A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kisbogacs: hát egyenlőre mást nem kellett neki bevinni, mi olyan 5 óra felé értünk oda. Sipos Miklós volt a dokija. Szegénykém jönne is már haza gondolhatod... :wink: Kata: 36. hét azta :D nem semmi hát mostmár tényleg nem sok van hátra és lehet a kari fa alá tehetitek ti is a picit :D
erzsebet0312

mi az a strepto szürés?és azt kérni kell?csak azért kérdem mert itt a védönök még vizeletet se néznek
a doki meg egyszer nem nézett méhszájat,úgy kellett 30 km-t utaznom a régi dokimhoz hogy nézze meg a méhszájat,totál ki volt akadva hogy itt solton nem nézik

Kép
gizella82

Sziasztok!
A rossz alvók táborába én is csatlakozhatom de szerencsére reggel tudtam egy kicsit pihenni.

Moffliékért nagyon aggódtam de remélem most már ki bírják ezt a kis időt!!!Nagyon drukkolok nekik!

Erzsébet sajnálom a tesódat hogy ilyen rossz élményei vannak.Bízom benne hogy hamarosan otthon lehetnek és csupa szeretet veszi őket körül!! :D

magunkról csak annyit hogy próbálok pihenni amennyit lehet,a gyomorégésem este a legrosszabb attól nagyon tudok szenvedni és még nem igazán találtam meg az ellenszert.

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Hanna: nem semmi a kisfiad!!! Nekem is hasonló dolgokat szokott művelni a picilány, de ő főleg csokievés után. Már most imádja a csokit. :-)
Amire mindig beindul az az apukája hangja. Nem kifejezetten akkor, amikor hozzá beszél, hanem főleg akkor, amikor csak úgy meséli a napi történéseket. :-)
Privit nem kaptam a telefonszámokkal!!! Nehogy elfelejts!!!!

poszani: gyomorégéssel kapcsolatban együttérzek! De szerencsére a Rennie segít.

Alvás: érdekes, én eddig elég jól aludtam, de most fél 5-kor felébredtem pisilni és 6-ig nem tudtam elaludni. Mondjuk utána bepótoltam, aludtam fél 10-ig. :-)

erzsébet: nagyon édesek lehetnek az apróságok. De azért nem irigylem az anyukájukat! Egyszerre két picúr..... nem lesz könnyű...

Kép
jandrea

Átaludt éjszakákról nem hallottam én sem hetek óta. Most meg 2 óránként jártam pisilni. épzelhetitek hogy ébredtem.

És csatlakozom a csuklós társulathoz is. :D Bár ez nálunk szinte mindennapos, bár most durván csinálta. Kiskifliben voltunk párocskámmal, vagyis ő volt a kiskifli, és simán érezte. Hát igen, Zsófikánk nő. :lol:

Moffli, örülök, hogy sikerült visszafogni a fájásokat. Godolom most szigorú pihenésre lesz ítélve, de várja csak ki azt a 3 hetet a csemetéje.

Egyébként nekem látványosan nőtt a hasam most szerintem. Egy hatalmas nagy dinye lett a hasam terén. Pedig ma azt mondta egy lány, hogy nincs is nagy hasam. :D

Erzsébet, őrlet amit leírtál a II nőiről. Azért a szülőszobán nem ilyenek szoktak lenni. Valószínű, hogy a tesód egy hülye szülésznőt fogott ki sajnos.
Kívncsi leszek, mi lesz a MÁV-ban. Bár én ilyen téren helyzeti előnyben vagyok, mint volt kolléganő.

Vettem ma hasszorítót. Nem a bugyis fajtát, hanem amit magad köré kell tekerni és tépzáras. Tiszta rablás, mert majdnem 8000Ft-volt. :!:

Kép
Kép
cs_erika

jól kihagyok betűket néha, de gondolom így is értitek. :oops:

Kép
Kép
cs_erika

Átaludt éjszaka...haha....nekem is fájt fejem az éjjel, hajnalban bírtam elaludni Máté ágyában mert Ő meg az én ágyamban aludt:)

Gizella! biztos nézni fognak streptot mert kötelező vizsgálat, méhszájat meg kötlezően csak a 36. héttől néznek. Szóval ha még nem nézett a a doki az nem jelenti azt, hogy hanyag csupán betartja a protokollt. Minél kevesebb invazív beavatkozást kell végezni!

Igazából nem értem nektek miért fájt a mintavétel..... egy fültisztító pálca (vagy mi a fene) bedug és kihúz és annyi....nem lehet, hogy közben a méhszáj vizsgálat fájt?

Mofflit kiengedik a kóházból vagy bent kell neki még maradnia?

Rita! Igazán dögös kismama vagy, a párod büszke lehet rád! (persze mindenkire)

Vicky! Igazán helyes Alex! Igazi kispasi! És rengeteget változott az első képek óta. Tényleg nem tűnik picinek, nagyon erős kis lurkó. Mindenképp tegyétek be a karácsonyfa alá majd:)

Krisz! én lehet az ijedtségtől meg a feszültségtől belegondolva, hogy belénk is jöhetett volna az autó tuti elbőgtem volna magam...

Én folyton azt érzem, hogy Petra időre fog jönni...mivel Máté a kiírt napon született így bennem csak az van, hogy másként most sem lehet....aztán közben meg. Hú én már úúúgy várom.
katuska79

ERika! mond meg acsajnak aki azt mondta nincs is hasad, hogy próbálja ki Ő is egy pár napra a pocakod:)
katuska79

Jandrea! Olivér is imádja a csokit, de csak ritkán kap. :)
E-mail este megy mindenkinek!

Hihetetlen, hogy ennyire rossz éjszakája volt mindenkinek. :(

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Ja, jelentem, itt volt a védőnéni. Hozott egy halom receptet.
Mától tegeződünk.
Könnyes szemmel megsimogatta a pocakot, majd elköszönt, hogy utoljára találkoztunk így. Legközelebb már Olivért jön megkukkolni.

Kép
hanna30

Nálam van Brendon baba amíg anyukája vásárol!
Úgy meg dögönyözném de alszik mint a tej!!! :D

Kép

Kép
poszani

Koszi szepen a dicsereteket. Hat igen itt van amikor nagyon jo ido van tel idoben is, habar a heten itt is esik az eso, na de akkor sincs nagyon hideg:)
Moffli: nagy drukk, remelem bent marad tenyleg meg azt a harom hetet a kislanyod.
Hanna: Kaja utan Attila is mutatvanyozik, meg harom napja ugy altalaban meg sem all, szornyu izgaga :lol: de allitolag ez mindenkinel egyenim van akinel kifejzetten a baboca kimeli a mama bordait, na ezt az enyemrol nem mondhatom el.

Kép
brestovsky

cs erika: hát épp az volt a bajuk azon durrogtak hogy nem választottak szülésznőt. Gondolom így a fizetés dolog miatt. De két doki volt bennt és azt mondja tesóm ami a legszarabb volt hogy hanyatt fektették, és a doki felnyúlt neki és mondta hogy nyomjon, de tesóm nem érezte így a fájásokat. Aztán az egyik baba szívhangját kezdték elveszteni így azonnal a műtőbe tolták el is altatták tehát semmire sem emlékszik :cry: na mindenkihez megy majd a mikulás???? én tegnap megvettem a férjemnek a kis csomagot vettem neki 3 deb adidas zoknit meg egy tábla bonbont. Jól becsomagoltam majd berakom este a cipőjébe :D ja Erika ott dolgoztál a Mávba? megkérdezhetem hogy melyik osztályon? nekem a keresztanyum is ott dolgozik lehet ismered is. Mindenkinek köszi a gratukat tesóm nevében is :D :D
erzsebet0312

Poszani! :)

Rita! Édes lehet Attila is. :)

Csöre merre van? :roll:

Kép
hanna30

Erzsébet, nem a MÁV-ban dolgoztam, hanem Budán a honvédkórházban szülésznőként.
És most, hogy ÁEK lett, és összevonódtak, így fogok szülni a MÁV-ban.
A doki akinél szülök, vele együtt dolgoztunk 6 évet.
És remélhetőleg a szülésznőm is egy volt kolléganőm lesz, bár szülésznőválasztás nincs itt sajnos. Meglátjuk, hogy meg lehet-e tárgyalni ilyen kivételes helyzetben.

Kép
Kép
cs_erika

szülésznő???????????? ó akkor lenne egy kérdésem tesóm azt mondta hogy nem adtak neki beöntést, sőt az egyik kismama kért, és azt mondták neki hogy már rég nemadnak nincs is hozzá felszerelésük. Szerinted?????
erzsebet0312

Ma már egyáltalán nem adnak rutinból beöntést. Sokszor a szülés megindulsakor a kismamák többségének megy a hasa. Szóval nincs is miért.
A MÁV-ban azért van rá felszerelés.

Kép
Kép
cs_erika

Rövid bekukk. Mióta felébredtem reggel, azóta rosszul vagyok, rettenetesen feszül fáj és keményedik a hasam (most jöttem rá először mi az a keményedés, de most olyan mint a beton).
Erzsébet, nekem a SOTE II-n választott szülésznőm van, és mikor kérdeztem őt meg a dokit a szülés menetéről (s így a beöntésről is), azt mondták nem csinálnak beöntést alapból, de ha a kismama kéri, akkor igen. Szóval nem úgy tűnt, hogy nincs rá felszerelésük!
kisbogacs

Kriszti! Pihenés. :wink:

Kép
hanna30

A beöntés máshol olyan hagyományos módszerrel megy ha van? Nálunk a Bajcsyban aki kér az ilyen zselészerű kúp akármit kap... de tényleg megy a hasa az anyukáknak szülés előtt...sokszor az izgalom miatt is:) Egyébként meg tévhit, szülés közben az anyukák oda....a szülőágyra....egy pár esetben előfordul...de nem ez a jellemző. Ettől meg ne tartson senki, tök természetesnek veszik a dokik. Hipp hopp kikapják a lepedőt és el van intézve.

Döbbenet mi megy mostanában a II-es klinikán....önszántamból tuti nem választanám mostanában azt a helyet szülni...
katuska79

Katuska, nekem méhszájvizsgálat rendszeresen van, nem szokott fájni.
Most a doki a mintavétellel kezdett, rémes volt. Nem láttam mit csinált, de érzésre olyan volt mintha autó és talaj lennék egyben kerékcsere előtt, doki meg az, aki hozza az emelőt, és... Szóval a "bedug-kivesz" nálam helycsinálással kezdődött, és utána is inkább éreztem kaparászásnak mint "bedug-kivesz"-nek.
Utána már persze a méhszájvizsgálat sem volt olyan kis könnyed menet, mint megszoktam.

Poszani, de jó lehet neked, hogy babázhatsz! De majd hamarosan mi is, mindannyian... :)

Manó nekem mindig élénken reagál a különböző hangokra, már prímán meg tudom azt is állapítani, mit mennyire szeret. Hasonlóan megvannak a kedvenc testtartásaink és mozgásaink is. De azzal nem szokott foglalkozni, hogy eszem/ettem-e, s azzal végképp nem, hogy mit. :shock:
kisbogacs

Nem értem az egészet, nekem tényleg szuper benyomásaim vannak a II-es Klinikáról! Imádom a dokimat, bűbájos a szülésznőm, tegnap nagyon kedves volt a CTG-s csaj, a laborban is mindig figyelnek mindenkire, és a terhespatológián is a nővérek 90%-a figyelmes és kedves, a maradék egy csajra meg nem kell hederíteni. Jó, látszik van a klinikának némi anyagi gondja: az osztályon némely dolog igencsak lepusztult volt (amúgy nem is kéne sok beruházás, csak egy fizetett ezermester), és hálásan néztek rád ha behoztad magaddal a gyógyszereidet. A szülőszoba viszont nagyon szép, nagyon felszerelt, tehát ott még ilyen gond sincs.
Az egyetlen rossz dolog amit tapasztaltam, hogy októberben láttuk szemben a csecsemősök kinyitották éjjelre az ablakot szellőzni hosszabb időn át. Annak nem örültem volna, ha én Manóm ott fekszik az ablak alatt... De ennek kiküszöbölésére eldöntöttem, hogy amíg ott leszek és ha csak tehetem, nem adom be a babát sem éjjel sem nappal mellőlem.

Persze tudom, ha elindul a szülés, meg utána a 3-5 napban odabent épp nem azzal a személyzettel fogok találkozni (a választott 2 embert leszámítva), akivel eddig. De ennyire nagyok lennének a különbségek osztályonként? :o

(Erzsébet félre ne érts, nem megkérdőjelezni akarlak, csak eddig olyan nagy reményekkel vártam a nagy napot, hogy minden rendben lesz és mindenki kedves lesz majd... és most úgy szeretném nem elhinni mindazt amit olvasok másoktól, csak hogy ez a pozitív hozzáállásom megmaradhasson...)
kisbogacs

Csajok!
Kórházakról lehetnek eltérő vélemények. Lehet valamit az egyikünk tolerál, a másik meg már nem.
Én amikor a MÁV-ban voltam maximálisan elégedett voltam. Egy ismerősöm előttem volt bent és mindennek elhordta a kórházat.
Nehogy most ezeken kezdjetek parázni!!!!

Kép
hanna30

Hannának igaza van. Nem tolerálja midnenki egyyformán a dolgokat és sokan kicsit túloznak is utólag... majd csak rájön midnenki, hogy a kórház nem szálloda. A baba születésének pillanatát kel megőrizni szép emlékként a többi meg le van ejtve.

Kriszti emelő :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A decemberieknél elolvastam Zsebi szüléstörténetét. Mindenkinek minimum iylen szülést kívánok!
katuska79

Katuska! Így van. Tuti letojom, mi van. A babánk születése a legfontosabb.
Azért nem egy évig dolgoztam kórházban és sokszor kivoltam akadva, miket mondanak. Na, meg mint tudjuk túlozva színesebben előadva jobban hangzik.

Kép
hanna30

Halihó!

mofflinak nagy drukk, hogy bent tudjon még maradni a baba! Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy 10 perceseket meg tudnak állítani, e nagyon örülök :)

Sote II: Önszántamból választottam, 2002 óta oda járok, az összes osztályon megfordultam már fekvőbetegként is. Csak jó tapasztalataim vannak, szóval kisbogács remélem meg tudtalak nyugtatni :)
Beöntés pedig azért nincs, mert helyette van már kúp.Sokkal humánusabb szerintem, a hatás pedig ugyanaz. Én nem kaptam egyiket sem. nem volt rá idő... :wink: Remélem most sem lesz, az azt jelenti, megint turbóban szülök :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Végre itthon! Megint annyi népek vannak a városban, annak ellenére, hogy c@r az idő...fújj!

Egy kis gyorssegély,mert nem tudom, hogy melyik gyerekdokinak milyen 'dilije' van, értem ezalatt, hogy milyen spéci kencéket írnak fel a babusoknak.

Fürdető: Unguentum Hidrophylicum Noniunicum, tökéletesen megfelel! Anyáink is ezzel fürdettek anno bennünket, nincs is ma sem ennél jobb (szerintem :oops:) Persze, bizti van minden márkának ilyen-olyan ezerféle fürdetője, de ennél semlegesebbet... :roll:

Popsiápolás: be lehet kenni az előzővel a babócának, ha csak kis hidratálásra van szükség és nem kiütéses vagy hasonló. Ha egy kicsit erősebb behatás szükséges, akkor jöhet egy kis OTKI popsikenőcs, ezt így kell kérni a patikában, tudni fogják, mi az.Ha durván kicsípődik, piros, akkor a Sudocream nagyon jó, ezt is lehet patikában venni, többféle kiszerelésben.

Legyen még otthon:
hintőpor -- ez jó, ha cink-oxidos
köldökcsonk kezeléshez szaliciles alkohol
steril mull-lap
steril géz
lázcsillapító kúp (Suppositorium antipyreticum pro infante)

Később: nagyon jó a Babé (spanyol cég) koszmó elleni samponja, érdemes ichtiolos sampit venni arra az esetre, de ez még úgyis odébb van.

Én a napokban elhaladok a patikába beszerezni a holmikat, bár lehet, ráérne később is, azért a fürdetőt sem jó hónapokig tárolni :roll: Nem mintha még hónapjaim lennének hátra :lol:
Mához 4 hétre vagyok kiírva :shock:

Gizella: a Streptococcus nevű baktérium jelenlétére szűrnek a 35.-36.héten, ehhez hüvelyváladékot vesznek le. Ez azért fontos, mert a szülőcsatornában komolyan fertőzheti a babát, ha esetleg jelen van. Ha pozitív a szűrés, 5 nap alatt antibiotilummal kiírtják. Ezt elvben meg kell csinálják a terhesgondozáson!

Erzsébet, Kisbogács: kicsit bennfentesként alátámaszthatom, hogy bizony nem csak a II-es nőin vannak 'kisebb 'anyagi nehézségek a SOTE-n :( . De tényleg, a babóca születése a legfontosabb, azt a 3 napot meg ki lehet bírni!!!

Kisbogács, nekem havonta volt eddig a méhszájvizsgálat, most sem az volt kellemetlen (nagyon ügyes kezű a dokim :oops: :lol: ),
csak pontosan ez a 'bedug-kivesz' volt a sarkallatos pont nálam is, no meg a kaparászás :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Amit kaptam receptet, rajta vannak az összetevők. :wink:

Kép
hanna30

Mágnes: turbó-szülés!!! :lol: Hát az baromira jó lenne!!! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: igen,azon rajta kell legyenek, csak fejből sajna nem tudtam a mennyiségeket :oops: :oops:
De ha csak így a nevével állítasz be a patikába, elvben tudniuk kell, hogy mi mennyi :wink:
Aztán szerintem minden dokinak/patikának megvan a saját kis plussza, hogy mionden kicsit más :wink:
De én nem tudom, hogy hogy jutok el a gyerekdokihoz még szülés előtt, ad-e avalamit a védőnénim, vagy sem.Nos, ezért állítottam fel a tervet, vészhelyzetre, hogy KArácsony előttr4e azért legyen meg mindenem :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Vágom én. :)

Kép
hanna30

Ja, Kata!
Nekem ideadta a Konakion és Vigantol receptet is s védőnéni.

Kép
hanna30

Hanna:nektek nagyon rendi védőnénitek van! Az enyém is az, csak lehet, hogy nála a nem abajgat nagyon egyenlő azzal, hogy az ilyen dolgokat is mellőzi kicsit :roll: No,eldöcögök hozzá hétfőn és megkérdem!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata!
Az enyém sem nyaggat. Olyan aranyos volt ma.
Tényleg jól esett a hozzáállása.

Kép
hanna30

Most off leszek.
Megmutatom Anyukám kiscicáját:
Kép
Igazi keverék kisica. :)

Kép
hanna30

Hanna: igen,az ilyen védőnéni a jó! Csak azon agyaltam,hogy az enyém nem viszi-e túlzásba a lezserkedést :roll: De majd rákérdezek. Mikor megyek, mindig nagyon rendi, lehet vele beszélni mindenről, csak néha nem bánnám, ha kicsit proaktívabb lenne :lol: Mert mit tudja egy kezdő kismami, hogy mit kell megkérdezni, vagy ha tudja is,a felét elfelejti lányos zavarában, mikor ott jár nála. :oops:

Édes,édes gyönyörűségtes pici cicuka! Ilyen édes kis kölyök most?

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Én örülök neki, hogy ilyen. :)

Igen, még ilyen pici.

Kép
hanna30

Én most váltok védőnőt a költözés miatt. Jövőhéten kedden megyek hozzá először.

Az előző védőnőm azt mondta, hogy jóval fiatalabb, mint ő. Hát kíváncsi leszek.

Én is kikapcsolódom a hétvége erejéig. Hétfőn újra jövök. Addig mindenki viselkedjen jól!!!

Hanna: még nem érkezett meg a telefonos tábli, nem akarlak sürgetni, csak kérdezem.

Kép
Kép
cs_erika

Erika! Mert még nem küldtem! Írtam, hogy este küldök.
Mivel folyamatosan jönnek az adatok. :wink:

Kép
hanna30

Újra vagyok, nem volt ma valami egyszerű napom. :( Nagyon fájnak a lábaim, mintha a csontom fájna. :( Remélem nem influenza lesz, mert bizony este már szipogtam, mikor lehajtottam a fejemet. :(

Aha, szóval ez a S. szűrés lesz, amit a doki mondott. Gondolom, hogy nem lesz leányálom, de sebaj, lesz rosszabb is. ;)

Nekem félidőtől minden alkalommal nézi a dokim a méhszájat, ráadásul a 24. héttől mindig talál valamit. :( Kapom a kúpokat, de egyik sem használ. Most is írt fel egyet, kíváncsi leszek rá.

Lábdagadás: pihi-pihi! És védőnéni mindenképp nézzen majd fehérjét!!!!

Beöntés: hülyén hangzik, de én baromira félek tőle, hogy itt csinálnak. :oops:
Bár, nekem sajna még mindig székrekedésem van, hiába szedem a magneb6-ot. :(

Remélem én védőnénim is kiadja majd a recepteket. Szerdán megyünk majd hozzá.
Vendég

És gyönyörű cica, Hanna. :) Imádom a cicákat.
Vendég

Hanna, megnéztem a vidót, Olivér nagyon édes. :) Milyen "puklit" tud már alkotni. :D
Vendég

Picuranyu! Ne félj semmitől. :wink:
Köszönjük a dicséretet!

Csajok! Ment a tábla! :wink:

Kép
hanna30

koszi hanna meg is kaptam el is mentettem

Kép
brestovsky

Hanna:én nem kaptam táblit :( Megvan még az email címem?

KépKép

KépKép
kata8110

igazatok van lányok én nem akarok senkit sem elrettenteni én csak azt írtam le amit most tesóm tapasztalt :shock: na dobok egy mikulásos pociképet. Apa csinálta :D Kép Nellike lak
erzsebet0312

Kata! Rajta vagy pedig a listán. Küldöm újra!

Erzsébet! NAgyon szép kismami vagy!

Kép
hanna30

Erzsébet: nagyon cuki a kép, csodaszép vagy!!! :wink:
Hanna: akkor lesem, szólok, ha van eredmény!

KépKép

KépKép
kata8110

erzsébet: nagyon szép vagy!!! Nálatok Télanyó jár :) Gratulálok a tesódnak! Édesek lehetnek a babócák!

Hanna: köszi! Tündéri macs!!!!!!
Milyen rendes a védőnőd! Az enyém is nagyon kedves, de nem kaptunk semmilyen receptet.

Kata: amit leírtál a krémeknél, az általános összetétel? Ha kérek a patikában, ez lesz benne, vagy mondjam, hogy ezt kérem?
magdolnasz

Kata, Hanna: köszönöm aranyosak vagytok :D
erzsebet0312

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?