A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Helló Szilzi, épp olvasok vissza, jó sokat írtatok. Mi a helyzet? Fejed?

KépKép

KépKép
nadina01

Edina, tegnap kérdeztem a Benótól is, de ha itt vagy megkérdezlek téged is! Én elfelejtettem :oops: :oops: :oops: :oops: , hogy Nektek mióta és miért nem jón össze a baba? :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
szilzi

Fejem jól van, köszöni szépen! :D De én bevettem a cataflamot! :evil:

Kép
szilzi

Igazából konkrétan nem tudja senki, hogy nálunk mi a baj. Vagyis annyi, hogy valamelyik hormonom alacsony, emiatt nem volt elég nagy tüszőm, most kaptam ezt a clostit.....Amúgy kb. 7 hónapja próbálkozunk.

KépKép

KépKép
nadina01

Köszi! És bocsi, hogy elfelejtettem...

És érzel valamit esetleg? Párod volt vizsgálaton?

Kép
szilzi

igen ő is volt, nála minden rendben.
Semmit sem érzek :?

KépKép

KépKép
nadina01

Attól tartok, hogy még a mensim se fog megjönni, mert nekem a closti előtt 36-40 napos ciklusaim voltak. Ez tuti, hogy a gyógyszertől 28 napos lesz?

KépKép

KépKép
nadina01

Nekem a closti előtt volt 64 napos is!!!! De ebben a két hónapban, szinte normálisan jött meg. Először 29, most 31 napra. A ciklust rendezi az biztos!

Kép
szilzi

De jó nektek, hogy nálatok legalább a pasikkal nincs baj!

Kép
szilzi

Sziasztok.Csak gyorsan írok.
Szilzi,Edina többiek nem csüggedn!Lesz baba.

Az ex Flóra egy nagy Fasz és én a te helyedbe tuti kiosztanám de úgy keményen.Van valami írásos megállapodás vagyis volt köztetek?

Zsuzsi mihejst valami okos az eszembe jut a derekadra megírom :wink:

Most a kolleganőmnél vagyok csak elszaladt a kisebbik gyerekért a párja meg L-el beszélget.
Na lépek majd még jövök.

Kép
martik77

Hát igen, de látod, előrébb mi sem tartunk...
:D

KépKép

KépKép
nadina01

Ok Márti.
És nem csüggedünk! (nagyon)

KépKép

KépKép
nadina01

Hát igen... nagyon!! nem!

Kép
szilzi

És Te szoktál tesztelni?

Kép
szilzi

Egyszer volt róla szó, hogy küldük karácsonyi idézeteket, gondolatokat. Én elkezdem, jó? :roll:

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” (Márai Sándor)

Kép
szilzi

Már rettegek a tesztektől :D :D :D
Persze a héten vettem egyet, de szerintem nemcsinálom meg, legalább is mostanában felesleges. Régebben állandóan teszteltem....a gyógyszergyártók nagy örömére :D

KépKép

KépKép
nadina01

Szép lassan leszokik az ember lánya róla! :lol: :lol: :lol: Én már hónapok óta nem csináltam, pedig ugye az orvos első kérdése is, hogy csinált tesztet? :shock:

Kép
szilzi

Igen, egyet értek. :lol:
Orvoshoz se megyek mostanában, csak uh-ra.
Te is jártál uh-ra a closti mellett? Neked segített? Bocs, ha már írtad, de én sem emlékszem :oops:

KépKép

KépKép
nadina01

Szilzi eltűntél, vagy nekem állt le megint a net :?
Viszont most mennem kell. Megyünk vásárolni.
Pussz

KépKép

KépKép
nadina01

Na, vagyok lányok. De egy ideg vagyok. Reggel óta most tudok csak pár falatot lenyomni.

Kép
flóra 11

Most a F. elaludt, de benne is csalódtam...
Ahelyett, hogy valami nyugtatót mondott volna,csak ideges lett,mikor elmeséltem neki, hogy mi van és a reakciója az volt rá,hogy hiszen neki van lakása,akkor visszaköltözik.... :evil:

Kép
flóra 11

Bocsi Edina, de jöttek hozzám! :evil:

Én nem jártam uh-ra :( Csak akkor kellett mennem mikor megjött, és elmondta, hogy ok akkor szedjem tovább. Először megakart vizsgálni, most a második hónap végén már azt sem! Nekem a closti annyira volt jó, hogy rendezte a ciklusomat. A többit sajnos nem tudom... :(

Kép
szilzi

Sajnálom Flóra! :( :(

Most mennem kell nekem is, de próbálj megnyugodni!

Pussz

Kép
szilzi

Tehát nem elég, hogy az extől jönnek a pofonok, de akkor még ő is hátat fordít nekem.... :( Komolyan kikészültem idegileg. Most per pillanat azt mondta, nem csinál semmit,vagyis marad egyelőre, de hozzá tette,hogy majd a helyzettől függően. :evil: Ez olyan nesze semmi, fogd meg jól. :evil:

Kép
flóra 11

Egyelőre a F.-nal abban maradtunk, hogy megpróbálom összeszedni a pénzt és kifizetni őt. De ez is mérgesít, mert ha rögtön váláskor mondta volna,hogy fizessem ki, akkor a tizedrészéért tudtam volna őt kifizetni. Most meg perkálhatom le neki a 8 millát. Neki meg az ölébe hull. :evil: :x :x :x

Kép
flóra 11

Az apuval beszéltem, ők most fogják eladni a lakást, amiben eddig voltak. Ugye most költöztek be a házba, amit építettek. Azt mondta, valamit tudnak segíteni,persze ez kölcsön lenne, de már semmi sem érdekel, hogy honnan lesz pénz és miből fizetem vissza.

Kép
flóra 11

Sziasztok

Ma annyi időm sem volt,hogy reggel bejelentkezzek..:(

Totál kivülálló leszek lassan...:(

Ennyit meg már nem tudok visszaolvasni...(sirós szmájli...)

Ugye azért mindenki jól van????

Kép

Kép[/
tancsu

Sajnos mindenkinek van baja! :evil:

Kép
muzsuzska

Flóra:És ha te mondanád azt,hogy kiköltözöl de fizessen ő ki!Akkor ő kitudna? :evil:

Kép
martik77

Flóra, ezt nem értem! Nem kötelezhet eladni a lakást a fejetek felől, nem tehet ki az utcára sem. Ha a fiainak szánta az ő részét ,akkor miért kéne kifizetned?????Mond neki fizessen ki ő téged és a fiait! Plussz a felújjítást a lakáson!

Kép
muzsuzska

Hehe Márti egyformán gondolkodunk!

Kép
muzsuzska

Tancsu 10 percet visszaolvasol akkor mindent tudsz! :? :D

Le ne maradj!! :D

Szia Zsuzsi. :)

Kép
martik77

F. se értem, akkor visszamenne a saját lakásába egyedül nélküled??????????? :roll: :roll: :roll: Szép kis pasik!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Igen? :D
És amúgy is az exnek még a fele se járna a lakásból mert a gyerekek veled vannak.

Kép
martik77

Itt ülök a szék szélén mint aki karót nyelt, ha megmozdulok beszarok! Minden mozdulat fáj, ha sétálok, félek leülni,ha leülök egyedül nem tudok fel állni. Tök jó. :evil:

Kép
muzsuzska

Én ugyan így voltam az ex-el csak hagytam,hogy hülyére vegyenek.Kevesebb pénzt kaptam mint ő és még albiba is laktam 6 évig mert hü..voltam

Kép
martik77

Én is otthagytam az exet a pénzével ba.......meg!

Kép
muzsuzska

A sérülés leírása: a hátfájás nagyon gyakori úgy atlétáknál, mint nem atlétáknál. Különböző erejű lehet. Terjedhet az idegesítő enyhe fájdalomtól egészen a nagyon erős, mozgásképtelenné tevő fájdalomig. A hátfájás oka nagyon sokrétű és összetett. A következő 4 ok a leggyakoribb:

1. lumbágó - ez a leggyakoribb, az esetek 70-75%-át teszi ki. A jelenlegi nézet szerint ennek oka a hátizmok vagy inak megfeszítése, megerőltetése. Általában ez a hátfájás a legkönnyebben gyógyítható.

2. facet-szindróma - az ágyéki csigolya ízületi nyúlványának tökéletlen ficama. Az esetek 10-15%-át teszi ki. Ezek az ízületek körülbelül akkorák, mint az ujjízületek. Extrém hátrahajlásnál vagy fordulásnál megfeszülhetnek vagy begyulladhatnak. Mivel ezeket az ízületeket nem tudjuk sínbe rakni, állandó iritációnak vannak kitéve. Ez a fajta fájdalom gyakori az aktív embereknél.

3. Csigolya közti porckorongsérv a hátfájdalmak 5-10%-ánál fordul elő. Ez az oka a legsúlyosabb derékfájásoknak. Gyakori fiatalabbaknál, de szintén előfordul idősebbeknél. A porckorong feladata hogy felfogja a gerincre háruló nyomást. Ha a porckorong közepe kinyomul és nyomást gyakorol az idegekre, ez erős fajdalmat okoz, ami kisugároz a deréktól a láb felé.

megdegadt becsípődött ideg

4. Porckorong-degeneráció - ez 40 év felett megfigyelhető sérülések nélkül is. A porckorong fokozatosan elveszti nedvességét és összezsugorodik. Ezzel az ízületi nyúlványok közelebb kerülnek egymáshoz és irritálják a szomszédos idegeket.

A felül említett 4 állapot magába foglalja a derékfájdalmak túlnyomó részét egy aktív egyénnél, de természetesen sok más lehetőség is lehet. Minden egyes derékfájdalom gyógyítása más viszont az elv megeggyezik.

Gyógyítás

Pihenés
A legsúlyosabb esetekben kötelező ágyban maradni. Kemény és szilárd felszínen kell feküdni (szilárd matrac, padló). Ez a két legideálisabb pozíció:

a) Feküdj a hátodon, vánkosokkal a térdek alatt.
b) Feküdj az oldaladon, felhúzott térdekkel. Tegyél vánkost a térdeid közé.

Jég, hő, masszázs
Ha az izmok görcsben vannak, jég és masszázs segíthet a görcs és a velejáró fájdalom enyhítésében. A merevség csökkentésében a hő segíthet (melegítők, meleg fürdő stb...)

Gyógyszerek
Az orvos felírhat gyógyszereket, attól függően, hogy milyen természetű a derékfájdalom. A gyógyszerek segíthetnek az izmok elernyesztésében, a gyulladás csökkentésében és a fájdalom csökkentésében.

Fizioterápia
Szükség lehet fizioterápiára az izmok görcsének és a gyulladásnak a csökkentésére. Ehez még szükség lehet rehabilitációra, hogy megelőzhetők legyenek a jövőbeni hasonló esetek. A rehabilitáció elsősorban a hát rugalmasságára és érősítésére irányul.

Hát merevítő támasz
Ha a hosszú ideig tartó ülés rosszabbodást okoz, az orvos felírhat speciális hát merevítő támaszt, ami segíthet a fájdalom csökkentésében.

Életmód
Kis igazítások azon, hogy hogy ülsz, állsz, fekszel és alszol nagy különbséget jelenthetnek a hátadnak. Az orvosod vagy a fizioterápiát végző személy meg fogja vitatni ezeket az igazításokat veled.

Súlycsökkentés
Ez talán a legfontosabb. Gyakran csak 5 kg súly csökkentés elegendő a testtartás megváltozásához, ami leveszi a nyomást a hátról

SPORT

Kép
martik77

találtam egy ilyet Zsuzsi :)

Kép
martik77

Köszi, elolvastam. :roll:

Kép
muzsuzska

de még keresek,de mondjad ha ez neked nem jó :)

Kép
martik77

Elszaladok vízszintesbe. :D :D :D
Ma már nem jövök, jó éjt mindenkinek.

Kép
muzsuzska

Szóval eddig mindenhol azt írják,hogy fiziotherápia,infúziós kezelés.Olyat én is kaptam egyszer kb 5 alkalommal nagyon jó volt csak levitte a vérnyomásom.Algopyrin+relifex

Kép
martik77

Márti, Zsuzsi, ő sem tudna engem kifizetni, sok pénzt keres, de eltékozolja, nincs neki félretéve. Vehetne fel kölcsönt. A baj az,hogy ha én elmegyek innen, akkor a lakás felén én nem kapok egy másik lakást,még csak egyszobásat sem. Egyszobása van a F.-nak is, de ez ennyiünknek kicsi. Olyan pici helyre nem vihetem őket. Erre alapozott az exem, amikor azt mondta, hogy költözzek a F.-hoz, a gyerekek meg maradnának nála. :x A hülye agyát,azt.... :x

Kép
flóra 11

Igen, a fiainak szánta a részét. Most meggondolta magát és kéri a pénzt. Mert a kurvája telebeszélte a fejét... Meg irigykedett a boldogságomra, hogy jól megvagyunk a F.-nal. Szerintem ő ezt már régen latolgatja, csak most kibuggyant belőle. :x Ő nem viseli el, hogy én képes voltam nélküle felnevelni a gyerekeket, közben egyetemet is végeztem,a munkában is megállom a helyem.. Az a szándéka, hogy lehetetlenné tegye az életemet, el akarja szakítani tőlem a gyerekeket is és a F.-tól is. Az utcán akar látni,mint egy koldust....

Kép
flóra 11

Álmos vagyok, mentem.Pá...

Kép
flóra 11

Helló csajok! Mi volt itt, éjszakai parti? :lol:
Látom, mindenkinek szép új vonalzója van. :D
Én meg tegnap (fájt a hátam meg az oldalamon a csontok nagyon) itthon maradtam, néztem C.-t, végül 7 körül elaludtam, aztán felkeltem 9-kor, utána 11-ig vergődtem, fájt mindenhogy mindenem, aztán megint aludtam és most itt vagyok. Most meg a fejem akar fájni.
Na, elolvasom, veletek mi van.

KépKép
benó

Drága kedves kis második családom! :cry: :cry: :cry: Azt hittem, jól eldumcsiztatok este, nem gondoltam, hogy ennyi szar jött össze! :cry: :cry:

KépKép
benó

Flóra, nincs erről valami papírotok? Nem értek hozzá, csak gondolom, hogy az ilyen nem szóbeli megegyezés alapján van. Mit írtatok alá, amikor elváltatok? Egyébként meg egy r...... sz.... és elmehet, ahová akar! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Remélem, megtaláljuk a megoldást, hogy ne kelljen neki fizetni és meg is pukkadjon! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zsuzsi, nagyon sajnálom a derekad, remélem, jobban vagy már.
Edina, az én ciklusom ugyanolyan hosszú maradt a Clostitól. De lehet, hogy neked máshogy lesz.

KépKép
benó

Még maradok egy kicsit, hátha jön valaki, aztán mennem kell néhány helyre.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?