A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Vickybabe: igen,patikában csinálják, a nystatyn egy meglehetősen kellemetlen illatú (de csak nyersanyagként), gombaölő hatású sárga por,a sulfadimidin egy széles spektrumú antibakteriális szer, a chloramphenicol pedig szinén egy széles spektrumú antibiotikum. Ebből lesz egy sárga hüvelykúp, én is csináltam patikában :wink: Gondolom, a hüvelyváladék tenyésztése adhatott pozitív eredményt és annak a kikezelésére. A lényeg: antibiotikus és gombaölő.
De jó, hogy minden OK Levente babával is!!! Úgy örülök! És bizti kivárja januárt! Én is ezen agyalok, hogy Martin mit lép, tekintve,hogy én is teljesen zárt vagyok, vagy ez egyik pillanatról a másikra alakul? :wink: Gondolom, hogy mégiscsak egy folyamat,de hogy mennyire gyors, nem tudom, kibújik-e hamarabb?
Én tiszta libabőr leszek a gondolatra is, hogy az én édes kicsikémet hamarosan a karomban tarthatom!! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Jó "reggelt" :?

Kata, köszi az infót! Nem volt tenyésztés, csak a vizeletben találtak bacikat :roll:
A szülés végül is minden előzmény nélkül megindulhat, ha pl elfolyik a magzatvíz :wink:
Gratula, 1 hónapon belül vagytok!

Nektek volt már strepto tenyésztés?

Petne, örülök, hogy minden rendben Nálatok is! :wink: Sajnálom, hogy nem mutatta meg jobban magát, de majd legközelebb :wink:

Hanna merre lehet? Most vannak náluk vendégek?

Kép
vickybabe

Vickybabe: nálam is van sztrepto én is most kaptam ilyen sárgás hüvelykúpot, de tiszta gáz felrakom és már folyik is kifelé szinte.... Na és jövök a jóhírrel, tegnap este tesómnak elfolyt a magzatvize a férje éjszaka vitte be a kórházba, és dec 2-án éjjel 1-kor cszászárral megszülettek az ikerlányok :D az egyik 2200g a másik 1800g. úgyhogy hajnalba jött a telefon nem is tudtam már visszaaludni :D
erzsebet0312

Jó reggelt!

Erzsébet, nagyon sok gratula a tesódnak!!! :D :D :D Mindenki jól van, ugye? Dobj majd fel képeket a csöppségekről ha lesz!

Hüvelykúp: igen, elég "nehézkes" a használata: elalvás előtt közvetlenül mosdó, utána spuri az ágyba, és megpróbálni úgy elaludni hogy a csípőd feljebb legyen mint a derekad. 3 kúrát csináltam végig a terhesség alatt, nem volt egy leányálom.

Rólunk: (tegnap este a dokinál): Amennyire izgultam tegnap, hogy sírógörcsöm volt egész délután (utólag is bocs a hangulatrombolásért), annyira nem volt semmi baj. A nagyon éles hólyaghurutszerű fájdalmakat úgy tűnik Manó csinálja, valahogy pont úgy fekszik és mocorog. (Vsz. mivel a terhesség előtt évek át rengetegszer volt hólyaghurutom, érzékenyebb az a rész...)
Nem nyíltam tovább...
A héten leállunk az összes méhösszehúzódást gátló és egyéb gyógyszerről amit szednem kellett.
Szombattól (36. hét betöltése) élhetek újra normális életet: buszra szállhatok, utazhatok, boltba mehetek, stb. stb.
A héten még lesz egy labor, csütörtökön CTG.
Azt hiszem itt az ideje hogy megnyugodjak... :roll:
kisbogacs

Jó reggelt!

Vickybabe: micsoda éjjeli bagoly vagy te? :lol: Ez a kúp jó lesz, mert mint két antibaci jó széles spektrumú! Nekem múlt csütörtökön a ctg alkalmával vette le a doki a streptococcus tenyésztéshez a mintát, bizti megvan már az eredmény, csütörtökön, ha megyünk,megtudjuk! A vizeletem meg kristálytiszta volt eddig mindig :wink:
Aranyos vagy, tényleg, mához 1 hónapra vagyunk kiírva! :shock: :shock: :shock: Csak azt nem tudom, hogy lesz-e előjele, vagy tök zárt vagyok és egyik napról a másikra pikk-pakk elfolyik a vizem? :wink:

Petne: örülök, hogy minden OK! Igazi,szégyellős kiscsaj babócátok van! :wink: Remélem, a mozizáson majd pózol! :wink:

Erzsébet: aztaaaaaa,de jó!!!! Nagy gratula tesódéknak! Remélem, minden OK!!! Várjuk a képeket!! :wink:

Kisbogács: Neked is gratula az 1 hónapon belüliséghez!! Akkor mostmár tényleg megnyugizhatsz,minden OK!!! Én is csütörtökön megyek a következő ctg-re! Úgy várom már! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!

Tesó témához: mi minél hamarabb szeretnénk majd tesót, de azért lehetőleg azt szeretném, hogy 2 év legyen a két gyerek között. Valószínüleg jövő ilyenkor fogunk elkezdeni rá gyakorlatozni. Vagyis most így képzelem, aztán majd kiderül. :D

Hólyagfájdalom: nekem is szokott fájni néha, sokszor úgy mintha csipkedné a drágám. Biztos, hogy valamit csinál, szóval csöre ne izgulj, szerintem ez Vele jár.

Vicky, nálunk is ugyan az a helyzet. Bár a párom valamivel jobban keres mint én. Viszont azért elég rendesen ki fog esni a fizum. És autó sincs, telefon se, amit a cég fizet. Kiszámoltuk, épen ki fogunk jönni. Én már most gyüjtök a nyaralásra. Valószínüleg most nem tengerpartos lesz, de a magyar tengert is imádom. Ott pedig lehet üdülési csekkel fizetni, ami nem lesz nálunk kevés szerencsére. Így ez a rész is letudva. Ami bejön, az a hatalmas nagy törlesztőrészetünk a házra. De ezt is átvászeljük. Két gyerekke valószínüleg 4 évig itthon leszek. Most ők lesznek a legfontosabbak. (majd amikor már lesz második is, most még fókuszálok az első prototipusra :D )

Táppénz kérdés a második előtt: ezt én is ki fogom próbálni az biztos. nem mindegy, hogy emnnyi a pénzünk ugyebár. :D

Poszani, csak nyugi, ne idegeskedj, azt megérzi a babócád! Nem lesz semmi baj!

Hú, vicky, nagy szerencsétek volt Alexxel. Szerencse, hogy jó kezekben vagytok, és mind a ketten rendben vagytok! Azt nem tudom, hogy Ausztriában mi a szokás, de itthonha koraszülött a baba, akkor kaphatsz anyatejet másik anyától.
Nagyon szépek vagytok a képen!

Erzsébet, grat a nővéred ikreihez :lol: Szép súlyuk van!

Hüvelykúp, nekem eddig nem terhes állapotban volt hozzá szerencsém, de most úgy érzem, hogy megint kell majd. Ma megyek dokihoz, és tuti, hogy van valamilyen fertőzésem.

És ma már jól aludtam, rátettünk erre az iszonyatos ágyra egy kb 10 cm-es matracot, ami a saját matracunkon volt pluszban. Zongorázni lehetne a különbséget :D

Kép
Kép
cs_erika

Erzsébet, Gratula a tesódéknak!!!!!!!!! Tegyél majd képeket!!!!!!!!!

Kata, gondolhatod, hogy nem önszántamból...nem bírtam aludni :?
Nekem nem vettek le kenetet a streptohoz. Lehet nem is fognak? Legközelebb rákérdezek. :roll:

Kisbogács, örülök, hogy megnyugodtál és minden rendben Veletek! Használd ki az utolsó heteket :wink: :D

Éjszaka azt hiszem megismerkedtem a jósló fájásokkal :roll:

Kép
vickybabe

Egy kérdés: Nektek hogy számolták ki a terminust? Mert nekem mindenféle kalkulátor jan. 4-et hoz ki, a doki viszont egyfolytában jan 6-ot mond.
Nem mintha ezen múlna, csak kíváncsi vagyok, melyik az igazi. Ha tényleg a jan. 6, akkor átírom a vonalzómat.
Az utolsó mensim márc 30-án vasárnap volt, és a 40. hét jan. 4 (szintén vasárnap).

Kép
vickybabe

Sziasztok, jó reggelt :D
Hű, mennyire zajlanak az események :wink:
Akkor hátulól előre:
Kriszti: örülök, hogy minden rendben :) én is sokat vagyok hisztis, sírós, nyugi :wink:

Erzsébet: gratula a tesódnak :D
Akkor jövő héten a Honvédban :) Sajnálom, hogy sokat kellett várni, ez sajnos később sem lesz másként :? gyere jó korán, én is ott szoktam lenni 7 körül. Akkor esélyes, hogy olyan 11-re végzel. Iszonyatosan hangzik, tudom :roll:

Viki: Gratula Levente babához, szépen fejlődik :)
Hannáék elmentek anyukájáért, jön fel neki segíteni... sszerintem lassan jön :wink:

Kata: nekem Mesivel 1 nappal a szülés előtt kezdett kinyílni a méhszáj :wink: Zazával meg másfél héttel előtte :)

Petne: örülök, hogy minden rendben Julcsival :) remélem, a következő UH-n jobban látszik :wink:

Vicky: gyönyörűek vagytok! És tényleg az a lényeg, hogy jól vagytok, a többi másodrendű :wink: Annyira örülök, hogy minden rendben van :) A képeken, amiket átküldtetek, nagyon kis erős babának látszik Alex :wink:

Poszani: sajnálom a tegnapi napot... én már nem mondok semmit ezekre a várakozásokra... Lehet, hogy a dokinak is rossz napja volt, azért szólt be. Nagyon vigyázz magadra!

KAtuska: hű de izgi, nagyon vigyázz magadra, ne emelgesd Mátét már... tudom, könnyű azt mondani...

Enikő: bizti sokat számítanak a csüngő - csörgő játékok is, de az szerintem nagyon alkati, hogy melyik gyerek milyen tempóban fejlődik... nekem egyik gyereknek sem volt ennyi fejlesztő játéka, mégis mindkettő korán felállt, és korán jártak is. Zalánt rengeteget hintáztattam (hintaágyban az ölemben)... nem azért, hogy az idegrendszerét fejlesszem, hanem hogy csendben legyen :D

Kata: sajnálom a bútorszállítót... nem vitt semmi bizonylatot, amin látszott volna, hogy hülyeséget mond?
Fűtés: szerintem is kicsit magas... de persze írtad korábban, hogy a 22-23 fokokat szereted, na, akkor nekünk is felmenne... :) én napközben elvagyok 19-20 fokban, estére 20 fok, éjszakára 18,5 van beállítva. Nem fogunk a baba miatt jobban fűteni, mert nekem az a tapasztalatom, hogy engem, mint decemberi gyereket, anyámék mindig túlöltöztettek, és nagyon fázós is lettem... amíg nem szültem :) Fürdetéshez vettünk hősugárzót, akkor aktuálisan lehet melegebb :) De nem azért mondom, mert ez a tuti, ha akkor vagy nyugodt, ha Martin 22 fokban van, akkor hajrá :wink:

Azt hiszem, a végére értem :)

Na és akkor tegnap, doktornéni:
C3000 a méhszáj, Saci: BPD: 93, THQ: 84, FL: 68, becsült súly: 2600 gramm... azt mondta a doktornéni, hogy ilyenkor 250 grammokat hízik átlagosan hetente... kérdés, hogy mikor akar megszületni :)
CTG: Karácsony hetében, strepto kenet: 2 hét múlva (nekem azt mondta a doktornéni, hogy egy hónapos leletet fogad el a kórház, ezért nem korábban - csak mert valaki kérdezte), ha bármi van, akkor meg spurizzak rögtön... a korábbiakból kiindulva :D Lehetőleg dec. 26. előtt ne jöjjön Saci :D Utána bátran :)
Egyéb: azt hiszem, a drágám nyomja a hólyag-vese vezetékemet :( annyira fájdalmas néha :( Próbálok helyezkedni, hátha kevésbé nyomja... valakinek vannak trükkjei, mit tudok ilyenkor csinálni?

Szép napot!

Ja, Viki: nekem is jan. 10-et mond a dokim: oka, fejben számol, és ha nincs benne február a 40 hétben, akkor 2 nap csúszás van... ez az én logikám :D és ki is tárgyaltam tegnap a doktornénivel :wink: nincs jelentőssége, úgyis akkor jönnek, amikor jól esik nekik :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2008.12.02 11:05-kor.

Csöre
csöre74

Vicky, hiatalos terminus számítás: utolsó vérzés első napjához hozzáadsz 7 napot, és kivonsz 3 hónapot.

Így nekem is jan. 24-e egyébként.

Kép
Kép
cs_erika

márc.30-hoz az tényleg jan.6

Kép
Kép
cs_erika

Ha vérvételre mentek a Honvédba, akkor az a kismamáknak soron kívül van. Ne várjátok ki a sorotokat!!!!

Kép
Kép
cs_erika

A kiskönyvemben is jan 24 van, de én jan 22-vel számolok. Ha a naptárat végig számolom, akkor a betöltött 40. hét pont ott van. Internetes kalkulátor szerint pedig jan 21. Szóval ne izgasátok magatokat a terminuson!

Jó sok lettem hírtelen. Mindjárt beterítem az egész lapot. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Vicky, nem dobsz egy táblát? Olyan jó látni, hogy milyen kevés napnk van már hátra. :D

Kép
Kép
cs_erika

Tényleg! Mit csináltál itt hajnali fél 4-kor? :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Csöre, Ercsi, köszi az infót, akkor ezek szerint Nálatok is megvan ez a plusz 2 nap a 40 héthez. :lol: Akkor nem változtatok a vonalzón, eddig is szerencsét hozott :D

Csöre, gratula Saci babához! Majdnem egyformák Leventével, legalábbis a "közös" adatok alapján (nekünk BPD 91, FL 66) :D

A hőmérséklet-fűtés témához: nálunk mindenhol 24 fok van (ahol adott egy fázós férj :lol: ) és egy évre fizettünk kb 150 ezret (vízmelegítéssel együtt, a tűzhely az villany). Ezért is döbbentett meg a Katáéknál a havi 40-50, annyival azért nem kisebb a házunk, kb 100 nm.

Valakinek nincs esetleg tippje, hol lehet szép, minőségi (és elérhető árú) nagy törölközőket kapni? Karácsonyra kellene.

Kép
vickybabe

Ercsi, nem tudtam aludni, meg jöttek a jóslófájások, gondoltam legalább szegény párom hadd aludjon...akkor én is maradok a jan 4. "céldátumnál", az a kerek 40. hét :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Na mentem, mert még van egy kis dolgom doki előtt.

Most, hogy átköltöztünk anyósomékhoz, itt a fűtés azért másként van. Itt reggel befűt 20 fokra, és du 4-este 10 ig is. Közben pedig 15 fok van. Nem tudom mit fog szólni, majd hozá, ha megszületik Zsófi, és felveszem a fűtést. De, hát ez van, nem akarom hibernálni a gyerekemet.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!
Tegnap megvolt aCTG, a frászt hozta rám a csajszi, azt mondta, nagyon fent érzi a szívhangot, lehet, hogy megfordult Bence.. Aztán az uh-n kiderült, hogy minden ok :) Most 2700 gramm az én kisfiam :) Tegnap nem volt a dokim, holnap megyek hozzá, nekem akkor lesz meg a tenyésztés eredménye..

Következő gyerek:
Hát érdekes ez, mi ugye elkezdtünk próbálkozni októberben, mert hát Anna sem jött össze, és úgy beszéltük az orvossal, 3 hónap spontán, aztán gyógyszer, ha így sem, akkor inszemináció megint. Szóval gondoltuk, mire sikerül Anna lesz 2 éves.. Ehhez képest meglepődtünk nagyon, mikor áprilisban 2 csíkos tesztet produkáltam... :lol: Az első reakcióm az ijedtség volt, hogy hogy bírok m ajd kettővel, és Anna mellet thogy hordom ki..
Aztán minden megoldott az élet, és nagyon örülök neki :) Én a kis korkülönbség híve vagyok, az elején nagyon nehéz lesz, de aztán, ahogy nőnek, hirtelen szakad rám a "szabadság". Én hamar hozzászokom ajóhoz, így tudom,hogy ez a jó, hogy most benne vagyok a pelenkázásban, az éjszakai ébredésekhez, a fáradtsághoz hozzászoktam, így talán ez a része könnyebb lesz. ha elszoknék tőlük, és 4-5 év múlva jönne a tesó, szerintem nehezebben élném meg. Ettől függetlenül mi is szeretnénk harmadikat, de őt 4-5 év múlva, nekem is regenerálódnom kell, kizökkenni az itthon létből, és anyagilag összeszedni magunkat. :)

jandrea:
A műanyag játékokat én Chicco folyékony sterilizálóval fertőtlenítettem.

játék:
az első hetekben még tényleg szinte fölösleges, nagyrészt alszik.. Aztán lehet köré rakni csörgőket, textilkönyvet, zenélő forgót, de arra ügyelni kell, hogy 4-5 féle járéknál ne legyen több a látóterében. nem jó, hogy sok inger éri egyszerre, nem tud mire koncentrálni, így elfárad, frusztrált, nyűgös lesz..

Kép
Kép
Kép
mágnes

köszi lányok a gratukat tesóm nevében is, majd ha bemegyünk hozzá csinálok képeket és rakok fel :D Csöre: akkor hétfőn talizunk nekem 7-ra ott kell lennem vérvételen utánna kajcsi és egy óra múlva megint vv-el. Az eredmény mikor szokott meglenni?
erzsebet0312

Csajok, csak kétszer szállt el az irományom :evil: :evil: :evil:

Vickybabe: nekem mensi szerint (utolsó: március 26) december 31 lenne a termimus, de az én dokim kezdettől fogva január 2-vel számol, a vonalzón is ez van -- de végülis nincs jelentősége :wink:

Csöre: örülök, hogy minden rendben Sacikával!
Én is úgy várom az UH-t, 2 hét múlva, hogy mekkora lehet! Nekem 31+6-nál volt 1827 g, ha ehhez adogatjuk a 250 körüli heti értékeket, akkor olyan 2700-2800 lehet a napokban....Meg még 4 hét, be is jön a 3.8.De ez csak találgatás, engem meg megesz az ideg, hogy mi a helyzet odabenn. Azt érzem, hogy nagy, mert a belső részem, gyakorlatilag kimerül 1db Martinban, vagyis van ő bordánál, csípőnél, szeméremcsontnál....

Ja, én vagyok ilyen fagyos,igen...nálunk, most, hogy itthon vagyok, sokszor feltekerem a fűtést, és megy olyan 22-23 fokon, aztán Apa megjön és lekapcsolja....A novemberi fűtésünk 26000 Ft. Nem a gyerek miatt akarok én extra meleget, csak mivel a saját komfortérzetemhez ez hozzájárul, azt hiszem, hogy neki is kell. De lehet, hogy nem. Hősugárzó, olajradiátor nekünk is van, majd fürdetésnél bevetjük.
Szállító: ja, van összesített számla, csak belecsomagolva valamelyik cucchoz, na nem álltam neki kipakolni. Adott egy kutyanyelvet, hogy átvette a pénzt. Még szerencse, hogy feltűnt a különbség, megemlítettem aztán meg ő kérte az elnézést, hogy tényleg, 11 ezer FT-al többet vitt el...Khmmmm.Azért ekkora összeg igen is számít, főleg most, ne legyünk már ennyifre nagyvonalúak. Közli,hogy akkor holnap (vagyis ma) visszahozza a pénzt 3 után. Mondom ne haragudjon, speciel baromira nem leszek itthon, barátnőzni fogok, az egyikük január 8-ra van kiírva :wink: Aztán letutiztuk, hogy szerdán hozza a pénzt.

Mágnes: örülök, hogy veletek is minden OK!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Viki: a táblában is egymás mellett halad Saci és Levente :wink:
Sajnálom, hogy nem tudtál aludni :( próbálj pihenni nap közben.

Fűtés: na én éves infót nem tudok :) köbmétert esetleg :) kicsit több, mint 3000 egy évben.

Törölköző: nekem a Colortex-es a tuti nyerő.... van olyan, amit lassan 15 éve használok, de nem mondanád rmeg róla... viszont a szaküzletük kint van a fenében a III-ik kerületben :? bizti máshol is lehet kapni... Ami még viszonylag jó volt, a Tarrington House, ezt a Metro-ban szoktuk venni. A többi (mármint azok közül, amit kaptunk/vettünk) elég gagyi volt. Ez egyik sem az a nagyon vastag, méretválasztékuk meg egészen jó.

Csöre
csöre74

Erzsébet: a rákövetkező héten lesz eredmény, ha gáz van, akkor kedden vagy szerdán délelőtt telefonálnak, és be kell menni ismétlésre
akkor 7 körül ott leszünk mind a ketten :)

Mágnes: örülök, hogy minden rendben Bencével :)

Kata: Saci 31+4-nél volt kb 1800 g, úgyhogy nagyon hasonlóan nőnek Martinnal :D és nem idegeskedünk :wink: türelem, Martinnal minden ok, ezt biztosan érzed is :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vicky:Mégegyszer gratulálok,gyönyörüek vagytok!Nálam is találtak fehérjét,de pont a határ és még nem kültek kórházba,mert a vérnyomásom lejebb ment a gyógyszertöl.ma megyek az újabb laboreredményért és eléggé bevagyok parázva! :( Ezt a 5 hetet kibirhatnám már itthon!A kórházban ez nagyon hosszú idő lenne,nem birnám ki a gyerekek nélkül és csak jobban idegeskednék,hogy mi van itthon!

Kép
andi0716

Sziasztok!

Erzsébet, gratulálok az ikrekhez, én is várom a képeket. Tényleg szép nagyok mindketten.

Kisbogacs, örülök, hogy minden rendben van nálad, és végre normális életet élhetsz. Azért ne vidd túlzásba ám :wink:

Poszani, sajnálom, ami veled történt. De azért nagyon ne húzd fel magad, nem ér annyit.

Katuska, ez izgalmas!

Vickybabe, köszi a táblát. Én a hajógyári szigetnél vettem szép törölközőket, jó minőségűek, de a márkájára nem emlékszem. Lehet, hogy ez ugyanaz, amit Csöre írt.

Andi, ne parázz, az nem tesz jót.

Szép nagyok már a babák, nekünk tegnap 2246 grammot saccoltak. Az azt jelenti, hogy 1-2 hét, és biztosan elérjük a 2,5 kilót, ami már egészen megnyugtató.

Kata, azért jó, hogy végre elintéződött a bútorszállítós történet. Mi magunk hoztuk el vasárnap, de egyelőre a tárolóban figyel, mert a kisszoba még mindig nincs kifestve.... szép lassan azért haladunk.

Kép
petne

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, nektek nem ment fel a pulzusotok? Egyre többször érzem, hogy a szívem ki akar ugrani a helyéről. Megmérem a vérnyomásom, ami tökéletes, de a pulzusom van 100-110 is. Ti tapasztaltatok ilyet???
(Egy kicsit aggódom, mert egyre többször jön rám a rosszul lét, ami ugyanolyan hamar el is múlik.) Még nem gondoltam felhívni az orvost, mert ott mindig csak a vérnyomást jegyzik fel, a pulzus őket annyira nem érdekli, lehet, hogy nem is számít????

Kép
jandrea

Petne, Csöre, köszi a tippet, rájuk én is gondoltam, de nincs kedvem átbumlizni a városon :roll: van itt nem messze egy Bétex, lehet benézünk majd oda, úgyis arrafelé megyünk majd karácsonyfáért :D
Ikea-sokat nézegettem a múltkor, de nem voltam elájulva tőlük, ami szép, az brutál drága, ami megfizethető, az gagyi...

Andrea, szerintem kérdezd meg a védőnőt vagy a dokit. Én nem szoktam, csak napi 1x mérni pulzust. Szerintem egyébként az normális, hogy néha föntebb megy.

Ercsi, ne hagyd magad a fűtéssel, nem hiányozna most egy megfázás...ezt anyósod is megérheti...

Nézzétek, mit találtam - most már Levente érezhetően lejjebb van és a doki is mondta tegnap, hogy elkezdett beilleszkedni a buksija. Ha 2-4 hét, akkor még az idén szülünk :roll: :lol:

A közelgő szülés egyik jeleként tartják számon, ha a kismamának láthatóan lejjebb ereszkedik a pocakja.
Bár ez napra pontosan nem segít a baba születésének előrejelzésében, átlagosan kettő-négy héttel a szülés várható időpontja előtt kezd a baba beilleszkedni a medencébe. Ez a folyamat nem csak látványos, hanem kifejezetten kellemes is lehet, hiszen a magzat messzebb kerül a rekeszizomtól, ezért hirtelen könnyebbé válik a kismama légzése. Persze ennek megvan a maga ára – hólyagjára és a beleire ugyanis ezután sokkal nagyobb nyomás nehezedik, így számíthat arra, hogy az utolsó hetekben gyakrabban kell majd a mosdóba látogatnia.

Kép
vickybabe

Vickybabe: én a Kikában vettem, egy fél éve kb, 2 nagyobb méretű (70x140-es talán), meg egy kéztörlő (az sem a legkisebb méret), pihe-puha és olyan 10 eter alatt volt így a szett.A colortexek tényleg jók, az van a Mozaik utcánál!

Húha, izgis ez a pocakleereszkedés! Apa tegnap hazajött, rámnéz, majd közli, hogy jééé, lejjebb van a poci :lol: De nem tudom, hogy optikai csalódás volt-e vagy sem...Talán nekem sem annyira fent nyom, de ott van a bordáimnál a tappancsa :wink:

Jandrea: nekem olyan 90-95 körüli a pulzusom, egy olyan 100/60-as vérnyomihoz.

Petne: örülök, hogy megvan a bútor! Nálunk az volt szerintem a gond, hogy a 3 ajtós nem volt raktáron és azt mondták, 6 hét, de szerintem elfelejtették megrendelni, így lett közel 10 hét....A többi darab 2 nap alatt itt volt, ami volt raktáron! Akkor nálatok is hamarosan alakul a babaszoba! :wink: Képet majd kérünk!!

KépKép

KépKép
kata8110

Nah nekem akkor még messze a szülés.. :) Ha abból indulok ki, hogy eléggé fent találta meg a szívhangot, akkor laikusan azt gondolom, hogy Beni még nincs lent... Akkor lehet, hogy sikerül a tervem és dec. 30-ig kihúzom? :)

Pulzus:
nekem is 100-110 között mozog, de nekem a terhesség eleje óta.. Azt mondták, hogy ha alacsony a vérnyomás, akkor azért emelkedik a pulzus, próbálja feltornázni az értéket...

Kép
Kép
Kép
mágnes

ANdrea: nekem még magasabb is szokott lenni a pulzusom, ne aggódj, ez ilyenkor normális (legalábbis engem megnyugtattak vele :wink:).

Andi: megy a drukk, hogy rendben legyen a labor

Viki: nahát :) ezt így nem tudtam :) nekem még nem illeszkedik Saci fejecskéje, bár azt mondta a doki, hogy már nem nagyon fog megfordulni :) szóval kicsit lentebb ment, de távolról sincs beilleszkedve
Levente meg már teljesen nagy fiú lesz 2-4 hét múlva, ne aggódj :) egyébként is alig több, mint 4 hét van hátra :wink:

Petne: hát még a vége :wink: a becsült/várható 3,5 kiló az már szép :)

Csöre
csöre74

Köszi a megnyugtatásokat!
Utánaolvastam és valóban természetes, csak a 130-140-es pulzus és az afeletti nem. Mindenesetre most már a napi fél adag tejeskávémról is lemondtam (bár nem hinném, hogy az olyan sokat számítana, de nem baj). Csak kislánykámmal minden rendben legyen. A többi amúgy sem számít. :-)

Olyan furi olvasni, hogy már 3-4 hétről beszéltek. Nekem azért még arrébb van, de ha már beindulnak, akkor biztos elkezdek már én is parázni. :-)

Kép
jandrea

Andrea! teljesen nomrális terheség alatt a megnövekedett pulzus, hisz több vért kell pumpálnia a szívnek! nekem is a terhesség elejétől 100 felett van mindig és teljesen normálisnak jegyzi meg orvos is védőnő is! Viszont lehet a vérszegénység egyik jele is. Bár én hiába szedek vasat akkor is iylen magas.

Kata! vagy van előjele a szülésnek, vagy derült égből...kinél hogy. Nálam elment a a nyákdugó pár nappal előtte és fokozatosan jöttek a fájások, de kinyilni a méhszáj csak a szülés napján kezdett el rohamtempóban. A burkot meg repeszteni kellett, szóval ha erős a magzatburok akkor nem feltétlen folyik el a víz! És a has sem feltétlen kezd el leereszkedni...nekem még a tolófájások idején is fent volt a buksija Máténak ezért kellett állva elkezdeni a szülni, hogy segítsen a gravitáció.
Most meg már nyitva a méhszáj....de ettől függetlenül nem feltétlen lehet gyorsabb majd a vajúdás meg a szülés sajnos.

Erzsébet! gratulálok az ikrekhez!

Vicky! ne aggódj azon van -e tej, hisz még az elején vagytok nagyon, még csak ezután indul be a nagyüzem. De ha nem akkor sincs semmi baj! Nem attól lesz valaki jó vagy rossz anya, hogy épp hogyan táplálja a babáját. Az a lényeg hogy jól lakjon és mindenki nyugodt legyen! Örülj, hogy Alexnek jó étvágya van és nem elégszik meg a kevéssel mert akkor inkább lenne ok az aggodalomra. De ha jó étvággyal eszik az kész öröm egy anyának minden korban!

NA jól bementünk elintézni az apaságit az anya könyvezetőhöz! na persze, hogy ma nem volt fogadás! Meg plusz ugye kell hozzá a népesség nyilvántartóbol is a papír meg a hajadonsági igazolás is...
Ráadásul Máté a szép ruhájában elkezdett hisztizve rohanni és bele a legnagyobb sárba!

Enikő! láttam, hogy kerestél de nem volt nálam a telóm...amúgy sem tudtam volna menni. Amúgy mi volt? Tanultatok valami érdekeset? SZülőszobát sikerült megnézni?

Vickybabe! Biztos fog nézni a doki streptot! Nálunk a 35-37. hét környékén veszik le. Nekem mondjuk tegnap levette, Mátéval meg a 32. héten már megvolt!
katuska79

Sziasztok!

Vicky: az a lényeg, hogy jól vagytok. Alex meg gyönyörű, erős baba, te pedig nagyon jó anyuka vagy. Baromira nem azon múlik, hogy tápszer-e vagy anyatej.

Pulzus: nekem is több, mint régen. A vérnyomásom alacsony, a pulzus 91 körül.

Más: azt hiszem ma a vérnyomásom az egekbe szökött. A csaj, aki jött volna a helyemre, ma visszamondta. Túl sok lett volna neki a 9 osztály, meg kicsik a gyerekek, meg sok a feladat. Ő inkább gimiben tanítana. Ezt eddig nem tudta? Ááá.
Nem érdekel, én a téli szünet után már nem megyek tanítani. Szerintem már így is sokáig dolgoztam. Szerencsére jól bírom, de azért kell pihennem is a szülés előtt.

krisz78

Sziasztok!

Bocsi, de olyan sokat írtatok, míg nem voltam, hogy csak 2 részletben van erőm válaszolni(még 3 oldalt vissza kell olvasnom).

katuska:nagyon szupi a diógömb! Idén már nem hiszem, de jövőre tuti elkészítem!

poszani:nem semmi, 12 év! Hatalmas gratuláció hozzá!

biga.csiga:nekünk még ágyunk, szekrényünk sincs. Babaruhán, pár darab textilpeluson, bébiőrön, lepedőn kívül szinte semmink sincs még. Párom 15én kap fizut, és csak azon a 7en szombaton tudunk elmenni vásárolni, persze ha időben hazaér!

rita:sok sikert az utód kiválasztásához! Remélem sikerül azért egy normális emberkét kifognod!

jandrea:szupi lehetett babázni! Kicsit irigykedem is! De így már gyakorolhattál egy kicsit! :lol: És szupi, hogy van előtejed. Nem nagy dolog, de az ember mégis úgy tud örülni neki.(Tapasztalat. :wink: )

vickybabe:sajnálom a pocifájást! Remélem már jól vagy!

gizella:nekem 2110-es a méhszájam, csütörtökön nézi újra a doki. Nekem a doki azt mondta, hogy megrövidült a méhnyak, ezt jelzi a 2-es, és 1 ujjnyira nyitva a külső és középső méhszáj.

vicky:SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A KIS JÖVEVÉNYHEZ, ÉS RENGETEG FINOM TEJECSKÉT!
Elég jól meglepődtem, mikor olvastam, de nagyon édes baba, és milyen nagy!!!Mekkora lett volna, ha időben jön! :roll:

ercsi:sajnálom a rossz éjszakákat! Remélem sikerül megoldást találnotok, mert most kell kialudnod magad, később már nem lesz rá időd!

batkata:nem semmi, ami mostanában rád szakad! ELég volt elolvasni, nem még ezt mind megcsinálni! SAjnálom, hogy nem sikerült 4d-re eljutnod! Tudom milyen nagy csalódás ez, de ne add fel! Próbál meg új időpontot kérni!!És menj el egyedül, akkor bizti eljutsz!
Sajnálom apósodat! Remélem azért nem szenved annyira, tudják enyhíteni a fájdalmait.
Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!

andi:remélem minden ok volt a vizelettel!

(folyt.köv. :) )

Kép
moffli82

Sziasztok!

Most ment el tőlem a védőnéni, és tök furi (bár logikusnak tűnő) dolgot mondott a málnalevél teáról.
Azt mondta, semmiképp sem javasolja, mert ugyan magunkon segítünk vele a gátizmok lazításához a szülésre, a tea hatása nem csak bennünk, hanem a babában is kifejti hatását, és rá viszont károsan hat: valamilyen (nem jegyeztem meg a nevét) rendellenesség, aminek a lényege a baba renyhe izomzata, sokkal gyakrabban fordul elő a málnalevél teát iszogató anyukáknál...
Hallott már erről valaki valamit?

Kata, bizony, mához egy hónapra... egyszerre ijesztő és gyönyörű gondolat! Örülök hogy megoldódik a bútorszállítós "elszámolás", és visszaadják a pénzt!

Vicky, az hogy jó anyák leszünk-e, a tetteinkben mutatkozik meg, nem a testi adottságainkban (pl. hogy meddig van tejünk és mennyi). Szóval ne aggódj! És a mai tápszerek annyira profik már...

Erika, örülök, hogy némileg megoldódott a matracprobléma! :D

Vickybabe, sajnálom az éjszakát. :(

Terminus számítás: az is számít, hogy az első trimeszterben adott időpillanatban mekkora volt a Manód, ill. az is, hogy hány napos volt a ciklusod. Én jan 6-tal indultam, utána lett jan 2, de a netes kalkulátorok jan 3-at mondanak.

Csöre, jó hogy nem vagyok egyedül ;)
Szép nagyok vagytok már! Grat!

Játékok: szégyen de mi még semmit nem szereztünk be. Idővel majd megoldódik ez is. Bár úgy gondolom eleinte nem lehet olyan fontos, hogy kiselefántos babajáték legyen, amit felakasztok a kiságy fölé, a lényeg hogy legyen színe, formája...nem? akkor majd kreatívkodok valamit. :)

Fűtés: panel, távhő, az őszi számla, amit most kell fizetni 20eFt. Nem tudom a téliek meddig szaladnak még el.

Pulzustéma: nem tudok hozzászólni, nekem őrült módon befolyásolják a gyógyszerek. :(

Krisz: kitartás az utolsó napokra, és lesz@rom tabletta! Majd csak megoldja valahogy a suli...
kisbogacs

Sziasztok!
Voltam a leletért köszi a drukkokat!
A protein hála most negativ lett,most a keton lett pozitiv.Holnap 8-ra megyek orvoshoz remélem okosabb leszek!

Kép
andi0716

Andi, szurkolok!
kisbogacs

kisbogács:
hát én még életemben nem hallottam ilyet a málnalevél teáról.... :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én már semmit nem hiszek el amit védőnő mond...tudnak oylanokat mondani, hogy ihajj. Majd csak figyeljetek mikor megszületnek a babák és mindenkinek mást fog tanácsolni! Jó móka lesz:) A málnalevélről én sem hallottam még ilyet...persze előfordulhat, hogy egy baba akinek iylen problémái voltak pont málnalevet ivott az anyuja...de ez így nem igazán reprezentatív. Miután megszületik és szopik akkor is fogok enni mindenfélét ami rá is hatással van....nem hinném, hogy pont a tea az ami iylen káros, de fájdalomcsillapítani meg simán szabad gyógyszerrel? Az is káros pedig.

A terminusnak meg az a lényege, hogy azért legyen valami támpont. Úgyis az számít hanyadik hétben vagy és nem az melyik napon! A 40. héten ígyis úgyis menni kell kétnaponta ctg-re szóval nem számít plusz egy két nap ide vagy oda.

Moffli! Már kezdtelek hiányolni! Na majd akkor lesz izgi ha az értéked 2111 vagy mondjuk 1111...de akkor már a szülőszobát boldogítod:)
katuska79

Kriszti: Mesikémnek sem volt játéka az első időkben :) amikor úgy láttam, hogy már érdeklik a mozgó dolgok, hajtogattam neki néhány madárkát papírból, és rögzítettem fölé cérnával :) utána persze kapott "rendes" játékot is :)

Moffli: örülök, hogy megint megvagy :) a cuccok miatt ne aggódj, minden meglesz idejében :wink:

Krisz: sajnálom az utódodat... annyira nehéz most jó munkaerőt találni :( és ne a Te gondod legyen, hogy hogyan oldják meg a pótlásodat, nem várható el, hogy a harmincikszedik héten még dolgozz... legyen ez a főnököd gondja.

Andi: akkor továbbra is megy a drukk...

Málnalevél tea: én eddig annyi megszorítást hallottam vele kapcsolatban, hogy vetélést okoz, ha az első 3 hónapban issza valaki... erről a renyheségről a babánál nem, de elgondolkodtató, érdemes egy kicsit utána keresni, olvasni.... mondjuk én nem szándékozom inni, de eddig sem akartam.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Olyan sok mindent írtatok, és olyan sok mindenről, hogy fogalmam sincs mindenre tudok-e a reagálni :oops:

Erzsébet: Gratu tesódnak :lol:

Vicky: Miért ítélnénk el? A lényeg, hogy mind a ketten jól vagytok! És én megcáfolom a többieket, mert Alex sokkal szebb, mint a 4D-s képen! :D Olyan szép formás, hogy csak na! Apának is tetszett. ;) Annyira aranyos volt Apacsa, mert egyből mondta, hogy ha megszületik Milán adjam meg a kódomat én is, és ő is tesz fel képet a trónörökösről :lol:

kisbogacs: Örülök, hogy minden oké, és tök jó, mert így tudsz jönni talira! :D Kérdés, hogy találunk-e végre időpontot :roll:

Moffli: A Minimanó babacentert ajánlom, mi ott vettük a kiságyat, matracot, és a héten megyünk pelenkázóért, meg bizta befigyel majd még néhány cucc... :roll: :lol:

Kata: :twisted: Ez van, amikor nincs férfiember a háznál... Én nem is szeretem, ha úgy jönnek, amikor nincsen Apa itthon. Sajna még mindig nem igazán veszik komolyan a nőket... Ráadásul azt veszem észre, hogy így babásan nem vagyok olyan nagypofájú, mint voltam, mert megtanultam, hogy hülyéknek hiába magyarázok, csak én leszek síkideg, ami nem jó se Milánnak, se nekem... :roll:

Olyan szépen fejlődnek a Babócák, és csak pislogok ezekkel a méhszáj értékekkel, lehet jól rám cáfoltok, aztán a fél topik megszül decemberben :shock: :lol:

Batkata: egy kis hiszti néha nem ártana, és apa is elgondolkodna egy kicsit :roll: Amennyit pörögsz csodálom, hogy még nem borultál fel, így nem meglepő, hogy nem híztál sokat. Kicsit kapcsolj ki, és sztrájkolj! Neked is lehet, és Pötyi is értékelné :wink:

Hú, na most fogyott el a tudomány, szóval most írok magunkról :D
Milánnal minden oké, már csak Pocakvirgoncnak hívom, mert olyanokat tornázik, hogy a hasam csakúgy deformálódik, hullámzik :shock: Apa is csak: :shock: :lol: Már nem is kell kézrátét olyan látványosak a produkciói, néha azt hiszem keresi a kijáratot az hasamon keresztül :roll: És akaratos egy kölök, mert ha nem tetszik neki a pozitúrám, olyat belém rúg, vagy úgy kifeszül, hogy engednem kell őfelsége akaratának. Hiába most épp ő a főnök... :roll:
Ma voltam beszerző körúton BKV-val mentem Dm-be, Tescóba, aztán benéztem még 1-2 boltba, azt hittem megpusztulok mire hazaértem. DE: Vettem törlőkendőt (Babylove), biztonsági fültisztítót (szintén), Libero újszülött pelust (moshatót hiába is vinnék a kórházba, kiröhögnének :oops:), melltartóba betétet (szintén DM-es márka) és gátmasszázs olajat ( 8)), Kismama magazint (mindjárt megyek is olvasni :lol:) . Persze csak tejet meg kenyeret felejtettem el venni, szóval azt hazafelé menet kellett beszereznem. Kis pingvinként, táskával, és két kezemben 1-1 szatyorral alig lehettem mókás látvány, ahogy gurultam :oops:
Apa folytonos telefonkapcsolatban volt velem, és csak akkor nyugodott meg, amikor felhívtam, hogy itthon vagyok! Be is jelentette, hogy a héten megyünk vásárolni a jerkőcnek, meg igyekszünk letudni a karácsonyi ajándékokat is. Tiszta parapapi, úgy aggódik értünk. Vajon a 3. babavárásnál is ilyen lesz? :roll:
Ja, tényleg tesóprojekt (hiába na én is hülyülök...): mindenképpen tervben van, sőt már most irigy-irigy a 3. babátvárókra :wink: Most úgy gondolom tesóka jöhetne, amikor Milán úgy 2-3 éves (táppénzes bulit megjátszva), aztán kis munka, és utána harmadik baba, és aztán szintén nem nagy korkülönbséggel a negyedik. Igaz ez utóbbi még Apa számára nem ilyen egyértelmű. Én csak azt tudom, hogy amióta az eszemet tudom Anyának készülök, mindketten egykék vagyunk, talán ebből adódik, hogy bolondulunk a gyerekekért. Szóval 3 a minimum (remélem odafönt is rábólintanak, és amit elterveztünk, az sikerül is majd) :lol: De egyáltalán nem kizárt, hogy négy unokája lesz a nagyszülőknek :wink:

Na, megint regényt írtam, megyek is, vár a karácsonyi díszítés :roll: :D

biga.csiga

Na megjöttem a dokitól

Első CT dec.23(3 hét múlva)

És van egy aprócska gond nálunk. na jó nem is aprócska. A költözködés megtette áldásos hatását.
A cervix idexem: 2110 (vagyis megrövidülve 2 cm-re, külső méhszáj és a nyakcsatorna pedig nyitva 1 ujjnyira) Kissé betojatott az orvosom. Beírta a kiskönyvembe, hogy pihenés száz felkiáltó jellel. Kaptam Mg port, amiből 3*1-et kell szednem (ami 3 g) a pezsgőtablettában van 250 mg, szóval jóval többet. És kaptam hüvelykúpokat, és antibiotikumot felszálló fertőzés ellen. Nehogy a miatt repedjen meg a burok.
MOndta dr bácsim, hogy jó lenne még azért 3 hétig benttartani ezt a kicsi lányt.
Szóval ez a hír nálunk :cry: :cry: :cry:

Pulzus, azért szapora, mert a lepényt is át kell keringetnie a szívednek. Ez teljesen természetes terhességben. Nekem szinte az elejétől felkúszott 100 köré.

Kép
Kép
cs_erika

CT= CTG

Kép
Kép
cs_erika

kisbogacs: védőnéni nekem is mondott akkora hülyeséget, hogy én már kétkedve fogadok mindent... Egy csomó gyógynövényes szakember ajánlja a málnalevél teát nem hinném, hogy annyira káros lenne a gyerkőcre. Ez olyan, minthogy a védőoltás autizmust okoz... Lehet, hogy néhány babánál bekavart a málnalevél, de azt gondolom ott valami másnak (is) kellett lennie. Engem például azzal hülyített az egyik tanárom, hogy minek buszozok, meg autózok terhesen, mert a rázkódástól a magzat finom motorikája sérül. Na ja, majd 9 hónapig bezárkózom a lakásba... Az én finom motorikámmal sem lett semmi, pedig anyu 8 hónapon keresztül rázott a buszon, amikor melózni járt...

Andi: drukk neked! Nálam a kenetben volt/van(?) sok fehérvérsejt, de doki mondta az tök normális, ha ő mondja... :roll:

biga.csiga

Erika: Akkor pihi, és nyugi! Nem lesz semmi gond! :wink:

biga.csiga

Erika: sajnálom a méhszáj nyílást, tényleg pihenj sokat, azért még korai lenne...
Én is azon a héten megyek először CTG-re... érdekes, hogy mennyire eltérőek a gyakorlatok... pedig azonos kórház :roll: na addig persze változhat a helyzet(em), mert 2 hét múlva újra megyek a doktornénihez :)

Biga.csiga: látod? nem cipelgetünk BKV-n szatyrokat, igrum-burgum :wink: nem ér annyit a dolog, hogy elkezdjen nyílni a méhszáj... majd a pároddal bevásároltok :wink:
Éééés igen: Apusok a harmadiknál is ugyanolyan aggódósak :D persze sokkal rutinosabbak is :wink: (de az tény, hogy mondjuk kevesebbet kényeztetnek :?: na jó, most Apusomból levontam az általános következtetést, pedig nem is biztos, hogy mindenki ilyen :wink:)

Csöre
csöre74

nyugi Ercsi amíg zárva a külső méhszáj nem kell parázni! látod van akinek már a huszonikszedik héten iylen értéke van és még túl is hordja a babát. a pihenés meg tök természetes intelem, tessék betartani. Mondom én.... :lol:
Nekem a fürdés lett megtiltva mert teljesen nyitott. a magnéziumot meg nem kell szednem...ja nekem a doki azt mondta most is meg mikor Mátét vártam akkor is, hogy a 36. hét után már le kell állni a magnéziumról, akkor már dolgoznia a kell a méhnek.Aki szedi főleg nagy dózisban az feltétlen kérdezzen rá szerintem.

Majdnem egy napon megyünk ctg-re:) mondjuk csak pár nap különbség van köztünk :D
katuska79

Juuu Biga.Csiga ezt is felírjuk a hiedelmek közé az ég a gyomrom biztos haja lesz meg a csúcsos a hasam biztos fiú lesz dolgok mellé!!!!
katuska79

Húúú Ercsi, tényleg sok pihi! Mondanám azt is hogy ne aggódj, de én is hülyére paráztam magam 27. hetesen a C3100 miatt, tudom hogy nehéz. DE akkor is nyugi! Az a durván sok Mg megteszi a hatását, nem lesz baj!

Ha valaki szeretne komolyzene-altatódalokat a babájának, egy barátnőm (szintén kismami, dec. 28-ra van kiírva) énekelt fel párat, az alábbi honlapon lehet meghallgatni/letölteni:

http://www.operencias.net/index.html
kisbogacs

Az MG-ről nekem is szombattól (36. hét betöltése) kell leállnom!

Buszozás: mióta kissé kinyíltunk, szigorúan tiltotta a doki, de nem ilyen hülyeség miatt, hogy a gyerek finommotorikus képességére hat, hanem mert a rázkódás fokozhatja a kinyílási folyamatot (nem mindenkinél, hanem ahol már amúgy is megindult a baj!). Én pl. egyértelműen az állandó asztmás rohamok miatt nyíltam, és ugye az is folyton rázta szegény gyereket...
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?