felelősséggel tartozik értetek! Szerintem fogadd meg Kikocska tanácsát, próbáld meg a kompromisszumot, hogy mind a kettőtök jól érezzétek magatokat a kapcsolatotokban, s jó helyre születhesen meg a kis Luca!

KépKép
annaszuszi

Lányok, hogy ti megint mennyit írtatok... :shock: :)

És ennyi párkapcsolati tanácsot... Én csak örülök neki. :D

Mi már nem voltunk annyira fiatalok, amikor összejöttünka férjemmel, hiszen ő 26 és pedig 25 éves voltam.
De ismertük egymást, legalábbis hallomásból. A legjobb barátai közül az egyik a szomszédunk volt, (ő volt a tanú az esküvőnkön) a másik pedig nekem is haver volt, amíg koleszba nem mentem. Mai napig rendszeresen tartjuk a kapcsolatot vele/velük, annak ellenére, hogy 150 km-re laknak.

Tehát akár 14-15 évesen is összejöhettünk volna, de akkor nem várnánk most a második a fiunkat.
Én ugyanis úgy gondolom és érzem, hogy mindkettőnknek kellettek más tapasztalatok, más kapcsolatok ahhoz, hogy olyanná fejlődjünk, aki értékelni tudja a másikat.
És nálunk senki nem változatta meg a másikat. Legalábbis nem tudatosan. Összecsiszolódtunk, bár egy kicsit olaszosan. :D

De a lényeg az, hogy mindketten tudjuk és érezzük azt, hogy mi életünk végéig együtt leszünk jóban és rosszban. Igaz, lesznek olyan pillanatok, hogy ezért küzdeni kell, de szerintem megéri.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: